Ronai and Ronai
AMERIKAI

Dagad a pozsonyi magyar nagykövet botránya 2014. február 25. kedd 13:29 Forrás: bumm.sk

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Dagad a pozsonyi magyar nagykövet botránya

Budapest, Pozsony – A megyei önkormányzati üléseket rendszeresen bőrfejű smasszerekkel levezénylő Marián Kotleba és Balogh Csaba pozsonyi magyar nagykövet találkozójából lassan nemzetközi botrány kerekedik. A találkozóra múlt csütörtökön került sor.

A Pravda felidézi, hogy a találkozót követően a a besztercebányai megyefőnök akként számolt be a megbeszélés tárgyáról, hogy a magyar nagykövettel a “növekvő cigánybűnözésről” tárgyalt. Kotlebáék az erről szóló hírt a megye honlapján is közzétették. A magyar külügyminisztérium ugyanakkor közleményben cáfolta, hogy ilyesmi elhangzott volna.

A Bummnak Szabó József, a pozsonyi magyar nagykövetség sajtófelelőse pénteken határozottan cáfolta, hogy a „cigánybűnözésről” tárgyaltak volna. Ezzel kapcsolatosan kérték a megye sajtóosztályát, hogy a honlapon pontosítsák az információt, ám erre azóta sem került sor. A megyei önkormányzat nem reagált a Pravda erre vonatkozó kérdésére.

A nagykövetség tájékoztatása szerint valóban szóba került a romakérdés is, azonban nem ilyen kontextusban. A nagykövetség szerint a „roma közösség integrációjának komplex társadalmi megoldásairól” tárgyaltak. Kotleba közismert romaellenes megnyilvánulásairól, elsősorban ennek köszönhetően vált népszerűvé, és nyerte meg ősszel a megyei elnökválasztást.

A lap megszólaltatta Auxt Ferencet, a Magyar Közösség Pártjának megyei képviselőjét, aki nem tartja szerencsés dolognak, hogy a megyei elnök és a nagykövet közti tárgyaláson szóba került a téma, úgy véli, az nem erre a szintre való. Hasonlóképpen vélekedik Michal Bagačka, a Smer-KDH koalíció megyei képviselője is. Szerinte olyan problémákról kell tárgyalni, amelyekhez a megyei önkormányzat kompetenciákkal és jogkörökkel rendelkezik, márpedig a “nem romák, hanem a nem alkalmazkodóképes polgárok kérdésköre” nem ilyen, véli Bagačka.

A Pravda beszámol Mesterházy Attila álláspontjáról is, az MSZP elnöke elfogadhatatlannak tartja, hogy Magyarország szlovákiai nagykövete “nyíltan magyar- és cigányellenes, fasiszta eszméket valló és hirdető” politikussal találkozzon és folytasson megbeszélést. A külügyminisztérium szerint a pozsonyi nagykövet hivatalból tárgyal a megyevezetőkkel

A Pravda megkérdezte Michal Horský politológus véleményét, aki szerint több, mint szokatlan, hogy egy nagykövet megyei elnökkel tárgyaljon ilyen specifikus kérdésekről, mint a roma kérdés megoldása. Szerinte az ilyen kérdésekről azonos szintű partnereknek kell tárgyalniuk.

Az ügyről a Sme is beszámolt hétfőn, “Kotleba Magyarországon is provokál” címmel, mondván, a besztercebányai megyefőnök a magyar nagykövettel oldaná a “cigánybűnözést”.  A lap azt is kiemeli, hogy Kotleba pártja zöld színű pólóját viselte a magyar nagykövettel folytatott találkozóján, melyen ott figyel a fasiszta Hlinka-gárda kettős keresztje. A lap idézi a 444.hu-t, mely szerint Balogh azt állította, hogy Szlovákiában a “cigánybűnözés” fogalmát másként értékelik, mivel korábban a miniszterelnök és a belügyminiszter is használta a kifejezést.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (13 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +20 ( 26 szavazatból)
Dagad a pozsonyi magyar nagykövet botránya, 4.7 out of 5 based on 13 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

11 Reader’s Comments

  1. Nálunk minden dagad, mint a lufi, majd elpukkan és nem történik semmi.
    Itt bármit lehet tenni és mondani.
    .
    A reakció heves, majd elhalkul és megszűnik, mintha semmi sem történt volna, és az élet egy erkölcsi szinttel lejjebb folytatódik.
    .
    Mert mindig van lejjebb!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  2. Összenő ami összetartozik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  3. Minden nagykövetet meg lehetne vizsgálni, hogy kikkel, milyen szervezetekkel tart fenn kapcsolatot, mert az elmúlt 4 évben ezek az emberek nem öregbítették M.o jó hírnevét. Azt a keveset sem ami még volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (20 szavazatból)
  4. A Balogh-Kotleba affér egyik kirobbantója a Paraméter nevű szlovákiai magyar hírportál volt: itt jelent meg a Csehszlovák Kém írása, melyet érdemes elolvasni.
    A Paraméter egyébként talán az egyetlen olyan szlovákiai magyar hírportál, amely kritikus vélemény fogalmaz meg az Orbán-rendszer ellen.

    http://www.parameter.sk/blog/csehszlovak-kem/2014/02/21/magyarorszag-hivatalosan-neonaci

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  5. No, persze lehet dumálni hogy nincs “növekvő cigánybűnözés”, de sajnos van. Jó annak, aki cigányt csak fotón látott. Duma csak duma marad, visszont megoldás kell. És mennél később, annál roszabb lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  6. bumburi
    2014. február 25. kedd
    20:14

    Azaz, tudok olyat aki milliárdos anyagi károkat és mérhetetlen erkölcsi károkat okozott Magyarországnak, nem is először. Kijátssza még az őt eltartó Fideszt is.
    .
    Orbán hülye ahhoz, hogy a beosztottjai trükkjein átlásson, ő csak a kicsiket és a gyengéket tudja rugdosni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  7. no ezt nem régen kaptam . emailban valahogy meg értem a hozzá állásukat

    http://dotoho.blog.hu/2013/12/12/igy_kezeld_a_helyi_nacid

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. gizda gerszon
    Nagyon fáj kimondanom, (de már kb.22 évvel ezelőtt megtapasztaltam), hogy a csehek mindenben mérföldekkel előttünk járnak.
    Demokrácia ,inteligencia, kulturáltság szolidáris képesség és a többi amit kihagytam
    Előnyük behozhatatlan, főleg ha közeledés helyett a távolodás technikáját választjuk.
    (gerinc derékszögben, fej a homokban)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. fejlődik a neonácizmus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Akép tanusága szerint nagy volt az egyetértés a kettö személy között.Ez igy lehetett a szoban forgó témát illetően is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Szavazatokert ment kuncsorogni a FideSS-nek, mindegy kitöl, ugysem lehet ellenörizni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos