Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Heti Válasz összeesküvéselmélete felértékeli az ellenzéket 2011. október 6. csütörtök 1:59 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(64)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Heti Válasz összeesküvéselmélete felértékeli az ellenzéket

Budapest – A Heti Válasz csütörtöki számában elemzést közöl az ellenzék lehetséges szerveződéséről, azt állítva, hogy Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon egy Orbán-ellenes úgynevezett “Olajfa Szövetség” létrehozásán dolgozik. Az összeesküvés-elméletnek se rossz tanulmány mindenkinek helyet talál, és érezhetően felértékeli az ellenzék állapotát. Inkább a Fidesz paranoid képzeteit tükrözi, mint a valóságot. Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon együttműködéséről eddig semmiféle hír nem jelent meg, az Olajfa szövetségbe vizionált többi szerveződés semmiféle hajlandóságot nem mutatott arra, hogy Gyurcsány Ferenccel együttműködjön, márpedig a Heti Válasz szerint ő a szürke eminenciás, a közös szerveződést neki tulajdonítja. Maga az Olajfa Szövetség nem rossz gondolat, hiszen az Orbánnak mintául szolgáló Berlusconi-(Mussolini)-féle kormányt egyszer sikerült a semmiből feltámadt olasz baloldalnak megdönteni.

A lap csütörtökön megjelenő cikke szerint – amelynek kivonatát a szerkesztőség szerdán az MTI-nek is eljuttatta – az elmúlt hetek “MSZP-n belüli ütközetei” nem a szocialista párt birtoklásáról szólnak, hanem arról, hogy ki tud “megkerülhetetlenebb” lenni: a “Mesterházy Attila-féle MSZP-elit vagy Gyurcsány Ferenc majdani új, szakadár pártja”.

A sokak által már a 2010-es hazai választások előtt is óhajtott szövetségi rendszer 1995-ös archetípusát Romano Prodi közgazdász, az Európai Bizottság későbbi elnöke alkotta meg. A pártok és pártocskák összefogásával induló Olajfa (L’Ulivo) mozgalom a bedőlt olasz politikai felvilág baloldalának újraélesztését szolgálta, és szociálisabb karakterű volt, mint a Tony Blair-féle brit „harmadik út”.

A holnapi Heti Válasz szerint “Gyurcsány belátta, hogy vele nem lehet választást nyerni 2014-ben, egy magyar olajfa-koalíció – élén Bajnai Gordonnal – viszont versenyképes lehet”. A két volt miniszterelnök ezért egy ideje közös stratégiát épít, melynek az a végcélja, hogy a Bajnai-ernyő alatt (ahova beférhet a meggyengített MSZP, a Schiffer András alól kihúzott LMP, az Árok Kornél-Kónya Péter-féle szolidaritási mozgalom, illetve az Egymillióan a magyar sajtószabadságért nevű Facebook-csoport is) Gyurcsány új pártja legyen a legerősebb. A Demokratikus Koalíció vezetője ehhez maga mögött szeretné tudni az aktív (ma még MSZP-s) baloldaliak többségét. Számára tehát létkérdés, hogy ne ő tűnjön cserbenhagyónak, hanem a szocialista elnökség tessékelje ki a pártból. Ezért a továbbiakban is támadás alatt fogja tartani Mesterházyékat; a Heti Válasz értesülései szerint Puch László pártigazgató gazdasági ügyeinek kiteregetésére készül. Erről vajon honnan tud a Heti Válasz?

Ezzel párhuzamosan Bajnai Gordon mindinkább igyekszik „intézményesíteni” azt a tényt a Heti Válasz szerint, hogy fel lehet kérni egy majdani szivárványkoalíció élére. Az általa alapított Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány legfőbb támogatója például az amerikai Demokrata Párthoz húzó egyik agytröszt, a Center for American Progress, és ugyancsak az atlanti beágyazódását segíti, hogy a New York-i Columbia Egyetem után nemrég a washingtoni Johns Hopkins University is vendégprofesszorává fogadta. A Heti Válasz szerint a Bajnai-féle Haza és Haladás emellett ügyelt arra, hogy első szakpolitikai kutatási programjaként a „szegénységből való kilábalást segítő rendszer elemeire” tegyen majd javaslatot – mintegy lefektetve a leendő balközép pártszövetség ideológiai alapjait. A Fidesz-közeli hetilap szerint szintén nem lényegtelen, hogy a Bajnai-kabinet volt szóvivője, Szollár Domokos újabban a Mol nemzetközi kommunikációjáért felel, az egykori pénzügyminiszter Oszkó Péter pedig az OTP kockázati tőkealap-kezelőjénél vezérigazgató – azaz biztosan elérnek az olajfás csápok a jelenleg inkább Fidesz-barát honi nagytőke irányába is.

S hogy milyen szerepet szán Gyurcsány a volt MDF-es Bokros Lajosnak, illetve az SZDSZ-exelnök Kuncze Gábornak, egyebek mellett ez is kiderül az október 6-i Heti Válaszból – szól a lap beharangozója.

Az olasz balközép erők Olajfa elnevezésű koalícióját 1995 februárjában alapította Romano Prodi, a koalíció egy évre rá győzött a parlamenti választásokon, Prodi miniszterelnök lett. A szövetséget eredetileg hat párt és három kisebb csoportosulás alkotta, 1996-2001-ig három kormányfőt is adott: Prodin kívül Massimo D’Alemát és Giuliano Amatót. Ezt követően Silvio Berlusconi jobbközép kormányának ellenzékét alkotta. Romano Prodi, aki közben az Európai Bizottság elnöki tisztét töltötte be, mandátumának lejárta után visszatért az olasz belpolitikába, és 2005-ben őt választotta elnökévé az akkor már négy balközép párt alkotta Olajfa Szövetség.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (13 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 18 szavazatból)
A Heti Válasz összeesküvéselmélete felértékeli az ellenzéket, 4.7 out of 5 based on 13 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(64)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

64 Reader’s Comments

  1. Imadnek egy semmibol feltamadt baloldalt aki megdontene ezt a hatalmat!
    Boldog nyugodt oregkororm lenne, meg akkor is ha szegenysegben telne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (41 szavazatból)
  2. “Inkább a Fidesz paranoid képzeteteit tükrözi, mint a valóságot. ” Inkább.
    Nálunk legfeljebb Akácfa koalíció jöhetne össze, csupa tüskével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  3. ez aranyos! “akacfa koalicio”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  4. A honi Putyinka mindent és mindenkit felhasznál a Gyurcsány megsemmisítésére, akarom mondani: akarna! Késő. Meg mutatják a “mozgolódások”, hogy baromságot egy néppel lehet, de nem érdemes művelni. Tudjuk, hogy fel állított több ilyen “hígtrágya gyártó üzemet”, mint a Heti Válasz, akinek az olvasótábora hirtelen megcsappant.
    Lassan ezek elsorvadnak. Putyinka ajánlotta a Demokratát is, amit ma már csak a “családtagok” olvasnak.
    Valamikor, valahol már írtam, hogy magukat fogják ezek a szakadékba vinni. Már közelednek hozzá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  5. Az olajfa a béke jelképe…,a helyzetet annyira elmérgesítették a sok sérelemmel,már mindenkibe belerúgtak,belemartak,hogy ezt békésen már nem igen lehet orvosolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  6. Megnyugtató és szép álom. Különösen a “pártigazgató” úr szennyesének kiteregetése lenne időszerű, mert addig, amíg ő igazgatja a szálakat (mármint a pénz-táros”) addig csak tovább büdösödik az mszp. Két légy lenne egy csapásra, hiszen szorosan együtt működik a fidesz simicskájával. Két légy egy csapásra. Persze mindez csak hipotézis, szerintem az összeesküvés elméletet a fityusz gyártotta, szépen beszivárogtatja a köztudatba, és akkor már állam ellenes összeesküvéssel lehet vádolni az egész ellenzéket, mindenkit, aki veszélyt jelent a dicső 2/3-ra. Paranoiás lennék? Nem hiszem. Csak úgy szocializálódtam, hogy eltekintve az elmúlt 20 évtől megtanultam a sorok között olvasni. Persze az is baj, hogy az elmúlt 20 évben erről megfeledkeztem. Naivitás volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  7. Nem szeretem Gyurcsányt, mint ahogy nem szeretem a többi KISZ- és MSZMP-funkci politikust sem. Ha mindet seggberugnánk, nem tudom hányan maradnának a mai parlamentben, illetve az önkormányzatokban? Az ellenük érzett ellenszenvem oka az, hogy mindannyian gyengejelleműek. Vagy soha nem voltak marxisták, és akkor az érvényesülési lehetőségen kívül mit kerestek a pártban, vagy a kiszben. Ha a rendszerváltással együtt meggyőződésüket is leváltották, ami szintén gyengejelleműek. Különös undort érzek azok iránt, akik mexistából liberálissá, majd nemzetivé manőverezték magukat, ezen kívül ateistából (nem meterialistából), hitbuzgó kereszténnyé is lettek. Van közöttük olyan aki még az egyik keresztény vallásból a másikba vándorolt, majd tiltólistára tette korábbi egyházát. Számomra ez a banda egyszerűen undorító. Szerintem meg kell várnunk, amíg a mai cyber-nemzedékből kialakul egy megfelelő tudással rendelkző erkölcsösebb vezető réteg. Azokban majd bízhatunk. Addig pedig háborúzzanak egymással a csuti és Gyurcsány, a maszop és a fityisz. Nekünk mindkettő ebenguba. A birka magyarok a csutit úgysem váltják le.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -25 (37 szavazatból)
  8. Nem hiszek ebben az elméletben. Túl szép lenne.
    A fidesz agyal a lehetséges változatok variációira,és egyben mindig újabb ellenségképet mutat a híveinek.
    Nincs még elég gyűlölködés ebben az országban,fokozni kell. Így a zemberek figyelme megoszlik a történések között, a diktátor meg csinálhatja szép csendben a maga undorító törekvéseit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  9. Be vannak szarva, mármint a jobboldal, én ebből erre következtetek. Rémálmaik vannak. Egyébként a Heti Válasz is nagyon aljas, a mostani plakátján Gyurcsány mint rab van fényképezve, arckép szemből, oldalról stb. Szép sugallat az utcán a “Gyurcsány bűnös” kampány folytatásáról.
    Egyébként, Bajnai lejáratása is meg fog kezdődni. A költségvetési hiány törvénybe foglalása már ez. Annyira primitívek!!!!
    Úgy érzem Orbán már politikai hulla. Már senkit nem érdekel miféle hülyeségeket hord össze, le van írva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (32 szavazatból)
  10. Nyu Gyorgy
    ” Az ellenük érzett ellenszenvem oka az, hogy mindannyian gyengejelleműek…..Számomra ez a banda egyszerűen undorító. ”
    Jaj, de egyszerű a te világod. Cyber-nemzedék? Köszönöm, nem kérek belőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  11. Nyu György,
    nem szereted…nem szereted…hát kit szeretsz? Mert olyan ideális emberek akikre vársz, új nemzedék, nincsenek. Az emberek érdek vezérelt lények, oda mennek ahol a hatalom van, mindig így volt és így is marad. Még mindig a KISZ meg MSZMP-n nyavalyogsz, mikor orrod előtt kiépült ugyanez, csak úgy hívják, hogy Fidesz-KDNP.Nem azzal van a baj, hogy az emberek érdek vezéreltek, hanem a tartalommal. Mit mond és tesz az a hatalom, mi a célja annak a hatalomnak ahová az emberek törekszenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  12. gagyimamival értek egyet. Hitler hasonló módon intézte el az ügyet, csak ő a nyomaték kedvéért még fel is gyujtotta a Reichstagot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  13. En egyetertek gm.-mel!
    A Part felismerte,hogy Bajnai hiteles es az egyetlen ismertseggel rendelkezo potencialis alternativa,tehat ki kell nyirni minel elobb. Osszefuggesbe hozni Gy.F.-el jo taktikai huzasnak tunik,hiszen a Gyurcsany-utalat nagy fordulatszamon porog.
    Ha van igazsagalapja (HA!) a dolognak,Bajnai komoly hibat kovet el es sokak remenye veszhet el meg a valasztasok elott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  14. Nem véletlen, hogy a hetitématematizáló éppen most és éppen ezt a “hírt” jelentette meg…
    Gyurcsány sokkal keményebb ellenfélnek bizonyul, ezért a baráti körét is likvidálni kell, a jelek szerint. Megadták a jelet a kilövésre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  15. Ez tükrözi Orbán politikai hozzáállását, az általa elvárt sajtó kommunikációt, előrevetíti az orbáni jövőt. Maróan valószerűvé válnak “A tanú” című film jelenetei.
    “Mi ez? Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni? Én már szart érek?”
    “- Mit mondott még az ügyvéd? – Azt mondta, hogy ne tessék majd csodálkozni, ha ő a tárgyalás végén súlyos büntetést kér.”
    “Ugyan kit csaptunk be!? Magunkat? Mi tudjuk miről van szó. A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön. A széles tömegeket? Azok úgysem esznek se narancsot, se citromot, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek. Az inperialistákat! Azoknak alaposan túl jártunk az eszén! Nem szeretnék most a helyükben lenni. Ki adtuk a jelszót, hogy legyen magyar narancs, és lett magyar narancs. Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Pelikán!”
    “A nemzetközi helyzet fokozódik.”
    Lesznek itt még ürgebőrbe varrt kémjelentések, békaemberekkel folytatott víz alatti beszélgetések a gyanusításokban. A párt programban narancskutató intézet, szocialista szellem vasútja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  16. Csakhogy Putyinnak atombombái vannak ,
    a Mihatalmonlévőnknek meg max . atomgombái hehe

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  17. gm.!
    Bajnai lejaratasa mar megkezdodott! Ha csak koszon Gy.F.-nek,mar elvagja a fat maga alatt es a remenyet is elveszi sok embernek meg a valasztasok elott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  18. Bocs, hulyen duplaztam!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  19. Ma reggel hallottam a Klubrádióban egy cikket a Magyar Nemzet.-ből , valami Zsuzsanna nevű -amúgy eléggé firkás szövegű- bértollnok írta.
    Ebben mindent megvilágított a Gyurcsány-kihallgatás kapcsán , eléggé mocskolódó stílusban.
    Azt sugallta hogy a mi Ferink ezt előre látta és több évvel ezelőtt és alatt aljasul felkészült arra hogy a hétfői színjátékot levezényelje. ( Ünneplő kirendelt bér-tapsnokok , könnyező anyuka , lefizetett ál-mosolygó hátbaveregetők satöbbi.)
    És végtelen cinizmusa a becsületes , csak munkájukat végző ügyészekkel szemben is azt mutatja hogy évekkel ezelőtt jóelőre megfontolt színjátékot rendezett nekünk megbánás helyett.
    -
    Ebből az egészből az jön le nekem hogy egyszerűen rettegnek valami hatalmas , homályos iroda mélyén.Mindent bevetnek !
    Nekik egy elkeseredett édesanya , aki aggódik a fiáért , nem több mint egy színpadi lefizetett statiszta !
    Az oda spontán kiment ötezres tömeg csak lefizetett bértapsoncok párszáz fős gyülekezete !!
    A pártbéli kollegák pedig egyszerű bűntársak.
    Egyre többet visszhangozza az ország Gyurcsány Feri nevét , ahhoz képest hogy egyre távolodunk időben a ” fülkeforradalom”.-tól.
    És ez jó !
    Az ingyen reklám megfizethetetlen !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  20. Mondom mi van!
    Akinek a DEMOKRÁCIÁHOZ vagy esetleges megbuktatásukhoz bármi köze lehet azonnal meg kell támadni !!!!!!!!!
    Bár milyen ellenük irányuló csoportosulás vagy aki belelát a kártyáikba és ha főleg szabadon van az a legnagyobb veszély nekik!
    FASISZTÁK vagy is pont ellentettje a DEMOKRÁCIÁNAK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  21. Ha Gyurcsánynak mindez eddig nem jutott eszébe, jó ötletet adnak neki!
    Bajnai-Bokros- Gyurcsány-Kuncze- és a Szolidaritás. Nem is rossz összeállítás. Talán ki tudnák húzni az országot abból a gödörből, amibe jutott.
    Sajnos valószínűbb, hogy Gyurcsányt most összeesküvéssel szeretnék megvádolni és az ilyen elméletekkel ezt próbálják előkészíteni és az emberek fejébe ültetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  22. Nyugtatónak!

    “Nemzeti Hitvallást minden tízévesnek! Ajándék Hoffmanntól az iskoláknak !
    Körlevélben hívta fel Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár az iskolaigazgatókat, hogy csütörtökön – az aradi vértanúk emléknapján – osszák ki a 10 éves tanulóknak az alkotmány preambulumát, a 14 éveseknek a teljes szöveget. A kiadványokat az államtitkárság küldte szét az intézményekbe.

    Ki érti ezt?

    A gyerekeknek a megemlékezések után az osztályfőnökök osztják majd ki a füzeteket. Kérdés, hogy egy tízéves számára milyen mondanivalóval bírnak az olyan mondatok, mint hogy „a polgárnak és az államnak közös célja a jó élet, a biztonság, a rend, az igazság, a szabadság kiteljesítése, hogy népuralom csak ott van, ahol az állam szolgálja polgárait, ügyeiket méltányosan, visszaélés és részrehajlás nélkül intézi”, vagy “nem ismerjük el az 1949. évi kommunista alkotmányt, mert egy zsarnoki uralom alapja volt, ezért kinyilvánítjuk érvénytelenségét”.

    http://hvg.hu/itthon/20111006_nemzeti_hitvallas_iskolasok

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  23. Gratulálok kedves comment-társak, mindent leírtatok a cikkíróval együtt erről a hazug ideológiai moslékgyárról!
    Elek úr büszke lehet az övéire – megint keresztülhazudják magukat az “igazságig”.
    pfuj,pfuj,pfuj,pfuj,pfuj,pfuj,pfuj,pfuj,pfuj,pfuj,pfuj,pfuj,pfuj,pfuj,pfuj,pfuj,pfuj,pfuj,pfuj,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  24. Nem kérem az elit MSZP-t. Elitből elég az Orbán-kormány, én Gyurcsány Ferencet és hozzá hasonlóan gondolkodó vezető politikusokat akarok. Akik nem nyúzzák meg az embereket és van némi szociális érzékenységük. Ha Gy. F. nem áll ki a a következő választáson mint MEJ, el sem megyek szavazni. Senki másban nem bízom már ebben az országban. Talán Botka Lászlóban és Bajnai Gordonban, de ők nem valószínű, hogy képbe kerülnek, mint miniszterelnök.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  25. Délutáni olvasni valónak!

    http://www.parlament.hu/irom39/04277/04277.pdf

    További szép napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  26. Bohém
    2011. október 6. csütörtök
    10:20
    A mocsok nyilván kész forgatókönyvvel rendelkezik, ebből kell kiindulni az ellenlépésekhez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  27. Kedves
    Gyozo,
    2011. október 6. csütörtök
    05:26

    Tetszik az akácfa koalíció.
    Sokkal jobb lenne,mint a mostani akasztófa-koalíció….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  28. Elárulom Hoffman Rózsának, hogy a tíz éveseket a Harry Potter érdekli, nem OV.-ék agymenése. Még az igazi irodalmi értékkel bíró kötelező olvasmányok is nehezen olvastathatóak velük, nem hogy ez ( Egy tíz éves unokával rendelkező nagyszülő)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  29. Az ötlet jó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  30. Bohem
    „a polgárnak és az államnak közös célja a jó élet, a biztonság, a rend, az igazság, a szabadság kiteljesítése, hogy népuralom csak ott van, ahol az állam szolgálja polgárait, ügyeiket méltányosan, visszaélés és részrehajlás nélkül intézi”

    Az uttoro nem lop,csal,hazudik es szuleivel tisztelettel beszel. Az uttoro mindig hiven szolgalja a Partot es nagy Vezeret,a mindenkori(v. orok) O.V.-t.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  31. Ami a Magyar Nemzetbeli Zsuzsannát illeti…Már sokszor leírtam…a kommunikációjuk lényege egy reciprok világ kiépítése..az ő világuké. Ahogy 2006-ban a rendőrség rátámadt az ártatlan , elégedetlen emberekre a terrorista Gyurcsány utasítására…most a bűnös Gyurcsány rátámadt a szegény becsületes , dolgát végző ügyészre…És ez így megy mindenben, a történelem egészének meghamisításától a napi apró ügyekig. Mindig, mindennek az ellenkezője igaz, így épül fel a reciprok világ, az új világ.Mert ahhoz nincs szellemi kapacitásuk, hogy valóban másként gondolkozzanak, egyszerűen csak a fent leírt módon hazudnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  32. Balsai a jellentés bevezetőjében előre megírja, hogy szerinte GyF szőgyenletes viselkedése volt az események fő oka, majd ezután adja elő, hogy ennek kiderítése lett volna a dolga.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  33. Kedves kommentelők,
    Ne ringassátok tévhitekbe magatokat! A 10 évesekbe is sulykolni kell az igét. Amilyen korán csak lehet el kell kezdeni a (félre)nevelést. Milyen boldogok voltunk, amikor első osztály végén kisdobossá avattak, majd amikor a következő 3 évben kaptunk egy vöröscsillagos jelvényt. http://retronom.hu/files/imagecache/preview_500×500/KISDOBOS+PR%C3%93BA.JPG
    Boldogok voltunk, hogy teljesítettük a kisdobos próbákat, és negyedik osztály végére így kiérdemeltük, hogy úttörővé avassanak.
    Ezek a gyerekek ugyanígy boldogságot fognak érezni, hogy a gondoskodó párt, a szeretett vezető foglalkozik velük. Teljesen tudatos a fideszféle értékek felé fordítása a gyerekeknek. Most még vannak ellenérzetek, de mire teljes lesz az agymosás, addigra csak az öröm, és büszkeség marad az emberkékben.
    Egyetlen reményünk van, hogy 1989-től 2010. májusáig elegen, és eléggé jöttünk rá, hogy mi a demokrácia. Ha kevesen vagyunk, akkor lesznek újra kisdobosok, úttörők – még ha most másképp is fogják őket hívni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  34. T.
    Tibor
    2011. október 6. csütörtök
    12:47 ,

    Úgy hiszem,hogy a szülőkön (is) ímúlik,hogy a gyermek hogyan “értelmezi” ezt a szarkotmányt, ami egy mocskos aljas rezsim hazug ,kirekesztő ,szégyenteljes foschdarabja.Én biztosan eltudnám magyarázni a gyerekemnek,hogy miért íródott,milyen fondorlatos agymosási szándékkal kapta a hazáját eláruló hatalmasoktól,és utána közösen elásnánk a kertben, felgyújtanánk,vagy egy ebéd utáni programként apró fecnikké darabolnánk és lehúznánk a WC lefolyóján.Annyit is ér,és biztos vagyok benne,ha egyszer eltakarodik ez a szennybanda és egy demokratikus kormány veszi kézbe a felcsúti őrült által okozott romokat,akkor megtalálják a módját,hogy az összes disznóságot amit ov maga után hagyott,felszámolják,kipenderítsék a fékekként 9 évre kinevezett seggnyalókat,és végre jogbiztonságot teremtsenek,az ország gazdaságilag stabilabb sínekre helyezésével egyidőben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  35. Bár igaza lenne a Heti Válasz-nak ! Egészen jó ötletet adtak !
    Hajrá Gyurcsány, Bajnai, Kuncze és akiket még lehet tisztelni !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  36. Látom megjelentek a trágyalelkű bérencek,akik saját magukat is szembeköphetik a tükrük előtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  37. Geyza Barátom!
    Te még akkor is fején találod a szeget, ha többet írsz a tőled megszokottnál. Nem csak igaz amit írsz, de mindig nagyon szellemes és sokszor humoros is, jól meg tud röhögtetni… Egy biztos, a hangnemed és a stílusod interferál az én beállítottságommal.
    .
    Köszönöm, üdvözlettel: bf
    .
    (Az engedély nélküli lebarátozást remélem elnézed nekem.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. “Bajnai szerint marhaság a baloldali szövetségről szóló cikk.
    A Heti Válasz szerint Gyurcsány Ferenc olyan szervezet kialakításán dolgozik, amely az olasz Olajfa szövetség mintájára működne és amit Bajnai Gordon vezetne.
    “Marhaság” – idézte az Olajfaló című Heti Válasz-cikkről Bajnai Gordon volt kormányfő véleményét az MTI-nek Oszkó Péter egykori pénzügyminiszter csütörtökön.

    A Heti Válasz legfrissebb számában azt írta, hogy Gyurcsány Ferenc volt kormányfő olyan szervezet kialakításán dolgozik, amely az olasz Olajfa szövetség mintájára működne. A lap úgy tudja, hogy ezt a szövetséget Bajnai Gordon vezetné.

    Oszkó Péter az MTI-nek azt mondta, meglepte a hír, ezért felhívta a külföldön tartózkodó Bajnai Gordont. A telefonbeszélgetésen kiderült, olyan “titkos szövetségről” lehet szó, amelyről még Bajnai Gordon sem tud – közölte. Oszkó Péter hozzátette: a volt miniszterelnök marhaságnak nevezte a hetilap cikkében írtakat.”

    http://nol.hu/belfold/bajnai_szerint_marhasag_a_baloldali_szovetsegrol_szolo_cikk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. Trulla!
    Abban nem értek egyet veled, hogy a tízéveseknek nem kellene kezébe adni tananyagként komolyabb dokumentumokat. Az viszont más lapra tartozik, hogy ez a nemzeti iromány egyáltalán nem tartozik ebbe a kategóriába, és így fertőzi az ifjúság szabad tájékozódáshoz és így a szellemi fejlődéshez való alapvető jogát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  40. Tisztelt BALODLAL!
    Nem maradt más, csak végrehajtani a Heti Válasz forgatókönyvét és Önök már nyertek is!
    Éljen és virágozzék a Heti Válasz – amúgy is piros a címlapján a lap nevének a háttere!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  41. A ” Disznófejű nagy úr ” az alsógatyáját lecserélheti liberóra praktikusabb mivel ,hogy nem kell annyit mosnia az asszonynak !!! A fent említett triumvirátus bármelyikének az említése azonnali hasmenési rohamot vált ki őfejetlenségéből !!! Egyes meg nem erősített hírforrások szerint ezek a rohamok egyre sűrübbek és egyre tartósabbak !! A rohamaival csak önmagát adja vissza az Anyatermészetnek !!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  42. Na, elég legyen a viccekből, tessék komolyan venni a dolgokat!
    Hőn szeretett Vezírünk üzent népéhez Szócsöve útján és Ti nem éljeneztek!

    Szijjártó: a nemzeti ügyek kormány kijavítja a hibákat.
    A nemzeti ügyek kormánya kijavítja a Gyurcsány-korszak hibáit – kommentálta a miniszterelnök szóvivője a szocialisták csütörtöki, a jövő évi költségvetésre vonatkozó javaslatot bíráló sajtótájékoztatóján elhangzottakat.
    Szijjártó Péter az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az MSZP továbbra is a munkanélküliség és a válság oldalán áll.

    Nyolc év elhibázott gazdaságpolitikája, egymást követő megszorító csomagjai, égbe szökő államadóssága és munkanélkülisége után indokolt lenne a szerénység a szocialisták részéről – fogalmazott.

    Mint írta, a nemzeti ügyek kormánya kijavítja a Gyurcsány-korszak hibáit: jövőre kiteljesítik a munka-, család- és vállalkozásbarát arányos adórendszert, legalább 200 ezer embernek adnak segély helyett munkát a Startmunka-program keretében, az államadósság további csökkentésével pedig növelik Magyarország stabilitását.”
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=478513&referer_id=friss

    “Mint írta.”

    Mondani már nem merte, szerintem már maga is felröhögött volna közbe!

    Na azért!
    Tessék komolynak maradni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  43. Svejk, te derék !
    Elég felületes pasas lehetsz, ahogy elnézem az általad az uttörőmozgalomról leírtakat. Az egyszerűen nem igaz. Ugyanis ennél sokkal-sokkal finomabb, bár eléggé általános…
    Tudod mit? Vedd a fáradságot, és kapcsolj rá a Wikipédia az uttörők 12 pontja címszavára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. Már csak azt kéne kitalálni, mi volt a célja a heti válasz “elméletének”, na meg azt is hogy az LMP szerint a 300 Ft-os euró árfolyam miért gyurcsányi mélységű, mert ugye a japán földrengés és tsunami is az ő felelőssége. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  45. Bohém !
    Nem tudtam komoly maradni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. Bocs Svejk de bepipultam, ahogy az uttörős példádat olvastam. Mert minden elmondható róla, de hogy agresszív lett volna az nem. Ellenben a Horthy világ Cserkész mozgalma, melyet egyenesen követett a Levente (ágyútöltelék) serege melyekről lehet, hogy nem mondható el, hogy általános, tehát kissé unalmas lett volna, mert ezek a magyarság akkori szájíze szerint rendkívül agresszívak, illetve irredenta és nacionalista gyermek mozgalmak voltak,akárcsak testvérszervezetük a Hitlerjugend.
    Ezért vetődött fel a kérdés nem csak feléd, de mások felé is, hogy a példáitokat miért nem inkább a Horthy, Göbös, Teleky és Szálasi világból merítitek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. Gets!
    “…” Meg a viharos tüzijáték is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. Tisztelt Bakfark!
    A kritika jogos-utana nezhettem volna.Azonban nem ideztem,csupan a filinget akartam odacsempeszni.Ha nem sikerult elnezest,bar ugy tunik sokan ertettek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  49. Vezír! Erre Szócső majd mit ír, vagy mit makog!

    “Megalakult a Magyar Szolidaritás Mozgalom.
    Megalakult a múlt szombati szakszervezeti demonstráción meghirdetett Magyar Szolidaritás Mozgalom – közölték az alapítók csütörtökön Budapesten.

    Hivatalosan kedden alakult meg a mozgalom, amely politikai pártoktól semlegesen kívánja folytatni tevékenységét – mondta Kónya Péter, a mozgalom egyik alapítója és ügyvezetője, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöke a sajtótájékoztatón.
    Közlése szerint nem szervezetek, hanem magánszemélyek csatlakozását várják, magyar állampolgárokét, határon túli magyarokét és itt dolgozó külföldi állampolgárokét.
    Azt szeretnék, ha a mozgalommal fel tudnák számolni a megosztottságot, és megvalósulna végre egy olyan összefogás, amely révén “egy jobb, élhetőbb, demokratikusabb Magyarország jönne létre” – fogalmazott Kónya Péter.

    Szavai szerint konkrét célokról még nem lehet beszélni, de látható, hogy ma Magyarországon tarthatatlan az a helyzet, hogy a demokratikus intézményrendszert le akarják építeni, nincs normális, érdemi társadalmi párbeszéd.

    Mint elmondta, a mozgalom jövőbeni irányát a csatlakozók határoznák meg, és nem az alapítók. A mozgalomnak nincs egyedüli vezetője, az alapítók a mozgalom azonos jogállású ügyvezetői.
    A társadalmi szervezetek, szakszervezetek által létrejött akcióegységet nem szüntetik meg – jegyezte meg Kónya Péter.

    Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) elnöke elmondta, hogy a mozgalom saját hírportált indít. Székely Tamás, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VDSZ) elnöke azt közölte: a munkavállalókat érintő változások miatt október 11-én az ország különböző pontjain egységesen 24 órás forgalomlassító demonstrációt tartanak. Mint megjegyezte, ezen a napon ülésezik először a Nemzeti Gazdasági Tanács; ez az a “gittegylet”, amely az Országos Érdekegyeztető Tanácsot váltja fel – fogalmazott a VDSZ elnöke.
    Kónya Péter az MTI-nek elmondta, hogy a mozgalmat magánszemélyként, vele együtt Árok Kornél, Székely Tamás és Székely Sándor, az Egymillióan a Demokráciáért Egyesület társelnöke alapította.”

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=478586&referer_id=friss

    Meghallgatom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  50. Ja,es azert uttoro-pelda szerepel,mert en csak azt eltem at,arrol vannak emlekeim. A cserkesz mozgalom -az apam elmenyei szerint-szinten nem volt militans,legalabbis eredeti formajaban.Leginkabb az angolszasz orszagokban mukodo scout-mzgalomho hasonlithato

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Katolikus hitvallás Bajnai alapítványánál 2012. november 15. csütörtök | AN

Bajnai nem zárkózik el a szociktól 2012. november 12. hétfő | AN

Törésvonal Bajnai és a Milla-LMP tengely között 2012. november 9. péntek | AN-álláspont/Bartus László

Matolcsy hazudozott az államadósságról 2012. november 6. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos