Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány megalakította a pártját 2011. október 22. szombat 16:48 | AN Forrás: nol, hvg, népszava

  • Hozzászólások(150)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány megalakította a pártját

Budapest – A várakozásoknak megfelelően Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció kiválik az MSZP-ből, és önálló frakciót alapít a parlamentben. Reményteljes ősz kezdődött, Gyurcsány Ferenc új pártja tiszta lappal indul, megszabadult a terhesnek érzett béklyóktól, és az MSZP is járhatja saját útját, miután megszabadult tőle. Az Orbán-rendszer megkapta legerősebb ellenzékét, amely alkalmas lehet arra, hogy egybegyűjtse a bizonytalan demokraták táborát. Orbán nélkül a Fidesz még egy gyűlést sem tud tartani, távolléte visszavarázsolhatja a szabadságot egy napra Budapestre, ha sokan elmennek az Orban-rendszer elleni tüntetésre.

Hosszú várakozás, sok felesleges csatározás, egy év időveszteség után bekövetkezett az, ami régóta várható volt: Gyurcsány Ferenc híveivel kiválik az MSZP-ből és új pártot alapít. Pontosabban, a pártot már korábban bejegyezték Demokrata Párt néven, most ezt a pártot átnevezik, az új párt neve Demokratikus Koalíció lesz. A párt elnöke várhatóan Gyurcsány Ferenc lesz, az MSZP frakciójából kiváló önálló frakció vezetője Molnár Csaba. Az egyes számú tagkönyv tulajdonosa Vitányi Iván, de a párt szellemi vezetője és meghatározó személyisége Gyurcsány Ferenc.

A Demokratikus Koalíció megalakulásának első évfordulóján megrendezett ünnepseg hosszú vajúdásnak vetett véget. Mindkét fél tudhatta, hogy a kibékíthetetlen ellentéteknek szakadás lesz a vége. Gyurcsány Ferencet korábban is elsősorban saját pártja buktatta meg. Miután nem tudta az MSZP-t a maga képére formálni, és elfoglalni sem volt képes, híveivel együtt kivált, és új pártban folytatja, ami az övé. A történtek mindenki számára megnyugtatóak, az MSZP megszabadult Gyurcsánytól, Gyurcsány megszabadult az MSZP-től. A válást már sokkal korábban és békésebb úton is lebonyolíthatták volna. Miután világossá vált, hogy Gyurcsány nem elég erős az MSZP-ben a párt elfoglalására, egy elvesztegetett év után megalakította saját saját pártját, és kettészakította az MSZP-t.

Gyurcsány Ferenc egy olyan pártot akart megújítani, amely nem akart változni, főleg úgy nem, hogy a volt miniszterelnök abban meghatározó szerepet játsszon. Belső strukturális és sajátos hatalmi viszonyai akadályozták ebben, amelyek felszámolása volt Gyurcsány első számú szándéka. Azt az első perctől kezdve tudni lehetett, hogy a pártpénztárnokra és a kölcsönös függőségek rendszerére épített MSZP-ben valós hatalomra sem ő, sem más pártelnök nem tehet szert, és ezt a pártot szakadás nélkül megváltoztatni nem lehet. Gyurcsány ennek ellenére kísérletet arra, hogy magához ragadja az MSZP-t, megspórolja egy új párt építésével járó nehézségeket. Ezzel elvesztegetett egy évet, lebénította saját pártját és magát is. A mostani időzítése azonban kiváló.

Gyurcsány távozásával az MSZP – saját belső logikájának és működési mechanizmusainak keretei között – önmaga kényszerül majd arra, hogy valamiféle megújulásba kezdjen. Mostantól nem foghatnak semmit Gyurcsányra és nem is várhatnak rá. Ha az MSZP rövid időn belül nem képes jelentősebb intellektuális tőkét megmozgatva arculatot és stílust váltani, a Gyurcsány-párt elszívhatja előle a levegőt, és veszélybe kerülhet a parlamentbe jutása is 2014-ben. Ez már olyan egzisztenciális veszély, amelynek van mozgósító ereje a pártban. A saját zsebükről és jövőjükről van szó. Automatikusan nem hullik az ölükbe a parlamenti mandátum. Az még a jövő titka, hogy az MSZP jelenlegi állapotában képes-e megtenni azokat a lépéseket, amelyek a fenmmaradásához elengedhetetlenek, Gyurcsány kiválása milyen erjedési folyamatokat indít el.

Sajtóhírek szerint az új párt két hét múlva választja meg tisztségviselőit. Egyes hírek szerint néhányan kollektív vezetést szorgalmaznak, amely már születésekor a párt halálát jelentheti: politikai pártot nem lehet kollektívan vezetni. Ennek a pártnak akkor van esélye, ha modern, professzionális párttá szerveződik, és levetkőzi a mozgalmi romantika vonásait. A párt egyetlen vonzereje a DK vezetője, Gyurcsány Ferenc, a szimpatizánsok miatta csatlakoznak. Az új pártban úgyis az lesz, amit ő akar. Ha ezt megpróbálják elfedni, esetleg a döntési mechanizmusokat korlátozni, a felelősségi viszonyokat összezavarni, azzal saját megukat köthetik gúzsba.

Gyurcsány Ferenc személye kétségkívül megosztó is, sokan vannak, akik elutasítják őt, de ha az új párt nem vállalja fel voltaképpeni alapítóját, arctalanná válik. A Demokratikus Koalíció egyetlen arca Gyurcsány Ferenc, neki kell meggyőznie a szélesebb közvéleményt, és a vele szimpatizálók táborát is, hogy képes nemcsak legyőzni Orbánt, hanem helyébe egy működőképes, hatékony és eredményes kormányzást állítani. Gyengesége és vezetői alkalmatlansága nem újabb hatalmi vákuumot, és egy másik – ezúttal egyértelműen nyilas, szélsőjobboldali – hatalomátvételt készít elő. Ha Gyurcsány Ferenc megfelelő médiatámogatást tud szerezni, és nem egy bloggal, valamint harminc fős sörözésekkel kívánja maga mellé állítani a közvéleményt, alkalmas lehet arra, hogy az Orbán-rendszer legerősebb ellenzéke legyen. Ha nem épít médiát a pártja mögé, nem tudja felvenni a versenyt a Fidesz hazugsággépezetével. Azt senki nem kérdőjelezi meg, hogy a volt miniszterelnök szavakban a legtehetségesebb és a legfelkészültebb magyar politikus, demokratikus elkötelezettsége és az általa képviselt értékek megkérdőjelezhetetlenek, intellektuális képességei “ég és föld” magaslanak a pálinkázásban erős Orbán fölé, de azt ma még kevesen hiszik, hogy képes hatékony, erőskezű kormányzásra, alkalmas széles bázis összefogására és integrálására, öt embernél nagyobb közösség irányítására. Erről meg kell győznie saját táborát és a vele kapcsolatban kételkedő demokraták széles rétegeit is.

Gyurcsány most is jól beszélt

A Népszabadság tudósítása szerint Gyurcsány Ferenc ezúttal is erőteljes és jó beszédet mondott. Október 23 előestéjén 1956-ról azt mondta, hogy a forradalom a népi, progresszív hagyományok betetőzése volt. Egy szabad, független, demokratikus ország megteremtése volt a cél, nem pedig a visszarendeződés. Hozzáteszi, hogy október 23-a sokak szemében azóta meghasonlott ünneppé vált. Szerinte a jobboldal mostani képviselői Nagy Imrét elhallgatva csak Mindszentyt látják. Gyurcsány beszélt arról is, hogy azoknak a demokratáknak a társaságát, szövetségét keresik 1956 óta, akik Nagy Imre erkölcsének oldalára állnak és nem tesznek hozzá egyetlen mondatot sem, ami a “de” szócskával kezdődik.

Gyurcsány beszédében megkérdőjelezte az Orbán-kormány antidemokratikus döntéseinek legitimitását. “Lehet-e demokratikus választásokon teljhatalmi felhatalmazást kapni az önkény bevezetésére, a köztársaság lebontására?” – tette fel a kérdést és meg is kapta nyomban a választ a közönségtől: “nem”.

Gyurcsány arról beszélt, hogy a jelenlegi hatalom a demokrácia megbecstelenítésére használja felhatalmazását. Egyértelművé tette, hogy illegitimnek tekintenek minden olyan kinevezett állami vezetőt, aki nem a korábbi alkotmányosság, hanem az Orbán-rendszer egypárti alkotmánya alapján kapta megbizatását. Így az új alkotmánybírákat, az ÁSZ elnökét vagy épp a legfőbb ügyészt. Szerinte ők csak a “hatalomittas Orbán Viktort” szolgálják.

Gyurcsány szerint a demokratikus alkotmány, és az 1989-es “alapító atyák” szándéka kizárja, hogy olyan hatalom legyen, ami a kisebbségben maradtak kárára felülírhatja a demokratikus rendszert. “Az alkotmány közös, többségi és kisebbségi” – fogalmazott. Szerinte az Orbán-rendszer 1944 állapotába vezeti vissza Magyarországot. “Az akarom üzenni a miniszterelnöknek és pártjának: mi nem megyünk vissza 1944 Magyarországára! Mi, nem!” – mondta az ex-kormányfő, amelyre vastaps volt a válasz.

“Trianon nem az éledező magyar polgárság, hanem egy súlyosan elhibázott jobboldali, keresztény politika eredménye” – mondta ki az igazságot, hozzátéve: ezért mi, 2011-ben “nem hibáztatunk senkit, a mostani jobboldal nem felelős Tisza István tettéért”. Gyurcsány szerint a jobboldalnak nem azzal kell elszámolnia ami annak idején történt, hanem azzal, ami most történik a kormányzása alatt.

A volt kormányfő beszédében elmondta még, hogy az országban sokan csalódtak a rendszerváltásban és az azt követő politikai elitben. Hangsúlyozta azonban, hogy az akkori fundamentumot, a “szabadságot” nem szabad félretenni. Szerinte 1989-ben olyan országgá tehették az emberek Magyarországot, amilyenre vágytak: szabaddá. Hozzátette, hogy mindez számos hibát és nehézséget is hozott, de szabadság nélkül csak rabság van. “Amit Orbán most csinál, nyugodtan hívhatjuk keresztény-konzervatív ellenforradalomnak” – jelentette ki, majd egyértelművé tette, hogy ő Orbán kihívója: “ez ügyben, mi meg fogunk küzdeni Orbán Viktorral” – mondta.

Gyurcsány ezt követően arról beszélt, hogy egy évvel ezelőtt adtak még egy esélyt az MSZP-nek, hogy egy jobb párttá váljon. Gyurcsány szerint a baloldal – “még állampárt idejében is” – akkor volt sikeres, amikor egyszerre volt polgári és szocialista, ötvözve a progresszíóval. Szerinte nincsenek már élesen elváló osztályok, csak egy színes társadalom, ezt pedig közösségben, egy közös mozgalomban lehet összefogni. Az MSZP-vel kapcsolatos próbálkozásokról azt mondta: “Sokat küzdöttünk. Nem sikerült.”

Ezután bejelentette: az, hogy az MSZP-nek a tagja volt, “ezekben a percekben ér véget”, amit a jelenlevők tapssal fogadtak. Bejelentette ugyanakkor, hogy a maga részéről véget vet az MSZP-vel való harcnak: “Ma volt utoljára kiritkus megjegyzésem volt pártomról” – jelentette ki. Gyurcsány fontosnak mondta, hogy versengve, de egymásra vigyázva, a másiknak sok sikert kívánva kell folytatni, ha pedig sértés érkezik az egykori szövetségestől, akkor arra nem fog válaszolni.

“Bevallom, hogy kudarcot vallottunk abban, hogy az MSZP-ből új párt legyen. És, ha kudarcot vallottunk, akkor saját utat kell járnunk. A saját út pedig az, hogy létrehozunk és nyugatos, polgári, balközép pártot” – mondta. “Az új párt neve: Demokratikus Koalíció” – tette hozzá. Gyurcsány szerint a Demokratikus Koalíció a szabadság és a szolidaritás pártja lesz. A demokratikus ellenzék egyik tagjaként Orbán rendszerének megbuktatása és az új köztársaság felépítése a célja az új formációnak.

Gyurcsány rámutatott, hogy a pártok törvényességi felügyelője a jelenlegi rendszerben a legfőbb ügyész Polt Péter. “Én nem bízom benne, ezért nem bízzuk rá a sorsunkat. Azt feltételezzük, hogy ha rajta múlik, a mi pártunkat sohasem jegyzik be. Azért, hogy Poltnak sok köze ne lehessen az új párt létrehozásához, ezért a már megalakított Demokrata Pártból hozzuk létre a Demokratikus Koalíciót azzal, hogy megváltoztatjuk nevét, alapszabályát és vezetőségét” – jelentette ki. Ez azt jelenti, hogy ezt a pártot korábban tényleg neki hozták létre, amit korábban még cáfolt. A volt kormányfő szerint ezzel fityiszt mutatnak a legfőbb ügyésznek és egyúttal megköszönte azoknak a kerületieknek, akik korábban megalapították a Demokrata Pártot.

Gyurcsány kijelentette, hogy a DKP-nak külön frakciója lesz, ami már szombaton megalakul, a vezetője Molnár Csaba lesz. A volt kormányfő leszögezte, hogy az érvényes parlamenti szabályok szerint a frakció megalakításához elegendő az, ha a képviselőcsoport kimondja megalakulását. Gyurcsány ugyanakkor figyelmeztetett, hogy a jobboldal bizonyosan minden törvényes és alkotmányellenes eszközt ki fog használni, hogy ezt a folyamatot megnehezítse.

A Demokratikus Koalíció Párt “egyes számú tagkönyvét” Gyurcsány ezután ünnepélyesen átadta Vitányi Ivánnak, akit a tömeg hosszan éljenzett. ”Hát akkor, most a munka kezdődik” – folytatta a volt kormányfő.

Ezután a párt lehetséges programjáról beszélt: “Azért fogok küzdeni, hogy visszaadjuk a művészet és a kultúra szabadságát. Nem kívánjuk, hogy a kormány vagy politikusok határozzák meg a színházak műsorpolitikáját, az Operaház műsorát. Azt kívánjuk, hogy viruljon, legyen szabad a magyar művészet és kultúra (…) A politikus maximum pizzát rendelhet, de nem műalkotást” – tette hozzá.

Gyurcsány szerint ki kell lépni a rendszerváltás utáni torz álomból, amelyben sokan azt hiszik, hogy a közösségi és egyéni jólét csak a kormány akaratától függ. Olyan politikát akarnak folytani, ahol minden magyar polgár tudja, hogy elsősorban ő a felelős saját magáért és családjáért.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (47 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +69 ( 79 szavazatból)
Gyurcsány megalakította a pártját, 4.7 out of 5 based on 47 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(150)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

150 Reader’s Comments

  1. Husz János Puszita “Akibe nem szorult jó adag nárcizmus, kizárt hogy politikusnak áll. ”
    .
    Ez igaz. Az arányokkal van néha gond.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  2. neroka
    ” Mit foglalkoztok Maeldronnal? … Abszolút lényegtelen, hogy mit gondol, hogy szereti e, vagy utálja Gyurcsányt!”
    .
    Ja, ez lényegtelen, főleg neked. Csak azt felejted el, hogy elindultak külföldre az emberek, főleg az én korosztályom, főleg a diplomások, illetve, akik értenek valamihez, és hajlandóak dolgozni, és ez visszafordíthatatlan, és orbitális nagy szívás. És sokan nem csak Orbán miatt mennek, hanem ő az utolsó csepp. Mert nincs értelmes alternatíva. Nincs miben reménykedni.
    .
    Na, ez a bajom Gyurcsánnyal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Maeldron
    2011. október 22. szombat
    20:23

    Bocs! Véletlenül lájkoltam…Megcsúszott az egerem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  4. Nekem az a véleményem, hogy ez a Maeldron éppen hogy nem fideszes provokátor, hanem inkább az MSZP balszárnya felé húzó valaki.
    Olyan problémákat akar GYF fejére olvasni, amiért nem GYF a hibás, mint pl a taglétszám. Az őskövületek nem akarták a pontos létszámot megmondani, mert nem is tudják pontosan.
    Az, hogy kérte ne menjenek Orbánék házához tüntetni, csak emberségét bizonyítja. Ne kelljen az Orbán gyerekeinek is átélni, amit az övéinek kellett.
    Az meg, hogy nem visz semmit, nagyvonalúság, mert a vele távozó tagokat is megilletné valami a pártvagyonból. Ugye 89-ben ők simán vitték az MSZMP vagyonát.
    Ráadásul a mostani állami pénzek nagyságában benne van az ő rájuk adott szavazatok sokasága is. Tehát legalább az állami pénzből az egy-egy képviselőre jutó részt megkaphatnák. Ennyiben lehetne nagyvonalú Mesterházy meg Simon is. Csak ennyit, nem többet, mert a többinek igen erős korrupció szaga van. Amiről ugye a napokban lehetett valami feljegyzés félét olvasni.
    A 10 főhöz meg 7 már régen megvolt, a DKP megalakulásától talán.

    Én is örülök a megalakulásnak, sok sikert és azt, hogy végre eljussunk oda, hogy nem valakik ellen szavazunk, hanem valakik mellett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  5. Rossmodorban
    2011. október 23. vasárnap
    00:17
    Ennél finomabb figyelmeztetést jó modorban sem lehet összerakni. :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  6. Ha a jelen tudásunk szerint a következő választás 2014-ben lesz, akkor békés módszerrel hogyan lehet egy kormányzó erőt leváltani? Ezt mondja meg a nagy okos. Mert épeszű ember nem akarhat igazi forradalmat, vérontást. Márpedig Orbánék nagyon az elleni védekezésre, fellépésre készülnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  7. Békés módszerrel ELŐBB leváltani (pontosabban)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  8. bozse: egy forradalommal k. olcsón megúszná az ország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (15 szavazatból)
  9. Végigolvastam a hozzászólásokat, és meg kell mondanom Maeldron egy troll!
    Nem kell vitázni vele, mert ez élteti minden blogon.
    Nekünk vagy egy véleményünk,és reméljük hogy nem fogunk csalódni. Ilyen egyszerű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  10. Végre! Gyurcsány “megemberesedve” feltámadt. Ezzel nem bántani akarom az MSZP t, nekik is marad hely a baloldalon. Viszont: kaptunk egy energikus, tehermentes baloldali pártot. Az időzítés is jól sikerült. A Fidesz ekkora elcseszett halmaza még erősebbé tette az új párt fundamentumát.
    Nagyon jól tette Gyurcsány Ferenc, hogy “egy gombostűt se visz magával” az új párt. Így a MSZMP – vel jelképesen is szakított. Hajrá DEMOKRATÁK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  11. bozse,és bumburi véleményével értek egyet!
    Maeldron megjegyzését nem dijazom,és azért hangsúlyozom ezt ki,mert véletlen,kattintottam,a tetszik,jelre,TEHÁT EGYÁLTALÁN NEM TETSZIK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  12. Nem volt “FELESLEGES”, az az egy év, amelyet Gyurcsány az MSZP “megújításával” töltött, és nem a SEMMIBŐL alakította meg az ÚJ PÁRTOT! Egyrészről bebizonyosodott, hogy a jelenlegi MSZP “megújíthatatlan”, legfeljebb egy hagyományos balos elmozdulásra lehet képes! Azaz a modern szociáldemokrácia értékei sem érvényesíthetők ebben a szerveződésben! nem véletlenül, Vitányi és “hívei” is ebben az új Demokratikus koalícióban látják ennek jövőjét! Másrészről az MSZP egyik platformjaként a DK kiépítette szervezeti rendszerét és, és a demokratikus erők prominensei felé a kapcsoltait! Harmadrészt pedig egy Orbán rendszerrel szembeni elégedetlenség felerősödésének idején jelenik meg! Ugyan a”civil szerveződések” és tiltakozások megmozdíthatnak tömegeket az elégedetlenség kifejeződésére, sőt a Fi(de)sz kormány bázisának eliminálására, de mégis szükséges politikai szerveződések létrejötte is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  13. öregszeder: kell néha ellentmondás, különben nagyon egysíkúvá válna az élet. Ezt egyébként évszázadok óta tudja a katolikus egyház is, amikor a szentté avatásnál alkalmazza az “Advocatus diaboli”-t, azaz az ördög ügyvédjét. Akinek egy feladata van: mindenbe belekötni, hogy aztán vele szemben még jobban ki lehessen domborítani a szent mellett szóló érveket. Azaz Maeldron-t (ha nem lenne) ki kéne találni. És mielőtt hörögne valaki – ezzel közel sem Gyurcsány szentsége mellett érveltem – hanem csak a technika hasznossága mellett.
    Egyébként ő még az enyhébbek közé tartozik, Fabius jobban fanyalog:
    http://varanus.blog.hu/2011/10/23/gyurcsany_csore_toltve
    és valahol igaza van: ha ez az új párt sem képes nagyobb tömegeket megszólítani, értelmes PROGRAMOT kínálni – akkor “csak” a szavazóbázis osztódása következett be.
    Nem túl jó jel, hogy DKP tagfelvétel keresésre a gúglin egy FANTASY játék jön fel! Eleve nem tetszett, hogy kihagyták a magyar vagy nemzeti jelzőt a pártnévből, de az, hogy még csak utána sem néztek?!

    (mondtam Maeldron, hogy várj egy kicsit – aztán már lehet fanyalogni – én például értük és nem ellenük)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  14. Maeldron egy őskövület MSZP-s.Elszólta magát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  15. Gyurcsányék kihagyták a “magyar” és a “nemzeti” jelzőt az új pártjuk nevéből? -
    Ezt csak üdvözölni lehet. Helyettük található 314 olyan párt, szervezet, csoport Hungáriában, melyek bőségesen pótolják a DKP hiányosságát.
    Egyébként is: miért szükséges Magyarországon(!) kihangsúlyozni egy pártnak azt, hogy magyar illetve nemzeti. Ha déli szomszédaink hoznának létre egy Szerb Nemzeti Párt elnevezésű politikai csoportocskát, akkor csak-csak érthető lenne a dolog…
    Örülnék, ha Gyurcsány Ferenc új pártja alaposan megerősödne – de a jelenlegi helyzetben az összefogás hiányát mutatja a DKP.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. gm – ÉS DK-s – mert ezt is elpöttyintette. Azaz van józan esze, viszont a DK tagságának nagy részéhez képest van csalódása is – mert a lelkes kezdet után eléggé magukra lettek hagyva. Ezért tényleg attól függ a DK sorsa, hogy mit tudnak MÁSKÉPP csinálni, mint az Mszp berkein belül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  17. kekec,
    “Eleve nem tetszett, hogy kihagyták a magyar vagy nemzeti jelzőt a pártnévből”
    Nos, nekem az az egyik szimpatikus tulajdonsága.
    1. Minek a “magyar” szó, ha eleve magyar a megnevezés? Csak nem a más nemzetiségűek kizárása, lenézése céljából?
    2. A “nemzeti” még rosszabb. A nemzeti és a szocialista ideológia keveredése a lehető legrosszabb. Olyannal bőven el vagyunk látva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  18. girbegurba – az nem tetszik, hogy ezeket a jelzőket a mellőzéssel átengedik a szélsőjobbnak. Nincs hozzá joguk, hogy kisajátítsák. (mint amikor anno a kokárdát akarták jobbos jelvényként alkalmazni) Látod te is kezded jobbos jelzőnek minősíteni ezeket. Egy frászt – minket is megillet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  19. Kedves kekec! Semmi bajom az ördög ügyvédjével, de a szemetelőket, akik sértegetnek, személyeskednek, 24 órában folyamatosan csak “hozzászólnak” megállás nélkül, azokat nem bírom tolerálni. Sunyi módszer a kommentelés szétcseszésére. Biztos anyagilag megéri neki, mert fárasztó munkát végez.
    Ami pedig a témát illeti: persze, hogy nem kell nagyon elszállni a DKP megalakulásának hírétől, nem tudni mi lesz belőle, de azért már reménykedni szabad, nem? Ezért a reménykedésért ne sértegessen senki, pláne ne ilyen alpári módon, mint ez a troll. Mi pedig bemegyünk az ő utcájába és teljesen feleslegesen vitatkozunk vele,partnerek vagyunk a játékához. Nézd vissza az oldalakat és rájössz azonnal mi az, ami miatt ezt mondom. Talán egyedül többet írt, mint az összes többi. Nagyon szorgalmas, de bsszantó és unalmas.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  20. kekec! Én azért mégiscsak örülök, hogy nincs benne a “nemzeti” v.magyar a párt nevében, mert az utóbbi időben még a wc papir is az volt, mármint nemzeti.
    A google-n meg még korai a jelentkezési lap keresése, de nem kell már sokáig erre várni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  21. Ugocsa – a keresés onnan jött, hogy a mai tüntetés talán jó alkalom lett volna néhány jelentkezési lap kiosztására – ehhez elég lett volna a fő közelítési csomópontokon 1-2 aktivista odaállítása, meg némi fénymásolás. Gyors, egyszerű és főleg OLCSÓ módszer. Utána akartam nézni, hogy lesz-e ilyen, és akkor jött fel a fantasyjáték, ahol a DKP-ra lehet jelentkezni, és nem is tudom a fokozatokhoz hány DKP-t kell megszerezni. Ez most sem jó – de később még rosszabb lesz! Már csak technikai okból is jó lett volna ezért NEM Dkp rövidítést alkalmazni, hanem annak valamilyen magyar vagy nemzeti kiterjesztését. És juszt sem vagyok hajlandó ezeket a jelzőket jobbos jelzőknek tekinteni! Minket is megillet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  22. öregszeder – te így látod, én meg úgy, hogy Maeldronnal vitázva pörgősebb lett a vita. Az nagyon unalmas lenne, ha csupa hozsanna hallatszana!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  23. kekec! Van igazságod, de én mégis azt hiszem jobb igy, mert a mai “millás” tüntetés, abszolút civil, a pártok nélkül. Nem lenne szerencsés ezt kihasználva közékeverni párt kampányt, vagy toborzást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  24. Mi az, hogy nemzeti? Mi az, hogy magyar? Aki Magyarországon él és ennek a társadalomnak a tagja annak miért kell a meg erősítés? Oly barom, hogy nem tudja hol él és milyen ország társadalmának a tagja?
    Széchenyi mondta:”Nem az cselekszik, bölcsen, ki hazaszeretetét abban helyezteti, hogy minden idejét annak dicséretére pazarolja, hanem inkább az, aki hátramaradásait fejtegeti s boldogításában elő segélleni fáradozik. Ami igazán jó és kitűnő, nem kell annak dicséret; fénylik a gyémánt magában is.
    Tudom, hogy a Semjén félék ezt nem értik, úgy vannak Széchenyivel, mint turai pap a szentséggel: hallottak róla.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  25. Alugy!”…miért kell a meg erősítés?”
    Azért , mert vagy csak a magyarnak kinyilvánítottak tartoznak a célhalmazba (ki és milyen jogon minősít annak?) vagy vannak magyar állampolgárok és magyar nemzetiségűek (akik jó magyarok). Úgy látszik megvan az igény a közösség tagjainak az osztályozására. A Magyar Köztársaság területén a magyar parlamentben működő párt nevében mi másért kéne szerepeljen, hogy magyar. Nyilvánvalóan osztrák, vagy izraeli nem lehet, bár ezt jobboldalról megkérdőjelezik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  26. Érdekelne majd újra Mihancsik véleménye, most, hogy már van “gyurcsányista” párt:
    “a közéletről és a politikáról szóló egyrészt-másrészt beszéd már régóta nem a józan mérlegelést jelenti, hanem a helyezkedés és a gyávaság vagy éppen a doktrinerség szinonimája. Hogy két konkrét területet mondjak példaként: nem ugyanaz a baj a Fidesszel és az MSZP-vel, nem ugyanaz a baj a kormányzásukkal, sem mindazzal, amit képviselnek és megtestesítenek. Az egyik hibája nem a másikéhoz mérhető, hanem kizárólag ahhoz, amit te gondolsz a kormányzásról és a politikáról. Ugyanígy nem fulladunk bele a saját elveinkbe sem. Természetesen alapkérdésnek tartjuk a szabadságjogokat, de azt hiszem, egyikünk sem tartja védendő értéknek a nácik szabadságjogait. Valószínűleg ez az alapkülönbség a Galamus – azaz mindannyiunk – hangvétele és alapállása és a meanstream véleménymondók közt. Nem politikai drukkerek és segítők vagyunk, nem is megszállott jogvédők. Mi a magunk civil hangján és józan eszével más civileknek beszélünk. Ami az MSZP-t és Gyurcsányt illeti, vagyis a magyar pártpolitikát, ami jóval szűkebb terület: igen, azt hiszem, egyikünk sem gondolja, hogy a mai MSZP bármire megoldás lenne. Ezzel szemben valóban úgy hisszük, ma úgy áll a helyzet, hogy Gyurcsány szemlélete, látásmódja, reformjai nélkül egyhamar nem lesz használható baloldal Magyarországon. De nem vagyunk „gyurcsányisták”. Nem olvashattál nálunk olyan írást, amely bármivel és bárkivel szemben elvtelenül kelt Gyurcsány pártjára, ezzel szemben olvashattál olyat, tőlem is akár, amelyik arról szólt, hogy komoly hiányérzeteim vannak vele kapcsolatban: nem tudjuk például, és ez baj, hogy levont-e bármilyen, és ha igen, milyen következtetést abból, ami ordítóan hibás volt a saját kormányzásában. Nem tudjuk, ő személy szerint mit tanult és miben változott. De mondom, ez egy szűkebb terület, a pártpolitika területe, és szerencsére az élet elsősorban nem erről szól. Természetesen mint mindenkinek, nekünk is muszáj gondolkoznunk azon, hogy mi lesz, egyáltalán mi lehet a 2014-es választáson. Ez a relativitás világa. Hiába szeretnék én egy jól működő liberális pártot, ha egyszer a csíráját se látom. A jelenlegi választékban kell gondolkozni és eldönteni – ezért relatív a dolog –, hogy melyik megoldás a legkevésbé rossz, melyik a legkevésbé vállalhatatlan, melyikben van némi fantázia. Szerintem – talán szerintünk – egy Gyurcsány-féle pártban. Csak hát ilyen párt sincs egyelőre.
    http://mozgovilag.com/?p=4811

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  27. Ugocsa: nem a tüntetéSEN, hanem az oda vezető utak csomópontjain: Astória, Kálvin tér gondolkodtam. Én. Mert úgy látszik a DKP-soknak ez eszébe sem jutott – vagy a te érvelésed alapján is – elvetették az ötletet. Pedig gyors és OLCSÓ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  28. Az Index tudósítása azt írja, “még látszik, hogy szegényes a megalakuló nagygyűlés” gyenge minőségű a hangosítás, és egyáltalán környezet.
    NEM BAJ!!!!!
    A lehető leggyorsabban lehetővé kell tenni a tagtoborzást, programot kell adni, és bevonni a napi politizálásba, a kis hétköznapi párt ügyek intézésébe a belépő tagságot. Helyet és teret kell adni az úgynevezett “kóválygó” szavazóknak, a bizonytalanoknak, a pártjukat vesztetteknek, a sok baloldalinak, akiknek elegük van a diktatúrából.
    Komoly nagy gyűjtőpártot kell “gründolni”. Először valóban az idősebbek fognak csatlakozni, azután jönnek majd a fiatalok is, mert rá kell őket döbbenteni, hogy a jövőjük a tét.
    Hajrá, előre a Gyurcsányi úton.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Végigolvastam az összes kommentet (tegnap technikai okokból – leszakadt a netem) nem volt módom rá. Érdekées és pezsgő az egész. Hátom dolgot tennék hozzá a magam részéről:

    1. Reménykedek (nem csak GYF személyében, bár a személyiség is fontos, de előtte még nehéz és rögös út áll, amíg a karaktergyilkosság által “kivégzett” politikai énjét újra felépítheti, mert a hang jó, a célok szintén, és a – ma még csak körvonalaiban vázolt programot is el tudom fogadni.

    2. Én Maeldront nem tartom se trollnak, se szélsőbalos vagy fideszes provokátornak. Neki vannak kétségei, elsősorban GYF személyisége okán (bár a “pojáca” jelzőt én is sértőnek és túlzónak találom), de sok más dologban szerintem jól látja a dolgokat. És (az említett jelzőtől eltekintve) kulturáltan vitatkozik. Ne essünk bele abba a hibába, hogy ha valaki csak egy kicsit is eltérő nézeteket képvisel, azt azonnal ki kell rekeszteni! Ezt a technikát hagyyjuk meg a jobboldalnak!

    3. Tökös lány vagy, kekec (jó kis képzavar… :-), de így gondolom), jó olvasni a hozzászólásaidat. Főleg az tetszik, hogy Te is sokszor kételkedsz és tépelődsz, vagyis GONDOLKOZOL…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  30. Elnézést az elütésekért és a zárójelek időszakos hiányáért, túl gyors voltam… :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  31. Köszi Observer, a megbecsülés – a többi kommentelő társsal is – kölcsönös. Nem véletlenül ragaszkodunk a társasághoz.
    Egyébként újra átolvastam a cikket – igen nagy részek vannak benne Gyurcsány szövegéből – amivel alapjában véve itt senki sem vitázott. Alapjaiban tehát tisztességes demokrata alapvetésnek fogadjuk el, kétségek csak Gyurcsány személyével, hibáival, és a DK lehetőségeivel kapcsolatban merültek fel.
    Azt hiszem ez jó alap lesz a demokraták együttműködésére (már nem a kétségek, hanem a lényeggel való egyetértés)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  32. Elnézést, ha nem lesz összefüggő amit írok, de ahogy olvastam a kommenteket ,írtam a „saját” (nem a pártom :) ) véleményét.
    Először is lehet hogy már ezzel kiverem a biztosítékot, de sajnos 90%-ban Maeldronnal kell egyetértenem. Maeldron nem fikázik, érvel.(mint ahogy Bartus László is) Ez az, amit az elvakult választó soha nem ért meg, és soha nem bocsát meg. Ha netalán igaza lenne, akkor sincs igaza. Nem fog utána mea culpázni hanem rátesz egy lapáttal és fennen hirdeti, mert nagyobb a pofája hogy már ő is megmondta annak idején, sőt durvábbakat is leírt.

    „A pártokat azért hozták létre, hogy megosszák azokat, akik egyébként a nemzet érdekében esetleg összefognának”

    A magukat demokratáknak nevezők pofáznak, közben meg Orbán az utcára vitte a csőcseléket és még Gyurcsányra is keni, és még el is hiteti a választóival, hogy ez az igazság. Ez ám a taktika. Ügyész: Tisztelt bíróság az egész úgy kezdődött, hogy azok a mocskos rendőrök visszaütöttek.

    A választók olyan hülyék mint a segg (velem együtt), de tudom, Te nem vagy olyan. Téged nem lehet megvezetni. Te tudod a tutit.

    „Az átlagembert nem érdekli, hogy szocializmus van vagy kapitalizmus, nem érdekli, hogy a jobboldal, vagy a baloldal van hatalmon. Az átlagembert egy dolog érdekli, JÓL SZERETNE ÉLNI!” Ezért megvezethető, mert „szeretne”, ezért hisz a különböző politikai pártoknak, akik ígérgetnek neki fűt fát, amit majd nem fognak betartani.”

    Jelen pillanatban a legalkalmasabb jelölt Viktor ellen Gyurcsány. Nincs a Magyar politikai életben rajta kívül meghatározó karizmatikus egyén, és a népszerűségét, most egyetlen dolognak köszönheti, hogy Viktor le akarja sittelni. A nép, az istenadta nép mindig a gyengéknek szurkol.
    Viktor már rég megbukott volna, ha Gyurcsány az öszödi beszéd után lemond (ettől függetlenül én is azt mondom, hogy végre volt egy politikus, aki ki merte mondani azt, amit mindenki tudott, csak mint a strucc a homokba dugta a fejét és élvezte a győzelem dicsfényét) Viktort csak Viktor módszereivel lehetett legyőzni, rálicitálni a tétre. Sajnos most a jobbiknak áll a zászló és addig, míg itt Maeldront akarjátok kitiltani a fórumról addig ők ugyanazzal a demagóg dumával fognak hatalomra jutni, mint annak idején Viktor és Gyurcsány.

    Az a baj, hogy azt mondjuk “csak dumáljon szegény idióta” csak azt nem vesszük figyelembe, hogy a mióta a világ a világ szavak miatt álltak fel egyszerű és nyugodt emberek, és foglaltak el országokat, ölték meg ott az embereket, szavak miatt ölték egymást a más vallásúak, a nem egyformán gondolkodók a más párthoz tartozók. Szavak miatt öli meg az apa a gyerekét és fordítva. “CSAK szavak .”CSAK” szavak miatt. Óriási felelőssége van az értelmiségnek, mert ők adják a szavakat az egyszerű emberek szájába, akik nem tudnak mit kezdeni vele, kihasználják őket, aztán ha úgy adódik kétarcú Janusként, az új hatalmat éltetik.

    Ha kiejtik Bokros Lajos nevét mindkét oldalról köpködnek rá meg „csomagoznak”, csak azt felejtik el, hogy neki volt az egyetlen józan programja, amihez sajnos a „tömegnek” nem fült a foga.

    Pénz nélkül nincs politika. Ennyi. Aki azt hiszi, hogy elég a duma hozzá az nagyon téved, és a sajnos az egyszerű „pogár” nem lát a színfalak mögé.

    Józanul gondolkodó ember nem politizál csak az benne a pláne, ha nem politizál, akkor az idióták fogják meghatározni a korlátait. Ez az igazi 22-es csapdája. Sajnos a való életben nem lehet elvenni a hatalmat az egyik pillanatról a másikra a gonosz varázslótól, mint Szabó Magda Tündér Lalájában Aterpatertől. Ehhez sajnos más kell.

    „A politikai hatalom – illúzió. Ha a nép úgy gondolja, van hatalmad, akkor van hatalmad. Ha a nép úgy gondolja, nincs hatalmad, akkor nincs hatalmad.”
    Jimmy Breslin
    Nem egy példa van rá, Ceaușescu, Szaddam, Mubarak, Kadhafi,

    « A törvény az amit én egy papirra firkantok » Szaddam Husszein.
    2012 Magyarorzág ………. ??????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  33. Egyébként a 11.02-kor belinkelt Mozgó Világ cikk részben a Galamusról szól, és nagyon hasonló elveket és véleményt hangoztatnak, mint Bartus. Kár, hogy jelenleg még nem ez a meanstream a liberális értelmiség körében:
    “a faji felsőbbrendűség, a fajgyűlölet és a vele járó verbális és valóságos erőszak a legfertőzőbb és a legveszélyesebb ideológia és szerveződési alap. Az a társadalom beteg társadalom, amelyik akár egyetlen polgárának az életét, a biztonságérzetét, a lelki nyugalmát hajlandó feláldozni azért, hogy a nácik szabadon beszélhessenek és gyülekezhessenek. Ha nem borzalmas történelmi tapasztalatok alapján mondanám ezt, mondhatnám az elmúlt húsz évünk ijesztő tapasztalatai alapján. Alkalmatlan eszköz, önáltatás, doktrinerség volt és ma is az abban bízni, hogy majd a többség józan ítélete, ereje, tisztessége visszaszorítja és kevésbé vonzóvá teszi a nácikat meg az ideológiájukat. Ilyen eszközök mellett nyugodtan kiépült nemcsak a náci intézményrendszer, hanem a náci ethosz is. Aki korábban csak otthon, a feleségének mert zsidózni meg cigányozni, ma már büszkén teszi nyilvánosan, sőt szervezetten is. Mert azt mondták neki, és azt tapasztalja, hogy joga van hozzá. És aki az összes frusztráltságát, uralomvágyát, a másik ember iránti megvetését nem tudja másként kiélni, beáll közéjük. A nácizmust csak tiltani és büntetni lehet. Világosan közölni kell a társadalommal, hogy ez a határ. Aki átlépi, azt a közösség minimális egészsége érdekében, elemi önvédelmeként az állam bünteti. Megfosztja a szólás, a véleménynyilvánítás szabadságától, sőt ha nem ért a szóból, a személyes szabadságától is. Ebben az első pillanattól fogva következetesnek és kíméletlennek kellett volna lenni. Ma meg már végképp.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  34. Nem fogom fel, hogy ha valaki őskövület, minek lép be a DK-ba? Perverzió, belső bomlasztás, vagy a kekeckedésben (bocs ‘kekec’) éli meg a legnagyobb örömöt?
    Tényleg örülniük kéne, hogy megszabadultak ‘minden bajuk fő okozójától’.
    Nem, ők még itt is bomlasztani akarnak. Hát hogy képzelik így a jövőbeni összefogást Orbán leváltásához?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  35. Ugocsa non coronat. /Gonoszka.
    (sem)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  36. Bozse – talán mert nem őskövület, amit az is bizonyít, hogy belépett a DK-ba is.
    Egyébként meg megette a fene, ha a pártegységet a viták elfojtásával akarják megvalósítani. A vita nem bomlasztás és az ellenvélemény hangoztatása nem perverzió. Gyurcsány egy elég nagy társadalmi összefogási ívben gondolkodik – ahol amúgy sem lehet a 100 %-os egyetértést biztosítani – vagy ha megpróbálkozik vele, az a marginális rétegpárt felé vezető legbiztosabb út. Nem messiás, nincs nála a bölcsek köve és nem tévedhetetlen. Kellenek az ellenvélemények és a vita, hogy a legjobb utat megtalálják egy eddig járatlan vadonban. Amit a népi bölcsesség a “Több szem többet lát” mondással fejez ki. De persze nem tehet mindenki kedvére sem, mert az nem vezet sehova (amit az apa, a fiú és a szamár vándormeséje is mutat)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  37. Nagy hiba lett volna a civilek környékén a szórólap osztogatás. A D-day-en is többször nemtetszésüket nyilvánították a rendezők más párt ilyen irányú tevékenységéről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  38. bozse – oké, vettem. El is felejtettem, hogy a Jobbik a hazafelé vezető úton ilyesmit csinált – mivel én a Lánchíd felé mentem a tömeggel. Bár én az odafelé vezető út csomópontjaiban gondolkodtam – de talán tényleg nem lett volna politikus rögtön a Jobbikkal párhuzamba kerülni még ezen a téren sem.
    Hát akkor kíváncsian várom a DK(p) első TÖMEGrendezvényét. Remélem az nem pont egy esős napra esik. Elég vigasztalan az időjárás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  39. http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=97171%3Amegalakult-a-gyurcsany-part-vilagos-alapvetesek&catid=71%3Aa-napi-apro&Itemid=109
    Jegyzet a DK megalakulásról, a végén “lökött elemzői” véleményekkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  40. uzbence, 2011. október 23. vasárnap, 11:38
    Tetszik a hozzászólásod.
    De az alábbi rész igazságában nem vagyok biztos:
    >>„A politikai hatalom – illúzió. Ha a nép úgy gondolja, van hatalmad, akkor van hatalmad. Ha a nép úgy gondolja, nincs hatalmad, akkor nincs hatalmad.”
    Jimmy Breslin
    Nem egy példa van rá, Ceaușescu, Szaddam, Mubarak, Kadhafi,<<
    Az illúziónak nagy szerepe van a hatalom fenntartásában. Ha a nép már gyűlöl, de az az illúziója, hogy erős vagy, ő meg gyenge, az hosszú időre fenntarthatja a hatalmadat a nép gyűlölete ellenére is. Ha ügyes vagy, később megfordíthatod a nép érzületét, és akkor túléled ezt a periódust. Ha nem, akkor idővel robban a bomba, és lásd a fenti példákat.
    De pusztán az illúzió megszüntetése, vagy fordítva, a hatalom gyengeségének és a nép erejének illúziója nem elegendő a hatalom megdöntéséhez. Mert mi a nép? Legtöbben csak a nép egy szeletét látjuk. Statisztikával kellene dolgozni, és még az sem elég, mert itt nem egyszerűen a számarányok döntenek. Az is számít, hogy az egyes részek mennyire aktívak, mennyire elszántak, milyen szellemi muníció és milyen anyagi erő áll mögöttük.
    Ráadásul a politikai hatalom a demokratikus államokban nem egyszerűen illúzió, hanem bizalom kérdése is. Igen, a bizalom is lehet illúzió következménye, de nem feltétlenül. Lehet magalapozott is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  41. girbegurba – nem megalapozottnak kell lenni az illúziónak – hanem erősnek.
    “A hit hegyeket mozgat” Orbán azzal nyert, hogy sikeresen konvertálta az alaptalan illúzióit alaposan hitté. Így sikerült megőriznie a valóságtól való nyilvánvaló eltérés ellenére is a a benne, és az általa képviselt cselekvés jóra vezetésében való hitet.
    Egyébként értelmes ismerősöm a negatív TÉNYEK felsorolásával szemben rendszeresen fidess-mantrákkal védekezik: “elmúltnyócév” ” le kell rombolni, hogy építeni lehessen” “idő kell az eredmények megmutatkozásához”
    HISZ, mert abszurd. Észérvekkel megközelíthetetlen.
    Olyannyira megtöltötték ezek a hitelvek, hogy maga is érzi, hogy ezek kidobásával benne vákuum alakulna – és a természet irtózik az űrtől.
    Ezért magas, még mindig a támogatottsága a fidessnek és személyesen (bár egyre csökkenő abszolút mértékben) Orbánnak.
    Egyébként az emberi történelem azt bizonyítja, hogy az egyik hitet nem a hitetlenség, hanem egy másik HIT váltotta mindig fel. Gyurcsányt viszont olyannyira megutáltatták, hogy hiába irracionális – nehéz lesz azon emberek tömegeinek túllépni. Ezért továbbra is Bajnai a jövő embere – vagy ha TÉNYLEG nem vállalja, akkor mást kell felépíteni – vagy Gyurcsánynak kellene végre megküzdeni ezzel az amortizálással. Kiállni magáért, elmagyarázni, hogy mi volt olyan kényszer, ami az ORSZÁG helyzetéből adódott, és mi volt a személyes hibája. Enélkül nem fog sikerülni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  42. Hurrá!A hirre bukfencet vetettem örömömben.Végre született egy reménytelje erő,melyből kifejlődhet egy valódi váltö opárt,mely végetvet a Fidesz és kisöccse /KDP/ gátlástalansságának.Én máris kiléptem a semlegesek sorából és Gyurcsányék táborához sorolom magam .Környezetemmel együtt ez a reményteli testület 12 szaavazatra számithat 2014-ben.Ismerve távolabbi környezetemet sok semleges tartózkodó kifog mozdulnni és szavazatával fogja támogatni ezt az uj pártot.Már látszik az alagut vége,felcsillant sok demokráciát kedvelö a félelmet elutasitó emberek szeme.Hajrá Demokratikus Koalició,Hajrá ujjászülető Magyarország!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  43. Talán nem is sajnos én magam nem ismerem az MSZP. belső felépítését, de azt azért iszonyúnak találom, ahogyan nyolc évi kormányzás alatt önmaguk számolták fel a Magyar demokrácia alapjait. Mire is gondolok?
    1, Köztársasági elnök választás, amikor is Sólyom bár mindenki számára előre látható volt, hogy SZDSZ kontra MSZP összefogás – legalább időszaki megbékélés nélkül a vad madár Fidesz színekben be vitorlázik a legmagasabb közjogi “méltóság” palotájába.
    2, “Hatalmi” pozícióban képesek voltak elveszteni a főügyészi széket.
    3, Az alkotmánybíróságot
    4, Nyolc évnyi kormányzás alatt nem, hogy a – fityeszhez hasonlóan – nem építettek ki média birodalmat, hanem a még meglévőket is sikerült elveszíteni, hála a rádió frekvencia mutyinak. Ehhez képest nyolc év ellenzéki létben a rosszabbik oldal megteremtett kettő Tv. csatornát, kettő rádió csatornát, a fasiszták – nép nemzeti szocialisták – is megteremtettek egy önálló újságot, több félkatonai rohamosztagot. E közben a baloldal sorban adta fel már meglévő, és törvény bocs alkotmány szerinti pozícióit.
    Mint mondtam nem ismerem a belső viszonyokat, de ezek olyan hibák, amiket ha nagyon gyorsan nem orvosolnak, akkor ez az új párt is csak béna kacsa marad, Mi meg nézhetünk a lyukon.
    Tudom itt e nézetemmel sokan nem értenek egyet, de a magam részéről komolyan azt gondolom, hogy ma nem az udvarias szociáldemokrata politizálás ideje, hanem a komolyan radikális baloldali politika ideje van itt – e nélkül ugyan is, fidesztán nem dönthető meg.
    Nem dönthető meg, mert bár a fityesz állandóan középosztályról és az Ő megerősítéséről beszél, miközben a nyers valóság az, hogy a fityesz által emlegetett középosztály legfeljebb a lakosság max. 10%-a, még ettől lejjebb, és ettől még sokkal lejjebb, él a Magyar lakosság 90 %-a. Gazdasági értelemben Magyarország lakosságának 90 %- a proli, munkás, esetleg törpe részben munkás “arisztokrata” ( értem itt a még állásban dolgozó értelmiséget). Nos tehát győzelmet itt (és mindenhol) csak a többség képviseletével, a többség problémájának felvállalásával lehet elérni, az az a tőke seggének nyalásával bizony már muszáj felhagyni, hiszen hazánkban a tőke vagy külföldi, vagy arra teljesen érdemtelen magyar privatizátor, aki az államtól elorzott vagyonát, nem működteti, és azt külföldön, külföldi gazdaságot támogatva költi. Szerintem Ezért kell a politikát a szociáldemokráciánál sokkal radikálisabban balra tolni.
    ui:
    Mielőtt anyázni kezdenétek:
    1, Minden rémhír ellenére a szocializmus nem = a diktatúrával.
    2, A szocializmus nem = a komonizmussal, pláne nem, hogy olyan még a világon sose nem is volt.
    3, Mint már tudjuk a szocializmus nem = a kizárólagos állami tulajdonnal, pláne nem egyenlő a profit elkerülésének módszerével.
    Folytathatnám de most megkímélek tőle benneteket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  44. Girgegurba. Pont erről beszélek. Most még hisznek, benne bármit mondanak a tények. Meg különben is ki fogja bevallani, hogy tévedett. A bizonytalan szavazók talán, de a fanatikusok? Ugyan már. A HIT az egy ilyen dolog :) Már leírtam egyszer kétszer, de tényleg úgy van, mint a viccben, amikor rajtakapja a feleség a férjét meztelenül az ágyban egy nővel és a férj lehordja. Most akkor kinek hiszel nekem vagy a szemednek. Sajnos itt már sorozatos megcsalások vannak, de még mindig nem a szemüknek hisznek.
    http://www.youtube.com/watch?v=YxPPzR2SJwQ az egykulcsos adóról.
    http://www.youtube.com/watch?v=s4220xJr4wg 2 héten belül rend lesz.
    http://www.youtube.com/watch?v=dCJFdTC5YPE a rendvédelmisekről
    http://www.youtube.com/watch?v=CLCokYTDNnU&NR=1 emlékszünk még

    Sajnos teljesen egyet kell veled is értenem kekec.
    Egyik oldalról ahogy Bartus László írta. Ez a meccs már sajnos eldőlt. Ma kimennek kereplőkkel, nádi hegedűvel „ünnepelni” október 23-át. Ha ez a Brüsszel nem jön közbe, még lehetett volna egy kis tüzet szítani, de így? Ennél jobban nem is alakulhatott volna számukra ez a nap. „Gyűlöletük” tárgya nincs jelen. Kinek kiabálják, hogy „Orbán takarodj.” A vakvilágba? Aikido alkalmazása a politikában. :) A változásra nem érett még meg a helyzet. Rengeteg a támogató. 2012-re pedig már le van zsírozva minden. Utólag mindenki K…a okos. Az öszödi beszéd után tényleg le kellett volna mondania Gyurcsánynak és akkor 2010-ben Viktort köpködték volna.
    Ha most Gyurcsányt helyezik előtérbe, az olyan mint olaj a tűzre. Most megkapja a támogatottságot, mert igaztalanul vádolják, de pont ezt tudják Viktorék kihasználni, mert annál erősebb lesz Gyurcsány ellen a saját táborukban a gyűlölet. Látjátok, Vissza akar kapaszkodni a politikába.” Pedig tönkretette az országot.” „Gyurcsány a hibás” az „elmút 8 év” és innentől kezdve nincs visszaút. Megint a nép szívja meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. Csak üdvözölni tudom Gy.F. kitűnő mondatait. Már kormányfőként megszerettem, mégpedig azért, mert őszinte, becsületes ember benyomását keltette bennem. Interjú alanyként mindig a feltett kérdésre válaszolt és soha nem hezitált, nem beszélt mellé és nem magyarázkodott. Rajta kívül csak Gráf Józsefről mondhatom el ugyan ezt.
    A beszéde nagyon tetszett, de azt hiszem ezzel nem mondok újdonságot.
    Remélem okult baklövéseiből többször nem fordul elő az az eset ami a 2006-s választások után, hogy akkori pártja teljesen magára hagyta az embereket és kivonult a politikai életből átadva ezzel a terepet a Orbánéknak.
    Üzenem Gy.F.-nek, hogy a választók és a pillanatnyilag nem választók is állandó törődést igényelnek. Talán nincs is olyan ember ma Magyarországon, aki ne küzdene anyagi és/vagy lelki gondokkal, mindenesetre nagyon sokan vannak. Sokuknak tele van már a hócipője a politikusainkkal is és valljuk be igazuk is van. Mert ezek az urak 20 év alatt annyi mindent ígértek már, amiből nem lett semmi, történt mindez úgy, hogy a folyamatos megszorítások miatt közben egyre kilátástalanabbá válik élethelyzetük. 1 millió új munka helyről sok-sok újszülöttről papolnak, miközben a munkával rendelkezők sem képesek normális életritmust vezetni, az alacsony keresetek és a szabadidő hiánya miatt. Az iskolákba újonnan beíratott gyerekek szellemi képességei rohamosan csökkennek és ha más miatt nem is, de emiatt fog tönkremenni az ország.
    A polgárokkal való lankadatlan törődést ugyanakkor egy határozott, egyértelmű és mindenki számára világos programot és annak végig vitelét várom el Gyurcsány Ferenctől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. uzbence, kekec,
    Nem csak hit van. Marx bácsi is tudott valamit az emberek hitének forrásairól. A fityeSS szinte minden réteget megsértett, megbántott már, nem egyszerűen szavakkal, hanem elvonással, megszorítással, újabb adókkal, járandóság megvonásával, törvénnyel, fenyegetéssel.
    A nagyon hívők még piktorban hisznek, és környezetét bírálják. Hasonló mentalitással a Kádár-korszakban találkoztam. De csak idő kérdése, hogy ez is szétolvadjon.
    Nem vagyok optimista, nem hiszem, hogy hamar vége lenne ennek a rémálomnak. Sőt, attól tartok, hogy még csak a finom korszakában vagyunk, az igazi rémségek majd csak most jönnek.
    De arra is emlékszem, hogy a jól tájékozott elhárító, titkosszolgálati vezetők kivételével senki nem hitt a Varsói Szerződés felbomlásában, és a keleti diktatúrák közeli bukásában, hiába írtak 1988-at.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. Stumpné Bekes Margit

    Bevallom,nehéz szivvel,de elhagyom azt a Pártot,amit alapitottam…Az MSZP utat tévesztett.Mégpedig abban,hogy egy-két ujonnan a Pártba felbukkant,méghozzá a semmiből felbukkant egyén,pénzszerző automatává silányitotta! A régi káderek pedig csak néztek,néha élvezték az ebből származó előnyöket,minden kontroll nélkül.Hiába figyelmeztettük őket a veszélyre,a rossz utra tévedtek cselekedeteire,a fülük botját sem lengették! Aztán jött a bukás! Nem a FIDESZ nyert,hanem az MSZP veszitett! Mégpedig a választás mellett,tagságot és szavzókat is!!! Az a siralmas,hogy most sem képesek beismerni,hogy nagyon eltolták a dolgokat!!! Nagyon!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  48. uzbence – nagy szellemek, ha találkoznak. Bartus Most kezdődött el cikkénél én is a politikai aikidóra hivatkoztam – úgy látszik, ez benne van a levegőben.
    De ajánlok egy gondolatkísérletet: képzeld el, hogy Gyurcsány lemond 2006-ban, Orbán NEM csinálja meg a 6 %-os költségvetési kiigazítást, és már akkor nekiugrik az Uniónak. És akkor 2008-ban beüt a világválság! Van egyáltalán fogalmad arról, hogy mi is az az államcsőd? Magyarország elemi érdeke volt, hogy Gyurcsány kitartott, amíg lehetett – és lerövidítette azt az időszakot, amíg Bajnainak a politika kussoltatásával a válságot kellett kezelnie.
    Majd meglátjuk, hogy mihez tud kezdeni Gyurcsány, ha az egyik lábába nem az Mszp, a másik lábába meg az Szdsz kapaszkodik – és ő mégiscsak tudott tenni néhány lépést még így is. Mit tud tenni kolonc nélkül?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  49. girbegurba – jut eszembe, a tüntetésen láttam egy rajzot Egy sorban három fej:
    balról Mubarak, Kadhafi és még egy másik (nem ismertem fel) vörös kereszttel áthúzva, mellettük jobbra még három fej (Lukasenkót és Orbánt lehetett felismerni) Alul meg a festő sétált egy létrával a következő átfestendőt keresve.
    Azaz egyik diktátor sem alhat nyugodtan mostanában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  50. “Lehet-e demokratikus választásokon teljhatalmi felhatalmazást kapni az önkény bevezetésére, a köztársaság lebontására?” Igen lehet! 1933-ban Hitler is így jutott hatalomra. A félre vezetett német nép adta kezébe a hatalmat. Mi lett az eredménye: 50 millió ember halála, porig rombolt Európa! Ha európai nagyhatalmai idejében felismerték volna a veszély, másképpen alakult volna a világ! Ezért aztán most is az Ő felelősségük, hogy minden eszközzel segítsék azokat az erőket akik szembeszállnak az önkény uralommal.
    Magyarországon ma a Fidesz oligarha nyílt, terrorista diktatúrája van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány egy gombostűt sem visz magával 2011. október 20. csütörtök

Terrorizmussal gyanúsíttatja Orbán Gyurcsányt 2011. október 19. szerda | AN

Meddig siratjuk még Trianont? 2011. október 15. szombat | AN

Gyurcsány nem zárja ki a fizikai provokációt 2011. október 7. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos