Ronai and Ronai
AMERIKAI

Több tízezren a szabadságért 2011. október 23. vasárnap 19:25 | AN

  • Hozzászólások(92)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Több tízezren a szabadságért

Budapest – Az 1956-os forradalom évfordulóján több tízezren tüntettek az Orbán-rendszer ellen. A békés demonstráción a szónokok bírálták a demokratikus szabadságjogok sérelmét, a demokratikus alkotmány eltörlését, a jogállami normák lábbal tiprását.

A Milla (Egymillióan a sajtószabadságért Facebook-csoport) rendezvényén többségükben civil szervezetek jelentek meg, és velük együtt több tízezer ember vett részt az Erzsébet-híd lábánál tartott demonstráción. Ezúttal magánemberként várták politikusok, a demokratikus pártok tagjainak vagy szimpatizánsainak részvételét is, minden demokratát, akinek fontos a szabadság és a demokrácia ügye. A rendezvényt két művész, Csákányi Eszter és Kulka János moderálta, a felszólalók főleg a tömörüléshez tartozó civil szervezeteket képviselték.

Beszédet mondott Jónás Marianna roma értelmiségi, aki felhívta a figyelmet arra, hogy kudarcra van ítélve minden próbálkozás, amely a részérdekekre koncentrál. A rendszer egészét kell megdönteni, nem a részérdekekért küzdeni. Tapsot kapott, amikor azt mondta, hogy “hangosabbnak kell lenni”. Rámutatott, hogy a szegényeket uszítják a még szegényebbek ellen, bűnbakokat gyártanak, szándékosan megosztják a társadalmat, a szegénység nem szociálpolitikai, hanem közbiztonsági kérdés.

Kijelentette, hogy az Orbán-kormány a munkahelyteremtést csak imitálja a közmunka programjával. Ehelyett felkészültté kellene tenni a lemaradt régiók lakóit, hogy a megélhetésüket biztosítani tudják. Ötletük nincs, csak kriminalizálni tudják a szegénységet – mondta. A felsőoktatás a gazdagok kiváltsága lett.

Kulka János Csákányi Eszter részletesen beszámolt arról, hogy az Orbán-rendszer harcot folytat a kultúra ellen, mert az a kritikus gondolkodás alapja. Idéztek Dörner náci színházi pályázatából, melyre újra felcsattant az “Orbán takarodj” rigmus.

Istvánffy András a 4K! (negyedik köztársaság) koordinátora szerint a Fidesz elárulta 56-ot. Orbán Viktor a rendszerváltás szimbóluma volt, ma pedig a rendszerváltás bukásának szimbóluma. Emlékeztetett arra, hogy szabadság nélkül nincs jólét, demokrácia nélkül nincs jogbiztonság. Arról beszélt, hogy Magyarországot a létbizonytalanság és a félelem uralja, huszonkét évvel a rendszerváltás után. Ne hagyjuk ezt, tegyünk ellene, szerveződjünk meg, és hallassuk a hangunkat – mondta.

Dénes Balázs a TASZ elnöke szerint a Fidesz mindent erőből tesz. Felidézte két élményét, amely rádöbbentette arra, hogy nem akar ilyen országban élni. Az egyik, amikor szélsőjobboldali gárdisták kísértek egy roma kislányt fenyegetően az utcán, csak azért, mert roma. A másik, amikor három rendőr toloncolt át az utcán egy hajléktalant a szabálysértési irodához, hogy megbüntesse, mert szegény. Felhívta a figyelmet arra, hogy nem lehet tétlenül nézni az elnyomást, demokrata nem törődhet ebbe bele, hanem tesz ellene.

A rendezvény végén bejelentették, hogy alternatív köztársasági elnököt választanak, akinek személyét március 15-én mutatják be. Az akció kétesélyes, emellett nyilvánvalóan célt téveszt, mert az a rendszer, amelyik nem tetszik, nem Schmitt Pál találmánya, és nem is rajta múlik, hogy milyen. Az akció feleslegesen tereli a figyelmet egy báb személyére, ahelyett, hogy Orbán Viktort állítanák a demokraták célkeresztjébe.

A demonstráció békés volt, de a jelenlevők minden alkalommal tapssal jutalmazták, ha a szónokok erőteljesen utasították el az Orbán-rendszert, sűrűn felhangzott az “Orbán takarodj” rigmus. A demonstráción élőben is előadták az Orbán-ellenes demokraták új slágerét, a Nemtetszik a rendszer című dalt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (23 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +38 ( 40 szavazatból)
Több tízezren a szabadságért, 5.0 out of 5 based on 23 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(92)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

92 Reader’s Comments

  1. bruckenbacker kapitány

    gets!
    Sajnos erre lehet számítani, még szerencse , hogy az egyéb kommunikációs csatonák élnek, nem úgy mint az 50-es években- Én a 60-as 70-es években voltam gyerek.
    Soha sehol. senkinek… belém vésődött. És a Deja Vu valahogy mintha itt lebegne. Nem szeretném, hogy a gyerekemnek ilyen rendszerben kelljen szocializálódnia. Nem szeretném, ha nem mondhatna véleményt. Nem szeretném ha a hitét hittérítők kényszerítenék rá.
    Hosszű lenne még a lista.
    Szeretném, ha emberi módon tudna felnőni mind a kettő. Akkor is ha véletlenül a szegényebb és akkor is ha a jobb módú réteghez tartozik
    Sokan vagyunk akik minden hírverés néélkül a sajt mikrokörnyezetükben próbálnak segíteni.
    Ezt kellene összefogni párt és világnézeti eszméktől függetlenül, kivéve az aljas ordas eszméket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  2. Mellesleg az Erzsébet híd lábától az Astoriáig a távolság kb 1 km. :)
    A Március 15. térnél a szélesség legalább 100 m. + a mellékutcákkal együtt lehet számolni, ha a Kossuth L. utca csak 40 m széles akkor is kb. 100000 m2 – ez 3fő/m2 esetén is több 200000 főnél. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  3. gets
    Oszt minek ez a számháború? Nem mindegy?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  4. bruckenbacker kapitány
    Szerény dolgokról álmodsz, de ezek az álmok most oly távolinak tünnek.
    Tegnap mellettem állt egy 20 év körüli tiszta, okos tekintetü pár. Öröm volt nézni őket. Talán majd ők segíthetnek….. Talán majd ők megélik, hogy álmodból valóság váljék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  5. Tibor ne légy pesszimista, miért volt szerinted kevés a létszám ?
    Hiteles adat nincs az UTV kamereak is kiakadtak .
    A hivatalos Hirgyar agyonhallgatta a rendezvényt, mar ez is minősiti a sikert.

    Cornélius kösz a hiteles beszámolót:

    ” Nem tudom, hányan voltunk, csak azt tudom, rengetegen.
    Az első Milla tüntihez képest a szervezés hatalmasat fejlődött, és végre nem jószándékú, de szónoklásra alkalmatlan felszólalók voltak, hanem igazi, profi szónokok, kiváló előadásmóddal és még jobb tartalommal.
    Így kell ezt csinálni! ”

    Akkor mar nem csak elégedetlen tömeg, hanem tartalmas mondanivaló és profi szonokok is voltak és a célt is meghatarozták:
    ” az egész magyar politikai elit lejáratta magát, és nem képes a megújulásra “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  6. Gyozo
    2011. október 24. hétfő
    09:02
    Ez a hazai média gyászos bizonyítványa is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  7. Több mint 10 éve járja felénk az a mondas
    ” politikusnak az megy aki a szakmájábol nem tud megélni”
    Akkor most jöhet a váltás , és Cornélius beszámolojat olvasva már itt is vannak.
    Azok a szakemberek akik eddig távol tartottálk magukat a politikatól átvehetik a stafétabotot a politikusoktól.
    Már csak az átvétel modjat kéne véghezvinni és jo lenne ha az nem 4o évig tatana.
    A kődobálás viszont nem jo ut a XXI században.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  8. Nem kell számháborúzni, és nem voltunk “kevesen” – talán csak ahhoz mérten, hogy lehettünk volna többen is, ha összezsúfolódunk, mint a heringek. Jó lenne egyébként, ha a panorámaképen látható mellékutcai és a Március 15. téren állókat is hozzászámítanák, mert ott is állt jó pár ezer ember!
    Egyébként a net-en is közvetítették (azt hiszem a NOL online) és sokan nézték otthon, fotelből, pl vidékiek, akiknek nem volt pénze felutazni, vagy betegek, akik nem vállalhatták a hidegben ácsorgást. Mert ahhoz mérten éppen jó volt az időtartam! De igazatok van: aki csak a pártirányított médiákból tájékozódik (és az a többség) az erről semmit sem tud.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  9. Sokan voltunk és ez a lényeg egyre többen úgy tűnik és ez nagyon biztató.Ha egyre többen látják be ma rossz felé vezetik az országot lesz az még 1 millió is.Jövőre sokaknál le fog esni a tantusz akik most még nem érzékelik teljes valójában mi is folyik körülöttük.
    Lesz itt még Köztársaság gyújtogatás és kuka borogatás nélkül is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  10. ” Így Orbán Viktor szerint a stabilitás ma Európa minden országában a legfontosabb érték, és ezért van az, hogy Magyarország – “bár nekünk is nagyon sok gondunk van” – viszonylag jól áll a lábán, hiszen “mögöttünk egy kétharmados összefogás, nagy társadalmi egyetértés van”"

    Ennek az eszementnek nem mesélték el a tegnapi napot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  11. Tudtam, hogy nem fogok elmenni, de nagyon kiváncsi voltam mi lesz. Azt vártam/ reméltem, hogy ezzel lesz hangos a sajtó, de még az álltalam olvasott hírpotálok sem nagyon, legfeljebb több ezres tömegről szóltak.
    Viszont annak nagyon, nagyon örülök, és büszke vagyok így az ellenzékre, tüntetőkre, hogy békés, jó hangulatú, ugyanakkor nem bágyadt, unalmas esemény volt.
    Mindenkinek gratulálok, aki résztvevőként, szervezőként, vagy szónokként jelen volt, HAJRÁ, CSAK ÍGY TOVÁBB!, és fogunk még így felsorakozni, egyre többen…
    Legalábbis egyel többen, hogy csak a magam nevében beszéljek.

    Azzal maximálisan egyetértek, hogy márc. 15-ig nem kellene várni, de a nov 4. is igen korai. Kéthetente nem érdemes, azon túl a szervezőknek komoly dolog egy ilyen rendezvény anyagi és tárgyi és személyi feltételeit biztosítani. Nagyon komoly, így nem lehet “követelőzni” sem, de lényegesen kisebb, jelentéktelenebb rendezvénnyel sem szabad nekimenni Orbánéknak. Kellene keresni egy jóval korábbi, de vállalható időpontot, helyszínt. Én, mint nagyon vidéki a várható létszám, és egyéb körülmények figyelembe vételével a (Kossuth v. a) Hősök terét tartanám jónak, azzal nem bénítjuk meg nagyon a várost. Az időpontra meg viszonylag egyértelműen a január egyre, mint az alkotmány elvesztésének gyásznapjára gondolnék…
    Munkaszüneti nap, ha zimankó van, lehet “gesztenyét sütni” (talán nem kaparja ki senki a sajátját), forró teát, és forraltbort árusítani…
    De én innen könnyen ötletelek, nekem az nem kerül semmibe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  12. JÓ volt látni, hogy egyre több a fiatal, vesz részt ezeken a megmozdulásokon. Jó lesz, a FIDESZ-nek felébredni, és elkergetni OV-t a diktátorukat.
    A diákok, a fiatalok inditják el mindig a tüntetéseket, azok pedig nem kimélik, megdöntik a nekik nem tetsző rendszert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  13. Van remény. A Lybiaiaknak is csak 42 év után lett elegük a Khadafyból….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  14. ervin- szuper ötletet adtál: Köztársaság-búcsúztató szilveszter! Forró borral, trombitákkal. december 31-én MÉG nem tilthatják be, és ha pont éjfélkor nem oszlatják fel – akkor már meg is kezdtük a tákolmányuk lebontását! Ha pedig megkísérlik feloszlatni – az érdekes lesz! Én ott lennék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  15. tori – a Mi Reménységünk egy antidiktátori vírushordozó. Ahova beteszi a lábát – ott a diktátoroknak annyi. Előbb-utóbb ő is áldozatul fog esni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. Kekec!
    Ha technikailag nézem, a Szilveszterrel talán van annyi gond, hogy az emberek estére mulatni akarnak menni, nem biztos, hogy főleg vidékről neki indulnak az útnak. Másnap du. talán könnyebben, de mi ketten biztos könnyebben egyeszségre jutnánk…
    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Ha pár évvel ezelőtt – Rákay “Philip” matekzseni és fejszámolóművész szerint – a Kossuth téren 2 milliónyian voltak, akkor most itt is volt ekkora tömeg. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  18. Mai hír :
    az Októberhuszonhármasok, vagyis a tegnapi megmozdulás szervezői párttá alakulnak. Baloldalias párttá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  19. gets
    2011. október 24. hétfő
    08:59
    Az Erzsábet hídon felállított színpadtól az Astoriáig 615 méter, a Kossuth Lajos utca szélessége 22 méter, a Március 15. téren 71 méter a Szabadsajtó utca északi falától a Mátyás pincéig – ezek a valós adatok.
    A tömeg valóban számolható a legnagyobb sűrűségű részen 3 fő/ m2-rel, de ez már nem volt meg a Városház utca, Szép utca környékén sem, illetve onnan az Astoria irányába egyre ritkult. Ugyanez volt március 15-én is.
    Ki tudok egyezni az 50 ezres tömegben (az én számításaim szerint), de ez szerintem kevés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Kedves Kata,
    Az előző kommentemben leírtak szerint voltunk kevesen. Ha figyelembe vesszük, hogy a kormány intézkedései a lakosság nagyobbik részét érintik hátrányosan, akkor érthetetlen, hogy miért csak ennyien tüntetünk ellenük.
    Amúgy meg a 3 órás tüntetés is rövid. A viziló sem fogja fel a szúnyogcsípést – rövid is, nem is túl fájdalmas. A kormány észre sem veszi, hogy 1-2 órára elakadt a forgalom az Erzsébet hídon. Több napos demonstrációra lenne szükség a Kossuth téren, mégpedig a Parlament vesztegzár alá helyezésével. Mivel törvényellenes a kormány munkájának akadályoztatása, a képviselőket be kell engedni az Országházba, viszont onnan kiengedni már nem muszáj. Ha bent rekednek napokra, akkor talán valamit ki lehet kényszeríteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. Tibor – van a Btk-ban olyasmi, hogy személyes szabadság megsértése. Pl ha erővel megakadályozol valakit a hazamenetelben. A pápaválasztó gyűlés befalazása az más: évszázados hagyományai vannak és a püspökök BELEEGYEZNEK! Találj ki mást!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. űűűgeyza – baloldalt tehát el leszünk kényeztetve a választékkal – viszont jobboldal még mindig még csírája sem látható egy jobbközép-konzervatív pártnak. Ha csak minimális piackutatást végeznek, akkor NEM baloldaliként határozzák meg magukat! Új márkát piaci vákuumba lehet jól bevezetni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Bocs, három ű meg egy g törölve – helyette nagy G. Ideje villany gyújtanom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Én minden egyes embernek csak megköszönhetem, hogy ott volt, mert én sajnos nem tudtam elmenni a betegségem miatt. Valahogymégis úgy érezhete, hogy képviseltek engem is. Nagyon jó, hogy időről-iddőre egyre csak többen lesznek, amit pedig Jónás Marianna mondott, annak minden betüjével egyet lehet érteni.Valóban nem jók a rész megoldások az egész kormányt úgy ahogy van el kell zavarni és az ország ketté osztottságát is meg kell próbálni megszüntetni. Ha mindég csak kétfelé húzunk, nem jön jól ki belőle senki. Pont az a lényeg, hogy összefogjunk végre és radikálisan lépjünk fel a rendszer ellen. Egy olyan országban ahol odáig jutottunk, hogy egyetemisták éhségsztrájkba kezdtek, nincs helye több tűrésnek. Ha még magunkért nem is álltunk ki határozottan, a gyerekeinkért ezt kutya kötelességünk megtenni, minden létező fórumon. Bárha beszélhetnék az egyetemistákkal ajánlanám nekik, vegyék fel a kapcsolatot valahogyan Chon Bendit-tel, neki van tapasztalata a diák lázadásokban, biztosan mondana egy-két jó ötletet, már csak azért is mert szívből útálja a mostani Orbán Viktort. Ezt a beszédében is nyilvánossá tette. Ami nekem furcsa volt, hogy nem láttam Kónya Pétert, pedig egyesek már miniszterelnöknek akarják, vajon tud-e róla. Annyira magyarázott Kálmán Olgának a tüntetésekkel kapcsolatban, hogy azt hittem ők lesznek Árok Kornéllal, meg a Millásokkal a fő szóvivők. Ebből én csak a Millások képviselőjét Juhász Pétert hallottam, vagy úgy véltem, hogy hallom, mert valóban a televízió csatornák agyon hallgatták az egészet, szinte még a képeket is alig mutatták.Na ez még az, amitől hányni tudnék. Külföldön ez elképzelhetetlen. A legkisebb megmozduláson is rögtön ott vannak a TV-sek. Mindenesetre a távolmaradásuk a lényegből mit sem von le és csak így tovább

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. Tibor végre pontos adatokat írt. Nem vagyok pesti, de elég sokat jártam arrafelé valamikor, úgyhogy a 40 méter széles Kossuth Lajos utca már első hallásra is erős túlzásnak tűnt. Az Astoriánál pedig még működtek a kamerák, és azt láttam, hogy ott egy rendőr furgon állt keresztben és csak néhány ember sétálgatott.
    De valóban nem vezet sehová a számháború. Ha valaki látta ezt a masszív tömeget (ránézésre magam is 50-70 ezer közé saccoltam, azzal, hogy valóban nem látni le a térre és a mellékutcákba) a kevés híradások valamelyikében, az azért alkothatott némi fogalmat. Ezt már nem lehet annyival elintézni, hogy pár száz, vagy akár akár néhány ezer komcsi csinálja itt a zavart.
    Nekem az jutott eszembe, hogy mivel nyílt nap volt a Parlamentben, hátha átmennek a végén egy csoportos látogatásra…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. kekec,
    volt itt már olyan, hogy taxisblokád – pontosabban a fuvarozók sztrájkja -, tehát az az út járható. Ők is átengedték a mentőt, tűzoltót, szóval akit tényleg át kellett.
    Csak akkor tényleg kitartónak kell lenni, nem szabad megállni félúton.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. Kedves Kuksi,
    Az Astoria kameraképe valószínűleg nem valósidejű volt. Feltehetőleg a 15 óra előtti állapotot felvették, és többszöt bejátszották. Aki nézte a kamera képét mondta, hogy voltak ismétlődő “jelenetek”.
    Sajnos mindaddig el tudják intézni néhány-ezer komcsi elégedetlenkedéseként, amíg lesz aki elhiszi, hogy 2006-ban a Kossuth téren 2 millióan voltak. 2011. október 1-én is tele volt a Kossuth tér, és az Alkotmány utca, de semelyik hírcsatorna nem beszélt 2 milliós tömegről. Mint korábban írtam, a Kossuth tér 38.000 m2, amiben fák, bokrok, szobrok is benne vannak – ebből lehet számolni, hogy mennyien férnek el a téren.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Kedves Kekec,
    Természetesen belemélyedhetünk a BTK-ba, a PTK-ba is, de az teljesen biztos, hogy a kormány munkájának akadályostatása komolyabb bűncselekmény, mint a szabad mozgásuk korlátozása.
    Családanyák, és családapák vasárnap délutáni tüntetése szúnyogcsípésnél is kevesebb ennek a kormánynak. 2 óra már túl hosszú idő egy tüntetésre, mert odaég a rántás, át kell nézni a gyerek leckéjét, kezdődik a kedvenc sorozat, kipihenten kell hétfőn a hivatalba érkezni. Hát ez bizony nem odaverős tüntetés! A szabadságunkért áldozni kell, és nem csak 2 órát egy vasárnap délutánból. 2006-ban tesztelték Orbánék, hogy mennyi mindent meg lehet tenni, és mégsem mondott le az akkori kormány. Félelmetesen nagy biztonságban érzik magukat, egy pillanatig sem hiszik, hogy inogna a pozíciójuk.
    Nem azt mondom, hogy alacsonyodjunk le a 2006-os csőcselék szintjére! Ne gyűjtogassunk, ne garázdálkodjunk! Ne ártatlan emberek értékeiben tegyünk kárt, ne ártatlan embereket zavarjunk! De tegyünk valami olyat, amit a kormány érez meg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  29. Avi,
    én is hallottam a déli hírekben a Führer “helyzetértékelését”.
    Miit mondjak? A fickó két lábbal áll a talajon – de az is biztos, hogy nem a valóságén.
    Inkább valami homokvár, légvár, esetleg kártyavár talaján. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. Kivancsi lennek, mit mond egy fideszes erre a tuntetesre.
    Boritekolom, -majd meg unjak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. Nagyon furcsa volt, hogy szétspricceltek az ország vezetői. A csontjaim azt súgják, hogy hamarosan átrendeződés lesz. Smitt Palkó sportsérülésre hivatkozva le fog mondani, és a fidesz nagy hejehujával katapultálja Orbánt a Sándor-palotába, még papírcsákót is kap a fejére, koronának. Hadd játszadozzon. Minelnöknek meg kinevezik Kósát, vagy Lázárt. Hogy melyiket a kettő közül, azt utcai harcban fogják eldönteni egy holdfényes éjszakán. Szilveszterig átvernek még egy csomó szemét törvényt, elsején meg Orbán fogja az újévi beszédet mondani a tévében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. Bartus úr :
    Pragmatikusan nézve igazad van abban hogy ez a ” virtuális ” köztársasági-elnökválasztás felesleges huzavona , azonban véleményem szerint kettő haszna is van :
    1. Jó poén. Kellenek a jó poénok , ez kétségtelen !
    2. Szun Cu óta tudjuk hogy az ellenséget mindig a leggyengébb pontján kell megtámadni. És ez a fontosabbik ok !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. Detti – már amikor TAVALY JÚNIUSBAN módosították a jogszabályt, és 2 évre!!! lerövidítették azt az időt, amely után az Elnököt MINDEN juttatás megilleti, ami egy kitöltött ciklus után járna – csak a vak nem látta, hogy Orbánnak készítik elő a
    terepet. Gondolom péntek délután majd beterjesztik, hogy a megbízás 10 évre, vagy életfogytig szól- Orbán másképpen nem tudná elkerülni a választásokat.
    Mi ezen a meglepi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. Bocs, nem Detti, hanem Detto.
    Üdv bonhomme harcostárs!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. Tényleg felelsleges a számháború, de én azt éreztem ezen a tegnapi, nagyon jó hangulatú megmozduláson, hogy az utolsó szoci május 1. óta nem nagyon voltak ennyien Bp. utcáin. Én még sosem voltam kint az utcán, de úgy éreztem, hogy ezt nem lehet kihagyni! Nem bántam meg! Legközelebb -remélem- még többen leszünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. Nemecsekerno!
    Én még nem voltam, (kivéve a taxisblokádot), de REMÉNYED több mint valószínű, megvalósul. Bele fogunk jönni, és jóhangulatú, nem agresszív, de lelkes, reményteli tüntetésre én is “vágyódom” már.
    Azért az nagyon jó, hogy a Fidesz ellendemonstráció elmaradt, mert megeshetett volna olyan provokűció, amiből csete-paté is alakulhatott volna, de szerencsére ez józanabb, eszesebb társaság, mint a 2006-os. Maradjon csak így!
    Szép volt fiúk, lányok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Szep hogy remenykedtek,csak felesleges.Azt a rovid kis eleteteket szebben es kevesebb gonddal is leelhetnetek ha lenne merszetek tovabballni.Az az orszag egy elo halott es soha nem fog zoldagra vergodni.Vessen magara aki ott marad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. Szep hogy remenykedtek,csak felesleges.Azt a rovid kis eleteteket szebben es kevesebb gonddal is leelhetnetek ha lenne merszetek tovabballni.Az az orszag egy elo halott es soha nem fog zoldagra vergodni.Vessen magara aki ott marad.Egy emberolto igen rovid,nem sok idotok van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. Nagy folhajtast csinalnak az 56-tal kapcsolatban,szabadsagharc stb.Volt ertelme?Nem.Azok akik leleptek jol jartak,akik maradtak kinlodnak azota is,kiveve az ugyeskedoket akik megtomtek a zsebuket.Volt rendszervaltas is,mire volt jo?Most mas nezetuek lopjak el a penzeteket es ugyanugy nyomorogtok vagy meg jobban.Hat aki maradni akar az csak remenykedjen tovabb hatha jobb lesz valamikor,igeret mindig volt dogivel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. Hat gyerekek a felso tizezer igencsak kibabral veletek.Fiatal koromba mentunk tarsadalmi munkazni ingyen esz nelkul,epitsuk a tarsadalmat,nyari szunetekben mezogazdasagi munkataborokban segitettunk a tsz-nek ingyen.Fizettuk a nyugdijat meg eletbiztositast gondolva a szep es biztos oregkorra.Na mi tortent,rendszervaltas,a nep vagyonat szethordtak,nincsenek gyarak tsz-ek,nincs hol dolgozni.Azok akik mindezt okoztak,most vadolnak minket hogy lustak vagyunk nem szeretunk dolgozni,a nep vagyona elfogyott nincs mar mit maguk kozt szetosztani,nezzunk korul mi maradt.Hat a nyugdij,na akkor azt is elvesszuk,meg mi maradt,a csorok penze a bankba-mert a jomodu az kulfoldon tarolja bankban vagy ingatlanban-na akkor az lesz a kovetkezo,meg mi maradt,a csorok haza amit mar nem tudnak fizetni mert mar kajara sem jut-Kadar alatt azert meg volt mit enni meg inni a fel Europa idejart zabalni-na akkor azt is elvesszuk,majd laknak satorban mint az oseik,meg kulonben is,mindenki annyit er amije van.Na meg mitek maradt,mit tudnak meg elvenni toletek,az eletetek.Hamarosan azt is elveszik,de nem ugy hogy kivegeznek,kivegzitek magatokat,ossze lesztek ugratva es majd nyirjatok egymast,szep jovo var ratok,Orban a nagy varazslo elintezi nektek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Tibor
    2011. október 24. hétfő
    15:47
    Az 50000 fős becslésedet bőven megdöntik az alábbiak:
    - a március 15 tér 3* akkora, mint amit figyelembe vettél,
    - a mellékutcákat sem vetted figyelembe
    - a Kossuth L. utca a járdákkal együtt 8 sáv és sávonként minimálisan 3méter, tehát összesen több, mint 22 méter,
    - a Ferenciek tere majdnem akkora mint a március 15 tér harmada,
    - a 615 méter is kevesebb a valóságosnál.
    Szerintem amíg légi felvételek nem bizonyítják az ellenkezőjét addig én a 100000+-10000 létszámot látom hihetőnek.
    A kormánypárti megemlékezések mindenütt 1000 fő alatt voltak.
    AZ ÖSSZES HAZAI MÉDIA SZÉGYELLJE A POFÁJÁT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. Sokan voltunk és ez a fontos. Mi a francnak kell ezen annyit agyalogni?
    AZ ÖSSZES HAZAI MÉDIA SZÉGYELLJE A POFÁJÁT! – szerintem is.
    Eddig a politikusokat utáltam a legjobban. Örömmel jelentem, hogy kezdik lekörözni őket a zújságírók….
    Tisztelet a kevés számú kivételnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

MTI: éjjel, nappal, minden hullámhosszon 2014. április 6. vasárnap

Orbánék megbüntették az ATV-t 2014. április 2. szerda

Az Operánál tüntet vasárnap az ellenzék 2014. március 30. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos