Ronai and Ronai
AMERIKAI

Erzsébetvárosban zaklatják az ellenzéket 2014. március 21. péntek 10:55 Forrás: AN, DK

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Erzsébetvárosban zaklatják az ellenzéket

Budapest – Orbán és Pintér rendőrsége áll a háttérben. Ha nem valódi rendőrök, akkor a helyzet talán még súlyosabb: a magyar rendőrség, amelyet az állampolgárok adójából tartanak fenn, azok pénzéből is, akik a hátuk közepére sem kívánják Orbán Viktort és romlott rendszerét,cinikusan  asszisztál ehhez a gyalázathoz.

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője csütörtökön tette közzé az alábbiakat:

Tegnap délután öt óra körül a VII. kerületi Hernád utcában, magukat rendőrnek megnevező, de civil ruhás személyek igazoltatták Dr. Oláh Lajos képviselőjelölt aktivistáit.

Az illetők szemmel láthatóan célzottan érkeztek a helyszínre, nyakukban lógott egy igazolványféle, de külön nem igazolták magukat.

Arról faggatták az önkénteseket, hogy miért csöngetnek be házakba, majd miután kiderült, hogy a kormányváltó összefogás jelöltjének dolgoznak, engedélyt követeltek rajtuk. Ezután igazoltatták is őket, a személyes adatokat – rádión beszólva a központba – ellenőrizték is. Majd az aktivistáknál levő felszerelést, szóróanyagokat ellenőrizték.

Végül útjukra engedték őket.

A Demokratikus Koalíció kikéri magának, hogy civil embereket zaklasson bármiféle hatóság, vagy az ő nevükben felbukkanó személyek. Az Orbán-rezsim ne próbálja még jobban megfélemlíteni az anyagilag és lelkében is megnyomorított embereket.

A DK tiltakozik az eljárás ellen, egyúttal felszólítjuk Pintér Sándor belügyminisztert, hogy vizsgáltassa ki az esetet. Ha rendőrök voltak az illetők, indítson ellenük eljárást, ha nem, akkor nyomoztassa ki, kik vegzáltak jogaikkal élő állampolgárokat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (34 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +52 ( 56 szavazatból)
Erzsébetvárosban zaklatják az ellenzéket, 4.8 out of 5 based on 34 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. “A Demokratikus Koalíció kikéri magának, hogy civil embereket zaklasson bármiféle hatóság, vagy az ő nevükben felbukkanó személyek”
    Elkésett a DK a tiltakozással!
    Amikor meghozták a jogszabályokat meg észre sem vették! Milyen jogosítványai vannak a TEK-nek,és a házőrségnek, rendőrségnek?
    A selejt bosszúja.
    Eső után köpönyeg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (45 szavazatból)
  2. 1950-et írunk, vagy mi a rossebb?? Igaz, nincs min csodálkozni ott, ahol a B közép a rendfenntartó és don sintér és don orkbanini dönt életről és halálról. MERT MÉG MINDGI HAGYJUK. Orwell meg forog a sírjban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (49 szavazatból)
  3. Aki bárminek mondja, de nem igazolja magát, az semmiképpen nem lehet hatósági személy. Az aktivisták hibát követtek el, és le kellett volna féényképezniük ezeket az embereket, mert bűncselekmény elkövetőinek tűntek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (39 szavazatból)
  4. Ja kerem, ha ok nelkul lehet zaklatni akarkit az utcan …. Akkor miert pont ez faj ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  5. Az állampolgárnak joga van viszont-igazoltatni az intézkedő rendőrt. Lehet kérni a szolgálati jelvényét, igyazolványát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  6. Eddig a “balliberális” álellenzékieknek nem volt probléma a fasiszta maffia-állam rendőrségnek becézett verőlegényeinek hétköznapi halandókat rutinszerűen zaklató gyakorlata ( pontosabban ez most se problémájuk ); amikor ők voltak hatalmon akkor se. Emberi jogi szerveztek – TASZ, Helsinki Bizottság stb. – bőségesen dokumentálták a fenti cikkben tárgyalthoz hasonló vagy még súlyosabb jogsértéseket, csak hát ott hétköznapi halandók az áldozatok; hadd hulljon a férgesük jó mágyár hozzáállás szerint… Söpredék ország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -14 (32 szavazatból)
  7. Kepen lathato 2 bunozo mindenben benne volt ami az elmult 20 evben tortent ! Ha ok egyszer beszelnenek csodat latnak ! Persze ilyen nem lesz hacsak ! Kell egy gerices fuggetlen ugyeszseg meg egy ket harom enekes madar bizonyitekokkal !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  8. Walla eleg egyszeruen ertelmezed a dolgokat , azzal nincs baj hogy a baloldalt is kritizalod csak tenyekkel tamaszd is ala kulonben nem leszel szimpi ha erted mire gondolok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  9. Leo Klein ( márc. 21. 15:03 ) :

    Miért? Az rendben van, ha nem pártaktivistákat, hanem csak úgy találomra, erődemonstráció, megfélelmítés céljából hétköznapi alattvalókat zaklatnak igazoltatás, “razzia” címén; motoznak meg, túrják fel a csomagjaikat mintha valami háborús zónában lennénk; vagy hogy vernek bilincsebe, rabláncra ellen nem álló előállítottakat, nem beszélve a hónapokig, vagy akár évekig tartó “előzetes letartóztatásokról”…? Ez ellen mikor szólaltak fel ( akár ellenzékben, akár kormányon ) a cikkbeli sértettek pártjai ( arról nem is beszélve hogy ugyan mitől baloldaliak; legfeljebb annyiban, hogy a domináns horthysta, hungarista közbeszédhez képest balra állnak, a se nem meleg, se nem hideg, sumák kispolgári mellébeszélésükkel ) …? Na persze szolgálunk és védünk… Csak ilyen egyszerűen tudom értelmezni a dolgokat; a tényeket illetően pedig, mint fentebb írtam bőséges dokumentációt lehet találni magyarországi emberi jogi szervezeteknél ( TASZ, Helsinki Bizottság ). Amúgy nem kell szimpatizálni minden bejegyzéssel, ez a külföldi website a Magyarországon egyre inkább kriminalizált szabad vita helye. Minden jót!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (21 szavazatból)
  10. Egyelőre.
    De később lessz végrehajtási joguk is.
    ( Villanyoszlop meg van bőséggel mindenfelé )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  11. Több, mint egy éve megírtam itt, hogy nincs az a pénz, amiért Orbán kiadná a kezéből a hatalmat. Ha kell, akkor csalni fog, ha kell, akkor erőszakot alkalmaz – számára nem az eszköz, hanem a cél a fontos. És azért ragaszkodik a hatalomhoz, mert annak elvesztése esetén kiderülnének „kormányzásának” olyan tényei, bizonyítékai, amiért legkevesebb kötél járna neki és koleszos társainak.
    .
    A lényeg, hogy a „választás” ebből a szempontból máris lefutottnak tekinthető – teljesen mindegy, hogy azt a választók bojkottálják, vagy sem, Orbánra szavaznak-e, vagy sem. Az átalakított választási rendszerbe a csalásnak oly sok lehetősége épült be, hogy az ellenőrzés majdnem teljesen felesleges. Az ellenzék két évvel ezelőtt vesztette el a „választásokat” amikor puhány módon szó nélkül hagyta Orbán „törvénykezéseit”. Most már lehet szaladni a szekér után, legfeljebb lihegés lesz belőle…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  12. Walla !
    Pihen a komp, kikötötték,
    Benned beszél a sötétség…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (16 szavazatból)
  13. [Leo Klein 2014. március 21. péntek 15:01 ]

    Nyugi. Al Capone sem főbűneiért pusztult el az Alcatrazban…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  14. Walla!
    Maradjunk annyiban, hogy igazad van. Én is tudom, mások is, milyen atrocitásokra célzol, egy hozzászólásban nem kell egzakt bizonyítékokat produkálni – nem is lehet.
    Arra vonatkozóan meg, hogy mi a baloldal, és mi a kispolgári langyos-víz nyavalygás, még inkább igazad van!
    És leginkább abban van igazad, hogy az AN egyelőre még a szabad vélemény nyílvánítás és a vita helye, és reméljük, az is marad!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  15. Milyen jól összebújtak, de ha már így tettek ragadtak volna össze örökre, úgy rendesen világ csúfjára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  16. Nahát!
    A Demokratikus Koalíció kikéri magának, hogy egy klerikál-fasisztoid diktatúra pont úgy viselkedik, mint egy klerikál-fasisztoid diktatúra.
    .
    Talán nem lenne cél- és elvszerűbb ennek a klerikál-fasiszta diktatúrának a létét és létének jogosultságát kifogásolni ???
    .
    Komolyan, nevetséges, amikor ez az “ellenzék” úgy bánik Orbán rendszerével, mint az a társasházi lakó, aki miután kivette a leveséből a zöldes színű pöcelegyet, a feleségének a fejét kiabálja le, de nem meri szóvá tenni, hogy a ház kétharmados többségével megválasztott közös képviselő ganédombot csinált a közös udvarból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  17. Oldberg! Nincs igazad. Az AN -ből engem rendszeresen kimoderálnak baloldali nézeteim miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Csűrhetjük, csavarhatjuk a dolgot a lényegen semmiféle manipuláció nem változtat: nyomorult, sokat szenvedett hazánk és annak jóhiszemű, hüle népe minden gátlást nélkülöző, kíméletlen, profi bűnözők kezére került 2010-ben. Hogy ezért az ellenzék és a választópolgár mennyire okolható, azt ma már értelmetlen boncolgatni. Egy valami vitathatatlan: bármilyen eszközzel is, de mindenképpen meg kell szabadulnunk tőlük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. Ide figyelj voronyezs ( esetleg rendőr, biztonsági őr stb. vagy b@szd meg és találva érzed magad? ); csak így online, ismeretlenül vagy ilyen nagy legény beszólni, sértegetni másokat, vagy a való életben is ilyen ” tökös csávó vagy “( ha rendőr vagy más “nagy menő” f@sz, akkor valószínűleg )…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos