Ronai and Ronai
AMERIKAI

Rasszista politikussal tárgyalt a magyar nagykövet 2014. február 22. szombat 10:59 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Rasszista politikussal tárgyalt a magyar nagykövet

Budapest, Pozsony – Magyarország szlovákiai nagykövete nyíltan magyar- és cigányellenes, fasiszta eszméket valló és hirdető politikussal találkozott és folytatott megbeszélést. Balogh Csaba, Magyarország pozsonyi nagykövete február 20-án látogatást tett a magyarellenes nézeteiről is hírhedt, szélsőségesen nacionalista és rasszista Marián Kotlebánál, Besztercebánya megye elnökénél.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke közleményben tiltakozott. Szerinte Martonyi János külügyminiszternek azonnal világos és egyértelmű válaszokat kell adnia az ügyben felmerült kérdésekre. Többek között arra, hogy Balogh Csaba lépését előzetesen egyeztetett-e a Külügyminisztériummal, a miniszter tudott-e a találkozóról, illetve milyen következménye lesz ennek a közfelháborodást okozó, a határon túl élő magyarok érzéseit és érdekeit sértő lépésnek.

A Külügyminisztérium korábban pénteken azt közölte, hogy a pozsonyi nagykövet hivatalból tárgyal a megyevezetőkkel, ezért találkozott Marián Kotlebával is. A szlovák Parameter honlap péntek reggel számolt be arról, hogy a besztercebányai megyei önkormányzat weboldalán közölte: Balogh Csaba és Marián Kotleba “párbeszédet folytattak egy jövőbeli találkozóról is, amin az egyre növekvő cigánybűnözést vitatnák meg, melyre mindkét fél alapvető problémaként tekint”.

Marián Kotleba a szélsőségesen cigányellenes, szélsőjobboldali Mi Szlovákiánk Néppárt színeiben nyerte meg 2013 novemberében a megyei választásokat Besztercebánya megyében – írta a Parameter. A Külügyminisztérium ezzel összefüggésben úgy tájékoztatott, hogy a nagykövet és a megyefőnök a szomszédos magyarországi és szlovákiai régiók problémáiról és a két ország közötti együttműködés lehetőségeiről egyeztetett. A megbeszélésen egyebek mellett szóba került a romák társadalmi integrációjának kérdése.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 15 szavazatból)
Rasszista politikussal tárgyalt a magyar nagykövet , 4.7 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Gábriel arkangyal

    A Parameter beszámolója magyar nyelvű. Ha tisztességes, objektív és jó magyarsággal megírt cikkekre vágyunk, érdemes a határon kívüli magyarul vagy magyarul is író lapokat/honlapokat (is) meglátogatnunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  2. Ne csodálkozzon senki. Össze nő, ami összetartozik. A gyöngyösi, fideszes polgármester puszi pajtása Vonának. alá is írt neki. Ezek szerint egyetért a Jobbik politikájával. Mondja meg valaki, mi a különbség egy szlovákiai magyar- és cigányellenes párt, és egy magyar, idegen- és cigányellenes párt között. Egymást utálják, meg az eu-t, meg a cigányokat. Az európai parlamentben egymást támogatják. A magyar nagykövet, meg tárgyal velük, együtt szerepelnek. Ez a magyar hivatalos álláspont. Az ilyen pártokkal kell Orbánéknak tárgyalni, hogy oldják meg a cigány- és magyar kérdést Szlovákiában. Ehhez csak gratulálni lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  3. Raszputyin
    Magyarország narancsba borult már az előző választáskor, azóta az önkormányzatokban szépen, összefogottan együtt is működnek a fideszesek és a jobbikusok.
    Mint mondá az ottartunkbejégerdr is – úgy az önkormányzatokban is ez megy, betartanak, ha a város pusztul sem gond.
    Nagyban dettó – az ország, a haza rombolása, kirablása, lejáratása sem számít ezeknek a mély magyar hazafiaknak, a koleszos fiúk, a Köz(gép)társaság vezetői és az óvó tekintettel felneveltek összetartoznak, csak amit a Fidesz nem mondhat ki, azt kimondhatja a Jobbik, EU-s zászlókat is égethetnek és dobálhatnak ki a Parlament ablakán – de közben nyomulnának az EP-be.
    Remélem májusban az ilyeneket nem szavazzák be az emberek az EP-be, hogy égethessenek bennünket ilyen bugrisok, várják a pénzt közben pedig köpködnek rájuk – ez nagyon szégyenletes lenne ránk nézve is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  4. Na, ez a hét slusszpoénja; két ősellenség, a szlovák és a magyar fasizmus ( az utóbbi elméletileg el sem ismeri az előbbiek államát ) képviselői a cigányok elleni gyűlöletben ( illetve az antiszemitizmusban ) persze azért tud közös platformon állni. Azért Szlovákia annyira nem retardált ország mint Magyarország, nincs diktatúra és a fasisztáknak sincs akkora támogatottsága. Nem beszélve arról hogy az életszínvonal is valamivel jobb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  5. Ez a kotlós-kotleba fasiszta férek a felvidéken a jobbigotnak a megfelelője, ott is a cigányellenességből akarnak megélni mint itteni megfelelőjük, csak annyi különbséggel hogy ott plusz még magyarellenesség is társul a neo-náci gyűlöletbizniszhez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  6. Csakén.
    .
    Egy részlet a kommentedből:
    .
    „…csak amit a Fidesz nem mondhat ki, azt kimondhatja a Jobbik, EU-s zászlókat is égethetnek és dobálhatnak ki a Parlament ablakán – de közben nyomulnának az EP-be.
    Remélem májusban az ilyeneket nem szavazzák be az emberek az EP-be…”
    .
    De bizony be fogják őket szavazni, sőt! Éppen azt a nyomorultat fogják, aki – mivel számára elviselhetetlen látvány volt az EU-s zászló a mi parlamentünkben – saját forradalmi kezével dobálta ki azt a parlament ablakán, hordta be a WC-be (csak jelzem, a kövérgárda valahogy nem nagyon tevékenykedett ez ellen). Aztán majd havi néhány ezer eurós fizetésért fog négy évig „szenvedni” az oly annyira gyűlölt Brüsszelben. Aljaember. Próbálná ezt meg mondjuk egy orosz képviselő megcsinálni Putyin egyik szövetséges országának zászlajával. Lenne hirtelen nagy felfordulás (lásd a Pussy Riot kalandjait a dalban elmondott bírálatok miatt) Orbán viszont valószínűleg elnézően mosolyog és dörzsöli a kezét. Itthonra jó ez a kis performansz, Brüsszelben meg hadd köhögjenek (ha egyáltalán és nem csak legyintve hozzáírják a többihez).
    .
    De hát ilyen ez a világ. Nem is az a baj, hogy ilyenek „képviselnek” minket a világban (meg a hasonszőrű magyar diplomaták), hanem az, hogy az EU parlamentben fogadják őket. Nem tudom, mi a hivatalos protokoll ilyen esetekben, van-e valamiféle „házbizottság” az EU parlamentben, aminek joga lenne azt mondani, ezt az embert (és az egész országát, vezetőjével együtt) nem látjuk szívesen, jelöljenek valaki mást. Jó lenne, mert az talán valamiféle halvány jelzés, egy alig észrevehető szemöldökráncolás lenne. Nem mintha ez Orbánnak bármit is számítana. De nekünk igen, mert talán azt is jelentené, ránk, erre az alig 10 millió emberre is figyelnek.
    .
    Mi mindig az EU-tól, az USA-tól várunk segítséget, intézkedést. Csak egyet nem veszünk figyelembe. Nem vagyunk tétel. Sanghaj lakossága 22 millió, Pekingé 20. New York 21,5 millió, London 9,5 (mint Magyarország), Párizs az elővárosokkal 12 millió. Egy-egy város, egyenként több lakossal, mint Magyarország (még akkor is, ha ideszámítjuk a külhoniakat is). Ha ezekben a városokban politikai ribillió támad megmozdul értük a világ? Egy fenét. Oldja meg mindenki a maga baját, a világnak is meg van a magáé. Mi sem érdekeljük az EU-t. Hülyék a vezetőink? A mi bajunk. Utáljuk az EU-t? Ők is minket. Csak hát a szövetség, ugye. Bekerülni sem volt könnyű, kirakni sem egyszerű. Nem is fognak. Csak egy kicsit szigorúbbra veszik. Ami kötelező, megkapjuk, de tovább semmi jópofizás, jutifalat. 10 millió magyar, oldd meg a saját magad kreálta problámáidat.
    .
    Egy másik mondat a hozzászólásodból:
    .
    „Magyarország narancsba borult már az előző választáskor…”
    .
    Abba bizony és azóta is úgy működik minden egyes önkormányzat kicsiben, mint az ország egésze. Jómagam egy 9-10.000 körüli lélekszámú nagyközségben lakom. Bölcs önkormányzati vezetőink még a Gyurcsány-Bajnai igában senyvedve kötvényeket bocsátottak ki, persze svájci frank alapút (ha már az akkori ellenzék vezére erre bíztatta őket) 1,5 milliárd forint értékben. Ami a baj, hogy konkrét célok, tervek nélkül. Csak úgy, mert az olyan trendi volt. Má’ nehogy mi ne tudjunk kötvényt kibocsátani, he!
    .
    Ami gond. Kötvények ki, pénz be, de – mint az elébb említettem – konkrét célok, tervek sehol. A befolyt összegből 1,1 milliárd mind a mai napig lekötve hever a bankban és a kezdeti 140-150 forintos svájci frank árfolyam mára bizony karmolja a 240-et. Vagyis jó 60%-al ment fel a tartozás(unk). Amit vissza kell fizetni, de egy féltégla nem sok, annyi sem került belőle. Persze Orbán majd átvállalja (mi az neki) és majd rajta keresztül fogjuk visszafizetni. Mi!
    .
    Ez van itt kicsiben. Mintha az egész ország ezt játszaná nagyban.
    .
    Ezeken segítsen az EU, az USA?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  7. steve roby: telitalálat, mi itt a valóságot próbáljuk meglátni. Minimum 4-8 év kell, hogy Orbán is meneküljön. De ha egy csepp esze lenne most tűnne el, mint az a Jani-kovács, valami pálmafás helyre. Hatalom nélkül, de még élhetne gazdagon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

Vona Karcagon nem volt rasszista 2014. március 24. hétfő

Lázár János aggódik a zsidók miatt 2014. február 26. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos