Ronai and Ronai
AMERIKAI

Magyarországon nőtt leginkább az antiszemitizmus 2013. november 10. vasárnap 9:43 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Magyarországon nőtt leginkább az antiszemitizmus

Budapest – Erősödött az antiszemitizmus az Európai Unióban az elmúlt öt évben az európai zsidóság körében végzett felmérés szerint, amelyet pénteken tett közzé az EU Alapjogi Ügynöksége (FRA). A válaszadók 66 százaléka tartja jelentős problémának hazájában az antiszemitizmust. A magyarországi válaszadók körében a legerősebb ez a vélekedés.

A nyolc országra, köztük Magyarországra is kiterjedő felmérésben részt vevőknek átlagosan a 76 százaléka vélekedett úgy, hogy az elmúlt öt évben erősödtek az antiszemita jelenségek, különösen az interneten.

A válaszadók 66 százaléka tartja jelentős problémának hazájában az antiszemitizmust. A magyarországi válaszadók körében a legerősebb ez a vélekedés (91 százalék). A második helyen Franciaország és Belgium áll, egyaránt 88 százalékkal. Minden ötödik válaszadó tapasztalt a felmérést megelőző egy évben antiszemita incidenst szóbeli vagy fizikai támadás, vagy zaklatás formájában.

A mintegy hatezer ember megkérdezésén alapuló, a FRA közlése szerint a statisztikai ismérvek alapján reprezentatívnak nem tekinthető tanulmány szerint az ismertté váló esetek száma elmarad a valóságostól.

A FRA sajtóközleményében emellett rámutatnak arra is, hogy jelentős eltérés van a vizsgált országok között. Míg például Nagy-Britanniában a válaszadók kilenc százaléka volt gyakran tanúja olyan vélekedésnek, hogy “a zsidók a felelősek a gazdasági válságért”, a magyarországi válaszadók 59 százaléka találkozott ilyen kijelentéssel. Az uniós kormányok és az EU szerveinek döntéseit tanácsokkal és adatokkal segítő FRA első alkalommal készített átfogó felmérést a témában.

A felmérés eredményei alapján a FRA több ajánlást is megfogalmazott az európai döntéshozóknak. Ezek között szerepel, hogy a tagállamoknak hatékonyan és átfogóan nyilvántartásba kell venniük a zsidó embereket érő alapjogi sérelmeket. Szorgalmazzák azt is, hogy a közszereplők nyilvánosan ítéljék el az antiszemita kijelentéseket. Az ajánlás kiterjed arra is, hogy EU-nak és tagállamainak hatékony módszert kell találniuk az interneten megjelenő antiszemitizmus növekedésével szemben.

A közvélemény-kutatást 2012 szeptembere és októbere között végezték nyolc uniós tagállamban – Belgium, Franciaország, Lettország, Magyarország, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Svédország – amelyekben becslések szerint együttesen az európai zsidó emberek mintegy 90 százaléka él.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (14 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 18 szavazatból)
Magyarországon nőtt leginkább az antiszemitizmus, 4.4 out of 5 based on 14 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

28 Reader’s Comments

  1. Nem kell ezen csodálkozni.
    A buta, tanulatlan rétegbe csak erősítik az antiszemitizmust minden téren.Ennek érdekében a roma, és a zsidó kártya mindig kéznél van. A tanultabbja meg kihasználja.
    Véletlenül sem ismernék be, hogy nem a romák, és zsidók felelősek a magyar mentalitásért, ami szerint majd megoldja valaki a gondjainkat, nekünk semmi felelősségünk a helyzetünk romlásáért.
    Ígérnek fennhangon, nem teljesítés esetén meg előveszik a kártyáikat, mert mindig a nyuszi a hibás.
    Csakhogy ez a kártyaparti egyszer nagyon rosszul fog elsülni!
    Amikor majd mindenkinek szembe kell nézni a saját felelősségével, akkor nem lesz pardon.
    .
    Pártunk és kormányunk jól el dagonyázgat ilyen kijelentések mentén. Természetesen ők sem hibásak.A gaz nyuszik csinálják állandóan a feszültséget.
    Igen. De a kormány generálja.
    A jobbikkal való összekacsintás, a felelőtlen kijelentések, mind mind az antiszemitizmusnak ágyaznak meg.
    Nem kell itt törvényt hozni a temetésre!
    Magunk ássuk a sírunkat önként, és dalolva, amikor szó nélkül hagyjuk az eszement hazugságokat, mert ugyebár mi sosem vagyunk hibásak, csak a nyuszika…

    Egy országot tönkre lehet tenni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (38 szavazatból)
  2. befejezem: ezzel a mentalitással.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (23 szavazatból)
  3. A kirekesztés mintapéldája itt:
    http://nepszava.com/2013/11/magyarorszag/balog-miniszter-a-keresztenyek-felsobbrendusegerol.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (18 szavazatból)
  4. Na várjunk csak egy kicsit, azért egy ilyen felmérés magyarázatra szorul.
    .
    - A különféle kelet európai, balkáni régiók nem érdekesek, ott ez szinte lételem. Ám felmerülhet a kérdés, hogy ez meg mi:
    .
    “…A második helyen Franciaország és Belgium áll…”
    .
    Mármint, a leggazdagabb, legfejlettebb euro- atlanti államokban miért növekszik a zsidógyűlölet, kik a zsidógyűlölők? Válasz, amit a “politikai korrektség” nevezetű elmebaj miatt egyelőre még tilos közölni egy ilyen közvélemény- kutatásban;
    .
    - Ezekben az országokban robbanásszerűen növekszik az iszlamista lakosság létszáma, két dolog miatt: 1, tömeges bevándorlás, és illegális határátlépés iszlamista pokolkatlanokból, 2, iszlamista lakosság durva szaporulata a helyi állami segélyeknek köszönhetően.
    .
    ÉNY- Európában, Kanadában, Ausztráliában ez a lakosság gerjeszti a zsidógyűlöletet, ezek támadnak zsinagógákra, zsidó közösségekre (meg mindenki másra is, pl. katonákra).
    Többnyire ezek terjesztik a legalpáribb, göbbelsi szennypropagandát kenterbe verő mocskot, és ez a lakosság jelent immár háborús léptékű nemzetbiztonsági kockázatot. És a különféle kormányok semmit nem tesznek ennek a rendkívül veszélyes populáció megfékezésének érdekében.
    .
    Azért így már mindjárt más ez a növekvő antiszemitizmus- dolog ÉNY- EU- ban, azt gondolom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (32 szavazatból)
  5. Eldrad
    Azt mondod az antiszemitizmust nyugati orszagokban a 3. vilagbeli (iszlamista pokolkatlan) nagyszamu iszlamista bevandorlo illegalis betelepulo es azok leszarmazoi okozzak. Lehet hogy igy van de europa es fejletebb orszagok befogado bevandorlasi politikajaert pont a liberalis es baloldali politikusok (ertsd.:zsido politikusok) es mas szervezetek kampanyolnak elsosorban. Ebbol kiindulva akkor ok is antiszemitak? Ez kicsit ellentmondasos…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (19 szavazatból)
  6. nemzeti szagú lócitrom

    a csúti gyűlöletkazán tovább tüzeli agresszív híveit
    “avassatok nyugodtan, motorozzatok csak nyugodtan”
    polgárháborús-őrült orbánt el kell taposni, agresszív 1/2 ázsiai hívőivel együtt
    orbán rasika zarándokoljon el Auschwitzba és írjon majd egy szép házidolgozatot, amit kiposztol a facebúkjára, az ott látottakról

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (24 szavazatból)
  7. Szerpent: Én el tudok képzelni olyan liberális és baloldali politikusokat, akik nem zsidók. Legalábbis én más definíciókat ismerek. És végtelen képzelőerővel áldott meg a természet. Az állítólagos ellentmondás ebből a tévedésből fakad. Azonkívül az sem állja meg teljesen a helyét, hogy a nyugati antiszemitizmust a bevándorló mohamedánok gerjesztenék. Ők inkább Izrael-ellenességet hoznak magukkal, és nem látnak minden baloldali, vagy liberális politikusban zsidót. (Mint egyesek.)
    Mellesleg nem értem teljesen a kérdést. Ha 91 % problémának látja az antiszemitizmust, akkor ez azt jelenti, hogy az önmagukat antiszemitának tartók kevesebben vannak, mint 9%. Ezek szerint túlnyomó többségben vannak azok az antiszemiták, akik nem tartják magukat annak. (Egyet épp az imént fogtunk.) Ez egyébként megfelel az általános megfigyeléseknek, így van ez például az alkoholistákkal is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (19 szavazatból)
  8. Magyarorszàg jobban teljesít ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  9. Nana! Ez megint csak aljas rágalom.
    Na de majd ma este… Majd lehull a lepel! Megkapják a piszok svédek. Jól bemutatja az MTVA az ott forgatott riportot.
    (Osztán majd körülnézünk mink a FRA házatáján is. Azok is komcsik lehetnek. Vagy zsidók. Ami ugyanaz.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  10. Mar 2006-ban latszot ki mozgatja a nyilas csapatokat, motorosoknak,meg drukkereknek alcazva

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  11. A pápa vajon komolyan gondolja?
    http://hvg.hu/vilag/20131110_Ferenc_papa_Ujitsuk_meg_a_zsido_neppel_va

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  12. nagy különbségek vannak az egyes európai országokban megnyilvánuló antiszemitizmusban. magyarországon az antiszemitizmus hátteret mindig a szegénység, a frusztráltság és leginkább az irigység jelentette. magayarország évszazadok óta billeg a fejlett, civilizált világ peremén és minden közeledési kisérletekor fejletlenségével, szegénységével évszazados lemaradásával kellett szembesülnie, amit rutinszerüen, zsigerböl, faragatlanul az országban élö nem magyarnak beazonosított, általában sikeres rétegen bosszult meg. orbanisztán hihetetlen szegénységet és káoszt hozott magyarországra, így beindította a generációkon keresztül gyakorolt gyülöletet a zsidók ellen. ez az ország így reagál az elszegényedésre.
    a cigányellenesség is javaráeszt a szegénységböl vezethetö le, hiszen az éhezés, a hideg kriminalizálja a cigányokat, amire a magyarok rettegéssel és gyülölettel válaszolnak.
    franciaország, svédország antiszemitizmusa teljesen más. ott az érthetetlenül nagyszámban betelepedett muszlim rétegek izraelellenességéröl van szó, amit elsösorban vallási alapon gerjesztenek. a helyi franciák, svédek döntö többsége aszemita, hiszen nincsenek látható, müködö zsidóközösségek ott sem. a svéd szélsöbaldali, kb 6%-os vänsterparti pl. iszlámbarát és ezen az alapon az öt nagyszámban támogató palesztinok oldalán azonosul azok antiszemitizmusával. az SD (sverigedemokraterna) elsösorban bevándorlóellenes és emiatt arab- és muszlimellenes, tehát nem antiszemita.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (14 szavazatból)
  13. az SD szélsöjobboldalinak tekintett, egyre népszerübb párt svédországban, amit a muszlim bevándorlás gerjeszt. nincs köze az antiszemitizmushoz. korábban a jobbik próbált közeledni az SD-hoz, amit ök elutasítottak föként a jobbik nyílt antiszemitizmusa miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  14. “Orbán Viktor megvédi zsidó honfitársait,”
    Megvédeni azt kell, aki veszélyben van. Orbán tehát elismerte, hogy rendszerében a zsidók veszélyben vannak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (15 szavazatból)
  15. Alkalmasint már másfél éve is gond volt
    http://endresy.blogspot.hu/2012/03/vallasi-szamhaboru-felmeresileg.html
    Azóta sem változott a helyzet. Majd jönnek, és elmesélik, hogy módszertanilag nincs is antiszemiztmus. Ifjabb Lóri maga a zsidóbarátság bronzszobra

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  16. Szerpent:
    .
    “…Ebbol kiindulva akkor ok is antiszemitak?…”
    .
    - Nem, ők szimplán hülyék. De mint az állat, olyan hülyék. Tök mindegy, milyen származásúak.
    .
    Lesz ebből az ultraliberális rémálomból ébredés, én mindig mondom – lesz, csak az a kérdés, mikor. Mert minél később, az iszlámnácizmus és a legnagyobb városokban immár kezelhetetlen bevándorló- bűnözés annál nagyobb károkat fog okozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  17. emigrant:
    .
    - Az ÉNY- európai antiszemitizmust bizony az iszlamista bevándorlók gerjesztik. Akármennyi hírt olvastam az utóbbi egy évtizedben ilyesmiről, majdnem mindig volt valami megjegyzés, amiből egyértelmű volt, kik vannak a háttérben.
    .
    Ezen kívül, ÉNY- Európában már az összes úgynevezett “szélsőjobbos” (szélsőjobbos egy frászt) párt gyűlöli az iszlamista bevándorlókat (nem meglepő, amit ezek művelnek), és kimondottan keresik Izrael támogatását.
    .
    Bezanne olvtárs kb. jól megírta, mi van még.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  18. Eldrad: Az rendben van, hogy gerjesztik. De milyen körben eredményesek? Az antiszemitizmus az esetükben is tőke-, verseny-, Amerika- és demokráciaellenességet jelent? Vagy pusztán Izrael-ellenességet? Megkülönböztethetők az iszlám vallásúak az iszlamistáktól? Ezek nem költői kérdések, tényleg kíváncsi vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  19. Eldrad
    Volt mar egy ebredes a 30-as evekben. Csak ugye az tudjuk hova vezetett… Mellesleg a cél akkoriban pont az európai nép (faj?) megóvása volt ezen bevándorló-bűnözés, multikulti és kozmopolita válság ellen ahol manapság tartanak a nemzetek. Na és akkor megint belefutottunk egy ellentmondásba :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  20. Szerpent, 2013. november 11. hétfő 09:55:
    .
    - Komám, nem mondod, hogy összeveted a náci őrjöngést a zsidók ellen, melynek a mindenkori katolikus egyház alapvetően már vagy 1600 éve megágyazott…
    .
    …azzal, amiről én beszélek?
    .
    Az euro- atlanti világot az iszlámnácizmus, és a tömeges, lényegében kontroll nélküli bevándorlás és irgalmatlan léptékű bevándorló- bűnözés immár háborús szinten fenyegeti, és ez nem bűnbakképzés, meg évezredes brutális gyűlöletkampányok eredménye, hanem valós veszély. Figyelem, ajánlás következik!
    .
    Rengeteg, magas szintű szakmai fórum foglalkozik ezzel a témával, nézz meg olyanokat, mint pl. a FrontPage Magazine, az Atlas shrugs, a Second Draft, a JihadWatch (ennek magyar változata is van), hogy a legjobbak közül párat említsek. Pamela Geller, Bat Yeor, David Horowitz, stb. Ilyen neveket keress. .
    .
    Gert Wilders, Ayaan Ali Hirshi számos cikkét, felszólalásait is ajánlom figyelmedbe, vagy a híres dán szakpszichológus, Nicolai Sennels műveit – ez is elérhető magyar fordításban is.
    .
    De ott van több tucat, nem újságírók és külpoliikai szakértők által szerkesztett, de akkor is magas szintű tényfeltáró weboldal, ilyen volt a régi Napi Dzsihad (ez magyar), vagy A Gates of Vienna. Vagy még több tucat hasonló, amit lelkes polgárok szerkesztenek, akiknek a szavát nem akarja meghallani az ultraliberális vezérpolitika. Vagyis, nem teljesen, mert a dánok pl. 2005 körül leállították a tömeges bevándorlást – amikor már késő volt, mert akkorra már összegyűlt vagy 350.000, többnyire gyilkos hajlamú iszlamista az országukban.
    .
    Vagy a finnek, akik eleve be sem engedték a bevándorlóbűnözőket, de még oda is bejutott pár ezer, főleg szomáliaiak – nagyon sok baj van velük.
    .
    De ez még mindig csak két ország, akik komolyan veszik ezt a fajta önvédelmet. Azegész civilizált világnak ezt kellene tennie.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  21. emigrant:
    .
    “..Az rendben van, hogy gerjesztik. De milyen körben eredményesek?..”
    .
    - Többnyire saját köreikben. De mivel több tízmilliós populációról van szó szerte az euro- atlanti világban, így van táptalaj bőven, ahová ez a mocsok lehullik.
    .
    “.. Az antiszemitizmus az esetükben is tőke-, verseny-, Amerika- és demokráciaellenességet jelent?.. Vagy pusztán Izrael-ellenességet? ..”
    .
    - Mindkettőt, és még többet is.
    .
    Nagyjából olyan ennek az egésznek a pszichopatologiai háttere, mint amit sok teljesen lúzer népség és vezéreik produkálnak napjainkban is; mindent, és mindenkit gyűlöl, aki- ami sikeresebb, jobb, szebb, stb. mint ők. De ha bővebben akarod a témát ismerni, akkor ott vannak a “Szerpent” kollégának ajánlott anyagok.
    .
    “…Megkülönböztethetők az iszlám vallásúak az iszlamistáktól?…”
    .
    - Nagyrészt nem.
    .
    A többségében ott van a gyilkos, lúzerekre jellemző gyűlölet, legfeljebb nem veszed észre egyből. De ha bizalmukba férkőzöl, és “megnyílnak”, a legjobb cimboráidon is meg fogsz lepődni – nagyon rossz értelemben. Vannak kivételek, de a legtöbb muszlim világszerte ilyen.
    .
    Az iszlám alapvető természete az erőszak, ez egy költői frázisokba csomagolt gyűlölet- ideológia, destruktív eszme. Kezdettől fogva ilyen volt, erre a célra lett létrehozva, és viselnek hadat követői immár 1400 éve mindenki ellen.
    .
    És téved, aki szerint ez csak valami Izrael- USA- EU- nyugat ellenes pszichopátia, mert nem. Nézzétek meg, mit művelnek Indiában, Thaiföldön, Fülöp- Szigeteken, stb.
    .
    Ezek az egész civilizáció ellen viselnek hadat a maguk módján, mikor milyen eszközökkel, de ismétlem, ez soha nem volt másképp. Tessék végignézni az iszlám történetét a 7. századtól kezdve a közép- és újkoron át a hitleri nácikkal történt nyílt együttműködésen át a mai nappal bezárólag.
    .
    Hadj Amin al Husszeini, Abdul Kadr huszeini, Izaddim Kasszam, stb, tessék olvasni – DE NEM WIKIPÉDIÁT, hanem amiket ajánlottam. Vagy azokon kívül, kitűnő írásai vannak Bernard Lewis professzornak is, nagyon sok könyve jelent meg, mind elérhető.
    .
    OK, akkor tessék elkezdeni a téma tanulmányozását, ha valóban érdekel. Garantáltan rémálom lesz. Gondolom, neked az angol nyelv nem okoz majd gondot (remélem, Szerpent kollégának sem), ott vannak az ajánlott anyagok és szerzők.
    .
    E.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  22. heti ezer szíriai, eritreai, szomáliai, stb kap letelepedési engedélyt svédországban. van ismerösöm a migrationsverket-nél, ahol kb 1 éve levegöt nem kapnak munka közben olyan iramban folyik a letelepedési papírok kiállítása.
    valaki érti azt, hogy miért jó ez a svédeknek? én ezt évek óta nem tudom felfogni. 8000 ezer palesztin telepedett le uppsalaban. saját mecsetet építettek ugye nem nehéz kitalálni, hogy a jószívü svédek pénzén. hány svéd lesz uppsalában 50-100-200-500 és 1000 év múlva? és akkor még nincs szó az iszonyú mennyiségü irakiról és az egyebekröl.
    a muszlimok többnyire egy halomban laknak, azonos városrészben, de egymástól is rettegnek, sokszor teljesen izoláltan élnek. egyik kollegám egy kávészünetben egy videót mutatott, ahogy egy egészséges fiatal srác fejét levágják szíriában.
    tehát ezektöl milyen nyereség, elöny remélhetö?
    ezek az emberek azok, akik antiszemiták svédországban, franciaországban, belgiumban stb. és rajtuk kívül még a rovásírást favorizáló, horthy szobrót állító fajmagyarok az antiszemiták európában. már megint a rossz oldalra kerültünk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  23. “..valaki érti azt, hogy miért jó ez a svédeknek?…”
    .
    - Senki nem érti, de van egy elméletem: ha egy társadalom tartós ideig nagyon jól él, ÉS képtelen mindezt racionálisan értékelni, elkezd meghülyülni. Így, szó szerint.
    Teljesen felborul az értékítélete, és nem tudja többé megkülönböztetni a helyes dolgokat az egyértelműen helytelentől. Kivész belőle az önvédelem minimális ösztöne is.
    .
    Na, kb. ez történik ma Svédországban. Erre a fajta elmebajra nincs más magyarázat, ahogy arra sem, hogy Malmö (történelmi svéd nagyváros) lakosságának immár majdnem a fele iszlamista. És nagyon nagy a baj velük.
    .
    “…tehát ezektöl milyen nyereség, elöny remélhetö?…”
    .
    - Semmilyen, de az ultralib őrület egyik alapdogmája, hogy “de hát őket is meg kell érteni, és hogy segíteni kell őket beilleszkedni”, meg hasonló baromságok.
    Annak ellenére, hogy ez a szennynépség világosan értésére adta már nagyon sokszor a világnak, miféle elképzeléseik vannak nekik a népek közti kapcsolatokról, és az őket segíteni kívánó jóléti társadalmakról (így a svédről is).
    .
    “…és rajtuk – iszlamistákon – kívül még a rovásírást favorizáló, horthy szobrót állító fajmagyarok az antiszemiták európában. már megint a rossz oldalra kerültünk?…”
    .
    - Igen.
    .
    Többnyire lúzer, balfék népség és lúzer népvezérei rátalálnak a másik lúzer népségre. Lúzerek, de kártékonyak. És afféle lelki társak is.
    .
    Nicolai Sennels kitűnő szakmai cikkeket írt már erről Dániában, ahol az iszlámnácizmus sok éve akut probléma, jóllehet, ott “csak” Kobenhavn külvárosaira korlátozódik. Az meg sok esetben már rég NO GO zóna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  24. röviden tovább folytatva az értetlenkedést.
    több száz millió minden borzalomnak kitett ember él föleg afrikában, a közel-keleten stb. többségük muszlim vallással megátkozva nyilvánvaló, hogy max egy kirakatnyi “menthetö meg” közülük azzal, hogy importálják öket pl. svédországba. tehát a rászorulók 99,9%-a marad a helyén vagyis menthetetlen, legalábbis úgy, ahogy, most próbálkoznak az é/ny-európai országok. viszont az a néhány százezer, talán 1-2 millió letelepített teljesen felforgatja az életet, az évszázados rendet, a civilizációt a befogadó országban.
    én biztos vagyok benne, hogy a svédek nem hülyek, van valami számításuk, gondolatmenetük, hogy ezt miért csinálják. mindenesetre hozzám még nem jutott el az info.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  25. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Bocsánat, de itt most megint el kell sütnöm ezt a cikkehz illő régi pesti viccet:
    .
    Pár-száz esztendeje egy világutazó hajójával kiköt egy ismeretlen picinyke óceáni szigeten. A sziget lakossága nagy örömmel fogadja. A törzsfőnök még vendégül is látja őt a személyzetével együtt a saját sátrában…
    A felszabadult hangulatú, lukulluszi vacsora közben felfedezőnk lazán odaszól a törzsfőnek; Királyom ! Ha már ilyen szépen összgyüttünk, árulja el nekem, vannak itt még emberevők… ?
    Mire az : Nincsenek. Most ettük meg az utolsót…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  26. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .

    Bezanne !
    .
    Svédország és a többi nyugat-Európai ország sem voltak mindig, úgymond befogadóak. Európa, a maga p a r t t a l a n . d e m o k r á c i á j á v a l . teremtette meg ennek az eszetlen iszlám terjeszkedésnek a feltételeit anélkül, hogy az illetékesek időben tanulmányozták volna ennek a kultúrának a térítő, amőba jellegét, amely mindent bekebelez, ami csak az útjába kerül.
    .
    Az a hit, hogy majd a jólét megváltoztatja az egyént, épp szeptember 11. kapcsán bizonyult zsákutcába vezető útnak.
    A tornyokat leromboló akció vezetője Ali Atta egy egyiptomi polgári család gyermekeként tanult Németországban, ahol még közelebb került az iszlám fundamentalizmushoz, mint azt otthon megtehette…
    .
    Tudjuk, hogy a csecsen ügy sem egy nemzet ügye és az iráni politika sem a népjólétről szól, hanem háborúról és háborúról, és még egyszer háborúról…
    .
    Egyébként, a korábbi európai felfogást tükrözi Fodor Gábor életveszélyesen álliberális szemlélete is, amely még ma is párbeszédet hirdet még a náci eszméket vallókkal – a nácikkal – is…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  27. “..biztos vagyok benne, hogy a svédek nem hülyek, van valami számításuk, gondolatmenetük, hogy ezt miért csinálják…”
    .
    - Van, ott van, amit fentebb írtam.
    .
    Hogy az egy teljesen torz, a világot – minden ellenkező irányba mutató tény ellenére – rózsaszín ködben látó társadalom és politikusi réteg képzelgése, az más kérdés.
    .
    Mondom, nekem szilárd magánvéleményem, hogy a hatalmas jóléttől ÉS az ezt racionálisan értékelő képesség teljes hiány miatt egyszerűen bediliztek. A finnek egyébként valami hasonlót gondolnak róluk, legalábbis Finnországot sokat látott, és/ vagy valamikor ott élt, ott tanított ismerőseim az egyetemről mind ilyesmit mondtak.
    .
    Félreértés ne essék, én imádom a skandinávokat, és ÉNY- Európát. De amit a svédek és a norvégok jó pár éve művelnek magukkal, az bizony durva önpusztítás, annak egy nagyon speciális, és soha nem látott módja.
    .
    OK, most Norvégiában új politikai vezércsapat van. De az eddigi munkáspárti és ultralib banda sara jó nagy részt, hogy mindkét országban immár kezelhetetlen a bevándorlóbűnöző- és a bevándorló probléma. De a svédek ha jól látom, továbbra sem érzékelik, hogy ég a ház a fejük felett.
    .
    Képletesen szólva: vérengző, teljesen veszett fenevadakat akarnak megszelídíteni úgy, hogy sok pénzt adnak nekik, szépen beszélnek velük, és tömegével engedik ezeket a saját házuk tájára beözönleni.
    .
    A veszett kutyákkal viszont egyféle bánásmód létezik, ahogy ez nagyon sokszor bizonyosságot nyert: rájuk kell engedni a még veszettebb, erősebb, gonoszabb kutyát.
    .
    Másképp: egy eleve gyilkos, destruktív eszme (iszlám) követőit, akik 1400 éve többnyire ennek megfelelően vannak nevelve, és ennek megfelelően viselkednek mai napokig is, nem lehet így megváltoztatni, sőt, sehogy sem. Ezeket elszigetelni kellene, senkit közülük be nem engedni egy civilizált országba sem, de ez jelenleg nem valósítható meg. Na és mi lesz azzal a kb. 30 millióval, akik már eleve itt vannak az euro- atlanti világban?
    .
    Bernard Lewis professzor ír ennek a dolognak a részletes hátteréről “What went wrong?” című politológiai- társadalomtudományi remekművében. Akit érdekel, és elég jó az angoltudása, ezt olvassa el (magyarul nem jelent meg). Nagyon sok mindent megmagyaráz, miként fajult ma az iszlám- probléma idáig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  28. “tisztelhölgyeimésuraim”
    .
    “…Az a hit, hogy majd a jólét megváltoztatja az egyént, épp szeptember 11. kapcsán bizonyult zsákutcába vezető útnak…”
    .
    - Téves, ez már jóval korábban is zsákutcának bizonyult. Az iszlamizmus nem akkor kezdte őrjöngését az euro- atlanti jóléti államokban, hanem évtizedekkel korábban. 9/11 ben volt más, mint mindennek a logikus következménye, és a fő csapásmérés.
    .
    Amikor 1974- ben, ha jól emlékszek, egy arafat- féle tömeggyilkos szörnyeteget az “Év emberének” választott a Times magazin (ha jól emlékszek, ez), az jól elárulja, miféle mentalitás uralkodott már akkor is arrafelé.
    .
    És igen, a jóléti társadalmak nem voltak mindig ennyire “befogadóak”, hogy halálos ellenségeiket tömegével húzzák magukra. Ezzel durván átestek a ló másik oldalára, és a Fodor Gábor- féle ultralib őrület jól leírja ezt a fajta torz, öngyilkos gondolkodásmódot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Szép álmokat, Magyarország! 2014. április 8. kedd

Orbán számít Önre: ne hagyja magát! 2014. február 19. szerda

Jutalomjáték 2014. február 17. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos