Ronai and Ronai
AMERIKAI

A CBA üzletlánc és a neonáci mozgalmak 2014. január 17. péntek 14:14 Forrás: MEASZ, MTI

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A CBA üzletlánc és a neonáci mozgalmak

Budapest – A Főpolgármesteri Hivatal tavalyi támogatási keretéből 300 ezer forint támogatást kapott a Teljesítménytúrázók Társasága, amely a Budapesti Természetjáró Szövetség tagja. A társaság tavaly nyáron benyújtott pályázatában a Budapest Kupa túrasorozatra kért támogatást, ám valójában egy olyan megmozdulásra kérték és kapták a támogatást, amely a magyar fasiszták Várból történő kitörésére emlékeztek. Tarlós elvtárs hivatal most azzal védekezik, hogy a „pályázatukból nem derült ki, hogy a Kitörést is támogatni kívánják”.

A botrányt Schmuck Andor, a szociáldemokrata párt elnöke robbantotta aki szerint az eseményről készített “tavalyi fényképek egyértelműen bizonyítják, hogy ez a túra nem más, mint a szélsőjobb újabb, egyre kevésbé eltitkolt provokációja, nem természetbarát, hanem nácibarát fővárosi esemény”.

A szociáldemokraták követelték, hogy az eseményt töröljék a főváros által támogatott és hirdetett rendezvények közül, továbbá, hogy a főpolgármester indítson vizsgálatot azzal kapcsolatban, hogy ki és milyen módon élhetett vissza Budapest támogatásával.

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Pintér Sándor belügyminiszterhez fordultak az ügy kapcsán és a többi között ara is választ várnak, vajon milyen kapcsolatban áll a CBA bolthálózat a neonáci mozgalmakkal.

Pintér Sándor
belügyminiszter úr
részére
Budapest

Tisztelt Belügyminiszter Úr!

Szervezetünk tagjait aggodalommal tölti el, hogy fasisztoid, paramilitáns alakulatok
Magyarországon napjainkban egyre erőteljesebben szabadon szervezkedhetnek.
Az antifasiszta koalíció a II. világháborúban legyőzte szellemi elődeiket. Ez a tény az elmúlt négy évben, a fővárosban és környékén ezeket az erőket aktívabb tevékenységekre ösztönözte.
Érdeklődünk, hogy milyen információi vannak a 2014-es februári tervezett újfasiszta
eseményekről? Ön mit kíván tenni ellenük?
Kérjük, hogy szíveskedjék nyilvánosságra hozni az újfasiszta mozgalmak tagjainak nevét, adatait, az e mozgalmakat támogató, finanszírozó személyeket, szervezeteket, bankadataikat.
Több helyen fölmerült, ezért megkérdezzük: a CBA valóban kapcsolatban áll-e a hazai újfasiszta mozgalmakkal, ha igen milyen módon, támogatja-e azokat valamilyen formában?

Válaszát mielőbb várva, üdvözlettel

Hanti Vilmos, A MEASZ elnöke

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (29 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +32 ( 46 szavazatból)
A CBA üzletlánc és a neonáci mozgalmak, 4.7 out of 5 based on 29 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

62 Reader’s Comments

  1. pontosítok: ..velük összefogva akartunk kitörni az oroszok ellen ..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  2. Okos emberek írják,ha nem törnek ki akkor ott pusztulnak mind,ők biztos nem ismerik a harc feladását,amikor egy csapat belátja,hogy nem győzhet és a további harc sok ember életébe kerül,ezért kitűzi a fehér zászlót.A parancsnokokat nem sokat érdekelte a katonák sorsa,abban reménykedtek,így megúszhatják a hadifogságot és a felelősségre vonást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  3. Ez a tervezett tura és az öket támogató Fövárosi Önkormányzat és azok,akik még részt vesznek a támogatásban azt bizonyitják,hogy a szovjet katonák Budapest felszabaditásáért inditott akcó nagyon káros volt.Nagy kár,hogy a támogatók és a turán résztvevők nem élték át azt a szörnyüségeket,melyet a Budapest felszabaditásáért folyó harc borzalmát az ott élő embereknek át kellett élni.Hogy a szovjetenek Budapestet meg kellett ostromolni az egyenesen Horthynak köszönhető,aki belevitte országunkat ebbe a háboruba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  4. http://www.hir24.hu/belfold/2014/01/17/tarlosek-nem-tamogatjak-a-szelsojobbos-turat/
    Nem furcsa, mindig mosakodniuk kell a kontárságuk miatt – ez viszont inkább tudatos dolog volt, hátha nem veszik észre a sunyi turistáskodást…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. Ez a lókupec főmaffiózó nem fog válaszolni a levélre. Ő megteheti, mindenkit a markában tart, mindenkiinek ismeri a bűnlajstromát, ezért nem tudnak vele mit kezdeni. Ezért ő lett újra a Belügymin. , ezért titkosították 85 évre az olaj-ügyeket stb.
    Egyébként ezen a CBA-s hernyón is el tudom képzelni az SS egyenruhát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  6. Ja, Vaszilijj Vasziljevics Baldauf. Ez mekkora egy k….rva nagy párttag hernyó lehetett a 60,70-es években ,mint az Éjjel-nappali góréja a Blahán,ugyanis tényleg az volt. Minden a fejére van irva,ezekből is csak egy garnitúra van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  7. bumburi !
    Írod, hogy “Anatall József kormányzása idején nem vette senki komolyan a Horthy-korszak vadhajtásait…” Lássuk csak:
    .
    1./ Amikor Csurka megírta azt a hirhedt pamfletjét, és újságírók ezt Antall – mellesleg az MDF elnöke – szemére vetették, ő csak annyit válaszolt; “ez Csurka írói munkásságának a része”… Ez volt a legújabbkori magyar nácizmus nyitánya.
    2./ ‘92-ben, az október 23-i ünnepségen a Parlament előtti téren Göncz Árpád egykori antifasiszta ellenállót és ötvenhatos halálra-ítéltet, hatalmas árpádsávos zászlókat lengető egyenruhás nyilasok kifütyülték, megakadályozták az ünnepi beszéd elmondásában. Boross Péter belügyminiszter semmit nem tett ez ellen, sőt Bánó András Híradó főszerkesztőt, aki ezt leleplezte, kirúgatták az MTV-ből…
    3./ Jeszenszky Géza, az Antall kormány külügyminiszterénél – aki akkori főnökéhez [és egyben rokonához] hasonlóan történésznek nevezi magát – nagyobb Horthy-restaurátor kevés akad e honban…
    .
    Summa summarum, 3 a magyar igazság, a Horthy korszaknak miféle “nem komolyan vételéről” beszélünk, amikor ez az egész maga volt horthyzmus tudatos feltámasztása – a ma is tartó gyászos folyamatnak még . c s a k . a . k e z d e t e.
    .
    - És egy a ráadás:
    Ha jól emlékszem, a kenderesi Horthy temetés megszervezése és megrendezése Boross Péter belügyminiszter és Jeszenszky Géza (történész) külügyminiszter, “mint magánszemélyek” részvételével zajlott le – á’lá Antall kormány és MDF…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. bumburt
    Bizony málnaszörnek 1000% igaza van . Abban a bizonyos átkosban én nagyon ellenzékinek számitottam és alig vártam a rendszer végét, de az MDF-et első pillanattól kezdve nem szerettem . A ntallt sem. Az a pasas már akkor punnyadt ,dohos, elavult ( ÉS IGENIS) egy pitiáner ,súlytalan senki volt . Persze akkor és most is mihez képest? De ,hogy ennek a mai rémálomnak ő és a pártja ( Eszküzi moááááá. möszjő Debreczeni) ágyazott meg az hétszentség. Antallból és pártjából is áradt és bűzlött a poshadt Horthyzmus. Mit csináltak a mezőgazdasággal ,a kárpótlással , a privatizációval, A MÉDIÁVAL ( csúcs és nahlik, sugár ,liebmann,pálffy dzsi sztív stb….. , a nagymagyarkodás boross,, balsai ,lezsák ,maczó ágnes( csak utána lett kisgazda) király b.izabella, zétényi, dénes jános……. brrrrr, még rágondolni is…… Hidd el ezek nélkül ma orbán sincsen. Semmivel se voltak különbek , ha antall…… na inkább nem…. Azt hiszem ennyi bőven elég.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. Frigyesidoktor !
    .
    No igen, Görgey letette a fegyvert Paskijevics csapatai előtt, “akik ráadásul oroszok” voltak. Úgy, hogy ekkora árulást még nem látott a világ. Mert ugyebár, ha a több-évszázados elnyomást figyelmen kívül hagyva, akkor a Habsburgok előtt tesszük le a fegyvert és mondjuk a Radetzky-mars ütemére masírozunk ki a csatamezőről, az mindjárt más lett volna. Akkor Görgey a néhagyományban egy hős, ám így árulóvá degradált…
    .
    Ez a fordított ellenség-keresés azóta már hagyománnyá is vált, amelyből napjaink haladó hagyománya tápolálkozik.
    Itt van például a szomszédok, különösen a románok gyűlölete. A trianoni nemzetközi döntés egy, a Habsburgok oldalán, egyenrangú államként kiprovokált, majd megvívott és pechünkre vesztes – embermilliók haláláért felelős – világháború “eredményeként” darabolta fel, illetve le Magyarország részeit. Ebből a románoknak adták a legnagyobb részt, de még baráti partnerünk és szövetségesünk Ausztria is kapott egy picit belőlünk.
    .
    Na most, hagyományához híven a magyar néplélek kit gyűlöl a szívének a legrosszabb csücskében? Nem ám a földaraboló győzteseket. Mégcsak nem is az egykor a forradalmat leverő és velünk testvériesen 1867-ben kiegyező és baráti jobbjával minket aztán majd háborúba rántó sógorokat ( különben nem is kellett rántani, ment az már lélekből is, Ady is megírta) … Á nem. Hanem azokat a “galád románokat”, akik nem harcoltak Ausztria oldalán és képesek voltak annyi, több évszázados (osztrák-)magyar elnyomás után még elfogadni azokat a területeket, ahol úgy mellesleg még többségben is éltek…
    .
    Aztán meg ma, ha nyitottak is határok, hát akkor is adják vissza, nem baj ha oda megyünk, azt teszünk amit akarunk és vállakozhatunk, akkor is inkább harcoljunk tovább. A végetelneségig provokáljuk őket, mig azt vissza nem adják, ami a miénk…
    - Revansra gyűl az éji vad.
    .
    Megjegyzés:
    A Horthy érában – melynek a névadója egy császári tábornok [tengernagy] volt – és a rendszerváltás óta újra, még az aradi 13 ünnepét is, a romángyűlölet jegyében tartja a magyar . n é p l é l e k. Az nem számít semmit, hogy egyedül a bécsi udvar bíróságai hozták meg [amúgy a korábban a császárra eskűt tett] tisztek halálos ítéletét, szerinte azért is csak a román a felelős, és punktum.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Emlékeznek ezek az emberek , hogy miért halt meg Osztyapenkó ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Baldauf elvtárs a Csemege vezetésében de másként beszélt még. Akár a Bétexes Csizmadia elvtárs. Munkásőrök volak vajon?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Érdemes elolvasni ezt a linket.
    .
    http://hadtorteneti.blog.hu/2012/01/16/a_budapesti_getto_megmentoje
    .
    Ebből is látszik, volt igazam, amikor védelmembe vettem a Kitörés ártatlan áldozatait. Mert voltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos