Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: A totális diktatúra felé 2011. október 2. vasárnap 9:07

  • Hozzászólások(350)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: A totális diktatúra felé

Nehezen hihető, hogy véletlenül ítélték egy napon letöltendő börtönbüntetésre a túlkapást elkövető rendőrt, és helyezték szabadlábra a terrorizmussal vádolt Budaházyt. Lehet véletlen, de akkor is szimbolikus. A Fővárosi Ítélőtábla akkor döntött a letöltendő büntetés mellett, amikor a 2006-os események kerültek a Fidesz-propaganda középpontjába. Nem szerencsés egybeesés. Balsai bejelentette, hogy a 2006-os rendőri fellépést terrorcselekménnyé kívánják minősíteni. A szabadon engedett terrorista szimbolikus alakja azoknak, akik ellen a börtönbüntetésre ítélt rendőr fellépett, hogy a törvényes rendet megvédje. A rendőrt börtönbe teszik, a terroristát kiengedik, ugyanazon a napon.

A Fővárosi Ítélőtábla tányéron nyújt igazolást a propagandához? Mint a HírTV fogalmaz, „az ítélőtábla mellőzte a próbaidő lehetőségét”. Miután a rendőrt azóta leszerelték, lefokozták, társadalmi veszélyessége a nullával egyenlő. A bíróság elmulasztotta méltányolni a tényt, hogy a rendőr a garázda ujját nem közúti igazoltatás közben törte el, hanem tömegoszlatás közben, amikor a rendőrség élethalál harcot vívott a rájuk támadó tömeggel.

Ezzel szemben a terrorista Budaházy esetében fennáll a bűnismétlés veszélye. Budaházy vádiratában az áll, hogy a Gyurcsány-kormányt akarta megdönteni. Ez akár elég indok ahhoz, hogy a börtönből kiengedjék. Annál is inkább, hogy az ő terrorszervezete pontosan azt a célt tűzte maga elé, amit a Fidesz. Budaházy elvbarátainak ténykedése – a terrorcselekményeket leszámítva – beleillett a Fidesz stratégiájába. Ebben legnagyobb támaszai Budaházy és hívei voltak. Ezt a kísérletet leverte a rendőrség, ennek issza levét a rendőr, akit most letöltendő börtönre ítéltek. Ha nincsenek ezek a felhangok, kevesebbel megúszhatta volna.

Amerikában vagy Nyugat-Európában kizárt, hogy szabadlábra helyezzenek egy olyan embert, akiről bizonyíthatóan kiderült, hogy terrorszervezetet hozott létre, amely robbantásokat követett el. A szervezet akkor bukott le, amikor futball labdákba rejtett robbanóanyagot akartak felrobbantani. A robbantás hatására 25 méteres körzetben mindenki meghalt volna. Ez arra utal, hogy ha Budaházyt és társait nem fogják el időben, hamarosan embert is ölhettek volna. Ez az ember nem veszélyes. A sérülést okozó, leszerelt rendőr viszont igen. Helyet cserélnek a börtönben.

A terrorista akciókat politikusok ellen követték el, hogy befolyásolják egyes törvények megszavazását. Demokrácia ellen ennél súlyosabb bűntett nincs. A bombagyárosként emlegetett Dietmar Clodo első fokon tíz évet kapott olyan bombák előállításáért, amelyeket soha nem robbantottak fel. Fel sem merült, hogy szabadlábra vagy házi őrizetbe helyezzék, noha nem szervezett terroristacsoportot és nem követett el egyetlen támadást sem senki ellen. Az eddigi gyakorlat is ellentmond annak, hogy Budaházyt szabadlábra helyezzék. Ezek után megjósolható, a bíróság milyen ítéletet szab ki rá.

A rendőrség fellépését terrorizmusnak nevezni bizarr. A kifejezés Balsai pártját hozza gyanúba, mert Orbán ugyanazt próbálta elkövetni nagyban, amit Budaházy kicsiben, csak más eszközökkel. A terroristából szabadságharcos lesz, akit politikai elítéltként vetettek Gyurcsány börtönébe. Most majd kicserélik Gyurcsánnyal. Beláthatatlan következményei lehetnek, ha a rendőri állomány megérti, hogy az új rezsim nem a törvényes rend védelmét, hanem egy politikai erő kiszolgálását várja el tőlük.

A bíróságok elfoglalása folyamatban van. Nem állítható, hogy a bíróságokat ugyanúgy kezében tartja Orbán, mint a többi hatalmi ágat. Ezért van szükség arra, hogy a fideszpárti ügyészség vezetője kijelölhesse azokat a bírókat, akik a koncepciós ügyekben felolvassák a vádirat formájában eléjük tett ítéletet. Az idő sürget, Gyurcsányt hamarosan őrizetbe vehetik, nincs idő kivárni, amíg a politikai tisztogatás a bíróságokon lezajlik, és mindenki be nem áll a sorba.

Ez a két ítélet figyelmeztető jel. Ha a demagógiának szüksége van bűnbakokra, bárkit börtönbe vethetnek. És erre vannak olyanok, akik ezt végrehajtsák, a bíróságok egészpályás letámadása nélkül is. Ez életveszélyes hellyé változtathatja Magyarországot. Ez minőségi változás ahhoz képest, hogy valaki nem gyakorolhatja egyházban a hitét, nem kap korrekt tájékoztatást, vagy megvonják a nyugdíját. A fizikai szabadság kerül veszélybe. Ez a két ítélet sokkal megrázóbban vetíti előre azt, mi várhat Gyurcsány Ferencre, akinek egyetlen vétke, hogy nem fél Orbántól. Paranoiás diktátorok az ilyen embereket kivégeztetik, száműzetik, vagy élete végéig börtönbe vetik.

Csak Kertész Ákos szavaival tudnánk jellemezni a népet, amely ezt szó nélkül eltűri. Csakhogy ideje lenne felébredni, Budaházy és a rendőr ítélete a totális diktatúrák légkörét vetíti előre. Senki nincs biztonságban. Ha túlkapásban érintett rendőr fejét kell felmutatni, akkor azt az igazságszolgáltatás leszállítja. Ha egy terrorista szabadlábra helyezése kell a csőcselék támogatásához, akkor kiengednek egy terroristát. Ha holnap bankárt kell a vérszomjas csőcseléknek beáldozni, akkor bebörtönöznek egy bankárt. Ha a privatizációban gazdagodott réteg válik bűnbakká, ők fognak besétálni libasorban a börtönbe. Függetlenül attól, elkövettek-e valamit vagy sem. Ha Gyurcsány már a börtönben lesz, akkor jönnek azok, akik életükben már egyszer találkoztak vele. Bűnszervezetet kell kreálni. Ha útban lesznek újságírók, ők lesznek soron. A többi megfélemlítésére, bevágnak egyet-kettőt a börtönbe. A többiek majd azt mondják, hogy megérdemelte, és vigyáznak a szájukra. A szakszervezetek ugrálnak, de hamarosan úgyis felszámolják őket. Találnak majd valamit, amivel a tiltakozások szervezőit kriminalizálni lehet. Bűnözőket csinálnak belőlük. A börtön jó hely arra, hogy átgondolják, érdemes-e pattogni.

Ha a magyar nép olvasna történelmet, életrajzokat, drámákat, Shakespeare-t, azonnal látná, mi zajlik körülötte. De így csak néz, mint borjú az új kapura.

Egy példán bemutatjuk, milyen könnyen válhat koncepciós per áldozatává bárki. Torkos Matild „A hangos amerikai” címmel 2011. május 11-én cikket írt a Magyar Nemzetben Richard Field amerikai üzletemberről, aki megmentette a gyöngyöspatai romákat a terrortól. Torkos Matild „Képzőbázis a Columbián” alcímmel ezt írja: „Field hazánk iránti érdeklődését az amerikai Columbia Egyetemen keltette fel kedvenc professzora, Deák István magyar történész. A Columbia Egyetem kapcsolata a CIA-val közismert. Ide járt többek között az a Szaakasvili, aki amerikai hátszéllel, miután jól kitanulta a kormánybuktatás demokratikus módszereit, a kevésbé kezes bárány Sevardnadze utódjává válhatott.”

Torkos Matild egy félmondattal, miszerint „a Columbia Egyetem kapcsolata a CIA-val közismert”, Field-ből CIA ügynököt csinált. A CIA kiképzőbázisaként mutatja be a világhírű Columbia Egyetemet, ezzel CIA ügynökké teszi Deák István történész professzort is. Deák István és Field szándéka világos, hiszen a Columbiára járt „az a Szaakasvili, aki amerikai hátszéllel, miután jól kitanulta a kormánybuktatás demokratikus módszereit, a kevésbé kezes bárány Sevardnadze utódjává válhatott.” A Fidesz központi lapja ezzel azt állítja, hogy a CIA képezte ki és küldte Magyarországra az Orbán-kormány megbuktatására Richard Field-et, mert nem elég „kezes bárány”. Erre a levezetésre csak azért van szükség, mert egy amerikai nem tudta elnézni, hogy egy kisebbséget szabad terrorizálni. Szaakasvili is a Columbiára járt, mint Field, ebből az következik, hogy Field is arra készül, mint Szaakasvili. Ez ilyen egyszerű. Torkos Matild nem tudja, hogy a Columbián évente 5600 diák tanul a világ 150 országából, de ezek nyilván mind CIA ügynökök. Ezt egy mondat bizonyítja: „a Columbia Egyetem kapcsolata a CIA-val közismert”. Ennyi. Nem kell bizonyítani.

Tegyük hozzá, hogy én is baráti viszonyt ápolok New Yorkban Deák Istvánnal, aki minden héten lakására kapja az Amerikai Magyar Népszavát. Egyszer egy emailt is írtam Richard Fieldnek, hogy adjon interjút, de nem válaszolt, amit nem tudok bizonyítani. Levelem azonban rejtjeles üzenet is lehetett. Ennél több nem kell ahhoz, hogy én is a CIA ügynöke legyek. Hazaáruló és kém. Többször jártam a Columbia Egyetemen is, nyilván azért, hogy átvegyem az utasításokat. Ha valaki azt gondolja, hogy ezt a temérdek baromságot a magyar nép kineveti, téved. Szó szerint elhiszi, aztán meg vannak sértődve, ha valaki lehülyézi őket.

Magyarországon ma sem veszik komolyan, ami be fog következni. Amíg volt remény, indulatos cikkekben próbáltam felhívni a figyelmet a veszélyre, mert bosszantó volt a vakság, utána a kollaboráció, a számító alkalmazkodás. Már felesleges az indulat, a remény elmúlt, ez az ország elveszett. Végigmegy azon a katasztrófán, ami előtte áll. Borzalmas évek jönnek, félelem és rettegés. Pintér egy napja elmesélte, hogy meg akarják szüntetni a munka nélkül kapott segélyeket. 595 ezer munkanélküli vár közmunkára. A munkahelykeresés idejét leszűkítik, aki nem fogadja el a közmunkát, nem kap segélyt. Kényszermunka és rabszolgatartás következik, munkaszolgálat a cigányoknak, a hajléktalanoknak, a rokkantaknak, és az állásukat elvesztőknek, a politikailag megbízhatatlanoknak, akik nem tudnak elhelyezkedni újra, ahonnan nem vezet már vissza út a polgári életbe. Maguk is bűnbakok, és ehhez kell más bűnbakok bebörtönzése. A frusztrált tömeg gyűlöletét a kijelölt bűnbakokra kell irányítani. A széplelkek nem szeretik, ha leírjuk, ezért csak azért is megtesszük: ez echte fasiszta állam lesz. A fasiszta rendszereket az irigység és a gyűlölet élteti. A fasizmus butaságra épül, ezért nagyon szilárd alapokon áll.

Egy friss példa azoknak, akik szerint mindez túlzás. Orbán engedély nélkül lefényképezett parlamenti jegyzetében szerepelt az alábbi mondat: „Azt mondtam az országos rendőrfőkapitánynak, hogy akkor lennék nyugodt, ha az ősszel nem telne el úgy nap, hogy legalább egy uzsorával gyanúsított személyt fülön ne csípnének.” Ezt a mondatot Orbán kihúzta, a beszédében nem hangzott el. Ha nem fotózzák le, soha nem tudjuk meg, hogy megrendelt napi egy uzsorást, amit a rendőrségnek le kell szállítani. Ha nincs, csináljon. Orbán kihúzott mondata szeptember 12-én került nyilvánosságra. Megszámoltam, bő két hét alatt 27 cikk jelent meg az uzsorások elleni hadjáratról a Magyar Nemzetben. Tényleg majdnem naponta lefognak egy uzsorást. Véletlen lenne? Nem az uzsorásokat sajnálom, de ennek talán nem így kellene működnie. Vajon milyen megrendelésekről nem tudunk, amelyeket nem fotóztak le véletlenül? És mi lesz a megrendelés az uzsorások után? Mi mikor következünk? És Te? Nekünk mit akasztanak majd a nyakunkba?

A rendőrség politikai megrendelésre dolgozik. Az ügyészség bárkit megvádol, akit akar, a kijelölt bírók pedig elítélik, akiket eléjük tesznek. És már nem vagyok biztos abban, amit nem követtem el. Nem vagyok-e bűnös abban, amit még nem találtak ki ellenem.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (139 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +85 ( 275 szavazatból)
Bartus László: A totális diktatúra felé, 3.7 out of 5 based on 139 ratings

  • Hozzászólások(350)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

350 Reader’s Comments

  1. Miértnem vagyok meglepve? Kár, hogy alottószámokban nem voltam ilyen biztos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  2. Kedves Marcus Aurelius!
    Mégegyszer elolvastam a “Totális diktatúra felé..”című cikket, és mégegyszer elolvastam a te írásodat amit legutóbb is írtál.
    Tehát nem foglak meggyőzni és nem is akarlak. A cikkel teljesen egyetértek, csak azzal a különbséggel hogy szerintem már totális diktatúra van, tehát az hogy ” tartunk a diktatúra felé” az már múlt idő.
    Ahol szabadjára engednek egy Budaházit aki maga is, de az őt védők is maximálisan rasszisták(és antiszemiták), ott már dúl a diktatúra.
    Feltételes reflex: 1.csengetés, jön a kaja, csorog a nyál.
    2. Látom a koronás címert, mikor megszűnik munkahelyem,rossz érzés.
    Rossz érzésem volt mikor megszünt a munkahelyem, de amikor más esetben látom a koronás címert, akkor megint rossz érzésem lesz.
    Amikor az ember ilyet tapasztal, akkor megijed hogy őt is idomítják, mint a kutyát, és teljes gőzzel el kezd gondolkozni.
    Ezek után teljesen átvizsgáltam a koronás címer “ügyét” és sajnos rájöttem hogy “beidegződésem” ellenére egyik legnagyobb baj az országban ez az álszent antikrisztusi jelkép.
    Igenis kihatással van az országra, mert megrontja az országot……. Összefőződés???? hát az is. A korona egyben a Nagy-Magyarországot is jelenti. Talán még most is Magyarországon a föld egyik mértékegysége a “Korona”, a négyszögöl mellett. Kérdezem hogy a korona milyen nagy-magyarországot jelent? Az sohasem volt tisztán magyar, mert az egy Osztrák-Magyar Monarchia tulajdona volt. Ebben az államközösségben a magyar volt a gyenge, mert nem tudott megállni a Török előtt, csak ha az Osztrák “lelket vert bele”.
    Mi az oka a magyar ember bajának? Akárki kimegy az utcára és akárkivel el kezd beszélni, akkor sajátmaga jön rá arra, hogy 5 perc után a másik el kezdi szídni a cigányokat, és a zsidókat, el kezd zsidózni a másik. Ezzel senki sem foglalkozna, de ha már a politikában is ilyen hangokat ütnek meg, akkor jogosan mondja akárki is hogy itt nácizmus van.
    Ezek után nincs mit csodálkozni azon, ha Barus László a következőket írja:
    ” A széplelkek nem szeretik, ha leírjuk, ezért csak azért is megtesszük: ez echte fasiszta állam lesz. A fasiszta rendszereket az irigység és a gyűlölet élteti. A fasizmus butaságra épül, ezért nagyon szilárd alapokon áll.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (26 szavazatból)
  3. Sándor Zsóka

    Lesz még Kertész Ákos rehabilitálva! Ha ov-nak (!) szabad volt pocskondiázni a saját hazáját és annak kormányát,amikor még nem ő volt hatalmon,miért nem szabad véleményt nyilvánítani egy írónak,aki azért írt legalább néhány könyvet,még ha azok ma már nem is(?) aktuálisak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (27 szavazatból)
  4. Stumpné Bekes Margit

    Ami ma Magyarországon zajlik,az egyenlő a diktatúrával! Egy beteg elme diktatúrája! De igaza van Kertész Ákosnak! A magyar már csak genetikailag ilyen,hogy eltűri a mocskos zsarnokságot!
    Egyre inkább kiiratkozunk Európából és haladunk Kelet felé ,a terror,az elnyomatás,sötétség démonaitól vezéreltetve.Ki segit meg bennünket,azokat,akiknek elméje még tiszta és szabdságra vágyik??!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (41 szavazatból)
  5. Kedves Marcus Aurelius!
    Az alábbi honlapokon olvashatsz az “aranykoroná”-ról mint mértékegységről, ami ha jól értem még ma is mértékegység a földhivataloknál.
    http://www.agroland.hu/?hir=20
    http://www.balintgazda.hu/aktualis-kert/augusztus/mit-jelent-az-aranykorona-ertek.html
    http://www.tiszacash.hu/index.php?p=226

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. A koronához:
    A korona persze nem tehet róla, de a koronás címer választása volt az első jel, ami megmutatta, hogy itt még baj lesz. Pontosabban az esélyét mutatta fel, és gyorsan igyekeztünk elfelejteni, vagy reménykedni, hogy talán csak múló kisiklás.
    Nem az volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  7. Ezután remélem senkinek nincsenek kétségei afelől, hogy Orbán kézivezérléssel irányítja a kormánytagokat, és nincs egyetlen olyan intézkedés sem, amelyiket előtte nem hagyott jóvá! Ébredjetek magyarok! Hát nem veszitek észre, hogy a bankokon és biztosító társaságokon, a szolgáltatókon keresztűl hajtja be maradék pénzeteket Orbán, azért, hogy neki, párttársainak, és “alattvalóinak” a jövedelméhez szükséges forrásokat elő tudja teremteni. Mi, és az ország szegények maradunk Orbánék meggazdagodnak. Nem értem, hogy mások – polgártársaink – miért nem látják/értik meg mindezt? MINDEN MEGSZORÍTÁS OKA A 16%-OS SZJA! MINDEN BAJ OKOZÓJA ORBÁN VIKTOR!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (22 szavazatból)
  8. Megnéztem a Gyurcsány Sukoró ügy részleteit, és sajnos itt sem tudok igazat adni a FIDESZ elképzelésnek.
    Gyurcsány nem jogász.!
    Megkérdezte az Állami Vagyonügynökség vezetőjét, hogy megy e a csere. Ő azt válaszolta hogy igen. De volt bizottsági döntés is az ügyben, szavazással.
    A vád az alábbi paragrafusra hivatkozik, ahol csak az 1.pontot veszik figyelembe. A 2 pont viszont elmegy egészen az “n” pontig.

    35. § (1) Az értékesítést végzőnek a vagyon tulajdonjogának átruházását – ha törvény vagy annak felhatalmazása alapján kiadott kormányrendelet kivételt nem tesz – versenyeztetéssel kell megkísérelnie.

    (2) Mellőzni lehet a versenyeztetést:

    a) a magyar állam tulajdonában lévő társasági részesedés vagy ingatlan cseréje esetén,

    Az én személyes véleményem az hogy a vád 35.paragrafusa igen tág lehetőséget ad a versenyeztetés elhagyására. Tehát nem történt Gyurcsány Ferenc részéről semmi törvényszegés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  9. KFJ – sőt a “magyar állam tulajdonában levő ingatlan cseréje esetén” a (2) pont kifejezetten lehetővé teszi a versenyeztetés mellőzését. Sukoró állami tulajdon volt, a cseretelek viszont egy sztráda nyomvonalába esett, ezért ki kellett volna sajátítani (kártérítéssel) Készpénz kímélő volt tehát az ingatlancsere.
    Egéybként már a svéd jobbközép kormány is igencsak kritikusan viszonyul a magyar ámokfutáshoz, aggódnak a demokrácia miatt, és felsorolják ugyanazokat a jellemzőket, amit Bartus. Csak elég udvariasak ahhoz, hogy ne vonják le a végkövetkeztetést.
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=477810

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  10. Elolvastam a svéd jobboldali kritikát….csak attól is mindig szomorú leszek, ha valamit az hitelesít, hogy jobboldaliak mondják.Értem én, de ez pont az a helyzet, amiből ki kellene mászni a baloldalnak…Mindent a tartalom hitelesít, nem az hogy ki mondja és ezt az elvet védeni, kiabálni kellene, nem mindig védekezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  11. Marcus Aurelius

    KFJ
    Köszönöm az elnéző hozzáállásodat. Én az első, nagyon gyors elvolvasás alkalmával az „összefűződött” helyett „összefüggött”-öt olvastam egy hsz-edben, szinte biztosan, és a ma reggeli szövegemet eme félreértésben írtam meg, nagyon gyorsan. Én a magam részéről már tisztáztam. (Így jár az AN-függő, akkor is csinálni akar valamit, amikor nincs rá ideje.)
    De az egész címer-vita nekem nem ér annyit, hogy rossz ízt hagyjon maga után. Ez következik is azokból, amiket ez ügyben írtam.
    De az egyik linked után ezt találtam:
    „A rendszer 1870-ben lépett életbe; a besoroláskor a terület fekvését és termőképességét vették alapul. Akkor a föld adózási alap volt, ezért sokan mindent megpróbáltak elkövetni, hogy alacsony AK-besorolást kapjanak, aki viszont hitelt kívánt fölvenni, az éppen fölfelé kívánta srófolni a mutatót.” Hajszálra ugyanaz, mint amit pl. a szocializmus idején a jövedelem-illetve a keresetigazolásokkal művelt a magyar. (Mondhatni, hogy életveszélyes kifejezés következik, – figyelem, csak jelentésnyomatékosító metafora – genetikusan sumákolók vagyunk.) Szóval jelképek ide-jelképek oda, van bennünk valami állandóság. Ha nem is pont úgy és abban, ahogy és amiben szeretnénk. Kicsit kemény, kicsit savanyú, de a miénk. :-) Kösz, erre a példára még hivatkozni fogok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  12. Tisztelt Bartus Úr!

    Annyit csámcsognak “lerágott” csontokon,hogy még a vak is visszanyeri a látását :-)
    Hagyják a koronát és a többi elérhetetlen dolgot,mivel azok státusza úgy sem fog megváltozni néhány éven belül,sajna!!!
    Foglalkozzanak az egyszerű,ám dolgos emberekkel,akik csak a jót és igazat akarják minden cselekedetükben!
    Ha elmondanám a történetemet, “Hofi” Rózsa államtitkár azonnal lemondana,sőt európai balhé lenne belőle!!!!!
    Ha Önök megtudnák,milyen titkokat tudok és mit kellet Nekem aláírni,hogy “kusssssssolok”,miközben ráment az egészségem…,majd eldobtak,mint egy használt pzs-t és jelenleg semmiben nem hajlandóak segíteni,hogy a minimális életfeltételem meglegyen,el sem hinnék!!!
    Az Amerikai Népszava újra hatalmas olvasói táborra tenne szert az én történetemmel és Orbán Viktornak nem lenne ideje magyarázkodni…,csak visszahallgatná azokat a felvételeket,amiket az “embereiről” készítettem több,mint 3 éven keresztül!!!!!!!!!!!!
    Mivel sejti Orbán és talpnyalója,hogy milyen információknak vagyok birtokában,nos,hát jól meg is köszönte nekem!!!!!
    Mivel????
    Tönkretette mindenemet………,munka,család,egészség!!!
    Ismétlem: személyesen!!!!!!
    Még örülhettem,hogy 2010.május-2011.októberig kaptam az “államtól” 3000,azaz HÁROMEZER forintot rendkívüli támogatásként!!!!!
    Más semmit ezen idő alatt,ki lehet számolni a 16 hónappal elosztott 3000Ft-ot,tehát 187,5ft havonta!!!!!
    Nem,ez nem álom…,ez a valóság!!!!
    A telefonomat lehallgatják még a mai napig is,minden személyes ügyemet kénytelen vagyok más telefonjáról intézni!!!!
    Ja és ne féljek ebben az országban!!!!!

    Ezek a nagy dolgok,nem a korona!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (11 szavazatból)
  13. Furcsa, hogy a Magyar Szolidaritás Mozgalom megalakulásáról
    senki nem ír semmit. Nem tudom, hogy ezt mire véljem.
    Drukkerek vannak itt, vagy ellendrukkerek? Nagy csönd a csönd -
    szinte beszédes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  14. Orbán engedély nélkül lefényképezett parlamenti jegyzetében szerepelt az alábbi mondat: „Azt mondtam az országos rendőrfőkapitánynak, hogy akkor lennék nyugodt, ha az ősszel nem telne el úgy nap, hogy legalább egy uzsorával gyanúsított személyt fülön ne csípnének.”

    Tudja Ön prezentálni-e fényképet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  15. Kedves Marcus Aurelius!
    Nem én írtam, hanem valaki más írta itt valahol hogy létezik “Szentkorona tan”
    Én is tudok erről, csak nem akartam megemlíteni.
    De most már rákényszerítettél:Azt írod : “De az egész címer-vita nekem nem ér annyit, hogy rossz ízt hagyjon maga után.”
    Ez a te hozzáállásod, és gratulálok hozzá.
    Az én hozzáállásom pedíg a következő. :
    Valóban nem kellene foglalkozni vele, és maximum a korona a múzeumba való……..De :
    Miután van olyan hogy “szentkorona tan”, ennek hívei igencsak megnövelik a hunnia boltok forgalmát, illetve ez a tan összekapcsolódik olyan tanokkal mint hogy : Jézus magyar származású, illetve napimádás kultusza, vagy Isten-anya kultusz, stb, illetve tömény rasszizmus és antiszemitizmus.
    Na most ez még mindig csak egy dolog. De:
    sajnos hazánkban a max 45 Ezres rendőrség mellett 100Ezres vagy mx 300 Ezres magánhadseregekből összetett fegyveresek vannak, akik “személyi és vagyonőröknek, és magán munkaközvetítőknek” vannak bejegyezve a magánvállalkozások listáján. Ezen magánhadseregek ideológiája a “szentkorona tan”.
    Ezek után tiszta lelkiismerettel merem mondani azt hogy amilyen a címer, olyan az ország.
    Szívesen megkérdezem a püspököt is ,hogy mit szól ahhoz hogy ennek a fegyveres testületnek tagjai Jézust magyarnak tartják, stb.
    Nagyon lényeges a címer témája és (finoman szólva)nem lehet el-bagatelizálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  16. Kedves Kekec!

    Már nem akartam a 35.paragrafust teljesen kimásolni, de egyértelmű hogy a versenyeztetés elhagyható.
    It én az látom hogy már nem Gyurcsány Ferencről van szó, hanem egy párt megszüntetéséről.
    Mik a megszüntetés eszközei : “diktatórikus” hatalmi beavatkozás, koncepciós igazságtalan per. A fentiek alapján ez biztosan kimondható.
    “A totális diktatúra felé”, ez a vita-cikk címe.
    A koncepciós per a diktatúra egyik legfontosabb bizonyítéka.
    Az elmúlt napok történései alapján viszont azt is mondhatom kiegészülnek ezek bizonyos banki ügyletek hatalmi minősítésével.
    A bankok kormányzópárti minősítésében érdekesek a jelzők.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  17. Javítás : “Szívesen megkérdezem a püspököt is ,hogy mit szól ahhoz hogy ennek a MAGÁN fegyveres testületnek tagjai Jézust magyarnak tartják, stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  18. Kedves tüske!

    Én azért nem foglalkozom a szolidaritással, mert a lengyel szolidaritást a katolikus egyház szervezte.
    Magyarországon más a katolikus egyház helyzete, ami a következő:
    A híveknek csak a 10 %-a jár templomba, karácsonyi katolikus.
    A 10 %-ból 9 % nő,1% férfi.
    Van olyan püspök, aki a kormányzópártoknak tapsoltat miséjén.
    A szolidaritás szó így nekem furcsán hangzik.

    Remélem sok jó eredményt fognak elérni, drukkolok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  19. Brian O’neill,
    Akkor jobb lenne, ha kitálalna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  20. Az őrület országa, elviselhetetlen…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  21. “Lázár János fideszes frakcióvezető lehet az új humán csúcsminiszter. Ha elvállalja a posztot, valamennyi államtitkárt lecserélné, így távozna Hoffmann Rózsa is.” hirszerzo.hu

    http://hirszerzo.hu/publicisztika/20110929_lazar_janos_taho

    A Salleros választása. Bölcs és megfontolt, mint Mao elnök.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  22. Brian O’neill: szóval 30 darab százforintosért takargatta hónapokig a bűnüket, holott vannak bizonyítékai?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  23. Volt azért még egy érdekes egybeesés ( nem olvastam a kommenteket, lehet, hogy más is szóvá tette ), mégpedig az, hogy mindez pont a D-Day legnagyobb eseményét megelőzően történt. Lehet, hogy ez kevésbé lényeges, de akkor is érdekes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  24. Kiegészítés
    http://sukoroper.files.wordpress.com/2011/10/sukoro-gyanusitas-tenyallas.pdf
    honlapon van a gyanusítási tényállás, illetve itt olvasható kb.2/3-ad részen az alábbi paragrafus a versenyeztetésről.
    Ezt a paragrafust akárki beüti a keresőbe(google), és ott a törvény
    2007.évi CVI.tv.35.§ paragrafus

    http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0700106.TV
    Mely szerint igenis el lehet hagyni a versenyeztetést.
    Ezt a koncepciós pert Gyurcsány ellen nagyon elszúrta, elrontotta a vád.
    Ezért van diktatúra az országban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  25. Brian O’neill,
    valami nem stimmel a történeteddel….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  26. Kell lennie olyan titkoknak, amelyeket csak bennfentesek hallhattak és amelyekről Brian O’neill célzást tesz, mert az elhallgatott célok, a hamis állítások és rágalmak, a történelemhamisítás, a demokratikus jogok és intézmények önkényes, a társadalom háta mögött való eltakarítása hátterében egyszerűen kell lenniük titkoknak! A közmegegyezés hiányában és a parlamentarizmus megkerülésével csak a sötétben maradva lehet szervezkedni.
    Ez egészében érthető.
    Az azonban nem érthető egészen, ha valakinek nincs már veszteni valója, vagy a gyomra kevereg, avagy a lelkiismeret furdalás okoz frusztrációt, az a valaki miért nem áll elő a titkok ismertetésével.
    “A néma is cinkos” igazságán túl azzal is számolnia kellene a kedves, titkokat tudó, pórul járt barátunknak, hogy “egyedül nem megy”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  27. Brian O’neill!

    Add át szíívélyes üdvözletem Andersennek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  28. Egyébiránt, Bartos úrnak ismételten igazat adok, mert a dolgok egyszerűen nem vehetnek más irányt, mint amit az eddig történtek kijelölnek.
    Ugyanakkor, a nép egészének a hibáztatása helyett én magam a politikai pártelit, a szakszervezeti vezetők, a civil szerveződések vezetőinek, a média és a véleményformáló értelmiség lanyhaságát/megalkuvását kárhoztatom, mert főként a tömegszervezetek és mozgalmak azok, amelyek csatlakozási lehetőségeket kínálhatnának a tömegek számára, a média támogatása mellett.
    Ebben az országban százak, ha nem ezrek űzik hivatásszerűen a közösségek szolgálatát, érdekképviseletét!
    Ezeknek az embereknek van nevük és ők néven nevezhetők, akár a Parlamentben, akár másutt van is lehetőségük szót emelni!
    Tiszteletem a három, fiatal szakszervezeti vezetőnek, de az Ő erőfeszítéseik nem elégségesek.
    A Parlamentben a parlamentarizmus színjátéka zajlik. A kétharmadosnak hazudott többség bizonyította, hogy számára nem létező fogalom és cél a nemzeti közmegegyezés, tetteivel pedig sorra-rendre megalázta a nagy társadalmi csoportok, közösségek és szakmák képviselőit.
    Ma már az is cinkosság, ha ebben a színjátékban részt vállalnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. Kedves Álnaiv!

    Meseírókkal sajnos nem találkozom mostanában,arra sem emlékszem,hogy mi tegeződnénk.
    lehet,hogy Önnek nincs olyan napi gondja,mint nekem…,sőt az is lehet,hogy él,mint Marci hevesen :-((( !!!
    Én 2010-ben nagyon sok eseményen vettem részt és nálam is volt egy-két elbeszélgetés,ami magán jellegű és személyes volt.
    Az ember,ha kezd félni,nos akkor bebiztosítja magát.
    Ezt tettem én is,hiszen mire jó egy okostelefon,diktafon…,sőt még kettő “házi videóm” is van….és itt kezdődtek a bajok,hogy megtudták!!!!!
    Jelenleg szeretnék bejutni egy MR vizsgálatra,mivel az egészségem nagyon sokat romlott,nem úgy,mint vélhetően az Öné!
    Ám,ez csak álomországban működik helyesen,hiszen bármilyen beutalót kaptam eddig a legjobb orvosoktól…,el lettem utasítva,hogy az MR nem szükséges beavatkozás!!!
    NEKEM!!!!!! Másoknak igen!!!
    Ezt vissza hallottam egy benfentes főorvos ismerőstől,aki elmondta: ilyen háttérrel NE is számítsak vizsgálatra!!! Ezt barátként mondta.
    Lehet itt csűrni-csavarni a dolgokat,de amíg nem tisztázódik az egészségi állapotom,amit a Fidesznek köszönhetek,addig csak leírtam a történetemet mementónak…,sajna lakóhelyemen semmilyen összetartás,segítség nincs sem a baloldal,sem a liberális oldalon és a legnagyobb szégyen az,hogy írásaimat az egyik szomszédomtól kell végeznem!!!
    Amivel rendelkezem,az biztonságban van letétben,így nem “meg kaparintható a jobb oldal részéről.
    Ha eljön az idő és az egészségem oly mértékben javul,hogy “harcolni” is tudok,nos akkor Ön biztos lehet benne,meg fogom tenni a médiában a megfelelő lépéseket!!!!
    Én elvesztettem a házamat,autómat,munkámat…,tönkretették a családomat!!!
    Ön mit veszített el Tisztelt Álnaiv?????
    Lehet,sőt biztos,hogy semmit,és Ön pocskondiáz engem????
    Már ahhoz is napok kellettek,hogy egyáltalán ide írni merjek,vagy Ön azt hiszi,hogy a jelenlegi kormány nem olvassa,nyomozza le ki és milyen IP címről ír????
    Akkor Ön nem Álnaiv… :-(((((
    Segít Ön nekem,vagy csak kommentál másokat????
    Én Magyarországon lakom,Békés megyében……,ön gondolom valamely jobb helyen.
    Ennyit az összetartásról,nem csoda,ha 2014-ben is a “fityesz” nyer :-(((((((

    Szép napot és jó pihenést mindenkinek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  30. Brian O”neill.

    A neten már csak a tegezés járja, ajánlom szokjon hozzá, mielőtt megsértődne.
    És nem hiszem amit írsz, ha meg igaz, akkor íj.
    Aki farkasoknak gazsulál, széttépik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  31. gm. írta (2011. október 5. szerda 13:42):
    “… valami nem stimmel …”
    .
    Akiket korábban Lipótmezőn kezeltek, most mind szabadlábon vannak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  32. Ego
    Csatlakozom hozzád.
    Talán még annyit, hogy lám nem mindegyikből lett politikus, pedig aszittük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  33. Kedves Brian, elárulnád, hogy mit akartál itt elérni? Sajnálatot akartál ébreszteni önmagad iránt, vagy szolidaritást várnál el, egyáltalán mi motivál, hogy leírtad nekünk, amit írtál?!
    Itt az a szokás (többnyire), hogy a másik fél véleményét is figyelembe vesszük, mielőtt állást foglalunk. A történeted oly homályos, esély sincs rá, hogy a valóságtartalmát leellenőrízzük. Milyen jogon várod el, hogy bárki igazat adjon, pusztán azért, mert itt többségében örömmel vesszük, ha elmarasztaló véleményt olvasunk a fideszről.
    Felhívnám a figyelmedet arra, hogy csak olyasmiben marasztaljuk el a fideszt, amire rászolgált. Szerintem nagyon is sokan lennénk olyanok, akik azonnal védelmünkbe vennénk a fideszt is, ha rágalmat szórna rájuk valaki.
    Kérlek, döntsd el, szolgálsz-e bizonyítékkal, nyomon követhető adatokkal, vagy elbújsz a sértődés paravánja mögé.
    Aki “á”-t mond, mondjon “b”-t is, vagy hallgasson.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  34. Kedves KFJ!

    Nem igazán értettem a hozzászólását. Nálunk valóban nem papok szervezik a Szolidaritás mozgalmat. (Bár zárójelben megjegyzem, hogy a minap ateistaként jól elbeszélgettem egy jezsuita szerzetessel, aki nem a szegények ellensége, hanem a szegénységé, mint minden tisztességes ember. A választóvonal mostanság itt van! És aki többek közt azt is mondta, egészen meglepett, hogy a kapitalizmus működését Marx nélkül nem lehet megérteni. És hozzátette, hogy a sztálinizmusért Marx ugyanúgy nem vonható felelősségre, mint Jézus Krisztus az inkvizícióért. Más szóval vannak igazi keresztények is, nemcsak politikaiak.) De nem is ez a lényeg. A lényeg az, hogy jöjjön létre egy új, nem lejáratott, nem elkoptatott erő. Felőlem ezt, akár fehér elefántnak is hívhatják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  35. Kedves “Tüske”!
    Teljesen igazad van.
    Az általam közölt “statisztikát” nem minősítettem.
    De most egy kicsikét megteszem:
    A katolikus hívek 10 %-a jár templomba, ebből 1 % a férfi és 9 % a nő.
    Átlag életkoruk 50 év.
    A 9% nő gyakorlatilag zömében olyan elvált, sűrű abortuszt megjárt vénasszony, aki időnként az unokáját ís elhozza. Ez a 10 % sem biztos hogy igazi hívő, mélyérzésü keresztény, hanem benne van a pakliba az hogy ez a 10 %ból 8 % álszent, keresztényi nyelven fogalmazva : álszent farizeus.
    Ezek az idős nők vagy akár a 30 évesek időnként sértődöttségből mert a templomban csak a pap beszélhet, sértődöttségből kikötnek különböző szektáknál, pártoknál,pl FIDESZ, és kiélik a “beszélőkéjüket”.
    Na ezt nem fogom én meghallgatni,még akkor sem ha kikötnek a Magyar Szolidaritás Mozgalomnál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. Kedves Tüske!
    Imerem a vasárnapi(álszent) katolikusokat is, és a karácsonyi katolikusokat is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. Kedves KFJ!

    Elbeszélünk egymás mellett. Nem volt nőtúltengés az októberi tüntetésen.
    Munkások voltak, fiatalok voltak és a többség: politikai árva. Ezekért az
    emberekért küzdenek az ellenzéki pártok, de -különféle okok miatt- nem tudják
    őket megszólítani. Jó, hogy szerveződnek, és nem mennek tömegesen
    -kiábrándulván a Fideszből- a Jobbikhoz.

    “Kibomlik végül minden szövevény. Csak öntudatlan falazunk a gaznak, kik dölyffel hisszük magunkat igaznak. A dallam nem változtat szövegén.”
    József Attila

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  38. Kedves Tüske!
    Én azt vettem észre hogy a lakosság le van bénulva. Nem tud lépni.
    Lehet hogy én is le vagyok bénulva.Béna vagyok.
    Azokat az érveket amik a szakszervezeti megmozdulásokon elhangzottak, azokat az érveket elfogadom.
    Mindent nagyon jónak tartok.
    Sajnos azt látom hogy a politikát olyanok irányítják akik Dubajban voltak labdaszedegetők, és ezek mindent kiforgatnak, és mindent tönkretesznek.
    Ilyenek után már én is mindennel kapcsolatban fenntartással ,vagyha úgy tetszik előítélettelvagyok

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. Amit én igazán nem értek: Bakócz Tamás óta először van magyar pápa esélyes. Akkor mi a francnak fekszik le egy fasiszta diktatúrának? Azért a kis vagyonkáért, ami visszaszerezhető? A pápaválasztó országok nagy része antifasiszta, nem fog mellette szólni ez a falazás! Vagy jobb szeret prímáskodni a saját pici szemétdombján? Rejtély!
    A pápa ugyanis a Bundestag előtti beszédében azt mondta: a politikusokat ne a hatalom, ne a többség elve, hanem az erkölcs vezérelje. Meg a politika alapelveiről beszélt, és a jogállamot, a jog biztosítását helyezte a középpontba. Ha a jogot lábbal tiporják, az állam egy nagy rablóbandává válik.
    Már akkor írtam, mintha egyenesen Orbán ellen szólt volna. Azután azt hittem, hogy a katolikusok óvatosan elsasszéznak, nehogy Orbán magával rántsa őket és az egész vatikáni konkordátumot. Anélkül ugyanis ők is csak egy lennének a többi egyház között. Vagy arra játszanak, hogy Orbán tényleg évtizedekre be tudja magát betonozni egy ilyen katasztrofális gazdasági tevékenységgel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. Egyébként ez nem volt költői kérdés – tényleg nem értem, valaki tudna rá válaszolni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  41. nem kell védeni az ujjtörő,szemkilövő zsarukat.mindenki tudja hogy a tinesz-.vágó féle rendőrök eleve szadisták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  42. Bartus Laszlo!!
    Mond mar hogy Van-e valamilyen cikked az Archivumotokban arrol amit a “Schmidt,; a zsidok jol erzik….”-c cikkben olvastam,-nevezetesen hogy az auschwitz-i Halaltaborban valamifele 50-60 Magyar Nacinak oltozott Naci Botranyt kavart!??
    Szeretnem elolvasni!!!Fotok esetleg az esemenyrol??
    Segitseged halas szivvel megkoszonom,; Asher Alexander.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  43. Orbán mai beszéde azt bizonyítja: az ámokfutás folytatódik, és félő, hogy elvakultságában, a céljai könyörtelen megvalósításához még drasztikusabb lépésekre is hajlandó. Magyarországnak nem szabad hagynia, hogy Európa lassúsága visszatartson minket, szerinte “nekünk jövőre el kell rugaszkodnunk”. Magyarországnak a maga útját kell járnia, nincs kit másolni, megvannak a saját céljaink.”
    Emlékeztetni szeretnék mindenkit, hogy Adolf Hitler választások után került hatalomra. Úgy lett a náci párt a legerősebb párt, hogy a kampány Hitler szociális demagógiájára és a Mein Kampfban leírtakra valamint Goebbels a tömegeket manipuláló technikájára épült. Saját céljai neki is voltak, és a maga útját akarta járni. Hogy ezt be tudja váltani, elrugaszkodott Europától, és a világ demokratikusabb részétől, azonnal kilépet a Népszövetségből, hogy semmit se lehessen rajta számon kérni. Bevezette újra a hadkötelességet, betiltatta a pártokat és szakszervezeteket, és hogy céljaiban semmi sem akadályozza, a kellően megfélemlített parlamentben elfogadtatta az un. “felhatalmazási törvényt”, melynek értelmében Hitler rendeletei azonnal törvényerőre emelkedtek, anélkül, hogy a zsebében lévő Reichstag megszavazta volna. Szép kilátásaink vannak!
    Szóval vigyázzunk! A Mein Kampf a kotta, amiből dolgozik!!! Állandóan harcban áll, csatát vív. Nemzeti Színház, Stadion, Széchenyi film – amire a Széchenyi terv révén a vele való párhuzamosság sulykolása miatt volt szükség, Olimpia, az egyedülálló észjárású, a többieknél különb magyarság, a tőmondatokban unos-untig ismételgetett hazugság, a pejoratív címkék és lejáratott negatív fogalmak összekacsolása az “amortizálni” kívánt személyekkel, mind Hitleri frazeológia. Aki nem hiszi, az gondolkodjon el, és nyissa ki a szemét: 8 éven át minden fajta reform és az állami nagyrendszerek korszerűsítésének megakadályozása, az akkori kormányok kezének alkotmánybírósági közreműködéssel, népszavazásokon való gúzsbakötése, 2006 őszén véres államcsínykísérlete, saját hívei testi épségének veszélyeztetése, a hazugságok és az igazi célok elhallgatásának rendszere itt áll előttünk. Mein Kampf Orbán hangszerelésében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  44. Nincs igazad CITIZEN.Hibásak az általad felsoroltak is,de a legfőbb hibás mégis csak a nnép,a v álasztó polgárok.Igenis az egész népet kell hibáztatni>/Kivétel a 14 éven aluliakat./A Fidesz táborát aaazért,mert rosz lóra tettek,,a többieket azért,mertgyáva nyulként mindent eltürnek.Sajnos nincsennek már “vörös csepeliek és atz Angyalföldiek”Ők mertek cselekedni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. Bartus úr – őszintén szólva nincs türelmem visszakeresni, hogy melyik cikknél töltöttem le a Fesz van-t, ezért itt válaszolok, mert talán ide is illik – már a téma miatt is. Mindig is csodáltam, hogy onnan a távolból – még ha követi is az eseményeket – de tisztábban látja a folyamatokat, mint mi itthon – jól képzett filozófusokkal és politológusokkal egyetemben. De Ön már egyszer átesett az ilyen egyszemélyi totalitásra törekvő diktatúrán, és ezért immunitást alakított ki a szektaszerű működés és működtetéssel szemben. . Ezért tudott azonnal, már az első jeleknél figyelmeztetni. Azaz – nem tudom ezt finomabban megfogalmazni: az Ön személyes pechje a mi történelmi szerencsénk.
    És most még jobban örülök, hogy néha vitatkoztunk, nem fogadtuk el minden szavát, és önt is nem gurunak – hanem egy másik: tisztességes, tisztánlátó embernek tekintettük. Sajnálom, hogy ezért a visszanyert autonómiáért ennyire meg kellett szenvednie, de “aki dudás akar lenni, POKOLRA kell annak menni”.
    Magyarországot én úgy tekintem, mint egy embertársamat, ami méltatlanba szerelmes: rajta kívül mindenki látja és nem győzik figyelmeztetni – és előbb-utóbb maga is rá fog jönni a sok mocskos húzás miatt. De addig ugyanúgy nem lehet erről lebeszélni, mint Önt sem lehetett volna, ha még az elején valaki figyelmezteti. Ennek a népnek belül meg kell találni a gerincét, hogy ki tudjon még egyszer egyenesedni – mint Önnek sikerült.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  46. Kedves rian Ó neill!Te már el lettél nyomva a diktatura által,mertnem mered kinyitni a szádat.Tudnod kellene,hogy “CINKOSOK KÖZT némának lenni nem dicsösség.Nyisd ki a szádat,ha van mondanivalód,ne légy cin kos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  47. http://fn.hir24.hu/nagyinterju/2011/12/02/a-nepszabadsagot-is-elbukja-a-baloldal/

    Itt az újabb bizonyíték a baloldal balfékségére!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. Archív felvételek Orbán Viktor múltjából. Közülük egy most látható először.

    http://hotfile.com/dl/135305678/114fecb/Orbn_Viktor_archv.zip.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  49. Avi: a válság kitörésekor az volt a szlogen, hogy minden válság egyben egy új esély. Nézd a jó oldalát! A Szabadsajtó Alapítvány ELADJA az üzletrészét, azaz LESZ anyagi forrása a szabad sajtó támogatására. Amit jelenleg nem az ellenzéki pártok, hanem nehezen élő magánszemélyek adományai tartanak a víz fölött. Majd arra kell figyelni, hogy azt jól használják fel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. http://www.nepszava.hu/articles/comment.php?forum_topics_id=115017&database_id=505529&forum_forbidden=0&no_results_total=28&lstresults=1
    [NaturMedve] [2011.dec.30. 12:59]
    Na, hogy tanuljunk és értsünk:

    A dzsucse vagy csucshe (koreaiul 주체사상), magyar jelentése: önbizalom, autarkikus politikai és vallási eszme, Észak-Korea hivatalos ideológiája és a rajta alapuló államrendszere, a Kim-dinasztia rezsimjének szerves része.
    Főbb megkülönböztető jellegzetességei]
    • A történelem fő mozgatóerői a modern korban immár nem az osztályok, hanem a nemzetek.
    • Az antiglobalizmus filozófiájának integrálása a kommunista elméletbe.
    • A forradalmi világnézet alapja a Párt és a Pártvezető iránti megkérdőjelezhetetlen hűség.
    • Kim Ir Szen halála után vallási elemekkel gazdagodott a dzsucse-ideológia: Kim Ir Szen halha-tatlan lélekként halála után is jelen van.
    A dzsucsét Kim Ir Szen hirdette ki 1955. december 28-án, amikor egy Korea központú forradalom szük-ségességéről beszélt. Az eszme elmondása szerint a nemzeti büszkeséget és egységet, és hogy a nemzeti öntudatot egy nemzetközileg is jelentős erővé tegye, Kim és a Koreai Munkáspárt köré szerve-ződve.
    A vezér szerint a dzsucse a „másoktól való függés megtagadása és az egyén erejének használata az ember saját erejébe vetett hitével és az önellátás forradalmi szellemének kimutatása”. A dzsucse Észak-Korea céljaihoz kapcsolódik: egy független külpolitikához, a gazdasági önellátáshoz és az önma-gára támaszkodó hadsereghez. Az eszme kinyilatkoztatása 1955-ben az első lépés volt egy nagy, jól működő, Kim teljes befolyása alatt álló politikai hatalom felé. A dzsucse megalkotása a külföld felé érdeklődő személyek központi irányításból való eltüntetésének filozófiai eszköze, célja … a Kim-ellenesek eltüntetése volt.
    Szóval méghogy Mussolini meg Hitler! Lájfeszt!
    Kim Ir Szen!
    Hajrá Magyarország! Előre a kimi úton!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos