Ronai and Ronai
AMERIKAI

Republikánusok nem vonulhatnak fel? 2011. augusztus 31. szerda 2:54 Forrás: AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Republikánusok nem vonulhatnak fel?

Wasan, Wisconsin – A szakszervezetekkel vívott wisconsini csata bizarr következménye, hogy Wasan város szakszervezete szeretné kitiltani a helyi republikánus kongresszusi képviselőt a Labor Day-en hagyományos felvonulásról.

A Labor Day legegyszerűbb fordítása a Munka Ünnepe, amit otthon május elsején ünnepelnek. Amerikai hagyományok szerint a szeptember első hétfőjén tartott ünnepen gyakran családbarát felvonulást szerveznek, amin résztvesz a település minden szervezete, a cserkészektől kezdve az öregek otthonáig. A gimnáziumi rezesbanda melett felvonulnak a tűzoltók, egyházak, és politikusok is. Így lett volna ez az idén is, ha egy wasan-i szakszervezet elnöke, Randy Radtke ki nem jelentette volna, hogy a körzet republikánus képviselője nem szívesen látott vendég.

Sean Duffy republikánus kongresszusi tag támogatta Wisconsin kormányzóját, amikor az márciusban a több hetes tüntetés ellenére megszavaztatta az állami alkalmazottakat károsan érintő, megszűkített költségvetést. Randy Radtke szerint visszataszító lenne, ha a dolgozókat megkurtító Duffy éppen a munka ünnepén együtt vonulna fel politikai ellenfeleivel.

Nem mindenki ért egyet a szakszervezeti elnökkel. A város polgármestere, aki nem volt hajlandó közölni, melyik pártra szavaz, azzal fenyegetőzött, hogy ha Radtke távol tartja a republikánusokat, akkor a szakszervezettel fizetteti ki a felvonulás költségeinek egy részét. Polgármester Tripple szerint a parádét a helyi adófizetők pénzéből rendezik, ezért mindenkinek joga van a jelen lenni, vagy éppen felvonulni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Republikánusok nem vonulhatnak fel?, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

A lakájmédia dolgozói tiltakoznak 2012. október 28. vasárnap | AN

Öngyilkos lett a wisconsini ámokfutó 2012. október 22. hétfő | AN

Tíz évet kaphat 41 ezer dollárért 2012. október 13. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos