Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Fidesz durva megszorításai fájni fognak 2011. szeptember 17. szombat 19:46 | AN

  • Hozzászólások(107)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Fidesz durva megszorításai fájni fognak

Budapest – Gyurcsány Ferenc “Hazug ember” címmel arról ír a Facebookon, hogy Orbán kilenc éve tartó hazudozása beteljesedett: az eddigi legnagyobb költségvetési kiigazítást, durva megszorításokat vezetnek be, Magyarországon lesz a legmagasabb az áfa Európában, amely a fogyasztókat, a legszegényebbeket sújtja, mert mindennek brutálisan emelkedik majd az ára. Miközben kilenc éve azt hazudják, hogy “van más út”.  Ennek oka már nem az “elmúltnyolcév”, hanem az Orbán-kormány rossz gazdaságpolitikája és pénzszórása. Eddig semmi nem javult, semmi nem nőtt, semmit nem csináltak a demokrácia felszámolásán kívül, csak folyamatos lopással próbálják elkerülni a totális csődöt. Úgy tűnik, a dilettantizmus miatt, nem fog sikerülni.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök az alábbi bejegyzést tette a Facebookon:

“Hosszú út végére érkezett a Fidesz. Kilenc év hazudozás, „van más út” szajkózása után tegnap kiderült, hogy ha van is más út, azt a Fidesz nem ismeri. Miután elvett közel háromezer milliárd forintot a magán nyugdíjpénztáraktól, ezen túl évente besöpör háromszázmilliárd nyugdíjjárulékot az állami nyugdíjrendszerbe, kivetett féltucatnyi különadót ugyancsak három-négyszázmilliárdos nagyságrendben, tegnapra kiderült, hogy még ez sem elég.

Mostantól nehéz lesz elmúltnyolcévezni. Másfél éve tör-zúz a kormány, és most Európa legmagasabb áfáját vezeti be, növeli az egészségügyi hozzájárulást, eltörli az adójóváírást. Nem fog növekedni a fogyasztás, nem lesz több beruházás és munkahely. Minden lesz ebből csak növekedés nem, sőt.

Eközben egyetlen komoly szerkezeti változásról sem döntött a kormány. Ez kérem a legprimitívebb költségvetési kiigazítás. Nem érdemes azt a buta vitát folytatni, hogy amit tegnap Matolcsy, azaz Orbán jobb keze bejelentett, megszorítás-e vagy sem. Mi más lenne? Szükség volt rá? Kiigazításra igen, de nem erre. És emlékeztessünk, azért kell most adót emelni, mert kormányzása első évében két kézzel szórta a pénzt a Fidesz. Most jött el a böjt ideje.

És ez nem negyven napig fog tartani.

Mi gondolnak, szokott a miniszterelnök tükörbe nézni? És ha igen, akkor ma reggel mit látott? Hazug embert?”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (49 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +70 ( 80 szavazatból)
A Fidesz durva megszorításai fájni fognak, 4.7 out of 5 based on 49 ratings

Címkék:, , , , , , , ,

  • Hozzászólások(107)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

107 Reader’s Comments

  1. Mit akartok Kádár népétől?
    http://youtu.be/joiZrJmrziM

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  2. Rossz memória ellen meg néhány emléktöredék:
    http://vastagbor.blog.hu/2011/09/17/emlektoredekek#more3233313
    és jó bogarászást a jövedelemkalkulátorban. NO COMMENT!
    http://www.fn.hu//files/jovedelem.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  3. Ha ez így megy, tovább én megyek Grazba, ott legalább biztonságban leszek, mert az őrület a rácson túl van. Ez ellen fel kell lépni. Orbánnék nyolc éven át szajkózták, hogy ismerik a megoldást Magyarország gondjaira majd ők kivezetik az országot a bajból. Úgy látom, egyre mélyebben megyünk a sűrű erdőbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  4. jode ugyanakkor az emberek nem akarnak szemkozt nezni azzal a tennyel, hogy a megszoritasokat nem kerulhetik el, teljesen mindegy az honnan jon, jobboldalrol vagy baloldalrol…..fajni fog, viszont azok nelkul sose jutunk a kovetkezo szintre! peldaul ugyan hogyan is lenne kepes a kis magyarorszag 47 % minimalberre bejelentettel tobb korhazat eltartani, mint Amerika?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  5. http://index.hu/gazdasag/2011/09/17/a_rosszul_keresokkel_fol..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. simplemind a linked helyesen:
    http://index.hu/gazdasag/2011/09/17/a_rosszul_keresokkel_foltoztatjak_a_koltsegvetest/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  7. innocent: Orbán azzal győzött, hogy észérvek helyett hitbéli kérdésekké transzformálta a gazdasági problémákat. Már vártam, hogy mikor kezdik majd észérvekkel védeni, amiben már nem lehet hinni. Egyébként az a gond, hogy olyan lukakat foltozgatnak, amit már ütni sem lett volna szabad, és ha lettek volna szükséges megszorítások ennek ellenére is – azt lehetne igazságosabban is!
    Sok szerencsét ahhoz, hogy meggyőzd a kiskeresetűeket, hogy EGYEDÜL nekik kell áldozatokat hozni as gazdagok oltárára. SZÜKSÉGED is lesz szerencsére ehhez!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  8. kekec

    te is tudod, hogy orban azert gyozott, mert a nepnek elege lett az mszp toketlenkedesebol es valoban nem erdekelte oket, ki , mit iger…..eppen ezert tartom Gyurcsanyt kicsit hiteltelennek, mert akarmit mond orbanra, jobban kivilaglik belole a szemelyes ellentet, mint a szakertelem, ha annyira szakertett volna, kiderult volna az elozo 8 evbol…es a megszoritasok nyilvan nem korlatozodhatnak a kisemberekre, de ha a kisemberek ezzel annyira elegedettek, vagy megfelemlitettek, hogy ez ellen nem szolnak, akkor eleg nehez segiteni rajtuk…ha nem lehetetlen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (10 szavazatból)
  9. innocent,
    azt írod, Gyurcsány kicsit hiteltelen, mert nem világlott ki belőle az elmúlt 8 évben a szakértelem.Szerinted Orbán Viktorból kiviláglott vagy kiviláglik most a szakértelem? Nem azért győzött, mert kiviláglik belőle a szakértelem.Most nem sorolom fel, hogy miért győzött, de az biztos, hogy nem a szakértelem miatt.Bokros Lajosból kiviláglott a szakértelem. Azóta is szitokszó a neve.
    Orbán Viktor a Blikk-nek nyilatkozott, hogy ő is devizahiteles volt, de már kifizette és most “tisztán áll az Úr elött”.Igazi szakértői hozzászólás egy miniszterelnöktől.Egy bulvár lapban, az embereknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  10. Érdekes, nekem úgy tűnik, hogy Orbán azért győzött, mert 2002-től kezdve kiépítette azt a kettős hatalmat (minden olyan helyre, a minisztériumtól a legkisebb település önkormányzatáig, alkotmánybíróságra, köztársaság elnöki székbe bíróságokhoz, ügyészségekre, közmédiákba apehba, satöbbi) beültette az embereit, akik ott tartottak be, ahol akartak.
    Tökéletesen megszerveztette a zavargásokat, amiknek bizonyító dokumentumait örökre titkosították.
    A szerinted hiteltelen Gyurcsány egyszerűen demokrata volt, bízott a választók felnőtt korúságában.
    Ha szakértelem minusza volt, az csak annyi, hogy óvodás szint szellemi képességet kellett volna feltételeznie, mert akkor közelítette volna meg a valóságot.
    Szerintem.
    Viszont roppant kíváncsi lennék, képes lenne-e végre – valahára kifejteni valaki, mire alapozza azt, hogy Gyurcsány hiteltelen.
    (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy amennyiben két ökölvívót beengednek a ringbe, ahol az egyik betartja az ökölvívás minden szabályát, az ellenfele pedig mindenre fittyet hányva, tiltott eszközöket használva, minden szabálytalanságot bevetve úgy verekszik, ahogy akar, nem lesz kétséges az eredmény. Ez történt a Gyurcsány-Orbán vonatkozásában.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  11. innocent: hehehe! Ez a nap vicce! Miszerint a népet nem érdekelte, hogy ki mit ígér, és önállóan, csak saját maguktól lett elegük a Gyurcsány töketlenkedéséből. Tudod: amivel 10 %-ról 4 %-ra vitte le a hiányt és olyan nagyon azért nem kellett beledögleni mint most. Csak így tovább, egészen felderítesz! Lécci, lécci!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  12. innocent
    Előrebocsátom, hogy nem vagyok Gyurcsány fan!
    A Corvinus egyetemen tartott 2 előadást, ami ha felkészületlen,akkor felejthető lenne. Alapos, kidolgozott,mindenre kiterjedő előadást, ahol indokolt, és érvelt, hétköznapi nyelven elmagyarázva a dolgokat,papír nélkül.(Orbán bosszúja, sóval lesz behintve még a helyi ezért)
    A kiváltó okokat elmagyarázva, megoldást felvázolva.
    Mindazt ami ott elhangzott,Orbánék leamortizálták a karakter gyilkosságokkal.
    Most, ugyanazokat a dolgokat valósítja meg erőből Orbán, amit annak idején megpuccsolt,csupán csak azért, mert gyűlöli Gyurcsányt!
    Akkor alig éreztük volna meg a megszorításokat, most meg nyomorba dönt bennünket,mert egy percig nem érez lelkifurdalást, csak a revánsot akar venni a népen, a 2 x-i bukása végett!Persze most már a szükségszerűségnek is nagy szerepe van ebben.
    Hogy mennyi milliárdjába került ez a bosszúvágy az országnak, azt jó lenne egyszer forintosítani, hogy a vádlottak padján szembesüljön a tettével!
    Ráadásul a választások előtt a TV csatornák mind a fideszt hirdették! Félelemből, vagy megalkuvásból.vagy a velük született alázattól hajtva nem tudom, de az tény, hogy Orbán nem ígért,és egy biankó csekket kapott ettől a tehetetlen országtól.
    Az igazság pillanata napról napra közelebb van, sajnos ezzel nem megyünk semmire, mert mire minden kristálytisztán látszik az elvakultak előtt is, Orbán be lesz betonozva a hatalomba. Na, akkor teljesedik ki a bosszúja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  13. remélhetőleg az Orbánra szavazók most majd visszatalálnak Gyurcsányhoz és rá szavaznak majd. Mert a többség szavazat a döntő. Aki meg a saját fizetése csökkenése láttán is fideszes marad az az igazi Orbán hivő. A nyugdijasok vélhetően továbbra is Orbánra szavaznak független attól csökken -e a nyugdijuk, mert nagyon szeretik Orbán Viktort, a haza megmentőjét. Vagy mégsem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  14. bumburi!
    “Most, ugyanazokat a dolgokat valósítja meg erőből Orbán, amit annak idején megpuccsolt,csupán csak azért, mert gyűlöli Gyurcsányt!”
    Ez a mondatod kilóg, a többivel egyetértek!
    Ugyanazt sosem fogja csinálni, nem is ugyanúgy és nem is ugyanabban az időben, ugyanis ésszel sem éri fel.
    A gyűlölet az szintén stimmel. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  15. gets
    Kösz a kiigazítást, természetesen én is úgy értettem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. csatt,
    nem képes kifejteni senki aki mondja, hogy Gyurcsány miért hiteltelen. Csak azok mondják, akiknek gondolkodás nélkül beépült a fejébe minden aljas, hazug kommunikáció Gyurcsányról..ezek az emberek hát…nem a legintelligensebbek. Én intelligens embertől ennek mindig az ellenkezőjét hallottam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  17. Egyvalami viszont nagyon érdekelne: a tyúk volt előbb vagy a tojás – azaz azért jelentették be MOST (és nem augusztus végén) a megszorításokat, hogy Gyurcsány koncepciós ügyéről eltereljék a figyelmet – vagy pedig a Gyurcsány kiadatásával akarták elterelni a figyelmet a megszorításokról? Én az első verzióra szavazok, minden adat ismert volt már augusztus végén is. viszont Gyurcsány ügye igencsak háttérbe szorult Eltolcsy bejelentései mellett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  18. és egy egész jó elemzés:
    http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110917-parhuzamok-a-2012es-koltsegvetes-es-gyurcsany-2006os-csomagja-kozott.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Psi Holo,

    mindig az volt. Legföljebb a tagság egy része még nem tudta.
    Kolléganőm (konzervatív) már a temetési beszéden észrevette, és azt mondta rá, hogy “kis Hitler”. Akkor még nem értettem.
    Később viselkedésükből, és tagság viselkedéséből is láttam, csak akkor még nem tudtam, hogy mit látok. Bartus László nyitotta fel a szemem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  20. Mindig elcsodálkozom – néha be is gurulok – ha szóbahozza valaki, hogy Gyurcsány hiteltelen.
    Lehet hiteltelen az az ember, aki nem vette fel a neki járó pénzt, ahelyett, hogy a mostani gazemberekhez hasonlóan harácsolt és a vagyonát gyarapította volna?!!!
    “Hiteltelenné” a fideszes propaganda tette. Hogy rosszul került ki az öszödiből, az a fidesz kiváló és cinikus akciójának és az ő balf…-nak köszönhető. Igen! Rosszul csinálta! Minden újságban és tévében le kellett volna közölni direktben az egész beszédet. Nem gondolt rá, ez politikai felkészületlenség, vagy hiba, mindegy. De a valóságos hitelességhez ennek semmi köze.
    Ma ő a legjobb baloldali és demokrata. Ma mögé kell állni.
    Mondhatnám: nincs jobb, de azt mondom: elég jó!
    És főleg: HITELES!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  21. A hírTV mai gyöngyszeme: “(az öszödi beszéd kiszivárogtatását követően) Debrecenben 1500 napig tüntettek a kormány lemondásáért.”
    2010. októberéig???? Már bocsánatot kérek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  22. Tibor
    Miért ne? Lehet, hogy a hír igaz. Ezek is olyanok, mint a II.világháborús japán dzsungelharcosok. 30 év után azok is azt hitték, hogy még hadban állnak. Ezek meg nem tudták, hogy tavaly óta a fidesz van kormányon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  23. Gm, Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban nagyon nem egyezik a véleményünk. Én azt nem állítom, hogy hiteltelen. De az Mszp hiteltelen. És nem alternatíva. Gyurcsány Ferenc megtehetne dolgokat. Tudom, azt írtad, arra vár, hogy a demokraták sorakozzanak mögé. Könyörgöm, mi mögé?! Írjak én is receptet a facebook-ra, vagy mit? Vagy lájkoljam a beírását? Ezzel a fajta ellenállással pontosan a következőket értük el az elmúlt másfél évben: semmit. Gyurcsány Ferenc még mindig elhatárolódhat az Mszp-től. Az öszödi beszédében megfogalmazottak miatt is! Én szerettem az a beszédet, nagyon előrevivőnek éreztem. Ha úgy tetszik, friss tavaszi szellőnek. Aztán belefulladt újra a nagy magyar posványba. Semmi pozitív hozadéka nem lett. Még mindig azt mondom, de egyre kevésbé lelkesen, GyF-ben van lehetőség, de meddig várjunk rá? Ismétlem, nem tiszta a kommunikációja, és ez – az ő előéletével- szerintem olyan hiba, ami végzetes lehet. Igen, arra gondolok, amit az öszödi beszédben mondott. Hazudtak reggel…. stb. Na most, én azt éreztem a beszédből, ő ezzel a gyakorlattal szakítani akar, nem támogatja, belesodródott. De, ha nem viselkedik egyértelműen, ha nem kristálytiszta és világos minden megnyilvánulása, akkor azt mondom, ja, hát az is csak egy duma volt (mármint az öszödi beszéd). És találgathatom, mit is akar valójában. Szép beszéd, amit mondott a koncepciós per-ügyben. de én éreztem, hibáztatja személy szerint pl. Szili Katalint (akit különben semmire nem értékelek), mert megszavazta a kiadását. Holott ezt kérte. Dönteni kell, mit akar. Ha azt, hogy kiadják, akkor ne hibáztassa, és persze, mondja el, amit a koncepciós perekkel kapcsolatban elmondott (mert abban teljesen igaza volt). Ha azt, hogy ne adják ki, mert koncepciós per ez az egész, akkor van joga kiemelni pl. Szilit, ha arra kérte a parlamentet, ne adják ki, mert ez koncepciós per. Bennem ezek fogalmazódtak meg. Szili Katalin egy nulla politikailag, emberileg. Nem őt védem ezzel, hanem elmondom, miért zavar meg engem újra és újra GyF. Hol vannak az aktív megnyilvánulások? Gyurcsánynak tudni kéne, hova lehet fordulni pl. az EU-ban, mit kell lépni. Ha egyedül is tenné egy ideig – mert senki nem csatlakozik-, akkor is hiteles lenne. Sőt, ezzel azt bizonyítaná, az ország érdeke vezérli, nem a saját politikai karrierje. Később úgyis csatlakoznának hozzá sokan. GyF nem várhat arra, hogy mi , az emberek bizonyítsuk, demokraták vagyunk. Ő nem az utca embere. Miniszterelnök volt, egy demokratikus országé. Ezért akkor is képviselheti az általa képviselt értékeket (pl. demokrácia), ha senki nem áll mellé sokáig. Ehhez viszont amit tesz, az édes kevés. Fenntarthatna újságot, az anyagi lehetőségei lehetővé teszik. Mi itt azon vajúdunk, legyen havi 7 dollárja 300 embernek. Ő saját maga csinálhatna egy független újságot. Miért nem teszi?! Vehetné befektetésnek- a demokráciába, vagy a saját politikai karrierjébe.
    Ha tehát azt hallom, aki nem támogatja GyF-t, az gyengíti a demokráciát, akkor úgy gondolom, valami nem stimmel itt. GyF nem egyenlő a demokráciával. Ha őtnem látom aktívnak, őszintének, akkor nem támogatom. És nem nekem kell bizonyítani bizalmat szavazni, hanem neki kell bizonyítani. A bizalmat már megkapta, elvesztette, most van egy új lehetősége (legalábbis tőlem, mert én kedvelem). De előlegre nincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  24. cicamic: Gyurcsány körül ma is ugyanaz a kommunikációs stáb van, akik korábban voltak. Akik nagyjából úgy működtek, mintha a fidess fizetési listáján szerepelnének – és ebben ma sem látok változást. És nagyon nem érdekel, hogy nem alattomosak “csak” képességhiányosak netán.
    Nekem egyébként az a véleményem, hogy Orbán annyira elcseszte, hogy egyáltalán nem leányálom utána a ganajozás – és lehet, hogy nem is lesz cél 2014-ben leváltani. Mert 2014 után már a legelvakultabb fidess-fan sem fog Orbánnak hinni – és csak így lehet véglegesen kipurgálni a nemzet testéből.
    Tehát egyrészt a környezete húzza vissza – másrészt meg még nem látja indokoltnak a cégegyenesbe való fordulást és sprintelést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Kekec, én azt gondolom, aki most szarban hagy (elnézést, nem szoktam ilyen szavakat használni), arra nem szavazok se 2014-ben, se azután.
    A másik: lehet, halogatja a fordulást, a sprintelést, én erre viszont azt mondom, kártyásként, nem sportolóként, hogy nem olyan jók a lapjai, hogy kivárjon. Orbánnak még nincs kész “keze”, de igen-igen jó húzói vannak. Ilyenkor nem adunk szabad lapot.
    A környezetéről: bizony, már rég le kelett volna cserélni ezt a tehetségtelen bandát. Mondjuk az is elgondolkodtató, vajon miért gondolja GyF, hogy a csapata megtáltosodott.
    Ha meg nem akar GYF semmit, akkor azt kell megmondani.
    Meg az is elgondolkodtató, hogy ezen kell gondolkozni, nem igaz?
    Orbánnak egy pont után mindegy lesz, hisznek-e neki. Épp erről szól a történet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  26. Aki beleszaladt saját szavaiba :
    http://www.youtube.com/watch?v=CLCokYTDNnU&feature=related

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. kekec: “Mert 2014 után már a legelvakultabb fidess-fan sem fog Orbánnak hinni – és csak így lehet véglegesen kipurgálni a nemzet testéből.”
    .
    C
    Dehogynem. Sokan csak azokat a tv-adókat nézik – az egyetlen információforrásuk -, amelyek ingyenesek, ill. a legolcsóbb díjcsomagért fizetnek, azok pedig mind a fieszes propagandát nyomatják. Ahogy szegényedik a nép, még inkább a fideszes propaganda hálójába kerül, mert egyre inkább csak a kormány “ingyenes” híreire telik, más hírforrásra már nem futja.
    “Jól” kitalálták ezt is, a saját céljukra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  28. Tibor, a hir igaz. Debreceni vagyok és valoban egy ficko tüntetett nap mint nap, egyetemi tanar. Perze volt, amikor csak néhany perces volt a tüntetés, de évente csak ritkan jarok haza, igy nem tudom pontosan… Most mar nem tüntet. Vannak még idiotak, tény…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. “…valoban egy ficko tüntetett nap mint nap…”

    Az semmi!

    De ez az elmebeteg, és alkalmanként öt- hat degenerált 1500 napon át ordíttatta a mélymagyar zenét a debreceni főtéren, és hergelték egymást a hatalmas beszédekkel (témák: Idegen Hatalmak, Zsidók, Bankok, és egyéb mélymagyar elmebetegségek).

    1500 napon át nem lehetett a Kossuth téren este fél héttől gyerekekkel sétálni, baráti társaságoknak ott együtt lenni, barátokkal- barátnőkkel egy kellemes estét ott eltölteni, randikat oda megbeszélni.

    Mert öt- hat degenerált szubhumán ott minden este “tüntetett”, és a hatóságtól erre mindig megvolt az engedélyük.

    Egy egészséges társadalomban ezeket egyszerűen elkergették volna a családapák, sétálni, kikapcsolódni vágyók a francba.

    Magyarsztánban meg annyiban hagyták, pedig bosszankodott miatta minednki…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  30. gm.

    en sosem ultem fel semmilyen gyurcsany-ellenes kommunikacionak, en mint szerinted nem tul intelligens ember kepzeld magamtol is meg tudom allapitani, hogy Gyurcsany jo politikusnak, avagy sem…. azt gondolom, hogy NEM alkalmas ra es az orban SEM! es nehogy oromtancot kezdjunk jarni amiatt, hogy akik Gyurcsanyban vakon biznak azok mindjart intelligensek is, mert ha igy van, akkor igen kevesen lehetnek a valasztasok tukreben! talan jobb lenne, ha nem minositetnenk itt egymast, mert az viszont bizonyosan nem visz minket kozelebb egymashoz, pedig most arra lenne a legnagyobb szukseg…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. kekec

    semmi vicceset nem latok abban, hogy volt egy politikusunk, aki meg az eredmenyeit sem tudta ugy kommunikalni, hogy az ne kartevesnek tunjon!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. “A NÉP A SZABAD NÉP TESZ CSUDA DOLGOKAT”…… de a” MI ” NÉPÜNK NEM TESZ SEMMIT …….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. “Schmitt Pál: Nem mondunk le egyetlen magyarról sem”

    Jaj, pedig de örülnék, ha lemondanál rólam, édes Pali bá Viktorkával eggyüt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  34. Én szeretem GyF. miniszterelnök urat, de azt gondolom, hogy nem azokat az időket éljük, hogy Ő az élre állhasson. Korlátai a személyiségében rejlenek, az ellen nem tehet semmit. A csutival szemben egy ugyanolyan brutál, cinikus, arcátlan ember tudna csak az élre állni, de mi meg nem mennénk egy ugyanolyan arcátlan után. És itt bezárult a kör. Sajnos. Az olyan tömény pofátlanságtól, amit 8 éven át hallgattunk, és hallunk a mai napig is normális embernek még a lélegzete is eláll, nemhogy a szava. Meg ott van a számomra érthetetlen ragaszkodása az áruló mszp-hez. Az a baj, hogy nincs sem egy párt, sem egy szervezet, ahol a szabadon gondolkodók tehetnék a dolgukat választó polgárként. Ha ma sikerülne valami csoda folytán letaszítani a csutit, akkor is sok időnek kellene eltelnie, amíg ezt a rettenetet helyre hozná valaki, amit ezek itt teremtettek. Talán ha Gyurcsány-Bajnai-Oszkó csapat venné kezébe a gyeplőt, megszorításokkal ugyan, de láthatóvá válna az alagút vége. Attól tartok, hogy ez nem holnap lesz, és a feltápászkodás minél később kezdődik, annál tovább fog tartani, és akkor újra le fogják váltani őket a fülkeforradalmárok, hogy odaültessék ezt a felfuvalkodott elmebeteget a készbe. És kezdődik minden elölről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  35. Háááát, kedves Cicamica, meg a többiek, kifejthetnétek bővebben, miért vártok többet Gyurcsánytól, mint amit tesz?
    Fordítsa teljes vagyonát tölcsérek vásárlására, és nyisson klinikát, ahol mindenkinek fejébe öntik a megvilágosodást?!
    Vagy azt várjátok, hogy személyesen szedje fel az utcaköveket, lázítsa fel a fradi-béközépet, takarja el orcáját és támadja meg a tévészékházat?…
    Ha az eddigiekből nem ismeri fel ez a nép, hogy nagyságrendekkel különb alternatíva ő, mint a mostaniak, akkor innentől már csak az ima segíthet.
    Világosan kifejtette, hogy olyan igazságosabb közteherviselés szükséges, amibe nem kell senkinek belerokkannia. Politikai elkötelezettséget figyelmen kívül hagyó, a tehetséget méltányoló esélyegyenlőséget kíván. Nem megalázó módozatú munkára alapozott egyéni boldogulást kell szorgalmazni.
    És mindenekelőtt : őszintén előre megmondani, felhatalmazást kérni mindarra, amit szükséges meglépni.
    Ezek előfeltétele pedig annak a pártnak a megtisztítása, amelyikben ő is benne van. Mert példát kell mutatni ahhoz, hogy a politikusok visszanyerjék szavahihetőségüket. Ő hiába mutat személyesen példát, ha környezetében mindenkinek ragad a keze. Eccerű lenne otthagyni őket, új pártot alapítani, azt szajkózni a csoportosulásról, hogy ők bezzeg soha nem lopnának, hazudnának, de épeszű ember nem hinne nekik, hiszen az a megalapítandó csoportosulás nem volt még olyan helyzetben, hogy lophatott volna. Gyurcsánynak maradnia kell a möszöpöben, hogy bebizonyíthassa: pártfunkcionálási gyakorlatban megtisztult. valóban megbízható hátországgal megy neki a választásoknak. Olyanokkal, akiknek valóban el lehet hinni, amit célul tűznek ki. A jelenlegi möszöpö megtisztítása a legelső feladat. Nem titkolta, határidőt is szabott. Tehát nem értem, miért vártok tőle mást is…

    Gyurcsány soha nem fog utcaköveket feltépetni. Ő a demokratikus megoldások híve, azt várja, hogy gondolkozzanak a választópolgárok, mielőtt voksolnak.
    Vannak gondolkozni hajlandók nagy tömegekben? Én nem tapasztalnám, még itt a fórumon se, hogy elsöprő többségben lennének. Szájtépés, minuszolás az van, messiásvárás szintén, de hogy a legkézenfekvőbb megoldásból indulnánk ki, azaz legfontosabb Orbán azonnali megállítása, ez hiányzik.
    Ha Gyurcsány (se) jó, ám híre-hamva sincs másnak, aki megfelelő lenne, akkor Orbán az emberi kor legvégső határáig maradjon?!
    … Szóval hol vannak azok, akiknek álljon élére Gyurcsány? Azoknak(?!) álljon élére, akik szerint ő nem a megfelelő vezető? Azokat győzködje, hogy de, igen én jobb vagyok,, mint Orbán, Ne várjuk ezt tőle. Nyissuk ki a szemünket, és lássunk, ne csak nézzünk kifele a fejünk két lukán.
    Hm, hm, hm, nagyon nem értem én a Ti elvárásaitokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  36. csat
    Ne haragudj, de nem értek veled egyet.
    Kívülről nézve (de gyanítom belülről is)az mszp úgy csinál, mintha Gyurcsány púp lenne a hátukon, és minden haladást,történést ő akadályozna.A valóságban meg arról van szó, hogy Mesterházy egy báb, és a pénztárnok,meg a nagy öregek kénye kedve szerint ugrabugrál.
    Ha hozzávesszük azt a tényt is hogy az mszp ,meg a fidesz párt pénztárnoka barátok, akkor nincs is miről beszélni! Gyurcsányt legelőször házon belül szúrták hátba,majd egyre többször elkövették ugyanazt.
    Az egyik 7 végén az egekbe emelték a bizalmukkal, a másik 7 végén meg megvonták tőle a bizalmat.Valaki rángatja a szálakat elég erőteljesen.
    Ezt a pártot akarja megreformálni?Ne nevettess!Csinálhat ő bármit,amíg abban a pártban van,el lesz meszelve mindig.
    Csináljon egy új pártot! Van annyi ambíció benne, hogy ez meg sem kottyan neki.Afelől meg nincs is kétségem, hogy nélküle süllyesztőbe kerül az mszp…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  37. Bumburi, szó sincs haragról, a möszöpö-helyzetet Te is pont úgy látod mint én.
    Jelenleg velejükig romlott párt.
    Szerintem Gyurcsány éppen ezért tekinti legelső kihívásának a megreformálási próbálkozását. Ha nem sikerül neki, alapít egy másikat, ezt ígérte.
    Csak!!!
    Ha nem sikerül neki, akkor miért sikerülne az országot megreformálnia? Az ország azért nagyobb falat, lásd be, mint egy párt. Szerintem ezért tekinti fokmérőnek, saját lehetőségeinek felmérésére.
    És van abban logika, hogy így tesz: a jelenlegi möszöpöről mindenki tudja, hogy milyenek. Tisztességes ember előbb a saját portáján tesz rendet, és ha képes rá, akkor példaként emleget(he)tik, akkor elfogadják tőle az ész osztását.
    Szerintem az is belátható, hogy nem akar még egyszer olyan helyzetbe kerülni, hogy csapatáról kiderüljön, ők se különbek másoknál. Egy vadi új csapatban pedig azért nem lehet biztos,. mert amíg nem kerül az ember olyan helyzetbe, hogy kedvére lophat, ám mégse teszik, addig azt mond, amit akar. Majd ha bizonyított, akkor szavahihető.
    Szerintem ez motiválja Gyurcsányt, amikor legelső feladatának a jelenlegi pártja megújításáért harcol.
    Vagy beletörik a bicskája, vagy nem.
    De ha beletörik, nem is érdemlik meg, hogy haszonlesők pártjaként életben maradjanak.
    Ez az igazi tét nekik, és ez nem Gyurcsány rizikója. Ha eléri, hogy a tagság közvetlenül dönthessen, megváltozik a széljárás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  38. Gyurcsány nem csinál új pártot – már csináltak neki. Demokrata Párt a neve, mindenféle magyar és n/vagy nemzeti megkülönböztetés nélkül, tehát a googleban elsősorban az amerikai DP jön fel. Gyurcsány a novemberi kongresszusig adott haladékot az Mszp-nek, nem ő az, akinek megbocsátanák, ha nem tartja be a szavát.
    Erről bővebben:
    http://negymadar.blog.hu/2011/05/12/uncle_feri_new_deal
    http://negymadar.blog.hu/2011/06/12/homok_a_gepezetben_avagy_a_sivatag_hajoja_partszakadasi_kiserlet
    csatnak van igaza: a csónakhoz meg kell várni az dagályt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. Kedves cicamic,
    ne haragudj, de nem mondtam, hogy te nem vagy intelligens és nem személyeskedtem.Amit írtam, statisztikai igazság, ..én nem találkoztam intelligens emberrel, aki szerint Gyurcsány F. hiteltelen lenne, vagy hazug lenne. Ezt csak megismételni tudom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  40. bumburi.
    +++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. stefán
    Köszönöm
    .
    csatt
    Az mszp, Gyurcsány minden igyekezete ellenére sem tud kikecmeregni abból a mocsárból, amiben most dagonyázik.Sorry, én így látom a fentiekben leírtak alapján.És akkor még nem is mondtam el minden fenntartásomat!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. Huzzunk még egyet rajta, ahogy azt Matolcsy mondta: a segélyeket természetben adjuk ( a nemes cél : az uzsora visszaszoritasa ) Nemsokara ugy fog kinézni az orszag, mintha haborus allapotok uralkodnanak . Közmunkataborok, liszt osztas és egyebek. De az uzsorat azt nem lehet visszaszoritani ilyen eszetlenül , amit az alabbi példa is igazol. (hiaba csatlakozik az LMP ehhez a nemes mozgalomhoz)

    “A boltocskázásról, mint az uzsora egy új formájáról először Hajdú-Bihar megyei lapok számoltak be augusztusban. A Haon.hu szerint Polgáron több tízezres tartozásokat halmoztak fel családok élelmiszerből. A boltocskázók ugyanis a faluban jó előre bevásároltak élelmiszereket, majd a hó végén pénz nélkül maradóknak ingyen adtak belőle. A következő hónap elején viszont sokszoros áron hajtották be a szívesség árát. Nem sokkal később Komádiban fogtak el boltocskázókat. Olyan esetről ugyanakkor nem tud a megyei rendőrség, hogy természetben kapott segélyt vettek volna el valakitől az uzsorások.

    Visszaélni a természetben adott segélyekkel is lehet – mondták kérdésünkre olyan önkormányzatoknál, ahol a segélyek egy részét természetben adják. “Nagyon ügyesek az emberek, azonnal rájönnek a kiskapukra” – mondta például a sajószentpéteri szociális osztály vezetője, Fucskó Róbertné. “Ha pedig az uzsorások a bankkártyát el tudják venni, akkor a szociális kártyát is” – tette hozzá. Sajóbábonyban az önkormányzathoz jutottak el olyan hírek, hogy van, aki még az EU-s élelmiszersegélyből kapott csomagot is eladja. Több más önkormányzatnál is csak annyit mondtak: az emberek nagyon leleményesek.”

    http://www.origo.hu/itthon/20110914-termeszetben-osztana-a-segelyek-minel-nagyobb-reszet-a-kormany.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. A természetben osztott segélyt a monoki polgármester már feltalálta, de akkor az Alkotmány ellenesnek találtatott.
    Most akkor hogy is van ez?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. Nem mindegy, hogyan lesz:?
    2012-ben Magyarországnak csengettek.
    Az egyén már csak egyet tehet. Meneküljön, ki merre tud…..
    Aki marad, beledöglik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. Kiváncsi leszek, hogy az ÁFA-emelést követően a “Nagycsaládosok” Egyesülete nevű – valójában jobboldali – szövetség hogyan és egyáltalán reagál e erre a szörnyű érvágásra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  46. Ha tehetném én is elmennék valahová jó messzire ,de nem olyan egyszerű ,Már az a szó, hogy megszorítás már abba belelehet halni, nem pedig végig asszisztálni ezeket az élet helyzeteket .Senki sem tudhatta , mit hoz ez a kormány,Az ember keservesen felépít egy egzisztenciát , és szépen belerokkan.Amikor, pedig megérett rá az idő, hogy nyugalmasan éljen ,akkor olyan politikai rendszerbe kerül, olyan döntések születnek /,amibe természetesen nem szólhatsz bele/,hogy teljesen ellehetetlenítenek..Ebben a szituációban, ebben az állapotban ha elkiabálod ,ha végig kiáltod a világban , hogy így nem lehet , így nem tudsz élni ki fog meghallgatni senki,,?,,,,Vagy ha meghallgatnak mi lesz,! ……. pellengére állíthatnak …….van rá élő példa Ezért nem értem az olyan embereket,akik egymásban keresik a problémát .,holott mindnyájan szenvedői vagyunk ennek az állapotnak.. Mi változik, leírod ami bánt, ami fáj ,amivel nem értesz egyet ,de a probléma megmarad,miért van ennyi beteg ember ,nemcsak szomatikusan, hanem psyche-sen is ,hát ezért…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  47. Gm,
    azt hiszem, egyrészt azt gondoltam, Te írtál valamit, amit később láttam, hogy nem Te, másrészt jobban átgondolva, nem sértő, amit írtál, csak elsőre tűnt kicsit annak. Nem volt a tegnapi a legjobb napom, ami a szövegértést, olvasást illeti. Végül azért nem helyesbítettem, mert a mondanivalómat fenntartom, mégha téves előfeltevésen is alakult, és úgy hiszem, nem írtam semmi bántót, vagy személyeskedőt Veled kapcsolatban. De köszömöm a regálásodat, igazad van. Én tévedtem (kétszer is) az olvasás során.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. cicamic,
    nagyon rendes tőled a korrekció.A véleményedet tiszteletben tartom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. Tibor
    2011. szeptember 18. vasárnap
    21:39

    Az utolsó hat hónap joggal tüntettek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. Ez az én fixa ideám is, a törökgáborelemezen elég jól megfogalmazta egy kommentelő:
    “O.V már a 2018-as választásokra készül, hogy a jobb oldalt hatalomra juttassa. Most olyanokat tesz, amiért a következő választásokat nem nyeri meg, de az elmúlt másfél év be betonozta a jobboldal hatalmát az államigazgatási és igazságszolgáltatási szervekbe.
    Az MSZP – részben asszisztál a Fidesznek mert bizonyos lépéseket meg kell csinálni. -ezért tűnik olyan gyenge ellenzéknek. O.V. végig viszi a következő két és félévben a koncepciós pereket, hogy azért gyengítse az MSZP- t.
    2014 -ben egy gyenge bal oldali kormány lesz, akik semmit sem tudnak majd csinálni , és maximum folytatódik a lassú kilábalás.
    2018- tól pedig a jobb oldal megint kormányt alakíthat.”
    Ha Gyurcsánynak van esze, ebbe nem megy bele!Kell a következő ciklus is, hogy VÉGLEG megszabaduljunk Orbántól és a sleppjétől. – kiegészítés tőlem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A hazugság országa 2014. március 19. szerda

Az “összefogás” hazugsága már megbukott 2014. január 20. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos