Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Fidesz szerint a tiltakozók nem akarnak dolgozni 2011. június 29. szerda 19:36 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(41)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Fidesz szerint a tiltakozók nem akarnak dolgozni

Budapest – Mint annyi más esetben az utcai tiltakozásban is ellenkezőjére változott a Fidesz álláspontja. Míg ellenzékiként a sztrájkot és a tüntetést megengedett, sőt, előrevivő eszköznek tartották, most, kormányon, úgy látják, hogy a tiltakozók nem akarnak dolgozni. Álságosság és köpönyegforgatás a köbön.

A Fidesz-frakció szerint az útzárakat és tiltakozó demonstrációkat szervezők ismét bebizonyították, hogy ők nem akarnak dolgozni, és politikai céljaik érdekében attól sem riadnak vissza, hogy a munkába jutásban másokat is akadályozzanak.

A Fidesz-frakció közleménye szerint, míg a kormány és az annak munkáját támogató frakció azt akarja – és ezért mindent meg is tesz -, hogy minél több ember dolgozhasson Magyarországon, addig vannak olyanok, akik politikai és önös érdekeik által vezérelve éppen a munkába jutást akadályozzák.

“A mi feladatunk az, hogy megnyerjük az ország egyik legnagyobb háborúját, amelyet a munkanélküliség ellen vívunk. Ebben csakis azok lehetnek szövetségeseink, akik akarnak dolgozni. Az útzárakat és tiltakozó demonstrációkat szervezők ma is bebizonyították, hogy ők nem akarnak, és politikai céljaik érdekében attól sem riadnak vissza, hogy a munkába jutásban másokat is akadályozzanak” – fogalmaz a közlemény.

Országszerte negyven helyen tartanak félpályás útlezárással egybekötött demonstrációt a szakszervezetek a munka világát, valamint a nyugdíjakat érintő kormányzati intézkedések és tervek elleni tiltakozásul; a közlekedésben nem alakult ki nagyobb fennakadás. A Liga Szakszervezetek elnöke szerint ha nem sikerül megállapodniuk a kormánnyal, akkor a mostaninál nagyobb demonstrációkat szerveznek őszre.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 7 szavazatból)
A Fidesz szerint a tiltakozók nem akarnak dolgozni, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(41)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

41 Reader’s Comments

  1. Osztyapenkó is a szoborparkban végezte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  2. Ezek nem félnek attól, hogy egy biológiai szertárban végzik mint anatómiai szemléltető eszköz (samu) Kicsontozzák őket, -ha tovább feszítik a húrt- min a hentes a lapockát. Aljas, cinikus, demagóg barmok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (33 szavazatból)
  3. Márpedig a kormányéval ellentétes véleménynek egy fasiszta államban nem lehet helye. Illetve lehet, mert ugye a munkatáborokat is meg kell tölteni, erre pedig a nyavalyás antifasiszták, a haza ellenségei, a másként gondolkodók kiválóan megfelelnek.

    2011, Orbánisztán

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (34 szavazatból)
  4. Régen azért jobb volt. Egy csatában sokan meghaltak, ezek meg mennyit vívnak oszt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  5. Orbán András Lajos

    Na ide figyelj te bugris kanász, juhász gyerek elmész abba a náthás p…ába tudod, életedben NEM DOLGOZTÁL, CSAJ A SZÜLEID PÉNZÉN LETTÉL EKKORA SZ@RJANKÓ, NEM KELLENE POFÁZNOD MERT ESETLEG LENYELED A FEJED HA KAPSZ EGY RENDES MAFLÁST, HÚGYAGYÚ VADBAROM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (33 szavazatból)
  6. A fidesz frakció olyan tőle idegen kifejezést használ, aminek jelentéséről a leghalványabb pukija sincs. “Dolgozik,dolgozni…”. A munka fogalmától nemcsak a jelentése miatt írtózik, mint a macska a víztől, hanem a munkás és munkásmozgalom szavak hozzákapcsolódása miatt is. Az már majdnem bolsi- kommunista! Az pedig rosszabb, mint a pirézek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  7. Azt hiszem itt a végén nem lesz más választás , el kell dózerolni
    az összes ALJAS TRÓGERT ! Azt sem tudják mi fán terem a munka !
    Embertömegek életével hazárdíroznak !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  8. Ezek teljesen hülyék?
    Azt hiszik, hogy a zemberek csak dolgozni akarnak mindenáron, de megélni nem fontos?
    Csak a munka kell, tisztességes fizetés az nem?
    Elég lesz a közmunka, a fizetés nem számít?
    Ezek a kommunisták építtetni akarnak, de fizetni nem?
    Miközben milliós fizetéseket húznak?
    Mikor takarítjuk el a szemetet?
    Az is munka!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  9. Ez a kormány háborút folytat az adósság ellen, a munkanélküliség ellen,de leginkább saját népe ellen” Ha az első kettőt nem is tudja legyőzni , ha továbbra is birkák leszünk minket elintéznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  10. A közmunkaprogram mindent megold(szerintük). Lesz ingyen munkaerő, és lesz DÜHÖS munkafelügyelő (visszarendelt börtönőr, rendőr). Egyszóval, munkatábor lesz az egész ország! Már csak a fasiszták jelszava nem hangzott (még) el: A munka szabaddá tesz!:((
    Az ember lúdbőrös lesz.
    Az persze szóba sem kerül, hogy normális munkahelyek kellenének. Mert azt nem tudnak létrehozni. Viszont megteremtették az alapját, hogy a kínai beruházásokhoz legyen rabszolga had.
    Undorító, szemét banda! Ha valaki mégegyszer szidni meri előttem a Bajnai kormányt, úgy szájjon tekerem, a fogai körmérkőzést játszanak a benn maradásért!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (33 szavazatból)
  11. ….” míg a kormány és az annak munkáját támogató frakció azt akarja – és ezért mindent meg is tesz -, hogy minél több ember dolgozhasson Magyarországon, addig vannak olyanok, akik politikai és önös érdekeik által vezérelve éppen a munkába jutást akadályozzák..”

    Szorgos Népünk Győzni Fog !

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  12. anno a Kossuth téren hetekig táborozó szittya horda nem zavarta az urakat? sem a sok szélsőjobbos rendbontás? akkor miért nem buzdítottak munkára? miért nem csendesítették le az őrjöngő tömeget? miért álltak és állnak ki mind a mai napig a barbarizmus mellett?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  13. Mocskos tetves hazug férgek,nem féltek,hogy állateledel lesz belőletek?Ennyi cinikus szemétséget még életemben nem hallottam,mint amit ez a dögvész kormány mond.Milliókat zsebelnek be havonta,miközben a lakosság zöme éhbérért dolgozik.Csak várjátok ki a végét!Nem lesz időtök elkölteni a néptől elsarcolt vagyonotokat.Rohadékok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  14. ez a kommunikáció tisztára a sztálinista idők szóvitelére emlékeztet.
    ” Vannak olyanok akik ”
    meghogy
    ” A dolgozókat akadályozzák ”
    Nemsokára be ( vissza ) jöhet a közösségben végrehajtandó önkritikagyakorlás szertartása is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  15. A szakszervezetek sumakok,csak fenyegetoznek,de nem csinalnak semmit,A fidesz uton utfelen torvenyt sert,vagy nem tart be,a szakszervezet meg fel evre elore megmondja,hogy majd mit fog csinalni,hogy addig a kormanynak legyen ideje,ellentorvenyt alkotni.Ez kerem a nep totalis atverese,minden oldalrol.Erdekes modon az elozo kormany alatt nem volt ilyen bargyu es turelmes a nep.Ezek szerint most jobban elnek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  16. Már írtam egyszer.
    A szakszervezetek mintát vehetnének az olasz szakszervezetekről.
    Ott egy tüntetés min. 1000000 ember.
    Egy sztrájk szintén.
    Lehet , hogy a maffia is benne van, de a célok nem a maffiáé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  17. Ismét leírom: Az sértegeti személyeskedve az ellenfeleit, vetélytársait és a szociális partnereket, akinek nincsenek észérvei a demokráciát és az ország állampolgárainak alapvető jogait csorbító tetteik magyarázatára észérveik nincsenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  18. Már megint sikerült a fidesz propagandának a populista és demagóg szöveg magvát elhinteni a közvéleményben. Pedig a megszorítások minden társadalmi réteget érinteni fognak. Munkavállalókat, minden öregségi nyugdíjkorhatárt be nem töltött különféle jogcímeken valamilyen nyugellátásban részesülők körét. A kormány éppen azt kívánja megsarcolni amit az emberek fejébe sujkol nap mint nap, a munka világát. Munka törvényköny átírása, munkavállalók által fizetett tb. járulék megemelése, munkásszázadok létrehozása, öregségi nyugdíjkorhatárt be nem töltött személyek nyugdíjas státuszának megvonása. Ez utóbbi hozadéka azonkívül, hogy megszünteti a nyugdíjasoknak járó mindenféle kedvezményt, megszünteti a kiegészítő vállalkozási tevékenységet, hiszen ennek alapja a nyugdíjas státusz. Ezzel elérhető, hogy minden öregségi korhatár alatti most nyugdíjas, kiegészítő tevékenységet folytató vállalkozó az egyéni vállalkozóra irányadó járulékokat és adókat fizessen. A fentiek alapján már érthető, miért ontja a demagóg propagandáját a kormány. Azt sugallva aki nincs velünk az ellenünk van. Ez a megnyílvánulás renszerváltás előtti kort idéz föl.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  19. Marhák. A saját demagóg, diktatorikus, torz elmeszüleményeiket akarják megvalósítani – ill. leginkább egyetlen beteg elméét. Gondolkozzunk: ha én elmegyek a debreceni stadiont építeni optimális esetben 46000 Ft bruttó bérért, ki fedezi a konténerlakásom díját, a közmű (víz, villany) költségeit? Vagy ezt levonják? Ilyen munka mellett enni kell – akkor mi marad? Mennyit tudok hazavinni, vagy hazaküldeni belőle? A gyerekes családokban nem fog hiányozni a távollévő szülő? Ahol mindkettő munkanélküli, ott mindkettőt kényszer-, akarom mondani közmunkára viszik – kire bízzák a gyerek(ek)et?
    Erre mit mond a nagyon családbarát KDNP? Ha elviszik a szülőt, az otthonmaradottaknak csökken a rezsije? Jobban fognak élni? Mert ha nem, akkor ez az egész úgy hülyeség, ahogy van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  20. Akleptokratikus, klerikálfasiszta “ártunk és ormányunk” természetesen magából indul ki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  21. Amikor a Fideszesek tüntettek akkor sehol sem olvastam : annyira szerettek dolgozni,hogy fizetés nélküli szabadságot vettek ki a tüntetések miatt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  22. Kedves
    bat-yam
    2011. június 29. szerda
    23:52 ,
    Azért ,mert az a nemzetrontó,hazaáruló ov szervezte az egészet.
    Az ő érdekeit szolgálták az általa gerjesztett és fizetett (60 Euro/fő) zavargások.
    Kíváncsi vagyok hogy mennyi időnek kell eltelnie ahhoz,hogy ez egyértelműen kiderüljön?!! Évek óta az ország ellen ténykedik.Agyafúrtnál agyafúrtabb ötletekkel áll bosszút hazáján,mert az nem rá szavazott két cikluson át.Ezt a bosszúálló kártékony férget egy egészséges társadalom nemhogy miniszterelnöknek,de még a parlament közelébe sem szavazta volna meg.
    A sok beetethető birka miatt,akik megadták ezeknek a bűnözőknek a kétharmadot, most az egész ország bűnhődik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  23. No de kedves G:Telekesi, miből gondolod, hogy a konténeres kényszermunkásnak jár a villany, meg a többi?
    Az őrtoronyban és a kerítésben biztos lesz.
    Igen lesz őrtorony és kerítés, mert nem lehet ráengedni 3000 éhes embert egy idegen városra.

    Szóval akik urainknak gondolják magukat, inkább gonosz kommunisták, hiába állítanak magukról mást.
    Akiket eddig kommunistáknak gondoltunk, azok meg inkább a szabad kapitalizmust építgették.
    Bizonyíték erre a vér nélküli “rendszerváltás”
    Hogyan is lehetett volna közös megegyezéssel rendszert váltani, ha azt az aktuális hatalom nem akarja?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  24. A tiltakozók nagy része már becsülettel dolgozott, és hatályos törvények alapján ment-vagy kényszerítették-nyugdíjba. A másik részük jelenleg is dolgozik. A kormányzó párt frakciója, és ideológiai pincsije az ország teljes lerombolásán, saját haszonszerzésükön kívül mit tett ? Ha volna bőr a képükön, akkor elgondolkozhatnának rajta. De a pofátlanság szószólói erre képtelenek. Rajtunk áll, hogy méltó helyükre juttassuk őket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  25. Mondják ezt azok akik még életükben nem dolgoztak,viszont ezért nagyon jól megvannak fizetve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  26. Mondja ezt, az az ember aki még életében nem dolgozott!
    Ébresztő emberek!
    Ezeket csak vasvillával lehet elzavarni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  27. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz az az ici-pici (mert nem lesz nagyobb) szikra, amitől végre robban ez az egész!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  28. Geyza…az önkritika gyakorlást azért nem teszik kötelezővé, mert nem ismerik a fogalmat, nemhogy gyakorolni tudnák:D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  29. „Tűrhetetlen, hogy a kormány semmibe veszi a sztrájkolók követeléseit, és nem hajlandó érdemben tárgyalni a szakszervezetekkel” – Szijjártó Péter (ma a miniszterelnök szinkrontolmácsa) 2008 végén vélekedett így a munkaharc akkori közkatonáiról, hozzátéve: „a sztrájk alkotmányos jog, és nyilván senki nem feltételezi, hogy az alkalmazottak jókedvükben sztrájkolnának”.
    Azóta csupán (?) annyi változott, hogy a Fidesz kormányra került, és átírta az alkotmányt, meg a vonatkozó törvényeket. Ettől azonban az alapkonfliktus még változatlan: a megszorítások első számú teherviselője a munkavállalói réteg, amely igyekszik hangot adni nemtetszésének – egyelőre (!) még békésen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  30. Akkor orban meg a rohamcsapata a legnagyobb munkakerulo,mert o aztan igazan szeretett tuntetni lazitani,kordont bontani,megosztani a tarsadalmat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  31. Általában könnyen reagálok,bármit mondanak a fideszes sameszek,de ettől a cikktől elakadt a szavam.
    Rohadt munkakerülő banda az egész fidesz vezérkar és seggnyalóik.
    Én még emlékszem az előző ciklusuk ámokfutására és nyitott szemmel jártam 2006-ban is. Nem felejtek Orbán Lajos !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  32. Kozmunka (ebben a formaban) = ALLAMI RABSZOLGA KERESKEDELEM!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  33. “A Fidesz szerint a tiltakozók nem akarnak dolgozni ”

    És ezt olyan ürülékek mondják, akik egy percet nem dolgoztak életükben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  34. Ammyira jellemző, annyira aljas ez a kiszólás…
    A konkrét felvetésre nem tud értelmesen válaszolni, hát személyeskedni kezd.
    megint a jól bevált módszert kapta elő a tarsolyából és abból próbál bűnbakot csinálni, aki a hiba ellen szólni mert. Abban reménykedik, hogy a bávatag birka közönség elhiszi neki, hogy az egész bajt az okozta, aki szóvá merte tenni azt!
    Mocsok fideszynik csürhe, lézerjanival az élen…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  35. Lázárnak nem sül le arról a pökhendi pofájáról a bőr? Te pl miért nem akarsz dolgozni, te köcsög? 1 pikomásodperc nem sok, annyit nem dolgozott ez a féreg! Ezek hallják saját magukat? Hallják mi a f@szt pofáznak? Eldobom az agyam! Ennyire undorító, hazug, tetves, kétszínű, tolvaj, bunkó, naplopó rohadékokat a föld még nem hordott a hátán! Javaslom adónk 1%-át ajánljuk fel az 1.sz. Egyesített Főváros és Vidéke Lámpavasgyárnak, hogy minél több lámpavasat tudjanak előállítani…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  36. Így van, nem akarunk dolgozni, hanem sztrájkolni, és utat lezárni akarunk. Mindaddig így lesz, amíg nem hajlandók a munka becsületét visszaállítani, amíg a becsületes munkáért becsületes, megélhetést biztosító béreket nem kapunk, és mindaddig, amíg a ledolgozott életút után tisztes nyugdíjat nem biztosítanak. Nem akarunk aggastyánként nyugdíjba menni, és nem szeretnénk a munkahelyről tepsiben a hűtőházba kerülni.
    Igenis követeljük, hogy ne legyen visszamenőleges törvénykezés, követeljük, hogy az állam, aminek vezetői a mi jóvoltunkból ülnek ott, hogy ha bámilyen változtatást akarnak a munka törvénykönyvében azt csak a munkavállalókka való egyeztetés után tegyék meg. Követeljük, hogy ne harcoljanak, hanem végre kormányozzanak. Ha meg ez nem megy, akkor álljanak fel és adják át a helyüket annak, aki képes rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  37. ezt néztem,
    http://www.youtube.com/watch?v=aUQPiAhIdUs
    és fel tünt a wuki mögötti bagázs ahogy nevetgéltek élükön ezzel a tetü lézerjanival. felháborítónak tartom hogy országunk házát kabarészinpaddá alakítják. persze napi 56e huf fizeséből ezt is lehet. mint a matrixban a sötétruhások egyenöltönyben a fiuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Lázár hazudik.A nyugdíjasok 40-45 évet dolgoztak,szinte csak a nyugdíjuk van amit most Lázár vigyorogva elvesz.Ő sosem dolgozott felét sem mint az általa segélyre szorított nyugdíjas,de már többet összekapart mint ezer nyugdíjas..kapitalista..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Ami már régen érdekes,hogy milyen szavahihető a FIDESZ

    nyugdíj; Lázár János; korengedményes nyugugdíj;
    Kinyomtatom • Elküldöm • Megosztom
    Az elmúlt években nyugdíjba vonult, az öregségi nyugdíjkorhatár alatti rendőrökre, pénzügyőrökre, határőrökre, büntetés-végrehajtási tisztekre vonatkozik az általa is kezdeményezett, a korhatár előtti nyugdíjak felülvizsgálatára lehetőséget adó alkotmánymódosítás – hangsúlyozta Lázár János hétfőn a parlamentben.

    A politikus szerint a kormánynak meg kell szüntetnie a rendvédelmi dolgozók korkedvezményes szolgálati nyugdíját. A Fidesz frakcióvezetője – aki Balsai István mellett maga is előterjesztője az alkotmánymódosításnak – napirend előtti felszólalásában, az Országgyűlésben azt mondta: Magyarország nem engedheti meg magának, hogy évente több mint 50 milliárd forintot fordítson harmincezer életerős, munkaképes ember ellátására. Az országnak szüksége van erre a harmincezer emberre, mert hozzájárulhatnak az ország biztonságához – jelentette ki.
    Hozzátette ugyanakkor, a hétvégén megjelent eltérő értelmezésekkel szemben bányászokra, vegyészekre, zenészekre nem vonatkozik indítványuk, amely szerinte egy diszkriminatív rendelkezést számol fel. Kitért arra is, azt fogják kezdeményezni, hogy a szolgálati nyugdíjban részesülő 57 éven felüliekre ne terjedjen ki a felülvizsgálat.
    Lázár János a napirend előtti felszólalása után tartott sajtótájékoztatón azt mondta: céljuk, hogy a hatályos alkotmány tegye lehetővé, hogy a rendészeti dolgozók visszatérjenek a munkaerőpiacra, és az állam ajánljon nekik szolgálatot azért a pénzért cserébe, amit jelenleg kapnak.
    “Az mégsem normális dolog, hogy valaki 150 ezer forint nyugdíjat kapjon a mai világban negyvenegynéhány évesen, és ezért ne kelljen semmit se csinálnia, miközben egyébként egészséges, tettrekész, és munkájával hozzájárulhat az ország boldogulásához” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy ezeknek az embereknek 150 ezer forintot nem azért kell fizetni, hogy otthon maradjanak, és ne csináljanak semmit, hanem azért, hogy jöjjenek vissza dolgozni, és munkájukkal járuljanak hozzá a közbiztonság megerősítéséhez.

    Fotó: MTI
    Hozzáfűzte, mindenkinek az egészségügyi állapotának, a munkavégző képességének megfelelő munkát kell végeznie, és szerinte lehet is az állami szektorban annyi és olyan munkát találni, ami ezt biztosítja a volt rendvédelmi dolgozók számára. Arra viszont a kormánynak javaslatot kell tennie, mi lesz azokkal, akik visszautasítják a munkába való visszatérést; “több variáció elképzelhető” – jegyezte meg, közölve, hogy a kormánynak szerinte érdemes az egészségügyi alkalmassági kritériumok áttekintésére is figyelmet fordítania.
    A kormány néhány héten belül döntést hoz nyugdíjkérdésben, és benyújtja a részletes szabályokat tartalmazó előterjesztéseket – közölte a frakcióvezető. A körülbelül tízezer érintett katona esetében még mérlegelés kérdése, hogy mit fog tenni a kabinet – fűzte hozzá.
    Lázár János szerint a kabinetnek két lépést kell tennie: a most magas nyugdíjjal rendelkező, munkavégzésre alkalmas korban lévő volt rendőröket vissza kell hoznia a munka világába, és a jövőre nézve meg kell szüntetnie ezt a típusú korkedvezményes szolgálati nyugdíjat, helyette pedig normális fizetést kell biztosítania a rendőrök számára.
    A rokkantnyugdíjakkal kapcsolatban megerősítette, minden rokkantnyugdíj-jogosultságot felülvizsgálnak, de az általános nyugdíjkorhatár előtt öt évvel lévők esetében végig kell gondolni, az érintetteknek milyen helye van a munkaerőpiacon, a jelenleg 57 évnél fiatalabb rokkantnyugdíjasokat viszont munkavégző képességüknek megfelelő módon munkavállalásra kell kérni. Arra a kérdésre, miért nem várták meg az alkotmánymódosítással a szociális konzultáció eredményét, a frakcióvezető azt válaszolta: reméli, hogy a konzultáció eredménye még pozitívabban fogja befolyásolni a törvényhozást.
    A rendvédelmi szakszervezetek tüntetésére úgy reagált, a békés demonstrációhoz Magyarországon mindenkinek alkotmányos joga van, viszont a kabinetnek a leghatározottabban, legkeményebben vissza kell utasítania azt, hogy az érdek-képviseleti vezetők, demonstrációszervezők azzal zsarolják a kormányt vagy a többségi társadalmat, hogy nem tudják e rendezvények békés jellegét biztosítani. Azokkal a szakszervezetekkel, amelyek nem képesek egy tüntetést békésen megszervezni, nincs mit tárgyalnia a kormánynak, az egyeztetések pedig ebben az esetben megszakadnak – tette hozzá.
    Azzal kapcsolatban, hogy a KDNP képviselői is kivonultak a parlament alkotmányügyi bizottságának hétfői üléséről a nyugdíjvitában, Lázár János azt mondta, “demokráciában élünk, szabad parlament, véleménynyilvánítás szabadsága, minden lehetséges”.

    Most meg 62 éveiben levő embereket kerget közmunkába..mikor nem hazudik akkor ???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. simplemind: Osztyapenkó a sírban végezte, a szoborparkba a szobra került.
    Szálasi viszont a bitón lengedezett.
    Sándor: amíg a birka nép bárgyún tűr. addig csak azt kapja, amit megérdemel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Lázár már a honi történelem szemétdombján van, csak Ő ezt még nem tudja!

    Az képzeli és hiszi, hogy a megdicsőülés hegyének legmagasabb csúcsán áll,
    pedig már tolat rá az újabb kukás autó üríteni az újabb szállítmányt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A Fidesz a legembertelenebb párt 2011. október 12. szerda | AN

Meghosszabbították az autóipari kollektív szerződést 2011. szeptember 15. csütörtök | RR

Republikánusok nem vonulhatnak fel? 2011. augusztus 31. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos