Ronai and Ronai
AMERIKAI

Aki Orbánra szavaz, az Putyinra szavaz 2014. március 25. kedd 2:28 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(68)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Aki Orbánra szavaz, az Putyinra szavaz

Budapest, Nyíregyháza – Az április 6-ai országgyűlési választások nem lesznek sem szabadok, sem tisztességesek, mert a kormánypártok olyan helyzetet idéznek elő, amelyben a legelemibb tisztesség és szabadság feltételei is súlyosan sérülnek – erről beszélt Gyurcsány Ferenc hétfőn Nyíregyházán, sajtótájékoztatón.

A Demokratikus Koalíció elnöke azt mondta, a választás akkor szabad, ha a választóknak azonos erőfeszítést kell tenniük annak érdekében, hogy megismerhessék a voksolást követő politikai alternatívákat. Ma ez nem teljesül, a kormányzati úthenger a kereskedelmi média nagy részében, az adófizetők által fenntartott közmédiában, valamint Nyíregyházán a helyi, önkormányzati médiában egyoldalú, elfogadhatatlan és erkölcstelen előnyt biztosít a kormánypárti jelölteknek.

Gyurcsány szerint a miniszterelnök minden bizonnyal igazat mondott, amikor megjegyezte, neki 1989 előtt sem a diktatúrával volt a baja, hanem azzal, akik ezt csinálták. Úgy látom, hogy ha ő csinálja, akkor ez az ő számára elfogadható, tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc ugyanakkor elfogadhatatlannak nevezte, hogy azok a százezrek, akiket Orbán gazdaság- és társadalompolitikája elüldözött Magyarországról és amelynek eredményeként London a világ második legtöbb magyarja által lakott település, csak iszonyatos erőfeszítéssel élhetnek szavazati jogukkal, a kormány pedig mindent megtett azért, hogy távol tartsa őket a szavazástól.

Közben akik Kassán, Nagyváradon vagy Eszéken élnek és az elmúlt években vették fel a magyar állampolgárságot, levélben szavazhattak – jegyezte meg a DK elnöke. Gyurcsány Ferenc szerint ez nyílt, tisztességtelen diszkrimináció a kormánypárti támogatóknak kedvez, és hátrányosan érinti azokat, akik a kormány ellen szavaznának.

Azzal vádoljuk a miniszterelnököt, hogy alig leplezett csalással akar győzni, mondta Gyurcsány Ferenc, figyelmeztetve Orbán Viktort arra, hogy ilyen győzelem esetén nem lesz stabil a többség, és ezzel a háta mögött nem lehet jól kormányozni.

Közlése szerint elbukott a nagy dérrel-dúrral beharangozott államadósság-csökkentés, mert az adósság GDP-hez viszonyított aránya meghaladja 83 százalékot. Ez az államadósság úgy alakult ki, hogy elkonfiskált, elrabolt 3 ezer milliárd forintot és kötelezettséget vállalt további 3 ezer milliárd forint, további tíz százalékpontnyi adósság felvételére Paks ügyében. Ha a két tételt hozzászámoljuk, akkor magyar államadósság meghaladja a száz százalékot, a miniszterelnök úr szégyellje magát.

Elbukott a rezsihazugság, a rezsicsökkentés egymást követő lépéseiből kifogyott a szusz, ma a legnagyobb teljesítmény, hogy októberre 3,3 százalékos távfűtésidíj-csökkentést ígérnek. Ez nemzeti víziónak több mint szégyenletes, és nincs olyan ország, mely ilyen tervekből épülne fel, földszintes, szégyenteljes, népbutító program ez.

Az ország szuverenitásával kapcsolatban a DK elnöke azt mondta, Magyarország a rendszerváltozás óta nem kötötte sorsát szorosan egyetlen országhoz, nem tette magát függővé olyan módon, mint ahogy az Paks esetében megtörtént. Orbán miniszterelnök úr saját szavát használom, amikor azt mondom, hogy Putyin pincsikutyája lett, mondta. A választás ebben az értelemben nagyon világos, mert aki Orbánra szavaz, az Putiynra szavaz, aki Mesterházyra szavaz, az Merkel Európáját akarja.

Gyurcsány Ferenc a 2002 és 2010 közötti szocialista vezetésre utalva azt üzente a nyíregyháziaknak és szabolcs-szatmár-beregieknek, hogy legyenek büszkék az ebben az időszakban a térségben közösen elért közös eredményekre.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (23 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +28 ( 42 szavazatból)
Aki Orbánra szavaz, az Putyinra szavaz, 4.5 out of 5 based on 23 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(68)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

68 Reader’s Comments

  1. ˙
    Orbaninyi fenti plakát szlogenje (az egykori MDF-es “tovariscsi konyec” helyett):
    ˙
    TOVÁRISCSI JISCSO !
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  2. csakén (2014. március 25. kedd 17:47)
    A listával teljesen egyetértek. Azt is elhiszem, hogy ha a mai “ellenzék” lenne hatalmon, jobban élnénk.
    Ez az “ellenzék” hatalomra is kerülhetne, HA itt most választás lenne. De nem lesz, mégpedig több okból sem.
    (1) Orbán az egyfordulós választással az “ellenzéket” közös karámba terelte, ellehetetlenítve köztük a versenyt és a második fordulós (megméretés utáni) szövetkezést.
    (2) Kamupárt-dömpinggel zavarja meg a választókat és szennyezi a végeredményt.
    (3) A választásnak becézett kutyakomédia törvényi hátterének, lebonyolításának, értékelésének minden eszköze és meghatározó személye/intézménye a Fidesz kezében van. Ha azt hozza majd ki, hogy 95%-kal nyert, az “ellenzék” akkor sem tehet semmit, ahogyan most sem tehetett az aláírási ívek hitelesítése ügyében. Pontosabban egyet tehet: panaszt emelhet a választási bizottságnál vagy a főügyésznél. Sok szerencsét hozzá.
    (4) A Fidesz több százezer saját hívet jutattott szavazási lehetőséghez (határon túliak) és több százezer vélhető ellenzékit fosztott meg a szavazás tényleges lehetőségétől. Ez önmagában is gigantikus választási csalás. Nullához közeli médiafelületet hagyott az “ellenzéknek”, amely így hatékonyan ki sem fejthette Egyetlen percig sem volt képes tematizálni a közbeszédet azokkal a témákkal, amelyek akár csak egyikébe is bárhol máshol belebukott volna a kormány.
    (5) A Fidesz-kampány ömlik a “köz”-nek csúfolt médiákból, míg az “ellenzék”nek csak a hidfetési felületek morzsái jutnak.
    (6) Végül pedig a választáson való részvétellel az “ellenzék” minden morális és jogalapját elveszti arra, hogy valaha is valódi ellenzékké lehessen. Morálisan azért, mert részvételével hitelesíti az illegitim rendszert, tehát utána már nem mondhatja, hogy az illegitim, és nem mondhatja jogilag sem, mert a “választás” után fel kell esküdnie az illegitim alkotmányra. Attól kezdve kuss a neve. Megteheti persze, hogy nem esküszik fel, akkor viszont fuccs a képviselői mandátumnak. Az ellenzék a választáson való részvétellel önkezével likvidálja magát.
    Ilyen komédiát ez az ország még nem látott.
    Most fog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  3. Ego
    +++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  4. Laszlo
    “KI KELL alakulnia(termelődnie) egy olyan fiatal generációs politikai nemzedéknek,akik valóban akarják a demokráciát(értik a lényegét) akarnak tenni ezért” – írod.
    .
    Pontosan. De ahhoz, hogy egy ilyen generáció létrejöhessen, szükségesek olyan emberek, akikre majd ez a bizonyos generáció felnézhet, akik nem voltak hajlandók a lelküket aprópénzre váltani, akiknek a gondolatait érdemesnek tarthatják majd arra, hogy kövessék, akik nem árulták el apjukat-anyjukat, és szilárd kiindulópontot tudnak biztosítani egy majdani jövőbeni nemzedék számára. Itt az AN-en ilyen emberek hozzászólásait olvashatod.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. Eagle 15:35
    Így van. De várjuk ki a végét.. Azt az egy szalmaszálnyi esélyt én is mindig nyitva hagytam, hogy Gyurcsány nyomására az Összevisszaság az utolsó pillanatban átáll hozzánk, és meghirdetik a teljeskörű választási bojkottot. De megmondom őszintén, nem hinném, hogy megteszik. Ebben az esetben örömmel venném tudomásul, ha tévednék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  6. Öreg Titán (2014. március 25. kedd 20:19)
    Ha az “ellenzék” most hirtelen bojkottot hirdetne, az a következő kijelentésekkel lenne egyenértékű:
    “Négy éven át hülyék voltunk, a választóinkat is tévútra vezettük, az ellenzék egészét halálos csapdába hajszoltuk. Higgyétek el, hogy most nem vagyunk hülyék, hogy megjött az eszünk. Most azt mondjuk, hogy ne menejetek el szavazni, mi sem állítunk jelölteket. Ez valóban a szöges ellentéte annak, amivel évek óta győzködünk titeket, de higgyétek el, hogy most nem vagyunk hülyék, hogy megjött az eszünk. Elnézést kérünk, megértést, és azt, hogy ti is tagadjátok meg azt, amit hittetek, mert elhitettük veletek. Most isten bizony jót mondunk.”
    Na ez az, amit nem tudok elképzelni. Akkor sem, ha Mesterházy is, Gyurcsány is hirtelen megvilágosodik és felfogja a teljes borzalmas helyzetet. Marad a lovasroham a géppuskák ellen.
    Orbán létrehozta azt a helyzetet, amikor a játékban nyerni nem lehet, döntetlent elérni nem lehet és kiszállni sem lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  7. Fogjátok már föl végre, Gyurcsány nem politikus. Gyurcsány komédiás. Mindegy neki, hol léphet föl a világot jelentő deszkákra, csak szerepelhessen. Játszhasson. Még annak a Mesterházynak is kinyalja a seggét, aki három éve fölmosta vele a követ, csak szerepelhessen.
    Amúgy tehetséges színész, jól csinálja, a szövegit is maga találja ki. A szöveg is jó.
    De politikai felelősségről szó nincs nála.
    Elárulja az elveit, a híveit (DK), a demokráciát, a nemzetét – mindent.
    Egy Szupermefisztó. Mindent a színpadért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (11 szavazatból)
  8. A magyar nép megint NEM tanult: Orbán V. megmondta: egyszer kell nyerni, DE akkor NAGYON!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  9. lovastengerész

    Orbánt Putyinnal nem lehet összehasonlítani mert Orbán Csaucseszkuhoz hasonló személyiség .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  10. Öreg Titán
    2014. március 25. kedd
    20:19
    .
    Én sem tartom valószínűnek, de várjuk ki a végét. Mivel a szavazást már elcsalták, ha változás történik az valószínűleg olyan eseményeknek lesz köszönhető amik a háttérben észrevétlenül folynak. Majd meglátjuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. T. Eagle! Hidd el nekem,hogy nem kell csalniuk.Valami hiba miatt ,pár száz forintért,a kreténekre fognak szavazni,ez a hiba visszavezethető, a Kádár korszakig. Hidd el, nem kell csalniuk, még 10% rezsicsökkentés,és működik.Azért baromság, az egész. Mert aki 40 éves koráig, csak hezitál,hogy mi , a jobboldal,ill. baloldal,az egy marha,hát olvasni csak tudnak. Bár sajnos, a birkák csak a villanyórát nézik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. A PENZ BESZEL A KUTYA UGAT!!!!!!!!!!!!!!!!!
    “Kóka Jánost a rijádi repülőtéren értük utol. Az SZDSZ egykori elnöke épp befejezte üzleti tárgyalásait Szaúd-Arábiában, ahova az Orbán Viktor miniszterelnököt kísérő üzleti delegáció tagjaként utazott. Kóka annak a mobilfizetési szoftverekkel foglalkozó Cellum-csoportnak keresett új piacot, amelyben érdekeltsége van Gyurcsány Ferencnek. Sőt, Oszkó Péternek is”
    http://index.hu/belfold/2014/03/26/orbannal_utazott_koka_janos_is_szaud-arabiaba/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Lényegremagyar!

    HA PAKSSAL KAPCSOLATBAN DE FACTO TÖRTÉNIK BÁRMILYEN LÉNYEGES, ÚJ : FÉLHET-E VALAKIKTŐL ÉS HA NEM TÖRTÉNIK ILYEN: OKKAL FÉLHET-E MÁSOKTÓL? PAKS: STRATÉGIAI HIBA.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. zp
    Valahogy nem lepett meg a Kóka, meg a Gyurcsány kapcsolatrendszere a mostani kormánnyal…
    Nem is tudom miért.
    És még van aki felháborodik, ha azt írom, ezek ugyanazok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  15. Voltak ott mások is, nem csak fideszesek.
    Már meg sem lepődök, hiszen a pénznek nincs szaga.
    http://index.hu/belfold/2014/03/26/orbannal_utazott_koka_janos_is_szaud-arabiaba/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  16. bocs, ezt nem ide akartam!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. Lényegremagyar!

    Ha “kétharmaddal” előbb kilép a NATÓ-ból, “egyedül”, az ukrán válság és reakciós mivolta miatt célponttá válik, az ország is, de addig is ők jól élnek… HA PAKSSAL KAPCSOLATBAN DE FACTO TÖRTÉNIK BÁRMILYEN LÉNYEGES: FÉLHET-E VALAKIKTŐL ÉS HA NEM TÖRTÉNIK ILYEN: OKKAL FÉLHET-E MÁSOKTÓL? PAKS: STRATÉGIAI HIBA.

    hidfo.net/2014/03/20/oroszorszag-hangja-az-usa-nyilt-katonai-betorest-kesziti-elo-europaban

    google.com/m?q=magyarorszag+kilepese+a+natobol&client=ms-opera-mini&channel=new

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. “Az EU−USA csúcstalálkozón összehangolták az Oroszország elleni szankciókat. Az Egyesült Államok elnöke kijelentette: a transzatlanti partnerségi tárgyalások lezárását követően Európa könnyebben juthat az amerikai földgázhoz.”
    -
    Most akkor hiába ment át pincsibe?!)))
    -
    http://24.media.tumblr.com/c6bae5b579df443084ef59370203635f/tumblr_n2e6drHOTS1qzdga6o1_500.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos