Ronai and Ronai
AMERIKAI

Árulókkal szalámizzák le a szakszervezeteket 2011. december 4. vasárnap 8:07 | AN

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Árulókkal szalámizzák le a szakszervezeteket

Budapest – A Fidesz “oszd meg és uralkodj” stílusának megfelelően éket vert a szakszervezetek közé, és talált olyan árulókat, akik készek arra, hogy szakszervezeti “legitimitást” nyújtsanak az Orbán-kormány munka törvénykönyve számára. A forgatókönyv világos: az igazi érdekképviseletet jelentő szakszervezeteket elsorvasztani, a kormányhoz lojális, a kormányt kiszolgáló, megvesztegetett, áruló szakszervezeti vezetőkből pedig megteremteni a demokratikus látszatot. Ez vár a pártokra és a sajtóra is. Gaskót kifütyülték szombaton, és aprópénzt dobálva jelezték a többi szakszervezetek, hogy kilóra megvették.

A Fidesz ugyanezzel a stratégiával bomlasztotta és szakította ketté az MDF-et, a KDNP-t, a kisgazdapártot és legutóbb az MSZP-t is. Mindenhol megtalálja a zsarolható és megvesztegethető embereket, majd az árulók ötödik hadoszlopként verik szét azokat a szervezeteket, amelyek a Fidesznek útjában vannak. Nagy valószínűséggel így szalámizzák majd le a pártokat és a hoznak létre egy fantom pártrendszert, és ez a sors vár a sajtóra is.

Elérkezett az idő, hogy az Orbán-rendszer legszervezettebb és legveszélyesebb ellenfeleit, a szakszervezeteket is szétverjék, az ellenállókat kirekesszék és felszámolják, az árulókból pedig megteremtsék a demokrácia hamis látszatát. Minden bizonnyal jól bevált és tudatosan használt recept alapján választották ki azokat a szakszervezeti vezetőket, akik “megvásárolhatók” a Fidesz számára, és velük külön alku formájában elfogadtattak olyan passzusokat a munka törvénykönyvében, amelyek munkavállalói és érdekvédelmi szempontból elfogadhatatlanok.

Gaskó István néhány éve még a karácsonyi ünnepeket is veszélyeztette a vasutasok sztrájkjával, korábban egy lelkiismeretes vasúti vezér belehalt az ellene folytatott tisztességtelen harcba, az előző ciklusban több alkalommal jelét adta annak, hogy az általa szervezett demonstrációk nem érdekvédelmi célokat szolgálnak, hanem a Fidesz oldalán politikai célzatúak. Gaskó többedmagával ezúttal is “kiegyezett” a Fidesszel. A szombati szakszervezeti demonstráción ezt többen is kifogásolták: a tüntetésen megjelenő Gaskót gyalázták, árulónak nevezték, és aprópénzt dobáltak feléje.

A megmozdulás fő szónoka, Tamás Gáspár Miklós kiemelte, hogy a magyar szakszervezeti történelem egyik legsötétebb napja volt, amikor három szakszervezeti szövetség pénteken megegyezést írt alá a kormánnyal “az eddig legelnyomóbb munka törvénykönyvét illetően”. A filozófus hangsúlyozta, hogy szükség van a szakszervezeti egységre, mert “ma nem nagyon látok más erőt, ami a hazát megmenthetné”.

Emlékeztetett arra, hogy néhány évvel ezelőtt népszavazás erősítette meg, hogy a “szociális jogokból nem engedünk”. Hozzátette, az akkori ellenzék azt mondta, hogy a szociális jogok mellett áll.

A szónok arra kérte a megjelenteket, hogy mindenkit vegyenek rá a szakszervezetekbe való belépésre, és ha az érdekvédelmi képviseletek vezetői nem méltóak a posztjukra, akkor váltsák le őket.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (22 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +38 ( 40 szavazatból)
Árulókkal szalámizzák le a szakszervezeteket, 5.0 out of 5 based on 22 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

46 Reader’s Comments

  1. Itt van a megállapodás szövege:
    http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/379926_10150438155874683_649534682_8308455_113835254_n.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  2. Ezekben a szakszervekben bíztatok? És most meglepődtetek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  3. Tessék megnézni a képet, hol látni egyetlen tisztességes arcvonást? Nincs. Önelégült, jellemtelenségtől csöpögő arcok. Mondhatnánk: a jobboldal jellemvonásait sugározzák. Nyilván a választóik lelkének a tükrei.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  4. Ezek nem szakszervezeti vezetők, hanem árulók. Arról állapodtak meg, hogy az ő poziciójuk biztosított legyen. Beleírták az egyezségbe, hogy a törvényjavaslat benyújtása előtt is egyeztettek!!! Ennyire hülyének nem kellene nézni a magyar dolgozókat. Hol vannak a dolgozók képviselői, mert nem látom a tárgyalók között azokat, akik tényleg a köztisztviselők, közalkalmazottak, munkások, (vasutasok, pedagógusok, egészségügyi dolgozók, katonák, rendőrök, bkv, volán dolgozók, képviselői). Kik ezek heten, mint a gonoszok, akik évtizedek óta semmit nem tettek, csak keserítették a mindennapjainkat, hogy ne tudjunk utazni, közlekedni stb. Hol voltak, amikor sorba veszítettük el a szerzett jogainkat, mire megöregszünk, megbetegszünk már nincs nyugdíjunk, táppénzünk, ellátásunk. Hol voltak ezek a rohadt árulók? A munkások legnagyobb ellenségei azok a szakszervezeti vezetők, akik ” lefekszenek” a hatalomnak, de csak a saját érdekeik megvédése érdekében.Fel vagyok háborodva, hogy erre a gyalázatra képesek voltak. Egyébként én is kérem a privatizált állami vagyonból a részemet, szüleim sajnos már nem élnek, de kérem vissza a befizetett forintjaikat a szakszervezeti üdülőkből, az összes privatizált vagyonból, hiszen tőlem kellett megvonniuk a “falatot”, hogy befizetéseikkel, munkájukkal gyarapítsák az állami vagyont, hogy aztán minden magánkézbe kerüljön. Kérem a bányákból is a részesedésemet, meg Tokajhegyaljából, a reklámcégekből, a nagyipari vállalatokból, főként a nyomdákból stb.
    Most pedig még a munkaerőnket is eladják, a jogainkat, a lehetőségeinket, megalkusznak , persze nekik már nincs gondjuk, mert már részesei az előbb felsorolt vagyonnak, gyalázatos banda!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +52 (52 szavazatból)
  5. Nem értem…

    A Liga nevű szakszervezeti konföderáció tárgyalt a kormánnyal a Munka Törvénykönyvének „átdolgozásáról”, és jószándéka jeléül elhalasztotta a demonstrációit. Ugyanakkor a kormány ígéretet tett arra, hogy a MÁV-Cargo privatizációjából a vasutasoknak 2013-ig öt milliárdot ad át, mivel ezt az összeget évek óta követeli a szakszervezet. Ezért az évek óta életben lévő „gördülő sztrájk” okafogyottá vált, a szakszervezet visszalép a további nyomásgyakorlástól. Ezt értem, sőt, helyeslem, hiszen így kellene működni az egyeztetésnek a szakszervezetek, és a kormány között.

    Alapvetően azonban azt nem értem, hogy miért csak a Liga tárgyalhat érdemben a Munka Törvénykönyvéről, mintegy önmagában képviselve az egész munkavállalói társadalmat? A Liga nagy szervezet, több szakszervezet tömörülése, de talán nem az egész munkavállalói társadalom egésze. S az is kérdéses, hogy a Liga tagszervezetei is elégedettek-e a tárgyalások még nem nyilvános „eredményeivel”? E kérdésekre csak a jövő adhat választ, de félek: akkor már késő lesz.

    A Gaskó István által kötött megállapodás bizony nagy eredmény a vasutas-társadalomnak, ilyen eredményeket nyilván minden szakszervezet szeretne elérni. Két dolog azonban itt kérdéses számomra, szóvá is teszem: a teljesítés ideje, s a további intézkedések. Ha jól értettem, a kifizetés mintegy két évet ölel fel. A mai, válságos világban már több helyről lehet hallani az előrehozott választások veszélyét. Nem teljesen vagyok biztos abban, hogy egy esetleges eljövendő kormány is teljesíti ezt az ígéretet. Mert ez csak ígéret, addig, ameddig nincs a munkavállaló zsebében az összeg. Másrészt a miniszterelnök komoly ígéretet tett arra, hogy Magyarországon lesz újra nyereséges vasúti szállítás. Ez nyilván visszavásárlást, divatos szóval: reprivatizációt jelent, másképpen pedig hatalmas állami kiadást. Így viszont kérdésessé válik a vasutasoknak kifizetett összeg indoklása: hiszen az üzletet csúnya szóval élve: „visszacsinálják”. Ha nincs üzlet, nincs jutalék. S mi lesz, ha, mint például a MOL esetében, veszteséggel vásárolják vissza a MÁV üzletrészt? Csak nem befizetni kell majd a munkavállalóknak a rájuk eső részt, ha már az eladás nyereségéből részesedtek? Azt már tudjuk, hogy a gazdaságra, hitre hivatkozva el lehet venni a jogos nyugdíjakat, akkor mi lesz a jutalékkal, ha baj van??? Márpedig baj, az van.

    Hogy nem akarok pánikot kelteni, bizonyítom: a jelenlegi miniszterelnök a választások előtt arról szólt, hogy az államnak káros privatizációkat felszámolják, visszaveszik, és annak árát nem az emberek fizetik meg. Hasonlóképpen lesz a „pofátlan” végkielégítésekkel is. Meg is nevezett pár ügyet: a BKV végkielégítési gyakorlatát, a fénymásolók karbantartását, melyek hozzájárultak a BKV csődközeli helyzetének kialakulásához. Azt tudni kell itt, hogy például a sofőrök, egyéb alsó szintű alkalmazottak nem részesültek a konfettiként elszórt pénzből, ők csak dolgoztak. A kárfelszámolás jegyében a BKV most felmondta a kollektív szerződést a dolgozókkal, ezért a dolgozók bére várhatóan harminc százalékkal csökken. Tehát aki eddig végezte a munkát, és nem lopott, az fizeti meg az eddigi idők pazarlásait. A további, állami szintű elqúrás eredménye még például a sofőrök korkedvezményének elvétele is, pedig azért még fizettek is. Értem én, hogy nem a becsületesen dolgozó emberek fizetik meg a károkat. De azt nem értem akkor, hogy a BKV dolgozói kik? Ezek szerint nem becsületesek, nem dolgozók, nem emberek? Ez érdekes…

    Ha ezt a felelősségrevonási módszertant a kormány átülteti a MÁV-ra, akkor mi történik? Ott is felmondhatják a kollektív szerződést? Mekkora kár érheti mondjuk Váltó Lajos olajozót, vagy Kaller Károly jegyellenőrt, illetve Gőzös Géza mozdonyvezetőt? Nem lehetséges, hogy ők is a „gazdasági szabadságharc” áldozatai lesznek? Jut eszembe: a MÁV-nál nem volt korkedvezményre jogosító munkakör? Mert annak már lőttek… Első lépésként. Jön még több is?

    Valójában a megállapodáshoz semmi közöm. Ez a vasutasokra, a Liga-tagokra tartozik. Legalábbis első látásra. Mert a Munka Törvénykönyvének átírása nem a Ligára tartozik, nem, nem. Minden munkavállalóra. Egy magára valamit is adó érdekképviseleti szervezet az Ország egészét érintő ügyben nem köt különalkut. Vagy ha igen: nem értem…

    Még a Gyurcsány-kormány idején voltam olyan tüntetésen, ahol a Liga, személyesen Gaskó István volt a főszereplő, és a rendvédelmi szakszervezetek jelenlétükkel támogatták a tiltakozást. Igen, akkor nem voltak különalkuk, egymást támogattuk. Pedig akkor még megvolt a nyugdíjunk, mégis tudtuk, hogy az összefogás az alapja az érdekvédelemnek. Ma már nincs nyugdíjam, mégsem hallom, hogy a Liga az asztalt verné a jogfosztás miatt. Én úgy látom ezek után, hogy ha a vasutas-társadalmat érdeksérelem éri, rám bizonyosan nem számíthatnak a tiltakozásukban, s az is lehetséges, hogy az esetleges sztrájk esetén nem leszek megértő utasként. Az például tény, hogy a vasúton többségben utaznak olyanok, akikre a Munka Törvénykönyve vonatkozik. Ha őket hátrányosan érinti a Törvény átírása, mely egyfajta különalkuval szentesített, akkor felteszem az utolsó kérdést: mekkora támogatásra számíthatnak tőlük a vasutasok a jövőben?

    Ördög László, egykori támogató

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (36 szavazatból)
  6. ” Ugyanakkor a kormány ígéretet tett arra, hogy a MÁV-Cargo privatizációjából a vasutasoknak 2013-ig öt milliárdot ad át, mivel ezt az összeget évek óta követeli a szakszervezet. Ezért az évek óta életben lévő „gördülő sztrájk” okafogyottá vált, a szakszervezet visszalép a további nyomásgyakorlástól. Ezt értem, sőt, helyeslem, hiszen így kellene működni az egyeztetésnek a szakszervezetek, és a kormány között.”
    Én viszont azt nem értem, hogy mi a jogalapja annak, hogy egy eladott cég árából a dolgozók pénzt kapjanak?
    Ezek szerint ha a cégem egy részét eladom valakinek akkor az ott dolgozók pénzt követelhetnek tőlem? Már bocsásson meg a világ ez úgy baromság ahogy van.
    A Mi Fényességes Felcsúti Disznóóltakarítónk újabb ötlete a melósok megosztására és tényleg könnyen lehetséges, hogy ki sem kell neki fizetni.
    Ezen logika alapján az egykor elprivatizált javakból minden állampolgárnak járna pénz. Azért miért nem gördülnek Gaskóék?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (37 szavazatból)
  7. Gaskón nem csodálkozom, csak az undorom erősödött, de az MSZOSZ részvétele eme gusztustalan színjátékban egyenesen ledöbbentő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (42 szavazatból)
  8. Ki emlékszik még arra a szlogenre:

    “Mert a párt és a szakszervezet ezt akarja!”

    Hát igen a történelem ismétli önmagát!

    Gaskó lesz az új Gáspár Sándor!

    Csak ezt követően válogatott bértapsolók gyülekezete előtt jelenjen meg!
    Nehogy a
    “nem szabad” NÉP is kinyilvánítsa véleményét!

    Az új jelszavuk pedig legyen:

    Nemzetárulók egyesüljetek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  9. Nem az a gond, hogy mi nem csodálkozunk Gaskón, hanem az, hogy akiket képvisel, tökéletesen azonosulnak vele. Ha nem így lenne, már rég elzavarják. És ugyanígy történik majd a rezidensekkel, pedagógusokkal is. Akik képesek lennének megbénítani az ország működését, kapnak egy picurka szemkiszúrást, őket csak megkésve fogják megmogyorózni…
    A felszalámizásnak bevált gyakorlata van, és Orbán zseniális szervező, ha érdekeket kell összeugrasztani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (41 szavazatból)
  10. Ha meglátom őket valamelyik tévében panaszkodni, leköpöm a…tévét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  11. Érdeklődve várom, milyen sztrájkot szerveznek a BKV szakszervezetei. Remélem, lesz annyira tökös a banda, hogy nem áll meg a törvényben előírt mértéknél. Bár erre talán csak a buszosoknál (Nemes Gáboréknál) van esély. És remélem, hogy elég keményen fognak fellépni mind ők, mind a kormány ahhoz, hogy az a bizonyos szikra kipattanjon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  12. Már Kádár alatt is fizetett ellenségnek nevezték a szakszervezetet.

    Most sincs máskép.

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  13. Gaskó eddig is a fidesz szekerét tolta, rendszeresen egyeztetett ovissal. A gördülő sztrájkkal se akart mást elérni, mint azt, hogy a mávval rendszeresen utazók (ingázók) a kormányt szidják, esetleg tüntessenek ellene. Nem jött be, az utazók nagyobb része nem a szocialista kormányt, hanem Gaskót szidta. A mostani megállapodás arra jó, hogy az aláírók továbbra is remekül éljenek munka nélkül. Ezek nem érdekképviseleti vezetők, hanem s..nyaló ingyenélők. Mindet el kellene zavarni. Most azonnal. Nemcsak őket persze, hanem ov-t és bandáját is, még ebben az évben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  14. Kedves Kertész Ákos, ismét téged igazolt a valóság!
    .
    Minden esetre elmentettem a fenti képet, jól jön ez még, amikor a “GERÉB” jelző definícióját kell meghatározni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  15. csatt!

    Igazad van, de különösen a vasútnál, na meg már a kiéheztetett munkásoknál, akik feje felett ma sokkal inkább ott az ok nélküli elbocsájtás réme, még él a régi beidegződés, hogy a szakszervezet a hatalom része, az utazási és üdülési csekkek, esetleges lakáskiutalások, alkalmi segélyek kiosztói feladatkörrel!
    Ki az aki ilyen kiszolgáltatott helyzetben szembe mer “pisálni” a hatalommal, pláne úgy hogy neves szabadon és egyedüli jelölként választott vezetőjük, ennyire bizalmas közelségbe került, hatalmas és bölcs Vezérünkkel!

    Rajtunk a felelősség, hogy minden eszközzel, hirdessük, és világosítsuk fel a népet, hogy noha igaz, hogy a puliszka nem robban, de ha egyszerre vágjuk a nagyurak képébe akkor belefulladnak!

    És egy kis újra aktuális Petőfi: ” Habár felül a gálya, s alul a víznek árja,
    Azért a VÍZ AZ ÚR!!!!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  16. csatt
    2011. december 4. vasárnap
    10:50
    .
    Nagyon jól látod, egyet értek veled. Eddig mindig sztrájkra buzdított most hallgat.
    Milyen szakszervezet az, aki nem a dolgozok érdekeit védi, akiktől a szakszervezeti díjat levonják.
    Érdekképviselet meg nincs. Mindig csak megalkudást kötnek, ez olyan, hogy ne egyek meg egy kiflit csak egy felet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  17. Minek örűlnek a képen ezek az emberszabásúak?
    Pfujj! Megyek hányok egy nagyot a Fideszes senkik “javára”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  18. Hiába no: röviden és tömören fogalmazni nagy érték!
    “A megállapodással sikerült elérni, hogy a kollektív joggyakorlásnak legalább a minimális szervezeti és anyagi garanciáit tartalmazza az új kódex, így nem kell a munkavállalói oldalnak a nemzetközi fórumokhoz fordulnia – mondta el a hvg.hu-nak Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke”
    ….
    Magyarán: éppen csak annyi “engedményt” tudtak elérni, amitől – reményeik szerint – “nem kell” a nemzetközi szervezetek fórumaihoz fordulni. Tehát a többieknek azonnal azokhoz kell fordulni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  19. Olvassátok el szendam belinkelését arról, hogyan jutottunk ide. Tökéletesen működik a technika: “ha engem békén hagynak, és picurkával jobban élhetek mint más, válaszul nem pofázok a rendszer ellen, nem szeretnék olyan helyzetbe kerülni, hogy engem is csoszogassanak”.
    Ez van.
    Az pedig kiket érdekel a megélhetési politikusokon kívül, hogy amint közelednek majd a választások, feloszlatják azokat a szervezeteket, amelyek potenciális ellenfelek lehetnének, letartóztatják utolsó pillanatban azokat, akik mégis képesek összegyűjteni a kopogtatókat, vagy megvádolják őket, mint Hagyót (aki főpolgármester-várományos volt), és majd örüljenek, ha évek múlva kiderül, hogy semmilyen megalapozott gyanú se volt velük szemben?!
    Ja, és amikor már nem lesz csak civil ellenállás, majd megtiltják, hogy civilek indíthassanak jelölteket…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  20. Az meg már nem is hír, hogy Kónya Pétert kirúgták a honvédségtől.
    Ő már ezek szerint nem szakszervezeti vezető. Mert nem árulta el a tagságot, sőt.
    Ez jár annak, aki ma Magyarországon teszi a kötelességét.
    Szar ország, szar emberekkel tele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  21. Te is fiam Pataky? Hogy a kezetek száradt volna le.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  22. Gaskófüggetlen szakszervezetist megdobálták aprópénzzel , csak azért nem szedte össze mert nem 30 és ezüst volt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  23. Júdás legalább talált egy kötelet!

    De Gaskó!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  24. Hiányzik a képről, hogy mennyi nyomravezetői díj és az, hogy wanted.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  25. Írtam már, előre eltervezett, s tudatosan végigvitt maffia bűncselekmény áldozata az ország!
    Orbán, s a bandája a 2002-es elvesztett választások után döntött, hogy az országot teljesen tönkre kell tenniük, s ha az államcsőd bekövetkezett, az addig többször előidézett bedöntésével a forintnak, a megszerzett százmilliárdok segítségével – lehet, hogy sok-sok ezer milliárdról kell inkább beszélnünk? – az értékét vesztett országot fillérekért felvásárolják!
    Mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy Orbán már most tudja, mikor lesz a legközelebbi spekulációs támadás a forint ellen!
    Honnan tudja?
    Egyszerű!
    Ő adja meg az időpontot, mikor kell megtenni!
    Tökéletesen beleillik abba a képbe, amit az elmúlt másfél év alatt megérthetett, ki érteni képes.
    Bankok, pénzpiacok, pénzemberek elleni támadás? Ha-ha-ha!
    Az ő segítségük nélkül, a részvételük nélkül nem tudná megcsinálni, nem?
    Persze a primitív, hülye mélymagyarok önérzetesen nyalják a seggét a viktorkának, hogy most aztán jól megaggya azoknak a pajeszes, dagatt pénzguruknak! Nem fogják szipojozni – sic schmitt – a magyar népet! Majd mi, meg a viktor a pofájukra mászunk nekik!
    Nos, ilyen a hülye, tanulatlan, lusta, dolgozni, tanulni nem akaró, ellenben aki tenni akar a boldogulása érdekében, azt irigyen besározó, mindenben meggátoló, annak tulajdonát elvenni akaró, genetikusan fasiszta mélymagyar.
    TÖKÉLETESEN IGAZA VAN KERTÉSZ ÁKOSNAK!
    Nézzük csak meg, a magyar(?) Nobel Díjasok közül, hánynak van echte magyar neve? Esetleg egy Kovács? Egy Nagy? Egy Kiss?, egy Szűcs?
    Ám ugyanez igaz nagy számban a kiemelkedő sportolóinkra is.
    Bárki, aki egy kicsikét is csak, de előbbre akar jutni tanulás, szorgalom, tehetség árán ebben a kis kurvaországban, a martalékává válik a primitív, elállatiasodott, genetikusan fasiszta mélmagyar „népnek”.
    Idegen, rákos test európa közepén ez az ország, az idióta népével. Ez sajnos faktum.
    Néhányan közülünk, kik a genetika csodája révén nem hordozzák magukban a primitív mélymagyarság génjeit, tényleg megpróbálják, ám a vége mindig az, hogy külhonban válnak sikeres, elfogadott, megbecsült EMBERRÉ, s végén, még a származásukat is megtagadják, lásd Kertész Imrét.
    Magyar hangzású neve ellenére nem futottam lesre vele, tekintettel arra a tényre, hogy az említett, világszerte óriási tekintélynek, megbecsülésnek örvendő Nobel Díjas író, származását tekintve izraelita.
    Támadja is ezért őt a genetikusan fasiszta, s egyívású jobbik-fidesz banda mélymagyar söpredéke.
    Úgy gondolom, hogy addig, míg nem tudjuk magunk közül kiirtani ezeket a genetikai selejteket, addig nincs helyünk a kultúrnemzetek kötött!
    A XX. Század tragédiáját a németek robbantották ki, de leszámoltak a fasizmussal.
    Most nálunk egy faluvégi putriból származó genetikailag mélymagyar – termetét tekintve is az! – megpróbálja végleg eltörölni Szent István országát, a klérus segítségével.
    A végére még valamit!
    Azt mondják itt, és másutt sokan, genetikusan fasiszta mélymagyarok, s ezt mondja Orbán is, hogy a zsidó tőke akarja örökkétig tartó pénzszivattyúnak használni ezt a csodálatos országot.
    Ez úgy hülyeség, sőt ökörség, de leginkább mélymagyarság helyből, mint nekifutásból!
    Mi alapján lehetnénk mi egy kifogyhatatlan kútja a zsidó tőke pénzszivattyújának?
    Van számottevő ásványkincsünk? Nincs.
    Van számottevő iparunk? Nincs.
    Van számottevő mezőgazdaságunk? Nincs. Volt, de a rendszerváltást követő első, mit tesz isten jobboldali, óriási tehetségű, a világot valóban értő, folyamatait előre látó kormány mondhatni elqrta!
    Talán az egyetlen valamirevaló értékünk a vízvagyon.
    Sokra megyünk vele. Lásd a nyugati határszél, hol a pénzvilág, a tőke emberei hamarabb ébredtek, s építettek, mint mi. Na, ez is faktum.

    Lehetnénk mi a kút valóban, ha…
    Mint mondjuk, Svájc. Minimális nyersanyagigényű, hihetetlen magas szaktudást igénylő, hatalmas hozzáadott értékű termékeket, árukat kellene gyártanunk.
    Esetleg, mint Japán.
    A pénzügyekhez hülyék vagyunk. Lásd ezt a Matolcsi nevű kuszaszem fickót! Ha ez valahol lediplomázhatott. Ott, abban az országban igazi hülyék tanítanak. Ezt még az iskola környékéről is el kellett volna zavarni! Ezért ne próbálkozzunk a bankvilágban!

    DE!

    Nálunk?
    Most jön a köznevelési törvény, ugye?
    Mi is annak a lényege?
    Tanulatlan, képzetlen, buta, primitív munkaerő tömeges előállítása, a jelenleg kialakult – fideszhű, mely Orbánhűvel azonos – elit javát szolgálja.
    Mit mondott Demján?
    A kínai modell a követendő.
    Kínában sok százmillió ember él rabszolgasorsban, napi egy tál rizsért dolgozva, míg az elit, a párt által kiválasztottak a körülkerített városokban élik világukat, gazdagodnak.

    Én ebből nem kérek!

    Két út van.

    Az első, s talán a könnyebb, elmenni innen örökre, olyan helyre, ahol működik az élet, mert ott még koldusnak is jobb lenni, mint itthon rabszolgának, s látni, hogy a gyermekeim jövőjét egy mocskos faluvégi akarnok maffiózó, ki diktátorrá vált lopja el éppen.

    A második?

    Azonnal eltaposni őket, s nem hagyni elfutni a lopott holmival.
    Nem elég – lásd Esztergom! – a fejet elpusztítani, levágni, hiszen ők olyanok, mint egy féreg, ha a fejrészét levágod, tovább szaporodik, új feje nő! Nem szabad hagyni, hogy a kölykeik, a családtagjaik élhessenek a megszerzett javak gazdasági hatalmával, mert az olyan súlyú, hogy a politikai hatalomgyakorlást is befolyásolja!

    Már felszólítottam innen egyszer a magánhadsereget, hogy azonnali hatállyal vegyék őrizetbe ezt a maffia bandát. Ők, mint fegyveres, rendvédelmi szervezet tagjai, nem egy személy védelmére, hanem az ország népének védelmére tettek esküt! Ha nem így van, akkor hazaárulók, s mint ilyenek, a legkeményebb büntetés legyen a sorsuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  26. No had meséljek egy kicsit, ami NEM MESE! Én vasutas vagyok( nem dicsőség,
    de nem is szégyen)Vasutas voltam a VDSZSZ megalakulásakor is. no erről egy-két szót. Abban a hurrá hangulatos időben a Gaskó megválasztása a kö-
    vetkezőképpen ment!!!
    Akit az MSZMP nem vett fel a tagjai sorába-alapkövetelmény volt- az önként jelentkezhetett funkcionárusnak. Eljött az alakuló kongresszus???? napja.
    MOST FIGYELJ!!! Amelyik funkcionárus több Gaskóval egyetértő és őt megszavazó tagot tudott vidékről felvinni a fővárosba az már a VDSZSZ
    vezetőségi tagja lett, majd az evés-ivás után megválasztották a mára
    seggnyalóvá vált , akkor még a vasutasok Gaskó Pistáját.
    Amúgy ezeket a funkcionárusokat a vasutasok pénzén arany gyürüvel
    tüntették ki a Gaskó Úrék.
    Csak a hielesség kedvéért, ma is a MÁV-nál dolgozom Celldömölkön.
    Aki magára ismert ,-eddig sem cikiztem őket, ezután sem fogom, szégyenlik így is a multbéli baromságukat-szégyenljék magukat! Úgy emlékszem ezt már
    akkor is éreztettük velük.Jut eszembe-mert ismerem őket- a rendszerváltás óta ezek a hős VDSZSZ alapítók nagy része már a harmadik pártnak a tagjai.
    Nekik jó, nekünk sz@r , pedig állitólag értünk vannak a mi pénzünkből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  27. Egy angol ismerősöm mondta, aki egy motorgyártó cég dolgozója, hogy fél évig “öltönyös” lesz. Szakszervezeti bizalmiként fog dolgozni. Aztán fél év múlva vissza veszi az olajos munkaruháját, és folytatja a motorszerelést. Ez az ember ennyi idő alatt nem tudja elfelejteni honnan jött, hová megy vissza.
    Hogy létezik az, hogy ezek a Gaskópalkovicsok évtizedek óta hitbizományként kezelik a dolgozóik bizalmát? Hogy lehet, hogy ezek a dolgozók, nem küldik el őket a francba ennyi idő után?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  28. Moment! Hova vissza? A mesterségükben egy senkik voltak!
    /Na mehetek a biróságra/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  29. Vasutastól hallottam. Kb 30000FT-ot fognak kapni bruttóban.A levonások után, marad, ami marad. Ezért árulta el Gaskó a szakszervezet tagjait? Milyen tagok ezek, hogy nem hajtják el ezt a gerinctelen embert?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  30. Na és az adófizetők , akiknek a pénzéből évente megmentik a MÁV.-ot, azoknak semmi nem jár?
    Bumburi! OLYANOK!!! Most provokáltam őket,talán egy-kettő felébred!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  31. Sanyobácsi
    Nem fog felébredni. Magyar ember -sosem magában keresi a hibát, a megoldást meg mindig másoktól várja-szomorú, de ez a nagy helyzet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  32. Azért az nagy szégyen, hogy eddig egyedül a Jobbik utasította el rögtön és határozottan ezt az “egyezményt”! Már a többi ellenzéki pártra nézve.
    Az “egyetlen” pont egyébként, ahol javulást sikerült elérni: az a “függetlenített” szakszervezeti vezetők saját érdeke volt. A munkavállalókat érintő összes negatív változás változatlan maradt.
    A vasutasok meg rá fognak jönni, hogy amit az állam egyik kezével ad – a másikkal elveszi, tehát egyenlegében a nagy semmiért adták el a lelkiismeretüket. Idén karácsony előtt, csak valami “első részlettel” bökik ki a szemüket, a következő 2 évi részletre nincs fedezet a költségvetésben – a munkáltatói jogok megnyírbálása meg többet is kivesz majd a zsebükből.
    Egyébként is kikérem magamnak, hogy az ország pénzéből vásároljon Orbán és a fidesz magának szavazatokat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  33. kekec
    Csodálkozom,hogy az éleslátásod nem működik…
    A jobbik… A fidesz egyezkedik, a jobbik megvétózza… Nem ismerős?Na nehogy már őszintén tegye! Felosztották egymás között a melót…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  34. Valahogy az az érzésem hogy ezzel az öt milliárddal az Állam félig-meddig áttette a pénzt egyik zsebéből a másik zsebébe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  35. bumburi – nem ezért írtam – hanem hogy MIÉRT csak ők?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. bumburi -azt azért nehéz elképzelni, hogy az azonnali elutasítást “osztották” a Jobbikra! Amiért írtam, az a hiányérzet! Hol vannak a baloldali ellenzéki pártok elutasításai?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Kedves Kekec,

    írtunk Önnek személyes emailt, kérjük olvassa el mielőbb, és emailben legyen kedves válaszolni.

    Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Kekec
    Én is hiányolom,mert hallgatnak, mint aki becsinált.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Mit igazgatja Gaskót az árulás, ez a pasas a szakszervezeti mozgalom szégyene, hogy mások is csatlakoztak hozzá? – hát persze! – ahol a mani, ott van a seggny@lás…… beálltak a sorba, majd Orbán meg tartja neki, mint az öregasszonynak kézcsókért……

    Jó hogy a CIVILEK a MILLÁK, tiltakoznak, talán egyre többen lesznek, mert itt már csak sanyargatott a nép, s ezért nem mernek utcára menni, mert féltik azt a kis állásukat a kis éh-bért, hogy elvszítik és akkor kampec…!

    De hogy a világ hagyja Magyarországot ELNÁCISODNI, felháborító, hogy nem tiltakoznak ez ellen a “törpe minaret” OV ellen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  40. Az lett volna a csoda, ha nem így történik.
    -Gaskó?
    Már akkor elárulta a szakszervezet alapeszméjét amikor a fidesz szekerét tolatta a sok szerencsétlennel akik vakon mentek utána!
    Most örülnek az aprónak miközben mindenüket elvesztik!
    Mikor nyílik ki a szemük?
    Soha!
    Orbán csak abba bukhat bele, hogy elveszi a megélhetésüket!
    Eszmék, tisztesség, igazság nem számít!
    Semmivel nem különb a tagság mint gaskó és a többi tolvaj.
    Ők is megtennék ha lehetőségük lenne rá!
    Ez a nagy magyar nemzet?
    Bruttó 30 ezer a becsület?
    A kint élők is bizonyíthatják majd a magyarságukat amikor egy kis járandóság vagy a tisztesség dönti el, hogy hova kerüljön az X!
    Nincsenek illúzióim!
    A fiatalok akik szabadnak születtek, ők talán egyszer csak rádöbbennek mit vesz el tőlük orbán!
    -Egyenlőre még elvannak azzal, hogy a nyugdíjasok eleszik előlük az országot.
    Ők sem elvek miatt, hanem azért mert rosszabbul fognak élni
    vagy elmennek vagy elindítanak valamit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  41. “… Bücherek, Popperek, Peyerek…” (Vörös Csepel)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. Igen ! Ismerősek a módszerek.Persze ahol a szakszervezeti vezetőket az állam és a munkáltató fizeti mit is várhatunk el tőlük?Kapnak prémiumot is és ha “jól viselkednek akkor zsíros jól fizető beosztásokat is …
    Ez folyik már 1990 óta.
    Mert hát féltek,félnek és egyre kevésbé van okuk félni az érdekképviseletektől. Sajnos !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. T. csakigazatmondo!
    2011. december 4. vasárnap
    18:39

    ONE A 100 PONT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. antifülke!
    Üdvözöllek!
    Így helyes!!!!

    “Lemondott a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöki tisztségéről Kónya Péter, ezzel egy időben kezdeményezte a Magyar Honvédség vezérkari főnökénél hivatásos katonai szolgálati viszonya alóli felmentését. A jövőben politikai pályára lépve kívánja képviselni a rendvédelmi dolgozók érdekeit.

    Kónya Péter honvéd alezredes közleményében – megjegyezve, hogy 13 évig vezette a szövetséget – azt írta: “katonaként arra tettem esküt, hogy megvédem az állampolgárok jogait, ugyanakkor sem katonaként, sem érdekvédőként nem tudtam megakadályozni, hogy a saját jogainkat elveszítsük”, mert “az állandó átszervezéseknek, költségvetési kényszer miatti drasztikus létszámleépítéseknek, a jogszabályi környezet változásának köszönhetően a katonai életpálya kiürült, devalválódott”.

    Az FRDÉSZ vezetője szerint a szolgálati törvények most elfogadott és tervezett változásai miatt érdekvédőként tisztességesen, következetesen már nem lesz lehetősége a hivatásosok, köztük a katonák érdekeit képviselni, ezért lemond szakszervezeti tisztségéről, és kezdeményezi szolgálati viszonya alóli felmentését.”

    http://www.168ora.hu/itthon/leszerel-konya-peter-87073.html
    .
    Ugye, ez nem Gaskó???!!!
    A becsület, a tisztesség, mintaképe!
    Ideje lenne követni a példáját!
    Péter!
    Az utat tudod, ahol leteszed a voksod, ott a helyem!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  45. Ideje lenne már az összefogásnak !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Ha tudsz nyalni,akkor még milliárdos is lehetsz az Orbán mellett.:P

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

TGM kimondta: teljes bojkottot! 2013. március 17. vasárnap | AN-álláspont/Bartus László

A szakszervezetek megtartanák Obamát 2012. szeptember 3. hétfő | AN

Pesten is leírják: Orbán példaképe Mussolini 2011. október 15. szombat | AN

Civil “párbeszéd” a Nagy Imre szobornál 2011. október 1. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos