Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Most kezdődött el 2011. október 23. vasárnap 17:47

  • Hozzászólások(186)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Most kezdődött el

2011. október 23-a történelmi dátum lehet a magyar demokrácia történetében: ezen a napon indult meg az Orbán-rendszerrel szembeni ellenállás és összefogás. A Milla tüntetése békés volt, de a beszédek a múltkorinál világosabbak, határozottabbak és elszántabbak voltak. Orbán Viktor elérte azt, hogy az eddig csak apatikus, önmagát kereső elégedetlenek tűrésküszöbét átlépje, és létrehozza saját eltökélt ellenzékét. A szabadságot, a demokráciát, a köztársaságot és a jogállamot immár olyan emberek követelik, akik egyre eltökéltebbek és felismerték talán, hogy ezért tenniük is kell, magától nem fog elmúlni, csak rosszabb lesz. Elég későn ébredtek fel. De jobb későn, mint soha.

Akik a helyszínen voltak, még érezték a késői ébredés álmosságát, de azért éledezik bénultságából a magyar demokraták közössége, határozottabban elutasítják Orbánt és rendszerét a szabadság hívei. Ez a legjobb hír. A kicsit is értékelni kell. Még nincs forradalmi hangulat, az majd akkor lesz, ha érzik is a bőrükön azt, amit már tudnak az eszükkel. De úgy tűnik, elillant a márciusi piknik hangulat, határozottabb beszédek hangoztak el, amelyek egyértelműbben elutasítják Orbán diktatúráját. Ettől még nem kezdenek remegni egy diktátor térdei, de valami elkezdődött. Orbán Viktornak mostantól kezdve egy tudatosodó és elszántabb ellenállással kell szembenéznie. Ha ez az ellenállás nem csupán a nagy történelmi évfordulókon jelenik meg egy-egy beszéd formájában, hanem képes a mindennapokban szembemenni a diktatúrával, Orbánnak nem lesz olyan könnyű dolga, mint eddig.

Ha ez az ellenállás képes valami közös nevező mentén választható politikai alternatívát kínálni azoknak, akik ma nem tudnak kire szavazni, akkor Orbán Viktornak nagyon erőteljesen kell agitálnia a határon túli magyarokat, hogy menjenek el a Fideszre szavazni, mert Magyarországon nem tud többet kétharmados többséget összecsalni, még a Fidesz képére és hasonlatosságára készített csaló választási törvényével sem. A Milla tüntetése kis előrelépés a felismeréseket és a határozottságot illetően, de minden ízében civil megmozdulás, annak összes – jó és rossz – jellemzőjével. A következő hetek és hónapok programja a professzionális ellenállás megszervezése kell, hogy legyen, ahogyan ezt a felszólalók is hangoztatták.

Minden bizonnyal Csurka és Dörner kinevezése, egy antiszemita, nyilas, náci színház megalapítása közpénzen a főváros szívében, nagy lökést adott a demokraták ébredéséhez. Tarlós és Orbán ezzel átlépett egy olyan határt, amely felnyitotta az emberek lelkében a zsilipeket. A közönyt és fásultságot felváltotta némi tiltakozás, határozottabb elutasítás. Ez az a pont, amit már nem lehet megengedni. Létrejött az Orbán-rendszer ellenzékének csírája, amely ma még megosztott és nem jól szervezett, de olyan erkölcsi, lelki és szellemi munícióra tehet szert, amely képes lehet idővel megdönteni Orbán Viktor fasiszta diktatúráját.

Szerencsés fejlemény, vagy az Európai Unió segítsége, hogy a Fidesz lemondott arról, hogy erőpróbává tegye ezt a napot, és az idei október 23-a teljes egészében az ellenállás híveié lehetett. Egy napig a demokratáké volt Budapest. Jót tett a hangulatnak az is, hogy egy nappal korábban – hosszú, felesleges vajúdás után – kivált Gyurcsány Ferenc és tábora az MSZP-ből, és a pártpolitika terén is tisztult a kép. Orbánt a gazdasági nehézségek és saját elképzelés nélküli, koncepciótlan kormányzása maga alá gyűrheti, de ettől még nem fog megdőlni az Orbán-rendszer. Hazug médiabirodalmára támaszkodhat, és az ellenállás erősödésével kénytelen lesz az eddigi puha diktatúrát – amiről sokan még észre sem vették, hogy diktatúra – bekeményíteni.

Sok időt veszítettek a demokrácia hívei, túl későn térnek magukhoz, ezért akadály nélkül tudta Orbán felszámolni a demokratikus alkotmányt és a jogállami rendet. Mire a szabadság hívei észbe kapnak és megszerveződnek, már nem tudják korlátozni és megállítani ezt a folyamatot, január elsejétől egy törvényesített diktatúrában élnek. De az ellenállásnak sok formája van, amivel élhetnek, amivel megbolondíthatják az önmagától megrészegült, tébolyult hatalmat. Példa erre az egyetemisták akciója, akik “hajléktalanként” elfoglalják Józsefváros padjait és köztereit. Ha nincs jobb, hasonló módon kell ellenállni, lehetetlenné és nevetségessé tenni a diktatúra minden ostoba lépését, embertelen intézkedését, röhejessé tenni a nemzeti lózungokban tobzódó üres hazudozásokat, a Szijjártó-féle papagájkommandó működését. Mielőbb ellensúlyozni kellene a hazugság gyáraiként működő propagandaközpontokat, az Orbán médiabirodalom túlsúlyát. De már van az ellenállásnak zenéje, vannak dalai, szimbólumai, kultúrája. És ez nagy dolog. Lassan divat lesz ellenállónak lenni (inkább csak Pesten, mert vidéken egyelőre sokan Orbán tévéit nézik).

De ebben az ütemben ez eltart még vagy 10-12 évig. Főleg, hogy bejelentették, találkoznak március 15-én legközelebb, mint az érettségizők. Ebből is látszik, hogy amatőr a civil mozgalom. És abból is, hogy az alternatív köztársasági elnök állításával a figyelmet elterelik Orbánról és egy bábra irányítják. Ez kifejezetten nagy hiba. Orbánra kell fókuszálni. Nélküle nincs Fidesz, még egy ünnepi megemlékezés sincs.

Orbán ezekben a hetekben, napokban szétesettnek látszik. Nem irányítja az eseményeket. De nem lesz mindig így. Ahogyan megérzi, hogy valódi ellenállás szerveződik ellene, elemében lesz. A harc az ő terepe. De már nem tud váltani, nem tud sok húron játszani, csak az erő nyelvén ért. Ezért várhatóan bekeményítés következik, a megfélemlítés növekedése. Erőre kap a rágalom- és hazugságáradat, a lejáratás először, majd az adminisztratív intézkedések. Egy dologra biztosan lehet számítani: nem fogja magától átadni a hatalmat, nem fog megijedni semmiféle eszköztől, és soha többet nem lehet őt demokratikus úton leváltani. Erre kell számítania annak, aki most lantot vesz a kezébe. A forradalmat most már nem lehet megspórolni. A mai gyűlés még nem a forradalom, de egy kis lépés a hosszú úton.

A dolgok sok tekintetben a pártpolitika területén dőlnek majd el, mert hiába a civil mozgalom, ha a fülkékben mindig az ellenforradalmárok győznek elsöprő többséggel. Mit ér az a demokratikus ellenállás, amelynek tagjai és hívei nem tudnak kire demokratikusan szavazni?

Gyurcsány Ferenc óriási hibát követett el, hogy elpazarolt csaknem egy évet, és csak most tette meg azt, amit már majdnem egy évvel ezelőtt is tudni lehetett. Semmiféle pozitív politikai hozadéka nem volt ennek az elpazarolt időnek. Februárban megírtuk, hogy ennek semmi haszna nem lesz, és kénytelen lesz távozni (A gyurcsányi út 2011. február 20.). Azt írtuk: “Az MSZP átalakításában gondolkodni reménytelen vállalkozás. Egy politikailag és erkölcsileg kompromittálódott pártot nem lehet megújítani és átalakítani, csak megszüntetni. Ezért nem tartjuk jó döntésnek, hogy Gyurcsány Ferenc az MSZP-ben marad. Az a harc, amit ezzel elindít az MSZP-n belül, azt a kevés energiát is másra fordítja, nem a demokrácia védelmére.” Károkat okozott ezzel az MSZP-nek is, amely dacból sem tudott hozzákezdeni semmiféle belső újjászületéshez, még ha akart volna, akkor sem, ártott saját magának is, és a magyar demokráciának is.

A felesleges civakodás ideje alatt Orbán minden ellenállás nélkül lecserélte a demokratikus alkotmányt az egypárti szentistváni alaptörvényre, megszavazták – saját pártja bűnös legitimálása mellett – a diktatúra sarkalatos törvényeinek többségét. Gyurcsány Ferenc semmit nem nyert, de a legfontosabbat, az időt, elveszítette. Senki nem gondolja, hogy becsületesebben járt el azzal, hogy bizonyította az MSZP változásra való képtelenségét. Ráadásul sikertelenül próbálta elfoglalni a pártot, és még le is szavazták párton belül. Mi értelme volt az egésznek? Nem kérdőjelezi meg ez újra a politikai tisztánlátását, környezetének tanácsait? Miközben nem kérdéses, hogy Gyurcsány a legkarizmatikusabb és legjobban beszélő magyar politikus. Orbán demagóg, akinek tényleg nincs fogalma a világról, Gyurcsány pedig okos, de mindig szarvashibákat követ el. A Milla tüntetésen is a legjobb beszédet mondta volna, mert onnan ezúttal is hiányzott egy jó szónok. Ő a legerőteljesebb ellenzője az Orbán rendszernek, aki bátran beszél a diktatúráról és nem kerülgeti a szavakat. De valahogy mindig az a kicsi hiányzik… Mindig hagy magával kapcsolatban egy kis kételyt. Bizonytalanná teszi azokat is, akik szeretnének hinni benne. Saját maga kérdőjelezi meg mindig saját maga vezetői alkalmasságát.

Miközben új pártjának megalakulása nagyon fontos és pozitív fejlemény. Sokakban reményt kelt és a jövő felé mutat. Az első öröm után azonban el kell gondolkodni azon, hogy az új demokratikus pártnak Gyurcsány Ferencen kívül nincs markáns személyisége, tömegeket vonzó arca. Molnár Csaba biztosan becsületes, hűséges és megbízható technokrata végrehajtó ember, de miatta senki nem fogja összeveretni magát néhány év múlva Pintér rendőrségével. Vitányi Iván idős ember, abban a korban van, amikor az emberek örülnek, ha hagyják őket aludni. Akik az MSZP-ből vele jönnek, eddig sem magaslottak több fejjel az átlag fölé. Pedig Gyurcsány Ferencnek gondoskodnia kellene az utánpótlásról, mert számolnia kell azzal, hogy a timosenkói utat nem kerülheti el. Világossá tette, hogy Orbán leváltása a fő célja. Orbánnak mostantól nemcsak a kicsinyes bosszú, hanem a jól felfogott politikai érdeke is azt diktálja, hogy Gyurcsányt a börtönök mélyén tüntesse el. És mi akadályozza meg ebben, ha egy koholt váddal már a gyanúsítotti kihallgatásig is eljutott?

Márpedig Gyurcsány Ferenc pártjának az lenne a feladata, hogy olyan alternatívát kínáljon, hogy legyen kire szavazni. Ez most a legfontosabb feladat, mert az elégedetlenek nem tudnak kire voksolni. Még egy LMP-re, a semmiből előbukkanó zavaros fejű dilettánsokra nincs szükség, akik meglovagolják a kiábrándultságot és a politikai űrt. Valami megbízható, professzionális pártpolitikai alakzatra lenne szükség. Vagy olyan ernyőszervezetre, amely a demokrácia híveit egyesíti, és képes arra, hogy közös jelölteket állítson. Az igény ugyanis egyre nagyobb, az idő pedig sürget. Még nem ordítanak az ellenállók, de már majdnem. Még csak felfogták, még csak megértették, hogy ez hova vezet, de a bőrükön még nem érzik igazán. De már tudják, hogy magától nem múlik el. Nagy dolog már az is, hogy végre megérteni látszanak a lényeget, és ha Orbán újabb lépéseket tesz a társadalmi elnyomás, a fasiszta diktatúra bevezetése felé, az ellenállók is radikalizálódni fognak. Külön megemlékezünk majd arról a napról és arról a személyről, aki közmegegyezésre először kimondja majd, hogy ami épül, az fasiszta diktatúra.

Ez a nap azonban lehet a kezdet, a szabadságért vívott harc kezdete. Kicsit értelmiségi, kicsit óvatos, kicsit langyos még, de a mienk. Olyan harcba kezdtek most, amelynek végeredménye nem kétséges, és nyilvánvalóan tudható, kinek a győzelmével végződik. Az a kérdés, hogy milyen áldozatok árán, és mikor jön el ez a győzelem.

A harc maga nemesíteni fogja azokat, akik részt vesznek benne. De ne becsüljék le az ellenfelet, mert ő viszont egyre gonoszabb és gátlástalanabb lesz. Alig várja, hogy legyen kivel harcolni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (92 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +126 ( 142 szavazatból)
Bartus László: Most kezdődött el, 4.6 out of 5 based on 92 ratings

  • Hozzászólások(186)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

186 Reader’s Comments

  1. bumburi
    2011. október 26. szerda
    21:55
    kekec
    2011. október 26. szerda
    22:05
    Rakerdezo
    2011. október 26. szerda
    22:41

    Azzal kezdtem, hogy bemutatkoztam.
    http://www.facebook.com/note.php?note_id=279177798769580
    (Ha egy másik ablakban megnyitod a Facebook-ot, megnyilik a link)
    Ebbe szerintem az Egységfrontról minden benne van, amit tudni kell róla.
    Aki ebből nem ért, nem lát, az jobb, ha nem szól bele a politikába…:-(

    Azt is elmondtam, hogy az embléma formatervezési mintaoltalmat kapott, a politikai rendszer 3d modellje. Hogy ez mi, ahhoz is adtam linket…..
    http://peacekeeper.nolblog.hu/archives/2011/01/25/Az_egesz-seges_demokracia/

    Ennyit a kompetenciámról….:-(
    Ja, és azzal kezdtem, hogy elmondtam Bartus Lacinak, hogy nem kell forradalom, még le lehet váltani Orbánt békésen…
    Kekecnek meg ez az “értelmes” válaszom:
    “Valami megbízható, professzionális pártpolitikai alakzatra lenne szükség. Vagy olyan ernyőszervezetre, amely a demokrácia híveit egyesíti, és képes arra, hogy közös jelölteket állítson.”

    És írtam, hogy az Egységfront mozgalom az az ernyőszervezet, amit Bartus Laci hiányol.
    tehát nem “szükség lenne rá”, hanem már létezik!
    Mindent tudtatok……De akkor mi az, amit nem értetek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Geri Tibor:
    elolvastam, és maradok a további véleményemnél: marad a gyerek, ha játszik. Jelen esetben mértani alakzatokkal és színes gömböcskékkel. Az emberek nem gömböcskék, és arra rávenni őket, hogy EGY közös cél felé húzzanak – nem sokban különbözik attól, amit Orbán akar. Azt hívják egypárti diktatúrának, ahol nem jelenhetnek meg az eltérő nézetek és nem kaphatnak képviseletet. Ja: és ettől még nem lettem okosabb, hogy
    a/ hol jegyezték be ezt az “ernyő” szervezetet
    b/ mi a közzétett programja
    c/ HÁNY TAGJA vagy TÁMOGATÓJA van. Mert egy társadalomban
    egyeduralkodásra törekvő szervezetnek ez nagyon nem elhanyagolható problémája.
    ……
    Szóval eddig csak azt bizonyítottad, hogy Bartusnak megint igaza volt, amikor arra figyelmeztetett, hogy megjelennek majd az önjelölt próféták és(vagy a nemlétező, viszont tuti biztosan népboldogító szervezetecskék képviselői.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Viszont már élelmesebb emberkék vulgáris stílusban – lenyúlták a demokratikuskoalicio.com web-címet: (ami azt mutatja, hogy nincsenek top-on a DK informatikusai)
    http://demokratikuskoalicio.com/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. “És írtam, hogy az Egységfront mozgalom az az ernyőszervezet, amit Bartus Laci hiányol.
    tehát nem “szükség lenne rá”, hanem már létezik!
    Mindent tudtatok……De akkor mi az, amit nem értetek?”

    Huha, az onbizalom az nem gond, ugy latom.

    http://peacekeeper.nolblog.hu/archives/2011/10/18/Uton_az_Egysegfront/

    Aki elovassa ezt az A4-es lapot alig kitolto iromanyt, az mindent megért. Igazad van, most mar mindent értek. És az sem kekeckedés, amit az onjellt profétakrol irt(ak) valaki(k).

    http://www.demokratakhalozata.hu/node/29

    “Geri Tibor elnök tel: 06-30/2800-936″ Sajnos a hozzaszolasban nem lehet kiemelni, pedig azt, hogy “elnök” kiemeltem volna. A kutya valahol itt van elasva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. Miaszösz!

    Ha már ott voltál a honlapunkon, elolvashattad volna azt, amit semelyik másik politikai szervezet felépítésénél se látsz! A felépítésünket!
    Azzal akarsz bántani, hogy egy egyesület elnöke vagyok? Képzeld, megválasztottak!
    Az a szó, hogy “franchise” az mond neked valamit?
    Ismersz olyan politikai szervezetet, amelyik az országos szervezetét franchise módon, úgy építi fel, hogy előbb a helyi szervezeteit hozza létre, és majd csak a végén választja meg a vezetőit?
    Nézd:
    “A Demokraták Hálózata országos szervezetének felépítése

    Az országos szervezet legfontosabb ismérve, hogy benne a csatlakozott tagok, a létrejött egyesületek és az egyesületek közösségei egyenrangú szereplők, együttműködő felek.

    Az országos szervezet felépítése közigazgatás alapú, a Demokraták Hálózata egyesület csak szervezője az országos hálózatnak. Csak a nevet adja és az infrastruktúrát az alulról építkező szervezés megindításához.”

    Amit, akit nem értesz, arra rásütöd, hogy önjelölt próféta?
    Azt hiszed, hogy meg tud bántani az, aki nem tud addig felnőni, hogy megértsen egy írott szöveget?
    Az önbizalmammal foglalkozol?
    Igen, van. Mostmár van!!!
    Mert tudom, hogy mi van a kezemben, tudom, hogy amit csináltam, az mi és mekkora jelentősége van.
    Egy önjelölt próféta hülyeségét egy okos ember csípőből megcáfolja.
    Vajon miért nem tud egyiktek se hozzászólni ahhoz, amit írtam?
    Csak velem tudtok foglalkozni….:-(
    Szánalmasok vagytok….:-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  6. kekec 2011. október 28. péntek 17:32
    Döbbenet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. “Azzal akarsz bántani, hogy egy egyesület elnöke vagyok?”
    .
    Szerintem nem akar, csak kiemelte, mint fontos infót. Az is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Miért kell hajbakapni? Higgadjatok le és érveljetek, vitázzatok, de a tényeken, és ne személyeken!
    Ahogy a nap alatt, gondolom ugyanúgy itt is mindenféle nézetnek helye van, ami nem irányul mások ellen. A véleményetek megosztására használjátok a felületet, és ne egymást nyaggassátok!
    KÖSZ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. kekec, eddig fel sem tetted a szokásos ideillő kérdéseidet. :)
    - Hol a terv?
    - A “kommunizmust” is feltalálták az emberiségnek, most az “egészséges demokrácia” – mint olyan, hogyan vezethető be?
    Mert a proletár diktatúra bizony lejárt lemez.
    Építkezünk, aztán majd a többség dönt?
    Szeretem azokat az embereket, akiknek ennyire egyszerű ez a világ, de nem szeretem azokat, akik a fityiszhez (fidSS) hasonlóan kihasználják az egyszerűbb gondolatvilágúak hiszékenységét!
    .
    Az EZOtériás műsorok, a fityisz hazugságvára, az új féllendülettel létrejövő szervezetek – mind a HISZÉKENYSÉG VÁMSZEDŐI – megtalálható a megfelelő BTK kategória (vagy paragrafus), ami alapján helyre lehet tenni.
    Amíg törvényes addig működhet!
    Brrrr……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. kekec
    2011. október 28. péntek
    09:41

    Nem mondasz igazat.
    Ha elolvastad volna a feltett anyagot, akkor tudnád, hogy az emberek nem gömbök, hanem Tetraéder alakúak…:-(
    Az “egész-séges” demokrácia nem homogén és nem egypárti. A Tetraéderben eleve négy szín van, ami mindegyik különböző politikai irányzatot jelent. És hogy ezt hány politikai szervezet fedi le, és hány olyan van, amelyik két színbe is beleér, az megint egy másik kérdés.
    Egy biztos. Vagy nem olvastad el, vagy nem érted, amit olvastál.
    Az emberek ugyanis gondolkozó lények. Nem terelni kell őket, mint az állatokat, nem manipulálni és becsapni kell őket, hanem el kell gondolkoztatni. Emberré kell tenni őket. És akkor rögtön belátják, hogy a politika állatnak tekinti őket, és máris megvan a közös cél. Egy olyan társadalom, amelyikben az egyik csoport nem a másik kárán jut előre. És akkor az emberek megértik, ha nem azt akarja, hogy a következő választás után a győztesekből vesztesek legyenek, akkor ezt be kell fejezni, és a harc helyett együtt kell működni. Mert az hatékonyabb, kifizetődőbb.
    És a válaszok a kérdéseidre:
    a.) Az Egységfront nem szervezet, hanem mozgalom
    b.) a Céljai benne vannak az Alapító nyilatkozatban:
    - Népszuverenitás érvényesítése
    - Nép által alkotott alkotmány
    - Az alkotmányos rend helyreállítása,
    - Politikai rendszerváltás (a politikusok alkotta rendszerek – köztük az Orbán rendszer – leváltása a nép alkotta politikai rendszerre)
    - Az “egész-séges” demokrácia rendszerével olyan változást elindítani, ami új jogrendszert, új államot (állami rendszert) új gazdasági rendszert hoz létre, ami jobb, élhetőbb társadalmat hoz létre.
    http://www.facebook.com/notes/egys%C3%A9gfront/alap%C3%ADt%C3%B3-nyilatkozat/279177798769580
    c.)Az értelmetlen kérdés, hogy egy mozgalomnak menni tagja van, hát még az, hogy mennyi támogatója.
    Megismétlem:
    Az Egységfront MOZGALOM. Egyének és közösségek egyenrangú együttműködésén alapul. Ha nem korábban, akkor egy választáskor egyesíteni fog valamennyi olyan szervezetet, amelyik a nép hatalmát akarja érvényre juttatni a politikusok hatalmával szemben. (Ezért ernyőszervezet)

    Hogy én mit bizonyítottam, az majd kiderül, hogy Te mit bizonyítottál magadról, az meg már kiderült….:-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  11. kekec,
    Fogadd őszinte csodálatomat a türelmedért :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. proakrív
    már annak sem örültem, amikor DKP-ra keresve egy videójátékba botlottam.
    De ez már mindennek a teteje! Egy éve, az alakulás után az összes létező DK-s WEB-címet illett volna lefoglalni. Én csak egy mezei jogász vagyok, de egy sima kis egyesület alapításánál sem követtem volna el ilyen hibát (hiányosságot)
    Ha Gyurcsány továbbra is a jószándékú amatőrökből merít, és nem profikat alkalmaz: akkor a DK-nak annyi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. proaktiv
    2011. október 28. péntek
    21:35

    Az nem baj, ha kiemelik, hogy egy egyesület elnöke vagyok. De akkor illik mellétenni, hogy milyen egyesületnek. Mert akkor rögtön kiderül, hogy csak egy szervező vagyok, és sose leszek az országos szervezet elnöke.
    Mert úgy építettem föl, hogy magam zárom ki annak a lehetőségét, hogy az lehessek….

    “Az egyesület egyetlen céllal jött létre, mégpedig azért, hogy létrehozza azt az új, országos politikai szervezetet, mely elősegíti a politikai rendszer megváltozását. Az egyesületből maga a név a lényeges, mert ez az alapja egy új, franchise típusú, nem hagyományos pártformában, hanem hálózat formában működő, országos politikai szervezet felépítésének és működésének.

    A Demokraták Hálózata, mint országos szervezet

    Ez abban különbözik minden eddigi politikai szervezettől (párttól) hogy a pártok megalakulnak 10 fővel, elnöküket rögtön „országos” elnöknek hívják, és megkezdik a párt szervezését a meglevő vezetőség, azaz „maguk alá”.

    Ezzel szemben a mi szervezetünk alulról építkezik, „maga fölé”. Először a helyi szervezetek jönnek létre, ezt követik a kistérségi szervezetek, majd a régiók szervezetei. Országos elnöke akkor lesz, amikor a helyi, kistérségi és régiós szervezetek lesznek annyian, hogy azt mondhassák: a szervezet országos lefedettségű. Akkor – és csak akkor – egy kongresszus megválaszthatja a 3 sikeres választáson már túljutott jelöltek közül az országos elnököt.

    Maga a politikai szervezet felépítése – és ez által a működése is – teljesen eltér minden mai párttól. Míg a mai pártok hierarchikusak, alá-fölé rendeltségben, központi irányítással működnek, addig a mi politikai szervezetünk mellérendelt viszonyban levő szervezetek közösségei, hálózat alapú működéssel, amit a közös alapelvek, valamint egy franchise rendszerű megállapodás tart egységben.”
    http://www.deha.hu/kik-vagyunk-es-mi-celunk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Ego:
    már kezdem magam papagájnak érezni, annyiszor leírtam: Bartusnak megint igaza volt. Ebben is: hogy meg fognak jelenni az önjelölt próféták. Akik szerint az emberek “tertraéder alakúak” Mivel Geri Tibor nyilvánvalóan képtelen felfogni, hogy itt az ország sorsáról, és nem amatőr gondolatkísérletekről van szó – én a magam részéről feladtam.Noch einmal, mert ismétlés a tudás anyukája: marad a gyerek, ha játszik.
    Ezzel együtt miaszösz az egy jobbos technika, hogy nyílt online felületen elérhetővé tesszük a nekünk nem tetsző hozzászóló elérhetőségét.. Ha Geri Tibor erre vágyik, akkor majd ő közli – most azonban ezt a részt törölni javaslom a hozzászólásodból..
    miaszösz
    2011. október 28. péntek
    18:07 utolsó mondat.
    Kérlek, járulj ehhez te is hozzá. Nem kellene egy bizonyos szint alá lemenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. kekec
    2011. október 28. péntek
    22:02

    Ráadásul még jogász is!
    Jesszus!
    Akkor gondolom Te is osztod Sólyom meg Kolláth urak azon véleményét, hogy “az Alaptörvény hatáskörileg, formailag legitim”
    És még véletlenül se érvénytelen, mert a megalkotásából kihagyták a hatalom “tulajdonosát” (“minden hatalom a népé”)

    Azért így, hogy tudom, hogy jogász vagy, így azért még cikibb, hogy nem érted….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. kekec 2011. október 28. péntek 22:02
    “Egy éve, az alakulás után az összes létező DK-s WEB-címet illett volna lefoglalni.”
    .
    Hónapokkal ezelőtt pontosan ezt javasoltam. Sajnálom, hogy nem jutott el az illetékes(ek)ig. Nagy hiba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. kekec
    2011. október 28. péntek
    22:11

    Már elnézést, kettőnk közül én foglalkozom az ország sorsával, mert úgy látom, én vagyok az egyetlen, aki megmondom, hogy hogyan és mivel lehetne megállítani Orbánt, akár most rögtön!!!
    Elqrták az Alaptörvényt meg a megalkotását is.
    Alkotmányellenes.
    Csak hát a jogásztársadalom fosik, nincs egy ismert, tökös jogász, aki ki merné mondani, hogy Orbán alkotmányellenesen gyakorolja a hatalmat, és ezért le kellene mondjon azonnal.
    Abban a pillanatban milliók állnának mögé!!!
    De a jogász társadalom kussol, lapul a fűben…mert azt hiszi, rá nem kerül sor.
    Jobb ha tudják. Mindenkire sor kerül, ha nem együtt lépünk föl ellene…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. +

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Geri Tibor – nagyon tévedsz abban, hogy egyedül Te foglalkozol az ország sorsával. Mert itt van mondjuk mindjárt Bartus, meg Kertész, meg a Milla tüntetésre kiment többtízezer ember, meg a a Galamus csoport és a civil mozgalmak -és most már a DK is. Honnan veszed a jogot, hogy “egyedül” magadnak vindikáld a jogot és a kompetenciát? Kezd belőled már nagyon elegem lenni. Majd akkor jelentkezz, ha legalább a Milla taglétszámához hasonlót tudsz felmutatni.
    Köszike, de a felülről erőltetett népboldogításból doszt elegünk van – és abban a műfajban Orbán sokkal, de sokkal profibb, mint te és az állítólag létező céged. Szervezz tüntetést te is: oda is kimegyek.. De ne állítsd, hogy nálad van egyedül a bölcsek köve.
    Szervezkedj nyugodtan: én nem zavarom a kis gúlába zárt köreidet..
    De előre megmondom: Nem vagyok vevő a társadalom egybeműsítésére vonatkozó “arany” gömböcskére. Én azt szeretem, ha virágzik száz virág.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. Kedves mindenki, aki ebben a témában Geri Tiborral már napok óta iszapbirkózásban van:
    Geri önjelölt világmegváltó. Idézhetném ehhez sok mondatát, itt legyen elég egy:
    “..én foglalkozom az ország sorsával, mert úgy látom, én vagyok az egyetlen, aki megmondom, hogy hogyan és mivel lehetne megállítani Orbánt, akár most rögtön!!!”
    A baj csak az, hogy a rögeszméjét ezen a fórumon éli ki. Tukmálja mindenkire, aki hajlandó foglalkozni vele. A vágya az, hogy mások valóra váltanák a rögeszméjét (“az eszköz, amit a kezetekbe adtam”), de sejti, hogy azért ez túl szép lenne valóságnak, ezért elég az is, ha jó sokat beszélnek róla.
    Abba kéne már hagyni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Ego – én be is fejeztem a vele való iszapbirkózást, de azért a politikai erőtér alakulása olyan téma, amitől nem kellene, hogy távol tartson.
    Véleményem szerint a politikai erőtérre keresztet vethetünk. A múlt század derekáig az erőtér az alsó (elnyomott)néprétegek és a felső (elnyomó) osztályok között vizszintes vonal mentén oszlódott meg – aztán a jóléti kapitalizmus kialakulásával a függőleges elválasztás – bal-jobb következett be, mivel a nagy tömegpártok mindkét oldalon a társadalmi rétegek egészét felölelték.
    A jelenlegi Orbán rendszer nyilvánvaló osztálydiktatúrára törekszik – KIZÁRÓLAG a nemzeti nagytőkés rétegnek kedvez – ez lehetőséget ad viszont az (ismét) elnyomásra kerülő rétegek összefogására. Közös cél a demokrácia visszaállítása – és nem mellékesen a korábbi GAZDASÁGI jogok visszaállítása. Bal- vagy jobboldaltól függetlenül – ez közös érdek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. kekec, igazad van, csak én még rosszabbnak látom.
    Régen volt már itt olyan, hogy egy ennyire brutális és cinikus hatalom nyom el egy érdekeinek képviseletére ennyire képtelen, elbutított tömeget, és a 2-3 évtizednyi spontán elhülyülés után a népbutítás immár politikai céllá vált. Az oktatásügyet és a pedagógusainkat elnézve nem hiszem, hogy ezzel a folyamat véget is ért.
    Ha itt valaha vissza fog állni a demokrácia, az nem szép bársonyos 89-es átmenet formájában, hanem erőszakosan fog történni, mert a hatalom minden más lehetőséget elvesz/elvett. Talán nem is baj: minden békés átmenet elkeni a dolgok tiszta megfogalmazását és sok szőnyeg alá söpréssel jár, nálunk pedig az a szőnyeg már így is nagyon púpos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. Ego
    Nem tudom, mi fáj jobban. A hatalom brutalitása, vagy pökhendi cinizmusa. Vagy inkább a teljes kiúttalanság.
    Érdekes dolog ez a demokrácia. Ha valakit beültettek a hatalomba, onnan visszahívni lehetetlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. Geri Tibor “Orbán alkotmányellenesen gyakorolja a hatalmat”

    Én ezt úgy fogalmaztam meg, hogy mivel az Alkotmányban leírt rendszerben jutottak hatalomra és az Alkotmányra tették le az esküt, így nem hozhatnak semmilyen olyan törvényt, ami ellentmond az eredeti Alkotmánnynak!
    Szerintem (logikai alapon) ez már megsemmisíti az új alaptörvény jogszerűségét.
    Erre még rá tehetjük, hogy népszavazás nélkül csak apróbb alkotmánymódosítások (ami a rendszerbe beillő kis puzzle elem csupán) legitim a jogszerű 2/3-os módosítással.
    .
    Vagyis nem értem ezt a nagy f*sást, hogy bebetonozták a hatalmat.
    Szerintem egy új kormánynak csupán annyi a dolga, hogy a népfelség elve alapján egy népszavazást indít, ami szerint az orbáni törvények így az alaptörvény is semmis.
    .
    A népszavazás meg alkotmányozó erejű, hiába akarja azt bármilyen alkotmány vagy alaptörvény korlátozni.
    Szóval csak annyi a cél, hogy valamilyen kormányzó erő egy korrekt, meg nem támadható népszavazást tudjon levezényelni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. Bocs,hogy itt szálok be! Eddig a Kapcsolaton voltam,-benneteket csak olvasgattam-,de tegnap kétszer kimoderálltak, pedig csak az iránt érdeklődtem
    hogy hova tünnekel a párt finanszorási pénzek, avagy mibe kerűl a jónépnek a
    rentgeteg bizottsági ülés. Gondolj bele: Bizottsági díj, világítás esznek-isznak, takarítás, ruhatáros, gépkocsihasználat stb.No és ez naponta kb. 25-ször van
    Na és mi az eredmény? Egy langyos nyilatkozat, hogy ” Mi másképp látjuk,meg ezért, meg azért nem jó valami”
    Na kapják be!!!! Ne ülésezzen, legyen otthol, gyújtsa be a kazánt, kűldje el a nevelőnőt, oszt:foglalkozzon a családjával!!!
    Sőt! Tőrje már a buksiját és maga írja meg a beszédeit !
    Tudom,hogy agymunka, de ha már nem éli a hétköznapi emberek életét, legalább gondolkodás közben nézzen ki az ablakon,akkor legalább
    látja a szegénységet.

    Nos ilyen és ehhez hasonló vélemény miatt moderálltak ki a Kapcsolatról.
    Kösz,hogy csatlakozhatok hozzátok

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. Nekem az tetszik legjobban, hogy utunkban van J.Attila szobra a Kossut téren, és a külföldiek azért kerülik Magyarországot. Jó ez a Maggyesi, nem? Ekkorát még nem lódított mostanában ogy-i – képviselő! Bitzos államtitkárságot ígértek érte, neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. eMel – érdekes, sehol sem láttam (itt az AN-en sem – vagy csak elkerülte a figyelmemet) hogy a jelenlegi hatalom elleni bojkott lett volna meghirdetve, azaz minden velük való együttműködést az illegitim kormányzás legitimálásának kellene értelmezni. Márpedig Semjén helyzetbe hozásával kapcsolatban mintha erre utalt volna Bartus és Iványi is. Szerintem ez akár járható út is lehetne – csak kissé idő előtti – mivel a Tákolmány csak január 1-el lép életbe. Jelenleg még a hatályos Alkotmány alapján megválasztott legális kormány van hatalmon, az alkotmányos puccsra való előkészület közben -a puccs maga majd jövőre fog bekövetkezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. Olvassátok okuljatok, lássátok hogyan van jelen a bűnözés a király és udvaratása köreiben, ne legyenek illúzióitok ez csak a jéghegy csúcsa!

    http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=GazdasagiBunugyek&AN=pinterugyek&MN=Hirmix&LN=Hungarian

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. Ego
    2011. október 29. szombat
    05:55

    Kedves Ego!
    A politikai rendszer 3D modelljét – ami meg fogja változtatni a világot, mert pontosan mutatja, hogy a polgári és a szocialista forradalom után milyen lesz a következő világforradalom – és az önjelölt világmegváltók között az a különbség, hogy a világmegváltók zavaros elméleteit nagyon könnyen és egyszerűen meg lehet cáfolni.
    Ti vért izzadtok, hogy mocskoljátok a személyem, de egy szavatok nincs a modellhez, és mindahhoz, ami abból következik. Pedig ha csak egy zavaros elmélet volna, rég megcáfoltátok volna. Tehát nem egy önjelölt világmegváltó agyalmánya, hanem valóban egy olyan ÚJ ELMÉLET, ami hatással lesz a világ fejlődésére.
    Ugyanígy egy szavatok sincs ahhoz, hogy Orbán alkotmányellenesen gyakorolja a hatalmát, és ezt az én “rögeszmémnek “tartjátok. Pedig ez az egyetlen eszköz, amivel Orbánt le lehetne váltani…..MOST!!!

    Bartus Laci legutóbbi cikkében arról beszél, hogy az ideológiát kell legyőzni.
    Na most üzenem neki, meg nektek is, hogy Ti sajnos nem látjátok, de a tetraéder pont erről szól, hogy a fölül levő zöld helyére hogyan tud egy másik szín kerülni.
    És Laci azt hiszi, hogy a kéknek kell oda kerülni, és nem látja – mert nem ismeri a Tetraédert – hogy a kéknek Magyarországon esélye sincs visszakerülni újra a felső állásba!!!!
    Na ezért kell új demokráciában, egy arany színű felső állású tetraéderhez tartozó “egész-séges” demokráciában gondolkodni a liberális (polgári), a szocialista és az Orbán-rendszer helyett.
    Erről, ennek megteremtéséről szól az Egységfront.

    Ti meg itt azt hazudtok rólam, amit akartok.
    Primitív, elavult, egy és két dimenziós politikai látásmódotok (bal-jobb) a múlt…veletek, meg az általatok preferált liberális demokráciával együtt….
    Mert van tőle jobb, ami képes leváltani az Orbán rendszert.

    Csak hát ezt a gyűlölettől meg az irigységtől, hogy nem Ti találtátok ki, képtelenek vagytok látni. Pedig itt van az orrotok előtt…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  30. Geri Tibor – tologasd a kis golyócskáidat – úgyis be vagy már “golyózva”
    Apropo – te tetted fel a net-re a perpetum mobilet, mint a magyarságnak adott ajándékot? Kinézem belőled!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. kekec
    2011. október 29. szombat
    09:07

    Politikai erőtérről beszélsz, és maximum síkban gondolkozol. Pedig a TÉR az nem csak területet jelent, hanem a 3 dimenziós teret is.
    Na most a Tetraéder az egy 3 dimenziós modell. 3 dimenziós TÉR-ben ábrázolja a politikai ideológiákat és az azt lefedő politikai szervezeteket.
    Amikor ezelőtt 3-4 évvel leírtam a különbséget, akkor hasonlóan írtam le azt, amiben Te gondolkodsz, mint Te most.
    Mivel a másik gépemen van, majd később idézem ide neked…..
    Kettőnk látásmódja közt pont egy dimenzió különbség van, a Te hátrányodra.
    És engem akarsz kioktatni?
    Nem érzed egy kicsit nevetségesnek a helyzetet?
    Nyíllal (hogy ne bunkósbotot mondjak) puska ellen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  32. Geri Tibike, menjél szépen játszadozzál a kis játékaiddal – hagyd a felnőtt bácsikat és néniket komolyan eszmét cserélni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Viszont ez egy nagyon figyelemreméltó elemzés jelenlegi bajainkról. Úgy látszik csakis külföldről lehet tisztán látni és/vagy őszintén írni ezekről:
    http://ujszo.com/online/velemeny-es-hatter/2011/10/23/magyarorszag-tragediaja

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Kedves Geri Tíbor!
    Tisztelem a jószándékodat, de “kekec”-éknek van igazuk. Nem a forma a lényeg, hanem a tartalom. A forma különösen a 21. Században automatikusan magától kialakul, egyes részét pedig a törvények szigorúan előírják. A “piramisjáték” és direktmarketing a kereskedelemben lejáratta magát, és egy részük büntetőjogilag is.
    Érthető “kekec”-ék tartózkodása, de én respektálom a jóindulatod.
    Erről már nincs értelme egy szót se beszélni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Kedves “kekec”!
    Elolvastam a pozsonyi Gál Zsolt politológus írását(ujszo.com) hasznos olvasmánynak tartom.
    Gazdasági szempontból én a következőt tenném hozzá:
    Bármennyire is haragszom a politikusokra,és a közgazdászokra, azért nem mindenért őket okolom. Ők is egy divat áldozatai. Egy “hedonista” élvezethajhászó” életforma terjedt el,mint divat és ezt utánozza az egész világ. A vezető államok (Pl:USA,stb)eszméletlen államháztartási deficitet kreáltak, a forgalomba kidobott papír és online pénz tömegével együtt, ahol a banki hitel még ezt is felülmúlta.
    A Nagyhatalmak ezeket a problémákat “különböző eszközökkel” át tudják hárítani más országokra, de a közepes és kis országok már nem(pl:Magyarország), és elkerülhetetlen a csőd. A csőd előbb utóbb bekövetkezik, és ebben a forgatagban Európa is egy kis pont lesz, bár gazdasági ereje még nagyobb. 7 Milliárd emberből csak kb.0,5 Milliárd európai, (7%), de gazdasági ereje még nagyobb mint 7 %, de ennek ellenére már problémája lesz az egész EU-nak.
    A hedonizmusból fakadó deficitet nem tudja áthárítani.
    A fenti írás címe az hogy valami elkezdődött:
    Igen , de a megoldás az lenne ha kibékülnek egymással az emberek, megbocsássanak egymásnak, és egy ésszerű gyakorlatban működő kiutat találjanak.
    Attól tartok hogy ez egy utópisztikus remény, és a gyakorlat egy összeomlás lesz.
    Az összeomlás fog adni erőt egy jobb kiépítés megalkotásához.
    A jobb kiépítés így most nem fog kialakulni.
    Minden ember külön vizsgázni fog, hogy emberileg milyen jó vagy rossz ebben az összeomlásban, és utána a kiépítésben.
    Szerintem a hajléktalant se kellene otthagyni megfagyni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  36. KFJ – azért vannak fokozatok, és lehet jobban és rosszabbul is csinálni. Erről szól a cikk – és nagyon világosan elmondja, hogy legdrágább az ingyenebéd, és legkárhozatosabb az erről való ígérgetés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos