Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán rendszere ellen tüntettek az Operánál 2014. március 30. vasárnap 20:59 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán rendszere ellen tüntettek az Operánál

Budapest – Választási részvételre buzdítottak az ötpárti ellenzék szövetség vezetői vasárnap a baloldali összefogás nagygyűlésén a budapesti operaháznál, azt hangsúlyozva: az ország két világkép, Kelet és Nyugat között választ április 6-án.

Akinek volt hozzá gyomra, és nem tartott attól, hogy hányinger kerülgeti, az megnézhette este a köztévének nevezett hírhamisító-műhely híradónak csúfolt produkcióját. Ők is belementek az ilyenkor szokásos számháborúba, majd megemlítették, hogy a szervezők szerint az Operánál kezdődő tömeg vége az Oktogonon is túlnyúlt. Ez nem igaz, mondták a köztelevízióban, majd meg is mutatták az Oktogont, tényleg nem volt ott senki.

Aki járt a helyszínen az tudja, hogy a tömeg valóban túlért az Oktogonon, ám a derék köztévés hírhamisítók ezúttal is a már három évvel ezelőtt bevált trükköt alkalmazták: a felvételt olyan időpontban rögzítették – a gyűlés előtt, vagy után, – amikor tényleg kevesen jártak arra.

Nem mintha ez lenne a lényeg, hogy hol hányan voltak, ám, ha már a témánál tartunk, azt mindenképpen meg kell említeni, hogy a szombati békementre a helyi Fidesz központokból szervezték az embereket, ingyen utaztatták őket, és a megjelenés számukra nem egyszerűen dicsőség volt, de egyes vidéki munkaadók szemében kifejezetten elvárásnak számított. Ezzel szemben a vasárnapi „kormányváltó” tüntetésre mindenki a saját jószántából és a saját költségén érkezett, megjelenésével, és esetlegesen vágóképként való szereplésével pedig nem kevés kockázatot is vállalt.

Kónya Péter, az Együtt-PM társelnöke a rendezvényt megnyitva emlékeztetett arra, hogy jelképes a nagygyűlés helyszíne, 2012. január 2-án ugyanis itt szerveztek tüntetést a köztársaság lebontása, az új alaptörvény ellen, miközben Orbán Viktor és talpnyalói bent az operaházban ünnepelték egy új birodalom születését.

Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt valódi munkahelyeket, tisztességes béreket, a növekedést segítő gazdaságpolitikát és igazságos társadalompolitikát ígért. Két világ- és jövőkép áll szemben egymással, a Fidesz új pártállamot akar, a baloldali szövetség pedig köztársaságot, modern, európai Magyarországot, mondta.

Szerinte az Orbán-kormány elszegényedést, elvándorlást és félelmet hozott, és az ország legrosszabb hagyományaiból építkezik: ideológiailag horthysta, szemlélete feudális, a hatalomgyakorlás szempontjából pedig bolsevik.

Az MSZP elnöke elmondta: az országban a legnagyobb probléma, hogy nincs munka, a miniszterelnök mégis foglalkoztatottsági rekordról beszél. Szerinte azonban a közmunkabérből nem lehet megélni, ezért 250 ezer valódi munkahelyre, tisztes bérekre van szükség, és nettó százezer forintra kell emelni a minimálbért.

Tandíjmentességet ígért azoknak a diákoknak, akik szeptemberben kezdik meg felsőfokú tanulmányaikat, kilátásba helyezte az alapvető élelmiszerek árának csökkentését, a rezsicsökkentés igazságossá tételét – a gazdagok nem kapnak semmit, a szegények többet – és a nyugdíjak emelését.

Beszédében “bolseviktornak”, Putyin pincsijének és gyávának nevezte Orbán Viktort, akit ismét arra szólított fel, fogadja el a miniszterelnök-jelölti vitára vonatkozó kihívását. Ekkor a tömegből többen azt skandálták a kormányfőnek címezve: gyáva. Többször felhangzott az “Orbán takarodj!” rigmus is.

Mesterházy Attila azt mondta: ellenszélben kell kampányolniuk, a Fidesz minden nap hazugságokkal, rágalmakkal próbálja megosztani szövetségüket, de szerinte ez csak erősebbé teszi őket. Hozzátette: a kormánypárt kiszervezte gyűlöletkampányát, amelyet szerinte az ellenzéket mocskoló, megalázó közmédia és a Civil Összefogás Fórum folytat le. Utóbbiról azt mondta: a CÖF rövidítés valójában civilbe öltözött fideszeseket takar.

A baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje arra biztatta az embereket, menjenek el voksolni, mert minden egyes szavazat számít, és a szavazófülkében törlesszenek, vágjanak vissza a Fidesznek azokért az aljasságokért, megaláztatásokért, amelyeket az elmúlt négy évben elszenvedtek, és küldjék ezt a korrupt bandát a történelem szemétdombjára.

Él a magyar szabadság és a magyar demokrácia – ezt már Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, a tüntetés első szónoka mondta.

A volt miniszterelnök úgy fogalmazott: a magyar szabadság nem eladó, nem adjuk a miniszterelnöknek, nem adjuk pártjának, mert tartozunk vele magunknak, gyermekeinknek, unokáinknak. Gyurcsány Ferenc azt mondta, ők olyan hazafiak, olyan magyarok, akik értik, ezer év küzdelme arról szólt, hogy az ország Nyugatra megy és nem Keletre. Orbán menjen Keletre, ha akar, mi megyünk Nyugatra, mondta. Mi, magyarok 1989-ben megérkeztünk Európába, és nem fogjuk megengedni, hogy bárki, egy politikai szélhámos, egy átkozott csaló, aki ma miniszterelnök, letérítsen bennünket erről az útról, tette hozzá..

Orbán vagy leteszi a fegyvert, vagy olyan vereséget mérnek rá, amelyből megtanulja, hogy nem adnak neki még négy évet – hangoztatta Gyurcsány Ferenc, hozzáfűzve: olyan világot szeretnének, amelyben tehetsége, szorgalma alapján mindenkiből az lehet, ami lenni szeretne.

A DK elnöke szerint Orbán Viktor csak a sajátjait képviseli, a keveseket, a felkapaszkodottakat, a sértődötteket. Ezzel szemben – folytatta – nekik van egy álmuk, amely nemet mond a kirekesztésre, az önzésre, a haragra, a kivagyiságra.

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke arról beszélt: az április 6-ai parlamenti voksolás Kelet és Nyugat, Moszkva és Brüsszel, rabság és szabadság közötti választás lesz. Szerinte a Fidesz a szabadságkorlátozók oldalára állt, alattvalóvá, rabszolgává akarja tenni az embereket, gyűlöli a szabadságot és a versenyt. El akarják venni a szabadságunkat, de nem hagyjuk, mondta, majd hozzátette: az ellenzék a jelenlegi kormánnyal szemben sajtószabadságot akar és szoros szövetséget Európával.

A liberális pártelnök arról is beszélt, a magyar nemzet részei azok is, akik szombaton a Hősök terén gyűltek össze, a Fidesz nagygyűlésén. De ahhoz, hogy a kezünket nyújtsuk nekik, először le kell győznünk őket.

Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke szerint nincs esély az elesettek, a jövő generációk képviseletére, amíg Magyarország felett Orbán Viktor uralkodik. Azt mondta: Magyarországon egyetlen ember akar szolgaságot és háborút, de Magyarországon újra szabadság és béke lesz, mert elveszik tőle kedvenc játékszerét, a kormányrudat. A kormányrúdon kívül meghagyjuk neki az összes többi játékát.

Megtarthatja a félkész stadionját a Patyomkin falujában. Mint mondta, Orbán Viktor megtarthatja a Darth Vaderre és a Luke Skywalkerre támadó terroristaelhárító barátait és az arany vécékeféjét is a felcsúti palotájában. Hozzátette: meg kell állítani Orbán Viktort, mert ha még négy évig ő kormányoz, akkor Magyarország végérvényesen orosz gyarmattá válik, végleg eluralkodik a nincstelenség, a gyermekéhezés.

Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője szavazásra buzdított, mondván, aki otthon marad április 6-án vagy nem a kormányváltó szövetségre voksol, az valójában Orbán Viktorra szavaz. A szavazócédulán csak egy listája van a kormányváltásnak és tizenhét a kormány maradásának, mondta.

A volt miniszterelnök szerint a választási eredmény azokon múlik, akik nem jöttek el az ellenzéki tüntetésre. Azt üzente nekik, a rezsim minden aljassága ellenére maradt egy talpalatnyi hely az országban, ahol még köztársaság van, ahol Orbánnak kell tőled félnie és nem neked tőle, ez a szavazófülke. Aki nem akar újabb négy éven át félni, az egy órára legyűri a félelmét, elmegy és a kormányváltásra szavaz, mert csak a kormányváltók közös listájával és jelöltjeivel bontható le a kétharmad.

Szólt azokhoz is, akiknek nem tetszik a csapat összetétele, nem akarnak a kisebbik rosszra szavazni, és kikérik maguknak, hogy igent kell mondaniuk sok mindenre, hogy nemet mondhassanak egy valakire. Azt kérte, most az egyszer szavazzanak valami ellen, hogy a legközelebb végre valamiért szavazhassanak, adjanak felhatalmazást az összefogás pártjainak a választási rendszer megváltoztatására, hogy aztán később versenghessenek a választók bizalmáért külön-külön.

A politikusi beszédek közben a baloldali összefogás kampányfilmjeit vetítették le. A rendezvény végén a kormányváltó erők jelöltjeit szólították színpadra, majd a kampánydal, Máté Péter Hazám című dala átiratának meghallgatása közben a résztvevők piros-fehér-zöld színű kartonlapokat tartottak fel a nemzeti lobogót kirakva.

A szervezők a rendezvény közben azt mondták, ötvenezren vannak a demonstrálók, majd a rendezvény végén azt közölték: nyolcvanezren vettek részt a nagygyűlésen.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (47 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +50 ( 66 szavazatból)
Orbán rendszere ellen tüntettek az Operánál, 4.7 out of 5 based on 47 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

62 Reader’s Comments

  1. Leo Klein….mar az sem biztos, ezek itt csalnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  2. Ezt egy “rokkant” fórumról hoztam! :

    “No felírom, mi folyik Pécsett, és egyszerűen nem lehet tenni ellene.
    A sztori a következő:
    Orvoshoz vitt a férjem (egyedül nem tudok járni, sm-beteg vagyok), és a ház előtti járdán állt meg rokkant parkolóval, mivel a közelben sem parkoló, sem mozgássérült parkoló nincs, pedig kérelmeztem. A közterület felügyelet simán megvágott 10 000 ft-ra, mert a járdán álltunk, és 1,5 métert nem hagytunk szabadon, jelzem az egész járda 1,5 méter, csak onnan tudok hazamenni, mert nem tudok járni. Beküldtem az orvosi papírjaimat, betelefonáltam, erre kapaszkodjatok meg, hogy mit mondott a közterület felügyelő. Akkor maradjak otthon, mert mi lesz, ha arra jön egy babakocsi, ha kijövök a lakásból, szabálysértést követek
    el, és legközelebb, ha meglátnak, mint “visszaesőt” még többre fognak büntetni.
    Továbbküldték a rendőrségnek az ügyet, akik bekérték a jövedelemigazolását a férjemnek, ápolási díjon van, 26 500 ft, erre való tekintettel 30 000-re emelték a büntetést. Kifogást nyújtottam be, mivel nem tudok járni, és csak innen tud a férjem a liftig eltámogatni. Elment az ügy a bíróságig. Erre mit írt a bírónő?
    Nem elég alapos a kifogásom.
    Könyörgöm, akkor mi lenne az alapos kifogás????
    A férjemet közmunkára kötelezte a rendőrség, addig heverhetek, ne menjek ki wc-re ne igyak egy pohár vizet, megvárhatom, amíg hazaér. Persze ezt tudták a rendőrségen is, de a törvény, az törvény. Az embertelenség meg embertelenség.
    Elment a férjem közhasznú munkára, előtte orvosi vizsgálat van, persze fizetős, és képzeljétek, több ember is volt, aki szabálysértő, mert rokkant kártyával parkolt valahol. Ilyen “komoly” “visszaeső” bűnözőket fog a pécsi rendőrség. Mondjuk, hogy siralmas, hol tartanak az “egészséges” “emberek”. Joguk van ehhez és meg is teszik.”

    Magyarország így szeretlek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  3. “Elsőként felmerülhet az a kérdés, hogy mennyire pontosak a közvélemény-kutatások. Nos, nincs nagy különbség a felmérést végző intézetek között. Van azonban egy érdekes dolog, ami átírhatja a választási eredményeket. A felmérést végző cégek általában ezer-ezerötszáz fős mintával dolgoznak. Arra lettek figyelmesek, hogy míg eddig 2-3ezer embert kellett megkeresniük ezekhez a mintákhoz, addig most már gyakran 8-10ezer főből tudják kiválasztani azokat, akik hajlandók részt venni a felmérésben. Magyarul ez azt jelenti, hogy az emberek bizalmatlanok, nem árulják el pártkötődésüket. Hovatovább az is felmerülhet, hogy hamis adatokat diktálnak be. Ezt a tényezőt pedig lehetetlen mérni.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  4. Az enyém zöld volt. Igen, ott voltam, nem először, de remélem utoljára. Az is igaz, hogy qrrrvára elqrrtuk az “elmúttnyócévet” de nem annyira mint amennyire elqrrrta a fideSS az életünket, a hazánkat az elmúlt négy évben.
    Drága Bumburi, szíved joga, ha nem mész el szavazni. Én azért javíthatatlan idealistaként (vagy nevezzetek egyszerűen hülye naívnak ha jobban tetszik) szavazok+felügyelek mert ennyit tudok tenni. Tegyük amit tudunk, ehhez még ideológia sem túl sok kell. Mondta Micimackó, a csekély értelmű medvebocs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  5. ˙
    Épp most mondta be a Klubrádió, hogy a nemzeti választási bizottságnál valaki följelentette az ATV-t mert egyenes adásban közvetítette a rendszerváltó naggyűlést. A tárgyalás folytatódik…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  6. http://valasztas2014.hir24.hu/trollvoks/2014/04/01/de-hiaba-kuzd-sok-iciri-piciri-ellenfel/
    -
    Ez a kampányfilm megmutatja, hogy vannak akik látják a különbséget.
    -
    Vannak akik a Föld nevű bolygón nyitott szemmel élnek, két lábbal állnak a földön és tisztában vannak azzal, hogy a tökéletesre vágyni lehet, de mivel ilyen nem létezik, önámítás lenne!
    Majd akkor megy el szavazni, ha….aztán megint siránkozunk, hogy 2/3?!
    -
    Ha egyszer a rossz és az attól sokkal rosszabb között kell választani, el kell fogadni – ezt még Churchill is belátta, majd nagy nehezen F. D. Roosevelt is, mindketten államférfiak voltak, talán követhetnénk a példájukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  7. bumburi, oldberg, vikmeki és sokan mások
    .
    ma reggel az ATV-ben Rónai Egon vendége volt Baja Ferenc. egy tény: értelmes ember, nagyon jól tud beszélni, fogalmazni, értelmes dolgokat mond. de én ennek az embernek mégsem tudok hinni az eddigi politikai előélete és mutyiérintettsége okán. ez volt az utolsó mondata: “nyerni fogunk, ez olyan biztos, mint ahogy én most itt ülök”
    .
    na ettől a mondattól vert ki a verejték! mert akkor most ezt hogyan is értsük? talán már megszületett az új paktum Orbánnal, hogy egy-két évre kormányhoz engedik a szocikat, pusztán azért, hogy az ALAPTÖRVÉNY és a választási rendszer demokratizmusa ne legyen többé megkérdőjelezhető? aztán, persze soha többet, meg egyébként sem tudják kitölteni még a ciklust sem, hiszen kezelhetetlen gazdasági és közjogi helyzetben kellene tudniuk kormányozni. na, ha ez így (van) lesz, akkor ez már tényleg minden mocsoknak az alja. hogy vannak, akik még ebből a helyzetből is képesek ilyen alja módon hasznot húzni, eladni magukat az eléjük vetett koncért. a baj az, hogy Baja Ferencből simán ki tudom nézni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  8. Öreg Titán
    Nem csak ez a furcsa.
    Varga Mihály sikersztorikat zengedez, és nincs ki megcáfolja!
    Pedig ha csak a számokra hagyatkozunk is, valami nagyon nem stimmel!
    Ha beválna a feltevésed,miszerint megegyeztek, akkor rendesen a kormányváltók nyakába lesz verve minden kudarc, ami a mostani kormányzás hozadéka.És onnantól le van takarítva a porondról a kormányváltó társaság úgy ahogy van, örök életre.
    .
    Ami Baját illeti. “politikai pályafutása” alatt megtanulhatta a simulékony, és értelmesnek tűnő beszédet. Ez nem mentesíti az általa is elkövetett gazdagodási, és nyerészkedési akciók miatti megítélés alól.
    A nagy bölények közé tartozik az mszp-ben, és illene már nem szerepeltetni a nagyérdemű előtt.
    .
    Ami meg az alaptörvény melletti sasszézásukat illeti, nekik most az a jó, ha figyelembe sem veszik. Aztán meg annyira elmerülnek a saját maguk piszkába, hogy fel sem fog merülni az a téma, hogy “volt egy alkotmány”.
    Így lesz hülyének nézve a nagyérdemű, és nekik is az lesz majd az érdekük mint a fidesznek, hogy elhallgattassák azokat, akik ezt esetleg szóvá tennék.
    Ne legyen igazam, azt kívánom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  9. Elrettentésként az utolsó pillanatban még Baját is kitolták
    a napfényre,hogy még véletlenül se sikerüljön?
    Baja Ferenc síkra száll.
    Ímé hát az MSZP fiatalítási,megújhodási programja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  10. Lényegremagyar!

    Utóbbiak újra valószínűsítik, hogy kb.25 éve színjáték folyik a hatalomért. Mára már csak 2 (?) érdekcsoport maradt? Te 4 évig, te 4 vagy 8 vagy 2… Ha közbejön valami váratlan, bedobjuk a tartalékot… Az egészet le kéne cserélni!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Lényegremagyar!

    @csakén: igaza van! Egy se ért a politikához! Egy ismerősöm mondta: ‘45.óta csak az oroszok helytartói, sggnylói.voltak, nem kellett érteni is hozzá! Ezek után csoda, hogy itt tartunk? Nyugaton nem tudnak mit kezdeni e ’szaktudásukkal’!!! Speciálisan orosz ‘képzettségük’ van!!! Hol használható? Nem nehéz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Lényegremagyar!
    2014. április 1. kedd
    20:38
    Az egészet le kéne cserélni…ez így van, ilyen álmom néha nekem is van, maga a tökéletesség….de csak abból főzhetünk, ami van.
    Némi remény:
    A bérmenetelők előtt kis műsort adó fiatalok, akik a kivénhedt őskomcsikat jól kifigurázták, így azokból aztán nem is a pillangó jött elő…
    Egy kisegyüttes a kampánydalukkal.
    És a szentesi diák Purosz Leonidász, akinek még a versétől is félnek.
    -
    De ők még nagyon fiatalok – rájuk lehetne számítani, de félő, hogy elűzik innét majd őket is.
    Én nem kicsinyítem ezzel le a tenni akaró fiatalokat, a nem lévő kalapomat megemelem előttük és örülök, hogy ők vannak nekünk!
    De tudom, hogy itt és most kik között választhatok: akik kevesebb kárt okoznak a hazánknak.
    Viszont tudom, hogy ezt a romhalmazt megnyerni sem lesz sétagalopp, bárki kapja is meg.
    Akármi lesz a választás eredménye, rosszabb vagy még attól is rosszabb lesz, de csak vergődjenek a csalással, ha sokan elmegyünk szavazni, akkor nagyot kell csalniuk!
    Ez az én bosszúm….és nem vagyok egyedül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Magyarországon nincs ellenzék 2014. május 8. csütörtök | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos