Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kilépteti Orbán Magyarországot Európából? 2011. december 15. csütörtök 3:27 | AN-álláspont

  • Hozzászólások(153)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kilépteti Orbán Magyarországot Európából?

Budapest – Kevesen figyeltek fel Orbán Viktor hétfői parlamenti beszédében arra a mondatra, amikor arról beszélt, hogy az eurózóna országainak először közös gazdaságpolitikát, majd “talán politikai uniót” is kell alkotniuk, de arról nem beszélt, hogy Magyarország része lenne-e egy ilyen politikai uniónak, az Európai Egyesült Államoknak. Ellenkezőleg: úgy beszélt róluk, többes szám harmadik személyben, mint ami Magyarországra nem érvényes.

Ez előrevetíti azt az orbáni szándékot, hogy ha az Európai Unió egy ország lesz, abból Magyarországot kilépteti. Mindez érthető, hiszen politikai unió esetén egy magyar miniszterelnök jogköre egy helyi önkormányzati vezető szintjére süllyed.  Orbán nyilatkozatai egyértelműen arra utalnak, hogy távozni készül az Európai Unióból, amiről már ideje korán megmondta, hogy azon kívül is van élet. Ha az EU a politikai unió felé halad, akkor várhatóan erősödni fog a magyar szabadságharc, a függetlenség követelése. Orbán a kiválásnak könnyű útját tervezte meg: állítása szerint az eurózóna szorul arra, hogy közös költségvetési politikát folytasson, és várakozásai szerint az eurózóna országai haladnak majd a közös költségvetéstől a politikai unió felé. Ha Magyarország kimarad a közös gazdaságpolitikából és közös költségvetésből, akkor automatikusan kimaradhat a politikai unióból is. Minden jel szerint Orbán emiatt mondott nemet először a közös európai gazdaságpolitikára. Ha Magyarország nem vigyáz, akkor a Felcsút legjobb középpályása, kivezeti Magyarországot az Európai Unióból, és Európából is.

Orbán egészen pontosan ezt mondta: “az eurózóna országainak viszont nincs más választásuk, ugyanis bár van közös pénzük, de nincs közös gazdaságpolitikájuk, közös költségvetésük, és ha ez így marad, tönkre mennek, szétesik az euró, és abból katasztrófa is lehet, vagyis nekik a közös pénz után közös költségvetési politikát, majd közös gazdaságpolitikát kell alkotniuk, és ki tudja, talán politikai uniót is.”

A politikai unió az Európai Egyesült Államok létrehozását jelenti. Az unió egy országgá alakul, a fővárosa Brüsszel, az egyes országok helyhatósági választásokat tarthatnak, de nincsenek nemzeti kiskirályságok és önálló, független országok. Orbán Viktor hatalma hasonló lesz egy megyei közgyűlés vezetőjének hatalmával. Ha Magyarország kikerül az Európai Unióból, akkor az olyan lesz, mintha visszalovagolna az Ural mellé. Nem lehet kizárni azt a forgatókönyvet, hogy Orbán a szabadságharca részeként feláldozza Magyarországot saját személyes ambíciói oltárán.

Majdnem biztosak lehetünk abban, hogy ha nem állnának küszöbön az IMF-EU hiteltárgyalások, és nem került volna veszélybe, hogy Orbán kap hitelt, akkor semmiképpen nem írja alá a közös gazdasági együttműködésről szóló megállapodást, ami saját szövegének olvasatában azt jelenti, hogy kinyilvánította: Magyarország nem kíván az egyesült Európa tagja lenni, és kilép onnan. Ennek a lehetősége még nem kizárt, miután ő a parlamentre hivatkozott, a parlamenti döntés viszont attól függ, hogy ő hogyan utasítja a kétharmados többséget. Az sem kizárható, hogy csak az időt húzza, hogy az IMF-EU hitelszerződés és a hiteltárgyalások ne kerüljenek veszélybe, de a parlament utána úgy “dönt”, hogy Magyarország nem csatlakozik az európai gazdasági együttműködéshez, “nem adja fel a szuverenitását”. Hiszen tudhatjuk már most is, hogy a forint gyengülése és a magyar gazdaság siralmas állapota nem a magyar helyzetnek, hanem az eurózóna válságának köszönhető. Elég lesz annyit mondani az okos magyar népnek, hogy eddig is minden baj forrása az eurózóna, az EU volt, Moszkva után Brüsszel, a tankok után az európai bankok, de a magyar észjárás és géniusz csodákra lesz képes, ha megszabadul ezektől.

Aki tud olvasni Orbán szövegeinek sorai között, annak nem lehet kétsége, hogy ennek az embernek az Európai Unióból való kilépés jár a fejében, hogy senki és semmi ne korlátozhassa a kiépülő diktatúráját, és senki ne adhasson több kokit és sallert a magyar észjárású fejére.

A veszély sokkal nagyobb, mint ahogyan azt bárki gondolta eddig.

Azt a tekintetet kell nézni, amellyel Orbán átveszi az EU zászlaját, mintha Európa uralkodójának nevezték volna ki. Aztán jött néhány nyakas Európától, és sehol nem lehet látni az európai zászlót, mintha nem is lennénk az EU része. Fotó: MTI

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (50 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +79 ( 87 szavazatból)
Kilépteti Orbán Magyarországot Európából?, 4.6 out of 5 based on 50 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(153)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

153 Reader’s Comments

  1. Ezekkel a zsinorozott egyenruhaval ne is akarjanak az EU ba lepni. Amikor szavazas volt EU csatlakozasrol en nemmel szavaztam. Azota bejott a sok szeemt aru, ocska elelmiszer es mi ezt magyarok meregdragan fizettuk meg. Akkor kellett volna helyreallitani a mezogazdasagot, (gazdasagot), most mar amikor csak az Euba remenykedhetunk ( mert minden ami volt szetesett), most akar kilepni az EU-bol. Ez a fazon nem csak le van kescve tiz korrel, de osszevissza rohangal, mint a fing a gatyaban. Az a nemnormalis aki mehetne es megis magyaroszagon marad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (49 szavazatból)
  2. “és sehol nem lehet látni az európai zászlót, mintha nem is lennénk az EU része”
    Erre tényleg fel sem figyeltem eddig, de én semmilyen mostanában a kormányról készült fotón nem láttam az EU zászlót. Ez talán mindennél jobban árulkodó jel. A többi logikai levezetésnek is van alapja, de azt talán még lehet mellébeszéléssel megmagyarázni. De hogy lehet megmagyarázni a hiányzó zászlót?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (47 szavazatból)
  3. Egyetértek a cikkel, Orbán bizonyosan ezt szeretné. Az egy másik kérdés, hogy ezzel szemben mit akar az EU. Egyébként ki lehet lépni, de nincs hova. Ha tényleg ezt készitette volna elő, és tényleg politikus lenne, nem csak szabadságharcos, akkor ma Magyarországnak és konkrétan neki nem csak ellenségei lennének a világban. Azonban annyira sikerült már magát elszigetelnie, hogy a bukása bele van kódolva a hatalmába. Tulajdonképpen ebben a közel két évben lassú politikai öngyilkosságot követett el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (49 szavazatból)
  4. Csakhogy az országot nem Mosthatalmonlévő léptette be az EU.-ba , hanem a Magyar Nép . Egy olyan népszavazáson ahol 80 % szavazott a belépésre !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +50 (54 szavazatból)
  5. A tett intézkedései jelzik ezen szándékát!
    Ezt az “embert” meg lehet érteni, akivel oda-vissza felmossák a padlót, nem szívesen jár a “klubba”!
    Majd ezen intézkedéséét is “díjazni” fogják, a baj csak az, mi isszuk a levét, míg hagyjuk!
    HAGYJUK???!!!

    “Puccs a nemzeti bank ellen.
    Alkotmányos puccsot hajtott végre az Orbán-kormány, amikor arról döntött, hogy összevonja a Magyar Nemzeti Bankot és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét, a két intézmény vezetői az összevonás után alelnökök lennének, akiknek a feje fölé egy új elnököt nevezne ki a köztársasági elnök a kormányfő javaslatára. A döntés mögött Simor András eltávolításának szándéka és az áll, hogy a kormány gazdaság terveihez felhasználhassa az MNB tartalékait, amit Simor mindeddig elutasított.”

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=501197&referer_id=friss

    További szép napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (44 szavazatból)
  6. Hagyjuk??!!
    Úgy látszik nem!

    “Eljött az idő!
    Az Orbán-rendszer lebontására mozgósít a Szolidaritás.

    Ezt a kormányt el kell kergetni! Megalakulása óta most először fogalmazta meg kormányellenes, a rendszer megdöntésére irányuló határozott szándékát a Magyar Szolidaritás Mozgalom (Szolidaritás). Az elmúlt hónapokban országossá fejlődött, több ezer taggal bővült szervezet mától nyíltan az Orbán-kormány menesztésén munkálkodik, s bevet minden demokratikus eszközt, hogy elérje a célját.

    Kiáltványa aláírására szólítja fel az embereket a Magyar Szolidaritás Mozgalom (Szolidaritás). Ezzel megkezdődött az országos mozgósítás, amelyet azzal a céllal indít a szervezet, hogy véget vessen az Orbán-korszaknak, megállítsa azt az ámokfutást, amellyel a kormány szétveri a jogállamiságot, megszünteti a demokráciát és a társadalmi szolidaritást. A Szolidaritás mostantól összehangolt, országos akciókkal azon munkálkodik, hogy a közös cél érdekében összefogja, s megmozdítsa a társadalmat. ”

    http://www.168ora.hu/itthon/szolidaritas-demonstracio-orban-kormany-87573.html

    Aláírtad?
    Én, igen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (38 szavazatból)
  7. Common Sense,
    milyen nyelven írsz? Nem olvasod el, mielőtt elküldöd a kusza írásodat? Szomorú!
    .
    Mi a túró ez: “… sok szeemt aru,… csak az Euba… nemnormalis… le van kescve… nemnormalis… magyarorszagon…” Az ékezet nélküli írás sok félreértésre ad okot.
    .
    Pl.: Keszseggel,
    Johnnyboy

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  8. A szöveg alatti képet bámulva, a háttérben lévő feszes díszmagyarba szorított operett katonák – mint himnuszban a balsors –, még nagyobb komikumot adnak az EU zászló átadási ceremóniához. A Nemzet Vezére átszellemült tekintetéből tükrözik az arrogáns, felsőbbrendű gőg. Fitymáló, cinikus pofával pofával fejezi ki a magyarságtól idegen, kör alakban lévő sárga csillagokat a zászlón.. Gondolatban asszociál egy letűnt, visszahozott korra… mely a mai Magyarország
    elferdült mentalitására jellemző.
    .
    Az elkapott pillanatot az év legjobb fotójának tartom, mert Őfelsége I. Orbáncz beszűkült mentális meditációja, lelkivilága rákfenéjét prezentálja a civilizált világnak. Fájdalmas gondolatok gyötörnek… Drága szülőhazám, mit szenved miatta!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (32 szavazatból)
  9. Valoban, mostanaban nem latni egy EU-s zaszlot sem a kepeken, tudositasokon, biztos csak veletlen. De ha volt is, azt sem a megfelelo helyre tettek, mint lathattuk a Koztarsasagi Elnoki Palotaban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  10. Geyza! Sajnos a 2/3-ra hivatkozva nem fogják megkérdezni a népet, hogy ki akar-e lépni az EU -ból. Megkérdeztek valakit közületek az ország nevének ( és talán államformájának) megváltoztatásáról? Na ugye!!! Erről senki nem beszél, pedig már nyomják az új pénzt, új okmányok….mibe kerül ez az őrület? Kiszámolta már valaki? És ha az ország neve más lesz, akkor érvényes még a tagság, vagy azt is lehet mondani, hogy nem mi léptünk be. Emlékezzetek, OV külön ment az aláírásra, egyedül kullogott, nem vállalt közösséget a nép örömével, a nép képviselőivel. Tényleg fel kellene már ébredni. A visszavezető út 10x annyi időt vesz majd igénybe. Ez mindent elherdál, mielőtt megszabadulunk tőle

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  11. Hogy leszarták a féléves úniós elnökségét, várható volt.

    Ha valami nem tetszik neki bedurcizik, mint egy hisztis óvodás.

    De ennek is van ellenszere: alaposan el kell nadrágolni.

    Ha fejjel nem fogja fel, talán seggel igen.

    Akár a kutyám.

    Néha kevés a feddő szó, kell egy gyenge seggreverés is, és rögtön megérti.

    Ő legalább is.

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  12. Mostani uralkodását megelőző 8 évnyi kispadra kényszerülése idején elmondott “országértékelő” beszédeiben is voltak már erre utaló kijelentései. Tavalyi győzelmét követően júliusban a 7.5 %-os Matolcsy féle teóriára mondott Barroso-i “nyet” után minden törekvése erre irányul. A megvalósítás tempóját 2011. január 1. és június 30. között kénytelen volt fékezni. Magyarország szerencsétlenségére most hozza be a lemaradást….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  13. Nemtudom elkepzelni,hogy ki akarna leptetni az orszagot mert az ellenkezik az osszes eddigi cselekedetevel,ugyanis ha nem leszunk tagok megszunik a shengeni tagsag is es csak vizummal lehet majd ujra belepni a nagymagyarorszagi teruletekre es akkor semmi ertelme nem volt allampolgarsagot adni azoknak az embereknek,ujra szet lesz szakitva a nemzet,megszunik az erdelyi kirandulas.Ez keptelenseg szerintem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (14 szavazatból)
  14. Sok mindent nem látnak a magyarok. Nem látják, hogy a tegnap beadott módosító indítvány a jegybank összevonásáról a PSZÁF-al, mi célt szolgál.
    Orbán eddig sem rejtette véka alá, hogy szeretne rátenyerelni,- einstandolni mint a manyupot-a biztonsági tartalékokra.
    Ha ezt megteszi, és miért ne tehetné meg, akkor nincs szüksége az IMF pénzére, és megint megmutatja!Utána az özönvíz alapon már senki, és semmi nem érdekli, csak a saját rokkant agya vezérli.
    Ami a zászlókat illeti.
    Sehol nem látom, hogy ez feltűnt volna valakinek.Még csak nem is az eu-s zászlóról van szó…
    Tegnap este az ATV egyik hírében bemutatták, hogy milyen őrségváltásra készülnek a KE rezidenciája előtt, ami majd túrista látványosság is lesz.
    A kormányőrök (?) 2-es oszlopban felvonulva, NARANCSSZÍNŰ zászlókkal masíroztak!!!
    Nálam azóta se kép, se hang…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  15. Az MNB “államosítása” a biztos bukás első lépése lesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  16. ” Nemtudom elkepzelni,hogy ki akarna leptetni az orszagot mert az ellenkezik az osszes eddigi cselekedetevel,ugyanis ha nem leszunk tagok megszunik a shengeni tagsag is es csak vizummal lehet majd ujra belepni a nagymagyarorszagi teruletekre ….”
    ………
    Ez lesz neki az igazi, mert lehet okolni Európát, hogy elszakítják a magyarokat az anyaországtól. Innentől fogva a náci Vonáékkal közösen lehet a szomszédokat állandóan támadni. Irredenta szólamokkal elterelik az emberek figyelmét a mélyszegénységről és ne adj isten még fegyveres konfliktust is felvállalnak. Az emberek továbbra is mint a birkák bégetni fognak hozzá!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  17. Amerre haladunk annak a vége az lesz, hogy kérhetünk politikai menedékjogot Európában, és talán még meg is adják.:(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  18. Ha kilépünk, akkor a Széchenyi tervnek annyi, és marad a fideszes szabad rablás ahonnan még lehet…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  19. Kedves Johnnyboy (15. csütörtök 05:40), ha egyszer lesz szerencséd kilépni kis Magyarország területéről, észre fogod venni, sehol sincs magyar ékezetes billenzyűzet.
    .
    Egyre távolodunk az álmomtól, sokáig hittem, lesz még Nagy Magyarország, sőt, akár a többi országot is elfoglalhatjuk.
    A végén egész Európa egy ország lenne, mindenhol ugyanazzal a pénzzel fizetnének és a magyar lenne az a nyelv, amit mindenki szertne megtanulni.
    Jelentem, egész jól állunk.
    Európában nincsenek határok, közös pénzzel fizetnek, mindenki szeretne egy közös nyelvet is beszélni.
    Miért kell innen kizáratni magunkat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  20. OV egész élete harcokról szólt és szól. Ilyen a személyisége. Mindegy, hogy ki ellen megy. Ha egy teve jönne szembe az utcán, azt sem kerülné ki, hanem elkezdene vele harcolni.
    .
    Ha nem lennénk az EU tagja, akkor most be kellene lépni. De mivel azok vagyunk, ezért ki kell lépni. Nem mérlegel. Mindennek az ellenkezőjét kell csinálni. Szerintem ez nála kényszeres.
    .
    Egyszerű szóból nem ért. Gyermekkorában is sok verést kapott (de ez sem használt). Csak a kigúnyolás, megalázás és figyelem megvonás lehet ellene a fegyver. Ja és a szembesítés a korábbi önmagával.
    .
    Nem tudom, hogy beddig lehet elterelni az emberek figyelmét a mélyszegénységről, hiszen előbb-utóbb csak észreveszik, hogy nincs kaja. Az a baj, hogy az emberek kb. 90 %-ának nincs saját véleménye, hanem hagyja magát befolyásolni mások által.
    .
    Bohém! Köszi a Szolidaritás linket, nem tudtam róla.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  21. Hát ezt jól megkaptuk.Ez egy beteg ember, egy cezaromániás diktátor, a parlamentben körbe véve 257 akaratgyenge droiddal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  22. Orbán, már az I.Orbanisztán idején kijelentette, hogy az Unión kívül is van élet. Tehát ebben semmi semmi új nincs. Ezt a beteget már akkor kellett volna megállítani. Annak legalább tíz éve. Alighanem, már késő…
    .
    Az éjjel a Spektrumon néztem a Kaligula császár életét feldolgozó történelmi dokumentum munka féligmeddig dramatizált feldolgozásban. Akarva, akaratlan, minduntalan a . m i . k i s . c é z á r u n k . jutott az eszembe. Meg is fordult a fejemben, hogy a szerkesztők talán a forró aktualitása miatt csempészték a műsorba. Ugyanis, kissé más feltételek között, de szinte azonos személyiség jegyekkel, ugyanarról a jelenségről van szó. Nem másról, mint egy önmagától eltelt, beteges lélek, egy egész birodalom, egy egész nép kárára gyakorolt kicsapongásairól.
    .
    Magáért beszél az egyik róla szóló AN cikk fotó illusztrációja, amikor a Felcsut focicsapat mezében egymagában fut teljesen elszállt tekintettel… Úristen !!!!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  23. Ez a szerencsétlen Orbán úgy van az EU -val, mint a kurva a jámbor élettel, nem jön neki össze. Annyi mindent megpróbált szegény: kezdte, mint kommunista utánpótlás aztán lett labilis liberális, majd áthajlott enyhe fasisztába, most újabban az autokratizmusra hajaz a végén DK -s lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  24. Tökfilkó vagy gazember? Lehet választani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  25. Száguldunk a tragédia felé. Attól tartok, hogy már féktávolságon belül vagyunk.
    És még mindig két táborra osztott az ország. Sőt, cseppet sem közelednek a nézetek.
    Nincs közös cél. Ez a második legnagyobb baj.
    A legnagyobb baj: Orbán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  26. Nagy Magyarországot csak az EU-n kívül lehet megcsinálni ezért készül évek óta a kilépésre.
    Most ugyanakkor mégis új helyzet van, mert azt is tudja ha meg akar állapodni az IMF-el akkor az EU-n belül kell maradni.
    Dilemma bizony. Vajon hogy dönt? Van felhatalmazása a döntésre? És a parlamentnek van? Népszavazás döntötte el e belépést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Olah Zsuzsa, az eu-s zászlók soha nem voltak része az orbáni háttérnek… nekem nyomban feltünt, már a kormányváltás utáni hetekben. Azóta a legkisebb összeröffenésen a náci zászlórend a divat – szigorú rendbe szedett, kizárólagosan nemzeti selymekkel – kiábrándító.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  28. Avi 9,55-ös kommentjét teljes egészében magaménak vallom – 5* Avinak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  29. Ahhoz,hogy valaki jól hazudjon,
    bölcsnek kell lennie.
    Orbán Viktor a magyar történelem egyik
    legpusztítóbb és legkártékonyabb figurája,
    akinek bíróság előtt kell majd felelnie a tetteiért! ! !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  30. -”kilepteti orban magyarorszagot europabol”-?!
    kivancsi lennek ra hogy a tizegynehany millionyi magyarbol hanyan ertenenek ezzel a kileptetessel egyet!!??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  31. törpehitler saját magát léptesse ki az életünből. MOST.
    Hajrá Szolidaritás, hajrá Magyar Köztársaság!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  32. Kedves Kommenttársak!
    A k i . még most is arra épít, hogy ez az ember . c s u p á n . t é v ú t o n . jár, hogy tulajdonképpen a szándéka jó, csak kissé elkevert, az . n a g y o n
    t é v e d.
    Azt, hogy ő pontosan mit is akar csak Ő tudja. Nagy valószínűséggel – biliárd nyelven szólva – karambolra, de legalább is gixerre játszik. Amíg m é g hisz magában(!) és vannak akik hisznek neki, addig arról álmodik, hogy saját dicsőségére, majd ő megalapítja az önálló Hungáriát (Szálasi után szabadon). Ezért az álmáért a legvadabb terveit is hajlandó bevetni az “ellenség” ellen.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  33. Syngli!
    Már ki előtt felelne? A két napja főbíróvá, meg kúrja elnökké kijelölt személyes barátai előtt? Sájerné előtt?
    Nem képzelhető el, hogy ezt a diktátort békés úton még le lehetne váltani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  34. Rakerdezo
    2011. december 15. csütörtök
    11:14
    „A legnagyobb baj: Orbán.”
    A legnagyobb baj mi magunk vagyunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  35. Bohém 2011. december 15. csütörtök
    nagyon jó cikk – néhány nagyon figyelemreméltó kommenttel:
    [corsac] [2011.dec.15. 08:10]
    [baldem] [2011.dec.15. 06:37]

    A Jegybank Járai ideje alatt szinte semmilyen deviza tartalékkal nem rendelkezett. Így adta át Simornak a staféta botot 2007-ben. Simor elkezdte feltőkésíteni turbó üzemmódban a deviza tartalékot, de ez nem megy egyik pillanatról a másikra, és bár elég szépen gyarapodott a devizatartalék (láttam egy grafikonon), mikor kitört a Lehman Brothers miatti világméretű hitelválság. Senki nem mert hitelezni, mi meg ott voltunk a slamasztikában. Ugyanis ha valakinek deviza adósságai vannak, mint nekünk, akkor devizához kell hozzájutnia BÁRMI ÁRON, ha törleszteni akar. Ha meg nem, akkor az ugye csőd. Ezért van szükség devizatartalékra, hogy ne kelljen minden áron hitelt felvenni, mert akkor a piaci hiénák ki fogják használni szorult helyzetünket. Ez a piac farkastörvénye – mindenki vigyázzon a saját seggére.
    Akkoriban nem a magyar gazdaság helyzete miatt voltunk szarban, hanem mert a jegybank nem volt felkészülve egy ilyen helyzetre. Ezért kellett az IMF-hez fordulni, ezért kellett hitelt felvenni, és ebből feltőkésíteni a jegybanki devizatartalékot. Majd amikor ez megtörtént, akkor ismét tudtunk a piacról hitelhez jutni, tehát nem kellett felhasználni az IMF hitelt folyó ügyek intézésére. És persze ez látszott meg a forint árfolyamán is, amikor 320 forint lett egy euró, ami miatt Gyurcsányt vádolta az akkori ellenzék. És a deviza tartalék megerősödésével vissza állt az árfolyam egy normális szintre, hiszen 2010 áprilisában 264 Ft-os EURO, 186 Ft-os CHF, 196 Ft-os USD volt az árfolyam.
    Most, hogy a Viktor és társai orbitálisan elkúrták a gazdaságot, szintén szükség van egy IMF hitelre, mivel az előzőt vissza kell fizetni, és megint ott vagyunk pőrén és csupaszon. Ahelyett, hogy kihasználtuk volna az IMF hitel nyújtotta előnyöket és ennek oltalma alatt egy tartható pályára állt volna a magyar nemzetgazdaság, Viktor és tolvajbandája inkább kiélte ösztöneit és mindenféle dilinyós heppjeit, teljesen lepusztították ezt az országot. Ma már nem tud megadóztatni senkit, nem tud pénzhez jutni a piacról sem, mert egyre magasabb kamatokkal lehet csak felvenni hitelt – már ha adnak. És hiába a nadrág megszorítás (amit folyamatosan fapofával letagad), de recesszióba manőverezte az országot, amelyet Bajnai Gordon úgy adott át, hogy a potenciális növekedés benne volt. Minden esetre az külkereskedelmi mérlegünk pozitív lett az elmúlt időszakban, így a deviza tartalékunk is növekedett (de ugye az IMF hitelt valamivel fel kell váltani), és úgy néz ki, hogy erre a pénzre fáj a Viktor foga. Matolcsy ugyan egy erőtlen “ezt nem lehet” kifogással előállt a Simorral való tárgyalás után, de hát Matolcsy nem egy tényező, és ha a Viktor valamit a fejébe vesz, akkor Matolcsy elteszi a jobbik eszét, és aljas módon kiszolgálja a Vezért.
    Egyszóval, ha a Viktor már csak a Jegybank deviza tartalékát tudja ellopni, akkor el is fogja azt lopni.
    Azokat az embereket, akik ebben útját állják, félre állítja.
    És akkor megint ott vagyunk a pöcegödör alján, ahogy a hitelválság idején is voltuk.
    És nem lesz olyan egyszerű megállapodni az IMF-fel, mint annak idején.
    A magyar nép pedig iszonyúan megszívja ezt az ámokfutást.
    Persze Kósa Lali már megint arról ábrándozik, hogy a gyenge forint milyen jótékony hatással lenne a magyar exportra, hiszen ezzel olcsóbban tudna termelni, mint a konkurensek. Naná! Ha 280 Ft egy euró, akkor a havi 160 ezer Ft bruttó 615 eurót jelent, míg a 360 Ft-os eurónál ez csak 444 eurós havi fizetés! Milyen jó is az, amikor az emberek kevesebbet keresnek, hogy a versenyképességünk javulhasson! És milyen jó is az, amikor a maradék deviza hitelesek egyre nehezebben tudják kinyögni a törlesztő részleteket! A gazdagok most jól jártak, és akkor jöhet még egy szorítás a présen, ugye? És ezt az aljas politikát csomagolják be “nemzeti ügynek”, hogy átverjék az egyszerű embereket. Mutogatni kell rabszíjon az MSZP-s politikusokat, hogy ők lopták szét az országot, és így tovább… és így tovább…. Az emberekhez meg nem jut el az igazság, mert ugye a magyar sajtó most már kiegyensúlyozott, miszerint szinte az egész a jobboldal kezében van.
    Még egyszer mondom: NEM A GAZDASÁG ROSSZ TELJESÍTMÉNYE, NEM A TÁRSADALOM TÚLZOTT FOGYASZTÁSA, HANEM A ROSSZ MONETÁRIS POLITIKA JUTTATOTT MINKET GAZDASÁGI VÁLSÁGBA, ÉS MOST MÉG ROSSZABB HELYZETBE KERÜLHETÜNK, MINT HÁROM ÉVVEL EZELŐTT.
    ….

    [Helvetia] [2011.dec.15. 09:42]
    Ejnye-ejnye! Akkor most én mit mondjak? Miota is pofàzom, hogy ez a minihitler terve??! :-. És ki figyelt ràm egyetlen màsodpercig is?? Nem ohajtanék nagyképü lenni, de eddig minden bejött, amit “megjosoltam”, vagy inkàbb fogalmazzunk ugy: kikövetkeztettem. És még én voltam a bunko, mikor , mégha sokszor szalonképtelen jelzökkel, de leb…talak titeket, hogy mégis mi a nénikétekre vàrtok még??! Hofi szavaival, s hangsulyàval élve: MOZDUJJÀ’ MÀ’ MEG!!! Ha màr végképp földönfutok lesztek (remélem ismeritek a “földönfuto” szo jelentésének az értelmét), akkor màr késö lesz!! Akkor majd max. csak odatarthatjàtok a csupasz s…teket a hitelezöknek, spekulànsoknak, stb., akik azt tesznek vele, amit csak akarnak- kinek mi a gusztusa. EZT AKARTÀTOK???!
    Nos, ezek utàn remélem felfogjàtok végre, hogy miért is szégyellem, hogy magyar vagyok, ugyanis a CIVILIZÀLT DEMOKRATIKUS NYUGATON nem létezik jobboldali vagy baloldali, orbàncnyalonc vagy öntudatos, CSAK MAGYAR! Hàt köszönöm szépen, de én (s a leendö gyerekeim sem!)nem kivànok egy olyan nemzet tagja lenni,akikbe annyi önbecsülés sem szorult, hogy ne hagyjàk magukat kétvàllra fektetni,földbe taposni. Ugyanis sem qrva nem vagyok, sem féreg! Plàne nem skizofrén, aki minderre még büszke is!
    Mindenesetere, én a helyetekben nagyon , de nagggyon gyorsan rendezném a sorokat, ha nem is magatok, de a GYEREKEITEk, UNOKÀITOK ÉLETE, ellenkezö esetben a ràjuk vàro szerencsétlen, szomoru sors miatt. Vagy màr értük sem érdemes??? :-. :-. :-.

    [makjanos56] [2011.dec.15. 10:46]
    verecke: az MNB- nek nem az a dolga, hogy egyetértsen a kormánnyal, hanem a forint védelme. A fideszes Járai mester, aki kiszolgálta az MNB-nél az idejét, anélkül, hogy kigolyózták volna, végig magasan tartotta forint árfolymát, szívatva kormányt és az országot. Ahol a pébnzügyi felügyelet a jegybankhoz tartozik, ott ez a felügyelet a jegybank egyik részlege. Nálunk viszont a két eddig függetlenül működő intézmény összevonását úgy tervezik, hogy fölé ültetnek egy fideszest (Járait?). A végrehajtás módja, és a többi hasonló cselekedet (pl. bírósági vezetés) arra utal, hogy a jegybankot Így akarják a saját képükre formálni. Nem lesz olyan független intézmény hazánkban, amelynek az élén ne fidesezs kreáció ül. ezt most kellett bedobni, hogy az IMF tárgyalásokon már ne a mostani benk4lnök üljön Fellegi mellett. Mindez arra irányul, hogy az IMF-l szemben erősítsék a pozícióikat. Ez nem Salamon egyéni ötlete volt (nem is lehett volna, a fideszt ismerve), csak így akarják gyorsan meglépni, amíg a meglepetés ereje hat.
    ….
    csillag] [2011.dec.15. 10:02]
    “… december közepén a forintot támadás fogja érni.”
    Ez hangzot el a hónap elején. OV kijelentette, hogy spekulációs támadás célpontja lesz a forint.
    Közbe felszólította a sleppet, hogy shortoljanak a tőzsdén a forintra. Most, hogy olyan helyzetet teremt, hogy az MNB tartalékai is ebek harmincadjára kerülnek, megnyugodhat. Fennen hirdetheti, hogy én előre megmondtam! A slepp pedig jót kaszál az ügyleten.

    A tv. javaslat elfogadását követően 48 órán belül a forint olyan mélyrepülésbe kezd, amilyet csak 1946-ban láttunk. Ezt kire fogja kenni a kordonbontó?
    Sajnos igazat kell adjak egyik előttem szólónak, csak akkor kerülnek helyre a dolgok, ha vér fog folyni. Itt már csak az a kérdés, kié?!
    ….
    [nafene] [2011.dec.15. 11:19]
    Hát emberek, ha lenne spórolt pénzem a bankoknál, rohannák kivenni!
    Vigyázó szemünket Argentinára vessük. Először a nemzeti bank tartalékát vette el a kormány, majd az emberek bankbetétei következtek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  36. b!
    Az Országház tetején két hatalmas zászló lobog. Az előző kormány idején az egyik természetesen az EU lobogója volt. A fidSS kormány regnálása óta mindkettő nemzetiszín trikolór…, ami már akkor – másfél évvel ez előtt – a kilépés szándékát sejtette, de ki figyelt oda erre a kicsinységre.
    Emlékezetem szerint az I. Orbanisztán ideje alatt, a belépést követően sem volt kint az EU-s kék lobogó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  37. komplementer 11.06
    Én is láttam, és nekem is ugyanolyan áthallásom volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  38. A narancs színű zászlókról tud valaki valamit???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  39. Kekec, nagyon jogos a felszólítás, hogy vigyázó szemünket Argentinára vessük. Menem elnök tanácsadói a bedőléskor ugyanazok az amerikai közgazdászok voltak, akik valamikor év elején Budapesten parádéztak Orbánnál. Ők tanácsolták Menemnek, hogy vállalja be az államcsődöt. Utána látszólag minden nagyon szép lett. Viszont most olvasom a helyi újságban (hozzánk sok argentin turista jár át, ezért érinti a helyi gazdaságot), hogy miután túlvannak az elnökválasztáson, most kezdődnek a megszorítások. Elsőnek a valutaváltást szigorították meg, az argentinok nem vásárolhatnak korlátlanul valutát, és vásárláskor meg kell jelölniük, hogy mire fogják fordítani. Csak úgy mondom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  40. és akkor vegyük górcső alá a Heti Válasz e heti számát!
    Eléggé eldugva 73. old visszhang rovat:
    MEGVONÁSI TÜNETEK
    “A magyarokat genetikusan alávalónak” nevező, majd szavait részben visszavonó író..” így a cikk (Heti Válasz 11.17.49.o.) Az idézőjelélt kár volt, mert Kertész Ákos nem ezt mondta. Nem alávalót írt, hanem alattvalót, ami igen nagy különbség.
    Szarvas Anikó
    71. oldal fórum rovat: Az amerikai nagykövet “Alaposan megfontolni” című szövege.
    Amihez (ASZŐNYI) a 11. oldalon írt A HÉZ >> közjáték rovatban Yes, comment
    címmel használati utasítást, hogy narancsmámorban fetrengők hogyan is értelmezzék a nagykövet asszony szövegét.
    “kevéssé elegáns módon – helyzeti előnybe hozó jogszabályok”
    “nemigen van olyan hazai előzmény, amelyhez mérni lehetne e törekvések demokratikus fokát”
    “az amerikai kormány olyan “non-ortodox” intézkedéseket hoz, amelyet sokan a – demokrácia alapjának tekintet – piacgazdaság durva megsértésének tartanak”
    Ami a mameluk frakció ámokfutásának szédelgő feldicsérése,
    nettó hazugság (pl Horn amikor megvolt a 2/3-a “elegánsan” és demokrata módon 4/5-re emelte, hogy az ellenzéknek is beleszólást biztosítson)
    és az olvasók totális hülyének nézése: miszerint a piacgazdaságba való beavatkozás azonos lenne a demokrácia lebontásával.
    Az a szerkesztési mód pedig, hogy KÖZVETLENÜL a nagykövet asszony szövege elé szerkesztették 28-28-30. oldalon a világ rovatban a “Feltámad a Szovjetunió” cikket (alcím: Magyarországot is várják a Moszkva által inspirált új politikai és gazdasági közösségbe…”
    “Putyin kész kinyitni az orosz pénzes-ládikát bármelyik ország előtt, ha az az Eurázsiai Unióhoz csatlakozást választja”
    Ez már tőlem:
    Na erre varjatok gombot! Főbohócunk szövege a legjobb magyar bohóchagyományok szerint: “Van máááásik! Na látood?.”
    És már nem is tudom ki mondta, hogy “Érthetetlen a szláv népek törekvése arra, hogy az orosz kancsuka alatt egyesüljenek” És mi még csak szlávok sem vagyunk, ráadásul szárazföldi népként a hajózáshoz SEM értünk: a keleti szél NYUGATRA hajtja a hajókat. Mi akkor széllel szemben akarunk ……?
    TÉNYLEG vissza akarunk lovagolni az Ural alá?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  41. kekec
    2011. december 15. csütörtök
    12:50
    A heti válasz ugyanolyan szemét, mint az MN és az MH – néha vak tyúk is talál szemet alapon valamely jobbos érdek mentén előfordul egy-egy kritika a kormány irányába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  42. Kekec, lehet, hogy ez a Nemzeti Lovas Stratégia célja? És ezt tényleg szo szerint kell értelmezni. Mar Horthy is megtamadta Oroszorszagot, akkor most mi is, és a keleti széllel hatba kapjuk majd a szelet, Orban meg a tamadast és irany az Ural! Ott legalabb van köolaj és földgaz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  43. Orbán nem fog kilépni az EU-ból mivel jogilag, gazdaságilag, emberileg mindenki – még ő maga is – lehetetlen helyzetbe kerülne.
    Ugyanakkor a retorikát folytatnia kell, mivel a saját retorikai zsákutcájából már nem tud kitörni – amúgy már semmi újat sem tud mondani, csak a szavak sorrendjét váltogatja.
    Folytatja a demokratikus intézményrendszer felszámolását is (bíróság, MNB). Itt sincs visszaútja, mert valamit fel kell mutatni, hogy mitől lesz jobb a népnek – pld. ha nem lesz MNB önállóság.
    Legszemléletesebb példa, hogy drasztikusan emelkedtek (2-6 százalékponttal) a bírósági eljárások illetékei, amit már csak az igen gazdagok fognak tudni megfizetni. Szegény ember képtelen lesz pert kezdeményezni!
    Az ügyvédek még nem tudják, hogy ez nekik viszont a megbízások drasztikus csökkentésével járhatna, ha nem térnek át gyorsan a mutyi megállapodásokra az ügyfeleik érdekében. És újra erősödni fog az uram-bátyám világ.
    Amerikai magyarok! Nem tud valaki valami jó állást nekem az USA-ban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  44. Csak azért teheti mert van aki engedi …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  45. Nincs az a lejjebb, ahova nem sűlyedhet o.v. és csapata. Tény, hogy bármi baromság eszébe jut a parlamentnek nevezett bólogató kutyák megszavazzák. Ajánlom olvasásra Vas István Miért vijjog a saskeselyű könyvét, különösen azt a részt, ahol V.I. szerint Horthy akkor is aláírta volna a Trianoni szerződést, ha az ország a Tihanyi Félszigetre korlátozódna. Attól félek, hogy mindenkinek, aki attól tart, hogy o.v. csinál valami gonoszságot van félnivalója. Másról sem szól kormányzása, mint miképpen lehet rögeszméiket megcsinálni. Ld. most a MNB tartalékainak lenyúlását előkészítő akciót. Hasonló kérdés: miért most kellett megtorpedózni a nagyobb áruházak építését, amikor az építőiparnak minden megbízás segítség, a megbízás megakadályozása egyértelmű bűntett a nemzeti gazdaság ellen. Ezek minde nem számítanak, csak a rögeszmék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  46. A MNB a deviza tartalék miatt kell, a nyugdijpénztari pénz elfogyott, a következö évi költségvetésbe kell a nonortodox einstandolas! Aztan, hogy mi lesz utana, azzal a nonortodox gazdasagpolitika nem foglalkozik. De az emberek nagyon ortodox modon fognak szenvedni!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  47. kedves Geri!
    Nagy Magyarország!! Jól vagy? Álmodik a nyomor. Szerinted az általunk anno agyongyötört nemzetiségieknek ehhez nem lesz szavuk? Mondjuk ha mi EU-n kivül leszünk, Szlovénia ,Szlovákia és Románia EU tag lesz, akkor hadat üzenünk az EU-nak? Ébredjetek már fel, elmúlt közben pár évzized. Mellesleg nem véletlen, hogy mindenki kapott, csak minket rugtak tökön. Vajon mi lehetett az oka? Biztos ezek a piszkos kommunisták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  48. Orban mar megint bepöccent Simorral kapcsolatban:
    «Orbán azt mondta, hogy a jegybank függetlensége komoly dolog, ezért ezzel kapcsolatos „politikai provokációnak nem ülünk fel, akkor se, ha a jegybank elnöke provokál”.» (forras index, az interjura reagal gömböc)
    Még neki all feljebb!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  49. hogy jutottunk ide…? jogos a kérdés nem??! EU-ban röhögnek rajtunk. OV és a fidesz 2/3-os korlátlan hatalma, magyargárda, jobbik szinte már a 2. legerősebb párt MO-n stb. hol a hiba? En megmondom: baloldalban! mert hagyta (hagytuk!) ezt így kibontakozni. innen mi lehet a megoldás?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  50. “Kilépteti Orbán Magyarországot Európából? ”
    *
    Amilyen hülye, képes megtenni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Hogyan jut Fidesz-pénz az ATV tulajdonosához? 2013. november 21. csütörtök | AN

A Fidesz náci stílusú propagandát folytat 2013. november 16. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos