Ronai and Ronai
AMERIKAI

Áll a bál a Magyar Orvosi Kamarában 2014. január 15. szerda 11:41 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Áll a bál a Magyar Orvosi Kamarában

Budapest – Különös anyagból van gyúrva Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke. Az előző kormányok idején ő maga mondta büszkén, hogy ott fekszik keresztbe az egészségügyet érintő reformoknak, ahol csak teheti, ám mostanra megváltozott a magatartása. Az egykor harcos, annak idején még kormányzati pozícióban reménykedő érdekvédő védekező üzemmódba kapcsolt. Nyíltan nem mer szembeszállni mostani gazdáival, de azért érezni, hogy csalódott és sértett emberré vált. Ráadásul az általa vezetett orvosi kamara működését gyanús ügyek és botrányok tarkítják.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) felügyelőbizottsága szerint a köztestület vezetősége több ügyben nem tesz eleget tájékoztatási kötelezettségének, és megtéveszti a tagságot, mivel a kamarai honlapon továbbra is a jogszerűtlenül megemelt tagdíj szerepel.

Bánki Magdolna, a felügyelőbizottság elnöke szerint már egy éve próbálják lefolytatni vizsgálatukat, de – annak ellenére, hogy alapszabály rögzíti a bizottsággal való együttműködési kötelezettséget – a kamara vezetősége “nem volt túl együttműködő”. Mint mondta, a felügyelőbizottság a jogszerűséget, a gazdálkodást és a számviteli szabályok betartását vizsgálta. A legnagyobb problémaként azt emelte ki, hogy a kamarai tagdíjat 2013-ban 20 ezerről 27 ezer forintra emelték meg. A bizottság megállapította, hogy ez nem volt szabályos. Ezt többször is jelezték az elnökségnek és a felügyeleti hatóságnak is.

Bánki Magdolna elmondása szerint Éger István, a MOK elnöke Balog Zoltán emberierőforrás-minisztertől kapott levele után elismerte, hogy szabálytalan volt a tagdíjemelés. Ezért Éger István a múlt év végi küldöttgyűlésen megpróbálta visszamenőleges hatállyal – szabálytalan módon – jogszerűvé tenni a tagdíjemelést. “Tavaly jogtalanul 44 ezer orvostól szedtek emelt tagdíjat” – hangsúlyozta a felügyelőbizottság elnöke, hozzátéve: ezt vagy vissza kell fizetni, vagy be kell számítani az idei tagdíjakba. Mint mondta, a köztestület egész éves költségvetését újra kell gondolni.

A bizottság több más hibát is talált – mondta Bánki Magdolna, példaként említve, hogy a kamara vezetősége azt állítja: a köztestület újságjának költsége csökkent, a felügyelőbizottság viszont az adatokból azt állapította meg, hogy nőttek a költségek. Felhívták a figyelmet arra is, a kamara úgy kötött csoportos életbiztosítást az orvosokra, hogy adataik átadásához nem kérte az engedélyüket. A kamara több tagja azt sem tudja, hogy biztosítást kötöttek rá, és azt sem tudni, hogy kik a biztosítások kedvezményezettjei.

Hozzátette: bár többször kérték, a kamara nem hajlandó közzétenni a felügyelőbizottság jelentését a honlapján, és ott továbbra is – a már a vezetőség által is jogszerűtlennek elismert – 27 ezer forintos tagdíj szerepel.

Bánki Magdolna elmondta, hogy a felügyelőbizottság legutóbb hétfőn ülésezett, Éger Istvánt is meghívták, de ő nem jelent meg. A MOK vezetőségének számos kérdést megfogalmaztak. Az orvosi kamara vezetőségének gazdálkodása ügyében több felügyelő szervnek, hatóságnak megtették észrevételeiket, köztük az egészségügyi államtitkárságnak, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak. A felügyelőbizottság lépéseket tesz majd annak érdekében, hogy a tagok számára valós képet mutassanak be a kamara működéséről – fejtette ki Bánki Magdolna.

Éger István december 10-én tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a MOK áll mindenfajta hivatalos vizsgálat elé, amely a munkáját hivatott ellenőrizni, hiszen nincs takargatnivalója. Éger István a sajtótájékoztatón elmondta, a kamara gazdasági tevékenységéről a hivatalos szervek bármikor meggyőződhetnek, és “mindaz, amit egyesek nyilvánosságra kívántak hozni, az nem fedi a valóságot és nem megalapozott”.

Az elnök véleménye szerint a kamara alapszabályába ütközik és etikailag is megkérdőjelezhető az, hogy egy le nem zárult vizsgálat a szereplők tudta nélkül kikerül a nyilvánosság elé. Ezek az események ellehetetlenítik a kamara munkáját – mondta.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (20 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +23 ( 25 szavazatból)
Áll a bál a Magyar Orvosi Kamarában, 4.8 out of 5 based on 20 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. “Bánki Magdolna elmondta, hogy a felügyelőbizottság legutóbb hétfőn ülésezett, Éger Istvánt is meghívták, de ő nem jelent meg.”
    -
    Otttartunkbeaholtudunk miért jelenne meg – tolta ő annyira a szekeret, hogy felülemelkedhessen holmi akadékoskodó vizsgálaton.
    Majd jönnek a jogászok, oszt jó napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (37 szavazatból)
  2. Igen, Éger namcsak a Kamara, de a Kamorra szerves részét is képezi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (38 szavazatból)
  3. Orvosi Kamara ügyben érdemes beleolvasni Dr. Keszthelyi Gyula blogjába.
    Pl.:
    https://gtortenesze.wordpress.com/2013/12/09/orvosi-kamara-abcug-eger/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  4. Ennél az Égernél nagyobb szemét nem sok van az országban, nézzétek meg a pofáját……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (37 szavazatból)
  5. Orvosbarátaim, ismerőseim szerint a kamara egy nagy rakás sz.. , az elnök pedig, egy sz…házi.
    Ha ezt az embert 44 ezer orvos nem akarja eltávolítani a helyéről, és egy rendes embert a helyére tenni, akkor ne rinyáljanak. Tetszettek volna egy rendes embert kamarai elnöknek választani.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +56 (58 szavazatból)
  6. Az arcára van írva minden.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  7. “…Orvosbarátaim, ismerőseim szerint a kamara egy nagy rakás sz.. , az elnök pedig, egy sz…házi….”
    .
    - De érdekes, az összes szakszervezet, meg ilyen- olyan “kamara” ugyanilyen megítélés alá esik… naná.
    .
    Ahol a legfertelmesebb agyhalottak, megélhetési “szakszervezeti elnökök”, mániákus bajkeverők, és egyéb aberráltak lehetnek a szervezet élén, azt sóhivatallá silányítva, ÉS a tagságnak mindehhez egy szava sincs…
    .
    Ott ne csodálkozzunk az ilyesmin. Olyan ez az egész, mint ha az országot néznénk, mely ezt a szemetet kitermeli. Ennek az országnak a társadalma termelte ki a jelenlegi népvezéri szennybandát, és tartja a feje fölött a mai napig is.
    .
    Ez a “kamara”, vagy mifene, és az összes többi is hű tükörképe az egész országnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  8. Ez a pofa egy ritka primitív fazon.Beveszi valaki azt a gyógyszert, amit ez fölír?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  9. Az orvos kamara tagdíja csak évi 27.000? A mérnök kamaránál már hosszú évek óta 35.000, és ezért sem áll a bál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. @oldster A 44 ezer orvos még csak hagyján, de mi van a majdnem tízmillióval,akik nem tudják a kamarai elnöküket elküldeni a rákba és hozzá képest Egér egy szent!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  11. Nyomjanak a kezébe 300 Ft-ot, és hajtsák el a francba! Annyit érdemel. Meg egy seggbe rúgást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  12. Szerintem nem csalódott megtalálta a helyét a hűbéri rendszerben. fideszmagyarul NER. Ja hogy többre vágyott? Hát nem lehet mindenki a koleszos banda lieblingjeinek listavezetője.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  13. Ahaha, ismerem Égert szemelyesen. Akkora egy tarhalo paraszt, hogy a fulemnek nem hittem. Koldult valamit tolem meg haziorvos koraban, telefonon hivott, de annak ellenere, hogy koldulni akart, igy nyitott: “Hivjon mar vissza, nincs nekem erre penzem!”… Wehehe, loszart kapott, mondanom sem kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  14. +36/20-619-6322

    Tudok mesélni ……….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Az orvosok 80 % .-a Fidesz-fan.
    De akkó mé’ mennek el praktizálni a francba ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. Éger egy jellemtelen alak. Mekkora pofája volt korábban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Aholtud, betart.
    Most itt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. Ki tudna engem információval segíteni orvosetikai ügyben. A minap voltam a MOK etikai bizottság tárgyalásán, ahol én voltam aki etikai bizottság elé citáltam halott férjem volt kezelőorvosát (nem műhiba!!!!) Férjemet 2011 június elsejével, major depresszió súlyos fázisában keresőképessé nyilvánították.
    Eleve aspergens és/vagy jól funkcionáló autista szellemi foglalkozást űző férjem,
    utolsó kórlapján ez szerepel “anticipált teljesítményszorongása ellenére kész munkába állni” (tehát láb nélkül futóversenyen indulni) 2 hónap múlva hirtelen szívhalál.

    Részletekkel nem traktálom a fórum tagjait, alapvetően olyan információkra lenne szükségem, hogy hol szerezhetek be információ arra nézve, hogy az ismert 2011 májusi egészségügyi rendelete megelőzően milyen statisztikák vannak (havi bontásban) a keresőképessé nyilvánítottak számát illetően. Továbbá a jogaimmal se vagyok tisztában mert az Etikai Bizottság ezt részben eltitkolta. Az egész ülés úgy nézett ki mintha koncepciós per vádlottja lennék, a bizottság tagjai vagy nem voltak képesek és/vagy hajlandók válaszolni kérdéseimre, folyamatosan belém fojtották a szót, durván kiabáltak fenyegettek, hogy kijelentéseim miatt (a bizottságnak a regnáló hatalom felé való lojalitására utaltam) még bajba kerülhetek. Az egész úgy festett mintha pártkatonák ülnének a bizottságban. Egy emberként estek nekem, még a látszatra se adva, hogy a bizottság valamely tagja is fontolóra venné, panaszom tartalmát. A doktornő mellet gátlás nélkül (nyilván egzisztenciális félelemből) az egészségügyi intézmény dolgozói hamistanuztak. Az én tanúmat (pszichiáter sógornőm – aki férjemet 20 évig próbálta kezelni) gyakorlatilag meg se hallgatták.

    Nagyon megköszönném ha valaki információval, tanáccsal segítene.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Elnézést a gépelési hibákért sajnos már nem módosítható. Ha nem idevaló a postom kérem segítsenek, ha tudnak hol találok olyan közeget, ahol ez ügyben konzultálhatok.

    Előre is köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Vártánálló,
    Nem vagyok jártas a témában, de valószínű itt már kevesen fogják olvasni az írását, mert már régi a cikk.
    De talán megpróbálhatná mondjuk egy email-ben dr. Kende Pétert.
    http://www.kende.hu/ugyvediiroda

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Kedves ??? Nagyon szépen köszönöm a tanácsot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

Lázár János aggódik a zsidók miatt 2014. február 26. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos