Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hisztériát kelt a Demokratikus Koalíció 2012. január 19. csütörtök 13:54 | AN

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hisztériát kelt a Demokratikus Koalíció

Budapest – Meggondolatlan és hisztériát keltő nyilatkozatot tett a Demokratikus Koalíció, és elfogadhatatlanul felelőtlen magatartást tanúsít. Azt állítják, hogy Orbánék “lábbal tiporják a demokratikus jogot”. Az ilyen hisztérikus és felelőtlen szavakat minden józan demokratának vissza kell utasítania, miután Gyurcsány Ferenc megmondta, hogy “nincs diktatúra, és Orbán Viktor nem diktátor”. A jogot csak diktátorok tiporják lábbal, de Gyurcsánytól tudjuk, hogy Orbán nem diktátor, akkor hogyan tudná lábbal tiporni a demokratikus jogokat? Visszautasítjuk az efféle felelőtlen túlzásokat.

Hisztérikus túlzásra ragadtatta magát a Demokratikus Koalíció, amikor Gyurcsány Ferenc definícióját semmibe véve, diktatúraként írták le a jelenlegi helyzetet, holott a párt elnöke megmondta, hogy ez nem az. “Lábbal tiporják a demokratikus jogot” címmel kiadott közleményükben azt állítják, hogy “miközben Orbán Viktor ájtatos képpel védi magát az Európai Parlamentben, és már azt is pozitív hírként tálalják Magyarországon, hogy milyen udvarias volt, (…) az a gyalázat történt meg, hogy a triplabóvli miniszterelnök kiszorítja az ellenzéket Budapest szimbolikus tereiről március 15-én”. Továbbá: a DK tiltakozik az ellen, hogy “a rezsim, az Orbán-Tarlós tandem, lábbal tiporja a gyülekezési jogot ezáltal a véleménynyilvánítás alkotmányos jogát”. Szerintük átlátszó az a módszer, ahogy “az állampárt el akarja némítani a kormány demokráciapusztító és milliókat földönfutóvá tevő politikája” ellen tiltakozó tömegeket.

Ezt a túlzó radikális hangot minden demokratának vissza kell utasítania. Érthetetlen ez az ingerült és szélsőséges hangnem. Gyurcsány Ferenc megmondta, hogy “felelőtlen ellenzékből, felelőtlen kormány lesz”. Nincs diktatúra, nincs diktátor. Akkor milyen “rezsimről” és “állampártról” beszélnek? Egyszerű autokráciáról van szó, mint tudjuk, demokráciahiányos állapotról. Autokráciában nem tiporják lábbal a jogokat, ott csak egyszemély kezében összpontosul a hatalom, de azzal nem él vissza, hanem a közjóra használja. Ha diktatúra lenne, akkor lehetne lábbal tiprásról beszélni, de az nincs, Gyurcsány Ferenc azt megmondta.

Ennek szellemében minden józan, megfontolt, felelősséget érző demokratának vissza kell utasítania ezt a szélsőséges, radikális, meggondolatlan és felelőtlen, hisztériát keltő hangnemet, amely megakadályozza, hogy felelősen oldjuk meg a problémákat. Ha Gyurcsány Ferenc megmondta, hogy nincs diktatúra, akkor nincs diktatúra. Vadai Ágnes, aki ezt a közleményt kiadta, ne önkényeskedjen, hanem legyen felelős ellenzéki, mint pártelnöke, Gyurcsány Ferenc.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.9/5 (14 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 32 szavazatból)
Hisztériát kelt a Demokratikus Koalíció, 3.9 out of 5 based on 14 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

60 Reader’s Comments

  1. Ez lemaradt:
    A mi volt, ugyanaz, a mi ezután is lesz, és a mi történt, ugyanaz, a mi ezután is történik; és semmi nincs új dolog a nap alatt. (Préd. 1,9)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. és ha már a Prédikátor könyvénél tarunk megfontolandó:
    „Minden dolognak ideje van,
    és ideje van minden akaratnak az ég alatt.
    Ideje van a születésnek, és ideje a meghalásnak.
    Ideje van az ültetésnek, és ideje a kigyomlálásnak.
    Ideje van a megölésnek, és a meggyógyításnak.
    Ideje van a rombolásnak és az építésnek.
    Ideje van a sírásnak és a nevetésnek.
    Ideje van a jajgatásnak, és ideje az ugrándozásnak.
    Ideje van a falak szétverésének és a kövek egybegyűjtésének.
    Ideje van a keresésnek, ideje az elvesztésnek.
    Ideje az aratásnak, és ideje a vetésnek.
    Ideje van az elszaggatásnak, és ideje az összevarrásnak.
    Ideje van a hallgatásnak, és ideje a szólásnak.
    Ideje van a szeretetnek, és ideje a gyűlöletnek.
    Ideje van a hadakozásnak, és ideje a békességnek.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. András idézte a Vadai féle nyilatkozatot. Én is hallottam, de nem emlékeztem pontosan a szövegre. András kitette a macskakörmöket, ez bíz így hangzott.
    Tessék ezt összevetni a cikk állításával. A kiadott közlemény címe lehet, hogy az volt. De most már nem is ez a fontos.
    Miért érdeke demokratának, hogy egy demokráciáért küzdő politikust lejárasson? Talán olyan sok van belőlük? És pont azt, akit a fidesz is a legveszélyesebbnek tart ? Nem kellene!
    El tudom képzelni Gyurcsányról, hogy a végkifejletnél amikor már az utolsó rúgások (esetleg fegyveres) történnek, akkor az oldalvonalról néz és ingatja a fejét. Ez nem baj, csak addig adjon értelmet, útmutató legyen, és legyen világos programja. Majd a harcot levezeti más, a rúgásokat meg kiosztják a többiek. (Erre beneveznék én is.)
    Aztán vegye ki részét az újjáépítésből, találja meg a neki való helyet, talán
    éppen Bajnai mögött.
    Ja és sosem hazudott! Tessék azt az öszödi beszédet zenei füllel is meghallgatni. Az előtte sunnyogó vezetőknek mondta, de mivel maga is közéjük tartozott, hát nem mondhatta másként mint többesben.
    Az eredményét is tessék valahogy úgy nézni, hogy akármerre próbált menni, mindig szembefújt a saját bagázs, az szdsz meg legfőképpen a fidesz. Ekkora ellenszélben nem tudott elég nagyot nyomni, ezért lett pisis. És akkor el kellett menni tisztálkodni.
    Mire előkerült ismét, már más helyzet volt (van). Ehhez igazodni kell! Értelmesen. A negyedik lépést is látva!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  4. Tripla lájk!!!!!!

    “Miért érdeke demokratának, hogy egy demokráciáért küzdő politikust lejárasson? Talán olyan sok van belőlük? És pont azt, akit a fidesz is a legveszélyesebbnek tart ? Nem kellene!”

    Vannak még értelmes emberek, de ahogy elnézem, itt is egyre kevesebb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. Kedves csitri
    2012. január 20. péntek
    23:09
    Én tavaly május végén találtam erre az on-line újságra és tapasztalatom szerint nem csökkent az itt kommentelő értelmes emberek száma, sőt.
    A demokrácia nem jelent véleményazonosságot – azt a fasizmus termeli.
    Munkás dolog közös platformot létrehozni – GyF is ezt próbálja megteremteni – ehhez viszont kevéssé pozitív hozzáállás a szkepticizmus és nem is célravezető.
    A kulimunka jelenleg szerintem abból áll, hogy a demokrácia híveit szaporítsuk a fasiszta és a náci ideológiával fertőzöttek ellenében – a kirekesztők ellenében.
    Kívánok hozzá erőt, egészséget és kitartást, mert nem lesz könnyű!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  6. Kedves gets !

    Nem vitatom, amit írtál igazad van.
    Véleményem indoklása:
    Semmi bajom az eltérő véleményekkel, sőőőőőt, azért ülök itt a monitor előtt, mert szeretek vitatkozni.
    Ami dühít, és miért írtam: a hazugság !!!
    Nos, ennek fényében nézd meg ezt a cikket, és az előzőt is…….és egyes hozzászólásokat………
    Nem érdemel több szót.
    Igen, én is olvasom ezt az oldalt, szinte első perctől, és a legszélsőségesebb véleményeket is el tudtam fogadni, ha az vélemény és nem tömény hazugság.
    Azt hiszem, most valami megváltozott……én pedig L.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Kedves csitri!
    Szerintem csak a türelmetlenség nőtt a helyzet romlása miatt és a józanság rovására. GyF is valahogyan ez körül beszélt és azt szerette volna megértetni a legtürelmetlenebbekkel, hogy józan megfontolások hiányában a gyors kormányváltás több kárt okoz, mert annyit romlott a helyzet, amennyit nem lenne kormány helyrehozni azt.
    Újabb válságra meg nincs szükség – a jelenlegit is nehéz lesz kezelni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. kekec!
    Üdvözöllek!
    Te így látod, én másként!
    Tapasztalati tény, igaz!
    Miért a Fidesz milyen tapasztalattal rendelkezett 1989-be! Azért az évek során megszerezte! Itt az eredménye! A MSZMP-nek, majd az MSZP-nek volt mégis, itt az eredménye!
    Nekünk milyen tapasztaltunk volt az új Köztársaságról, a demokráciáról, itt az eredménye! Hibát, hibára halmoztunk! A legnagyobb hibát mi választók követtük el! Mindig annak hittünk, aki kiállt elénk és hangosabban kiabálta, mit hallani szeretnénk, a babér koszorút már nyomtuk is a fejébe!
    Egy valamiről megfeledkeztünk, a saját megválasztott vezetőink elszámoltatásáról! Mindig a másik oldal tette meg, mi meg csak azért is kiálltunk mellettük, miért is, dacból! Ezt tesszük 20 éve! Felváltva!
    Itt az eredménye!
    A politikai “elitünk” köszöni jól van! Szerény fizetésükből, pár négyzetméteres lakásukba, az ócska kocsijukkal éldegélnek! Jól és főleg biztonságba érzik magukat! Te?
    Magamról beszélek, én nem jól!
    Nekem ebből már elegem van!
    Tettem a dolgom, jól rosszul , eredmény. Kilökött a társadalom, a politikai elit “szembeköpött”. Mégis büszke vagyok rá!
    Jöttek ezek a “fiúk”! Szintén a “szembeköpöttek”! Mégis büszkék!
    Kiállnak, és nem önmagukért értünk! Feladva eddigi “kényelmes, biztos életformájukat”, vállalva a politika bosszúját! Most hangosan, NEM TUDTÁK MEGTÖRNI ŐKET!
    Magas iskolai végzettséggel, szakmai tapasztalatokkal rendelkező emberek!
    Ami nagyon lényeges, nem felelőtlenek és nyíltak!
    Egy biztos, bármikor feltudnának állítani egy szakértői kormányt, és a feladatukat végre tudnák hajtani!
    Ismertették célkitűzéseiket, tesznek megvalósításáért, rajtunk múlik, hogy elfogadjuk őket!
    Két dologba biztos vagyok!
    Az egyik, hogy a politikai “elitünk” akár a jobb, akár a bal oldalon így folytatja “áldásos” tevékenységét soha nem lesz kilábalás ebből a mélységből ahová juttattak bennünket, az országot!
    A másik. Nem akarják feladni a biztos megélhetésüket, és mindent megtesznek megtartásáért! Őket nem lehet meg törni. Úgy hajlanak, ahogy fúj a szél!
    Sikerül-e elérni a változást, csak rajtunk, választókon múlik majd!
    Fel ajánlottam segítségemet munkájukhoz, szólnak ott a helyem, a támogatásomra biztos számíthatnak!
    Nemcsak magamért, érted is!
    Bocs!
    Így érzek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Végre magára talált újra az AN!
    A rakéták begyújtva! Mindenki a fedélzeten!
    Egy jó kis “gyurcsányozás” mindig jól jön.
    Hadd hulljon a férgese!
    Fogadjuk el, hogy Gyurcsány témabeli megnyilvánulásai nem igazak.
    Nézzük:
    Gyerünk! menjünk ki az utcára! Rohamozzuk meg a “diktátor” palotáját! Állítsuk a téglafal elé (a feleségét hagyjuk! Ő nem volt olyan mint….) TŰZ!
    Mi van?!
    Hol lakik a többi ganné???? Gyerünk oda! Gyújtsuk rájuk a házat! Vigyázzatok! Jönnek a rendőrök és tűzparancsuk van! Orvost!!!
    Hívjátok a mentőket! Hol késik az utánpótlás???? Barátom Péter! Ne halj meg – kérlek!
    Mi van????!
    M i t i s k e l l e n e m o s t (MA) t e n n i ? ? ? ? Okos “demokraták”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Gábor (2012. január 21. szombat 22:43)
    .
    Hagyd abba, nem bírod a piát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Iránban kivégeztek egy ellenzéki költőt 2014. február 14. péntek | AN

Biszku Béla és minden kommunista ártatlan 2014. január 2. csütörtök | AN

Rezsimcsökkentésre lenne szükség 2013. november 28. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos