Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fotózható az Orbán jegyzet 2011. október 22. szombat 14:26 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Fotózható az Orbán jegyzet

Budapest – Az Index és az Origo hírportálok szeptemberben közzétették a kormányfő egyik parlamenti beszédének kéziratáról készített fotót, mire Kövér László házelnök  határozatlan időre kitiltotta fotósaikat a parlamentből és a képviselői irodaházból. A történtek után az ombudsmanhoz fordult állásfoglalásért mindkét portál illetve az Országgyűlés sajtófőnöke. Az ombudsman szerint a dokumentum közlése nem olyan súlyú sérelem, hogy szankcióval járjon.

A két hírportál szeptemberben számolt be arról, hogy fotósaikat határozatlan időre Kövér László, az Országgyűlés elnöke kitiltotta a parlamentből és a képviselői irodaházból amiatt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök beszédének kéziratát lefényképezték és nyilvánosságra hozták. Az érintettek az ombudsmanhoz fordultak állásfoglalásért.

Jóri András, adatvédelmi biztos szerint a miniszterelnök a parlamentben közérdekű adatokat tárt a nyilvánosság elé, így a beszéd tervezete úgynevezett „döntés megalapozását szolgáló adatnak minősül”. Ennek nyilvánosságra hozataláról az adatot kezelő, jelen esetben a miniszterelnök dönthet. Ugyanakkor a fotósoknak, akik a felvételeket készítették, nem írja elő a törvény a titoktartás kötelezettségét. Ezek után a dokumentum közlése nem lehet olyan súlyú sérelem, amelynek szankcióval kellene járnia.

Az ombudsman rámutatott: az Országgyűlés ülései – főszabályként – nyilvánosak, így minden képviselőnek számolnia kell azzal, hogy bármi, ami az Országgyűlés ülésén elhangzik vagy történik, az a legszélesebb nyilvánosságot kaphatja. Az pedig, hogy egy adat védendő személyes adatnak, közérdekből nyilvánosnak vagy közérdekűnek minősül-e, illetve, hogy nyilvánossága korlátozható-e, esetről esetre dönthető csak el.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 5 szavazatból)
Fotózható az Orbán jegyzet, 4.5 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Jogos! Orbánnak külön sátrat kell biztosítani a parlamenti ülésteremben, hogy azok a fránya lesipuskások ne lássanak bele a papírjaiba, még a végén megtudja a közvélemény, hogy nem is azt mondja amit gondol az ország szégyene.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  2. Gond egy szál se, ha szabad fotózni a jegyzetet, akkor majd találnak más indokot, amivel kitiltják a nem szívesen látott alakokat, oszt’ jónapot…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  3. Ne azt nézzék mit mondok, hanem azt mit csinálok. – a diplomatáknak
    Ne azt nézzék mit tervezek megcsináltatni, hanem azt amit mondok.- a népnek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. Menni is fog az adatvédelmi biztos hamarosan

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  5. Nem is értem.Nem a főnök kopaszodó feje búbját nem szabad látni?Mert ami oda van leírva, az kit érdekel? Hiszen hazudik, amint kinyitja a száját.Egy össze vissza áthúzgált papírlap meg kit érdekel? Az Orbán lelkének a lenyomata.
    Érthetően leírják neki, és még abba is belebarmol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  6. Ez a köteles, lökött Kövérnek az ideggyengeségére vall. Ha már a fényképezést annyira tiltani akarja az ő képét tiltaná le, mint und-ormányt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  7. Delirium, Kadhafi sátra éppen megüresedett, biztos olcsón adják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos