Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány az ellenzéki összefogásért 2012. október 23. kedd 16:00 | AN Forrás: MTI/Nol

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány az ellenzéki összefogásért
Budapest – A demokratikus ellenzék összefogására szólított fel a Demokratikus Koalíció (DK) október 23-i, budapesti megemlékezésén Gyurcsány Ferenc, aki szerint az ellenzéki együttműködés miniszterelnök-jelöltjének Bajnai Gordonnak kell lennie.
.
A demokratikus ellenzék összefogására szólított fel a Demokratikus Koalíció (DK) október 23-i, budapesti megemlékezésén Gyurcsány Ferenc, aki szerint az ellenzéki együttműködés miniszterelnök-jelöltjének Bajnai Gordonnak kell lennie.
.
A DK elnöke kijelentette: a demokratikus ellenzék pártjainak össze kell fogniuk és 2014-ben kétharmados többséget kell szerezniük, hogy vissza tudják állítani a “megsebzett köztársaság rendjét”. Gyurcsány Ferenc egyúttal közölte, a DK szerint az ellenzéki együttműködés miniszterelnök-jelöltjének Bajnai Gordon volt kormányfőnek kell lennie.
.
A pártelnök úgy fogalmazott: az idei ünnep igazi kérdése nem 1956, hanem 2014. Szavai szerint a DK, illetve a demokratikus ellenzék tagjai Orbán bukását kívánják és ezen dolgoznak. A tömeg, amelyik tapssal fogadta az egykori kormányfőt, a mondatra reagálva néhány másodpercen keresztül azt skandálta: “Orbán takarodj!”. Gyurcsány hangsúlyozta, nem egyszerűen a miniszterelnök távozásáért küzdenek, hanem azért, hogy “az önkény rendszere” tűnjön el.
.
A demokratikus ellenzéknek vissza kell szereznie a megcsúfolt, az ellopott rendszerváltozást, helyre kell állítania a köztársaságot, a jogállami rendet, az alkotmányosságot, a demokráciát, a szabadságot – mondta a volt kormányfő.
.
Az összefogás és a kétharmad kapcsán Gyurcsány Ferenc kijelentette, olyan erő kell, amellyel nem egyszerűen csak győznek a választásokon, hanem szétzúzzák “a köztársasággal szemben álló erőket”.
.
A széles összefogást sürgető Gyurcsány Ferenc azt mondta, bár a demokratikus ellenzéken belül vannak viták, de el kell dönteniük, hogy ezek fontosabbak-e, mint a nemzet és a haza ügye. A DK elnöke hozzátette, az ellenzék sikere az összefogás mellett a programalkotáson is múlik. Magyarországon gazdasági, szociális és külpolitikai fordulatra van szükség – szögezte le Gyurcsány Ferenc.
.
Szintén az összefogásra szólított fel Vitányi Iván, a DK örökös tiszteletbeli elnöke. Azt mondta, hogy a demokrácia védői most nehezebb helyzetben vannak, mint korábban, mert a “diktatúrát, turulokráciát és abszolutizmust” most nem kívülről erőszakolják rájuk, hanem belülről teremtették meg. A demokrácia híveinek “fel kell adniuk egymás méregetését” és fel kell készülniük az összefogásra – jelentette ki.
.
A rendezvényen felszólalt Mihályfalvi László, a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium volt igazgatója, aki szerint az elmúlt két évben Magyarország ismét a panamák és rokonságok “lápvilága” és négymillió koldus országa lett. Balázsovits Lajos színész-rendező arról beszélt, hogy ha megszűnik a félelem és megszületik az összefogás, akkor ismét lesz egy szabad, tiszta választásokon alapuló Magyarország.
.
A DK szimpatizánsai közül sokan a párt logóját ábrázoló táblákat tartottak a magasba, többen a jelenlegi kabinetnek, illetve kormányfőnek szóló üzeneteket is felemeltek. Az egyiken “A hatalom nem öncél, hanem szolgálat!”, a másikon pedig “Viktor! Teljesen megbolondultál?” állt. Felmutattak még “Viktor, tél előtt mit üzensz a 4 millió éhezőnek?”, illetve “Viktor diktátor! A gőgös, pökhendi, dilettáns, népnyúzó miniszter “urakkal”, és Lázárral együtt takarodj!” feliratú táblákat is.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (18 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +28 ( 32 szavazatból)
Gyurcsány az ellenzéki összefogásért, 4.8 out of 5 based on 18 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

56 Reader’s Comments

  1. Bajnait öröm most látni hallani Olgánál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/26/orban_nyitott_ajtokon_dorombol_brusszelben/
    Ebben a cikkben van egy nagyon látványos grafikon a költségvetési egyenleg alakulásáról. Mindig is azt mondtam, hogy Gyurcsány a konvergenciás tervével és megszorításával 10-ről 4 %-ra vitte le a hiányt (és hogy a 2006-oas korrekció elkerülhetetlen volt)
    A grafikon alapján pontosítok: 2006-os 9,2-ről 2007-ben 5-re, aztán a beütött világválság ellenére is 2008-ban 3,4%-ra. Bajnai meg a válság mélypontján ezt nem tudta tartani, de nem is hagyta nagyon romlani: 4,5 %-ra. 2011-ben meg a manyup pénzekkel sikerült pozitív egyenleges elérni Orbánnak (optikai tuning)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Azaz tényleg látszik a történelmi pech, mert a választott GYORS, erőteljes kiigazítás nehezén már 2008 elején túl voltunk, és válság nélkül már 2008-ban a
    3 % alá került volna a hiány – a GDP a megszorítások elmúltával növekedett volna.
    A mai közmegegyezéses szám (a világban) 1 % megszoíítás, 1,7 % GDP csökkenés. Gyurcsány (és Veres) ezt úgy tudta megcsinálni, hogy a GDP növekedés pozitív tartományban maradt!
    És ha az Unió még a válság elején megfogadja a javaslatát a mentőcsomagról, sokkal kisebb kárral is megúszhatták volna. Nem véletlen választotta maga mellé az amerikai közgazdász társszerzőnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Ménem alakítanak má a fanyalgó értelmiségiek is egy egyesületet, hogy a náci diktatúrának legyen honnan szakértelmet vásáróni?!?! :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. kekec: A történelmi példáid persze ülnek, de Gyurcsányt ismerve annyira meg volt győződve a reformjai helyességéről, hogy azt talán a halálos ágyán sem vonta volna vissza. Ami pedig azt illeti, hogy a magyarokkal mit lehet megcsinálni? Hát mit mondjak? Ez az elmúlt két év bebizonyította, csak “megfelelő” gyökér kell hozzá, és mindent sőt még aljasabbnál aljasabb dolgokat is és, hogy teljes legyen az örömük még az utcán kidüllesztett mellel demonstrálják is, hogy ez így helyes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Ma még nem szabad arról beszélni, hogy ki lesz a miniszterelnök! Csak az lehet a jelszó: ” ÖSSZEFOGÁS 2014-ért”. És, a győzelem birtokában kell kiválasztani a legmegfelelőbb személyt erre a posztra, akit a ÖSSZEFOGÁS erre (legalkalmassabbként) megválaszt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A Fidesz náci stílusú propagandát folytat 2013. november 16. szombat | AN

Sok szék közé esett az LMP 2013. október 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos