Ronai and Ronai
AMERIKAI

Feri újból üzent Attilának és Gordonnak 2013. október 25. péntek 13:19 Forrás: AN

  • Hozzászólások(100)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Feri újból üzent Attilának és Gordonnak

Budapest –Újabb fordulat az Összefogásnak nevezett szomorújátékban. Ezúttal is Gyurcsány Ferenc gondoskodott arról, hogy ne unatkozzanak a közélet iránt még érdeklődő magyarok.

A Demokratikus Koalíció elnöke a Facebookon írt levelet Mesterházy Attilának, és Bajnai Gordonnak. Arra kéri őket, nyissák ki a már lezártnak nevezett megállapodást, lépjenek vissza mindketten. És maguk helyett nevezzenek meg egy harmadik miniszterelnök-jelöltet. Gyurcsány azt is felajánlotta, ha a demokratikus ellenzék összefogásának ő lenne az akadálya, akkor még a képviselő-jelöltségről is hajlandó lenne lemondani.

Gyurcsány Ferenc levele Mesterházy Attilának és Bajnai Gordonnak

Kedves Attila és Gordon, Kedves Barátaim! Értem, hogy miért váltott ki szenvedélyes vitát az október 23-i tüntetésünk. A történtek után ez a vita valószínűleg elkerülhetetlen volt, de gyanítom, hogy ez nem visz bennünket előre. Talán érdemesebb a jövővel foglalkoznunk. Én úgy látom, hogy a választók egy jelentős része és persze egyes ellenzéki mozgalmak és pártok, köztük a Demokratikus Koalíció nem abban vitázik az MSZP-vel, illetve az E14-PM-el, hogy szükséges-e az összefogás, hanem kizárólag abban, hogy annak a lehető legszélesebb körűnek kell lennie. Ez az igényünk abból az egyszerű felismerésünkből fakad, hogy az Orbánnal szemben álló demokratikus sokaságot ma nem fedi le e két illetve három párt szövetsége. Pontos számokat ugyan nem ismerek, de biztos vagyok abban, hogy minimum több százezer főről van szó. Márpedig ma éppen ennyi szavazó támogatása hiányzik ahhoz, hogy beérhessük a Fideszt.

 

Szerintem Ti is érzitek, hogy a létrehozott MSZP-E14-PM választási megállapodás nemcsak hogy nem eredményezte az ellenzéki szavazók minden korábbit meghaladó mozgósítását, hanem éppen ellenkezőleg, nagyon sokakban csalódást keltett. Ezért ebben a helyzetben szerintem nem tehetünk mást, mint hogy visszatérünk az eredeti koncepcióhoz, azaz megpróbáljuk létrehozni a köztársaságpárti, demokratikus ellenzéki blokkot. Egy miniszterelnök-jelölttel, egy közös listával és közös egyéni jelöltekkel.

 

Arra kérlek benneteket, hogy vizsgáljátok felül megállapodásotokat. Valamelyikőtök vagy mindkettőtök lépjen hátra, és ha kell, nyissatok utat egyetlen közös miniszterelnök-jelölt számára. Mondhatjátok, hogy én ezt könnyen mondom, mert nekem sem lehetőségem, sem ambícióm nincs miniszterelnök-jelöltnek lenni. De nem akarok egyoldalú áldozatot. Megerősítem, amit a Műegyetem előtti színpadon is elmondtam, hogyha én lennék a közös lista összeállításának akadálya, akkor én is készen állok hátrébb lépni és lemondani a képviselőjelöltségről.

 

Azt javaslom, hogy régi és újkeletű bántottságainkat félretéve, keressük annak a lehetőségét, hogy előbb-utóbb leüljünk és megállapodjunk a teljes körű köztársaságpárti ellenzéki blokk létrehozásában.

 

 

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (34 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +37 ( 41 szavazatból)
Feri újból üzent Attilának és Gordonnak, 4.9 out of 5 based on 34 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(100)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

100 Reader’s Comments

  1. Olvasgatok a fb.on, irja valaki: Szanyi atv-s felvételekből összeollózott, DK ellenes telefonálók ill. Molnár Csaba interjúból kiollózott részletekkel tarkított videókat mutogat a fb.oldalán. Létrejött egy “ilyen a DK stilus” nevű facebook oldal, nem tudni, ki áll mögötte “Az oldal célja, hogy a Demokratikus Koalíció tagjainak facebook kommentjein keresztül bemutassuk a DK stílusát. Hívd meg ismerőseid, terjeszd az oldalt és küldd el tapasztalataid!” – írják. Ez vagy ezek az emberek, leskelődnek, sunnyognak , fb oldalakonés a DK mellett szóló véleményekre vadásznak, az indulatosabbat kiválogatva – és persze az illető nem lehet csak DKs mint szitokszó skatulyába helyezve, pellengérre állítják az oldalukon, ahol a lelkes MSZP szimpatizánsok köpködik. Teljesen megvadultak.
    Ez már a legalja, ez már a fidesz és a széljobb alatti szint. Orbán ördögi terve az egy táborba tereléssel zseniális volt, hogy ezek annyira utálják egymást, hogy képtelenek lesznek összefogni, azt a korábbi mszps vircsaftokból tudta. De hogy nagyobb gyűlölet van az mszps táborban a DK iránt, mint a fidesz iránt, az lehet neki is meglepetés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  2. Vihar?!
    Még egyszer magamhoz kell ragadnom a szót: történt valami.
    Nem voltam ott 23-án, a megemlékezésén a Műegyetem rakparton, csak a hírek alapján alkothattam véleményt, de azóta sikerült megnéznem Csillag Ádám videóját, és most olyan, mintha magam is személyesen ott lettem volna.
    Csillag Ádám videóját néhány óráig az Indexen lehetett megnézni, de mire visszaültem a géphez, és meg akartam keresni a videó linkjét, hogy megadhassam az AN olvasóinak is, már nem találtam. Az Index, amely tudvalevően Fideszes érdekeltségű médium, azóta levette az online-ról.
    Vihar a biliben, mondottuk itt többen is, hát jelentem, most már Csillag Ádám barátom jóvoltából tanúként, viharról szó sem volt. Egy halk szavú szellentés volt, amitől Mesterházy beijedt (úgy hívtuk az ilyet srác korunkban: „selyemsári sutty”). Más oldalról ez az „Idesanyám, rámnézett a kakas!” tipikus esete volt. Ezen csámcsog két napja a… a… baloldal?… az… az ellenzék… hogy is nevezzem?… vagy inkább Viktor király önkéntes udvari bolondjai?
    Ez a burokban született puhány kis pubika még életében nem volt olyan szituációban, amikor a legkisebb ellenállást le kellett volna győznie. Ez még csak hátszélben pisilt. Erre a mimózára még csúnyán nézni sem szabad, mert már sírva és árulkodva szalad az óvónénihez.
    Tanú vagyok, aki ott volt, emlékezzen, aki nem volt ott, nézze meg Csillag Ádám fölvételét. Mesterházy az első szótól az utolsóig zavartalanul elmondhatta érdektelen, unalmas, elkoptatott közhelyekből épült, lendület és indulatmenet nélküli, lapos és fantáziátlan beszédét, amelynek nem hogy egy szikrányi gyújtó hatása sem volt, de ha valamilyen hatása mégis, akkor altató hatása volt. Az elején kissé beleskandáltak, de a kiváló hangosítás eredményeképp egy csöppet sem nyomták el az Attila gyerek szavait, aztán a beszéd nagyobbik, középső része alatt nyikkanás nélkül tűrte a hallgatósság ezt a gyalázatos inszinuációt (hogy egy politikai gyűlésen ilyen színvonaltalan beszédet intézzenek hozzá), majd a vége felé ismét megszólalt a kórus, mely persze nem volt képes – sajnos –, elnyomni a szónok hangját. Az erő, az indulat, a harag, az elszántság a kórusból is hiányzott.
    Egy szó nem igaz abból, hogy Mesterházyba belefojtották volna a szót.
    Nincs az a demokráciában nevelkedett, európai politikus, akit egy ilyen viszonylag halkszavú szavalókórus megzavart volna, aki egy ilyen helyzetet ne bírt volna könnyűszerrel kezelni. Ez a pehelypárnák között nevelt, fúvó széltül is óvott drága gyermek még arra sem volt képes, hogy két előre betanult lapos mondat között fölkiáltson, hogy:

    „Emberek, magyarok, polgártársak igazatok van!
    Összefo –gááááááás! –
    Összefo – gáááááás! –
    Ezt – mondom – én– is :
    Összefo – gáááááás!”

    És ez akar egy országot vezetni?! Frászt akar, tudjuk. Orbán kegyenceként be akar ülni a parlamentbe, hogy eljátssza a Vezérnek őfelsége ellenzéke szerepét. Nos, ezt a szerepet ezzel a képességgel el is tudja majd játszani.
    Az a siralmas, kedves olvtársak, hogy ettől az eseménytől hangos az úgynevezett „ellenzéki” sajtó két napja.
    Mesterházynak kapóra jött az a néhány lelkes tüntető, aki türelmetlenségében belekiabált a beszédébe, ez piszok jó ürügy az üldözési mániája számára: eljátszhatja, hogy a DK és az a csúnya Gyurcsány őt személyesen üldözi. Most már minden indoka megvan rá, hogy a legnagyobb ellenségét, Gyurcsányt, egyenesen az ő szentséges, bírálhatatlan személye elleni provokációval vádolja. Hiszen, aki nyomon követte az eseményeket, az tudja, hogy mióta Mesterházy magához ragadta a párton belül a hatalmat, egyetlen embert tekint igazi ellenségének, egyetlen embertől fél igazán, és az Gyurcsány.
    (Sajnos, az a másik agyalágyult, a Gyurcsány, bedől neki, és most megpróbál elegánsan kanosszát járni.)
    A másik hányingert gerjesztő figura ebben a színjátékban Szanyi Tibor, akit egy darabig még becsültem is, hiszen saját jogon került a parlamentbe; az ötvenhét listás képviselő mellett másodmagával személyesen győzött a választókerületében.
    Hát fájdalmas csalódást okoztál Szanyi Tibi! Beálltál csicskásnak ehhez a gennyládához?! Tudod, én tényleg melósként kezdtem, én tudom, hogy a melósnak nem a mocskos szájú vezető imponál, engem még olyan szervezett munkások neveltek, akik fehér ingben, sötét öltönyben, nyakkendősen mentek tüntetni május elsején a Horthy rendszerben. Te összetéveszted a lumpenprolit a proletárral! Te leragadtál a Rákosi rendszer alapfokú szemináriumainak színvonalánál, pedig korodnál fogva azt nem is ismerhetted. Tudom én, hogy szerepet játszol (hisz te egy kulturált, több nyelven beszélő értelmiségi vagy), imponálni akarsz a melósnak, de rossz szerepet választottál, rossz bohóc vagy, és nem ismered a prolit igazán. Nem a lumpent. A proletárt!
    Nem látod, hogy a gazdád máris féltékeny, máris szabadulni szeretne tőled, el akar zavarni Brüsszelbe; azzal is ki leszel fizetve, az igaz, tudvalevő, hogy 7-8 milkát szakíthat le forintban havonta az EU képviselő, míg itthon éhendöglik az a munkás, akit – állítólag – képvisel.
    Mondd, Szanyi, nem ég le a pofádról a bőr?

    @Observer. Még egy szóra kérném a figyelmedet. Mindkettőnknek eszébe jutott Gyurcsány Ferencről Shakespeare Hamletje.
    Aki a bosszú angyala kellene, hogy legyen, és képtelen a bosszúra. „Kizökkent az idő, óh kárhozat, hogy én születtem helyretolni azt.”
    „Kegyes szándék kegyetlenségre hajt”, mondja Hamlet, pedig nem is akarta „szegény izgága vén bolond” Poloniust megölni; egy meggondolatlan, rossz mozdulat volt. Claudiust kellene megölnie, de nem viszi rá a lélek.
    Ez hát a szeretetreméltó, okos és szelíd dán királyfi drámai vétsége. Hogy múlni hágy időt és szenvedélyt, s nem hajtja végre atyja szellemének parancsát. Hogy megáll Claudius mögött, emeli a tőrét, és azt mondja: „Most megtehetném, top! Imádkozik. És most teszem meg? Akkor a mennybe mén! Így állok én bosszút?”–
    Úristen, mondom én, az olvasó (néző)! Ez tényleg nem normális! És a kiváló, művelt, szellemes, még bajvívónak sem utolsó Hamlet, aki „udvarfi, tudós, hős, szeme, kardja, nyelve e szép hazának reménye és virága, az ízlés tükre, minta egy szoborhoz, figyelme tárgya minden figyelőnek”, moralizáló habozásának mi az eredménye? Egy helyett nyolc halál, köztük hét ártatlan, olyan vérfürdő, ami még Shakespeare úr színpadán is párját ritkítja! Nyolc halott – köztük az anyja, a szerelme, a királyfi maga is – az egyetlen igazi bűnös, Claudius helyett.
    Én félek, gondolom te is félsz, mindannyian félünk, hogy ez lesz a mi Hamletünk, Gyurcsány Ferenc sorsa is. Vele az ország sorsa. A most elmulasztott tőrdöfés, egy nagy nyilvánosság bevonásával meghirdetett bojkott helyett – vérfürdő.
    Ne adja isten, hogy Shakespeare Vilmos úr ne csak a legkiválóbb drámaíró, de ugyanilyen kiváló jós is legyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (47 szavazatból)
  3. Oldberg: mit nem adnék, ha Szanyi elolvasná a neki címzett soraidat…
    (A tobbit sem ártana, remek!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  4. Újraalakult a MAGYAR KOMMUNISTA PÁRT. A pártélet lenini normái az MSZP-ben is működnek. Ugyanúgy mint a fideSSben. Hunnia úri trágyadombján már két bolsevik párt is dőzsöl. Nem Thürmer elvtárs pártja az MKP uródja. Ők idealista és talpig becsületes emberek. Tetszik- nem tettszik a ma regnáló politikai erkölcsi nulláknak, ők a jövő útján járnak. Nem adták fel reményüket, hogy egyszer valóban beköszönt az emberiség valódi boldogságát jelentő kommunizmus. És ezt nem politikai pozíciókért, pénzért teszik, hanem meggyőződésük alapján. Ők az igazi szentek, nem azok akiket a római buzibarlang ura szentté nyilvánít. Szegény Gyurcsány mint igazi Donkihóte pedig még mindíg hisz valamiben, Meg rajta kívül még néhány Szancsópanza. Harcolnak a szélmalommal. Ne reménykedjetek! Csutiland halad tovább az orbáni úton. A csuti mint egy 21.századi Kossuth, próbálgathatja fejére a koronát. Igaza volt Deáknak: Jaj annak az országnak, ahol egy plebeus próbálgatja a koronát”"

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  5. Eldőlt!
    Orbán nyeri a választásokat, az MSZP támogatásával.
    A kezem száradjon le, ha az MSZP-re szavazok!
    Marad a DK.
    Nincs miről tovább beszélni.
    http://nepszava.hu/cikk/1001556-ellenzeki-targyalasok-lezarva

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  6. oldberg, mióta mondom, hogy minden áldozatért a habozás és “demokratikus moralizálás” lesz a felelős?
    A stadionok mellé épülnek az uszodák is, vérfürdő készül itt. Mi lesz, ha a vár alatt a szomszédból megjelennek Fortinbras hadai, rendet tenni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  7. Hamlet valóban tragédia. DÁNIA tragédiája.!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. orbán mág a saját “ellenzéki” ellenfelét is maga választja ki. azért esett mesterházyra a választása, mert két fö szempontnak felel meg legjobban: legyen tehetségtelen politikus vagyis nulla veszélyt jelentsen orbánnak. és vegye fel a versenyt gyurcsánygyülöletben orbánnal. úgy tünik még túl is pisili orbánt ebben. mellesleg ugyanezek lehettek a kritériumok az mszp-ben is amikor az öskövületek “kiválasztották” könnyen irányítható elnöküknek mesterházyt. legyünk pozitívak, azt remélem, hogy új lendületet kaphat a tényleges orbánellenes oldal attól, hogy végre sikerült felismerni a müködö fidesz-mszp tengelyt, aminak az egyik alapja a beteges gyurcsányfóbia.
    mellesleg korábban (évekkel ezelött) én is többet néztem ki szanyiból. a mostani szereplései méltatlanok, szellemtelenek. lement a fidesz második-sokadik vonalának a szintjére. ö biztos tudja miért jó ez neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  9. oldberg +++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Jó oldberg, millió + és egy javaslat: ha van Facebook oldalad, azonnal kitenni!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. oldberg (2013. október 26. szombat 03:04)
    Leveszem a kalapomat előtted.
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Bocs de ez kicsit hosszabb lesz.

    Úton a tahó frakció felé. Megszületik egy levél . Kedves Attila és Gordon! Kedves Barátaim!
    S jön a válasz: „ A kormányváltó szövetség pártjainak közös közleménye.” MSZP
    Együtt-PM Szövetség
    Se címzés, se aláírás. Ez úgy bunkóság ahogy van, a szerzők jellemzése. Ilyet csak tahóék csinálnak.

    De lépjünk túl a formalitásokon. Az október 23-i ellenzéki megmozdulás a tehetségtelenség csúcsa . Ahogy a közmondás tartja „ Nem akarásnak nyögés a vége.”
    Dehogy akart valaki is demonstrálni az MSZP-ből vagy az E14-ből az össze fogás mellett. A saját összefogásukon kívül. Főként Gyurcsánnyal. Még egy fényképen sem.
    A demokratikus közösség és GYF kényszeríttette ki a közös fellépést. Nem tudtak kitérni előle.

    Aztán hibákat hibára halmoztak.

    Rábízták a politikai gyűlés szervezését egy tehetségtelen emberre aki életében csak civil rendezvényeket szervezett. Minden hibát elkövetett amit el lehet. Egy olyanra bízták az összefogás programját aki a múltkori rendezvényén még a pártzászlókat is kitiltotta és fél éven keresztül ekézte a színpadra lépőket .Gyurcsány elnyomása érdekében nyolc előadót hívott holott csak három kellett volna. Még olyat is beengedett állítólag akit nem is hívott.

    A legszebb, hogy politikai cenzúra alá akarta vonni a mondanivalójukat. Hogy miről lehet és miről nem beszélni. Nem volt megállapodás mondta Kunce és Fodor is. Ki mond igazat? Szándék az volt, hogy el jellegtelenítsék a rendezvényt, mert féltek a saját tömegüktől. Ezért lobogtatott egy olyan papírt Juhász amelyben az ő megítélése szerint megállapodás volt. Nem az volt csak jókívánság. Az ő jókívánsága a cenzuráról.
    Aztán mindenki aki felismerte a hely és idő történelmi jelentőségét, aki politikus volt elmondta az összefogás igényét. Igazuk volt.

    A tömeg az összefogás igényével jött a rendezvényre. A meghívottak listája ennek a látszanak a szimbolikája volt. A tömeg azt hitte Mesterházy bejelenti a teljes körű összefogást. Ezért fogadták ezzel. A tehetségtelen ember pedig – mivel egy porcikája sem kívánta azt és már fel is dühödött az előtte szólókon – elkövette a legnagyobb híbát amit politikus elkövethet. Nem vette figyelembe a tömeg akaratát. A tömeg nem megakadályozta, hogy elkezdje beszédét hanem felkészült a beszédére. Hangulatilag. Ő pedig szembe kezdett menni a tömeggel. S mivel csak a szokványos értelmetlen lózungokat mondta s nem reagált a tömeg akkor már ellene is kezdett skandálni valóban. De ezt ő provokálta ki.
    Aztán még meg is sértődtek. A tömegre. Saját szimpatizánsaikra.
    Kiadtak egy hazug közleményt. Mert ők nem akartak megállapodni GYF-el s nem fordítva. Ők utasították el immár másodszor is a kinyújtott kezet.
    Történelmi felelősség az övék.
    Ekkora hibát. Ezek hívják magukat kormányváltó ellenzéknek. Vicc.
    A DK most nem tehet mást egyedül megy tovább, hirdetve igazát.
    Nem ez volt az utolsó szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (37 szavazatból)
  13. bumburi
    2013. október 25. péntek
    18:18
    Nem tudom,de remélem ezen az oldalon azért nem lenne baj, ha itt egy mszp-s is elmondaná a véleményét?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Katalin
    2013. október 26. szombat
    10:31
    Az emeszpé élén szanyi kapitánnyal már gyártott egy honlapot, ahol gyűjtik a “saját” véleményüket – értve ez alatt a vezetés “véleményét” csak hát cenzné és fura ura keményen fogja a pórázt.. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  15. Katalin
    Szerintem itt mindenki elmondhatja amit akar, bizonyos kereteken (jó ízlés) belül.Ha viszont arra gondolsz, hogy az mszp-sek majd itt védik meg a vezetőik gerinctelenségét, akkor ne számíts semmi jóra!
    A véleményeket olvasod. Gondolom érted is.
    Ennek tükrében meg már a kérdés is felesleges volt. Szerintem…
    Nem okozott még elég bajt az mszp,a mai politikában elég visszataszító módon??? Itt is el kéne kezdeniük?
    Csak kérdezem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  16. bumburi
    2013. október 26. szombat
    11:41
    Szerintem, azért nem minden mszp-s ért mindennel egyet ami most történik a házuk táján! Persze igazad van nem Szanyi stílusban, de miért ne mondhatná el ha akarná itt is mi az amivel egyet ért mi az amivel nem! Egyébként ebben az ügyben nem, nagyon nem, de sok fidesz disznóságot érintő kritikájával egyet értek, csak most úgy érzem ezeket a szerintem jogos kritikáit hazudtolja meg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  17. Katalin
    Amennyiben valamelyik mszp-snek kritikája van a pártja felé, azt mondja el nekik, ne innen üzengessen.Neveljék meg egymást a párt tagja, meg a vezetői,ott a saját fórumukon! Arra való.
    A többit bocsáss meg nem is értem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  18. Cenzura (2013. október 26. szombat 10:02)
    +++++++++++++++++++
    Na ez az, ami nem fog terjedni. Annyira rettegnek Gyurcsánytól, hogy a legkisebb rezdülésre azonnal megtették a rezdülés bűnbakjának.
    Amiket meg azóta írtak róla (köszönet a Galamusnak a hírcsokorért – is”:
    http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/335783_gyurcsany_levele_es_a_valaszok
    Szóval eddig — ha fintorogva is — elképzelhetőnek tartották az együttműködést Gyurcsánnyal, aki “hülyeségeket beszél” és “tetszeleg a médiában (Gúr Nándor)? Akinek “a Fidesz listáján a helye (Szanyi)? Akinek a hívei “őrjöngő szektás idióták” (Szanyi)?
    Ezek eddig is hazudtak a DK-val való együttműködés lehetőségéről, és most is hazudnak, amikor Gyurcsányt vádolják szabotázzsal.
    Ezek jobb karaktergyilkolók, mint mesterük, a Fidesz.
    Ezek tényleg nyugodtan leválthatják Orbánt. Észre sem fogjuk venni a különbséget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  19. Csak döbbenten állok a tények előtt.Egyszerű , talán iskolázatlan emberek felismerik hogy csak összefogással , együtt győzhető le a FIDESZ , akkor pedig a baloldali /kollégák / saját” párt- “társukat “-at okolják a történtekért. Hol tartunk?
    A gyönge Mesterházy , miért nem érti meg hogy csupán bábja pártjának dörzsöltebb tagjai számára.Bajnai talán szót sem érdemel.Persze , ármánykodásba , kisebbségi komlekszusa , megemlíthető .
    Akkor jön VALAKI , aki nem is veszélyeztetné egyikük politikai pályafutását sem , Csak Orbánt ” tenné a helyére . Akkor Ő nem kell. . . . / ezért ,amazért , stb / Bele fognak bukni , ha nem térnek észhez.Vissza fogunk süllyedni Balkán mélypontjára .
    Akkor majd ennek a két embernek köszönhetjük.Remélem jattolnak majd Hogy kibírjuk a hónap végéig.
    Mert Gyurcsányok nincsenek minden utcasarkon . A történelem szűken méri az ilyen képességű embereket .
    Ha nem lesz megegyezés , És újabb Orbán időszak következik, a Ti házatok lesz az első , amit az elkeseredett emberek felgyújtanak !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  20. Szerintem Gyurcsány kivédte a vereség utáni bűnbak keresés lehetőségét.Egy kicsit jobban beleállt a kampányba és már behozta az E.2014PM-t.Ha igazán belehúz simán hozza az 5-8%-os eredményt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  21. @oldberg, gonoszka:
    .
    Igen, pontosan itt van az eb elhantolva! Én is attól tartok, amitől ti: hogy tudniillik Gy.F. nem tolja majd helyre a kizökkent időt, hanem az idő – kizökkenve – elzötyög mellette, és ő egyszer csak a semmi közepén találja magát. Különböző posztokon már elég sokat siránkoztam azon, hogy a fickó – bár tehetséges, eszes és jó politikusi vénával van megáldva “von Haus aus”, de néha olyan vak és süket tud lenni, hogy az már fájdalmas! Arról már értekeztem, hogy sokszor nem képes dönteni, pedig kellene. Ez pedig komoly hiányosság egy vezető esetében (tudom, ezt igyekszem a vezető-tanoncok fejébe verni, több-kevesebb sikerrel). De van egy másik gubanc is: sokszor nem képes megkülönböztetni a lényegest a lényegtelentől. Ezerrel rugózik piszlicsáré, jelentéktelen dolgokon, és az igazán fontos ügyekre nem marad energiája. A harmadik pedig: bár kétségtelenül nagy “vízionárius”, ám sokszor képtelen ezeket a víziókat eladni az egyszerű lelkű embereknek (vagyis, a zembereknek). És ez a három így együtt alighanem megakadályozza őt abban, hogy valaha is “nagy király legyen belőle”, mint ahogy ezt Fortinbras is megjegyezte Hamlet kapcsán, akit sajnálatosan korai halála akadályozott meg ebben. Lehet, hogy ő is korai (politikai) halált hal majd. És ennek csak kisebb mértékben lesz oka ellenségei valóban gyalázatos ténykedése.
    .
    Nagyobbrészt (sajnos) magának köszönheti majd…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (13 szavazatból)
  22. http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/335783_gyurcsany_levele_es_a_valaszok
    Hát ennél már tényleg nem süllyedhet lejjebb az mszp! A Sértettséget egy pontig még értem, de ez már aljas. Kérem, javítson ki valaki, ha most tévedek, de én nem olvastam sehol, hogy a DK ilyennel bármikor is megvádolta volna az mszp-t amivel, Török Zsolt most a DK-t

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  23. ,,ha a demokratikus ellenzék összefogásának ő lenne az akadálya, akkor még a képviselő-jelöltségről is hajlandó lenne lemondani.”
    Ne beszelj hülyesegeket Feri, rad var a 3xbovlis Minuszterelnök levaltasa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  24. Balogh de nem balga

    Ezen a majmok bolygóján az értelmiség közt kegyetlenül sok a csimpánz. Nézem az ATV-n a fórumot. A “hekkelés óta készítek statisztikát a telefonálók álláspontjáról. Nos ez ideig 81,8% mondja azt, hogy nem volt hekkelés és támogatja az összefogást és Gyurcsány Ferencet. Valamint az MSZP-t tartja hibásnak. Ebben jócskán volt bevallottan MSZP-s.is. Miért csimpánzok az urak? Hát józan gondolkodású ember ebből azt a következtetést vonja le, hogy a választók minimum a Gyurcsány álláspontját támogatják, de lehet, hogy személyét is. Ennek ellenére egyetlen egyszer sem hangzott el ilyen vagy hasonló megjegyzés a műsorvezetők részéről. Bezzeg az, hogy ez a szarházi Gyurcsány már megint odatojt az előszoba kövére, az orba szájba elhngzik. Nem csoda, hogy kirugták a Kunczét, nehogy még “hülyeséget” beszéljen. Hát ez van jelenleg nálunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  25. oldberg
    2013. október 26. szombat
    03:04

    Itt a Csillag Ádám felvétel, mindenki megnézheti:

    http://youtu.be/FymUi5tV9vk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Ego 16.18

    Tudod a szívem vérzik. Elolvastam a Galamus “virágcsokrát” amit ajánlottál.

    Három éve azon háborgok magamban miért nem viselkedik az MSZP valódi ellenzékként. Miért enged mindent át magán? Minden Alkotmány tiprást, minden jogellenességet, mindent ami rombolja a demokráciát. Miért csak kiabál miért nem lép ?

    Három éve reménykedtem, hogy ez biztost csak magas szintű stratégia, nem kell nekem ehhez értenem. Csak várják az alkalmas pillanatot, hogy teljes erejükkel fellépjenek. Összefogjanak a szakszervezetekkel és valódi vezérei legyenek a baloldali demokratikus erőknek. Harcos élcsapat amelyet mindenki követni tud. A pillanat eljött. És ők megbuktak.

    Kezdett ugyan gyanússá válni amikor maguk alá gyűrték Bajnait és likvidálták mindazt amit képviselt de még akkor is azt hittem, hogy előbb a két legerősebb bika gyürkőzik meg egymással majd kinyitnak a kisebbek felé és széles frontot hoznak létre.

    Ekkora (moderálva)! Hazudtak három éven keresztül. Átverték tagságukat, becsapták választóikat. Nem akarnak ezek semmit csak tehetségtelenül átmenteni magukat a következő Orbán rendszerbe. Hogy micsoda? Miről szól a közlemény?” A kormányváltó szövetség.” Csak a hatalom kell már, mit 89-ben Orbánnak.?
    Az Orbán rezsimet már nem is akarják leváltani? Csak a kormányát? A demokráciát nem kérik vissza? És a Köztársaságot? És az ellopott Alkotmányt? Lesz majd egy visszavonhatatlan ajánlatuk a Fidesznek?
    Hazug, álságos politikát folytattak és folytatnak ma is.

    Most derült ki nem akarnak ők csak bársonyszékeket és brüsszeli milliókat az asszonynak. Kivéve a tisztességes MSZP-politikusokat akiket szintén az orruknál fogva vezetnek.

    Itt tartunk. Fel tudjuk építeni magunkat fél év alatt? A nulláról. kormánypárti és pártpolitikai ellenszélben?

    Láttam a Berlusconi filmet. Ő három hónap alatt tette választást nyerő párttá saját pártját. Igaz a kezében volt a teljes média.

    Mi van a mi kezünkben? Az ami Gyurcsány Feriében . Az igazság.
    A hitünk, hogy nem leszünk Fidesz gyarmat . Hogy mégiscsak tudunk gyermekeinkre egy igazságosabb, szebb világot hagyni. Nem ezt .

    Hát akkor ? Kárfelmérés, követhető stratégia és taktika, új ellenzéki vezér és vegyük fel a kesztyűt a sorait hadrenbe szólítóval szemben. Lehet elbukunk de legalább értelmesen, tiszta szívvel és lelkiismerettel éltünk. De lehet, hogy győzünk. Egyszer már ebben az országban két és félmillió ember összefogott. Miért ne ismétlődhetne meg ismét? Csak tisztán kell, hogy lássanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  27. Valamit nagyon jól csinálhat a DK hogy ez a darab szar opportunista MSZP ennyire gyűlöli már.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  28. Observer, a mínusz kommandó rögtön működik. Itt a legveszélyesebb az igazság megpendítése.Nem való ide demokrácia. Csak egyben reménykedhetünk, hogy egyszer lesz egy jó diktátor.
    Kis nép vagyunk mi ennek a térségnek a betöltéséhez. A keresztúton dübörögnek az echos szekerek, tankok és a sűrű ködben elvesztettük a tájékozódást. Az utolsó hadak 56-ban vonultak erre azóta csak korcsult maradékok emlékeznek az egykori hősökre.
    Majd egyszer, jön egy hős, kezével rámutat és hullani fog az alja Addig?
    A remény hal meg utoljára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  29. Nem osztom azon véleményeket, hogy Gyurcsány Ferencet le kéne írni.
    Ha azt a tényt vesszük alapul, hogy az MSZP-n belül hátba támadták, a Fidesz
    mindent megtesz, hogy kirekessze a politikából, ellehetetlenítse és gáncsoskodjon, hát ahhoz képest szép eredményeket ért el.
    Nem osztom azt a véleményt, hogy tudatlanságból vagy csak rossz
    helyzet felismerésből adódóan nem veszi észre a dolgok lényegét.
    Véleményem szerint tökéletesen tudatában van annak amit tesz.
    Nem hinném, hogy alá kéne becsülni
    .
    Az a tény, hogy a Fidesz, azon belül Orbán Viktor igazi ellenfelet lát Gyurcsányban, talán önmagáért beszél.
    Ha valaki figyelmesen hallgatja, figyelmesen elolvassa a híradásokat, a történések mögé láthat. Gyurcsány jelenleg több seggel ül meg több lovat, és mondhatni ebből a helyzetből igen sokat kihoz.
    A Semmiből felállított DK., az a párt mely még el is döcög valahogyan.
    Habár Gyurcsány a pártban a “ragasztó”, véleményem szerint nem rendelkezik sem szakmailag felkészült és rátermett gárdával a jelenlegi feladataihoz.
    (Orbánt leváltani) Ezért keresi minden áron a koalíciós megoldásokat.
    .
    Lassan tudomásul kell vennie, hogy Bajnai nem politikus, Mesterházy pedig egy párt elnöke. Egyik sem rátermett arra a feladatra, illetve harcra, melyet igen is meg kell vívni egy diktátorral. Gy. F. ráfog jönni, hogy a szétszaggatott, morzsáira húlott demokratikus politikusoknak kell a Magyar néppel koalíciót kötnie. És rá kell jönnie arra is, hogy ki kell nevelnie olyanokat életképes, dinamikus politikusokat, akik képesek a mai kornak, követeléseknek megfelelően politizálni.
    Az ilyen Orbán micsodáknak csak a budiban a helyük, de nem a parlamentbe.
    Magyarország jelenlegi problémája, hogy nem a budiban van Orbán hanem a parlamentben.
    Láthattuk, hogy – ugyan hibákkal – de elindultunk egy szebb jövő felé.
    Lehet nem a legrövidebb úton, nem a legsimábban, de elindultunk.
    Most, hogy Orbán és tettes társaik hatalomra kerítették magukat, sem az országnak sem a nemzetnek addig nyugta, esélye, lehetősége a fejlődésre míg ezek itt vannak.
    .
    Tehát a legfontosabb, hogy ezeket mindenáron eltávolítani.
    Aztán jöhet a többi …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  30. Oldberg
    Némi bizakodásra ad okot, hogy most értelmes emberekkel van körülvéve Gyurcsány.Közösen velük TALÁN még helyretolhatnák a kizökkent időt.
    Aprócska remény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  31. Gonoszka
    2013. október 26. szombat
    18:46

    Mínusz kommandó – most már baloldalról is várható, de nem kell velük foglalkozni, ez legyen a legnagyobb örömük :-). Kis ideig néztem a Fórum műsorát, és a sértett MSzP szimpatizánsok (?) egyike olyat mesélt el az okt.23-i rendezvényről, amit végképp nem hiszek el. Azt állította, Gy.F. kárörvendően nevetett a színpad mögött, mikor M.A. beszéde alatt az Összefogás szó harsogott. Ez nem jellemző Gy.F.-re. Egyértelműen a DK és az elnöke lejáratása a céljuk. Kiábrándító az MSzP eddigi, jelenlegi és várható viselkedése…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  32. “Hazudtak három éven keresztül.” (Cenzura, 18:38)
    Nem három éven keresztül, hanem megalakulásuk óta. A privatizáció ocsmánysága sem véletlen volt, nem átmeneti zavar, amit majd túlélünk, és talán kialakul a Köztársaság rendje, ahogy akkoriban reméltem. Sajnos ebben igaza volt a jobboldalnak – ha saját önfényezésében nem is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. Etus
    2013. október 26. szombat
    19:22
    Beindult az emeszpé “baloldali” zombiképzője – 20 éves gyerekek már elég jól tudnak papagájkodni. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. Viszont Gordonért kár.
    Nem jól hegedűl !
    Sőt.
    Nagyon is hogy rosszul hegedűl !
    Ami nem csoda , hisz Ő nem hegedű hanem Gordon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Ego 2013. október 25. péntek 14:50

    Ez így nagyon igaz. Talán ezért is tetszett annyira.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. Geyza
    2013. október 26. szombat
    20:58

    Mert ő csak a húron rakosgathatja az ujjait, de a vonót Szigetvári Viktor húzogatja, Juhász Péter meg lapozza a kottát…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Mesterházi hazudik. Bajnai is, bár nem annyira.
    GYF nem tőlük akar szavazókat elvenni. (Én a helyében nem is fogadnám szívesen az mszpseket. Ő bizony már tudja, hogy milyenek, legalább is a vezetőik és azok kiszolgálóik.
    A közvélemény kutatások szerint van egy millió bizonytalan és kb. ugyanennyi, akikről nem tudni semmit. GYF-nek ők kellenének.
    Van egy olyan érzésem, hogy ezek döntik el a jelenlegi ellenzék közötti vitákat – majd tavasszal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Balogh de nem balga

    Hoppá!! Le vagyok döbbenve!! Megnéztem a Csillag videót, mert az indexen nem sikerült, gyorsan radiloztak. Mondom megnézem hátha jobb szemei vannak a kamerának mint nekem. Hát bejött. Nézem, nézem és mit látok? két helyen is? Két fanatikus jobboldali ismerőst amint vadul skandálnak.!!! Hát ez nem semmi. Mi fog még kiderülni. Egyre inkább sajnálni tudom ezt a birka MSZP-t

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. Balogh de nem balga

    Ezt meg most kaptam. Ehhez mit szól a Juhász Petike és barátai?

    http://maria.blog.hu/2013/10/24/bejott_mint_egy_bonvivan_de_senki_nem_akarta_belefojtani_a_szot

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Nem kell sok éleslátás ahoz, hogy rájöjjünk, ezt el fogjuk veszteni, de így lesz jó, mivel a fideszes rombolás után eljön a nagy zuhanás. Csak ez nehogy az ellenzék gyenge kormányzása alatt történjen, akkor inkább jöjjön a helyzet által kikényszerített szakértői kormány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. csakén
    péntek 16:23 jegyzésed igaz, értettelek, viszont Ego sosem fogja megérteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Nagyon szeretem az Amerikai Népszava cikkeit és szívesen olvagom őket. Minden szavával egyetértek, ami megjelenik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Ez az ember fogja Mo-t képviselni az EP-ben:
    “Mindazon gyurcsányisták, akik azt gondolják, hogy a politika lényege a nép átbaszása, azok bátran menjenek a süllyesztőbe! Akik Mesterházyn azt kérik számon, hogy miért is nem dobta oda magát demagóg módon pár tucat szélsőliberális idótának, azok ideje lejárt. Mesterházy valóban nem élt azzal a lehetőséggel, hogy szélkakasként forgolódjon egy őt kirekeszteni akaró banda előtt. Sokkal inkább azt tette, amire vállalkozott, amit ígért: megemlékező beszédet tartott. Szerintem ez az államférfiúi erény! Kurva könnyű közönség-segget nyalni! Ezt bármelyik bohóc-politikus megcsinálja. Gyurcsány is megtette ezt a gyakorlatot, s nem csak most. Az a tökös, amikor az ember állja a pillanatnyi próbát, és hosszú távra gondol. Igen nagyot csalódtam volna Attilában, ha bedől a provokátoroknak. Jól tette, hogy sziklaszilárdan arra összpontosított, amit igért. Ezért lesz jó kormányfő!”
    Szanyi Tibor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. Mi sem bizonyítja jobban azt a tényt – amit a média-munkások már négy éve tudnak, és volt, aki már négy évvel ezelőtt megírta –, hogy a magyar Népszavát finanszírozó MSZP, a Puch-Mesterházy csoport, a támogatásért nemcsak cenzúrát gyakorol, de az újságírók véleményét is kötelezően előírja, hogy a lap főszerkesztője, a jobb sorsra érdemes Németh Péter azt kénytelen leírni a vezércikke első felében, hogy:
    „Az összefogást skandálók, sajnos, a saját összefogás-képtelenségüket mutatták föl, amikor nem engedték Mesterházyt szóhoz jutni”.
    Amiről tudjuk, aki ott volt vagy aki csak Csillag Ádám videó fölvételét megnézte tanú rá, magam is világosan megírtam tegnap, szemenszedett hazugság. Mesterházyba senki nem fojtotta belé a szót. Hogy az úgynevezett „ellenzéki média” Mesterházy és az MSZP sértődöttségétől és Gyurcsányt gyalázó rikácsolásától volt hangos, arról kizárólag az MSZP-E14-MP hangadóinak mindent túlharsogó nyavalygása tehet. Németh Péter mégis csak a fönt idézet „pártvonalas” mondat leírása után mert rátérni Orbán beszédére, olyan vargabetűvel, hogy :
    „ez végül oda vezetett, hogy lényegében kudarcosnak kell tekintenünk az ellenzék erődemonstrációját, és ami még ennél is rosszabb: elterelte a figyelmet az orbáni botrányról.”
    Csak ezek leszögezése után merte leírni a főszerkesztő azt a fontos, a lényegről szóló mondatot, hogy:
    „2013 október 13-án (hát istenem, egy félreütés, 23 helyett 13, egy kis trehányságért nem megyünk a szomszédba), Budapesten, a Hősök terén a demokratikus Magyarország leggyalázatosabb “ünnepi” beszéde hangzott el a magyar miniszterelnök szájából. És mi mégis csendben vagyunk.”
    Ez a mondat ül. Kár, hogy nem a fönt vázolt előzmények nélkül született meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  45. Melegen üdvözölheti Deutsch Tamást, hasonló kaliberűek és a stílusuk is rokon. Akár egymás mellett is ülhetnek – szégyenszemre – az EU Parlamentben…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. Neked5gigabájt
    2013. október 27. vasárnap
    04:27

    Ide szántam az előzőt …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. a klubrádió magas etikai normái kapcsán már sok szó esett az “ellenzéki médiáról”, úgymint klubrádió, ATV, hetek, NOL, magyar népszava. konstatálhattuk, hogy fidesz irányítás alatt dolgoznak. magyarul az AN-en kívül nincs tényleges ellenzéki fórum. mégis mindig megdöbbenek, ha olyan embereket vagyok kénytelen fidesz oldalon látni, akik korábban évtizedekig megbecsült balodali, liberalis ellenzéki értelmiségiek voltak. most németh péter fent idézett sorai keserítettek el. korábban bolgár györgy leplezödött le további újságíróklubos elvtársaival együtt. látni kell, hogy ezek az emberek sokan másokkal együtt a fidesz számításainak megfeleleöen az egzisztenciát, a tisztes túlélést választották a valódi ellenzéki lét helyett. ez önmagában kiábrándító, de ami ennél is rosszabb, hogy végtelenül káros. közvetve a fidesztöl kapott megélhetés fejében mindössze azt a látszatot kell fenntartaniuk néhány tíz- esetleg százezres olvasótáborukban, hogy ök még mindig “ellenzékiek” és közben az olvasók nagy része valószínüleg nem is hallott egy másik népszaváról, az AN-röl pedig biztosan megelégedve olvasnák az itteni cikkeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. lassan ideje lenne szanyinak átköltözni a twitterre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. @gonoszka:
    .
    Engem a minuszolók – jöjjenek akár jobbról, akár balról – egyáltalán nem érdekelnek. Tudom, hogy ebben az országban a tárgyilagosság hiánycikk: itt az emberek vagy rajonganak (Orbánért, Gyurcsányért, Mesterházyért, Bajnaiért, vagy bárki másért), vagy gyűlölnek (Orbánt, Gyurcsányt, Mesterházyt, Bajnait, vagy bárki mást). A többség ugyanis azt hiszi, hogy a politika olyan, mint a futball, ahol a fradisták zsigerből gyűlölik az újpestieket, imádják a “zöld sasokat”, és közben nem hajlandók észrevenni, hogy bizony az a sas veréb csupán… (fordítva ugyanez igaz). A tömeg ilyen, ez mindig így volt, és valószínűleg – legalábbis még jó sokáig – így is lesz. Egy politikus (pláne egy politikai vezető) nem attól lesz “jó” vagy “rossz”, hogy hányan lájkolják a facebook-on! Nekem minden politikus gyanús, akinek nagy rajongó-tábora van. Minél nagyobb a tábor, annál valószínűbb, hogy az illető demagóg és populista. Az igazán jó (nagy?) politikus arról ismerszik meg, hogy ha kell, tud és mer népszerűtlen lenni. Mint például W. Churchill, amikor “vért, verejtéket és könnyeket” ígért a briteknek a II. világháború idején. De győzött (és mellesleg, be is váltotta ígéreteit…). A “hálás” brit választópolgár el is zavarta őt könyörtelenül…
    .
    Ahogy már észrevehetted, én nem fogok beállni a Gyurcsány-fanok hol fogyatkozó, hol pedig éppen növekvő táborában. Sokszor leírtam róla a véleményemet, és egyáltalán nem érzelmi alapokon. Ami (számomra) erénye, azt elismerem. De attól, hogy rámutassak hibáira is, tízezer minuszoló sem fog eltántorítani. Ha tetszik, ha nem, Gyurcsány (is) felelős mindazért, ami ma Magyarországon történik.. Tény, hogy törekvéseiben még saját pártja sem támogatta (hajaj, de mennyire nem!), Ám neki sem volt ereje véghezvinni mindazt, amit szeretett volna. Nem tudta meggyőzni sem a pártját, sem pedig az országot arról hogy amit akar, az – többnyire – helyes és jó. És ezért mondom, hogy Gyurcsány tehetséges, ám (egyelőre még) nem nagy politikus. Ám ugyanakkor – eltérő mértékben ugyan – de felelős valamennyi politikustársa is, legyen az szocialista, liberális, konzervatív, bal-, vagy éppen jobboldali. És ha ezt nem mondjuk ki, semmi sem fog változni ebben az országban, bárki is veszi kezébe a kormányrudat! És persze felelősek vagyunk mi, mindannyian: emberek és zemberek egyaránt. A mi felelősségünk abban rejlik, hogy majd negyed század alatt sem alakítottuk ki azt a demokratikus közgondolkodást, amelynek révén Gyurcsány-típusú politikusok vezetik ezt az országot, és az Orbán-típusúaknak esélyük sincs, hogy valaha is a hatalom közelébe kerüljenek.
    .
    Persze, minuszolni lényegesen könnyebb, mint gondolkodni. A cselekvésről már nem is beszélek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. Amikor Kunhalmi Ágnes sértődött kioktatását néztem at ATV-n, miszerint GY.F.-et és a dk-sokat be kéne íratni erkölcstanra, egyszerre tört rám a szomorúság, a düh, a felháborodás és a nevethetnék. Már megint azok cizellálják az erkölcsöt, oktatnak etikát, akiknek nagyon is sok van a fülük mögött. Amikor ilyen magas lóról osztja a észt ez a jóarcú mszp-s politikus hölgy, akkor hogyan értékeli pl. a saját pártja cselekedeteit:
    - saját párt-és min. elnökük elárulása, a meghírdetett és elfogadott politikájának “meghekkelése”, megbuktatása,
    - az őszödi beszéd kiszivárogtatása, félremagyarázásának eltűrése,
    - a DK frakcióalakításának gusztustalan megakadályozása,
    - Bajnai ernyőszervezeti elképzelésének “meghekkelése”,
    - kiállni a fidesszel hazug antirasszista tüntetésen egy színpadra,
    - a teljes ÖSSZEFOGÁS “meghekkelése” és két pártra zsugorítása,
    - okt. 23.-i tüntetés kisajátítása(merthogy a Milla szervezte, de Gyucsány sms-e nélkül soha nem vállalták volna közös színpadot, mint a fidesszel)
    - a KR , az ATV és a budapesti Népszava felhasználása sértettségük propagálására,
    - a Gyurcsány- fóbiájuk mindenek elébe helyezése?
    Lehetne még folytatni. És ezek után van képük teleordítani a médiákokat, hogy milyen nagyon megsértették őket a dk-sok? Elképesztő!!! Mint ahogy az is, hogy nem akarják meghallani a választói akaratot. Ez az egész cirkusz erre volt jó. Végre kiugrott a nyúl a bokorból. Csak a hülyéknek nem világos ezek után, hogy az mszp-e14-nek esze ágában nincs orbánt váltani, hanem valamiféle bethlen-peyer paktumhoz hasonló “kiegyezés” felé terelik a dolgokat. Ha ez sikerül nekik, akkor azután kiabálhat minden Gyurcsányhoz hasonló izgága, amit akar. Úgy látom a DK-nak ezt be kellett bizonyítania , hogy elhiggyék a választók: az mszp-e14 nem a demokráciát akarja. Talán még időben jött a felismerés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Lehallgatták Bajnaiékat Baján 2013. október 26. szombat

Kirúgták Kunczét a Klubrádióból 2013. október 25. péntek

Rárontott magára az ellenzék 2013. október 24. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos