Ronai and Ronai
AMERIKAI

Index: így nyaltok ti 2011. november 15. kedd 20:52 | AN

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Index: így nyaltok ti

Budapest – A Fideszhez cseppet sem közelálló Index, amelynek pártelkötelezettségére csak nemrégiben jött rá a főszerkesztője és vezető publicistája, miközben az AN már kezdettől a legsunyibb fideszes propagandaeszköznek nevezte, amely ráadásul egyik legfőbb felelőse a demokrácia szétverésének, igazi kommunista termelési riporttal állt elő. Állami támogatással magyar divatcég alakult, amelynek fő bábája “Orbán Viktorné Lévai Anikó”. Ugyan sehol a világon állam nem áll divatcég mögött, de Lévai Anikó a garancia, hogy ezúttal ez megéri. Majd legfeljebb nem ők kapják a legtöbbet. A család fogorvosa után a feleség kedvenc divattervezője is állami segítséghez jut, mintha csak a mesés Kelet valamelyik kalifátusában lennénk. A siker amúgy is biztos, mert a magyar divatcég majd szembemegy a divattal, és ez a magyar siker receptje. Majd bennünket követ a világ. Íme az időutazás a szocialista vállalati riportok világába az Index segítségével. A szerző Plankó Gergő.

“Egészen libabőrös vagyok a nagy ügytől – mondta Zoób Kati divattervező és egészen át tudtuk érezni, mire gondol: mi sem minden nap bámészkodunk egy nőiruha-üzletben Soltész Miklós nemzeti erőforrás minisztériumi államtitkárral és Orbán Viktorné Lévai Anikóval egy budai bevásárlóközpontban. Persze Zoóbnak ennél azért több kell a megilletődöttséghez: ő éppen az új magyar állami divatcéget, az Attitude-öt indította el, melynek ambíciója, hogy világvállalat lesz a divatiparban.

Az Attitude az állami Kézmű Kft. és Zoób Kati közös vállalkozása. Előbbi 4500 főt foglalkoztató, 58 éve létező állami cég, de hogy utóbbira miért esett a választás, azt Lévai Anikó mesélte el – azért, mert ő a magyar divat nagyasszonya, amellett pedig kedves és okos is.

A Kézmű Kft.-t pedig azért választotta az állam Lévai szerint, mert a társadalmi felelősségvállalás itt a cég filozófiája – 4800 alkalmazottból 3200 megváltozott munkaképességű. A cég varróirodáiban és bőrvarró műhelyeiben világvállalatoknak szállítanak – a cég vezetője, Csereklyei Dániel egy piros táskát mutatott fel, amelyért szerinte ők 24 eurót kaptak, a boltban pedig 1470-ért adták el. A cégvezető szerint ezen akartak változtatni, piacot akarnak szerezni.

Az árak azért ennél egyelőre visszafogottabbak, 50-70 ezer forint között van egy női felső, de így sem tudjuk teljesen elnyomni magunkban az örökös lélegeztetőgép-kalkulátort – ha kiválasztunk valamit családunk konzervatívabb ízlésű női tagjainak, kedvünkre elvihetjük a boltból, ha már úgyis állami pénzből működik a cég? Csereklyei Dániel lehűti a kedélyeket, a helyzet sajnos ennél bonyolultabb. Az Attitude külön támogatást nem kap, a nonprofit Kézmű Kft. saját bevételeiből finanszírozza a működést, ami a 12 milliárdos éves bevételnek szerinte töredéke. További állami forrást jelenthet a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáért kiírt pályázatok elnyerése 2012-re, ennek összege azonban még nem ismert, csak az biztos, az egész országban 10 ezer ember foglalkoztatására van 42 milliárd forint. A divatipar egyébként jellemző területe a megváltozott munkaképességűeknek, mondta el Csereklyei, mivel itt nehéz fizikai munkát ritkán kell végezni.

Zoób Kati meghatottságán kívül elmondta azt is, szeretné, ha a cég szembemenne a divattal, vagyis időtálló ruhákat készítenének, olyanokat, amiket nem csak egyszer-kétszer lehet felvenni, mert ez is kifejezi a megbecsülést mindenki iránt, aki részt vett az elkészítésében.

Lévai Anikó pedig, bár saját bevallási szerint járatlan a divat világában és csak érdeklődő kívülállóként figyeli, finoman megpróbálta azért orientálni a céget, és egy kalocsai mintás könyvet ajándékozott a tervezőnek. A kollekció első darabjain egyelőre nem láttunk kifejezetten kalocsai motívumokat.

Rögtönzött felmérésünk alapján senki sem tudott olyan világmárkát mondani a divatiparban, ami mögött állami támogatás állna. A projektben résztvevők szerint azonban nem ez a lényeg, hanem a magyar termékek piacra juttatása és a munkahelyteremtés.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (18 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +16 ( 28 szavazatból)
Index: így nyaltok ti, 4.6 out of 5 based on 18 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

53 Reader’s Comments

  1. Hiába támogatni kell a hazai “iparkodást”.
    EZ biztosan “made in” mondaná az anyósom.
    De mindenről lesz “abcd stb”-fás számla?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  2. Most erre mit mondjak?Belefáradtam a meddő kritizálásba,aki ezt az oldalt olvassa,úgyis hasonlóan gondolkozik.Az a legnagyobb baj,nem csak a felső szinten fordulnak elő ilyen esetek, szinte általános a gazdasági életben,hogy rokonság,baráti kör alapján osztanak pozíciót,jutnak helyzetbe emberek. De már egy egyszerű proli is ismeretség révén juthat munkához.Rátermettség,tudás,szorgalom,megbízhatóság….kihalóban lévő fogalmak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  3. Én azt szeretném tudni, hogy mikor rukkolnak elö az uj kényszerzubbony kollekcioval?. Mindenképpen kellene legyartani minimum 265-öt, hogy mindenkinek jusson! Aztan lehetne esetleg egy “kit” is, csupa praktikus csikos mintas, kényelmes ruhadarabokkal, amit a kedves képviselök az esetleges szabadsaguk elvesztése esetén vihetnek magukkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  4. Ha a cég nonprofit, mi történik az évi 12 milliárdos bevétellel, miközben – miután az alaklmazottaik nagyrésze rokkant, egy rakás állami pénzt benyal a cég az ö fizetésükre.

    Ezek után Cereklyei csak ne hadonásszon a 24 > 1400 eurós piros táskával!

    Lévai Anikó kapcsolatáról a divathoz megtudhatunk mindent, ha megnézzük Schmitt beiktatásán készült protokoll fotókat: lógó fakó ruhájában úgy fest mint a saját nagyanyja! De lehet, hogy ennek oka inkább a hihetetlenül megfáradt és elgyötört arca…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  5. A varrodákban csak görnyedni kell, nem megszakadni!!!!Divatcégeknek ajánlom a vetés, kapálás,gyomlálás bevezetését is.Hátha kedvet kap e lusta nép a munkára,nem csak a fürdőmedencék szaporodását szorgalmazzák!!!!Munkabér:naná hogy a legkevesebb ami adható!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  6. “úgy fest mint a saját nagyanyja”
    .
    Egy paranoid, izgága szoknyapecér mellett nem csoda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  7. Mire ez a nagy felháborodás, hölgyek és urak? Ha Apucinak lehet focicsapata, Anyucinak is dukál minimum egy fasza kis divatcég! A jó kurva anyjukat, azt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (43 szavazatból)
  8. Hát az biztos, hogy a megváltozott munkaképességű dolgozók megdolgoznak a pénzükért. Jelesül ennek a cégnek az alkalmazottjai -rokkantan – szembesülhetnek olyan akcióval is, hogy a kapu be van zárva. Haza menni nem lehet, – kötelező a túlóra – ,amíg kész nincs határidőre a termék.
    A minimálbér töredékéért dolgoznak, mert a norma úgy van megállapítva, hogy ha megfeszülnek, akkor sem keresnek.
    Kötelező a rokkantságról a papír, amire kapják az államtól a támogatást (pardon, pályázatot nyernek)de amint változás áll be az állapotukban, ki vannak rúgva!
    Én dolgoztam olyan varrodában, ahol Zoób Katinak varrtak,nem lehetetlen hogy most is neki dolgoznak.
    Ne kívánja senki megtapasztalni.Még hogy nem fizikai munka!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  9. Jaj, megint jön az egyen-lóden kabát?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  10. todor48 – ugyan már, hova gondolsz? Díszmagyar!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  11. Jön majd az unortodox divat.
    Ami az 50-es, 60-as évek divatját jelenti.
    Ha már a politika is abból való…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  12. antifülke, nem 50-es, 60-as évek, hanem egyenesen 40-es, ha már a Kossuth tér is ilyen irányba mozdul.
    Ciao, Zsazsa

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  13. Nincs már messze az az idő, amikor bevezetik az általános és középiskolások számára a kötelező uniformist (nemzeti és/vagy narancsszínű motívumokkal). És most akkor tippeljük meg, melyik cég fogja legyártani őket. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  14. Csak röviden.
    Nyalják ki egymásnak!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  15. Lévai Anikó még mindig jobb így, mint Elena Ceausescu volt. De ki tudja, mit hoznak a jövő izgalmas kihívásai…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  16. Hátezmeg meg ez meg már miféle baromság ??!
    Miért..mondja meg valaki…miért kell mindenáldott nap valamivel borzolni a lakósság idegeit ?
    Annó -többek között- azért bukot meg a FIDESZ mert négy éven keresztül hetente borzolta valamivel a zemberek idegrendszerét.
    Most naponta jön valami újabb és mégújabb !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  17. Mar volt Zoob Kati kicsi uzlet /haldoklo/ a MOM-park bevasarlokozpont elso emeleten, akkor most kapott talan lent egy nagyobb helyet?
    Kicsi uzleteknek is tobb millio csak a havi berletidija, es akkor meg nem beszeltem az eladok bererol, a kirakat es belso- rendezo bererol, es persze arrol, hogy a reteg aki nala vasarol az nem mondhato tomegnek. A budaiak nagyresze az ottlevo tomeguzletek ruhait veszi, egy ket ember nem fog eltartani egy ekkora uzletet.
    Szoval itt megint egy csufos “sogor koma jobarat” ugyrol van szo!
    A Kezmu Kft. mindig is szegeny es maga is komoly segitsegre szorulo intezmeny volt, hogyan is tudna eltartani egy ekkora ceget? Rohely az egesz!
    ….es persze az abban dolgozo “kenyszermunkasok” ehberer dolgozva kicsiny szakmunkaismerettel sohasem tudnanak vilagcegnek megfelelo minoseget alkotni, de ez mar szakmaisag, ezzel nem untatnek senkit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  18. Lelki szemeimmel látom, ahogy szétkapkodják az 50-70 ezer forintos felsőket azok a dolgozó magyar lányok, asszonyok, akik egy hónapban ennyit vagy alig többet keresnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  19. A családi fogorvos legalább az egész család fogait rendben tartja. Zoób csak a lányok ruhatárát adja. Nem mondom, jól meg van fizetve. Én nem sajnálom Anikót. Mint egyszerű, gyes-en tengődő családanya egész szép kis vagyonra tett szert, mondhatnám komoly földbirtokos. Érdekes. Az én menyem is gyesen van egyfolytában, neki viszont csak két virágcserépnyi földje van. És közben szépen jönnek fel a CBA-s fiúk. Ki nincs még kifizetve?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  20. Én támogatnám a magyaros viseletet! Sok országban nem szégyen vagy szélsőségesség az, ha valaki letűnt korokban viselt ruhákban jár (pl: az afrikai országok, Japán, de sok európai ország is), így a királykék ing és a mellény is jól passzolna az országimázshoz! Viszont ehhez semmi szükség állami segítségre, ezt is képesek lennénk magunk, mindenféle kormányzati hátszél és machináció nélkül magánkézben megoldani, mert így csak a húsosfazékhoz közelállók az állam egésze szempontjából teljesen érdemtelen megjutalmazása a fő szempont és nem a minőség és a jó hírnév.

    Amúgy is mindenki tudja, hogy nem a ruha teszi az embert; Orbán Viktor is ugyanúgy öltönyt és nyakkendőt hord, mint a legtöbb nyugati vezető, de velük szembe ő már kiírta magát a Nyugatból (persze az ő olvasatában leírta azt).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  21. Dr. Mabuse, der Spieler

    Miről beszélsz, te szerencsétlen névtelen cikkíró? Hogy az Index szerzője fidesznyaló termelési riportot írt?!

    Hát hogy nem tűnik fel neked a cikkben az irónia, amivel pont azt a kalifátusi dolgot mondja, amit te is, meg minden normális ember?

    Az undorító dologról szóló hírért nem a hírhozót kell elverni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (15 szavazatból)
  22. Ez már a végjáték, csak nem tudjuk meddig fog tartani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  23. Dr Mabuse, az index ironiajatol a cikk irojanak herotja van. Nem alaptalanul. A tul sok, vegyes felvagott ironiaban elvész a lényeg. Nem ironia kell, hanem ellenzékiesség, az pedig nincs az indexben, vagy tévedek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  24. Hogy nem tűnt fel, kedves Dr. Mabuse, der Spieler, hogy az Indexnek éppen ez az egyik trükkle (bár nagyon átlátszó), hogy (kissé) irónikusan, (kissé) cikizve ír valamiről, ettől gondolják a függetlenség látszatát megőrízni, de a valódi cél az, hogy hírt adjanak, beszéljenek róla, a köztudatban terjesszék, hogy mi minden történik a kormány, a fidesz és Orbán háza táján. Ha egy kicsit figyelmesebben olvasol, az mindig kitűnik, hogy valódi kiritka, igazi él nincsen egyik ilyen reklám írásukban sem, de a célt elérik, vagyis tudatták a néppel, hogy megnyilt Anikó és Kati új üzlete….Ennyi. Oszt jónapot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  25. Az összes nem fideszes,(vagy ellenzéki tévé, lap hírportál) már pellengérre került itt. Nem értem miért kell mindbe beletörölni a lábat.Nem elég anarchisták, vagy ortodoxok? Netán az AN az etalon? Ha az ellenzék, és még a csírájában létező szabad gondolkodó sajtóik megeszik egymást, hogy lesz itt összefogás? Nagyon nem tetszik a “csak én mondom a tutit” filozófia. A cikk ironizáló stílusa pedig nagyon finom, tökéletesen igaza van Dr. Mabusénak. Mindenkinek figyelmébe ajánlom a figyelmes olvasást, mielőtt hajóágyúkkal lövöldözne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (14 szavazatból)
  26. Ein moment! Nem az AN az etalon, nagy kar, hogy nincsenek olvashato ujsagokok. Az index ferdit, példaul emlékszem, hogy a médiatörvénynél olyan cimet hoztak, helytelenül, amiböl arra lehetett következtetni, hogy az EU bizottsag elfogadta Orbanék hülyeségét, pedig nem igy volt, mint ahogy az késöbb kederült. És ha megnézed, hogy kihez tartozik az «ujsag», akkor az ellenzékiség azért nem jöhet szoba, mint ahogy az atv-nél sem, ugye a hit gyülekezete sem az ellenzékiség etalonja, ahol szintén vannak hasonlo dolgok, nem sorolom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  27. Miaszösz ne is sorold. Neked is ajánlom a figyelmes olvasást. Azt írtam, hogy nem Fideszes, vagy ellenzéki. Nagyon jó, hogy vannak distinkciós különbségek.
    Nagyon jó, hogy van ironizáló, humoros, okos, és dühös, vagy lelkes újságírás. Csak nem akarod, tán, hogy mindenki anarchistaként írja meg a véleményét? Az nem tetszik, hogy mindenkin számon kérik a kérlelhetetlen ellenzékiséget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  28. Még egy moment! Én meg azt irtam, hogy nem ellenzéki és nem NEM fideszes, azaz fideszes cég all a hattérben. De te ha abban a tudatban akarod olvasni az indexet, hogy nem fideszes és humoros, akkor jo szorakozast. :
    «Az országos napilap értesülései szerint nemcsak a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Magyar Fejlesztési Bank és a MÁV-Start Zrt. kommunikációs tenderein ér el sikereket az elmúlt hónapokban a Bell & Partners Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A Viszkei testvérek kommunikációs cége egyéb módon is kötődik a Fidesz gazdasági hátteréhez, annak ellenére hogy az index.hu-nak Viszkei András azt mondta: sikereik nem titkos politikai kapcsolatoknak köszönhetőek.

    A Bell & Partners 2005 végéig tulajdonosa volt a 2008 végéig azonos nagykovácsi címre – Viszkei András lakhelyére – bejegyzett Euro Publicity Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-nek. Az Euro Publicity Kft.-ben ráadásul Viszkei András és Viszkei Márton György 2008. szeptemberéig magánszemélyként is tulajdonosok voltak. Ekkor azonban – az opten.hu cégadatai szerint – az Euro Publicity tulajdonost váltott és az ismeretlen hátterű svájci Media und Marketing Group AG-hoz került. A svájci cég érdekes módon pontosan ugyanarra a kisvárosi címre – Zollikon Alte Landstrasse 40. – van bejegyezve, ahol korábban Simicska Lajos és Nyerges Zsolt közös cége is működött idén augusztusig. A Basis Invest GmbH-t – a Fidesz két meghatározó háttéremberének közös vállalkozását – négy nappal azután szüntették meg, hogy a Népszabadság megírta: ugyanerre a svájci címre, ugyanazon személy – Walter Hediger – ügyvezetésével számos más magyar kötődésű céget is bejegyeztek.

    Érdekes módon kivétel nélkül a Fideszhez kötődő vállalkozásokról van szó. Ilyen az E-OS Energiakereskedő Zrt., melynek korábbi svájci tulajdonosa a zollikoni címre bejegyzett ENERGY SWISS Invest AG volt, kisebb kitérő után ma viszont már a Közgép Zrt., melynek elnöke nyár óta Nyerges Zsolt. Ugyanerre a zollikoni címre jegyezték be a Green Venture Invest AG-t, amely 2010 januártól novemberig tulajdonosa volt a magyar Pentavia Kft.-nek. A Pentavia Kft. az egyik alvállalkozója az állami Mecsekérc Zrt.-nek, amely a vörösiszap-katasztrófa utáni kárelhárítás javát végezte, és vélhetően milliárdos megrendelésekhez jutott. A Pentavia Kft.-t ma már az a Nagy Zoltán jegyzi, aki tavaly év végéig a Közgép Zrt.-nek igazgatósági tagja volt.»

    Az anarchiat illetöen sincs igazad. Egyébként éppen a fidesz fogja elhozni az «anarchiat» az orszagba.
    Egyébként az anarchia egy olyan politikai rend, amely az autonomian és a személyek szabadsagan alapszik. ἀν ἀρχή Görög szo, anar- chia, azaz kormanyzas nélkül. Nyilvan ez egy idealista koncepcio, de tévedésben vagy, ha ezt eröszakossaggal kötôd össze. Többek között Thomas More és Rousseau is irt rola.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  29. Az index már fideSS kézben van !!! (nem csak elméletileg)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  30. Dr. Mabuse, der Spieler írta (2011. november 16. szerda 09:07):
    “Miről beszélsz, te szerencsétlen névtelen cikkíró?” — Örömmel látom, hogy a szerencsétlen névtelenekkel szemben vannak, akik tökös módon a saját nevükön írnak, például te. Igaz, elég bunkó stílusban, de ne legyünk telhetetlenek.
    “…pont azt a kalifátusi dolgot mondja …” — Dobd el, amit szedsz, mert hülyeségeket írsz tőle. Mi az, hogy “kalifátusi”????
    “…a cikkben az irónia…” — Elolvastam, nekem évődésnek tűnik, jobb szó híján. Igazából arra a kutyára emlékeztet, amelyik tudja, hogy harapni kicsi, ezért látszattámadás-féle után visszakozik és úgy tesz, mint aki csak játszani akart.
    Szóval nyálas, na.
    .
    moment írta (2011. november 16. szerda 09:35):
    “Nem értem miért kell mindbe beletörölni a lábat.Nem elég anarchisták, vagy ortodoxok? Netán az AN az etalon? Ha az ellenzék, és még a csírájában létező szabad gondolkodó sajtóik megeszik egymást, hogy lesz itt összefogás?”
    Vegyük sorba.
    (1) miaszösz írásáig (2011. november 16. szerda 09:23) SENKI nem az Index ellen írt, hanem a cikkük tartalmi részére reagált, tehát szó se volt lábtörlésről.
    (2) Ezek szerint egyetlen, az Index-szel kritikus beírás sem tűrhető, mert az már “mindbe beletörölni a lábat”? Ezért förmedtél rá miaszöszre, és ha már benne voltál, mindenkire? Ezért engeded meg magadnak vele szemben a lekezelő hangot (“Neked is ajánlom a figyelmes olvasást”)?
    (3) Igen, ebben a körben az AN igenis etalon, a szabad újságírás egyik ma már ritka példánya.
    (4) Nehogy már az Index legyen a “csírájában létező szabad gondolkodó”. Az Index eddig sem volt a szabadon gondolkodó és tökös újságírás szinonímája, a közelmúltbeli fejcsere pedig éppen az ellenkező irányba mutat.
    (5) “A cikk ironizáló stílusa pedig nagyon finom” — lásd fent.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  31. Animebj
    Én is igen támogatom a magyarosch viseletet. Mai viszonyainkhoz kiválóan illik a hetyként panyókára vetett kacagány , a guba. a szűrdolmány, a melles, a ködmön
    meg a jó bőre szabott suba. Ebben igazán szép a Magyar. Mer, hogy okos, ahhoz semmi kétség sem fér.
    PS.:
    A suba igen praktikus, mer alatta jól lehet nemzetmenteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  32. Kiváncsi vagyok, hogy Anikó asszony melyik divatot részesíti előnyben, az alcsútit, a felcsútit avagy a sárzsadánydűlői dizájnt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  33. Az sem volt semmi amit a szentatyánál viselt, olyan volt benne, mint bűnbánó, magdolna. Csupa hamis megjátszás az egész banda! És íme az igazi arca.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  34. Hmm. Én szoktam “morogni” az áltlam tisztelt Bartus Úrra, hogy túl vehemessen támadja a honi médiákat, pártokat, a zembereket. Valamennyire persze mindenki megérdemli, ha másért nem, azért, (most nem szó szerint), mert, genetikussan alávaló, pocsolyában fetreng… (Egyébként Kertész ezen írása telitalálat.)

    Viszont azt gondolom, nem helyes magatartás, mások ilyen kritizálása.
    Legyen az AN etalon, legyen jó példa, de nincs joga elvárni, megkövetelni, hogy hogy lássa, és hogy láttassa a világot. Véletlenül az előbb linkeltem egy indexes cikket a Hoffmanos íráshoz, szerintem épp megfelelő volt a stílus és a mondanivaló is, a kép meg majdnem annyira kifejező, mint amiket épp ezen az oldalon szoktunk látni Smidtről, vagy Orbánról :).
    Nem akarom védeni az indexet, vagy az origót, de, ahogy az AN is, saját maga kell, hogy eldöntse, mit akar, mer mutatni, illetve az olvasónak meg az, hogy maga levonja a következtetéseket. Emlékezzünk arra, hogy pont mondjuk a nagy port felvert Kertész írás mekkora ismertséget, és ezezen belül az AN szellemiségére fogékonyak körében népszerűséget is hozott.
    Minden szubjektív. Irjuk le ugyan a saját véleményünk, de hagyjuk és fogadjuk el, hogy más is a saját belátása szerint ezt tegye.
    Szerintem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  35. Hogy konkrétabban a témára reagáljak, kellene kreálnuk, valami menő, feltünő kollekciót, jó drágán, és az összes Fidesz, hívő, szavazó, és szimpatizáns számára kötelező viseletté tenni minden vasárnapra legalább. Az árából talán csorog valami a költségvetésbe is, de az a vidámság, hogy sétálsz az utcán vasárnap, és sok hűséges alattvalón vihoghatsz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  36. miaszösz
    2011. november 15. kedd
    21:27
    10 pont

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  37. Miaszösz!
    A kommentedért – amely az oknyomozó újságírás példája is lehetne – külön elismerésben is részesülhetnél mindenki részéről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  38. moment, akkor lassan írom, hogy még te is megértsd: herótunk van az “ironikusan” sunnyogó cikkecskékből az indexen, amiből csak nagy odafigyeléssel lehet megfejteni, hogy jaj, ám ők ezt a “csikizd a haskómat kisgazdám” dolgot nem is úgy gondolják, ahogy a hátukon fetrengve előadják.
    És LEHET, hogy a Kádár.-rendszer “termelési riportjait” is ez az ironikus szándék hatotta át – de ennek megállapítása egyáltalán nem tartozik a dicséretek közé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  39. Egy tegnapi beszélő példa az MTI Hírcentrum elferdített beállításaiból, melyet a Klasszik Rádió hírválogatója mondott, negédes nyájas hangján:
    “Az emelkedő GDP ellenére emelkedett a forint árfolyama”. Vagyis nekik – a fideszes sajtómunkásoknak – munkaköri kötelességük valami mézet is csöpögtetni még a szennyvízbe is… Ugyanez a szabály érvényes a hírválogatókra is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  40. ervin – bocsika, de nem “alávaló” hanem alattvaló. Az egyik tényleg sértő minősítő jelző – a másik meg egy egyszerű ténymegállapítás egy olyan népre, amelynek 95 %-a évszázadok óta jobbágy és nincstelen életet élt, egy olyan országban, amely szintén évszázadok óta elvesztette a nemzeti függetlenségét. Az “elmúlthúszév” kevés volt ennek kpmpenzálására.
    És mondtam, hogy a díszmagyar előbb-utóbb előírásos viselet lesz a tisztségviselőknél és a hívőknél. Már az is meglepett, hogy a mostani parlamenti nyitónapra nem abban vonultak fel. De persze január 1 után még lehetséges – addig el lehet készíteni a kollekciót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  41. Kekec én tökéletesen értelek. Ki az a mi? Írhatod gyorsan is, majd lassan olvasom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  42. Manó 21,14!
    Az utolsó mondatod, talán csak a kis vállalkozókra érvényes, mert ezek nélkül önállóan megélni nem lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  43. mertek nagyot álmodni… a magyar tervezők tehetségesek. Ha ehhez hozzá vesszük az éhbérért dolgozó asszonyok fizetését, már látszik is az alagút végén az extraprofit. Kina közeli bérekért dolgoztatni, kicsit jobb alapanyagból, divatos ruhát piacra dobni a siker biztositott. Nyereséges lesz mindenki örül majd, lesz kenyér az asztalon a tulajdonosoknak meg kolbász, felcsúti akár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  44. Megint egy csatorna, ahol a baráti cégek tulajainak a zsebébe lehet szivattyúzni állami pénzeket.
    Persze ez is a kreatív “magyar” fedőnév alatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  45. Id. Zahácsekné, felállt a varrógéptől,megtapogatta sajgó derekát.Majd járó keretére támaszkodva az öltöző felé indult, az üzem csarnok közepén megállt,és büszkén nézett a hatalmas fali órára,az óra,22óra 05 percet mutatott, meg könnyebbülten sóhajtott fel: Ismét sikerült örömet szereznem a Magyar asszonyoknak, és anyáknak,megvolt a 120 %! De legnagyobb örömét, mégis az okozta hogy megmaradt egy, párizsis zsemléje.A párizsis zsemle sorsát ,hamar eldöntötte,nem, nem ő fogja megenni, hanem másnap reggel fiának csomagolja tíz-óraira.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  46. NYUGODTAN KEZDHET MINDENKI KÉSZÜLNI AZ ORBÁN UTÁNI ÉLETRE, MERT A DILETTÁNS MEKK-MESTER BUKÁSA MÁR KARNYÚJTÁSNYIRA VAN!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  47. Dr. Mabuse, der Spieler

    Kedves mindenki!

    1.) Aki a nevem elhagyását kifogásolja, maga is csak “Ego” néven nyomul, különben pedig kommentelőknek nem szokás nevet megadni, cikkíróknak viszont igen, és a mi szerzőnk névtelenül cikizi a nevét vállaló indexest.

    2.) Azt, hogy az Index iróniába bújtatott propagandát fej ki, paranoiának tartom, mint a Tanúban, mikor már az a gyanús, ha nem gyanús.

    3.) Alig hinném, hogy reklámnak jó lenne; ugyan ki a franc menne ebbe a szerencsétlen matyó boltba 70 ezres topot venni… arra viszont jó volt a cikk, hogy széles körben kiröhögtesse a kis magyar újfeudalizmus szánalmas húzásait.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  48. Az INDEX a honi újságírás karikatúrája ( lenne ) ha nem a lakósság megtévesztésére játszana , kifinomult eszközökkel.
    Amúgymeg mijabánat ez a ” ATTITUDE ” vagy mi ?
    Nemarról volt e szó jogy itte’ most mi magyarok vagyunk , magyarhazában ?
    Az ATTITUDE mellé hogyafenébe lehetne odatűzni az árvalányhajat ??!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  49. Különbenmeg amint elnézem ezeket a ruhákat a kirakatba’ hát ebbűl s lessz rézgálic hehehe

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  50. Geyza
    “Az ATTITUDE mellé hogyafenébe lehetne odatűzni az árvalányhajat??!”
    .
    Talán nem elég magyarosan hangzik az Attitude? És kiejtve: attitüd?
    Úgy sem? Érdekes, Orbánnénak a kalocsai mintás könyvet szorongatva fel sem tűnt, hogy ez a divatcég nem is annyira magyar, mint szeretnék (de az állami támogatás az). Nemcsak ízlésficam van itt, akad más gubanc is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A kockásinges és a felesége 2014. április 3. csütörtök

Így nyaltok ti 2012. november 25. vasárnap | AN

Gloria Estefan nincs már indexen Kubában 2012. augusztus 12. vasárnap | AN

Fotózható az Orbán jegyzet 2011. október 22. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos