Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány és MSZP: egymás Fideszei 2011. június 12. vasárnap 16:58 Forrás: facebook.com/gyurcsany

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány és MSZP: egymás Fideszei

Budapest – Az MSZP elnökség kongresszusi  javaslatát véleményezi és válaszol a három témakörben feltett elnökségi kérdésre Gyurcsány Ferenc a facebook-on. Álláspontját a vezérelvűség kérdésköréről az előző napokban közöltük. Az alábbiakban “a balpárt vagy centrumpárt legyünk?” kérdését boncolgatja és válaszolja meg Gyurcsány Ferenc.

„Az elnökség a következőt kérdezi:  ‘Merjünk-e baloldalinak lenni és a szociáldemokrata értékek markáns vállalásával, azokból levezetve adjunk modern és progresszív baloldali válaszokat Magyarország égető kérdéseire?’ Várjunk csak! Ez a szöveg ismerős nekem. Hiszen én írtam politikai röpiratot ezzel a címmel (Merjünk baloldalinak lenni!) 2004-ben. Nyugodton válaszoljunk mi is „igen”-nel erre a kérdésre is. Ne engedjük, hogy abba a gyanúba keverjenek minket, hogy mi nem baloldali pártot szeretnénk! A kérdés az, hogy milyen baloldali pártot akarunk. Hagyományos zárt baloldali alakulatot vagy nyitott balközép tömörülést?„ – kérdezi Gyurcsány Ferenc.

„De a kérdések folytatódnak:  ‘Kell-e a Szocialista Pártnak balra fordulnia és mit jelent ez a balra fordulás? Vagy az MSZP alakuljon centrumpárttá?’ Álljunk meg újra! Ki szeretne az MSZP-ből se hús, se hal középpártot csinálni? Van-e olyan jelentős politikai tényező az MSZP-ben, amely el szeretné hagyni a centrumtól balra eső politikai világ képviseletét? Mi nem ismerünk ilyent. Még világosabban: mi soha nem javasoltuk ezt. Itt valami félreértés, félremagyarázás van. Esetleg valami egészen mással állunk szemben. A politikai kommunikáció ismert eszköze, hogy átkeretezzük a rivális álláspontját, azaz új, az eredetitől eltérő fogalmi keretbe helyezzük azért, hogy ne az eredeti állásponttal, hanem az új általunk átkeretezett véleménnyel kelljen megküzdenünk. Így lesz haláladó az örökösödési illetékből, arányos adózás az egykulcsos adóból, vezérelvű párt az elnök közvetlen választásából, ebben az esetben meg”centrumpárt” (azaz baloldaliságától megfosztott párt) abból a javaslatból, hogy legyünk középre is nyitott balközép párt. Uraim! Ez átlátszó próbálkozás és leginkább nem fair” – írja Gyurcsány.

“De a lényeg nem ez. Ha csak annyit mondunk, hogy forduljunk balra, és nem fejtjük ki ennek lényegét, akkor nem marad más választásunk, mint azt hinni, hogy a javaslattevők a hagyományos „tax and pay”, „adóztass és támogass” régi vágású, államközpontú szociáldemokrata politika mellett érvelnek. De szerintünk ennek a politikának vége van. Tegyük hozzá: mi valóban nem javasoljuk, hogy az MSZP a mai pozíciójából a hagyományosnak(!) tekintett baloldali megközelítés irányába forduljon. Sokkal inkább azt szeretnénk, ha a mainál sokkal karakteresebb demokratikus balközép álláspontot képviseljünk. De ehhez változtatni kell az eddig képviselt megközelítésünkön.  De hadd mondjunk valamit a baloldali fordulatot hirdetőknek! A kettős állampolgárság megszavazása (tisztelet a kivételeknek) nem baloldali álláspont volt. A baloldali fordulatot sürgető szocialista parlamenti képviselők, pártvezetők többsége mégis megszavazta a Fidesz előterjesztését. Márpedig ez az európai baloldali tradíciók ismeretében a jobboldalnak tett elvszerűtlen engedmény volt. A magánnyugdíj-pénztárak védelme ezzel szemben ugyan nem találkozik a hagyományos európai baloldali állásponttal, mégis azt gondoljuk, hogy a jó oldalon álltunk, és helyesen döntöttünk. Akkor mit jelent a forduljunk balra felhívás? Szerintünk ez így semmit, vagy ha úgy tetszik, ez így üres. Ha a kongresszus a részletek kifejtése nélkül elfogadja a balra fordulás jelszavát, akkor semmi mást nem tesz, mint bezárja az MSZP-t a hagyományos baloldali érzület világába, amely sem arra nem elég, hogy választást nyerjünk, sem arra, hogy esetleg sikeresen kormányozzunk” – fejezi be Gyurcsány Ferenc a második témakör taglalását.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 11 szavazatból)
Gyurcsány és MSZP: egymás Fideszei, 4.4 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

31 Reader’s Comments

  1. Én mindig mondtam hogy az egyetlen komolyan gondolkodó politikus akit felvállalhat a baloldali szavazó az Gyurcsány Ferenc!
    És miért??
    Mert használja a fejét illetve azt ami benne van: az agyát!!
    Méghozzá gondolkodásra.
    Ugyanezt nem lehet elmondani az olyan “baloldali” politikusokról mint Szanyi Tibor!
    Olyan helyzetben támadja a saját párttársát mint amilyen most kialakult!! Politikai öngyilkosság!
    Nem is beszélve róla hogy az öszödi beszédet maga Szanyi szivárogtatta ki!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (35 szavazatból)
  2. Amíg a baloldal alternatívája Gyurcsány, vagy Gyurcsány, addig minden
    jobboldali erő nyugodtan alhat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -14 (28 szavazatból)
  3. “Antilájkolók! Ébredjetek már fel!!!! Ez a korcs csutfasz megvezetett benneteket és ha úgy gondolja, hogy ti már nem vagytok a hasznára, akkor lehúz benneteket a budiba úgy, ahogy már sok emberrel megette. Itt nem az a kérdés, hogy Gyurcsány vagy más, hanem arról, hogy tudunk-e élni egy klerikálfsiszta rendszerben, ahol egy betegagyú állat csak bábnak tekint bennünket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  4. Forogjon csak az mszp. Mindig balra, el ne tévessze! Aztán egyszer csak találkozik önmagával, de nem baj. Csak balra, és még mindig balra…A kiindulási pontot ugyan észre veszik e?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (12 szavazatból)
  5. A cikk korrekt idézeteket tartalmaz (ezeket már másutt is olvastam) No de a CÍM?
    Az Mszp nem azonos Puch-al, vagy Szanyival, tehát az ő támadásuk sem azonos a fideszével – és hol vannak itt a szándékos amortizálásra idomított sameszok?
    Gyurcsány reformálási szándékát meg azonosítani egy Mszp elleni fidesz támadással?! Hát nem is tudom: jól meggondolták?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  6. A címet egyszerűen nem is értem. Katasztrófa, ha itt is ez megy!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  7. Pokfulu! A baj csak az, hogy miközben az mszp, és GYF már 20 ill 6 áv óta csak gondolkodik, csak gondolkodik, addig a fidesz-jobbik lazán, kacagva kétvállra fektette az országot, és várhatóan ez így is marad még 10+ évig.
    Van, amikor már elkéstünk a gondolkodással, lásd: eső után köpönyeg, vagy: elment a hajó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Minden rosszban van valami jó. Az lesz a szerencsénk, ami a fidess nyerését okozta: az ország gazdaságilag gyenge, és nem tud átlagosan elfogadható életszínvonalat nyújtani az összes polgárának, ha az első 100 lefölözi a vagyon és a jövedelem túlnyomó részét. Mert a magyarzember minden további nélkül vígan eléldegélne egy fasiszta diktatúra alatt (is), ha az egyébként elfogadható életszínvonalat nyújt neki. De mivel (mint írtam) az ország gyenge, a preferált felső 10 % érdekében mindenki mást sanyargatni kell. És a magyarzember EGYET nem visel el: ha életén és vérén kívül a zabját is el akarják venni! Akkor meg kiderül egyből, hogy a 90 % sokkal több, mint a 10 %!
    TEK ide, vagy oda!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  9. Én sem értem a címet, vagy csak sejtem. Egyébként a Fideszben is ugyanilyen belháború lenne, ha nem megfélemlített, Kötcsén hűségnyilatkozatot tett vazallusokból állna, ha nem lenne párton belül is diktatúra, ha a Fidesz választási bukásai utáni belháborújukból bármi is kiszivárgott volna.Nem hiszem, hogy ez MSZP specifikus. Az SzDSZ- ben is belháború volt, az MDF-ben is belháború volt a rendszerváltozástó végig, az elfogyásig.Ez inkább rendszerváltás specifikus. Még mindig nincs korszerű, színvonalas párt egyik oldalon sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Én sem értem a címet: szerintem a cikk írója sem, csak akart valamit írni…

    Mi a Fidesz abban, hogy van az MSZP vezetésének egy álláspontja, és van Gyurcsánynak? Nem kicsi a tét: merre menjen tovább a baloldal? Van két markáns álláspont, ami küzd egymással. Nem kéne ezt dramatizálni, minden választást vesztett párt átmegy ilyen forrongáson.

    Kevesebbet kéne a médiának a …rt keverni, kevesebbet kéne Szanyinak nyilatkozni liluló fejjel. Normális jelenségnek vagyunk tanúi. A politikában mindig is volt szenvedély – csak az elemzők agyában tűnik ez valami logikus, kizárólag észérvekkel megérthető dolognak.

    A …rkeveréshez tartozik az is, hogy olyan címet adunk egy cikknek, ami inkább a bulvárlapokba való, de nem az AN-be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Gonoszka
    Tedd meg azt a szívességet magadnak is, másoknak is, hogy nem kattintasz olyan hírre, ahol Gyurcsány neve szerepel, és természetesen nem is kommenteled, ha ennyire frusztrál. Kíméld magad!.
    Kösz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  12. A magam részéről Gyurcsányt mint magán embert maximálisan tisztelem. Jóhiszeműségéhez semmi kétség nem fér. Az is tény, hogy jelenleg kevés olyan karizmatikus személyiség van sajnos (ha van egyáltalán) a politikai porondon mint Ő. Azonban az is biztos, hogy a hazai közvélemény szerint koránt sem Ő az aki a jelenlegi válságos állapotban alternativát jelentene az országnak. Sajnos az Öszödi beszéddel meggondolatlanul lejáratta magát. Ha az Öszödi beszéd nem hangzott volna el (bármennyire is becsületes önkritikus és jóhiszemű megfontolás vezérelte Gyurcsányt) ma nem lenne kétharmados gözhenger a parlementben. De sajnos a beszéd elhangzott és a nyilvánosság elé került egy olyan világválságos helyzetben amikor a bünbak keresésre nem kell vevőket keresni. Ezt használta ki a FIDESZ, sajnos nem eredménytelenül. Ami megtörtént azt nem lehet visszacsinálni. Gyurcsánynak le kellene vonni a következtetést. Jobban tenné ha egyenlőre a háttérben maradna és hagyná, hogy kibontakozzon egy össznépi megmozdulás (amely szerncsére már elklezdődött) akár a Szakszervezetek égisze alatt is. A pártokban sajnos nem bizik a közvélemény és ezt tudomásul kell venni. Sajnos a széthúzás magyar átok pedig a történelem beigazolta, hogy egységben az erő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  13. Nos a Fidesz amortizálásához se kell más párt. Hatásosan bomlasztja magát más párt nélkül is. Az, viszont baj, hogy a csökött Fideszt otthagyók nem választják a baloldalt. A baloldal legjobbjaként Gyurcsány Ferencet gondolnám. Ebben meg erősít a Fidesz bérenc Schiffer András is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  14. VIP-el értenék egyet, ha kultúráltan tudná megfogalmazni a leírt véleményét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Ha az MSZP kétfelé válna, akkor jobban járna.
    A Mesterházy-féle társaság össze tudná gyűjteni azokat, akik nem szeretik Gyurcsányt, de az MSZP-t igen. Ők azok akik elhitték a sok hazugságot, amit Gyurcsányról írt a fideszbarát sajtó.
    A Gyurcsány-féle csapat össze tudná szedni azokat, akik a keményebb, harcosabb kiállást támogatják és elegük van az MSZP teszetoszaságából, vagy a Szanyi-féle figurákból.
    Úgy vélem, a két társaság külön-külön képes lenne 20-25% megszerzésére, ami egy erős koalíciót jelenthetne a baloldalon a Parlamentben.
    A baj csak azzal van, hogy most annyi sebet ejtenek a másikon, hogy később a koalíciókötéskor már útálják egymást.

    Tessék tehát ELVÁLNI gyorsan és gyűjteni a saját tábort, közben pedig ki-ki habitusa szerint támadja a Fidesz tisztességtelen rendszerét!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  16. Sajnálatosak az egyoldalú Gyurcsány-barát hozzászólók! Mert:
    1.Kinek az “érdemeként” pottyant a Fidesz ölébe a hatalom,mert Orbánnak mindössze a médiabirodalmát kellett kiépíteni,miközben az MSZP szinte minden média pozícióját föladta?
    2. Kinek a miniszterelnöksége idején került Magyarország az államcsőd küszöbére és Bajnai szakértelme állította vissza az egyensúlyt?
    3. Ki mondta el az elhíresült “öszödi beszédet”,amelynek sem a stílusa,sem a tartalma nem volt méltó egy miniszterelnökhöz,nagyon rosszul időzített beszéd is volt,amit mélyen erkölcstelen Fidesz alaposan kihasználhatott? Milyen vezető az,aki nem volt képes évekig magyarázatot adni a “kiszivárogtatás” valódi körülményeiről?
    4. Ki tagadta meg nyíltan Kádár rendszerét,szembeállítva Kádárt Nagy Imrével,ami súlyos bűn és történelmi tévedés is,mert a két politikus soha nem volt azonos pozícióban?
    5. Ki ötletelt hetente többször is,amit tegnap mondott,másnap már elfelejtette,saját pártja sem vette komolyan,ötleteiből soha,semmi lett…!
    6.Ki az,aki most akadálya a baloldal megerősödésének: azt felvetni,hogy “néppárti centrum” legyen az MSZP-ből:biztos bukás?
    Vagyis,KI AZ ,AKI EZEKÉRT FELELŐS? GYURCSÁNY FERENC, kedves hozzászólók!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  17. Az őszödi beszéd és annak nyilvánosságra kerülése sok véleményből visszaköszön, tehát elég nagy jelentősége van Gy.F. megítélése szempontjából. Azt gondolom, hogy ezt már rég tisztáznia kellett volna Gy.F.-nek, de még most sem késő, hiszen elvárjuk tőle most is, de már nem sokáig. A magam részéről elvárom tőle azt is, hogy nyilvánosságra kerüljön ki, miért és hogyan szivárogtatta ki a beszédet, de ezt valami elvtelen pártszolidaritásból nem teszi meg Gy.F.
    Az, hogy össze-vissza ötletelt, hogy a fidesz került hatalomra, stb ne m kéne csak az ő nyakába varrni és azt sem kéne elfelejteni az objektív megítélésekor mit és hogyan vett át nagy elődjétől. Medgyessy Péternek is sikerült eltolnia a gazdaságot, majd lelépett, leléptették. Milyen karakánul kiállt mellette az mszp? A hülyeségekbe rohanásba viszont hagyták beleszáguldani, majd magára hagyták, a hibákat meg a nyakába varták. Ugyanezt csinálták Gy.F.-el is. Ezt a sunyi politizálást már nem tolerálom tovább tőlük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  18. öregszeder
    Az őszödi beszédben nincs mit tisztázni, hallható lett a teljes beszéd, olvasjható is és stilizálva a parlamentben is újra elhangzott.
    Feltételezni, hogy ő maga szivárogtatta ki szimpla butaság.
    A nem Gy.F. köreihez tartozó MSZP-sek juttatták és nem ki, hanem O.V.-hoz.
    Utána O.V. teljes stratégiája Tusnádtól kezdve a beszéd ismeretére épült.
    Gy.F. egyszer sem ötletelt össze-vissza, csak folyamatosan lavíroznia kellett az MSZP Lenin fiúi, az SZDSZ és a FIDESZ megnyilvánulásaira válaszul.
    Amiből a tömeg csak az utóbbiról értesült.
    Azt sem illik elfelejteni, hogy 2002-ben Meggyesy kampányfőnökeként a sírból hozta vissza a választásokat.
    És mivel Meggyesy nem volt politikus, sőt még kívülálló is volt és el is szállt magától, nyilvánvaló, hogy őt sem az SZDSZ, hanem az MSZP aparatcsikjai buktatták meg. És természetes, hogy utána Gy.F. mögé álltak lelekesen, hiszen abban bíztak, hogy mivel a pártból jött, nyilván könnyedén a markukban fogják tartani és mozgatni, mint most Mesterházyt.
    Hát nem így lett. 2006-os elnökké választása után azonban kitört a para, de annyi eszük még volt, hogy a közelgő választások előtt még nem lehet hátbaszúrni.
    A választások után pont az őszödi beszéd döbbentette rá őket, hogy Gy.F.-el nekik már nem terem több babér, vége a langyos mutyiknak. Léptek is. (a beszéd átadása O.V.-nak).
    Bizonyítja ezt Gy.F. lemondása után Kádár volt agitprop főnökének elnökké választása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Kedves carey200!
    Nem Gyurcsány-barátként, hanem a politika iránt érdeklődő, gondolkodó emberként kérdezem Öntől:
    ad.1. Hol 2002-2010 között az MSZP, állítólagos 30 000 fős tagsága? Hol volt Lendvai Idikó, Kiss Péter, Hiller István, Szekeres Imre, Puch László, és a többiek? Megmondom Önnek: részben ott ültek miniszterként a kormányban, részben a parlamenti frakcióban, részben a párt vezetésében és a tagok sorában. Azaz részesei voltak a 2002-2010 közötti eseményeknek!!!
    ad.2. Magyarország az államcsőd szélére Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején került, melynek tagjai: Kiss Péter, Szilvásy György, Lamperth Mónika, Szűcs Erika, Bajnai Gordon, Gyenesei István, Kóka János, Kákosy Csaba, Szabó Pál, Molnár Csaba, Göncz Kinga, Veres János, Gráf József, petrétei József, TAkács Albert, Draskovics Tibor, Molnár Lajos, Horváth Ágnes, Székely Tamás, Hiller István, Szekeres Imre, Persányi Miklós, Fodor Gábor, Szabó Imre, Molnár Károly voltak. A kormánypártok parlamenti frakcióinak vezetője Lendvai Ildikó és Kóka János voltak, és még nagyon sok képviselő ült a parlamentben még, akiknek a nevét nem sorolom fel.
    ad.3. A beszéd valóban méltatlan volt egy miniszterelnökhöz, a kiszivárogtató személyének elhallgatása valóban botrányos. Megjegyzem azonban, hogy a társadalom hazugságokkal való etetése ma is a magyar politika gyakorlata.
    ad.4. Kádár János és Nagy Imre személyének, de inkább politikájának megítélése, az ahhoz való viszonyulás a baloldali politika egyik fő kérdése, ami mögött a plotárdiktatúra vagy demokrácia híve vagyok-e kérdés hűzódik meg. Erre minden MSZP vezetőnek választ kellene adni! Valóban sosem voltak azonos pozícióban. nem is lehettek, mert Kádár puccsot hajtott végre Nagy ellen, az oroszok segítségével.
    ad.5. Ön itt téved. Gyurcsány az esetek többségében a párt és a parlamenti frakciók ellentámadása miatt volt kénytelen a programjaitól visszavonulni!!!
    ad.6. Téved Ön, ha azt hiszi, hogy egyetlen személy lehet felelős a baloldal megerősödésének lassú üteméért. megjegyzem, az, hogy egy párt baloldalinak vallja magát, nem zárja ki azt, hogy néppártként vegye fel a harcot a demokrácia védelméért, mert a demokrácia védelme legalább olyan fontos, mint a baloldali elvek következetes képviselete. Jó lenne azonban, ha a Gyurcsány-gyűlölők konkrétan megfogalmaznák, mit értenek baloldaliságon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  20. Egyre inkább az az érzésem, hogy senki sem olvasta el a teljes öszödi beszédet, ugyanis akkor nem írnának ilyeneket egyesek.
    Az öszödi beszéd a magyar politikai élet legőszintébb, legtényfeltáróbb beszéde volt. Ha valaki a stílust kifogásolja, akkor vegye figyelembe, hogy az eltunyult, a politikai biztonságtól eltelt bandát kellett felrázni a semmittevésből.

    Szóval tessenek olvasni, azután írni. A neten megtalálható a teljes szöveg, nem csak a Fidesz interpretációja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. Itt a szöveg és az mp3 is letölthető. 25 perc az egész. Javaslom.

    http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=22578:szalai-annamaria-esete-a-szexmagazinnal&catid=49:cssbalogheva&Itemid=77

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Gyurcsányt abban hibásnak látom, hogy olyan programokkal jött elő, ami mögé a pártja nem sorakozott fel. ill. amikor azt tapasztalta, hogy kihátrálnak mögüle, nem mondta azt, hogy köszönöm, homokozzatok tovább nélkülem. Lehet azt mondani, hogy ragaszkodott a hatalomhoz, bár ezt hülyeségnek tartom. Inkább megint valami az mszp-vel való elvtelen szolidaritást látok ebben is. Bajnai simán meg tudta zsarolni az mszp-t azzal, hogy kiszáll, ha ezt a viselkedést tapasztalja, de ő már a más kárán tanult (okos ember). Egyébként EdCarping hozzászólásait mindig nagy élvezettel olvasom. Sokszor tudja megfogalmazni az én véleményemet, csak sokkal higgadtabban, választékosabban, tárgyszerűbben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. Egy “kemény” idézet az öszödi beszédből.

    “Az utolsó másfél évet azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált és egy dolog fűtött: visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól meg a jobboldaltól, és tanulja most már meg magát nem őhozzájuk mérni, hanem a világhoz. Ez adta a hitet, hogy miért érdemes ezt csinálni. Nagy dolog volt. Imádtam. Életem legjobb része volt. Most az adja, hogy történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok. Egyáltalán nem érdekel, hogy benne leszünk-e, én személy szerint. Egyáltalán nem érdekel. Csinálunk-e valami nagyot? Azt mondjuk-e, hogy: a rohadt életbe, jöttek páran, akik meg merték tenni, és nem szarakodtak azon, hogy hogy a francban lesz majd az útiköltség-elszámolásunk, b….a meg. Jöttek párak, akik nem szarakodtak azon, hogy a megyei önkormányzatban lesz-e majd helyük vagy nem, hanem megértették, hogy másról szól ez a kurva ország. Hogy megértik azt, hogy azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot. Csak azért.”

    Ha valaki ebből csak a durvaságokat érti meg, akkor azt sajnálni tudom csak. Ha valaki megérti a mondanivalót, akkor nem zavarják az érzelemkitörések.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. Diogenes! Ez jó volt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. carey200: minek cifrázod annyira? Írd azt, hogy Gyurcsány a hibás mindenért és gyorsan túlesünk rajtad! Talán elkerülte a figyelmedet, hogy közben volt egy aprópindurkakis világgazdasági válság?
    Egyébként figyelmedbe ajánlom, hogy Gyurcsány 10 %-ról kb másfél év alatt levitte a hiányt 4 % közelébe, amit Bajnai tartani tudott – de Orbán már egy sokkal jobb gazdasági helyzetben sem?
    Ráadásul Gyurcsány olyan módszerekkel dolgozott, amit a nép már kezd visszasírni? Nagyon hamar le fognak ezért szokni az elmúltnyócévezésről – kár a népet emlékeztetni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. Kekec, igazad van, de soha ne hagyd figyelmen kívül J. Ferencz egyedül kevés lesz. Az MSZP jelenleg túlkoros, csalódott, megélhetési politikai káderek és törtető politikai munkát vállaló fiatalok gyülekezete. Ma van az országunknak öt-hat olyan nemzetközileg is elismert szakembere, akik J. Ferencz politikai szerepvállalása, támogatása mellett (de J. Ferencznek a gazdasági döntésekbe való beavatkozása teljes korlátozásával) országunk jelenlegi mocsárba történő süllyedését felfelé irányuló pályára terelné.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Ahogy előző hozzászólásoman emlitettem Gyurcsánynak, mint embernek a becsületességégét, jóhiszeműségét, őszinteségét, és karizmatikus személyiségét maximálisan elismerem. Sajnos azonban mint politikus hibázott az Öszödi beszéddel. Ez tény és ebből le kell vonnia következtetetést. Kovács László mondotta egyszer: ‘ Egy politikusnak nem elég becsületesnek lennie. Annak is kell látszani.’ Sajnos a látszat ellene szólott és ez vezetett a Fidesz érdemtelen, gyászos következményű győzelméhez és az ország, jelenlegi siralmas állapotához. Magyarországnak ma egy pártállástól független, Valensza kvalitású vezér egyéniségre lenne szüksége aki összefogná az elégedetlen, becsapott, megalázott tömegeket és visszaállitaná a demokratikus jogállamot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  28. szgyártó22: de mi az a “J. FerencZ”?
    el-Hakim: Te még mindig itt tartasz? Bizony aki leragad a látszatnál, és nem sajátfejűleg gondolkodik a szöveg eredetije alapján, az nem is fog tudni előrébb jutni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. “Az öszödi beszéd a magyar politikai élet legőszintébb, legtényfeltáróbb beszéde volt. Ha valaki a stílust kifogásolja, akkor vegye figyelembe, hogy az eltunyult, a politikai biztonságtól eltelt bandát kellett felrázni a semmittevésből.”

    Így igaz.

    Azon az emlékezetes ülésen a nyitóbeszédet is Gyurcsány tartotta, de az egy száraz, emócióktól mentes beszéd, senki nem is emlegeti. Állítólag azért rágott be Gyurcsány, mert az ülésen egymás után emelkedtek szólásra a képviselők és kezdték a juttatásaikat és a költségelszámolást emlegetni. Ebből lett – teljes joggal – elege Gyurcsánynak, és a végére úgy felpaprikázta magát, hogy ezt a beszédet kellett tartania a történelmi felelősségét és lehetőségét láthatólag fel nem ismerő képviselőtársaknak.

    Szerintem az újkori magyar politikatörtének egyik legjobb beszéde, ráadásul spontán, papír nélkül született: le a kalappal a szónoki képesség és teljesítmény előtt.

    Egészen más kérdés, hogy a politikai ellenfél és az “objektív” média mit csinált belőle. De az, hogy ma valami szörnyűséget sejt a közvélemény a beszéd mögött – mert meggyőződésem, hogy sokkal kevesebben hallgatták végig, mint ahányan szidják -, az nem utolsósorban a balliberális értemiség bűne is, mert pár képviselője kivételével gyáva volt kiállni értékei és mondanivalója mellett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. Cornelius, teljesen egyetértek. A ballib értelmiség magas erkölcsi fanyalgása igen nagy lökést adott a fidesz mai uralkodásának. Eleve nem nevezhető értelmiséginek, aki nem a szöveg eredetije, hanem annak lebutított klippje alapján gondolkodott – és nyilatkozott. Mivel a nép jobbról-balról ugyanazt hallotta- hát persze, hogy igaznak fogadta el (sokan még ma is)
    Nem csak Gyurcsánytól kell tehát elvárni a mea culpázást – én elvárnám minden össze-vissza – de főleg a fidesznek kedvesen – hablatyoló “értelmiségitől” is hogy megkövesse a népet, mert részt vett az átverésükben. Mondjuk kezdhetné Babarczy Eszter (hölgyeké az elsőség) de utána jöhetnének hosszú sorban az állítólag balos médiamunkások is! Az, hogy most a kenyerüket kell félteniük – maguknak (is) köszönhetik. Az “elmúltnyócév” leggyomorforgatóbb vonása volt az az “írástudók árulása” Egyrészt.
    Mert másrészt az sajnos kódolva volt az őszödi beszéd azon részeiben, amely a reformok kidolgozásának technikáját írta le. Most nem tökmindegy, hogy Orbán egyedül találja ki a diktátumot, vagy pedig 10-12 ember üvöltözve egy szobában.? Így is – úgy is felülről kitalálva akarják gyorsított menetben lenyomni a nép torkán – amely ettől persze öklendezik Az írástudók meg igenis szívesen részt vettek volna – ha hagyják, és persze truccoltak, amikor ebből kizárták őket.
    Az Isten szerelmére! Hiszen pár ifjú titán ingyen és önszorgalomból is képes volt egy nemzeti megmentési tervet – szakmai alapon – felvázolni!. Az más dolog, hogy a politika félresöpörte, de hova juthattunk volna, ha az Mszp legalább annyira baloldali, hogy az elit fölött átnyúlva értelmesen kommunikál a néppel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Mindig is az volt a véleményem, hogy egy rajzzal néha többet ki lehet fejezni, mint több oldalas esszékkel (persze esszéje válogatja) Az Mszp mai vezetőségének magatartását és a jövőről való elképzelését az a rajz fejezte ki legjobban, amikor a jól öltözött, kihízott ember egy luxusautóból kiszól a járdán battyogó elnyűtt és leharcolt embernek, hogy “Nem kell egy baloldali párt Önnek”? vagy valami hasonló szöveg.
    Nem lehet tovább mutyizgatni, a kisgömböc mindent felfal maga körül.
    Pittbullt nem lehet utyuli-mutyuli szöveggel és simogatással kezelni!
    Baloldalt nincsenek tömegek – különben Thürmerék profitáltak volna belőle.
    Populista handa-bandával nem lehet a fidesst és Orbánt végleg legyőzni – mert utána jön a kormányzás, ami nem teszi lehetővé a fedezet nélküli ígértetek beváltását.
    Egyébként én is jobb szeretném, ha az Mszp és Gyurcsány már nem az irányról, hanem a részletes programról vitázna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos