Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szalai Ádám kitálal a Nagy Magyar Futballkamuról 2013. október 15. kedd 6:45 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szalai Ádám kitálal a Nagy Magyar Futballkamuról

Budapest – Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott támadója szerint a futballszerető embereket “itthon tíz-húsz éve átverik”, ugyanis olyan célokat fogalmaznak meg, amelyek nem reálisak.

“Megdöbbentő, hogy ilyenkor minden szakember egymás háta mögött mutogat egymásra, egyetlen olyan ember nem volt még, aki azzal állt volna a kamera elé: mondjatok nekünk egy vagy két olyan játékost, aki topcsapatban hétről hétre teljesít” – fogalmazott Szalai a kedden sorra kerülő utolsó, Andorra elleni világbajnoki selejtező előtt a telki edzőközpontban tartott sajtótájékoztatóján.

A rendkívül feldúltan nyilatkozó csatár hozzátette: “Az elmúlt húsz évben nem volt egy olyan kinevelt tehetség, aki európai topcsapatban játszik, de olyan edző sem volt ebben az időszakban, aki komoly eredményeket ért volna el külföldi élcsapatoknál. Itt a válogatottnál a meglévő játékosok alkotják a keretet, évek óta ugyanabból a tömegből válogatunk”.

Az amszterdami 8-1-es vereség kapcsán megjegyezte: “Megnézte valaki a holland és a magyar válogatott keretét? Összehasonlította, hogy a hazaiak milyen csapatokban futballoznak hétről hétre, és hogy nálunk mi a helyzet?” A Schalke 04 támadója szerint csak akkor indulhat meg a magyar futball fejlődése, ha kellőképpen elszánt és szakmailag felkészült szakemberek irányítják majd a munkát.

“A magyar válogatottnak olyan kapitányra van szüksége, aki kőkeményen, reggeltől estig veri a fejünket és olyan szakmai tudással rendelkezik, mint amilyet én megéltem Mainzban. Ott egy közepes vagy talán még annál is gyengébb kerettel rendelkeztünk, de az edzőnk nagyon nagy tudással rendelkezett” – mondta a támadó, aki szerint a mostani selejtezősorozatban elért jobb eredmények, mint például a törökországi 1-1, sokkal inkább a szerencsének volt köszönhető, semmint a fejlődésnek.

Szalai hozzátette, nem ért egyet azokkal, akik a sikertelenséget a körülményekre vagy éppen a pénztelenségre fogják: “Annyira le vagyunk maradva a képzésben, hogy az valami elképesztő. Az elszántság és a fejlődni akarás hiányzik, aki tanulni akar, az nézze meg, hogyan működnek az európai topcsapatok. Ebből fog a magyar válogatott élni, nem most, 25-27 évesen fogunk megtanulni futballozni.”

A támadó elmondta, hogy véleményét Csányi Sándorral, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökével is megosztotta: “Szörnyű, hogy ezt 25 évesen nekem kell elmondanom, évek óta benne volt a fejemben, egy nyűglődés volt számomra, de ne hülyítsük tovább egymást!”

Szalai hozzátette: őszintesége miatt is valóban voltak súrlódások közte és az Amszterdamban lemondott Egervári Sándor szövetségi kapitány között, ugyanakkor a kedden az andorraiak elleni összecsapáson Csábi József rendelkezésére áll.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (14 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +18 ( 18 szavazatból)
Szalai Ádám kitálal a Nagy Magyar Futballkamuról, 5.0 out of 5 based on 14 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. Nocsak nocsak! csak megnyílnak a szájak!És tényleg szégyen, hogy pont egy játékosnak kell bilit borítani!
    Orbán koma!Ehhez mit szólsz? Száműznéd ha tehetnéd, ugye?
    Ne tedd! Építgesd nyugodtan tovább a stadionokat. Marad a gyerek ha játszik… Mi meg fizetünk, mint a katonatiszt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  2. A “futball öszödi beszéde” Szalay Ádámnak annyi. Tündérországban nem szeretik ha valaki elmondja az igazat. De előbb utóbb helyre rakják Aterpatert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  3. Na azért Szalay is csak akkor merte kinyitni a száját, amikor már ő is nyakig benne volt a kakiban. Amikor korábban Huszti Szabolcs megjegyzéseket tett a válogatottra, akkor szinte senki nem állt ki mellette, Szalay is szép csendben sumákolt. Sokszor megírtam már, hogy ez az egész őrült focimizéria, és a számolatlanul beleömlesztett milliárdok semmit nem érnek, ha nincs tömegsport. A magyar edzők pénzféltésből kiutálták a külföldieket az országból, mondván az ő stílusuk nem illik a magyar focihoz. Hát nem is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  4. “Szalai hozzátette, nem ért egyet azokkal, akik a sikertelenséget a körülményekre vagy éppen a pénztelenségre fogják: “Annyira le vagyunk maradva a képzésben, hogy az valami elképesztő.”
    Puskásék a grundon talán még edzői utasításokat sem kaptak – attól még világhírűek lettek, mert imádtak focizni és nem a nagy pénzt látták meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  5. Most olvastam Huszti Szabolcs egy régebbi nyilatkozatának felelevenítését:
    -
    http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131015_Emlekezzunk_Huszti_Szabolcsra#rss

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. Remélem Szalainak lesznek követői. Gondolom sokan vannak még, nem csak a futball világában akiknek van mondanivalója és hozzáfűznivalója Orbán és a Fidesz banda eszetlen országlásához. Valóban itt az idő, hogy kinyíljanak a bezárt szájak és elnyomják Orbán választási kampány rikácsolását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  7. Minden tiszteletem Szalaié. Jellemző, hogy egy külföldön játszó játékos és nem az MLSZ felelős vezetői nyilatkoztak. Nem hiányolom, mert elvileg nem az Ő dolga, de a sikeres meccsek után értékelő Orbán is elbűjdokolt. Az is jellemző, hogy sajtótájékoztatón milyen lehangoló újságírói kérdések hangzottak el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  8. valaki vagy tud focizni és van érzéke a gömbhöz, vagy nem.
    itt el is dőlt az egész.
    pénzzel nem lehet pótolni.
    utóbbiak vannak ma többségben, de a magyarnak ez kell,
    az orbán féle pszichopata lózungokkal fűszerezve
    10 millió politikus és 10 millió futballista országa
    lehet vergődni, hogy aranycsapat, de az csak egyszer volt, 70 éve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  9. Ó, Ádám, köszi, nagy zember vagy. Meg őszinte is, és feldúlt.
    .
    Feldúltságodban, és őszinteségi rohamodban (ami csak most jött elő) nem akarod szégyenedben visszaadni több százmillió forintod, amit még orkbánisztánban kaptál, meg a luxusautód és lakásod, mit ebből a meg nem érdemelt jövedelemből tarháltál össze?
    .
    Nem zavar, hogy egy semmihez nem értő nyikhaj kölök vagy, de már multimilliomos, és teljesen érdemtelenül lettél ennyire gazdaggá téve?
    .
    Hogy vannak olyan, valóban sikeres sportolók és sportágak még mindig az országodban (nehézatléták, karate, judo, stb)), melyek francot se kapnak, a sportolók, bajnokok lényegében magukat tartják el?
    .
    Elmész te a francba, ádám, és ne hisztizz, mint egy qrva. Egy szavad sem őszinte. Mások zsírján gazdagodtál meg, teljesen érdemtelenül, most meg itt rinyálsz, mikor iszonyúan pofán vágott a valóság.
    .
    Nyikhaj vagy te is, nem több.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (20 szavazatból)
  10. Ez a “kitálalás” egyébként azért is gyalázat ennek a senkinek a részéről, mert elismeri, hogy ennek az egész mocsokságnak ő maga is aktív résztvevője és haszonélvezője volt. Már huszonegykétévesen.
    .
    Nem csak hogy nem helyes egy ilyen nyikhajt érdemtelenül ennyire gazdaggá tenni, de az is van, hogy csak akkor produkál egy műkiborulást, amikor mindenki nekimegy.
    .
    Csak magát védi, ennyi az egész, nem őszinte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (21 szavazatból)
  11. Kedves Eldard. Lehet, hogy nyikhaj Szalay Ádám, de nem itt keresi a pénzt hanem külföldön, és (sajnos) ennyi a piaci értéke. Nem akarom védeni, mert én sem értek egyet azzal, hogy emberek ennyi pénzt keresnek egy játékkal, de ezért nem őt kellene fikázni, hanem azokat akik kifizetik neki ezt a pénzt. Ja, hogy csak most merte kinyitni a száját. Ő LEGALÁBB KINYITOTTA! 3 nap múlva el is felejtik és megy minden a maga útján. Kitűzik, hogy 2022-ben a Magyarok megnyerik a vb-t, ide a lóvét. A sok idióta meg benyalja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  12. Mondjuk Szalai nem Orkbánisztánban lett milliomos, hanem a Schalkéban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  13. Nem orkbánisztánban? OK, lehet hogy igazatok van, a nagy pénzeket nem ott szedte össze. De nem ott kezdte “karrierjét”? Az első sok milliót nem, ott tarhálta össze ezzel a “tehetséggel”?
    .
    És ha ez rá esetleg nem is áll meg, mennyi olyan “kollégája” van, akikre a leírásom pontosan ráillik?
    .
    Rémes, hogy kikbe – mikbe fektetik orkbánisztánban a pénzt. Mondjuk, ez korábban sem volt másképpen, és nagyon sok tehetséges sportoló azért nem válhatott profivá, mert NEM a tetvedék magyar focit művelte. Nagyon sok karatés, birkózó, nehézatléta lett így elfelejtve, érdemtelenül mellőzve.
    .
    Klubok mentek tönkre, zártak be, mert egy ki…szott fillért nem kaptak- kapnak az államtól, vagy a helyi önkormányzattól, pedig lelkes, erős srácok jártak az adott klubba. Amatőr versenyeken bizonyítottak is- míg tudták saját pénzből fizetni a versenyek, utazások költségeit. De aztán leálltak, és annyi.
    .
    Ezek a nagy tehetségű fiatal “focisták” meg már huszonegykétévesen olyan gazdagok, hogy besz…rás, és nézzétek meg, mit művelnek. Meg hogy ezekbe öli a pénzt az állam, ahelyett hogy támogatná – ismétlem, TÁMOGATNÁ, nem “eltartaná”, vagy “kitömné pénzzel” az erre valóban érdemes klubokat.
    .
    Orkbániszátn.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  14. És még valami:
    .
    - Ha ez a kölök annyira el lenne keseredve, meg ilyenek, akkor most szépen fogná a cuccát, és örökre otthagyná ezt a “válogatottat”, soha többbé semmit el nem fogadna tőlük.
    .
    Aztán, az összes addig neki juttatott nagyon sok milliót, amit a “válogatott szerepléséből” kapott, felajánlaná valamilyen északnyugat- európai alapítványnak, és kész (azért ény- európainak, mert ott nem nyúlják le az alapítványi pénzeket, hanem azokhoz kerül, ahová szánták).
    .
    De nem ezt fogja tenni, hanem továbbra is vállalja sz összes meccset, égeti magát, országát, és kapja érte a milliókat.
    .
    Menjen ez is oda, ahová azt most én gondolom. Tényleg nem értem, az ilyenek hogy tudnak tükörbe nézni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  15. Eldrad, sok mindenben igazad van, de Szalay 17 éves srác volt, amikor – szüleivel – Németországba távozott, és a VfB Stuttgartban futballozni kezdett. Onnan került 2007-ben a Real Madrid Castilla-hoz (!), vagyis, a második csapatához. A RM 2010-ben kölcsönadta a Mainz-nak, majd 2013-ban eladták a Schalke 04-nek, vagyis. egy BL-résztvevő német élcsapatnak. Az, hogy egy jól teljesítő profi focista euró-milliókat keres, lehet kifogásolni, de akkor ugyanez vonatkozhat a teniszezőkre, vagy a hollywood-i filmsztárokra is. Ők mind-mind a globális szórakoztatóipar kiváló teljesítményt nyújtó “szakmunkásai”, és a piac ennyire értékeli teljesítményüket. Szalay Ádám kiváló profi futballista. Szerintem joga van véleményt mondani saját sportágáról. Korábban megtette ezt pl. Huszti Szabolcs is, igaz, ő a válogatottságot is lemondta. Szalayt nyilván az is befolyásolta, hogy például egy profi focista ázsióját (árát, fizetését) az is meghatározza, hogy szerepel-e a nemzeti válogatottban (még akkor is, ha az történetesen a magyar válogatott). Nem rajta kellene a port elverni!
    .
    P.S. Szalay nem rokonom, nem ismerősöm… :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  16. @commandante: Huszti 2010. szeptember 3-én szerepelt utoljára a válogatottban Stockholmban, a svédek elleni meccsen (0-2). Ezt követően írta meg levelét, és távozott. Szalay 2010. szeptember 7-én Moldova ellen (2-1) játszott egy félidőt, azt megelőzően 2 alkalommal kapott lehetőséget 6, illetve 11 percet csereként. Kellő tapasztalatok híján, “zöldfülű” újoncként nem volt elvárható tőle, hogy kiálljon Huszti mellett!
    .
    P.S. Szalay nem rokonom, nem ismerősöm… :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. OK, adást vettem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  18. Nekem az a véleményem, hogy Szalai Ádám, jobb lenne ha befogná a száját, és megpróbálna focizni, ahelyett hogy a tehetségtelenségét, nyilatkozatokkal palástolná, ha meg nem megy a foci (már pedig nem megy) akkor jó lenne ha vissza fizetnék az eddig felvett milliókat, a semmiért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Hajráf Magyarország, hajráf Cusi! 2014. március 10. hétfő

Lázár János aggódik a zsidók miatt 2014. február 26. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos