Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fél a szakszervezetektől Orbán diktatúrája 2011. szeptember 15. csütörtök 17:03 | AN

  • Hozzászólások(105)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Fél a szakszervezetektől Orbán diktatúrája

Budapest – Betiltotta a rendőrség a szakszervezetek hónapok óta tervezett nagy tüntetését, a D-Day elnevezésű demonstráció sorozat legfontosabb helyszínein. Mindez annak a bizonyítéka, hogy Orbán diktatúrája fél, másrészt gondolkodás nélkül fognak eltaposni minden demokratikus megmozdulást, tiltakozást, amely Orbán diktatúráját veszélyezteti. Ne legyenek kétségei senkinek, Orbán a legdurvább eszközökkel fog szétveretni és megakadályozni minden tiltakozást. Ez csak addig lesz puha diktatúra, amíg az alattvalók csendben kussolnak.Ez a betiltás a diktatúrák ostoba reakciója, ez radikalizálni fogja az ellenállást.

Megtiltotta a BRFK csütörtökön kézbesített határozatában a szeptember 29-én kezdődő, határozatlan időre jelzett szakszervezeti D-Day elnevezésű demonstrációsorozat helyszíneire bejelentett rendezvényeket. Így nem lehet megtartani szeptember 29-én a várva várt D-nap elnevezésű tüntetést, melyet a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete és a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete kezdeményezett. A rendőrség indoklása szerint indokolatlan mértékben akadályozná a forgalmat a Clark Ádám térre bejelentett demonstráció.

Árok Kornél a Klubrádiónak elmondta, bíróságon fognak jogainak érvényt szerezni. Kónya Péter szerint a rendőrség mindegyik demonstrációjukra tiltó határozatot adott ki, ezzel lábbal tiporva alkotmányos jogaikat. Bíznak abban, hogy a bíróság független, ha már a rendőrség nem az, és  elmeszeli ezt a tiltó határozatot.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: a Budapesti Rendőr-főkapitányság alaposan megvizsgálta, hogy a megmozdulás ideje alatt és helyén milyen a közlekedés helyzete, milyen úton lehetne elterelni, és megállapították, a több helyszínre, folyamatosan bejelentett rendezvény miatt a forgalmat nem lehet elterelni. Ezért alapos mérlegelés után, a gyülekezési törvény értelmében, a hatályos jogszabályok alapján tiltotta meg tüntetést.

A mintegy 70 szakszervezetet, civil és társadalmi szervezetet tömörítő akcióegység szeptember 8-án sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a munka világát érintő kilencpontos követeléscsomagot fogalmaztak meg, és szeptember 29-től indítják a határozatlan időre meghirdetett, D-Daynek nevezett sztrájk- és tüntetéssorozatukat. A tervek szerint Budapesten ülősztrájkot, kerekasztal-megbeszélés, nagygyűlést tartanának, és félpályás útlezárásokkal lassítanák majd országszerte a közúti forgalmat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (25 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +41 ( 47 szavazatból)
Fél a szakszervezetektől Orbán diktatúrája, 4.7 out of 5 based on 25 ratings

,

Címkék:, , , , , , , ,

  • Hozzászólások(105)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

105 Reader’s Comments

  1. Volt idejük nyolc éven át bosszújuk ki gondolásához Magyar nép ellen !Elvesztették a választást és most nyomort hoznak a Magyar Népre,de nem gondolkodnak azon mi lesz ha vége a hatalomnak.Talán ők is járják a bíróságokat felelőségre vonás miatt és nem lesznek a jogászok a hátuk mögött! De addig is tenni kellene valamit,az eu unió végignézi a törvénytelenséget és hallgat.Talán egyet is ért velük mert el tereli a figyelmet a problémákról.Nem csak Orbán a bűnös hanem az egész csapata.De a magyarról a bőrt is le lehet nyúzni de ha megunja akkor jön a fekete leves!És akkor Isten óvja a Királyokat,minisztereket,mind azokat akik sanyargatják a népet.Ébresztő emberek ne várjuk meg a véget!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  2. Jakub Arnold: a külföld azt látja, hogy a magyar nép meggyőzően nagy fölénnyel választotta meg Orbánékat, akik eddig – legalábbis kifelé – igyekeztek megfelelni a GAZDASÁGI elvárásoknak-. Ha közben rátaposnak a magyar zember tyúkszemére? Mit érdekli őket? (ahogy nem érdekli a görög, spanyol, stb. “utca embere” tiltakozása sem.
    Maguknak választottuk Orbánékat, ha nem tetszik – tegyünk róla. MI és nem ők! NEM FOGNAK HELYETTÜNK semmit sem csinálni! Amíg nem érinti a jól felfogott GAZDASÁGI érdekeiket. Ahogy Árok Kornél mondta ma a Városligeti sörsátorban: Merjünk nagyot ÉBREDNI!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  3. Garamvölgyi Kálmán Olgánál olyan zavarban volt, hogy majd elsüllyedt. Nem is csodálom, hiszen most egy autokratikus rendőrség szóvivője lett. vajon meddig marad az állásában, mikor mondd le szégyenében? Vagy ő is felvette a bőrpofát?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  4. “Ahogy Árok Kornél mondta ma a Városligeti sörsátorban: ”
    Szégyenletesen kevesen voltunk! :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. “Fél a szakszervezetektől Orbán diktatúrája ” Talán nem mindenki rinyál:
    http://nol.hu/belfold/feljelenti_a_medi … kszervezet

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Párt lehet a Szolidaritásból 2012. január 31. kedd | RR

El a kezekkel a Klubrádiótól, Sötét Nagyúr! 2012. január 22. vasárnap | RR

Hisztériát kelt a Demokratikus Koalíció 2012. január 19. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos