Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megszereztük a Magyar Krónika első cikkét 2014. január 9. csütörtök 2:46 Forrás: Nolblog

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megszereztük a Magyar Krónika első cikkét

Budapest – Amint arról az Amerikai Népszava beszámolt, Kerényi Imre és Bencsik Gábor hatalmas erőkkel toborozza Orbán Viktor új lapjához a magyar nemzeti szellem óriásait. A Magyar Krónikába írni valódi szellemi kihívás, ráadásul az ember szabadnak is érezheti magát, mert bárki választhat, hogy hasáb lenne inkább, vagy oldal, esetleg oldalpár. Elkészült az Magyar Krónika első cikke, a címe: Minden nagyon jó.Megírom. Itt közöljük.

T. Kerényi Imre és Bencsik Gábor urak, kedves lapalapítók!

Jóleső érzéssel olvastam levelüket, hogy a magyar embereknek már csak alig néhány tucatot kell aludniuk, és elindul az Önök által feltehetőleg közpénzen gründolt Magyar Klinika című folyóirat. Személyes felkérést ugyan nem kaptam a közreműködésre, ám számomra ez nem is szükséges. A Nemzeti Együttműködés Rendszerét én úgy értelmezem, hogy ne várjunk a hívó szóra, hogy a Párt személyesen trombitáljon bennünket a harc hímes mezejére. Ellenkezőleg: öntevékenyen, a kor szellemét felismerve és alkotó módon alkalmazva kell cselekednünk.

Így teszek én is, amikor elkészítettem az első cikkemet az induló Magyar Klinikába. Remélem, Önök ilyenre gondoltak, és szerény dolgozatom megfelel a lapalapítók és leendő olvasóik kifinomult ízlésének.

Mielőtt megosztanám Önökkel az első olyan írásomat, amelyet kifejezetten a Magyar Klinika számára készítettem, közlöm, hogy nekem mindenki másnál jobban tetszik a Magyar Klinika koncepciója. Vagyis az, hogy „A Magyar Krónika nem harcol, hanem örömet mond. A Magyar Krónika jelszava: keresd a jót. Legjobbjaink a gondolkodás négyzethálóját rávetítik a jelenségekre, s ha jót lelnek, megírják. Ha egymásban találják meg a jót, azt is megírják. Itt ne legyen bozótharc. Baráti tűz sem. Kell a jó, a szép, az igaz, az érvényes gondolat, a tanítás, a pozitív energia és a szövetség. Kell az igen. Igen, keresd a jót. Jó volt a színdarab. Megírom. Lebilincselt a koncert. Megírom. Kinyílott a pitypang. Megírom. A kormánybiztos a televízióban elkápráztatta a kérdezőbiztost, idős művészünk csinált egy szép filmet, a biopiacon sárga volt a pecsenyekacsa, megírom. Csökkent a rezsim. Megírom. Ellenfelem jól szólalt meg. Megírom és megdicsérem.

Dicsérni jöttem én, és megírni. Mindent, ami szép és jó történt velem és velünk mostanság, de leginkább a 2010 óta eltelt majdnem négy esztendőben.

És, bár próbálok visszafogott maradni, mégsem tudom magamba fojtani, hogy számomra mennyire vonzó, miszerint csupán egyetlen komoly kérésük van a lap leendő szerzőihez. Egyetlen komoly kérés az oldalpárokban, az oldalpárban, az oldalban és a hasábban történő szerkesztés elvének betartása. A több oldalpár szerzője a monumentális formát valósítja meg, az oldalpáré a tekintélyes formát, az oldalé a kis formát, a hasábíró szösszenetével vesz részt e vállalkozásban. Lehet választani. Így jöhet létre a személyesség varázsa: ezek az oldalpárok az enyémek. Vagy: ez az oldalpár én vagyok. Vagy: ez az oldal én vagyok. Vagy: ez a hasáb én vagyok. Az én világomban a képek is az enyémek. Az én világomba ne szűrődjön be más entitás. Így lehet személyes a megnyilvánulás.

Más újságok sokkal többet kérnek a szerzőiktől: világos, érthető fogalmazást, stílust, mondanivalót. Számomra szimpatikus, hogy Önök nem teszik magasra a lécet, sőt, szándékosan olyan szinten tartják, hogy azt szinte bárki képes legyen átugorni.

Őszintén szólva, még hezitálok azon, hogy oldalpár legyek, vagy inkább hasáb. Mindkét lehetőség vonzónak tűnik számomra, pályám eddigi szakaszában ugyanis leginkább publicista voltam, riporter, tudósító, vagy éppen szerkesztő. Számomra valódi szakmai kihívás, hogy mostantól oldalpárként, netán hasábként is kipróbálhatom magam.

Köszönöm Önöknek ezt a nem várt lehetőséget. Kérem, hogy az első írásom olyan szeretettel olvassák, amilyen szeretettel én írtam. Tájékoztatásul közlöm, hogy számlaképes vagyok, az 50 ezer és 200 ezer forint összeget nyolc napon belül, átutalással kérem. (De ha lehet, még hamarabb, soha nem lehet tudni, remélem, számlavezető bankom addig még nem vonul ki Magyarországról.)

Tehát, az első cikk:

Minden nagyon jó. Megírom.

Ma reggel felébredtem. Megírom. Odakint sütött a nap, a madarak csiripeltek, és nem fájt semmim. Megírom. Belelapoztam az újságba, megnéztem a halálozási híreket, nem szerepelt benne a nevem, ezért úgy döntöttem, érdemes felkelnem. Megírom.

Lementem az autómhoz, megtaláltam. Megírom. Nem lopták el, nem rongálták meg, nem tettek rá kerékbilincset. Megírom. Beültem a volán mögé, előzőleg nem fogyasztottam alkoholt. Megírom. Nem járt le a jogsim, a forgalmi is érvényes. Megírom. Beindítottam a motort, pöcire indult. Megírom. Benzin is volt benne, mert előző este tankoltam. Megírom. Tegnap csökkent a benzin ára. Megírom. A múlt héten emelkedett. Nem írom meg.

Nem volt dugó a körúton, megírom. Körülöttem csupa boldog és elégedett autós ült a volán mögött. Megírom. Azok a magyar embertársaim, akik gyalogosan mentek, egytől egyig jólöltözöttek voltak. Megírom. Elment mellettem egy villamos, a rajta utazók közül mindnek volt bérlete, vagy érvényes jegye. Megírom.

Úgy döntöttem, hogy mostantól még az eddiginél is jobban fogom érezni magam. Megírom. Végiggondoltam az elmúlt néhány évet. Megírom. Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve. Megírom.

Azonnali és radikális adócsökkentés. Megírom. Söralátéten elférő adóbevallás. Megírom. (A nyugdíjpénztárak lenyúlását nem írom meg). Az Alaptörvény Asztala, a minden közintézménybe kifüggesztett Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata. Megírom. Álamfő, egy l-lel. Megírom. Schmitt Plagi bácsi. Megírom. Vidám és elégedett közmunkások hada. Megírom. A kereskedelmi kamara elnöke gombaszedésre biztatja a nehéz sorban élőket. Megírom. Havi 47 ezer forintból is meg lehet élni. Megírom. Plusz egy kecske. Megírom. Azeri baltás gyilkos elengedése. Megírom. IMF kipaterolása. Megírom. Pávatánc, ősmagyar agysebészet, magyar gyerekek fenekén japán piros pötty. Megírom. Vak komondor. Megírom. Trafikmutyi. Megírom. Földmutyi. Megírom, Stadionépítés milliárdokból. Megírom.

Ez a vége a cikknek, remélem, kellően csattanósra sikerült. Miközben e sorokat írtam, úgy döntöttem, hogy ha lehet, inkább oldalpár lennék. Reményeim szerint ez jobban fizet, mintha csak egyszerű hasábként szolgálna az ember. Megírom.

(Következő cikkem címe: Minden még ennél is sokkal jobb. Megírom.)

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (32 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +51 ( 59 szavazatból)
Megszereztük a Magyar Krónika első cikkét, 4.8 out of 5 based on 32 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

24 Reader’s Comments

  1. Megírom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  2. Köszönöm , hogy sírva-nevetve alszom el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  3. Várjuk a következő megírom cikket, személyekre kihegyezve.
    .
    Ami engem legjobban érdekel:

    Orbán Viktória magánvagyona milliárdos tételeket kóstál, Orbán este álruhába öltözik az utcán kószál és kiszedi a koldusok kalapjából a pénzt mert azon olyan jót lehet vihogni, Simicska nemzetközi volumenű pénzmosásba kezd, Matolcsy a laboratóriumában kikísérletezte a bankárirtó szert és küldött belőle Csányinak, és a külföldi bankok vezetőinek.
    .
    Orbán pizsamáján horogkeresztes szalag van, és szorgalmasan készül a következő EU konferenciára ahol nyilvánosan szeretné bemutatni legújabb zsebhoki számát.
    .
    Pintér titokban terveket dolgoz ki Orbán likvidálására, Orbán focihuligánjai sátrat vernek a felcsúti stadion gyepén és beköltöznek.
    .
    Információkat Orbán vélhető titkos bank tranzakcióiról, a grazi kezelésről, hogy valóban pszichopata, vagy csak egyszerűen alkohol vagy kábítószer elvonó kúrákra jár.
    .
    Orbán magánhadseregének pénzügyi ellátásáról, a választás utáni terveiről, az MSZP vel történt háttéralkukról, a magyar nép leváltására tett erőfeszítéseiről és kidolgozás alatt álló terveiről, a tervezett jelmezbálról ahol Lázár aki megtanulta utánoznia a jávorszarvas hangját , jávorszarvasnak öltözve a szórakoztatja majd a vadászokat a magaslesen Soponyán.
    .
    Egy keveset Orbán sikeres barátai kapcsolatairól az Európában nem kívánatosnak minősített alvilági és terrorista tevékenységgel gyanúsítható paramilitáris csoportokkal, Orbán feltételezhető üzleti tárgyalásairól esetleges zsoldosok behozataláról abban az esetben ha nem ő lesz a miniszterelnök és az új vezetőség nem engedelmeskedik neki.
    .
    De minek is kérni, gondolom Orbán új lapjában ezekről örömmel és önként beszámol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  4. Nekem ezen sírhatnékom van.
    Eljutottunk odáig, hogy a magyar embereket az ország miniszterelnöke semmibe nézi, vagyis agyatlan senkiknek.
    Teszi ezt 2010 óta, de napjainkban már mindent felülír az a megvetés, ahogy egyeske az ország állampolgárait szembe köpi naponta a hülyébbnél hülyébb agymenéseivel.
    Megteheti, mert senki nem verte még be az orrát úgy, hogy az orrcsontja az agyában kössön ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (39 szavazatból)
  5. kinyílott a pitypang?Leszarom.Kinyílott a bicska a zsebemben..Megírom

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (45 szavazatból)
  6. Bent a nem százasok, élükön Orbánnal és Kerényivel – kint pedig villámcsődület, a’ la Budapest módra?!
    -
    http://www.hir24.hu/belfold/2014/01/08/villamcsodulet-varja-orbant-kerenyit/?latest
    -
    Mit akarnak a pénznyelésen kívül, hiszen minden média a kezükben van, az összes TV-k, rádiók.
    Az újságok nem számítanak, az embereknek nem is telik rá, a kaját már zacskóba csomagolják, ablakpucolásra sem megfelelő, krumplihámozásra pedig drága, de ott van a Helyi Téma, ingyé’ van, akinek internetre futja, onnét tájékozódik!
    -
    Lassan nem a pitypang fog nyílni…..3xbóvlis álma megvalósul…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  7. LATOR ÁLLAM
    *
    Annak idején az USA reagani külpolitikájának az egyik, a kelet–Európai államokat, köztük Magyarországot is lepocskondiázó jelzője a “lator államok” kifejezés volt.
    *
    Kedves USA !
    Aki Á-t mond, mondjon B-t is !
    Hát nem itt lenne már az annak idje, hogy végre az orbáni Magyarországot is szíveskednének ezzel a kedvesen otromba meghatározással felcédulázni ? Mert, ami az elmúlt, immáron 4 esztendőben itt történik az általános és az emberi jogok vonatkozásában az már bőven túltesz a latorkodáson de annak minden szinonimáját is kimeríti…
    Be kéne látniuk, kedves szabadság bajnokai, hogy ez még akkor is így van, ha a mi új Chaucheskunknak az ő hódító kézcsókjaival sikerült magát becsempésznie Elenie Thakopoulos nagykövet aszony(uk)nak a szíve csücskébe …
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  8. Én így regélnék ha regélhetnék benne. (mert ez olyan szép, hogy nem is lehetne igaz és mégis igaz)
    .

    A kommunizmus építgetésén túl, az eurózónán innen, van egy kis ország, UNORTODOXIA. Hatalmas önbizalommal ápolja, fehéríti az újjáéledő Horthy kultusz nimbuszát és tiszteletét leendő királya jelenlegi uralkodója a csak ballábas Viktátor, két egészségügyi ellátás között.
    .
    Miután túl sok a semmire sem használható szabad földterület, feltölteti azokat a magyar láb-labda-játék művelésére alkalmas felépítményeivel. Két felépítmény közé egy-egy Horthy szobrot illetve Trianon emlékművet és legújabban a szövetségesek bejövetelének dicsőítésére alkalmas művet emeltet.
    A maradék semmire sem használható földdarabokat felosztja maguk között, az arany tojást tojó tyúk aranytojásainak fogadása céljából.

    Miután a bankok ellen indított hadjárata befejeződni látszik, felszabadult idejében sikeres hadjáratot folytat a REZSI ellen, melynek következtében mindennek emelkedik az árszínvonala.
    Egyik legfőbb támasza a belügyér intézője ezenközben a VAKOLAT ellen veti be csapatait, mert az Unortodoxház vakolata megtámadta a fiatal nemzedék szófogadatlan csapatát.

    Eddig jutottam regélős kedvemben amikor elment regélős kedvem egy szoboravatásra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  9. Csipcsirip:
    “Egyik legfőbb támasza a belügyér intézője”
    -
    Pintérről jutott eszembe, hogy így választások tájékán, kiollózva előszedné az öszödi beszédet!
    Amit már 1x megtett valaki…
    Inkább arról beszélne már, hogy 2012 őszén eltűnt öt db rakétafej – és mi az oka, hogy nem találják?!
    Talán mert nem is kell keresni?!
    Akkor ezt is elmondhatná….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  10. Egy Gőgös Gúnár Gedeon, vagy inkább Dörmögő Dömötör szintű újság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  11. Ja elfelejtettem hozzátenni: ovodásoknak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  12. csakén
    2014. január 9. csütörtök 10:55
    Közeledik a vezetőszáron történő elvezetések ideje is a nagy nyilvánosság előtt .
    A törvényi feltételeit nem régen alapozták meg és nem véletlenül.
    Oszt mit ér a párt, ha vezetője az előzetesben múlatja idejét.
    Ki van már az egész találva. Valahol egy ismeretlen színű dosszié rejtőzködik a lehetséges forgatókönyvekkel. (az is leírva benne , amire a mélyen nem tisztelt ellenzéki formáció még nem jött rá). És vészforgatókönyvnek ott van a rendkívüli helyzet kihirdetése is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  13. a fideSSes völkischer beobachter

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  14. Der Standard: orbán náci emlékművet állíttat
    http://www.168ora.hu/globusz/der-standard-orban-naci-emlekmuvet-allittat-122455.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  15. Már nem először fordul elő, hogy átveszitek Föld S.Péter, egyébként szellemes, kitűnő írását anélkül, hogy feltüntetnétek a nevét. Most például erről van szó: http://fsp.nolblog.hu/archives/2014/01/08/Magyar_Klinika/

    A “Forrás: Nolblog” megjelölés szerintem nem elégséges, nem felel meg a korrekt idézés követelményeinek.

    Üdv: BP

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. Tisztelt Balassa Péter,
    arra még nem gondolt, hogy ez a szezrő akaratával van így? Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  17. Rendben.
    Erre nem gondoltam.
    Üdv: BP

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Tényleg, nem is emlékszem, a 100-as listában volt olyan is, aki TUD írni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  19. Nem kell izgulni, ez a kiadvány nem fog megélni néhány számnál többet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  20. Magyar Kólika

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  21. Megírom! Tavasz van, nyílik a pitypang. Gyönyörű pitypangmezők borítják a meg nem művelt földeket. A földalapú támogatást minden új földesúr felvette, boldogan élvezi, hogy gazdagodott. Nagyszerűűűűű!!!!
    Megírom!
    Azt már Kerényi kihúzná, bár megírnám ebben a cikkben, hogy érdemtelenül gazdagodott a sok új földesúr, aki úgy gondolkozik, hogy minek vessen, mert akkor aratni is kell, és az macerás.
    Azt is kihúzná ez a fazon, hogy a pitypang gaz, nehezen irtható (akár a parlagfű), mert lehet, hogy fogalma sincs arról, hogy a pitypang gaz.
    Csak annyit tud, hogy sárga a virágja (biztosan szereti a sárgát).
    Tehát: nyílik a pitypang, virít a pitypangmező.
    Lassan az egész ország ilyen pitypangmező lesz. Szellemileg és valóságosan is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  22. @maki
    “Egy Gőgös Gúnár Gedeon, vagy inkább Dörmögő Dömötör szintű újság.”
    Ezt (Varga Katalin nevében is, mert ő már nem teheti meg) kikérem magamnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. bruckenbacker kapitány

    http://mno.hu/migr/magyar-ertelmisegiek-polgarok-tiltakozasa-508407

    Érdemes lementeni a névsort , ők a potenciális vásárlók.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Ha rám jön a kólika,
    ott a Magyar Krónika.
    Nem kell folyton pörölni:
    jó lesz vele törölni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos