Ronai and Ronai
AMERIKAI

D-day – szabad a pálya 2011. szeptember 20. kedd 18:21 Forrás: AN

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
D-day - szabad a pálya

Budapest – A 20.Kpk.45.962/2011., 20.Kpk.45.963/2011. és a 20.Kpk.45.964/2011 . számú ügyekben a Fővárosi Bíróság Közigazgatási Kollégiuma 2011. szeptember 20-án döntést hozott.

Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (továbbiakban: HTFSZ) képviseletében 2011. szeptember 12-én 16:05 perckor bejelentést tett a 2011. szeptember 29. napján 10:00 órától 2011. szeptember 30. napján 15:00 óráig Budapest Clark Ádám tér – Lánchíd – Széchenyi tér útvonalon tartandó rendezvény megtartására. Bejelentésében a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (továbbiakban: FRDÉSZ) képviselője K. Pétert további kapcsolattartóként jelölte meg. A kérelmezett az eljárást a HTFSZ és az FRDÉSZ vonatkozásában vizsgálta.

Árok Kornél a HTFSZ képviseletében egy másik kérelmet terjesztett elő 2011. szeptember 12-én 16:05 órakor, mely szerint 2011. október 01-én 13:00 órától 2011. október 02-án 14:00 óráig Budapesten a Clark Ádám tér – Lánchíd – Széchenyi tér útvonalon rendezvényt tartanának. Ebben a bejelentésben szintén az FRDÉSZ képviselőjét, K. Pétert jelölte meg további kapcsolattartónak. Ugyanezen napon egy harmadik bejelentés is érkezett, amelyet K. Péter, az FRDÉSZ elnöke ellenjegyzett; ez 2011. szeptember 30-án 14:00 órától 2011. október 01-én 14:00 óráig Budapest Clark Ádám tér – Lánchíd – Széchenyi tér útvonal helyszíneken tartandó rendezvényre vonatkozott. Ebben további kapcsolattartó személyként Árok Kornélt, a HTFSZ elnökét jelölték meg. Ezt a bejelentést a kérelmezett egy újabb kérelemként tekintve egy harmadik eljárásban vizsgálta, és mindhárom esetben úgy döntött, hogy a gyülekezési törvény szabályai alapján megtiltja a demonstrációk megtartását, mert a közlekedés más útvonalon nem biztosítható. A kérelmezők a budapesti rendőrfőkapitánynak a három bejelentés kapcsán született határozatával szemben felülvizsgálat iránt kérelmet terjesztettek elő.

A bíróság külön-külön vizsgálta a bejelentéseknek megfelelően a döntéseket, és mindhárom esetben elutasította a felülvizsgálati kérelmet. Döntésében a bíróság kifejtette, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának csatolt  szakvéleményét mindhárom esetben aggálytalanul elfogadta. Ez a dokumentum mindhárom esetben a vitatott útvonalra vonatkozó forgalmi adatokat közölte, és mivel a gyülekezési jog nem korlátozhatatlan alapjog, a bíróság figyelemmel volt azoknak a jogára is, akik a perbeli időpontban nem kívántak a demonstráción részt venni, csak a városban közlekedni.

A bíróság ebben a döntésében kifejtette, hogy a három bejelentést egy egységként kezelve azt vizsgálta, hogy amennyiben négy napon keresztül, a 2011. szeptember 29-én 10 órától 2011. október 2-án délután 14 óráig tartandó demonstrációra a Clark Ádám téren az Alagút elé ha egy színpadot felállítanának, a közúti forgalmat milyen módon lehetne más útvonalon biztosítani anélkül, hogy a szabad mozgáshoz való jog sérülne. A bíróság álláspontja szerint akik a demonstráción nem kívántak volna részt venni, azoknak a szabad mozgáshoz való joga olyan mértékben ellehetetlenülne, ami több órás indokolatlan várakozást idézne elő, hiszen életszerűtlen az, hogy az Alagút elé 29-én felállított színpadot időnként lebontanák. A kérelmezők azt nem igazolták és bizonyították, hogy a szakvéleményben szereplő adatok a valóságnak ne felelnének meg, csak általánosságokban hivatkoztak adatokra és más megtartott demonstrációkra, amelyeknek szintén nem közölték az ügyszámát, illetőleg ténybeli adatait, ezért azokat a bíróság a perbeli ügy tényállásával összevetni nem tudta.

A döntés tehát azt jelenti, hogy nem lehet demonstrációt tartani 2011. szeptember 29-től 2011. október 2-án délután 14 óráig Budapesten a Clark Ádám tér – Lánchíd – Széchenyi tér útvonalon.

A 13.Kpk.45966/2011. számú ügyben a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének törvényes képviselője 2011. szeptember 12. napján bejelentette a rendőrségnél, hogy a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvényt kíván tartani 2011. október 1-jén Budapesten az V. kerületi Kossuth téren és az Alkotmány utcában, valamint a Kossuth tér – Clark Ádám tér útvonalon.

A rendőrség megtiltotta a rendezvény megtartását azzal, hogy a közlekedés más útvonalon nem biztosítható, illetve a rendezvény súlyosan veszélyezteti az országgyűlés törvényalkotási és ellenőrzési munkájában résztvevők feladatainak zavartalan ellátását.

A rendőrség határozata ellen 2011. szeptember 17. napján a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók
Érdekvédelmi Szövetségének törvényes képviselője felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Fővárosi Bírósághoz, melyben a határozat hatályon kívül helyezését kérte.

A bíróság Budapest rendőrfőkapitányának határozatát hatályon kívül helyezte, mivel a bíróság nem találta alaposnak a betiltás indokait.

A bíróság álláspontja szerint a határozatban felsorakoztatott bizonyítékok, indokok nem támasztották alá, hogy a kérelmező által bejelentett rendezvény megtartása esetén a forgalom más útvonalon nem biztosítható, azaz nem bizonyítható, hogy a közlekedés ellehetetlenül, továbbá, hogy a rendezvény megtartása az Országgyűlés zavartalan működését súlyosan veszélyeztetné.

A 27.Kpk.45965/2011 . számú ügyben a Fővárosi Bíróság 2011. szeptember 20-án meghozott végzésével hatályon kívül helyezte Budapest rendőr-főkapitányának azon döntését, mellyel megtiltotta a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége törvényes képviselője által bejelentett, 2011. október 2. napján Budapesten a Clark Ádám tér – Szent György tér – Széll Kálmán tér – Csalogány utca – Fő utca – Clark Ádám tér útvonalon tartandó vonulásos rendezvényt.

A bíróság döntése szerint nem lehetett alappal arra következtetni, hogy a rendezvény miatt a tömeg-, illetve közúti közlekedés más útvonalon nem biztosítható, azaz nem bizonyítható, hogy a közlekedés ellehetetlenül, így a rendőrség által megállapított tilalmi ok nem áll fenn.

http://www.youtube.com/watch?v=mRr3erNQ9uE&feature=related

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +25 ( 25 szavazatból)
D-day - szabad a pálya, 5.0 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

75 Reader’s Comments

  1. Sajnos mint sok vidéki,anyagi helyzetem miatt nem tudok ott lenni de teljes szívvel ,lélekkel veletek leszek! VESSZEN orbán!!!!!!!!!!! fidesz TAKARODÓ!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  2. Halász!

    Jöjjenek fel autostoppal.
    Ha mondják, hogy a D-dayre jönnének fel, csak drága az utiköltség, remélem a demokrata autósok felveszik magukat.
    Megérne egy próbát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  3. Ott leszek. És nem csak lélekben, mint egyesek.
    Nem hiszem azt, hogy ebben a helyzetben elég lenne a szájtépés, a fórumokon a “hangoskodás”.
    Ezért én ott leszek. És nem csak lélekben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  4. jehu nézd meg armee linkjét (én is felraktam még egyszer) AZTÁN mond, hogy “ezekkel” nem értesz egyet!
    Egyébként nem “megkeresték” csak egyik párttól sem zárkóztak el (különös tekintettel a legnagyobb szervezetük ismert pártpreferenciájára) De ne kezdjük újra -nézd meg! Szerintem nagyon is vállalható!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. és Jehu egy nagyon megfontolandó mondat a klipből: aki nem vesz részt a demokrácia védelmében – az a hatalommal kollaborál.
    (v.ö: Vétkesek között cinkos, aki néma – és Hol zsarnokság van, ott zsarnokság van – mindenki egy szem a láncban)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. Egyébként a szakszervezetek szerint “több száz busz” hozza majd a tagokat. Buszonként az max 100 ember – azaz pártízezer. És várható, hogy azokat is leállítják mindenféle ürüggyel a határban.
    Amiből lehet a hatalomnak ÖNGÓLT csinálni: el lehet indulni GYALOG is (az esztergomiak több, mint 5010 kilométert tettek meg egy éjszaka alatt!) tehát mindenkii csomagoljon magának láthatósági mellény – és akkor végig lehet vinni a városon a transzparenseket (v,ö: áttételes rák).
    Másrészt példát lehet venni az angolokról: Dunkerque-nél halászcsónakokkal is elhozták a hadseregüket: talán a pesti tagok eléjük mehetnének a nagy városszéli áruházparkolókig személygépkocsival is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Bocs 50 kilométer.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Azért tartsuk már napirenden, hogy a hét végén várható egy nagyobb tömegrendezvény – és aki nem csak kommentelgetni, hanem tenni is akar – annak ott a helye!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. @Kekec
    Kézcsókom mellé tettem egy vidit, a Tétényis cikkhez.
    Mit szólsz? Levágták a farkát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. simplemind – ott már megválaszoltam: lehet, hogy már mindenki elrakta a kamerát?
    és már tisztesség ne essék: biztos nagyon-nagyon érdekes, hogy Obama bunkertörő bombákat adott el, és Abbasz rácsapta az ajtót az izraeliekre- de mégiscsak Magyarországon élünk, és foglalkozhatnánk a szombat vasárnapi program szervezésével is egy kicsit! Ugyanis a demokráciának ez egy komoly esélye lenne, hogy a tömegtámogatását megmutassa. Időben és térben is közelebb esik ez a hétvége és a főváros közepe, mint Izrael.
    és Raikönnennél is jobban érdekel az ország jövője., Sorry!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. @kekec
    Igazad van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. @kekec
    én Ungár Klára véleményén vagyok, ami a hétvégi rendezvényt illeti.
    Sem ülve, sem állva, sem sétálva olyanokkal akik nem határolódtak el a náciktól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. simplemind: ez egy fundamentalista álláspont – és Orvbánék malmára hajtja a vizet, ezzel gyengítve a demokratikus erők tömegmegjelenését. Akik maguktól csak értelmiségi pikniket tudtak szervezni, lásd az AN e témájú cikkét (vagy akár a sörsátor szánalmasan kis létszámát). Az olyantól nem fog Orbán gatyája barnulni!
    Az is csoda, hogy a rendvédelmiek már “nem csupán” a szociális jogaikért tüntetnek, ami pedig szakszervezetként a fő feladatuk – hanem grátisz felvállalták a demokrácia védelmét is. Maximalista és “sokat markol keveset fog” ezen TÚL még antifasiszta tüntetésre is rávenni akarni őket.
    Szép és követendő elv az antifasizmus – de talán nem a demokrácia rovására kellene gyakorolni.
    Tessék ANTIFASISZTA tüntetést szervezni – és demokratának ott a helye.
    De egy SZAKSZERVEZETI + demokrata tüntetés támogatását csak azért elutasítani, mert nem antifasiszta – nem túl praktikus ötlet – ráadásul az ellenoldal érdekét szolgálja.
    Sajnálom, de ebben nem tudunk egyetérteni. Én ehhez túl pragmatista vagyok:
    “A templom építésénél a sátán is tolhatja a talicskát” – mert csak az eredmény számít. Nem kell osztani a véleményem – viszont demokrataként elismerhetnéd, hogy jogom van saját véleményhez. Ahogy a D-day nap szervezőinek is.
    Az, hogy VESZÉLYESNEK tartják őket az is bizonyítja, hogy “fokozott ellenőrzést” rendeltek el a rendőrségnek október 31-ig – így próbálva csökkenteni a résztvevők számát. Ha ti is csökkentitek – akkor UGYANAZT csináljátok, mint Orbán. Ezen azért illene elgondolkodni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. Nem barnul orbán gatyája? Dehogynem…
    6500 forintnyi elfolyt víz
    Szerző: zero
    - 2011.09.26. 11:45

    2011. április 16-án a rendvédelmi dolgozók tüntetésén több tűzcsapot is megnyitottak. Hallatlan … nemhogy örülnének, hogy egyáltalán tüntethettek!

    A rendőrség akkor megígérte, hogy fel fogja kutatni a bűnösöket, mert ez a gaztett nem maradhat büntetlenül.

    Az atlatszo.hu megszerezte a rendőrségi jegyzőkönyveket, és igen, megvannak a “bűnösök”!
    Több hónapnyi feszült nyomozás után, melyet a korrupciós bűnözés elleni osztály folytatott, elkapták például Fegyverneki Ferenc nyugdíjas tűzoltót! Szerencsére egész nyáron nem volt sehol semmilyen korrupciós ügy az országban, így nagyon ráért a korrupciós bűnözés elleni osztály …

    ” … több tűzcsapot, egymással szándékegységben, indok nélkül (nem rendeltetésszerűen) kinyitottak, melynek következtében nagy mennyiségű víz megsemmisülve az utcára ömlött. Ön a rendelkezésre álló adatok szerint részt vett a fent jelzett cselekményben olyan módon, hogy jelenlétével a tűzcsapot megnyitó demonstrálókat a cselekmény elkövetésére buzdította, mellyel az elkövetők szándékerősítő hatását eredményező pszichikai bűnsegélyt nyújtott.” – részlet a rendőrségi jegyzőkönyvből.

    Fegyverneki urat rabosították, fénykép, ujjlenyomat … Fegyvernekit amúgy nem gyanúsították meg azzal, hogy ő nyitotta volna ki a tűzcsapot, de “bűnsegédként elkövetett rongálás vétsége” miatt a vádemelést továbbították az ügyészségre.

    A nyomozás során adatgyűjtést folytattak a katasztrófavédelemnél és a tűzoltóságoknál is, sőt még a cellainformációkat is megvizsgálták, így 8 ember ellen emeltek vádat. Sajnos többen közülük akkor éppen szolgálatban voltak, így nem állt módjukban tüntetni, de ez csak aprócska homokszem lehet csak a gépezetben …

    A legviccesebb az egészben, hogy a kárérték csak 6500 forint volt, de a vízművek feltolta 20 ezer forint fölé, hogy büntetőeljárás indulhasson … no komment.

    Vajon 1 ember 1 óra alatt hány forintért zárja el a tűzcsapokat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. @kekec
    Nincsenek önértékelési problémáim, a saját elveimhez történő ragaszkodás=fundamentalizmus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Kedves Kommentelőtársaim!
    Maximálisan egyet kell értenem “kekec” társunkkal. Én is ott leszek, ki fogok menni.
    Nem érdekel, hogy a szervezők egy része, a tüntetők egy része megkereste a Jobbikot, vagy akár szimpatizál vele.
    Ha Ungár Klárát zavarja, szíve joga, semmi gond, ne jöjjön, hanem szervezzen ő is egy megmozdulást, adja ahhoz a nevét. Szavamra mondom, elmegyek arra is!!!!
    .
    De amíg Ungár Klára nem szervez egy ilyen rendezvényt, amíg nem adja a nevét ilyenekhez, addig ne gáncsoskodjon, ne véleményezze ezt tüntetéssorozatot. Ne osszon észt.
    Inkább azon gondolkozzon el, miért tűnt el az SZDSZ mögül a szavazóbázisa (én SZDSZ szavazó voltam). És az okokat ne a barátaitól, a többi kolompostól, kérdezze, hanem a volt szavazótáborból.
    .
    Én elmegyek a D-Day-re. A szervezőknek sok sikert és nagyon sok résztvevőt kívánok!!!
    Vespasianus

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Mily érdekes , a közhivatalokban munkanapot rendeltek el, szombaton!
    Legalábbis a NAV-nál mindenkinek dolgozni kell, aki nem megy be, őt azonnali hatállyal elbocsájtják!
    Rengeteg rendőrt is behívtak dolgozni szombatra, ha jól tudom, mindenkit!
    Kedves kekec!
    Teljes mértékben egyetértek a leírtakkal, és a busz visszafordítással kapcsolatban is tökéletes az infód!!
    (CSak zárójelben jegyzem meg, menjenek kerülőúton)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. sedona – sajnos “ott lesznek minden kilométerkőnél” – erre szolgál a “fokozott közúti ellenőrzés”. A NAV szocialista szombatja új hír – tényleg nagyon barnul az a gatya! Sebaj, azért VASÁRNAP elsétálgathatnak a Széll Kálmán tér körül ők is.
    TEHÁT: amikor a hatalom ILYEN eszközöket vesz igénybe, hogy a várható tömeget csökkentse – sajna azt kell mondanom, hogy ilyenkor Ungár Klára és társai EGY gyékényen árul Orbánnal, ha bárkit is távol akarnak tartani.
    “Ne a szavaimat, hanem a tetteimet figyeljék” Én AZT teszem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. simplemind – tökéletesen egyetértek, MINDEN fundamentalista tűzön-vízen át ragaszkodik az elveihez, ha a fene fenét eszik, akkor is. Ezért fundamentalisták!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. fundamentalizmus:
    http://tarstudszotar.adatbank.transindex.ro/?szo=24

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Tévét nem nézek, rádiót alig hallgatok, ezért utána kellett néznem, pontosan mikor mi is lesz a D-Day alkalmával.
    Hátha mást is érdekel:
    http://szoli.eu/d-day-technikai-tajekoztato-fontos-tudnivalok/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Megyünk, és ez ma is igaz:

    Vers mindenkinek: Múlt és jelen
    2007. augusztus 22.
    írta: Ördög László
    http://www.langlovagok.hu

    Tűzoltó vagyok régen, sokat láttam,
    baromi nehéz meló, de nem pofáztam.
    Nem is lehetett, mindenki tudja,
    parancs, értettem, pofa súlyba!
    Mostam a folyosót, vágtam a füvet,
    laktanyát festettem, meg még amit lehet.
    Súroltam az autót, pucoltam a ruhát,
    saját zsebre vettem meg a csizmát.

    Emeltem villamost, na meg a HÉV-et,
    jött a metró, nem kicsi részlet!
    Gázolni mind tud, én meg alámásztam,
    vér, meg darabok, mi mindent láttam!
    Oltottam a tüzet, vertem a parazsat,
    bontottam autót, űztem a darazsat.
    Másztam a magasba, vágtam a fákat,
    segített a kötél, na meg a lábam.

    Volt még nálam balta, meg egy jó fűrész,
    azt bizony tudtam, itt nem kell ész!
    Nem is volt, ez az igazság,
    nem diplomára várt a száraz ág.
    Pincékben járva láttam sok tüzet,
    olyan is volt, hogy semmi mást csak vizet.
    Gázpalackot hordtam, idegbajos kutyát,
    ajándékba kaptam kommunista dumát.

    Bizony pajtás, így volt ez régen,
    oktatták az eszmét, zsibbadtam a széken.
    Tűzoltó suliban kiderült, nem volt ez hátrány,
    mert a marxizmus volt ott a legfőbb tantárgy.
    Benyeltem ezt is, jó nagy a belem,
    hinni nem kellett, akkor hát istenem!
    Megkaptam a bizit, okos lettem végre,
    kitöröltem vele és mentem bevetésre.

    Kaptam meghívót, mehettem ki Svájcba,
    nyomban megjelent a belügyi tárca.
    Jelenteni kellett, kihez megyek, s hová,
    három hónap elszállt, azt mondták: hajrá!
    Megnősültem akkor, kérvényezni kellett,
    hátha rossz az ara, várjak már egy percet!
    Gondolkodtak kicsit, az engedélyt megadták,
    még most is láthatod az asszony önéletrajzát.

    Vigyáztak rám nagyon és nem hiába,
    nehéz volt a szoli, de megvolt az ára.
    Nem kerestünk sokat, de nem is keveset,
    ha valaki nem bírta, nyugdíjba mehetett.
    Adtak jogot, persze ha melóztál,
    meg is kaptad, ha nem sokat dumáltál.
    Rossz is volt, meg jó is akkor régen,
    de fiatal voltam és volt jövőképem.

    Új nap kelt az égen, úgy kilencven körül,
    szabadok vagyunk, mindenki örül.
    Lehullt a csillag, itt van már a NATO,
    új lett a rendszer, a régi lett a zászló.
    Áldozatot hozni, született a jelszó,
    véget ért a rossz, jöhet sok új adó.
    Az unióba megyünk, mondták akkor sokan,
    de én most sem tudom, hogy a bérem hol van?

    A veszély maradt, illetve még több lett,
    azért mondom, mert tárgyszerű e pamflet.
    A tűz nem változott, nem egy olyan fajta,
    olcsón küzdök, én vagyok a marha.
    Szép a világ, itt van a szabadság,
    de ha az asszonyra nézek, nem értem az arcát.
    Zsörtölődik, számlákról beszél,
    hiába mondom, a fizetésem azt ér.

    Meg vagyok becsülve, dumában, de nagyon,
    nem nagy tőke, én vagyok a barom.
    Nem álltam sorba, hol az észt osztották,
    nélkülem történt, hogy a világot szétlopták.
    Nem esett le semmi a marha nagy asztalról,
    csóró vagyok, így jár a tűzoltó.
    A magunkfajtát megismered a boltban szépen,
    olcsó árut keres, azt is szerényen.

    Mert ha csendes, hallgat, nem fáj a feje,
    tele a puttonya, üres a zsebe.
    Csak a kenguru ugrálhat üres zsebbel,
    a tűzoltó, ha ugat, már senkinek nem kell.
    Szabadok vagyunk, igaz, bizony, utazhatunk,
    csak nincs meg rá a zseton.
    Szép a világ, itt van már végre!
    Tudjuk a dolgunk, állhatunk most félre.

    Régen, Moszkvában, filmeken láttam,
    sorban álltak sokan, nem is tudom hányan.
    Szép hagyomány, okos dolog nagyon,
    felettük a kék ég, alattuk a beton.
    Nekünk is van beton, miénk a sor vége,
    ha fizetésről van szó, nézhetünk az égre.
    Furcsa sor ez, nem jutunk előre,
    így történt, hogy alsó felünk most is pőre.

    Az átkosban, régen, ha elmúlt az idő,
    nyugdíj várt, nem munkaközvetítő.
    Most kicsi a fizetésed, nem lesz nyugdíjad,
    de legalább rendbe tetted az államkincstárat.
    Költségvetési bajra mi vagyunk a gyógyír,
    ennyi nyugdíjat már senki nem bír.
    Nem baj, hogy jogod semmi nincs már,
    te szolgálhatsz, ott meg tele van a tál.

    Nézem a boltokat, orrom az üvegen,
    marha drága minden, de vannak bent elegen.
    Vásárolnak szépen, áramlik a tőke,
    én meg üres zsebbel védhetem meg őket.
    Nézem a jelent, vizslatom a múltat,
    hiába minden, jogaim kimúlnak.
    Hé, állj meg, várjál már egy percet!
    Az idők harcában a jelen vesztett!

    Ördög László

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  23. Át kell helyezni a tüntetést a Guttenberg térre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. ego – akinek szemei vannak a látásra, az igen érdekes dolgokat olvashat ki belőle!
    HETVEN szervezet csatlakozott az akcióhoz és SZERVEZETENKÉNT kérnek 4-5 rendezőt a 300 fő ülősztrájkoló mellé. Az cirka 280-350 + fő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Kíváncsi lennék a felnőtt diákokra, hogy mikor veszik észre:
    A JÖVŐJÜK VAN VESZÉLYBEN!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Szijjártó keveri a rendszereket 2011. október 25. kedd | AN

Több tízezren a szabadságért 2011. október 23. vasárnap | AN

Dörner és Csurka hadüzenet a kultúra ellen 2011. október 22. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos