Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az MTI rátett egy lapáttal a hírhamisításra 2014. március 23. vasárnap 9:10 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az MTI rátett egy lapáttal a hírhamisításra

Budapest – Tegnap még azt írtuk, hogvy az MTI nem számolt be a Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatójáról, amelyen Gréczy Zsolt szóvivő arról beszélt, hogy lejárt a határideje a Tiborcz-család falopási ügyében indított nyomozásnak. Nos, az MTI utóbb mégiscsak beszámolt – igaz, nem Gréczy sajtótájékoztatójáról, hanem a nyomozás állásáról. Enyhén szólva furcsára sikeredett a beszámoló, pontosabban, ez is olyan félrevezető lett, mint az MTI több híre.

Az alábbiakban az MTI által kiadott hírt közöljük, mellette kurzívval (dőlt betű) a valóságot.

A rendőrség két hónappal meghosszabbította a nyomozást a Bicske külterületén történt fakivágás ügyében. Ez a címe az MTI hírének. Valójában az Orbán Viktor veje, Tiborcz István családja által egy traktorral ellopott fákról van szó.

A rendőrség két hónappal meghosszabbította a Bicske külterületén történt jogosulatlan fakivágás ügyében indult nyomozás határidejét; a nyomozás eredeti határideje szombaton járt volna le. Az Országos Rendőr-főkapitányság szombaton az MTI megkeresésére közölte: a büntetőeljárási törvényben foglaltaknak megfelelően két hónappal meghosszabbították a nyomozást. Az MTI-nek magától esze ágában sem volt megkeresni az ügyben a rendőrséget, ám a DK szóvivője sérelmezte, hogy nem számoltak be a sajtótájékoztatóról, ezért azután szépen alákérdeztek.

Tavaly az év elején indított büntetőeljárást a rendőrség természetkárosítás és vagyon elleni bűncselekmény miatt, mert ismeretlenek a Bicske külterületén lévő csabdi, tükröspusztai erdőségben engedély nélkül irtottak ki Natura 2000-es védelem alatt álló erdőt. A Pest Megyei Kormányhivatal szerint senki nem kért engedélyt a fakivágásra az erdészeti igazgatóságtól. Nem ismeretlenek követték a természetkárosítást és vagyon elleni bűncselekményt (magyarul: falopást), hanem Tiborcz István és családja, a Story magazinban is látható traktor segítségével.

Sajtóbeszámolók szerint a fát kivágó munkások azt mondták, a fák kivágását nem a tulajdonos, hanem a miniszterelnökkel szoros kapcsolatban lévő Tiborcz család utasítására végezték el. Nem sajtóbeszámolók szerint mondták ezt a munkások, hanem valójában ezt mondták.

Lapinformációk szerint a kiirtott erdőterület két olyan szántó között volt, amelyet Tiborcz Eszter, Orbán Viktor vejének testvére bérelt. A két szántót nem lapinformációk szerint bérelte Tiborcz Eszter, Orbán Viktor vejének testvére, hanem a valóságban is ő bérelte.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (31 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +45 ( 51 szavazatból)
Az MTI rátett egy lapáttal a hírhamisításra, 4.7 out of 5 based on 31 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. Hát ez tényleg röhej. Az egész ország úgy, ahogy van. És most megmondom előre, mi lesz a meghosszabbított nyomozás eredménye. (Ha eddig nem nyomozták ki, a két hónap mire lesz elég?) Nem találnak bizonyítékot, ezért a nyomozás eredménytelen lesz, ahogy az összes többi, ahol a tettes nem jelentkezik saját maga. Az út szélén autósokat izélgetni, ez az egyetlen, amiben a magyar rendőrség professzionális. Esetünkben meg még meg is van nekik tiltva a siker. Ezért nulla jóstehetséggel is kitalálható az eredmény. Nekem meg annál több van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (44 szavazatból)
  2. Az MTI már most úgy csinál, mintha Nemzeti TI-lenne.
    A papa ugyan a kötcsei beszédében tett utalást erre, de úgy látszik név változtatás nélkül is működik a fidesz értelmezése szerinti NTI.
    A nemzeti szót lejáratták rendesen, valószínű ezért nem az NTI szerint adják a híreket.
    Attól még ugyanabban a ideológiában készülnek a hírek.A fidesz hős, a fideszről negatívumot nem közlünk, vagy ha mégis, akkor ködösítünk, mint a fenti cikkben látható is.
    A rendőrségünk meg külön megérne egy misét. Ugyanaz a mentalitás mint az MTI-nél.
    Nem szégyenlik magukat?
    Ismeretlen tettest emlegetni akkor, amikor köztudott a bűnöző neve?
    Nem merik leírni hogy a miniszterelnök veje követte el a bűncselekményt?
    Ne féljenek már ennyire!
    Ez a bűnelkövető röhögve, mellényzsebből kifizeti a büntetést, vagy megváltja pénzben,ez nem fog törést okozni a lelkében.
    Mint ahogy az apósa lelke is meg van acélozva, mert szemrebbenés nélkül nullázza le a rábízott országot.
    Ebben az esetben sem mer mozdulni a rend őre. Már miért tenné?Legfelsőbb parancsnokának a kiadott utasítása szerint kell eljárnia.
    Azért kapja a fizetését, hogy a szeme csukva legyen, ha fideszes érdekeltségű bűnügyre van rálátása!
    Érthetetlen! Két hónappal később mi fog kiderülni, azonkívül, ami ma is egyértelmű?
    Talán arra várnak, hogy az erdőgazdálkodás megbüntesse a tulajdonost az újra telepítés elmaradása végett, és akkor fillérekért megkapja a bűnöző a neki tetsző ingatlant?
    Ugyanis ez a bevett szokásuk szerzés esetében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (32 szavazatból)
  3. Szerintem ez az egész ügy, meg az összes hasonló, Magyarországon ma már nem oszt, nem szoroz. A kutyát nem érdeklik a tények, sőt, a fidesz pártolóiban szemmel láthatóan kifejezett gyűlöletet keltenek a tények és azok közzétevői. Akik nem is lehetnek mások, csak hazaárulók. Magukkal a tényekkel együtt. Orbán hívői hisznek az Alaptörvényben, hisznek abban, hogy Emese egy turultól esett teherbe, hisznek Gábriel arkangyalban, a Szentkoronában, a 64 vármegye örökös magyarok általi birtoklásában, Orbán Viktor beszédében Nagy Imre temetésén, az Európai Uniós ellenségképben, a zsidók és cigányok ártalmasságában, és mindenek előtt az általuk magyaroknak minősített emberek felsőbbrendűségében. Orbán és bűntársai aranyból készült talicskán tolják az emberek szeme láttára a nemzeti porhintést, csak valahogy a talicska fogyóeszköznek minősül, de az orbánhívőknek még a könny is kicsordul a szemükből, hogy milyen derekasan dolgoznak ezek a fiúk a nemzet felvirágoztatásáért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (34 szavazatból)
  4. Előre szólok, hogy amennyiben április 6-án a fidesz ismét többséget szerez, én a magyarokon a jövőben csak röhögni fogok, tőlem senki ne várjon többé együttérzést senkivel. Akik újraszavazzák és tapsolják Orbánt, azoktól éppen azért, akik pedig elszenvedői Orbán országlásának, azoknak meg azért, mert nem tettek semmi érdemit a saját sorsuk érdekében. A lehetősége mindenkinek megvolt arra, hogy az elmúlt 4 év során legalább egyszer beleolvasson az Amerikai Népszavába. Annyi is elég lett volna a megvilágosodáshoz. Aki pedig nem hitte el, amit Bartus és még sok más hozzászóló itt fáradságot nem kímélve, önzetlenül kifejtett, az magára vessen.
    Remélem, április 6. után az AN is átmegy majd humorharoldba, maga mögött hagyva a magyar világmegváltó küldetéstudatát. Készítsétek a rekeszizmaitokat, mert lesz min röhögnünk :-))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (47 szavazatból)
  5. A TASSZ jelenti……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  6. én meg értem ma egy becsületes családnak főleg a viktoré !kell fát lopnia a családnak. Kicsi a nyugdíj, kitartásra sem elég, és a lábazat sincs, amenyezet meg is repedezett… be kell osztani azt a kis élelmet.
    szegény hiába igényeltek szociális tűzelöt !!
    késik sajnos késik csak ki kell menni az Erdőbe fáért …..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  7. Ennyit a magyar rendőrségről:
    határidőre képtelen még egy olyan falopást is lezárni, amit helyettük már kinyomoztak, bizonyitékokat szolgáltattak.
    2hétalatt sanyi ilyenkor hol van?
    Ha Gyurcsány családja lopott volna, akkor vajon azok már vezetőszáron lennének?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (34 szavazatból)
  8. Az MTI-ről eszembe jutott egy másik vicc. Az egyik maga az MTI. Autóversenyt rendeznek a Chevrolet és a Volga között, hogy Brezsnyev és Nixon végre eldönthesse régi vitájukat, melyik ország gyárt jobb autót. A Chevrolet a három körös versenyben négy körrel veri meg a Volgát. Nixon diadalmasan néz Brezsnyevre. Várj, mondja Brezsnyev, olvasd el csak a holnapi Pravdát, és majd megtudod, ki győzött. A Pravdában másnap megjelenik a hír: “Nagyszabású nemzetközi autóversenyen a Volga az előkelő második helyen végzett, míg az amerikai Chevrolet csak az utolsó előtti helyen futott be.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  9. ˙
    A Kossuth-téri fákat kinek a lopott traktorjáal szállították el – és ki volt az – és hova ???
    .
    Sajtó értesülések szerint is az összes kivágott fa száma elérte a százat.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  10. Egykor – úgy 4-5 éve – az MTI megbízható hírforrás volt. Elkurvult, ahogy Pintér óta a rendőrség :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  11. Hol van most a lopott fa? A Cinege utcában? Orbánnak van valami kerti kemencéje abban sütögeti a pecsenyéit. Azt hiszem az ilyenek fa tüzelésűek, biztos kedveskedni akart Tiborc a keresztapának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. Kedves Öreg Titán

    2014. március 23. vasárnap

    10:17

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    Mind a ketten jól tudjuk, hogy a választás alkalmával hatalmas nagy bukta lesz az ellenzéknek!
    Amennyiben mégsem, nagy meglepetés lenne mindannyiunk számára!
    Sok – sok ismerősöm abban reménykedik, hogy győzni fog az ellenzék , de én és ugye akik e forumon írogatunk, kizárjuk ennek lehetőségét!
    Nálam az verte ki a bíztosítékot, amikor potyára felutaztam Budapestre az egyik demonstrációra és 20 óra magasságában szinte hazazavartak minket!
    Ezek után kinek van kedve mégegyszer a nagy semmire felmenni??!!
    Az ellenzéket is hibásnak tartom, mert a négy év alatt egyszer sem sikerült megmozgatnia nagy tömegeket és mellette számtalan gikszert is kihagyott és nem csapta le a magas labdákat!
    Ott van a Tavares jelentés is , ami a feledés homályába került!
    Jól tudják az EU-ban, mit művel a kormányunk és mégsem csinálnak semmit sem!
    Mondhatnák, hogy demokratikus úton választották meg Orbánt , de pl én és még sokan mások , nem azt akarjuk amit ez bagázs művel az országunkal!
    De kérdezem én , hogy mit tehetünk, hogy az EU vezetősége rákényszerítse a miniszterelnökünket és jobb belátásra bírja?
    A négy év bebizonyította, hogy SEMMIT !!!

    Sokan félnek Magyarországon és nem mernek tenni semmit sem, mert féltik az állásukat , a családjukat !!!
    Az EU-tól rengeteg pénzt is kapunk , de valahogy azokból nem sok mindent látunk , mert úgyis a Fidesz egyes embereihez kerül!
    Az ellenzék, ha nem tudnak nagy tömeget megmozgatni , akkor pedig az EU-hoz kellene menni és nyaggatni őket , hogy csináljanak valamit !
    Hisz a Parlamentben is megvolt kötve a kezük az ellenzéknek , szinte egyik törvénymodosításukat sem tudták véghezvinni !
    Ezek után mit várhatunk tőlük?
    Igen, Bartus Úrnak igaza van, hogy más személyek kellenének az ország vezetőinek , mert a mostaniakkal semmi esély, hogy jobbá forduljon az országunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  13. Van egy érzésem, éspedig nem zárom ki az ellenzéki párt halvány vékony győzelmét. Az érzésem arra alapozom, hogy 2010-ben a a baloldalra kevesebben szavaztak mint a jobboldalra, nos a jobboldali kormány most mindent megtett azért, hogy a mostani szavazáskor kevesebben szavazzanak rájuk. Másfelől a társasház ahol lakom valamennyi fideszes szórólap széttépve hever a gyűjtő edénybe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  14. Orban azt csinal amit akar a csaladja szinten ! Magatartasa minden csak nem peldamutato . Amilyen az Orban olyan az egyszemelyes partja is , tolvajok egytol egyig !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  15. Dr.Balázs József

    Bezzeg ha elbambulok és 50 helyett 65-el megyek, 30 napon belül ott a csekk, pedig nem is lopott autóval mentem

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  16. Erdö mellett nem jó lakni,
    mert sok fát kell hasogatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  17. Hallottátok e? az adóhivatal fizetési felszólitás helyett végrehajtási eljárást kezdeményez . Százezer forintos adótartozásért 6 milliós lakást elvinne. Akinek adóhátraléka van, az ezen felül azonnal befizethet a földhivatali bejegyzéshez, amit ez a hivatal kér a házára és ha kifizette akkor kifizetheti a törlés diját is. A két tétel kb huszezer ft, és nincs két hónap haladék, 15 nap van és viszik a házad rongyos százezer forintért. A határozat sem az adónemet sem a tartozás miértjét nem közli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Dr. Balázs
    “Bezzeg ha elbambulok és 50 helyett 65-el megyek, 30 napon belül ott a csekk, pedig nem is lopott autóval mentem”
    Nahát épp ez volt a baj! Nem vagy rendszerkonform. :-) de még belejöhetsz te is, lesz rá időd bőven az elkövetkező Orbán-ciklusokban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. Most szólok: figyeljétek a forintot!
    Néhány hete itt az AN-en megírtam, hogy a forint a 300 és 310 EUR árfolyam felett, ami azt jelenti, hogy innen csak felfelé maradt útja. azt is megírtam, hogy ha áttöri a forint a 315-ös ellenállást, akkor Uram irgalmazz! Matolcsy akkortájt kijelentette, hogy 340-es árfolyamig stabilnak tekintik a forintot és nem avatkoznak be.
    Ezzel szemben a február elejétől a mai napig tapasztalt 2 havi árfolyammozgásokból egyértelműen kiolvasható, hogy a 315-ös árfolyam közelében VALAKI nyomon követhető következetességgel beavatkozik. Ez a valaki pedig nem lehet más, mint a Matolcsy vezette Magyar Nemzeti Bank, ugyanis nyilvánvalóan a devizatartalékokat égetik, abból vásárolják fel a haláltusáját vívó forintot.
    Nézzük, hogyan értelmezendő akkor Matolcsy ama korábbi kijelentése, hogy 340-ig nem avatkozik be a jegybank? Sajnos, a tapasztaltakból nagyon szomorú következtetést lehet levonni a forintra nézve. Mégpedig azt, hogy a választásig még kampánycélokból kijelentése ellenére igyekszik a forintot 315 alatt tartani, kerül, amibe kerül, fogalmunk sincs, hogy erre a devizatartalékból mennyit dobott a tűzre őkelme. Egy azonban biztos: ezt nem lehet a végtelenségig folytatni, valamikor be kell fejeznie a jegybanknak a forint devizával való felvásárlását. Sajnos, amikor majd elengedi a jegybank a forint kezét (más választása aligha lesz), akkor a mesterséges védelemből nagy lendülettel fog kitörni. Sokan úgy hiszik, hogy Matolcsy el tudja húzni ezt a játékot április 6-ig. Én nem tartozom közéjük, a magam részéről korábbra várom a kimerülést és a fazékból a fedővel lefolytott gőz kitörését, legalábbis az én olvasatomban erre lehet következtetni az árfolyam eddigi alakulásából.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. korr.: “hogy a forint BERAGADT a 300 és 310 EUR árfolyam felett”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Mit lehet mondani, egy szánalmasan undorító társaság a magyarság. Mekkora mázli, hogy már régóta nem tartozom közéjük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos