Ronai and Ronai
AMERIKAI

Egyre kevesebben járnak egyetemre 2014. április 4. péntek 0:27 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Egyre kevesebben járnak egyetemre

Budapest – A kormány a korábbi évek gyakorlatával szemben a választásokig nem hozza nyilvánosságra a felsőoktatásba jelentkezők létszámát. Ennek csak egy oka lehet, hogy idén tovább csökkent a felvételizők száma, pedig már tavaly is kevesebben jelentkeztek, mint egy évvel korábban. 2010-ben például már március 26-án, a választás előtt nyilvánosak voltak a számok.

2010-ben még 141 ezren vállalkoztak az egyetemi és főiskolai tanulmányokra, tavaly már csak 95 ezren, a diákok menekülnek a magyar felsőoktatásból az igazságtalan és kiszámíthatatlan változások, többszázezres tandíjak, Orbán örült ötlete: az önfenntartó felsőoktatás lázálma miatt.

A választás előtt különösen visszatetsző, hogy a minisztérium titkolózik A Fidesz nem csak a programját titkolja, hanem az eddigi politikájának következményeit is.

A Fidesz képviselője, Pánczél Károly 2008-ban már március 3-án interpellálta az oktatási és kulturális minisztert (akkor még volt), és követelte az adatok nyilvánosságra hozatalát.

“Az embereknek joguk van a felelős, körültekintő döntéshez szükséges információkhoz. Önnek viszont nincs joga ahhoz, hogy ezt megtagadja tőlük. A jelentkezési határidő lezárult, az adatok összegzése bizonyosan előrehaladott állapotban van. Kérem, adjon pontos választ az embereknek arra, hogyan alakult a felsőoktatási jelentkezések száma 2008-ban.”

Akkor még minden másképpen volt és ma is minden másképpen van. Úgy, ahogyan azt Orbán Viktor és a Fidesz eltervezte. És még az is lehet, hogy a statisztikák majd azt mutatják, hogy soha ennyien még nem jártak egyetemre, főiskolára, mint ezekben az években.

Ha beleszámítjuk a külföldön tanulókat. Azokat, akiket nem vettek fel, de jelentkeztek. Akik nem jelentkeztek, de felvehették volna őket. Vagy bárkit beleszámíthatunk, akit csak akarunk. Végül is ahogyan isten a történelem u8a, úgy Orbán Viktor a számok fejedelme.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (21 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +25 ( 29 szavazatból)
Egyre kevesebben járnak egyetemre , 4.8 out of 5 based on 21 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Mindent el is követtek, hogy ez így legyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  2. A.hitler azt mondta “nem akarok művelt ifjúságot. Elszántak legyenek az ügyért…….” Mintha efelé haladnánk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  3. kegyelem: Mintha?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  4. Ha a fiatalok bekeményítenek,
    mert túljutnak a molinós akcióikon,
    akkor fognak Orbánék is megremegni és engedni.
    Nemcsak oktatásügyben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  5. Valaki itt írt nemrég hasonlót. Igen, a fiatalok nem fogják sokáig tűrni, hogy nem élhetnek, nem tanulhatnak, előttük az élet. Négy év elment, MÉG 4 NEM BIZTOS, HOGY VAN EZEKNEK A MŰVELETLEN TAHÓKNAK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  6. Egy fiatal, tele energiával, tehetséges, mondjuk tizenéves. Egyetemre menne, de külföldre nem akar, nem tud. Néhány tízezer ilyen és 4 éven belül eltakarítják ezt a csürhét. Akár sokuk halála árán is. Mennének a qa.ab.!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  7. Ne álmodozzunk.
    Orbán majd feltölti az egyetemeket arab, vagy más náció gyerekeivel.
    Sajnos az egyetemisták is átvették a felnőttek mentalitását.
    Sodortatják magukat az árral.
    Abból baj nem lehet.
    Jövő? Az meg kit érdekel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  8. És még mondja valaki, hogy ennek kormánynak nem voltak sikerei. Legalább két tucatnyit tudnánk felsorolni, amire döbrögiék büszkék, de minden normális vezető szégyellne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  9. Április hatodika
    .
    Hazug párt a hatos listán, el ne csússz a csahos piszkán!
    A jobb alsó tizennyolcas: báránybőrbe rejtett ordas.
    Névbitorló kamu-pártok, jól tudjuk, hogy kivel háltok!
    Készül már a randevúra a trafikos klientúra.
    .
    Választani el kell menni, bár esélyünk szinte semmi.
    Otthon maradsz lagymatagon? Övék lesz a teljhatalom!
    Jönnek újabb kövér gazdák, hogy jogaid leszavazzák,
    S azt hiszed hogy védenének a független intézmények?
    .
    Hívogat egy vasalt inges, vádaskodó marketinges.
    Talpa alatt pénzalapok, háta mögött pletykalapok.
    Ha feldob egy zsíros koncot, vonulnak a bértapsoncok.
    A kezében ott a korbács, és előtte teli bogrács.
    .
    Ne edd meg a Fidesz-levest, ikszeld be a tizenhetest!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  10. Vegyük sorra az elmúlt 20 évet, minden kormány mindent elkövetett, hogy ez így legyen, a kegyelem döfést az utolsó négy adat meg. Ebben élek már hosszabb ideje. Ki az aki egyetemre jön két kategória létezik 1 aki a szülői elvárás miatt jön ( ez a ketegoria nem akar tanulni bejár de minek) 2 aki tehetséges értelmes és tanulni akar, viszont ő nem tudja finanszírozni az egyetemi tanulmányait ami hozzá teszem csak névleg ingyenes. Időnk a hallgatókra nem jut mert összevont tantárgyak vannak iszonyatosan nagy erővel kell tanítani. És elérkeztünk a lényeghez amikor én az oktató azt látom hogy egy halom felesleges dolgot tanítok amit soha nem fognak felhasználni az adott szakmában, nem tudom már ” jól ” tanítani hiszen magam sem hiszek benne. A hallgatók pedig képtelenek elsajátítani a tananyagot egyedül, vegyük alapul azt aki gimiből jön hozzánk és mérnök informatikus akar lenni soha egyetlen sort nem írt nem ismeri a logikáját neki mindössze 4 hónapja van arra, hogy megértse, megtanulja, és pl készítsen egy ZH keretében egy számoló gépet. Mi fog történni persze hogy nem sikerül, így vizsgázni sem mehet kereszt félévek már nincsenek, és az sem biztos hogy a prog1 felvehető lesz a következő szemeszterben mert lehet nem indul. Ha valakiket elve kudarcra ítélünk miért jönne tanulni? Amint egy nemzet elveszti a tudást akkor válik igazán kiszolgáltatottá, mi lesz az a hozzáadott érték amit mi a világ gazdasághoz képesek leszünk hozzá tenni, ha nem lesz elég olyan aki birtokolja a megfelelő tudást?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  11. Gróf Széchenyi István: „Egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik.”
    *
    Ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  12. büdös , mocskos egy parasztország ez
    legalja
    legalább nyomnák egymás torkába a kést, oszt lenne már vége
    de nem
    még vergődik a büdös magyarja
    csőcslék nép
    legalja

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  13. Kedves @Kutató, ha néha ‘lélegzetet’ (pont, új mondat, stb) is venne amikor ír – mert azt elhisszük, hogy amikor tanít, talán már erre sem igen marad ideje ;-) – úgy sokkal könnyebb lenne olvasni írását nekünk is, hogy hívõ tanítványai lehessünk abban is, ami mellett érvel. Személy szerint több mindenben szívesen osztom/osztanám véleményét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  14. Kedves ekki!

    Két előadás között van csupán időm, olvasni és írni. Sajnos ezt is több megszakítással. Elnézést kérek mindenkitől akit összezavart a helytelen írásom.

    ( Most meg nincs nálam a szemüvegem :-) megyek megkeresem. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  15. Az itt élő fiatalság mindezt meddig tűri?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. bruckenbacker kapitány

    Magyarország az Unió első fasiszta állama….. Bartus L. a jövőbe látott… sajnos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Köszönjük, disszidens testvéreink, tőletek nem is vártunk mást. Ne költsétek a pénzeteket arra, hogy a hazájában ellehetetlenített értelmiségben a lelket tartsátok, írogassatok csak egymásnak arról, hány dollárt kerestek és mekkora a Cadillac csomagtartója.
    Sok jót írtál, Bartus, sok mindenben igazad volt, még több mindenben igazad lett, de ezzel a húzással te fordítasz hátat nekünk a leggyávábban, és nem a kollaboráns ál-ellenzékkel baszol ki, hanem velünk.

    http://nepszava.com/2014/04/uncategorized/bartus-laszlo-legitim-az-orban-rendszer.html
    “Tisztelt Olvasóink,
    tájékoztatjuk Önöket, hogy ennél az írásnál megszüntettük a hozzászólás lehetőségét, ahogyan hamarosan az egész Amerikai Népszaván megszűnnek a kommentek. A mindent igazoló választás után az Amerikai Népszava nem fogja az amerikai magyarok pénzén szórakoztatni az Orbán-rendszer magyarországi ellenzéki híveit, és nem kíván itt felületet adni a továbbiakban nekik. Az Amerikai Népszava heteken belül visszaáll eredeti profiljára, kizárólag az amerikai magyaroknak készülő nyomtatott lap egyes cikkeit közli majd, híreket nem közlünk, az unatkozó ellenzéki párthíveket szórakoztassák a parlamentbe jutott ellenzéki pártok az Orbán Viktortól kapott saját pénzükön. Az Amerikai Népszava nem nyit vitát a demokratikus Alkotmány és a jogállamiság normái fölött.
    Az Amerikai Népszava online nem zár be, hanem az eredeti funkciójának megfelelően visszatér a nyomtatott hetilapjában megjelenő publicisztikák közléséhez, és sok más orgánumhoz hasonlóan megszünteti a kommentelés lehetőségét. A parlamentbe jutott ellenzék az Orbán-rendszertől elnyert pénzén majd gondoskodik saját hívei szórakoztatásáról és pótcselekvéseiről. Az Amerikai Népszava nem kívánja a továbbiakban erre költeni az amerikai magyar olvasók pénzét.
    A Kiadó”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Magyarország túszul ejtette magát 2014. április 7. hétfő

Mikor mond le Mesterházy, Gyurcsány és Bajnai? 2014. április 7. hétfő | AN

Mesterházy: biztos, hogy lesz csalás 2014. április 5. szombat

Fotózza le a szavazatát! 2014. április 5. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos