Ronai and Ronai
AMERIKAI

D-day – szabad a pálya 2011. szeptember 20. kedd 18:21 Forrás: AN

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
D-day - szabad a pálya

Budapest – A 20.Kpk.45.962/2011., 20.Kpk.45.963/2011. és a 20.Kpk.45.964/2011 . számú ügyekben a Fővárosi Bíróság Közigazgatási Kollégiuma 2011. szeptember 20-án döntést hozott.

Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (továbbiakban: HTFSZ) képviseletében 2011. szeptember 12-én 16:05 perckor bejelentést tett a 2011. szeptember 29. napján 10:00 órától 2011. szeptember 30. napján 15:00 óráig Budapest Clark Ádám tér – Lánchíd – Széchenyi tér útvonalon tartandó rendezvény megtartására. Bejelentésében a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (továbbiakban: FRDÉSZ) képviselője K. Pétert további kapcsolattartóként jelölte meg. A kérelmezett az eljárást a HTFSZ és az FRDÉSZ vonatkozásában vizsgálta.

Árok Kornél a HTFSZ képviseletében egy másik kérelmet terjesztett elő 2011. szeptember 12-én 16:05 órakor, mely szerint 2011. október 01-én 13:00 órától 2011. október 02-án 14:00 óráig Budapesten a Clark Ádám tér – Lánchíd – Széchenyi tér útvonalon rendezvényt tartanának. Ebben a bejelentésben szintén az FRDÉSZ képviselőjét, K. Pétert jelölte meg további kapcsolattartónak. Ugyanezen napon egy harmadik bejelentés is érkezett, amelyet K. Péter, az FRDÉSZ elnöke ellenjegyzett; ez 2011. szeptember 30-án 14:00 órától 2011. október 01-én 14:00 óráig Budapest Clark Ádám tér – Lánchíd – Széchenyi tér útvonal helyszíneken tartandó rendezvényre vonatkozott. Ebben további kapcsolattartó személyként Árok Kornélt, a HTFSZ elnökét jelölték meg. Ezt a bejelentést a kérelmezett egy újabb kérelemként tekintve egy harmadik eljárásban vizsgálta, és mindhárom esetben úgy döntött, hogy a gyülekezési törvény szabályai alapján megtiltja a demonstrációk megtartását, mert a közlekedés más útvonalon nem biztosítható. A kérelmezők a budapesti rendőrfőkapitánynak a három bejelentés kapcsán született határozatával szemben felülvizsgálat iránt kérelmet terjesztettek elő.

A bíróság külön-külön vizsgálta a bejelentéseknek megfelelően a döntéseket, és mindhárom esetben elutasította a felülvizsgálati kérelmet. Döntésében a bíróság kifejtette, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának csatolt  szakvéleményét mindhárom esetben aggálytalanul elfogadta. Ez a dokumentum mindhárom esetben a vitatott útvonalra vonatkozó forgalmi adatokat közölte, és mivel a gyülekezési jog nem korlátozhatatlan alapjog, a bíróság figyelemmel volt azoknak a jogára is, akik a perbeli időpontban nem kívántak a demonstráción részt venni, csak a városban közlekedni.

A bíróság ebben a döntésében kifejtette, hogy a három bejelentést egy egységként kezelve azt vizsgálta, hogy amennyiben négy napon keresztül, a 2011. szeptember 29-én 10 órától 2011. október 2-án délután 14 óráig tartandó demonstrációra a Clark Ádám téren az Alagút elé ha egy színpadot felállítanának, a közúti forgalmat milyen módon lehetne más útvonalon biztosítani anélkül, hogy a szabad mozgáshoz való jog sérülne. A bíróság álláspontja szerint akik a demonstráción nem kívántak volna részt venni, azoknak a szabad mozgáshoz való joga olyan mértékben ellehetetlenülne, ami több órás indokolatlan várakozást idézne elő, hiszen életszerűtlen az, hogy az Alagút elé 29-én felállított színpadot időnként lebontanák. A kérelmezők azt nem igazolták és bizonyították, hogy a szakvéleményben szereplő adatok a valóságnak ne felelnének meg, csak általánosságokban hivatkoztak adatokra és más megtartott demonstrációkra, amelyeknek szintén nem közölték az ügyszámát, illetőleg ténybeli adatait, ezért azokat a bíróság a perbeli ügy tényállásával összevetni nem tudta.

A döntés tehát azt jelenti, hogy nem lehet demonstrációt tartani 2011. szeptember 29-től 2011. október 2-án délután 14 óráig Budapesten a Clark Ádám tér – Lánchíd – Széchenyi tér útvonalon.

A 13.Kpk.45966/2011. számú ügyben a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének törvényes képviselője 2011. szeptember 12. napján bejelentette a rendőrségnél, hogy a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvényt kíván tartani 2011. október 1-jén Budapesten az V. kerületi Kossuth téren és az Alkotmány utcában, valamint a Kossuth tér – Clark Ádám tér útvonalon.

A rendőrség megtiltotta a rendezvény megtartását azzal, hogy a közlekedés más útvonalon nem biztosítható, illetve a rendezvény súlyosan veszélyezteti az országgyűlés törvényalkotási és ellenőrzési munkájában résztvevők feladatainak zavartalan ellátását.

A rendőrség határozata ellen 2011. szeptember 17. napján a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók
Érdekvédelmi Szövetségének törvényes képviselője felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Fővárosi Bírósághoz, melyben a határozat hatályon kívül helyezését kérte.

A bíróság Budapest rendőrfőkapitányának határozatát hatályon kívül helyezte, mivel a bíróság nem találta alaposnak a betiltás indokait.

A bíróság álláspontja szerint a határozatban felsorakoztatott bizonyítékok, indokok nem támasztották alá, hogy a kérelmező által bejelentett rendezvény megtartása esetén a forgalom más útvonalon nem biztosítható, azaz nem bizonyítható, hogy a közlekedés ellehetetlenül, továbbá, hogy a rendezvény megtartása az Országgyűlés zavartalan működését súlyosan veszélyeztetné.

A 27.Kpk.45965/2011 . számú ügyben a Fővárosi Bíróság 2011. szeptember 20-án meghozott végzésével hatályon kívül helyezte Budapest rendőr-főkapitányának azon döntését, mellyel megtiltotta a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége törvényes képviselője által bejelentett, 2011. október 2. napján Budapesten a Clark Ádám tér – Szent György tér – Széll Kálmán tér – Csalogány utca – Fő utca – Clark Ádám tér útvonalon tartandó vonulásos rendezvényt.

A bíróság döntése szerint nem lehetett alappal arra következtetni, hogy a rendezvény miatt a tömeg-, illetve közúti közlekedés más útvonalon nem biztosítható, azaz nem bizonyítható, hogy a közlekedés ellehetetlenül, így a rendőrség által megállapított tilalmi ok nem áll fenn.

http://www.youtube.com/watch?v=mRr3erNQ9uE&feature=related

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +25 ( 25 szavazatból)
D-day - szabad a pálya, 5.0 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

59 Reader’s Comments

  1. Sajnos mint sok vidéki,anyagi helyzetem miatt nem tudok ott lenni de teljes szívvel ,lélekkel veletek leszek! VESSZEN orbán!!!!!!!!!!! fidesz TAKARODÓ!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  2. Halász!

    Jöjjenek fel autostoppal.
    Ha mondják, hogy a D-dayre jönnének fel, csak drága az utiköltség, remélem a demokrata autósok felveszik magukat.
    Megérne egy próbát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  3. Ott leszek. És nem csak lélekben, mint egyesek.
    Nem hiszem azt, hogy ebben a helyzetben elég lenne a szájtépés, a fórumokon a “hangoskodás”.
    Ezért én ott leszek. És nem csak lélekben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  4. jehu nézd meg armee linkjét (én is felraktam még egyszer) AZTÁN mond, hogy “ezekkel” nem értesz egyet!
    Egyébként nem “megkeresték” csak egyik párttól sem zárkóztak el (különös tekintettel a legnagyobb szervezetük ismert pártpreferenciájára) De ne kezdjük újra -nézd meg! Szerintem nagyon is vállalható!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. és Jehu egy nagyon megfontolandó mondat a klipből: aki nem vesz részt a demokrácia védelmében – az a hatalommal kollaborál.
    (v.ö: Vétkesek között cinkos, aki néma – és Hol zsarnokság van, ott zsarnokság van – mindenki egy szem a láncban)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Egyébként a szakszervezetek szerint “több száz busz” hozza majd a tagokat. Buszonként az max 100 ember – azaz pártízezer. És várható, hogy azokat is leállítják mindenféle ürüggyel a határban.
    Amiből lehet a hatalomnak ÖNGÓLT csinálni: el lehet indulni GYALOG is (az esztergomiak több, mint 5010 kilométert tettek meg egy éjszaka alatt!) tehát mindenkii csomagoljon magának láthatósági mellény – és akkor végig lehet vinni a városon a transzparenseket (v,ö: áttételes rák).
    Másrészt példát lehet venni az angolokról: Dunkerque-nél halászcsónakokkal is elhozták a hadseregüket: talán a pesti tagok eléjük mehetnének a nagy városszéli áruházparkolókig személygépkocsival is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Bocs 50 kilométer.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Azért tartsuk már napirenden, hogy a hét végén várható egy nagyobb tömegrendezvény – és aki nem csak kommentelgetni, hanem tenni is akar – annak ott a helye!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. @Kekec
    Kézcsókom mellé tettem egy vidit, a Tétényis cikkhez.
    Mit szólsz? Levágták a farkát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Igazság helyett gumibot Kínában 2011. szeptember 18. vasárnap | AN

No comment 2011. szeptember 16. péntek

Lex Kertész 2011. szeptember 16. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos