Ronai and Ronai
AMERIKAI

A hazugság országa 2014. március 19. szerda 12:09 Forrás: Nolblog

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A hazugság országa

Budapest – Magyarország ma fél. Fél és ezért hazudik. Önmagának is, de leginkább a rajta uralkodó, Orbán és Társai nevű, Felcsúton bejegyzett cégnek. Mindenki mást mond, mint amit gondol, mert félnek, hogy bajuk lesz belőle. Az a legnagyobb baj, hogy a félelmük nem alaptalan.

Ne haragudjak, hogy megszólított, mondja a férfi a bolt bejáratánál, de ismer már látásból, ő is itt szokott vásárolni, ahol én. Tudja, hogy ki vagyok, régebben gyakran olvasta az írásaimat. Mostanában már nem olvas semmit, nem részletezné, hogy miért, oka van ennek is. Szeretné elmondani, amit gondol. Hogy hátha én továbbgondolom az ő gondolatait, vagy nem gondolom tovább, az már majdnem mindegy, mert legalább elmondta, és az sem kevés.

Hazudni kell uram, tér rá a lényegre, mielőtt még bármi mondhattam volna.

Nem látszott bolondnak, nem tűnt térítőnek. Tanár volt valamikor, mondja, mintha kitalálta volna, hogy róla gondolkodom. Papíron még most is az, de már senkit nem akar megtanítani semmire.

Egyszerűen túl akarja élni azt, ami most van, meg azt is, ami ezután jön.

Ez az ő összes vágya.

Ő azt hitte, nem most, hanem évekkel ezelőtt, akkor még, amikor sokan mások is sok mindenben hittek, hogy nem kell többet hazudni. Eltitkolni, hogy mit gondol az ember.

Az a legrosszabb uram, hogy megszoktuk, és már fel sem tűnik, hogy milyenek lettünk. A hazugság uram, olyan, mint a méreg a szervezetben. Ha kis adagban, vagy csak rövid ideig marad benne, többnyire gyógyítható. De mi itt, ebben a szomorú, leharcolt országban, gyógyíthatatlanok vagyunk. Túl régen van a méreg a szervezetünkben, több már bennünk a beteg sejt, mint az egészséges. Megszoktuk, hogy alakoskodni kell, szégyelljük magunkat, amiért gyávák vagyunk, de ezt legalább még nem vették el tőlünk.

Szabadon szégyenkezhetünk.

Alattvalók kellenek a hatalomnak uram, parancsra mozduló katonák. És a tökéletes katonáknak, amilyenekké mi is lettünk, épp ilyen hatalomra van szükségük. Olyanra, amelyik megmondja, hogy mit gondoljunk a világról. Munkáról, pénzről, fociról, szerelemről.

Jóságos, gondoskodó vezető kell nekünk, aki nálunk is jobban tudja, hogy nekünk mi a jó. Hogy mikor vagyunk rendes emberek, jó magyarok, tisztességes polgárai a nemzetnek.

Aki, ha jók vagyunk, megsimogatja a fejünket. Nem jó rossznak lenni, mert akkor megbüntetik az embert. Ellenszegülni, mást mondani, mint amit elvárnak.

Légy egyforma, ne tűnj ki, maradj észrevétlen!

Nekem ebből már elegem van, uram. Undorodom, és szégyellem magam.

Az jár az eszemben, hogyan lettünk ilyenek? Hol romlott el ez az egész, miféle ördögi terv butított bábbá bennünket?

Költői kérdések, tudja ő azt nagyon jól. Nem is vár választ, csak megörült, hogy találkoztunk. És hogy érzem-e én is, hogy jön a tavasz. Lehet, hogy még sokáig kell várni, ő talán meg sem éli, de a gyerekei biztosan örülni fognak majd, ha egyszer kisüt a nap.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (37 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +67 ( 73 szavazatból)
A hazugság országa, 4.8 out of 5 based on 37 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. Félelem?
    Kik indították el a megfélemlítést, és a kirekesztést?
    A haza nem lehet ellenzékben!
    De nem ám!
    Itt egy link a lélek kufárairól, akik még most sem mondtak le a kirekesztésről, és mindenkit a csatlakozásra szólítanak fel, de úgy, hogy közben kirekesztenek.
    Ezek mennyi pénzért adták el a becsületüket?
    http://hvg.hu/itthon/20140319_Valoszinu_hogy_tobb_mint_1_millioan_leszu
    Szerintük az ellenzék rá tör a nemzetre!
    Szerintük nem is kell ellenzék, hanem boruljunk össze görnyedt gerinccel a hazát kirablókkal, és megalázókkal!
    Mert aki nem velünk, az ellenünk, márpedig mi mindenkit szeretünk aki részt vesz a békameneten! Aki nem azt nem.
    3 világ, és nincs átjárás közte – bayerzsoca így látja…. Jó munkát végeztek, amióta a lelkekkel kufárkodnak!
    Mitől félnek az emberek?
    A fidesz aljas eljárásaitól,a munkahelyi és közösségeken belüli besúgásoktól, a munkahelyek elvesztésétől, mert aki nem velük, annak nem jár munkahely!
    Sorolhatnám még, de fölösleges. Naponta éljük meg ennek a gyalázatos kormánynak a gonosz, embertelen tetteit, sok magyarázatra nincs szükség.
    Akik az asztal mellett ülnek, azok meg elárulói a becsületnek, és a tisztességnek!
    A mi pénzünkön amit átcsorgatnak hozzájuk nyomorítanak meg bennünket,szítják a hangulatot a kirekesztő, aljas kommunikációjukkal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (49 szavazatból)
  2. “Nekem ebből már elegem van, uram. Undorodom, és szégyellem magam.

    Az jár az eszemben, hogyan lettünk ilyenek? Hol romlott el ez az egész, miféle ördögi terv butított bábbá bennünket?”

    Saját magad tette ezt veled! Ilyen vagy. Magadat láthatod a mostani kormányban. Te választottad!
    .
    A szégyenérzeted azt mutatja, hogy nem vagy reménytelen lebutított báb. Már csak változtatnod kell, miután érzed, hogy alávaló alattvaló lettél.
    .
    Jaj, pedig súgtak neked, súgott valaki, de Te elüldözted. Neked nem kell a szabadság, nem tudsz vele mit kezdeni. Vagy csak mivel még nem harcoltál a szabadságodért, nem is értékelted, Ez a tanulás folyamata. Remélem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (36 szavazatból)
  3. Az emberek okkal félnek, és azért félnek, mert mindenütt már csak a megfélemlítő hatalmat látják. Amit szeretnének, amit gondolnak, azt hatékonyan nem képviseli senki a mindennapokban. Nem négyévente egyszer pár hétig, hanem mindig.
    Az ellenzék arra lenne való (többek között), hogy felmutassa: van másik vélemény, ezt a véleményt ki lehet mondani, és aki ezt támadja, az ellen fel lehet lépni. A puszta léte hitet ad, odateszi a hatalom szava mellé a saját szavát, hogy mindkettő legyen, ne csak az egyik. Hogy a gondolatokat ki is lehessen mondani. Hogy ne érezze magát elárvultnak, egyedülinek az, akinek más a véleménye, mint a hatalomé.
    Erre (is) lenne való az ellenzék.
    Ha lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (27 szavazatból)
  4. Lényegremagyar!

    Bartus László szerint a vége ennek nagy nyomor lesz, sőt… A link szerint “nem olyan hülye” a magyar, hogy mindent eltűrjön… Kinek lesz “igaza”? Az valószínűbb, hogy nem lesz könnyű, sőt… A hatalom az hatalom…

    http://jovaros.blog.hu/2014/03/19/kadar_nepe

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  5. Az elmúlt 24 évben egyszer sem voltunk olyan szegények, hogy valaki ne tudjon lojalitásért cserébe ezt-azt ígérni, viszont mindig voltunk annyira hülyék, hogy vevő is legyen rá. Most is az ígérgetős pártok vezetik a tabellákat. És amíg nyomokban van egészségügy, tömegközlekedés, meg közigazgatás, addig tömegek fogják azt hinni, hogy ténylegesen van, tehát érdemes lojálisnak lenni, akár hazugságok árán is. A jelekből pedig érthetnének. Szerintem ha valaki egy zuhanó tégla alatt áll, jobb ha előbb elugrik és utána hívja a katasztrófa védelmet és nem fordítva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  6. És ebben a nagy hazudozásban nem az a legszörnyűbb ha másnak hazudunk – az se elegáns – hanem ha magunkat csapjuk be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  7. Hazudni, hazudni, hazudni!
    Az államadósság ismét 84,4 %, az eddigi legmagasabb.
    .
    Reakció:
    “a keddi hitelfelvétel után a tartozás bőven meghaladja a nemzeti össztermék 84,4 százalékát. Orbán Viktor sietett is megmagyarázni a bizonyítványt: ha az év lefut, az adósság jobban fog állni a mostaninál – jelentette ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Évnyitó című gazdaságpolitikai fórumán.”.
    .
    Érted? LEFUT és majd jobb lesz.
    [ütemes taps és "éljen Orbán éljen a Párt" rigmus a fórumon]
    Itt már mindenki hülye? AZ Iparkamara elnöke nem meri a szemébe mondani, ne hazudjál!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  8. Kis olvasnivaló az “ellenzék” mai állapotáról:
    http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/367120_szigetvari_viktor_es_az_orban_rezsim

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Ego
    Mi mást lehetne várni Szigetváritól?
    Nehogy már élesen bírálja valaki Orbánt, mert akkor kényszert érez a megvédésére. A marhája.Ki kéne rúgni páros lábbal, de az a jámbor Bajnai észre sem veszi a húzásait!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  10. “A magyar állam vezetői gyávák és hazugok: gyávák, mert nem mernek szembenézni az állam egykori felelősségével, és hazugok, mert felmentenék az egykori bűnösöket. Mert rehabilitálni akarják a Horthy-korszakot. Ezért próbálják meghamisítani a történelmünket.”.
    .
    Mondta Mesterházi, a német megszállás évfordulóján tartott beszédében.
    .
    Idáig rendben is volnánk, ha tudnám mi tartott majd négy évig ennek kimondásához.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  11. oldster
    Érlelte a gondolatot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  12. “akinek nincs semmije,az annyit is ér”
    Ellenben nekünk sokmindenünk van,legalábbis jelszavakban bővelkedünk,amikkel bölcs vezetőnk bőven ellát bennünket.
    Kész csoda,hogy csak 3,5 millióan élnek szegénységben.
    Az Orbán-rezsim nagyon éhes és nagyon mohó,kielégíthetetlen
    étvágya van.Nem tudom,hogy Orbán hogy fog elszámolni a nyomorgókkal,az otthontalanokkal,a reménytelen munkanélküliekkel,a saját otthonukban megfagyókkal,vagy a gyerekükkel halálba ugró szerencsétlenekkel de tőlünk is függ,hogy egyáltalán akarjuk-e elszámoltatni.
    Dőzsölnek a kölcsönpénzben.Ébredjünk fel és ne vegyük meg pár százalék haszonért a nyavalyás államkötvényeiket,mert ezzel csak elősegítjük a rémálom folytatását. Egyébként sem fogják tudni lejáratkor kifizetni,mert
    nem lesz miből. Elfogy az úniós pénz és csak a nagyívű álmok maradnak,Orbán most éppen ipari sikereket és Németországot lealázó fejlődést vízionál. Lassan a birkák is feléredhetnének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  13. Zappa
    “Az Iparkamara elnöke nem meri a szemébe mondani, ne hazudjál!”
    Kicsoda? Parrag? Aki a minden vállalkozótól fidesz törvénnyel beszedett, adók módjára behajtható évi 5000 Ft júdáspénzért eladta a lelkét az Orbánnak? Amiből fényesen, luxuskörülmények között megél ő is meg a többi kamarai slepp?
    Hol élsz te, ember?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  14. Kérem jelentkezzen az akit az alábbi felsorolás nem
    érint és jobban él, mint 4-éve ! Ötven megszorítás Orbánéktól! Ha tudod
    cáfold, ha nem, terjeszd mindenütt! Hogy is mondta Szíjjártó “mester”? A
    Fidesz nem csinál megszorításokat, az a szocik bűne! Mi megvédjük az
    embereket! Most megosztjuk Önökkel olvasóink gyűjtését az Orbán-kormány
    által 2010 óta beveze-tett megszorításokról, a teljesség igénye nélkül.
    Ötven tétel került a listánkra, amitől rosszabbul élünk, mint négy éve. -
    adójóváírás megszüntetése – béren kívüli juttatás drasztikus
    csökkentése (az adható 18.000 Ft-ról 11.250, ill. 5000 Ft-ra) –
    cafeteria megadóztatása – munkavállalói járulékok emelése – 32 ezer fő
    elbocsátása a közszférából – a foglalkoztatottak számának növelése utáni
    adókedvezmények megszüntetése – reprezentációs és üzleti ajándékok
    utáni adókötelezettség – cégautóadó emelése – egyszerűsített vállalkozói
    adó 30%-ról 37%-ra emelése – kötelező kamarai tagság (regisztráció
    fedőnévvel) 5000 Ft éves tagdíjjal – ÁFA-emelés 25%-ról 27%-ra –
    illetékemelések – a termőföldből átminősített ingatlanok értékesítéséből
    származó 20% feletti többlet 48%-kal adózik – az ingatlanadó de facto
    bevezetése (kommunális adó) – az ebek és lovak kötelező chipezése – a
    „chipsadó” bevezetése – a „chipsadó” emelése, majd kiterjesztése (pl. a
    gyümölcsízekre 500 Ft/kg) – szeszesital jövedékiadó-emelése – dohányáruk
    jövedékiadó-emelése – környezetvédelmi termékdíj bevezetése, majd
    emelése – üzemanyagok jövedéki adójának emelése („ha kormányra kerülünk,
    csökkenteni fogjuk az üzemanyagok jövedéki adóját”) – bioetanol
    jövedéki adójának 75%-os emelése – autógáz jövedéki adójának 100%-os
    emelése – az autópálya-használat minimumának négy napról tíz napra
    történő emelése – áremeléssel – baleseti adó bevezetése (természetesen
    ez az állami autókra nem vonatkozik!) – a táppénz lecsökkentése (kórház
    60-ról 50%, táppénz 70-ről 60%) – 30 napi táppénz után időarányos
    szabadság csökkentése – a rokkantak ellátásának csökkentése, ill.
    megvonása – a szociális öntemetés bevezetése – szociális hozzájárulási
    adó bevezetése – elektronikus útdíj bevezetése (sok fuvarozó számára az
    eddig fizetett útdíj a többszörösére emelkedett) – közművezeték-adó – a
    magánszemélyek kommunális adója adótárgyanként 12.000 Ft-ról 17.000
    Ft-ra emelhető – kaszinóbezárás, majd újranyitás bennfentes
    feltételekkel – bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékek drasztikus
    emelése – banki tranzakciós díj emelése, „csekkadó” – tranzakciós adó
    megduplázása 3 ezrelékről 6 ezrelékre – betéti kamatok után 6%-os
    „egészségügyi” hozzájárulás bevezetése – telekommunikációs adó –
    „cégadatok kötelező frissítése”-adó. Cégenként 20–50 ezer forint között +
    ált. forg. adó – pénztárgépek cseréje 100+150.000 Ft/pénztárgép, plusz
    havi 2-3 ezer Ft NAV-val való állandó kapcsolat – nyugdíjaskedvezmény
    részleges megvonása a távolsági buszokon és gyorsvonatokon – közmunkások
    nettó 61.000 forintos fizetésének 49.000-re csökkentése –
    munkanélküli-segély időtartamának 270-ről 90 napra, a szociális segély
    összegének 28.000-ről 22.000-re csökkentése – egyetemi és főiskolai
    támogatások drasztikus csökkentése – a Munka Törvénykönyvének átírása a
    munkavállalók számára hátrányos feltételekkel – pedagógusok
    munkaidejének de facto meghosszabbítása – tandíj de facto bevezetése –
    asztmás gyerekek emelt összegű családi pótlékának megvonása –
    mozgássérültek közlekedési támogatásának visszavágása – egészségügyi
    járulék emelése Mindezek tudatában nem értjük, hogy az összefogottak
    miért nem darálják nap mint nap – ha van egyáltalán – kampányszövegük?!
    by hogyan tovább (444.hu)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  15. A szerzo valamikor a fidesz kampanystabjaban dolgozott ! Erdemes eleolvasni !
    Nemcsak ezt, a tobbi is tanulsagos.
    .

    http://jovaros.blog.hu/2014/03/17/_gy_erdeklodes

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. OKI
    Nincs gond a fidesznél, majd a békamenettel helyre rakják a megfáradt lelküket. Oda kihajtanak minden élőt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  17. “Ha az igazságot akarod elmondani az embereknek,akkor humoros formában tedd…! Különben megölnek..” (Oscar Wilde)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Folytatódnak a politikai gyilkosságok. Pár hete az a fiatal informatikus halt meg aki nem akarta eladni egy fontos EU-s szoftverének a forráskódját Lázáréknak, évek óta. A gondolom visszautasíthatatlan ajánlat elfogadása után, másnak titokzatos körülmények között meghalt. Ma pedig a Simon ügy fontos szereplője halt meg a rendőrautóban, miközben kihallgatásra vitték. 41 évesen!
    http://444.hu/2014/03/20/meghalt-welsz-tamas-a-simon-ugy-egyik-szereploje/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. Én is elég sokáig bírtam, de az idén már végleg feladtam. A Kossuth krónikáit hallgattam (már csak ötven évnyi megszokásból is), de éppen az általad szépen leírtak miatt januárban már a rádiókészüléket is elraktam a szekrénybe, mert attól féltem, hogy a végén még az én agyamat is átmossák…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. A magyar az pontosan olyan hülye, hogy mindent eltűrjön, csak körbe kell nézni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Sokan nem hazudnak!
    Olyan üres a fejük, hogy elhiszik a nyilvánvaló hazugságot.
    A magyarok többsége képtelen a logikus gondolkodásra.
    Mint a birkák, hallják a vezérürü kolompját, és mennek utána.
    Nagyon nagyon szomorú!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Mesterházy harmadszor is nekifut 2014. március 20. csütörtök

Mesterházy újból vitára hívja Orbánt 2014. március 17. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos