Ronai and Ronai
AMERIKAI

Rárontott magára az ellenzék 2013. október 24. csütörtök 18:52 Forrás: AN

  • Hozzászólások(110)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Rárontott magára az ellenzék

Budapest – Kitört a baj Budapesten. Eddig is volt baj elég, de mostantól már látszik is, hogy córesz van. Az ellenzék mostantól már szóban sem hirdeti az összefogást. Anélkül pedig, marad az, ami eddig volt. Pontosabban még a mostaninál is rosszabb.

És téved, aki azt hiszi, hogy rosszabb már nem lehet. Minden rossznál van rosszabb. Állítólag Orbánnál is van rosszabb, de ezt még senkinek sem sikerült bizonyítania. Pedig tényleg van Orbánnál rosszabb, jelesül az, hogy még négy évig ő marad a miniszterelnök. Meg utána még négy évig. Egészen addig, amíg meg nem hal. Vagy, ameddig valamelyik rokona nem dönt úgy, hogy politikai pályára lép.

Akkor majd átadja neki a hatalmat.

Az ellenzék, ha hagyják, meg marakszik tovább.

Gyurcsány Ferenc most kárenyhítésbe kezdett, levelet írt Mesterházy Attilának. Hogy sajnálja, amiért a meghirdetett összefogás napján gyakorlatilag szétkiabálták a beszédét. Nem neki szólt a skandálás, írta Gyurcsány, hanem a helyzetnek. Csakhogy, a helyzet maga Mesterházy. Meg Bajnai és mind, a többiek.

Mesterházy, ha akarja akár el is hiheti, hogy tényleg nem szervezett akció volt, hanem spontán módon jött elő a népből az igény, hogy tessék összefogni, különben…

…különben, lásd, mint fenn.

Itt, alant pedig Gyurcsány Ferenc levele, amelyet a Facebookon tett közzé. (Jó, hogy van ez a Facebook nevű izé, legalább üzenni még tudunk egymásnak.)

Kedves Attila!

 

Sajnálom, ami tegnap veled történt. Nehéz, méltatlan helyzetbe kerültél. Nem gondolom azonban, hogy vádaskodni kellene, hogy ellenséget kellene keresni ott, ahol nincs. Mi sem Neked, sem az MSZP-nek nem akarunk rosszat, hiszen ha ti gyengülnétek, az egyikünknek sem lenne jó. Semmi ilyesmi nem áll érdekünkben. Megnyugtathatlak, hogy eszünk ágában sem volt, ezért nem is szerveztünk semmilyen demonstrációt ellened. A kórus nem Neked szólt, hanem a helyzetnek. Úgy látom, ha véletlenül Gordon lett volna az utolsó felszólaló, valószínűleg ugyanerre a sorsra jut. Hiszen a tegnapi tüntetés belső hangulatára valóban befolyással volt Bokros, Kuncze, Fodor és az én beszédem, és mi tagadás, mi mind a négyen azt mondtuk, amit korábban is képviseltünk, hogy tudniillik az MSZP-E14-PM megállapodás nem fedi le az összes ellenzéki szavazót. Ugye egyetértesz velem abban, hogy olyan igénynek nem lehet eleget tenni, hogy mi ne a saját meggyőződésünket képviseljük, mint ahogy Ti is tettétek? Ennek az ellenkezője önfeladás lenne, önfeladásra pedig nem épülhet tisztességes politika.

Talán mérsékelné indulatodat, ha egy kicsit böngésznél a Facebookon, ahol arra is választ kapsz, hogy valójában kik is skandáltak a tömegben. Csak két példát említek: Rózsa Mihály, a liberálisok elnökségi tagja azt írja, hogy ugyan nem készültek a skandálásra, de bevallhatja, hogy ők kezdték el a kiabálást, vagy utalhatok Zoltai Andrea bejegyzésére is, aki Tolerancia csoportot vezeti, mely szerint őket bizony nem szervezte senki, maguktól kezdtek el kiabálni és velük egyezően kiabáltak a körülöttük álló MSZP-sek, E14-hez tartozók is. Szerintem ne keressél bűnöst. Egyébként meg nincs okunk feltételezésekkel megsérteni a demokraták legelszántabb, demonstrációkon is részt venni képes tízezreit. Nincs ok egymásnak esni, hiszen a résztvevők nem kívántak mást, mint amiről Te is beszélsz, mi is beszélünk, összefogást. Igaz, mi ezt szélesebb körűnek gondoljuk, mint ti, de gyanítom, hogy így van ezzel még sok százezer ellenzéki szavazó is. Ők nem rosszindulatú emberek, hanem aggódnak az ellenzék jövőjéért és tenni akarnak érte.

 

Változatlan barátsággal és tisztelettel:

 

Gyurcsány Ferenc

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (40 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +35 ( 51 szavazatból)
Rárontott magára az ellenzék, 4.5 out of 5 based on 40 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(110)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

110 Reader’s Comments

  1. Observer
    A jó Isten áldjon már meg! Mi az amit már a hülye is megért a baloldalon 23. után? Hogy Gyurcsánynak és a DK-nak nincs helye EZEN az mszp-jusztiskülön terepen!
    “Nem érti meg, hogy ebben az „együttműködésben” neki semmi keresnivalója nincsen! Ezzel a Juhásszal, Mesterházyval, Szigetvárival akar együttműködni?”
    Dehogyis. Sőt, most már tömegek is (még az mszp táborban is) egyre világosabban látják. Mit gondolsz, mi a fenének reagáltak olyan hisztisen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  2. Patria Hungaria!
    A politikai elitet is el kell tüntetni? Neked azok az emberek, akik amikor az ország ügyeit intézték mint Bajnai, Gyurcsány és nem kértek érte pénzt, de eközben nem is vagyonosodtak, ők u.olyan megítélés alá tartoznak mint azok, akik három év alatt milliárdosok lettek???
    Tán csak nem így gondolod?! Mert ha igen, akkor inkább ne szólj többet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  3. @kekec:

    Mondd már meg, hogy ha érti ezt (mármint hogy M.a. és társai nem partnerei), akkor mi a fenének kilincsel még mindig náluk, hogy ugyan, vegyék már be? (olvasd el “Attilához” (sic!) írt levelét!).
    .
    Amúgy Téged is kísérjen a Teremtő áldása… :-) (meg ne sértődj, ez poén, nem piszkálódás!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. A magyar baloldal két pártja hitbizományként kezeli a 106 parlamenti helyet. Az övék, nem osztoznak rajta senkivel, nem adnak belőle senkinek. Kitől kapták, kitől vették meg ezt a kizárólagos jogot? A választóktól nem!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  5. Most már nem arról szól a veszekedés, hogy ki kit vegyen be, hanem hogy ki mit vegyen be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. Az MSZP-E14-PM megszüntette a tárgyalásokat a DK-val. Szerintem a sértődöttségen és a „fúj de utáljuk Gyurcsányt”-on túl az is benne lehet, hogy érzik (vagy tudják) hogy nem fognak nyerni ’14-ben. Hibát hibára halmoznak egy profin működő gátlástalan propagandagépezet ellen. Örülhetnek majd, ha orbán ismét nem 2/3-ra veri meg őket és marad nekik koncnak néhány kirakat-hely a parlamentben. Viszont töketlenkedésük eredményét ezentúl rákenhetik –és rá is fogják- Gyurcsányra és a DK-ra. Mert ők sértegettek, ők nem voltak hajlandóak feltétel és ellenszolgáltatás nélkül feláldozni magukat és visszavonulva átadni szavazóikat az „összefogás”-nak. Puszta létezésükkel megbontották a reménybeli szavazótábort és így a baloldalnak ismét csak a keserű vereség juthatott osztályrészül. Pedig hányszor felszólították Gyurcsányt politikai harakirire, figyelmeztették hogy ha sokat beszél baj lesz, deklarálták hogy vele aztán soha, de ő mégsem, azért sem! Most végre találtak egy remek alkalmat, lesz kire hárítani vereségük (mellesleg az ország tragédiájának is) okát. Én –bevallom- több felelősséget vártam tőlük. Ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  7. Mesterházinak a tömeggel eggyüt kelett volna skandálnia az “összefogást” és akkor nem lett volna ilyen blamás a viselkedése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  8. Observer
    Kekec helyett:
    Nem kilincsel, csak te látod annak! Tudja, hogy az egyetlen valós lehetőség az alkalmi összefogás. Egyszerűen ezért reménykedik. Mert a remény hal meg utoljára.
    Amikor már abszolúte nem is reménykedhet, akkor olyant fog tenni, amitől az mszp széthullik és a tagok mellé állnak.
    Mit szólsz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Szanyi Tibor facebook irománya

    “Igen, tőlem van:

    Mindazon gyurcsányisták, akik azt gondolják, hogy a politika lényege a nép átbaszása, azok bátran menjenek a süllyesztőbe! Akik Mesterházyn azt kérik számon, hogy miért is nem dobta oda magát demagóg módon pár tucat szélsőliberális idótának, azok ideje lejárt. Mesterházy valóban nem élt azzal a lehetőséggel, hogy szélkakasként forgolódjon egy őt kirekeszteni akaró banda előtt. Sokkal inkább azt tette, amire vállalkozott, amit ígért: megemlékező beszédet tartott. Szerintem ez az államférfiúi erény! Kurva könnyű közönség-segget nyalni! Ezt bármelyik bohóc-politikus megcsinálja. Gyurcsány is megtette ezt a gyakorlatot, s nem csak most. Az a tökös, amikor az ember állja a pillanatnyi próbát, és hosszú távra gondol. Igen nagyot csalódtam volna Attilában, ha bedől a provokátoroknak. Jól tette, hogy sziklaszilárdan arra összpontosított, amit igért. Ezért lesz jó kormányfő!”"

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Ha nem térnek észhez és amint a tegnapi eseményeket olvastam a székelyek ügyével kapcsolatban, nem térnek – Bajnai és Mesterházy, akkor így járnak:
    http://nepszava.hu/picture/2230/normal/8/00008908.jpeg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

Vezéráldozatot hozott a ifjúbaloldali maffia 2014. május 29. csütörtök | AN

Magyarországon nincs ellenzék 2014. május 8. csütörtök | AN

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos