Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gogolák elvtársnő és Virág elvtárs Kaposváron 2013. október 4. péntek 15:44 Forrás: AN

  • Hozzászólások(47)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gogolák elvtársnő és Virág elvtárs Kaposváron

Kaposvár, Orbanisztán – Gogolák elvtársnő, egy pillanatra! Ez egy új szoknya magán, igaz? Új, Virág elvtárs. Kurta. Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!

Nincs messze az idő, amikor Magyarország visszamegy az ötvenes évekbe, és akkor a valóságban is elhangozhat majd az a párbeszéd, amit – nyilván sokan kitalálták – a még mindig zseniális és egyre aktuálisabb Tanú című filmből idéztünk.

Egy nap alatt világhírű lett a Kaposvári Egyetem. Nem az ott tanulók eredményei miatt, és nem is valamilyen fantasztikus, világot megváltó felfedezés tette híressé az intézményt. Ennél jóval prózaibb esemény kapcsán kapott publicitást az egyetem. Nem kellett hozzá más, csak egy, a tevékenységét sajátos módon értelmező rektor.

Szávay Ferenc rektor utasítására ugyanis a Kaposvári Egyetem szabályzatban rögzítette, hogy milyen öltözéket viselhetnek az egyetem polgárai. Az egyetemhez méltó hallgatói férfiviseletbe ezután nem fér bele a rövidnadrág, a vizsgán pedig csak a sötét öltöny, világos ing, sötét öv és zárt cipő elfogadható.

A nők csak szolid felsőben és blúzban jelenhetnek meg, nadrággal vagy szoknyával kombinálva. Vizsgán elegáns kosztümöt húzhatnak, harisnya és zárt cipő kötelező, ez alól csak a nyári meleg adhat felmentést.

Hogy mi számít rövid szoknyának – hol kezdődik és hol végződik egy erkölcsösnek nevezett női ruha – és mi tekinthetünk a szükségesnél mélyebb dekoltázsnak, azt konkrét paraméterek híján nem szabályozza a rektor úr rendelete,. Mint ahogyan azt sem tudni, milyen színű rúzsok megengedettek, és melyek használata esetén mondható valaki rosszlánynak. A burka viseletét egyelőre még nem tenné kötelezővé az egyetem fura ura, de még minden megtörténhet.

Ez a rendelet nem önmagában való, egy árvalányhajas, buta rendszer része. Cseppben a tenger, benne van minden, ami az elmúlt három évben Magyarországon történt. Túllihegés persze, amit a rektor úr most elénk tálalt, azt gondolta nyilván, hogy megveregetik majd a vállát.

Majd kiderül, jól gondolta-e. Egyelőre nagy az ellenkezés, még a Fidesz normális gondolatokban nem bővelkedő ifjúsági szervezete, a Fidelitas is ki van akadva, pedig nekik eléggé vastag a bőrük, sok mindent elviselnek. De ez már nekik is sok, sőt, a magát leginkább a Twitteren megvalósító Dajcstomi is megszólalt az ügyben. Sajátos hangon, a hozzá méltó színvonalon közölte: ennek a barom rektornak mennie kell.

Amiben egyébként igaza van, de nem csak neki kellene mennie, hanem azoknak is, akik erre a hülyeségre inspirálták. Mert Szávay rektor nem előzmények nélkül való, nagy elődök nyomában üget. Olyanok taposták ki neki ezt a sehova sem vezető ösvényt, akik a nemzet számára kitalálták a Nenyi-nek becézett ostobaságot, az Alaptörvény asztalát. Akik azt hitték, hogy Schmitt Pál nem bohóc, hanem, államfő, és Matolcsy Györgyről is azt feltételezték, jó lesz majd a Magyar Nemzeti Bank élére. (Miközben miniszternek is pocsék volt).

Ami biztos, most rajtunk röhög a fél világ. Nem először, és nyilván nem utoljára. Nem viccesek vagyunk, hanem nevetségesek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (38 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +40 ( 46 szavazatból)
Gogolák elvtársnő és Virág elvtárs Kaposváron , 4.6 out of 5 based on 38 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(47)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

47 Reader’s Comments

  1. Mekkkő anni a todománnak a tiszteletet

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  2. A fülkeforradalom dacol a 21. századdal. Az öltözködési szabályokat kiagyalók kiváló tanácsadói lehetnének a táliboknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  3. PlagiPál “álamfő” volt, ja és míg meg nem fosztották, dr. is….bocsánat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  4. ˙
    LE A RUHÁVAL A REKTOR ÚR EKÖLCSI MAGASLATA ELŐTT !!!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  5. Dajcstompinak is van véleménye, amit elő is ad a maga módján.
    http://mandiner.hu/cikk/20131003_deutsch_tamas_ha_van_egy_ilyen_belevalo_rektor_a_hatar_a_csillagos_eg
    Sosem hittem volna, hogy valaha is egyet fogok érteni vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (15 szavazatból)
  6. Kérjük sőt követeljük h a fideszes “barmok – copyright from tompika” folytassák ámokfutásukat , mondjanak még több baromsagok, toszogassák a diákokat, mert igy hamarabb dől össze a rezsim.
    Egyebkent szürkemarha bajusszal lehet országgyűlést vezetni?
    És mangalica tokával egyetemet, azt nem kell a kapun kívül hagyni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (18 szavazatból)
  7. Csacsicska Tamás

    Iskolaköpenyt mindenkire!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  8. Tompika, nemzeti csődörünk, már akkor kiakadt, mikor a minisztériumban betiiltották a rövid szoknyát. Akkor még ott rontotta a levegőt.
    Komolyra fordítva:
    Annyi a hülyeség országunkban, hogy ennek kapcsán alighanem fel fog lendülni a turizmus. A fél világ majd idejár, rajtunk röhögni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  9. Madách Az ember tragédiája jut eszembe. Tiszta Észak-Korea.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  10. Benny Goodman
    2013. október 4. péntek
    16:49

    Pontosabban – a katasztrófaturizmus :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  11. “Iskolaköpenyt mindenkire!”
    … és csak azt (alatta semmi).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  12. Lesz itt rend, legalábbis az öltözködés terén. Érdekes, hogy a szélsőséges iszlám is az “erkölcs” nevében követeli meg a nők testének elfedését. Lehet, hogy a rektor úr jövő évi dresszkódjában már a burka is szerepel?
    Hogy a képzés szintjével mi lesz, az kevésbé látható, de aggasztó, hogy Szávay Ferenc rektor úr tudományos munkásságáról szinte semmi nem található az interneten. Elsősorban a lovassport tájékán tűnik fel a neve, pedig azt gondoltam volna, hogy ezen az egyetemen a rektori kinevezéshez nem divatszakmai vagy lovaglási ismeretek, hanem minőségi tudományos publikációk szükségesek, de ezeknek az interneten nyoma sincs. Persze lehet, hogy vannak, csak mind titkosak.
    Egyébként meg:
    Szerencse, hogy Szávay rektor urat nem az Állatkert élére nevezték ki, mert valószínűleg levágatná a páva farktollait, ne mutogassa már magát olyan indecens módon. És akkor bizonyos majomfajok szexuális jelzéseiről még nem is beszéltem.
    A rektor úr jól látja: az öltözködés szerepe bizony a másik nem figyelmének felhívása is. Csakhogy ez nemhogy üldözendő, hanem üdvözlendő dolog. Férfiszemnek öröm egy csinos, vonzó nő látványa (gondolom, fordítva a nők is így vannak vele), pár percre talán még Szávay rektor úr szolídan gömbölyödő alakját is képes elfeledtetni.
    Kíváncsian várom a rektor úr hormonok elleni harcának alakulását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  13. Az egyetem fura ura nem enged a 48-ból.
    http://hvg.hu/divat_design/20131004_Miniszoknyatilalom_nem_enged_a_Kaposvari

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  14. Demokrácia van.
    Kukker Ádám barátomnál ez a divat: felül egy póló, alul semmi. Egész nap így grasszál a lakásban.
    Becsönget a szomszédasszony:
    - Azért Ádi, az isten szerelmére!
    - Mi van szomszédasszony? Manapság demokrácia van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  15. És akkor mit csinálna, ha minden nő ..csányi szoknyákban, mély dekoltázzsal jelenne meg nap, mint nap? Sőt, minden férfi is!! Ez volna ám a jó buli! Aztán, egyszer csak a rektor vagy mi urat is elkapnák egy fordulóra, hogy ne csak önmagából vetkőzzön ki, hanem lássa már mindenki, hogy a “kiskirály meztelen”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  16. Ha ha ha, nincs új a nap alatt…
    http://www.youtube.com/watch?v=mCQgj1QNppo

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  17. Most jön,hogy a férfiak és a nők külön ajtón mehetnek be,nem ülhetnek egymás mellé,csak elkülönítve,nem járhatnak egyedül,csak csoportosan,a nők csak nőket vizsgáztathatnak,vagy úgy,ha többen vannak a szobában.
    Van még ötletem,kérem az ötletdíjat átutalni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  18. Igaza van a rektornak.Ha már előírja az öltözéket (mert a hallgatók maguktól nem tudják,hogy mi az illem),ne végezzen fél munkát.Vizsgán úrfiknál szamarkandi selymes kanavász,oldalkard,kiskisasszonyoknál pedig ropogós rokolya és fékötő.Persze a rektor is öltözzön be,minimum lófőnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  19. Gyàààà !
    Hella erre hogy ràérzett, vagy két hete tette fel a kérdést a NOL-blogon, hogy vajon mikor szabjàk meg a szoknya hosszàt : hàt tessék, ez is megtörtént !
    Erre ki gondolt volna a ‘90-es évek közepén, kezeket fel !
    Ne tolongjatok ennyire……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  20. EdCarping 16:04 “Az öltözködési szabályokat kiagyalók kiváló tanácsadói lehetnének a táliboknak.”
    Ugy látszik, a talibok a tanácsadók.
    Jön a kötelezõ szakáll, és a burqua . . . .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. Szávay az a “doctor honoricus”, akit se Idehaza, se Külföldön tudományos szempontból senki nem ismer. Tessenek csak utána nézni ( http://www.uni-corvinus.hu/index.php?id=24294&no_cache=1&tx_efcointranet_pi1fomenu=publikaciok&tx_efcointranet_pi1cusman=fszavai )a nemlétező nemzetközi publikációinak, meg a sajnálatosan létező hazaiaknak!
    A pasmag nem más, mint egy NER-tenyészett “tudós”, aki pontosan tudja, hogy “hol lakik a Jóisten”, meg annak Készfizető Kezese, Földi Megtestesülése … azaz Ocsmány Vigyor!
    Hát ippeg pont ezért vigyorog oly ocsmányul a “saját” “egyeteme” (mert az tényleg a sajátja! … hűbérként kapta az orbanofeudalista államtól!) oktatóira és diákjaira, mert Ő … most … még megteheti! Hűbérként!
    Remélem alrektora, az a bizonyos parasztgatyás-dülledtszemű-lajbis Félázsiai, aki színházi (sőt, Nemzeti Színházi!) rendezőnek nyalta be magát, ‘”A Buzi Alföldi” után pedig szegényeket soha nem látott/támogatott pappal szenteltette be a színpadot, azaz honfiúnak (Beregszászból) és művésznek (Bunkórektor Alrektoraként és Horthy-stadt dísz? polgáraként) képzeli magát!

    Mi meg hagyjuk!

    Kaposváron is!

    Meg Baján is!

    Meg mindenütt!

    A tanári szobákon belül is!

    Meg a putrikon belül is!

    Mert ugye EZ A NORMÁLIS!(?)

    Édesanyám nem ERRE a Magyarországra akart szülni!
    … és ezt …
    … szendamondja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  22. Haladunk ,haladunk ! Majd megmondják azt is ,hogy a ruhazat milyen szinü kell,hogy legen ! A diàkok barnában, a tanárok feketében a rektor meg fekete börkabátban !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  23. szendam (2013. október 4. péntek 19:35)
    Neked is nulla piublikáció jött fel?
    Itt van az oktatói önéletrajza:
    http://www.uni-corvinus.hu/index.php?id=24294&neptunKod=HG8IB7.
    “Korábbi és jelenlegi egyetemi feladatok: 2007 – 2010 — Nemzetközi Kapcsolatok Doktori Iskola – Nemzetközi és Biztonsági Tanulmányok alprogram vezetője”
    Mindezt a rengeteget négy év alatt a Kaposvári Egyetem egyetemi tanáraként. Azért ez egy kicsit sovány. Viszont a külföldi utak megszerzésében igencsak jeleskedett: 1990-2003 között összesen csaknem hat év német nyelvterületen.
    Ügyes ember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. A publikációs listája rendben van, csak ő le ne öltözzön.
    http://www.uni-corvinus.hu/index.php?id=24294&no_cache=1&tx_efcointranet_pi1fomenu=publikaciok&tx_efcointranet_pi1cusman=fszavai

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Ha már komolyan is lehet beszélni róla:
    1. Az egyetem vezetése előírhatja az oktatóknak, kutatóknak és egyéb alkalmazottaknak a megfelelő megjelenést.
    2. Ugyanezt nem írhatja elő a diákoknak. Ez olyan, mintha a boltban vagy a bankfiókban az ügyfelek öltözetét, körmének tisztaságát stb. írnák elő. A diák az egyetem ügyfele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. nem akarok profán lenni, de erre az órára én is szivesen beültem volna a témától függetlenül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. Ezek a diktatúra bevezetésének első fázisai az oktatási intézményekre koncentrálva, hogy a fiatalokat hozzászoktassák és bevezessék a diktatúrába, azt megszerettessék velük, előkészítendő mielőtt belépnek munkahelyükre ahol ugyanazt fokozottan kell leviselniük és maguknak is gyakorolniuk.
    .
    Fel kell állni ha a tanár belép.
    .
    Úrnak vagy úrnőnek szólítani a tanárt.
    .
    Megszabni milyen ruhát viselhetnek. Egyenruha, akár civil is bevezetése.
    .
    Ezt követi a hajviselet megszabása és smink, hajszín és egyéb személyiségi jogok korlátozása.
    .
    Beszédmód szóhasználat megszabása.
    .
    Az egyénileg viselkedők kiközösítése.
    .
    A leadott anyaggal való egyetértés, annak pozitív közösségi megvitatása, a mellette szóló érvek összegyűjtése.
    .
    Stréberek árulók jutalmazása.
    .
    Hamis közösségi szellem megvalósítása.
    .
    A csoporton belül hatalmaskodó diktatórikus a tanárral együttműködő kis érdekközösségek létrehozása..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. A világ számos nagyhírű nyugati egyetemén, középiskolájában a rendtartás ma is előírja, hogyan öltözködjenek a diákok. Tisztelet Szávay rektor úrnak, hogy volt bátorsága a kodifikációt visszahozni, habár ennek betartatása a teljesen elhülyült, lezüllött, elállatiasodott fiatalsággal aligha lesz lehetséges, pláne hogy nálunk már utcai dress-code sincs ( “mi a faszom az, és ki nem szarja le?”), s az egész ország úgy öltözik, mint a cigányok. A közállapotokat híven tükrözi az öltözködési kultúra, s ami az összképet illeti, ennél a legsötétebb, legszegényebb 50-es években is lényegesen jobb volt a helyzet, a Kádár-korszakról nem is beszélve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (17 szavazatból)
  29. Daz
    2013. október 5. szombat
    03:35
    .
    És esetleg azt is leírnád, hogy a a világ számos nagyhírű nyugati egyeteme és középiskolája milyen magas színvonalú oktatást, nevelést, közösségi éltet kínál és biztosít a diákjainak, mit sem szólva a tanárok minőségéről és az oktatási szisztémáról ill. tananyagról??
    .
    Nem hiszem, hogy a fiatalság Magyarországon elhülyült, lezüllött, elállatiasodott lenne , hiszen sokan hagyják ott Magyarországot és érdekes módon megbecsült polgáraivá válnak más demokratikus fejlett országoknak és boldogulnak. Hogyan lehet ez ha hülyék. De ha annak tartod őket akkor írnál esetleg pár sort, arról, hogy ki neveli a fiatalságot ilyennek, ha nem az oktatási intézmények ahol egész idejüket töltik.
    .
    Írd le meg légy szíves ki neveli, mert a szülők güriznek egész nap, a gyerekek már általános iskolától kezdve éheznek, és nem a ruházkodás a legnagyobb gondjuk, hiszen hosszú ideje tüntetnek alapvető jogaikért amelyet a kormányzat megkurtít, ellehetetleníti röghöz köti őket.
    .
    Szávai úr miért nem ezeken a gondokon segít elsősorban, nincs fontosabb dolga mint a diákok öltözködésével foglalkoznia?? Ez most a legfontosabb??
    Ilyen visszás oktatási helyzetben amikor a diákok és szülők a puszta létükért küzdenek????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  30. Daz
    ( “mi a faszom az, és ki nem szarja le?”) – nahát, pl. ilyen alak képviseli a narancsokat az EP-ben….milyen igaza van!))))))
    -
    A felmérések szerint az egyetemisták közül sokan szimpatizálnak a jobbosokkal, azer ez is mutat valamit, nem elég kimutatni, meg kellene világítani, hogy miért?!
    -
    “teljesen elhülyült, lezüllött, elállatiasodott fiatalsággal aligha lesz lehetséges”
    Ez most komoly, mert viccnek durva lenne!))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  31. A képen lévő diákok megfelelően reagáltak. Csinosak, szépek, jó hírét viszik az Egyetemnek, az Országnak a világban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Ha a költő rápillanthatott volna a képen erre a kis társaságra, ez jut eszébe róla ma:
    .

    “…Ami csak szépség, s ami reménység,
    Mind ti vagytok a Tisza körül…”

    .

    “….Éhe a Szépnek hajt titket,
    Nagyobb igaza sose volt a népnek.
    Hitványabb Nérók még seholse éltek.
    Vagytok: a Ma, vagytok: a Holnap…”
    .
    …De szíveteket megérdemeltem,
    Veletek száguld, vív, ujjong a lelkem…”
    .
    .
    [Bocs' Adykám ! az önkényes kiemelésekért, de ezt most nem hagyhattam ki...]

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. Báthory Ödönke

    Ne bántsátok már szegény rektort! Lehet, hogy jobban gerjed az öltönyös pasikra, mint a miniszoknyás lányokra. VAn ilyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. Daz
    Ha valamikor az egyetemen volt egyenruha és most azt szeretné a rektor visszahozni, talán érthető lenne és talán még támogatnák a hallgatók is, de itt nem erről van szó, ha jól értettem……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Édes, jó képviselő uram!

    Kérlek ne vedd komolyan a megszólítást mert én téged ugyanolyan baromnak tartalak, mint te a kaposvári barmot, akit lerektoroztál.

    Miért is? Mert a hozzád hasonló barmok szabadították rá a diákokra és a társadalom egészére azt a barom, álszent KDNP (Keresztény? Demokrata ? Néppárt ?) oktatáspolitikat, aminek egyenes következménye az ilyen barom dress code. Hiába jofejkednél most, de ezt te (is) okoztad. Sok más barom egypárti Fidesz törvényt hozva, melynek egyetlen célja az volt, hogy az álságos rend fogalma mögé bújva az emberek életének minden szegletét magatok alá gyűrjetek, ezzel is további félelmet keltve, hogy ne merjünk tiltakozni az orbánizmus diktatúrája ellen. Mert ilyen barom rendelet az ilyen barom diktatúrák terméke.

    Szóval elkésett barmoznod most, mert akkor kellett volna ezt uvoltened párttarsaidra, amikor például a barom oktatási törvényt elfogadták, vagy a amikor a pedagógusokat begyűrtétek a fasiszta tipusú korporációs rendszerbe. Mint a barmokat.

    De felemelhetted volna szavad amikor a vadbarom csürhe 2006-ban szétverte a várost, amikor viktorotok puccsra buzdított, amikor az idétlen nemzeti együttműködési nyilatkozatot kiagyaltatok, amikor alkotmányos rendet a jog mögé bújva eltoroltetek es helyette egy alaptörvénynek titulált vicc gyűjteményt fogadtatok el.

    Folytassam? Mint a barmok elloptátok a magánnyugdíjpénztári vagyont, a csatlosaitokat mindenhova bedugtátok, de nem is folytatom, mert szerintem már nem is tudsz követni, az az urbánus legenda, hogy mostanában elég tompika vagy.

    Szóval hagyd abba hogy a régi fiatal demokrata énedben tetszelegsz, mert ezek már baromi rég nem vagytok, sokkal inkább paraziták, amik az emberekre ratelepedve, rajtuk élősködtök. És ez baromi szar.

    Na csá, megyek, sajnos lesz még sok alkalmad magatokat lebarmoznod, amivel csak egyetérteni tudok.

    Ja, még valami, ha nem szívtál volna annyit, lehet, hogy most nekünk sem kéne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  36. Talán a parlamentben is lehetne hasonló előirást kitalálni.

    Meg kell nézni az ápolatlan, farmeros dajcsfürtelentomit, NA IGY NEM SZABAD KINÉZNI!!

    És kész.

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. :-))
    Es a szürkemarha bajuszos? Az ok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Jópofák ezek a kommentek, és van bennük igazság. Az öltözködést természetesen egyik rektor sem írhatja elő, erre semmiféle joga nincs.
    .
    DE:
    .
    Aki járt az utóbbi, mondjuk 10 évben egyetemre, tanulóként, ott dolgozóként, az – teljesen elfogulatlanul – megállapíthatja:
    .
    Néha az egyetemi épületekbe betévedve, ha nem tudnánk, mi az a hely, azt hihetnénk, hogy valami bordélyházban járunk, és/ vagy drogtanyán.
    .
    Félreértés ne essék, én aztán nagyon nem vagyok prűd, és imádom a jó csajokat, de ahogy a csajok egy jelentős része “öltözködik” az egyetemeken, az tényleg elfogadhatatlan.
    .
    Egy egyetemi hallgató lány ne nézzen már ki úgy, mint egy strihkurva, a srácok meg ne legyenek már olyanok, mint egy büdöss…gű, lepattant hobó. FIGYELEM: nem mind ilyenek, de nagyon sokan igen, és ez tény.
    .
    Ha a csajok vetkőznek, az remek, imádom, de tegyék ezt a strandon, vagy az utcán, 45 fokos hőségben, ahogy jól esik, mutassanak meg mindent, rendben. De ne az egyetemi épületekben. Ott azért legyenek visszafogottabbak, ami természetesen nem azt jelenti, hogy ne nézzenek ki frankón, mert dehogynem, csak meg kellene találni egy mérsékelt, de attól még mutatós öltözködési kulturát.
    .
    A kettő ugyanis messze nem ugyanaz, hogy egy csaj úgy néz ki, mint egy qrva, VAGY hogy ugyanaz a csaj jól néz ki.
    .
    A rektor pedig nagyon átesett a ló túloldalára, ez is tény.
    .
    A hímneműek öltözködése meg olyan, hogy néha hajléktalannak lehetne őket nézni, és ez sem egyetemhez méltó dolog.
    .
    Szóval, ez az egész alighanem minderre volt egy rossz, átgondolatlan válasz a rektor részéről. Más kérdés, hogy az “egyetemi ifjúság ” töbségét immár lehetetlen fegyelmezni, annyira elszaladt velük a ló. Pont olyanok, mint ez a rektor, csak a másik végletről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  39. Eldrad
    2013. október 5. szombat
    11:13

    Sok igazság van abban amit írsz . Az egyetemi élet és közösség átalakítása, megreformálta és megjavítása nem itt kell, hogy kezdődjön és semmiképpen nem rendeleti szabályzással a ruhánál. Ennek teljesen más a módja , nevezetesen, hogy magasabb szintre emelni a diákokat.
    .
    A nők úgy néznek ki mint a kurva?? Azok is legalábbis sokan és nem is tagadják, hogy csak prostitúcióból képesek fedezni az egyetemre járásukat.
    Ez sajnos nem csak a magyar egyetemekre jellemző. Minden estre a rektortól kifinomultabb , intelligensebb, nem parancsuralmi indításon alapuló szabályozást várok.
    .

    Én alapvetően úgy érzem a fiatalok szinte gyerekkoruktól fogva el vannak hanyagolva, nevelés, öntudat kialakítás, erkölcsi formálás és önmegvalósításra való oktatás szempontjából és ez így megy siralmas eredménnyel egyre rosszabbul nemzedékeken át.

    Én magam is szabad időmben másodállásként tanítok és egyre nehezebb dolgom van a fiatalabb generációkkal, néha még két év is számít.
    .
    Azzal kezdem az oktatást, hogy minden diák felelősséggel tartozik a tanulásáért és fejlődéséért és ne magoljanak, kopírozzanak, hanem első lépésként alakítsák ki a saját tudásuk és tanulásuk struktúráját mert ezért egyedül ők felelősek.
    .
    A többség nem érti, egy páran értik de nem akarják érteni. Amikor mindenki megérti és elfogadja akkor kezdetét veheti a tényleges oktatás és ahogy fejlődnek, rövid időn belül a ruházkodásuk a szellemi és intellektuális szintjükhöz igazodik az esztétikai érzékükkel egyetemben.
    .
    Gondolom ez lehet a módja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  40. Ha az egész országból kuplerájt csináltak ,miért pont az egyetem lenne más??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Figyelmeztetés !
    *
    Hejj lányok,lányok ! Ha még sokáig így ültök itt,még az ina ügy is napirendre kerülhet
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. Szerintem elég lett volna a vizsgai öltözéket szabályozni. Ott valóban nem ízléses a farmer vagy a miniszoknya. Az viszont, hogy a diák mit vesz fel az előadásra, szerintem mindegy. Bármilyen utcai öltözék megfelelő. Másrészt az ilyen rendelet az egyetemistákat felesleges költségekbe is veri, mert sokuknak csak egy öltözet elegáns ruhája van, a vizsgaruha. A legtöbb fiatal lezseren öltözik.
    Azzal nincs nekem se bajom, hogy vannak egyenruhás munkahelyek, illetve van, ahol dress code van. Én is dolgoztam olyan helyeken, engem nem zavart, tudtam alkalmazkodni. De egyes helyeken nincs értelme. Az egyetem tipikusan ilyen hely. Ha a diák bemegy jegyzetelni az előadásra, mindegy, hogy farmerben-pólóban vagy elegánsan öltözve teszi, a lényeg, hogy figyeljen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. topi mackó
    Amikor a mostaniak bekerültek a Parlamentbe, nem tisztelték meg, hogy normálisan felöltözzenek.
    De az már régen történt, arra nem emlékeznek sokan, be is lehet söpörni a szőnyeg alá!))))
    Azóta viszont kivakaróztak, még drága órákra, táskákra is fussa))) és így most már ez lett a min. elvárás, már csak a gyerekszoba hiányát kellene pótolni és megoldani – a sallerosztogató diplomáciai analfabaltáéknál!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. Ez a rektor egy katolikus őstulok, aki korábban igen jó kommunista volt!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. Tulajdonképpen nem világos, miért kell kilógatni a mellét és a bugyiját a diáknak az iskolában? Milyen előnyöket akar vele elérni? Lehet, hogy demokratikus az, hogy kilógathatják, de ízléstelen. Mindent a maga idejében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Igen…én már megint csak aforizmával jövök: láttam – még a talárkorszak előtt láttam bírócskákat a pulpituson – ugyancsak mélyen dekoltált felsőben, alig szoknyában tárgyalni. Persze, szegénykéim reggel nagyon sietettek, és nem volt idejük ruhába bújni.
    Azonban egyet kár elfelejteni: a jó ügyvédet a munkája közben nem ezzel kell provokálni ahhoz, hogy felálljon a tárgyalás, az előadni valója közben.
    Szóval, arany középút. Egyébként a talár majdnem olyan, mint a csador. Még megérjük a végén, ha így haladunk tovább, hogy egy un. olyan katolikus országban, mint amilyenek mi vagyunk, divatba jön – a díszmagyar helyett – a csador viselet. Az lesz majd a szép világ.
    Könyörgök, drága rektor úr: akkor majd, remélem, nem csak a lányokra – a fiúkra is ráadják azt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Schmitt Pál Becsületének Napja 2013. május 18. szombat

Schmitt Pál megint becsületes lett 2013. május 16. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos