Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gloria Estefan nincs már indexen Kubában 2012. augusztus 12. vasárnap 11:37 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gloria Estefan nincs már indexen Kubában
Havanna – Az évtizedekig tiltólistán szereplő zenészek – köztük Gloria Estefan vagy Celia Cruz – immár bekerülhetnek számaikkal a kubai rádiók programjába.
.
Bár a feketelistáról hivatalosan sohasem esett szó a kommunista országban, a Kubát elhagyó vagy a rendszer ellen szavukat felemelő zenészek az elmúlt ötven évben nem szerepelhettek a rádiók műsorában.
.
A BBC havannai online tudósítása szerint a szigetországban zajló változásokat jelzi, hogy feloldották a tilalmat. A cenzúra megszűnéséről szóló hírek a múlt héten terjedtek el, azokat Kuba legnagyobb rádióállomásai meg is erősítették a BBC-nek. Hivatalos bejelentés azonban nem született, hiszen azzal egyértelműen elismerte volna a hatalom, hogy valóban létezett a cenzúra.
.
A havannai rádiósok azt a tájékoztatást kapták egy múlt heti értekezleten, hogy a lista megtette a magáét, de immár elavult, és eltörlése beleilleszkedik Kuba világ felé nyitásába.
.
A rádióállomások arról számoltak be, hogy néhány napja még mintegy ötven zenész szerepelt a tiltólistán, mostantól azonban a rádiók igazgatói maguk dönthetik el, mit sugároznak. Mint a brit tartalomszolgáltató megjegyezte: egyelőre nem derült ki, hogy vajon a rádiók élnek-e a lehetőséggel.
.
A feketelistások között volt Paquito d’Rivera Grammy-díjas szaxofonos, aki családját hátrahagyva egy külföldi turnéról nem tért haza, vagy Willy Chirino, aki gyermekként hagyta el Kubát, és Miamiban lett neves zenész. A Havannában született Gloria Estefan szintén szálka volt a kubai hatalom szemében. Egy darabig Julio Iglesias is eltűnt az éterből, de később kihúzták a listáról. Viszont egy egész kubai generáció nőtt fel anélkül, hogy hallhatta volna az állami rádióban Celia Cruzt, akit a világ a salsa mestereként ünnepel. Őt azért mellőzték, mert a Castro-ellenes diaszpóra egyik kedvencévé vált.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. Bár rádióban és tévében valóban nem játszották őket, szórakozóhelyeken igen. Természetesen a nyíltan politikai dalokat kivéve, pl. Willy Chirino: A los balseros vagy Nuesto día ya viene llegando és hasonlók. Gloria Estefannak pedig nagyon sok dalát hallottam Kubában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Már a diktatúra sem olyan, mint régen!
    Bezzeg az én időmben…:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Mivé lesz a világ?… :D :D
    .
    Én különben a mai napig visszasírom a hidegháborút. Akkor egyértelmű volt minden, fekete és fehér.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  4. ricsi ne marháskodj légyszi. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Így nyaltok ti 2012. november 25. vasárnap | AN

Letilthatnák a nemtetsző weboldalakat 2012. október 18. csütörtök | AN

Nácikat bérelt fel Fidel Castro 2012. október 16. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos