Ronai and Ronai
AMERIKAI

Besenyő Pista bácsi nem zsidó 2014. január 14. kedd 11:28 Forrás: AN. Laár András

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Besenyő Pista bácsi nem zsidó

Budapest – Laár András előadóművész, zenész, író, filozófus, tanár, gondolkodó és nem utolsósorban, ember, az interneten tett közzé egy bejegyzést, amely igen megfontolandó megállapításokat tartalmaz. Okos, értelmes szöveg, bár nyilván, akiknek tanulniuk kellene belőle, semmit sem értenek az egészből.

A világ már csak ilyen_ vannak az ostobák, akik meg sem hallják azokat a gondolatokat, melyek hatására akár normálisak is lehetnének. Maradjunk annyiban, hogy Besenyő Pista bácsi „csupán” használja a magyar nyelvet, de nem gúnyolja, Laár András nem zsidó, de ha az lenne, akkor sem volna nemzetgyalázó.

Kedves Barátaim! Nemrég találkoztam egy weboldallal, amely valótlan állításokat fogalmaz meg a L’art pour l’art Társulatról és rólam. Hova-nem-tartozásom tisztázása érdekében, valamint a félreértések elkerülése végett szeretném elmondani, hogy attól, hogy a L’art pour l’art Társulat tagjaként a magyar abszurd humor egyik képviselője vagyok, még nem vagyok nemzetgyalázó. A magyar nyelv teremtő játékosságát erősen kihasználó Besenyő Pista Bácsi figurája ellenére sem vagyok nemzetgyűlölő „ballib”.

Az említett weblapon az is ki van írva, hogy én zsidó vagyok. Ezt honnan veszik? Engem ugyanis nem kérdeztek. Csak úgy ránézésre, úgy gondolták? Attól, hogy valakinek nagy az orra, mint például nekem, attól még nem lesz zsidó. De valójában ez nem baj, én nem szégyellem, hogy így nézek ki, egyaránt szeretem a zsidókat, csak úgy, mint a többi etnikumot.

Van több zsidó barátom, de német, angol, szlovák és még cigány származású is! Miért kéne bármit erről gondolni? Mindenki valaki. A különböző emberek, akiket ismerek, mindenféle népcsoportból vannak összekeveredve. Az én családom – eredetileg „van Laar” – Hollandiából jött át Erdélybe még a reformáció idején. A „Laár” név tehát holland eredetű, és nem a zsidó „Lőwe” névből lett elfogadhatóvá alakítva…

Egyébként attól, hogy valaki zsidó származású, még nem magyargyűlölő, és nem a nemzet ellensége. Másfelől, bár több mint húsz éve foglalkozom az ősi magyar szellemi hagyománynak, a javas-hagyománynak a mába való átültetésével, mégsem vagyok „magyarkodó”, jobb oldali, nacionalista és antiszemita. Sok magyar hagyományőrzőt ismerek, akik nem fajgyűlölők, nem zsidóznak, vagy cigányoznak, hanem a rendkívül értékes magyar kultúra feltárásán és életben tartásán munkálkodnak.

Ugyanakkor attól, hogy valaki fontosnak tartja népének szellemi kincseit, még nem soviniszta vagy fasiszta. A magyarság igazi ereje ugyanis nem a kakaskodásban és a hangoskodó szájtépésben rejlik, hanem a bölcs találékonyságban és abban a speciális gondolkodásmódban, amely a csodálatosan mély értelmű magyar anyanyelvből fakad. Én magam úgy vagyok felépítve, hogy van egy jobb kezem és van egy bal kezem is. Mindkettőt használom. Hülyeség lenne a bal kezemet a jobbal tépni, vagy a jobb kezemet a ballal marni.

Ugyanígy hülyeség, hogy itt ma Magyarországon a jobboldal ellensége a balnak, és a baloldal ellensége a jobbnak. Ez egy mesterséges kitaláció. Ez azért lett így kitalálva, hogy a szerencsétlen emberek, két pártra oszolva egymást gyűlöljék, miközben valójában nem is ők okozzák egymás problémáit. Itt az idő, hogy átlássunk a szitán, és mi magyar emberek tartsunk össze végre egymással szeretetben, bölcsességben, függetlenül attól, hogy milyen etnikumok vére keveredik az ereinkben! Szeretettel: Laár András

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (88 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +145 ( 147 szavazatból)
Besenyő Pista bácsi nem zsidó, 5.0 out of 5 based on 88 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

27 Reader’s Comments

  1. Ámen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (36 szavazatból)
  2. Ilyen magyarokból kellene sokkal több, nem pedig azokból, akik csak pofáznak a magyarságukról, és kirekesztenek másokat ok nélkül.
    Hogy is van a mondás?
    A szélhámos utolsó mentsvára a hazafiság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +67 (71 szavazatból)
  3. Tanulságos, hogy Laár is nekiáll védekezni, úgymond tisztázni. Véleményem szerint: aki nemzetiség/felekezet/szemszín/stb. alapján megkülönböztet, ítél annak nincs mit válaszolni. A normálist meg nem ez érdekli. Aktuálisabban: ne érdekelje. Még aktuálisabban: jó lenne, ha nem érdekelné.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (30 szavazatból)
  4. szívemből szól

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (36 szavazatból)
  5. Végre egy normálisan gondolkodó ismert ember is nyilvánított véleményt, reagálva a nagy magyarosch indulatokra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (49 szavazatból)
  6. A szélsőséges kirekesztőknek, antiszemitáknak, elsősorban önmagukkal van problémájuk. Saját sikertelenségüket, kudarcukat vetítik ki másokra, és okolnak, tesznek felelőssé másokat. A megkülönböztetés és kirekesztés illékony mákonyként hat szervezetükre és gondolkodásukra. Feltéve, de nem megengedve, sikerülne a magyarok egy részét kirekeszteni, elüldözni, gettóba zárni, meggyilkolni, likvidálni a közös nemzettestből, ott állnának a kirekesztők csupaszon, továbbra is sikertelenül, és további bűnbakot keresnének. Majd jönnének a kék szeműek, a balkezesek, enyhén kopaszodók, mint a sikertelenség és nemzetrontás további okozói. Nincs vége soha.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +50 (52 szavazatból)
  7. “A pártokat azért hozták létre, hogy megosszák azokat az embereket, akik a haza érdekében összefognának”

    Minden politikus, teljes vagyonelkobzás és 50 évre eltiltani a közügyek gyakorlásától. Az új képviselők pedig hasonló juttatásban részesüljenek mint a svédek
    http://www.svedasztal.com/svedmunkapenz/mi-jar-a-sved-kepviselonek-70149.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (34 szavazatból)
  8. Nagyon kedvelem a munkásságát, ezúttal sem tagadta meg magát. Respect!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (33 szavazatból)
  9. Kedves uzbence!

    Magyarországon ez még utópia!
    Ehhez,hogy egyáltalán elérjünk idáig sok emberöltőnyi időnek kell eltelnie!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  10. Csókollak András. Eddig is imádtalak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  11. Eljutunk lassan oda ahová a Pol Pot rezsim :
    Aki szemüveges , azt kihegyezett acélrúddal tarkón döfték hogy meghaljon.
    Mert hogy aki szemüveges az nyilvánvalóan érterlmiségi.Azok meg nem kellenek a népi Kambodzsában.
    ( Utóbb aztán a Vietnámi Néphadsereg végét vetette ennek az állapotnak , de addigra Pol Poték kirtották az ország lakosságának közel a felét.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  12. Kedves “uzbence!”

    Te a svédországi példát emlegeted.A feltett anyagodból jol kitünik,hogy a svédek fogukhoz verik a koronát és ez igy van a képviselök esetében is,sőt ott van igazán igy.Azonban Magyarország nem Svédország.Svédországban más a demokrácia és más a gazda(g)ság.Tudnod kell,hogy “MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESIT.”igy megengedheti,hogy a képviselő urak nagyokat markolhassanak a közös fazékbol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  13. Végre a Magyarok között is egy EURÓPAI.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  14. lovastengerész

    Csak azt nem látom hol van Magyarországon jobb oldal ? A jobb oldal az tiszteli a tőkét a vagyont a bankokat a magántulajdont a jogállamot az alkotmányos rendet …………..

    Ezek a Fidesznyikek meg éppen ellenkezőleg utálják a tőkét kivéve a lopott tőkét , a vagyont is csak akkor szeretik ha saját és lopva vagyon , a bankokat utálják , a magántulajdont szemrebbenés nélkül államosítják ha a vezérüknek rossz éjszakája volt , a jogállamot azt mint a gyurmát úgy formálják visszamenőleges hatállyal is a múltat jövővé formázni és fordítva, egy kőbe vésett alkotmányt is képesek 3 nap alatt átírni úgy ahogy a kelekótya Vezérük éppen megálmodja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  15. tényleg nem fülkeforradalom volt, hanem puccs

    érdemes látni, hogy egy buddhista ember nem gyűlölködik: érvel, cáfol és hagyja, hogy menjen a világ a maga rendjében. szeretettel, zárul a levél

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  16. lovastengerész; ( január 14. ,16:31 )
    Létezik fasiszta szélsőjobboldal is mint amely nálunk uralkodik és jobboldalnak neveznek. A nálunk balliberálisnak nevezettek lényegében konzervatív, elitista jobboldaliak középosztálybeli szavazóbázissal, balra állva a legszélsőbb jobboldaltól. Szerintem éppen hogy baloldal nincsen Magyarorsz.-on, a teljes politikai-gazdsági elit egy húron pendül a társadalomból lényegében kirekesztett úgy 3-4 milliónyi embernek az emberszámba se vételében akárcsak 1945 előtt. Ez az ország teljesen abnormálisan Európában a ( sőt talán a világon is az egyik ) legjobboldalibb, legreakciósabb ország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  17. jó szórakozást a zseniális Laár Andráshoz (11 perc, az elmúlt két hétben 5-ször néztem-hallgattam meg. nem igaz: 8-szor.)

    https://www.youtube.com/watch?v=mQf_9-SO6rY

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  18. Eddig is nagyon tiszteltem és kedveltem Laár Andrást, most még inkább.
    Egyszer volt alkalmam találkozni vele baráti társaságban, és örömmel konstatáltam, hogy teljesen normális ember, kedves, szerény és közvetlen.
    Az általa megteremtett Besenyő Pista bácsi pedig megkerülhetetlen figura, klasszikus, tanulságos és szórakoztató.
    Kedves András, jó egészséget és kitartást kívánok neked, ne törődj a seggfejekkel, a bokádig sem érnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  19. Előttem inkább lejáratta magát ezzel az opportunista mosakodással, aminek igazán nem sok értelme van. Laár András már igazán maga sem tudja, hogy kicsoda, mert a buddhista bonctól a javasemberen át, a fősámánig minden volr már. Ha maradt volna a zenénél, és az abszurd humornál, akkor mindannyian jobban jártunk volna. Az ilyen agyatlan náci provokációkra azzal válaszolni, hogy vannak zsidó, és cigány batátai is, egész egyszerűen síri butaság. Ezzel majdnem oda süllyedt, mint az őt támadók.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (12 szavazatból)
  20. Pedig olyan egyszeru es vilagos dolog ez kerem, mint a faek.
    Es sajnos, megis mekkora problema…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Nekünk(!) tetszett Laár A. Írása.
    Ha valaki azt hiszi, hogy ezt elolvassa bárki is azok közül, akik miatt ez a Laár bejegyzés megszületett, az nagyot téved. Akkor meg még nagyobbat, ha arra gondol, hogy bármilyen normális írásra – ha mégis egyszer elolvasnának ilyet – megváltozna a véleményük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Igazad van, antifülke.
    Nem szeretem ismételni magamat és elnézést kérek azoktól, akik egy másik cikknél már olvasták ezt az idézetet:
    “Akik nem elégszenek meg azzal, hogy csak beszélnek a hazafiságról, hanem minden tettük alapelvévé teszik, gyanúsak.”
    (Úgy nyolcvan éve mondta ezt egy izgága, bajszos diktátor.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. Az igaz hazafiság filozófiája valakitől,aki élete utolsó pecéig magyarnak vallotta magát, csak nem mideni akarta, hogy az legyen. Így eshetett aztán áldozatául egy rendszernek, a percemberkék rendszerének, a mai rendszer példaképének, akik azt is gyűlölték, aki náluk százszor jobban beszélte az “ő anyanyelvüket”, azt is zokon vették, ha helyettük erslábakban is megfogalmazta azt, amit ők soha meg nem tudtak volna fogalmazni :
    ´
    “…Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,
    Nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt
    kis ország, messzeringó gyerekkorom világa.
    Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága
    S remélem, testem is majd e földbe süpped el.
    Itthon vagyok. S ha néha lábamhoz térdepel
    egy-egy bokor, a nevét is, virágát is tudom,
    tudom, hogy merre mennek, s kik mennek az úton…”
    ´

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Mellesleg, Kedves András ! Az én véleményem szerint is kár volt ezt a keztyűt fölvenni. Te a művészeteddel és a népszerűségeddel bizonyítasz. A senkiháziak meg gondoljanak, amit akarnak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. “tényleg…puccs” !
    ´
    Ezek szerint – ahogy elmondani véled – a buddhista országokban örök béke honol, sosincs háború és ellnségeskedés. Nem zsákmányolak ki senkit… [?]
    ´
    Messziről jött vallás… stb…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. én már kezdek egyre immunisabb lenni ezekre a zsidózásokra azon elvi sík mentén, hogy “nem az számít mit mondanak, hanem az, hogy kik mondják”
    ezért is fogalmazódott meg bennem egy olyan “Besenyős gondolat, hogy: akinek nagy az orra, annak nagy a pénisze is” na már most kérdem én, ezek irigységből zsidóznak Morgit?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  27. Én már tíz éve pedzegetem hogy ez a megosztottság egy “kiegyezés” “eredménye”… (Mit ahogy a világ bármely részén ahol a hatalom nem tud értelmes, tartalmas életet biztosítani a polgárai számára, ott kell egy ellenségkép aki miatt “érdemes” nap mint nap felkelni…!!!!
    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Áll a bál a Magyar Orvosi Kamarában 2014. január 15. szerda

Megszereztük a Magyar Krónika első cikkét 2014. január 9. csütörtök

Elég volt a rombolásból 2014. január 5. vasárnap

Vers Áder Jánosnak a hazaszeretetről 2014. január 3. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos