Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Fidesz durva megszorításai fájni fognak 2011. szeptember 17. szombat 19:46 | AN

  • Hozzászólások(107)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Fidesz durva megszorításai fájni fognak

Budapest – Gyurcsány Ferenc “Hazug ember” címmel arról ír a Facebookon, hogy Orbán kilenc éve tartó hazudozása beteljesedett: az eddigi legnagyobb költségvetési kiigazítást, durva megszorításokat vezetnek be, Magyarországon lesz a legmagasabb az áfa Európában, amely a fogyasztókat, a legszegényebbeket sújtja, mert mindennek brutálisan emelkedik majd az ára. Miközben kilenc éve azt hazudják, hogy “van más út”.  Ennek oka már nem az “elmúltnyolcév”, hanem az Orbán-kormány rossz gazdaságpolitikája és pénzszórása. Eddig semmi nem javult, semmi nem nőtt, semmit nem csináltak a demokrácia felszámolásán kívül, csak folyamatos lopással próbálják elkerülni a totális csődöt. Úgy tűnik, a dilettantizmus miatt, nem fog sikerülni.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök az alábbi bejegyzést tette a Facebookon:

“Hosszú út végére érkezett a Fidesz. Kilenc év hazudozás, „van más út” szajkózása után tegnap kiderült, hogy ha van is más út, azt a Fidesz nem ismeri. Miután elvett közel háromezer milliárd forintot a magán nyugdíjpénztáraktól, ezen túl évente besöpör háromszázmilliárd nyugdíjjárulékot az állami nyugdíjrendszerbe, kivetett féltucatnyi különadót ugyancsak három-négyszázmilliárdos nagyságrendben, tegnapra kiderült, hogy még ez sem elég.

Mostantól nehéz lesz elmúltnyolcévezni. Másfél éve tör-zúz a kormány, és most Európa legmagasabb áfáját vezeti be, növeli az egészségügyi hozzájárulást, eltörli az adójóváírást. Nem fog növekedni a fogyasztás, nem lesz több beruházás és munkahely. Minden lesz ebből csak növekedés nem, sőt.

Eközben egyetlen komoly szerkezeti változásról sem döntött a kormány. Ez kérem a legprimitívebb költségvetési kiigazítás. Nem érdemes azt a buta vitát folytatni, hogy amit tegnap Matolcsy, azaz Orbán jobb keze bejelentett, megszorítás-e vagy sem. Mi más lenne? Szükség volt rá? Kiigazításra igen, de nem erre. És emlékeztessünk, azért kell most adót emelni, mert kormányzása első évében két kézzel szórta a pénzt a Fidesz. Most jött el a böjt ideje.

És ez nem negyven napig fog tartani.

Mi gondolnak, szokott a miniszterelnök tükörbe nézni? És ha igen, akkor ma reggel mit látott? Hazug embert?”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (49 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +70 ( 80 szavazatból)
A Fidesz durva megszorításai fájni fognak, 4.7 out of 5 based on 49 ratings

Címkék:, , , , , , , ,

  • Hozzászólások(107)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

107 Reader’s Comments

  1. Innocent

    Te iszonyúan félre vagy vezetve már ne is haragudj.

    Amúgy már látom itt-ott a kommenteken, hogy kezd tisztulni a zemberek feje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  2. Layo

    miben is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. “nem képes kifejteni senki aki mondja, hogy Gyurcsány miért hiteltelen”

    Majd én kifejtem neked ;)

    Öszöd után egy-két hónappal, amikor láthatóvá vált, hogy *saját* pártja gáncsolja és teszi lehetetlenné az Öszödön számonkért és követelt változásokat, akkor fel kellett volna állnia és tüntetőleg otthagyni a hatalmat.
    Így a szenvedése a hatalomért hiteltelenné tette az öszödi (egyébként korszakhatár fontosságú) beszédét.

    Ettől függetlenül (amíg nincs jobb) ő az egyetlen karizmatikus és olyan értelemben hiteles ember, hogy érződik, hogy van víziója és akarja a nemzete javát.

    Szóval (mint mondtam, amíg nincs jobb, márpedig jelenleg nincs!), addig minden demokrata pártinak mögé kell állnia, mint az egyetlen esélyes jelöltnek, aki fel tudja venni a harcot orbánnal. Most a demokratáknak egy döntésben amögé kell állnia, aki vissza akarja hozni a demokráciát és van esélye is rá.
    Persze egy kicsinyes széthúzás továbbra is hatalmon fogja tartani orbánt (jelen állás szerint), és csak saját maga képes saját magát megbuktatni. Amit meg is fog tenni a gazdasági analfabétizmusával (ami önfejűséggel és mániákussággal, vagyis összességében hülyeséggel) párosul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. Csatt, nem fejtem ki bővebben, hogy Gyurcsánynak mit kéne csinálnia, mert se időm, se kedvem rá. Abban azonban bizonyos lehetsz, nem utcakövek feltépésére gondoltam. Az igen látványos, ámde én akkor sem pártolom. Mint ahogy nem várom el azt sem, hogy ő finanszírozza meg a “demokráciát kérjük vissza” harcot. Tudod jó ideje hallgatom, el kell menni szavazni, még akkor is, ha nincs jó alternatíva, de….
    Hát nem érdekel. Én nem szavazom többet megalkuvásból. Az Mszp ugyanúgy nem kap már tőlem szavazatot, mint a Fidesz. Az Mszp akkor sem kap, ha Gyurcsány vezeti, mert az emúlt időszakban azért bizonyítottak ők is rendesen. Nem a fasisztaságukat, hanem mondjuk -igen finoman- a tehetségtelenségüket.
    Ez van. 40 éves múltam. Megengedem magamnak azt a luxust, hogy alkalmatlanokra nem szavazok. Nekem is rosszabb lesz? Akkor sem szavazok alkalmatlanokra. Csak a szenvedést hosszabbítom vele, nem igaz? Lehet ezzel az álláspontommal egyet nem érteni – nem kell követni sem. Én is radikalizálódtam. Gyurcsány jöhet – aktívan, Mszp nélkül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. “Gyurcsány jöhet – aktívan, Mszp nélkül.”

    Együtt futnak a kerekeink ;)

    Véleményem: http://nagyix.hupont.hu/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Azért az mszp-től elzárkózáshoz még annyit.

    Nekem tetszett (mint technikailag reális alternatíva), hogy még a jobbikkal is(!) összefogva egy olyan választási koalíciót kell létrehozni amelyik CSAK és kizárólag az alkotmányosság helyreállítását(!) tűzi ki célul.
    Előre pontosan leírt azoknak a törvénymódosításoknak a köre és tartalma, amelyeket az így összeállt koalíció végrehajt, majd feloszlatja önmagát a parlament és egy új választásokon, már tiszta és korrekt meccsen, a fidesz béklyói nélkül(!), újra megmérkőznek. Erre minden jelölt (akinek a javára emiatt a többiek lemondanak) írásos kötelezettséget vállal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Husz János Puszita

    Ne keverjétek össze a szerkezeti reformokat a sima pénzbeszedéssel. Előbbi pályára állítja a gazdaságot, utóbbi recesszióba dönti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Orbán hazudott az IMF-hitelről 2013. február 1. péntek | AN

Orbán becsapta a diákokat 2012. december 18. kedd | AN

Tolvaj az ország miniszterelnök-helyettese 2012. december 8. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos