Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán barátja továbbra is bajban 2014. március 22. szombat 15:58 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán barátja továbbra is bajban

Budapest, Zágráb – A zágrábi megyei bíróság elutasította Hernádi Zsoltnak, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatójának fellebbezését, amelyet ténybeli tévedésekre és eljárásjogi hibákra hivatkozva adott be, közölte pénteken a bíróság szóvivője.

Hernádi Zsoltot azzal gyanúsítják a horvát hatóságok, hogy megvesztegette Ivo Sanader volt horvát miniszterelnököt, hogy az INA horvát olaj- és gázipari vállalat irányítási jogai a Molhoz kerüljenek. Hernádi Zsolt tagadja a vádat.

A bíróság a fellebbezés elutasítását azzal indokolta, hogy a nyomozás megindítása jól megalapozott volt és alapos a gyanú, hogy Hernádi elkövette a megvesztegetést.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (32 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +47 ( 53 szavazatból)
Orbán barátja továbbra is bajban, 4.9 out of 5 based on 32 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

29 Reader’s Comments

  1. Kérdésem most már csak annyi:
    Hernádi “úr”nak akkor most már meg kell-e jelennie a zágrábi biróság előtt, és vajon megjelenik-e?
    Ki kell-e őt adni a magyar hatóságoknak, és vajon kiadják-e?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (46 szavazatból)
  2. telekis: Csak a legutolsó kérdésre tudom a választ: nem adják ki. A többi tehát érdektelen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  3. Az új kormány kiadja:))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  4. Hát ezért szánta afféle trójai falónak Hende Csaba a Gripeneket a horvát légteret őrizni, hogy majd azok alkalom adtán megvédjék az esetleg elfogott Hernádit…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  5. Nagy arc ez a Hernádi, azt hiszi a pénze, meg a felcsúti barátsága megmenti.
    Ezek ám nem fognak leszállni róla,ezeket nem tudják már lekenyerezni semmivel.
    Szeretném már ott látni, ahova való!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (43 szavazatból)
  6. Felröppent egy hír. Valaki megvesztegetett valakit. Nem nagy pénzről beszélünk, piha tízmillió euróról van szó (kb annyi, mint az egykori magánnyugdíj pénztári vagyon). Szóra sem érdemes.
    .
    A megvesztegetéshez két fél kell. Egy aki adja a summát és egy, aki elfogadja. Na kérem.
    .
    Az elfogadó személy sorsáról döntsön az az ország, amelyiknek állampolgára, amely országnak ezzel kárt okozott.. Node.
    .
    Hernádi úr ugyebár magyar állampolgár, ráadásul egy magyar állami vállalatnak – a MOL-nak – a vezére. Kinek a pénzéből vesztegetett meg bárkit is? A sajátjából? Na ne vicceljünk! Akkor csakis az állam, a költségvetés állhat mögötte. Hát akkor (legalább mi) gondoljuk tovább.
    .
    A költségvetésünk őrének, az ország vagyonával sáfárkodónak, akár azt is mondhatnám, magának a harcos miniszterelnöknek nem kellene habzó szájjal üvöltöznie az állami vagyon nyílt herdálásáért? Vagy sunyi módon tudott róla? Netán biztatta is emberét? Ilyenkor hol van a hazaárulózó kórus?
    .
    Normális országban már régen nehéz vasban hurcolnának egy állami vállalati vezetőt, ha erre vetemedne. Persze itt erről szó nem lehet, ha valakinek – jaj de eretnek gondolat – maga a miniszterelnök a cinkosa. Mert annak kell lennie, másként ez nem működhetett volna.
    .
    De ha már itt tartunk. Ugye emlékszik mindenki arra, hogy nagyjából potom 500 milliárdért vett meg miniszterelnökünk egy kisebb részt a MOL részvénypakettjéből (mert látá az úr, hogy az nekünk jó). Ami mára már csak valami 230 milliárdot ér. Tetszik érteni, csaknem a fele elszállt a szélben. Észre tetszett ezt egyáltalán venni? Ezzel nem kellene elszámolni, örökös miniszterelnök úr?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +53 (55 szavazatból)
  7. steve roby
    Ezeket a magas labdákat hiányolom én az ellenzék részéről, hogy ezek semmi komoly témában nem tudnak ordítani, és bilit borítani.
    Másik példa.
    Garancsinak az 50 milliárd nyereséget hozó gáz biznisz.Kussolnak minden témában, mintha részesei lennének a történéseknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (35 szavazatból)
  8. Bumburi!
    .
    Az utóbbi témáddal kapcsolatban. Varázs szó a rezsicsökkentés. Mondjuk az ellenzék ordíthatna, hogy 50 milliárddal lehetett volna még jobban csökkenteni a gáz árát, mert ugye az eredeti szándék az volt, hogy a távfűtés költségeinek csökkentésére adták volna ezt a gázt, kvázi “beszerzési áron.” A magas labda még egyelőre felfelé száll. Az ellenzék meg törpe, hogy ezt (ezeket) leüsse. Így jártunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  9. Igazad van, sajnos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  10. Azzé szarügy.
    Az INTERPOL egy smafu nekik…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  11. Nem kötelező megjelennie a horvát bíróság előtt. Végtére is ez nem a Rubovszki által vezetett Mentelmi Bizottság. Az igen , az komoly. Na de a horvát bíróság?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (34 szavazatból)
  12. Csak röviden. HÁRMAK BANDÁJA!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  13. Három magabízó (self-confident) magyar férfi.
    Letörülni a vigyort a képükről igazi emberpróbáló feladat lesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  14. ,,Ivo Sanader volt horvát miniszterelnök” börtön bünteteset tölti, bevallotta a vesztegetest ezt nem lehet kimagyarazni ez teny, lehet huzni az ügyet par evig. Magyarogszagot adig sem hagyhatja el a multinacionalis vallalat vezerigazgatoja, nem fog müködni, igazgatoi tanacs nem fog sokaig varni, kiteszik a szüret. Ir gazolo is hosszu huzavona utan, csak vissza jött Magyarorszagra letölteni a bünteteset nem volt mas kiut. Hernadinak is az lesz a sorsa. Horvat emberek folytatjak a szabadsagharcot a gonosz multik ellen ,,oszt jonapot”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  15. De legalább miatta nem öltek meg 8 embert…………..(mint a móri bankfiókban nem sokkal a Gripen-szerződés váratlan megkötése után.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  16. “steve roby
    2014. március 22. szombat
    17:33

    Felröppent egy hír. Valaki megvesztegetett valakit. Nem nagy pénzről beszélünk, piha tízmillió euróról van szó (kb annyi, mint az egykori magánnyugdíj pénztári vagyon). ”

    10 millió Euro = 3 milliárd Ft Az elrabolt magánnyugdíj vagyon 3.000.- milliárd Ft volt. Számolj utána (legyünk pontosak).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  17. Sydney! Igaz, mea bűnöm, maxima bűnöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  18. Nem érdekel a 230 milliárdos MOL veszteség. Garancsi 50 milliárdja sem érdekel. Simicska 300 milliárdja sem. Sőt!!!! A 3000 milliádd manyup lóvé sem nem. Századvég 5 milliárd, az se.
    Engem kizárólag a Simon ügy érdekel. Semmi más . Esetleg a hegedüs izére kirótt 3000 ft ( NEM TÉVEDÉS!!! 3 azaz háromezer ) forint extra mittudoménmi.
    Ja ,meg a Simon Gábor. Aztat nagyon akarom tudni. Fúúúúúú!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  19. Senki nincs felelossegre vonva soha kiveve a piti csalokat ! Nagyban lehet mindent , rossz a rendszer meg kell valtoztatni ! Mellesleg 100 000 emberrel tobb kozalkalmazott van ennyit a sporolasrol amiket kiosztanak maguknak fizeteseket juttatasokat az a pofatlansag teteje ! Gatlastalansag a kobon , ez meggyozodesem azert van mert a miniszterelnok aki nem ur lop csal hazudik vagyis ilyen peldat mutat masoknak mert nem szol ra senki azert tudjak hogy ezer milliardokat lopatott maganak magyarul egy koztorvenyes bunozo.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  20. http://www.youtube.com/watch?v=LdY3vZ2hNLc

    a fideszről már Hofi is megmondta, meg Orbánról, h milyenek…
    az Orbán forradalmárról lehullik a lepel. Hofi átlátott rajta…
    Hofi mit mondanál ha élnél, mit mondanál Orbánról most!!!???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  21. stewe roby 17.33 !
    ˙
    Na meg, aztán az is érdekes lenne, hogy azt az összeget ki, kik is utalvanyozták.
    Utalványozás nélkül semmilyen szervezet nem adhat ki pénzösszeget, sem magán, de különösen nem állami (tulajdonú) gazdasági társaságból…
    Amennyiben történetesen ez véletlenül a MOL lett volna, akkor viszont a legegyszerűbb lenne Orbanininak magát Hernádit földobnia, hisz így ráfogahtó, hogy vezérigzgató haverja csupán egy magán akcióban utalványozott önmagának, ám a MOL vagyonához képest mégiscsak elenyészőnek számító kis summát. Ja, hogy ez a relatíve apróság idehaza is megalapozna minimum egy különösen nagy összegre elkövetett sikkasztási bűncselekményt…? Viszont a Führer tiszta maradhatna az ügyben, mert “a jogászok minden elintéznének, oszt annyi”, s így aztán legalább tőle távol tarthatná a közreműködés legkisebb gyanúját is…
    Ha viszont Herr nádi-rigó mégis dalolni kezdene, akkor ott van a TEK lakáslátogató különítménye (megvédendő őt az esetleges horvát emberrablóktól), a váratlan halál egy rendőr, vagy ’stenments egy rabszállító kocsiban, ez a lehetőség már ettől az országtól sem áll távol. … Van már rá nehány precedens…
    Ebben az esetben viszont megspórolhatjuk a Gripenek horvát légtérre betervezett őrjáratozását, amellyel mindjárt csökkenthetnénk a honvédelmi tárca rezsi hányadát is.
    Mert tisztölt hölgyöim és uroim, a fidSS kormányzat figyelmének a középpontjaaaban rezsicsökköntés áll, és mi aztat tűzön vizen át teljesítsük…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  22. Vikmeki !
    ˙

    És a Szabó nevű VII.ker.önkorm. MSZP képviselő által használt mobiltelefonról elfeledkezel ???! Pedig az is Magyarorzág Ügyészsége által [belentése és közleménye szerint] akkor még megalapozott vád tárgyát képviselte… Van itt kérem jogkövetés, de van ám !
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  23. dubois

    Ne mondd! Ha én ezt tudom !!! Jézus Mária!!! Ez komoly??? Ez az a Zoli nevű extra-mega -XXXL szuper csaló
    És a Benedek Fülöp / Szilvássy gyümölcsfákról nem tudsz valamit??
    Az is húzós!!! Istenem ,,……. ennyí BARMOT egy rakáson!
    Apropó ,nincs meg valakinek véletlenül a Selmeczy összes vagy a Best of Zsigó? Most vettem meg a Bunyós Pityu – Hoppál mulatós Cd-t!
    Ne felejtsétek !!! Jövő héten Szijjártó & Domingo ( Carreras) a Madison Square Gardenben!!
    (vagy Bakuban…)
    ….én már a falat kaparom…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  24. Tisztelt magyar ügyészek és bírók !
    ˙
    Hernádinál nem áll(t) fenn a szökés és összebeszélés veszélye a bűntársakkal… ?!
    Akkor meg tessenek mondani, hol van a rabosítás végrehajtása, a bilincs, meg a vezetőszár ???
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  25. Várni lehet egy újabb törvényt, hogy fideszes vezetőt nem lehet kiadni akkor sem, ha bűnt követ el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  26. A történelmi hagyományok ereje
    ˙˙
    Bizony, ha nem lenne ott a horvát-magyar közös multban az a fránya Jellasits, aki pillanatnyilag is a horvátok szabadsághőse, hát akkor úgy lenne a két nép barátsága, mint a lengyel és a magyar. Utóbbi kapcsolat ugyanis a népet egybekovácsoló politikai katoicizmus sikeres terméke,amely érdekes módon a pravoszláv hatás kiszorítására szövetkezett, ámde a “két nép” megnbonthatatlan barátságát hirdeti évszázadok óta.
    Ugyanez vajhon miért isnem alakulhatott ki az ugyancsak mélyen katolikus horvátokkal ?
    Róma,minden látszat ellenére nem folytat egyenlő bánásmódot a kebelén belül élő katolikus országok esetében, azaz a Bibliával homlokegyenest ellenkező gyakorlatában valójában “személyválogató”. Vagyis, különböző megítélést tanúsít például az említett népekkel szemben, de például szlovákiával és nem különben a keleti kereszténység (pravoszláv) liturgiáját követő – a pápát mégis elismerő – magát görög katolikusnak nevező stb. “nemzeti” egyházakkal szemben is, attól függően, hogy hatalmi politikáját éppn mi szolgálja a legjobban.
    Természetesen így volt ez már az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc idején is, amikor még a magsságos római egyház és a bécsi császári udvar határozta mé meg az itt élő népek sorsát. Természetesen, miközben a katolikus horvátokat is ez a két félelmetes hatalom ellenünk szánta, nem röstellték behívni a pravoszláv oroszokat a forradalmi mogalom leverésére.
    …És elgondolkodott e már valaki azon, hogy – most Bem apótól és más stratégiailag jelentéktelen forradalmi brigádoktól eltkintve – hova lett az a fenenagy lengyel-magyar barátság gyakorlati megtesülése azokban a nehéz és magasztos időkben ? Hogyan is nem lázadt fel az egész lengyel nép akkor úgy, mint azt mi és az olasz, de még a bécsi nép is felkelt szemben a katolikus(!) Habsburg dinasztiával ? Egyszerű a válasz. Mert az egyház a túloldalon állt és nem támogatta, sőt ellene lett volna… – ez pedig a jórészt bigott katolikus lengyeleknél kulcskérdés lett volna, ahogy még ma is az. Mert, mint láthatjuk, ha ők azt mondják (úgy prédikálják ki), hogy menjetek, támogassátok Orbánt, biza seregestől jönnek ma is.
    Kissé hosszú-lére sikeredett összefoglalóm lényege tehát az, hogy hagyományaink szerint míg a római egyház (ma már Mussolini jóvoltából állam is) fogságában élő népek az egyház kebelén is, vagy éppen azért, még mindig megosztottak… A Hernádi ügy elsimítására tett – lefogadom, hogy volt ilyen – kísérlet, most pont ezen, vagyis az egyház személyválogató politikáján (is) bukik el… A horvátok bár regeteg templomot építettek a rendszerváltásuk után, mégis mára már talán többre tartják a törvényt, mint az eukharisztiát…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  27. Vikmeki !
    ˙
    Mit akarsz Hétszilvafássytól, inkább vegyük példának Poltpott főügyész urat az ő elsikkasztott kapitális állami tulajdonú trófeájával. Még egy megrovást, annyit sem kapott az a sunyi gyík…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  28. Ez a nép kajálja a propaganda dumát.
    2011: Végre újra magyar kézben a MOL, amit 2009-ben Gyurcsány eladott az oroszoknak.
    A valóság: A kormány megvásárolta a MOL 21,2%-os részvény csomagját, amivel a legnagyobb, de messze nem többségi tulajdonosa lett a vállalatnak. Itt lehet, hogy néhány számadatra nem pontosan emlékszem, de az évszámok stimmelnek. A részvénycsomagot 2000-ben az első Orbán kormány idején vásárolta meg az ÖMV 334 milliárd Ft-ért, majd 2009-ben adta el az oroszoknak, amihez az akkori magyar kormánynak semmi köze nem volt (nem is lehetett). 2011-ben 498 milliárt Ft-ért vásárolta meg a csomagok a második Orbán kormány az oroszoktól, majd nem teljes 3 év múltán érnek a részvények 272 milliárd Ft-ot.
    De ezt valahogy nem harsogják a hírekben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  29. “sunyi gyík…”
    Eltaláltad!!! Pont ilyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos