Ronai and Ronai
AMERIKAI

A CBA üzletlánc és a neonáci mozgalmak 2014. január 17. péntek 14:14 Forrás: MEASZ, MTI

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A CBA üzletlánc és a neonáci mozgalmak

Budapest – A Főpolgármesteri Hivatal tavalyi támogatási keretéből 300 ezer forint támogatást kapott a Teljesítménytúrázók Társasága, amely a Budapesti Természetjáró Szövetség tagja. A társaság tavaly nyáron benyújtott pályázatában a Budapest Kupa túrasorozatra kért támogatást, ám valójában egy olyan megmozdulásra kérték és kapták a támogatást, amely a magyar fasiszták Várból történő kitörésére emlékeztek. Tarlós elvtárs hivatal most azzal védekezik, hogy a „pályázatukból nem derült ki, hogy a Kitörést is támogatni kívánják”.

A botrányt Schmuck Andor, a szociáldemokrata párt elnöke robbantotta aki szerint az eseményről készített “tavalyi fényképek egyértelműen bizonyítják, hogy ez a túra nem más, mint a szélsőjobb újabb, egyre kevésbé eltitkolt provokációja, nem természetbarát, hanem nácibarát fővárosi esemény”.

A szociáldemokraták követelték, hogy az eseményt töröljék a főváros által támogatott és hirdetett rendezvények közül, továbbá, hogy a főpolgármester indítson vizsgálatot azzal kapcsolatban, hogy ki és milyen módon élhetett vissza Budapest támogatásával.

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Pintér Sándor belügyminiszterhez fordultak az ügy kapcsán és a többi között ara is választ várnak, vajon milyen kapcsolatban áll a CBA bolthálózat a neonáci mozgalmakkal.

Pintér Sándor
belügyminiszter úr
részére
Budapest

Tisztelt Belügyminiszter Úr!

Szervezetünk tagjait aggodalommal tölti el, hogy fasisztoid, paramilitáns alakulatok
Magyarországon napjainkban egyre erőteljesebben szabadon szervezkedhetnek.
Az antifasiszta koalíció a II. világháborúban legyőzte szellemi elődeiket. Ez a tény az elmúlt négy évben, a fővárosban és környékén ezeket az erőket aktívabb tevékenységekre ösztönözte.
Érdeklődünk, hogy milyen információi vannak a 2014-es februári tervezett újfasiszta
eseményekről? Ön mit kíván tenni ellenük?
Kérjük, hogy szíveskedjék nyilvánosságra hozni az újfasiszta mozgalmak tagjainak nevét, adatait, az e mozgalmakat támogató, finanszírozó személyeket, szervezeteket, bankadataikat.
Több helyen fölmerült, ezért megkérdezzük: a CBA valóban kapcsolatban áll-e a hazai újfasiszta mozgalmakkal, ha igen milyen módon, támogatja-e azokat valamilyen formában?

Válaszát mielőbb várva, üdvözlettel

Hanti Vilmos, A MEASZ elnöke

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (30 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +37 ( 51 szavazatból)
A CBA üzletlánc és a neonáci mozgalmak, 4.7 out of 5 based on 30 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

62 Reader’s Comments

  1. Lehet, hogy most népszerűtlen leszek, de a Kitöréskor a Várban harcoló magyar és német csapatok választhattak. Vagy kitörnek, vagy elpusztulnak, vagy megadják magukat.
    Ők a kitörést választották, és így nagyon kevesen élték túl.
    .
    Nem tehetnek ők arról, hogy Horthy és elvbarátai Magyarországot leamortizálták, százezreket a vágóhídra küldtek, akár a Don kanyarba, akár munka- és haláltáborokba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (38 szavazatból)
  2. Elnézést, lemaradt egy “is”. Helyesen : Ők a kitörést választották, és így IS nagyon kevesen élték túl.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (23 szavazatból)
  3. Vespasianus (2014. január 17. péntek 14:52)
    És konkrétan hogyan gondolták? Kitörnek, rendben. ÉS AZUTÁN? Egy füst alatt megverik a szovjet hadsereget?
    Aki a kitörési parancsot kiadta, csak egyre gondolhatott: mindegy, milyen áron, de kitartunk. Mi mellett is? Ki mellett is?
    Nincs mentség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (39 szavazatból)
  4. Aki a kitörést ünnepli, az azokkal van akik a náci Németországért és nyilas Magyarországért harcoltak. Hadászatilag érthető a kitörés ténye, de morálisan a béka segge alatt vannak akik ezeket a katonákat most dicsőítik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (47 szavazatból)
  5. Kedves Ego! Utólag, a meleg szobából, kezünkben egy üveg sörrel könnyebb megítélni a történteket, mint akkor ott, amikor (másod)percenként lövések, bombák csapódtak be. Ilyen helyzetben másképp dönt az ember…..
    Talán hasonló ez ahhoz, amikor egy rendőr intézkedés közben a fegyverhasználat mellett dönt. Van neki erre kb 1 másodperce. A katonai ügyészségnek pedig akár féléve, hogy a légkondicionált irodában ezt véleményezze.
    .
    Továbbá megjegyzem, hogy a Várban harcoló alakulatok nem voltak eleresztve sem fegyverrel, sem munícióval, és a kiképzésük is hiányos lehetett. És ezért sem ők a hibásak, hanem Horthy és bandája.
    Ne csodálkozzunk tehát azon, hogy apáink, nagyapáink az életükért küzdöttek, és a kitörést választották. Milyen egyéb lehetőségük volt? Orosz hadifogság? Vagy a biztos pusztulás? Megpróbáltak túlélni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (30 szavazatból)
  6. Kedves GaborNYC!
    Nem foglalkoztat a Te értékítéleted, hogy Szerinted ki van a béka segge alatt. Szerintem tudunk minden embernél olyan tulajdonságot, képességet (vagy annak hiányát találni), amely alapján ítélkezhetnénk. Tehát Nálad is, nálam is.
    .
    Megismétlem, és ezzel a magam részéről lezártnak tekintem a vitát (?) ennél a cikknél, hogy ezek a katonák nem önként voltak a Várban. Nem ők tehetnek arról, hogy kiképzetlenül, akár szinte még gyerekként besorozták őket és felszereltség nélkül kellett átélni a poklot.
    Megértem, hogy úgy döntöttek, tesznek egy próbát, nem adják meg magukat, hanem kitörnek.
    És igen, könnyű a meleg szobából, kb 70 év távlatából úgy dönteni, ahol az életveszélyt nem szovjetek jelentik, hanem egy esetleges szívinfarktus…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (35 szavazatból)
  7. http://www.168ora.hu/itthon/szakaly-zsidok-deportalasa-idegenrendeszeti-eljaras-volt-122745.html
    -
    Kérem szépen, amiről a héten már szó esett, felállt a történelmet megmagyarázó csapat, ha eddig nem jól tudtuk volna valamit.
    Félelmetes dolgok várnak ránk és az utódainkra – ha ez lesz számukra a történelemkönyvekben!
    Remélem Putyin úr figyeli a Vörös Hadseregről szóló tényeket, a szovjetek 26 milliónyi áldozata Európa felszabadításáért, ha eddig valamit rosszul tudott volna!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  8. Vespanianus, én nem azt mondom hogy akik akkor a kitörésben résztvettek azok mind, egytől egyik szörnyetegek voltak. Csak az Örökkévaló tudja megítélni hogy kiben mi lakozik. Ugyanakkor ezek a csapatok akkor a Harmadik Birodalomért és  a Szálasi Ferenc nevével fémjelzett államformáért harcoltak. A körbezárt Budapesten is vadászták a zsidókat, baloldaliakat. Aki gyanús volt egy kicsit is, az nagyon gyorsan a Duna partján találta magát, és nem horgászni vitték oda őket.
    A szovjetek sem voltak kis ártatlan angyalkák, azt sem állítom, sőt. De akkor ők a szövetségesek oldalán harcoltak, hogy legyőzzék Hitler és igen, Szálasit is.
    Tudom hogy egy átlag besorozott magyar vagy német katonának nem sok köze volt a döntéshozatalhoz. 
    De sajnos egy olyan hatalom mellett harcoltak ami morálisan teljesen leírta magát, egy tömeggyilkos birodalomért. Én azt mondom, akik most ezeket a katonákat éltetik, azok azokkal az eszmékkel szimpatizálnak amelyek nevében milliókat gyilkoltak le könyörtelenül. És ezt ők is nagyon jól tudják, csak helyeslik a tömeggyilkosságot. Hát ezeket nevezem azoknak akik a béka hátsó része alatt vannak morálisan .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (33 szavazatból)
  9. Vespasianus írta (2014. január 17. péntek 15:28):
    “Utólag, a meleg szobából, kezünkben egy üveg sörrel könnyebb megítélni a történteket, mint akkor ott, amikor (másod)percenként lövések, bombák csapódtak be. Ilyen helyzetben másképp dönt az ember…..”
    — Biztosan könnyebb, de akkor és ott is világos volt, hogy a háború elveszett és az iszonyatos túlerővel villámsebesen előretörő szovjetek ellen nincs semmi esély. Ilyen helyzetben hülyék, öngyilkosok vagy kényszerítettek törnek ki a megadás helyett, ami így is, úgy is botrítékolva volt, legalábbis a túlélők számára.
    .
    ” Talán hasonló ez ahhoz, amikor egy rendőr intézkedés közben a fegyverhasználat mellett dönt.”
    — Nem, nem hasonló, sőt. Helyette inkább ahhoz hasonló, amikor az, akit rendőrök üldöznek és egy háztetőn találja magát, megadás helyett leugrik és meghal. Mondhatjuk, hogy pillanatnyi elmezavarban tette, de azt nem, hogy hős volt.
    .
    “Milyen egyéb lehetőségük volt? Orosz hadifogság?”
    — Miért, így milyen lehetőségük lett? Nem tartom pozitívumnak, hogy a választékuk a meghalással bővült.
    Ami meg a felszereltségüket illeti: attól a Horthytól kapták, akit ma oly sokan dicsőítenek (mert Szálasit — ma még — nem lehet).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  10. Kedves GaborNYC!
    Komoly kérdések ezek. Sajnálom azokat a besorozott katonákat, akik a hátuk közepére sem kívánták ezt. Nagyapám és dédapám végig harcolták a II. V.H.-t. Egyik sem önként. Nagyapám sokat mesélt, utálta az SS-t. De elmondta azt is, hogy a Donnál a visszavonulásnál a németek puskatussal verték le a teherautóra felkapaszkodó magyarokat.
    .
    Én ezeket a katonákat áldozatoknak tartom. Akár a Donnál estek el, akár a Várnál, vagy bárhol.
    Akik kiküldték őket, Horthy-t és a bandáját tömeggyilkosoknak.
    És nagyon elszomorítónak tartom azt, hogy a magyar fasiszták, neonácik meglovagolják történelmünknek eme gyászos részét. Azt a részét, amelynek a kialakulásáért az elvbarátaik voltak felelősek.
    .
    Sokan a nyilasok közül, akik vadásztak a zsidókra, baloldaliakra, a háború után váltottak, és csatlakoztak az AVH-hoz. Hiába, ez is egy jellem….
    .
    Ha megbántottalak, bocsánat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (22 szavazatból)
  11. Kedves Vespasianus!
    Akik most a kitörést ünneplik, azokat legkevésbé sem érdeklik azok a kiskatonák, akik ott akkor harcoltak. Ők ezt a náci hatalom melletti kiállásnak tekintik, és azt dicsőítik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  12. A felszabadító szovjetek emlékművét akkor miért kellett kipaterolni – azok a katonák megszabadítottak bennünket a németektől és még az emlékművüket sem bírják elviselni!
    Hitlernek olyan tervei voltak velünk – hogy most valóban félázsiaiak lennénk!
    Azt gondolom Putyin pontosan tudja kivel áll szemben – gondolom Torgyán papa mondását is ismeri, a hátba szúrással kapcsolatban, Továris Konyecnek van mitől megzakkannia, ha a sok hülye orosz ellenes dumája után bele kellett néznie az orosz medve szemébe:
    -
    http://img5.hvg.hu/image.aspx?id=720d4cf6-b3e1-40b7-a692-ad2af0bde205&view=7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c
    -
    Én speciel elsüllyednék, de nem is vagyok pávatáncos politikus…
    De szerintem a magyar politika színpadán sem volt még egy ilyen szélkakas.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  13. Nácikról, továbbra is, de egy kissé off. Azért olvassátok el ezt a szemetet.
    .
    http://www.atv.hu/belfold/20140117-szakaly-sandor-idegenrendeszeti-eljaras-volt-az-elso-deportalas
    .
    Szóval, az orkbáni szennylé- banda által kreált “történeti intézet” megkezdte a nácizmus mosdatását. Ennek a f…szfejnek pl, aki ebben a cikkben ugat, minden mondata egy qrva nagy ferdítés, vagy nyílt hazugság. Na halljátok, 15.000 ember legyilkolását “idegenrendészeti eljárásnak” nevezi, és komolyan is gondolja. De a többi megnyilvánulása is hullagyalázás, nem több- És akkor ez ma orKbánisztánban egy mértékadó, kormánymaffia által pénzzel kitömött “történész”.
    .
    Mocsok, rohadék, szemét alak, és azok is mocsok rohadékok, akik ezt a szemetet akarják hallani, és meg is hallgatják – majd meggyőződéssel el is hiszik.
    .
    Hú, de kiakadtam ettől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (28 szavazatból)
  14. A Fidesz Horror:
    http://youtu.be/Y41rT4oqN0o

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  15. Vespasianus !
    .
    Szögezzük le, ebben kitörésben résztvevő társaságban ott voltak a fegyveres nyilas egységek és a csendőrök is…
    .
    Egy nappal – amikor a szovjet gyűrű már teljesen bezárult – a kitörés előtt az arra készülők bizonyos egységei megrohamozták többek közt a Maros és Városmajor-utcai kórházakat, ahol még utoljára(!), az ott bujkáló több-száz magyaron – zsidókon és “katonaszökevényeken” – olyan vérengzést hajtottak végre amely kivitelezésében is egyedülálló, még magyar történelemben is…
    .
    És ha már itt tartunk, azért a magyar hadseregben is akadtak, akik nem érezték magukhoz közelállónak ezt a kitörően lelkes, utolsó fekete sereget (a németekkel együtt) és 2450-en megalakították az Önkéntes Budai Ezredet, amely éppen ezek ellen harcolt, és 600-650 bajtársuk adta életét a a főváros felszabadításáért.
    .
    S végül de nem utolsó sorban, a szovjet ostrom megkezdése előtt a szovjet parancsnokság felszólította a Budapestre beszorult német-magyar haderőt a feltétel nélküli megadásra, amit azok a fehér-zászlós parlamenterek megsemmisítésével válaszoltak meg… Ezzel az aljas hadi lépésükkel akkora bajt zúdítottak a főváros lakosságának a fejére ami úgyszintén egyedülálló a történelemben.
    .
    Tehát az, hogy ezzel magukat is veszélybe sodorták, ezek után már csak természetes és nem, hogy sajnálatra nem méltóak, de ünnepelni őket, már egyenesen disznóság !
    .
    T.Vespasianus ! Érveid ugyanazok a védekezési hivatkozások, amivel minden háborús bűnös – mert ők is azok voltak – védekezik, a parancs, a fölfelé mutogatás… csak ők nem hibásak semmiben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  16. Vespasianus
    Ajánlom figyelmedbe ezt a cikket.
    Ebben,(és a többi ezt az eseményt említőben) szó nincs a kiskatonákról, hanem egy eszméről.
    http://nol.hu/belfold/becsulet_napja___mindig_is_nemzetiszocialista_voltam_
    Ezek a mocskok büszkén vallják magukat nemzetiszocialistának, és Szálasit éltetik.
    Mosogathatjuk a szart, az attól még az marad.
    .
    De ha már erről van szó.
    Gondolj a zsidókra, akiket deportáltak. Gondolj Radnótira, akiket kísértek a halálba vivő útra. Az ott “szolgálatot ” teljesítők is CSAK parancsot teljesítettek?
    Sajnos nem. Azok eggyé váltak egy eszmével, és azt magukénak érezték.
    .
    Azt az eszmét szégyellni kéne, hogy volt, és elutasítani. Ehelyett a hatalom engedélyezi, sőt! Még rendőrségi biztosítást is nyújt hozzá.
    .
    Más.
    Hallottál a goj motorosokról?Úgy HÍRLIK, hogy ez a csapat kapcsolatban áll nem kívánatos mozgalmakkal. Látszólag nem tartozik a témához, de a tagjaik sorában találhatók a Lázár testvérek is, akik érdekeltek a CBA-ban is, mint tulajdonosok.
    És itt a kör bezárul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  17. HH
    A történelem hézagos ismerete vezet a féligazságokhoz.
    Szakályékról szóló cikket hoztam a 168órától és Eldrad az ATV-től – na ez lesz még a valami!
    Ezért nem értem én azokat, akik nem látják a különbséget az egész eddigi kormányok és a mostani között – ekkora rombolást a fejekben és a gazdaságban együttvéve nem okoztak, kész tatárdúlás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  18. A legjobb könyv amit valaha is olvastam a második világháborúról az Hans Hellmut Kirst: Tisztgyár cimű könyve ,amely 1944 -ben játszódik egy német tisztképzőben Akkor , 44 elején még ott sem volt egyetlen ember sem ,aki ne lett volna tisztában azzal ,hogy konyec filma, a háború elveszett. Vespasianus semmi mást nem csinál ,mint magyarkodik , ami egyet jelent azzal ,hogy mi nem tehetünk semmiről , mi vagyunk a ma született bárányok, mindig is azok voltunk. A várban lévők többsége igenis elkötelezett németbarát, nácibarát nyilas volt, vagy olyan önkéntes “Hunyadi páncélos” magyarul SS ,mint például Grosics elvtárs.Én nekem valahogy Radnóti , Rejtő és Szerb Antal jobban fáj ,mint ez a néhány zseb-nyilas.. Aki nem “olyan ” volt ,az 45 februárja előtt már régen lelépett. Nehogy már itt kezdje valaki ( pl :Vespasianus) mosdatni “európa hőseit” ( lásd : Demokrata cimlapja). Lenne más honlap tippem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  19. csakén
    Halkan jegyezném meg, hogy az előző kormány is kiadta az engedélyeket ezeknek az aljas becsületnapi ünneplőknek.
    Nem lépett fel az előző kormány sem a magyar gárda rendezvényei, vagy mi a francnak nevezett ökörparádéknak a megtartása ellen.
    Hagyta a betyársereget megalakulni.És sorolhatnám…
    Úgy emlékszem, hogy az előző kormánynak is volt titkosszolgálata, ami kiszűrhette volna a deviánsokat.
    De ha nem titkosszolgálat, akkor rendőrség.
    Gondoljon mindenki Gyöngyöspatára.Rendőrségi közreműködéssel…
    Vagy a romák levadászására!
    Mit tett ezeknek a kiküszöbölésére az előző kormány???

    Most CSAK ezt említem, mert ez a téma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  20. Vespasianus, nem bántottál meg egyáltalán. Ezek valóban nehéz dolgok. Nagyanyámat és apámat pont egy osztrák őr mentette meg Theresienstadtban, ahol titokban tejet csempészett nekik. Apám a vagonban született, most lesz ugye 70 éve, Szegedről deportálták nagyanyámat, már vajúdva tuszkolták fel a vagonba a könyörtelen magyar csendőrök. Két vagont Theresienstadtba küldtek, ami munkatábor volt, pont abban voltak ők. A többit egyenesen Auschwitzba, azok szinte mind azonnal le lettek gyilkolva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  21. bumburi

    Annak a kormánynak még meg kellett birkózni az akkori ellenzékkel is ,aki végig ott állt EZEK mögött ,és szította atüzet ,meg úgy mindent a háttérből. Azért a jelenlegi kormánynak nincs ilyen gondja. Légyszives ezt is vedd figyelembe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  22. No megjöttek a kényszeres gombnyomkodó mínuszmatyik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  23. Ekkora kárt a fejekben, a gazdaságban egyik előző kormány sem okozott – ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  24. vikmeki
    Nagyon tisztában vagyok vele hidd el.
    Éppen ezért vagyok megbotránkozva ezen a qrva nagy összefogáson, mert amikor csak tehette az mszp, Gyurcsánynak mindig keresztbe tett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  25. .
    .
    GaborNyC !
    .
    Minden szavad a szívem szerint szól, csak egy mélységesen igazságtalan mondatodban akadt meg a szemem:
    .
    “A szovjetek sem voltak ártatlan angyalkák… sőt…” – írod, ami nagyjából megfelel a közvélekedésnek, hisz horthyék már akkor beültették a magyar agyakba ezt a csírát, amikor a Szovjetuniót megtámadó magyar csapatok még “arrafelé” haladtak…
    .
    Mostanában olvastam bele Krausz Tamás: Magyar megszálló csapatok a Szovjetunióban című gyűjteményes dokumentum kötetébe. Bárhol fölcsapva csak a pusztítás és a polgári lakosság tudatos és tömeges pusztításával találkozom benne, nem válogatva, öreg, gyermek és asszony áldozatok között… A nemi erőszak és a zabrálás – e könyv tanúsága szerint túltesz az orosz kiskatonák állítólagos elviselhetetlen magatartásán. És ezek a jegyzőkönyvek csak azok, amelyek e kiadásban éppen elfértek. Mi lehet még ott az irattárakban ?
    .
    No, ezt csak azért mondom, hogy nem kell csodálkozni azon amikor a szovjet Iván, a közkatona legyalogolt Magyarországig 2-3000 kilométert, hát ne csodálkozzunk azon, hogy az nem ért fel Stanci-néni Király-utcai tánc és illemtan tanfolyamával…*
    .
    Pláne azt sem nagyon köszönhette meg, hogy megtámadtuk az Ő Hazáját, és még mi vagyunk megsértődve. Neki meg itt kell házról házra az életét kockáztatni ebben a náci-fészekben…stb.
    .
    * Mellesleg nem egy rokonom és ismerősöm kapott kenyeret, vagy cukorkát tőlük amikor feljöttek a pincéből… – azokról meg nem is beszélve, akiknek az életüket adták vissza. Eszerint kéne egyenleget vonni ha hasonlítgatunk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  26. Görgei azért volt hazaáruló évtizedekig mert megkímélte az értelmetlen harctól a katonái életét. Szálasiék pedig azért bűnösök mert tudva tudták hogy ártatlan emberek áldozataival csak károkat okozhattak a szovjet hadseregnek. Értelmetlen halálokat okoztak. Apám időben úgy döntött hogy ez a háború nem róla szól és hazament a családjához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  27. Ui… a szovjet parlamenterek szándékos megsemmisítése szintén UL,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. Gabor NyC !
    .
    Üdvözöllek, mint félig-meddig rokont.
    Nagyszüleimet szintén Szegedről deportálták, de Auschwitzba, és végleg…
    Jómagam, hasonló körülmények között születtem, ahogy édesanyád..
    .
    Legyen Béke, de ne a náciknak !!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  29. UL??
    mi az ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Vespasianus 2014. január 17. péntek 16:25
    .
    Köszönöm a tárgyilagos gondolatokat. Én is pontosan így gondolom. Nekem az apám harcolta végig a háborút. S ha más meséli el azt amin keresztül ment, nem hiszem el.
    .
    “Én ezeket a katonákat áldozatoknak tartom. Akár a Donnál estek el, akár a Várnál, vagy bárhol.
    Akik kiküldték őket, Horthy-t és a bandáját tömeggyilkosoknak.”.
    .
    Most, hogy megöregedtem, sok minden jót, rosszat megéltem, egyszerűen nem értem, hogyan lehet ezt másképpen gondolni.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  31. De mi van a felszabadító Vörös Hadsereg itt elesett katonáival, azoknak állított emlékművekkel, a parlamentereik lelövésével?
    Akik itt most megemlékeznek – azok vitették el ezeket az emlékműveket.
    Elbeszélhetünk egymás mellett, de a különbséget és a dolgok hátterét látni kellene.
    mozigépész, 16:48+++++++++++++++++++++++
    Vannak akik nem akarják ezt meglátni…
    Ez olyan, mint a turistáskodás, a Jobbik megvezette őket….(Tarlósról egy másik cikk, hogy mit támogatott a főváros)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  32. Na várjatok már… “vespasianus” kollega világosan különbséget tett a nyilasok (nácik, hitleristák, nevezzük ahogy akarjuk), és a besorozottak között. És ő az utóbbiakat tekintette áldozatnak, szó nem volt részéről semmiféle mentegetésről.
    OK, egészítsük ki azzal, hogy a sorozottak között is voltak nyilván hitleristák, de volt egy csomó olyan is, akik egyszerűen csak élve akarták megúszni a háborút, és ezért vettek részt a kitörésben.
    .
    Nem jól értettem?
    .
    Hogy a zsidókat kik deportálták, meg honnan, az egy másik téma része.
    .
    A Voronyezsnél elesett katonákat pedig egyértelműen áldozatnak kell tekinteni: egy szemét rendszer tehetségtelen, semmirekellő, szemét katonai és civil vezérei áldozatának (de azért az a “történész” az általam linkelt cikkben képes olyat kirotyogni a mocskos pofáján, hogy azokat a katonákat igenis megfelelően látták el – eszem megáll).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  33. Nos, igen, azt írtam hogy a szovjet katonák sem voltak angyalok. Hát, nem is voltak azok, de tény az is hogy akkor a jó oldalon harcoltak. Mondjuk a másik nagyanyámat 17 évesen felszabadították, és berakták sok másik túlélővel együtt egy vagonba, aztán vitték a SZU-ba, csak amikor nagyanyám és két barátnője látták hogy már Munkácsnál voltak akkor elszöktek. De a vagon ment tovább a többi túlélővel, ki tudja hogy meddig. Nagyapámnak meg egy szovjet zsidó származású tiszt mondta jiddisül hogy azonnal menjen Nyugat felé mert nagyon rossz idők jönnek. Bátor volt hogy ezt mondta, de nagyapám sajnos nem hitt neki, vagy nem tudom miért maradt ott, amikor éppen megölték az első feleségét és két kislányát. 
    A sztálinizmus is nagyon könyörtelen rendszer volt, ezt le merem írni minden probléma nélkül. 
    Az átlag besorozott szovjet katona mögött ott volt az NKVD, aki vissza próbált menekülni 1-1 német offenzíva elől azt azok kaszabolták le. 

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  34. Vespasianus, minden körülmények között van választás. Azt írod, hogy apád, nagyapád kényszer hatására végigharcolták a háborúkat. Az én apám pedig inkább az életét kockáztatta, katonaként lőszerrel segítette a debreceni ellenálló csoportot, majd amikor mozgósították őket, a csapatával együtt megszökött. Karpaszományos tizedes volt. Nem harcolt a németekkel együtt. Huszonöt éves fiatalemberként tudott dönteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  35. Za'Kant E-manual

    Csak annyit kívánok hozzátenni a vitához, hogy a nyilasokat senki sem sorozta, nem sorkatonák voltak, hanem sima szaremberek. A sorozott katonák áldozat voltával egyetértek. Az hogy egyenként mik és kik voltak ebből a szemponból nem tárgyalható. De hősöknek nevezni őket? Ám legyen. Akkor viszont legyünk igazságosak. Mindenki hős, aki rossz helyen van rosszkor és a végén meghal. Bár számomra nagyobb hőstett felismerni, hogy a gonosz légióit szaporítom, és ezt visszautasítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  36. ez a Szakály tart ( többek közt ) beszédet Auschwitz felszabadításának nemzetközi
    emléknapján , Budapesten, a Holocaust Dokumentációs Központban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. emofree:
    .
    - Ez ugyan nem nekem szólt, na de ez itt, nézd csak:
    .
    “…minden körülmények között van választás…”
    .
    - Van.
    .
    A tárgyalt személyek ilyen esetben választhatnak; vagy harcolnak egy szemét rendszer szemét, elrépázott haderejében, vagy agyonlövi őket valami fegyveres aberrált, és belevágja őket a legközelebbi folyóba, vagy elássa a holttesteket.
    .
    Szóval, itt nem az volt a választás, hogy valaki harcol a genyók oldalán, vagy nem, mi több, jól ellenáll. Hanem ez, amit írtam.
    .
    Ha édesapád tényleg ott volt abban a helyzetben, és aztán valóban meg tudott szökni (és miért ne, elképzelhető), annak természetesen örülök, jól tette. De hidd el, nem ez volt az általános, ő egy ritka, szerencsés kivétel.
    .
    Nézd csak meg, az összes szemét, népirtó, tömeggyilkos rendszerből (hitleri, sztálini, É- korea, vösös khmer, szaddam husszein, stb) alig van pár katona, aki meg tud szökni. Hogy miért, annak ezer és egy oka van, kezdve az általános és folyamatos állami terrortól az egyéni félelemkeltés és egzisztenciális fenyegetés állandó fenntartásáig.
    .
    Szóval, a dolog nem jellemző, soha nem is volt az.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  38. Elkeseritő,hogy itt is néhányan megpróbálnak maszatolni. Akkor mit lepődünk meg smitmárján meg a “sorsok házán?” (sic!!!!!!!) Ezért szerepel együtt ilanmór
    a nyirőpátyolgató párt frakcióvezetőjével a nemzeti vizeldében. Szégyen ,gyalázat ez az egész Azt hiszem ,hogy ez az ország tényleg menthetetlen . Nem kár érte.
    Lehet megsértődni ,meg tenni egy szivességet. Aki ebben a témában csak 99 %-os az gazember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  39. vikmeki
    Ez a téma idestova a rendszerváltás óta csak súlyosbodik.
    Nem lett egyértelműen kibeszélve, és rendbe téve a múlt.
    A vadhajtások mára megerősödtek.
    Antall József idejében nem vette senki komolyan az mdf-ben a Horthy korszakot szépítő emlékeket, sem a Csurka féle vadhajtásokat.
    Ez lett az eredménye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  40. ameza rosso
    2014. január 17. péntek
    21:34
    Azért arra kiváncsi lennék, hogy a Holokausz Központ vezetője Szabó György mit szól hozzá, mint valamikori aktiv Tzahal katona?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  41. bumburi

    Ez nem(csak) kibeszélés kérdése, normális embenél NINCS MIT RENDBETENNI!!! Az ,hogy Heine, Schiller, Beethowen és Bach népe ( egy-két alja segédkápó csürhével kiegészülve ) milliószámra gyilkol meg embereket , nőket,gyerekeket ,tehetetlen öregeket, és mindezt iparszerűen,halálgyárakban
    ez borzalmas . És igen Pol-Pot, Szaddám, és társaik is szörnyetegek , DE MINDEZ MOST HOGY JÖN IDE??? Mi a szándék ??? Nem kell úgy nyivákolni ,(vagy ajvékolni), hiszen máshol is történt már hasonló. ??? Vagy mi??? Tudjuk ….és….. hogy jön ez ide??? Nem itt kell sumákolni ,hanem odamenni februárban és együtt emlékezni a VÉR ÉS BECSÜLETTEL!!! Vagy hogy van ez , a franc a rohadt nácikba ,kivéve a ta apukádat ,mert az nem tudott megszökni?? Mégegyszer mondom aki akart az addigra már megszökött!!!!!
    Érdekes apám és a két nagybátyámnak is sikerült . Erős a gyanúm ,hogy azok voltak ott akik ott is akartak lenni. Meg hülyék is voltak . Jó kitörök, mondjuk a Széna térig, Oké. Eljutok a Városmajorig, oké és akkor mi van???
    Persze , az újvidéki “hideg napok ” is csak úgy véletlenül történt. Arról is a svábok tehetnek. Bumburi. Ezek nem egyszerű vadhajtások. Annál sokkal nagyobb a baj.
    És igenis itt is megjelent a relativizálás , a részleges mosakodás, a mihez képest? Hogy jön ide Észek Korea??? Az ész megáll. Na ,ezt a témát most be is fejezem. Akinek nem kell magyarázni ,annak minek??? Akinek meg kell annak meg úgyis hiába. Vége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  42. Za’Kant E-manual
    2014. január 17. péntek 21:07
    Nevezzük inkább áldozatnak őket is, a hős nem idevaló

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  43. Avi:
    .
    - Szabó györgy? Az semmi!
    .
    Hering józsef is CAHAL katona volt, nem is akárhol harcolt, most meg, tudod, mi. Azaz, nem most, hanem már nagyon sok éve.
    .
    Attól, hogy valaki az izraeli seregben harcoló alakulatnál szolgált, és megjárt pár háborút, ütközetet, attól még elkurvulhat, meghülyülhet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  44. vikmeki
    Én tökéletesen egyetértek Veled!
    Csak próbálok rájönni, hogy miért ilyen hülye ez az ország, hogy a “halálbiztos” tényeket is el akarja hazudni!
    Még egyszer meg kéne születnem, hogy ezt megértsem!
    .
    És ha már témánál vagyunk.. Majd azok lesznek a kiirtandók, akik ezekkel a mocskokkal nem értenek egyet?
    2006 óta ezt hajtom, és engem néznek hülyének!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  45. Vespasianus próbál kulturált lenni, nincs ezzel gond, csak alapvető fogalmakkal nincs tisztában… a németek Magyarországot megszálltál, aki pedig a megszálló erők csapataival együttműködik, pláne fegyverrel az oldalukon harcol, az mindenhol és mindenkor kollaboráns hazaáruló. Az nem érv, hogy “jöttek az oroszok”, egyrészt még szép, hogy jöttek, mikor hadat üzentünk és megtámadtuk őket, másrészt hogy jön ez ide? A magyar hadseregnek, és minden fegyveres alakulatnak az lett volna a dolga, hogy honvédő háborút folytasson minden eszközzel a megszálló náci csapatok ellen IS, és az oroszok ellen IS. (Mellesleg az oroszok többször jelezték: ha nem támadjuk meg őket, és megpróbálunk legalább kiugrani, békén hagynak minket, erről meg ennyit.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  46. Talán off, de erről az egészről az jutott eszembe, hogy a gondolat legalább olyan fontos, mint a tett. A tett csak következménye annak, amit gondolunk. Aki nem veszi vérkomolyan a saját és a mások gondolatait, az nem tudja majd sem felfogni, sem értékén kezelni a mások gondolatait és cselekedeteit sem. Aki gaz gondolatok ellen nem ugyanúgy áll ki, mintha azt máris gaztettek követték volna, az megágyaz ezeknek a gaztetteknek.
    Állítólag Edmund Burke XVIII. századi ír politikai filozófus mondta:
    “All it takes for evil to succeed is for a few good men to do nothing.”
    A gonosz sikeréhez elég, ha egy maroknyi jó ember nem tesz semmit.
    Ha jelmondatot kéne választani ennek az országnak, én ezt választanám.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  47. csak tunodom, vajon 2014-ben nincs ennel fontosabb problemaja a magyar embereknek….netan a haborus, politikai bunokert elitelt es kozossegbol kivetett nagy nevek utodai sok-sok penzt igertek a rehabilitasert….vagy csak sima tereles, hogy ekozben zavartalanul mutyizhassanak brutalis mertekben….az biztos, amiota orban szinre lepett, a magyar nepnek csak multja van, se jelene, plane jovoje nincs…meg jo, hogy nem kemia szakos volt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  48. Bojkottalni kell a CBA-t ! Gazdasagilag kell oket tonkre tenni az fajna nekik ! Baldauf egy rettenetes gumigerincu haracsolo!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  49. Ennek a vespniusnak kiosztottam egypár negatívot.
    Csak úgy zsigerből.
    ( A vége felé már olvasatlanul. Ma ilyen napom van.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (9 szavazatból)
  50. Bocs, ha esetleg már említette volna valaki, de azt mondta OV a paksi egyezségről az első nyilvános megszólalásakor, hogy “megszálltak már minket a németek is és az oroszok is” …
    Akkor miről van szó, kikkel akartak kitörni és ki ellen?
    Először megszálltak minket a németek, majd velük összefogva akartunk kitörtünk az oroszok ellen és most erre akarnak emlékezni? A németek akkor a szövetségesek voltak, ha volt egy közös ellenség, nem ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos