Ronai and Ronai
AMERIKAI

Schmitt Pál megint becsületes lett 2013. május 16. csütörtök 17:38 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Schmitt Pál megint becsületes lett

Budapest – Jó csak vicceltünk, merthogy nem is volt neki becsülete soha. Rossz vicc volt, amit a címben írtunk. Mentségünkre legyen mondva, nem mi kezdtük. A volt államfő kezdte a viccelődést, ő adott ki egy közleményt, ebben írja, hogy helyreállt a becsülete. Pedig, épp az ellenkezője történt. Most már papírja is van arról, hogy tisztességtelen eszközökkel szerezte a doktoriját.

Lezártnak tekinti a kisdoktori címével kapcsolatos ügyet Schmitt Pál a jogorvoslati bizottság határozata után, amely alapján szerinte helyreállt a becsülete, mert a testület – mint a volt köztársasági elnök írta az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében – nem állapított meg vele szemben etikai vétséget.

Előzőleg a Semmelweis Egyetem azt közölte az MTI-vel, hogy elutasította Schmitt Pál felülbírálati kérelmét, amelyben a volt államfő azt kérte, semmisítsék meg a kisdoktori címe visszavonásáról szóló határozatot.

A jogorvoslati bizottság megállapította, hogy Schmitt Pálnak az 1992-ben Az újkori olimpiai játékok programjának elemzése címen benyújtott értekezése már a beadáskor sem formailag, sem tartalmilag nem felelt meg az 1985. évi I. törvényben leírt követelményeknek és a Magyar Testnevelési Egyetem Doktori Szabályzatának – írta közleményben a felsőoktatási intézmény.

A jogorvoslati bizottság jogszabályba ütközőnek és etikailag kifogásolhatónak találta a Semmelweis Egyetemtől 1992-ben még független testnevelési főiskola azon eljárását, ahogy az értekezést hivatalos eljárásra bocsátotta.

Az egyetem közölte azt is, hogy a rektor által felkért jogorvoslati bizottság határozatára tekintettel Schmitt Pál lemondott egyetemi doktori (doctor universitatis) címéről.

Az ügyben további eljárásnak nincs helye – tudatta az intézmény.

Schmitt Pál az MTI-hez eljuttatott közleményében mindezt sajátosan értékelte: szerinte a jogorvoslati bizottság által hozott jogerős, az egyetem szenátusának korábbi döntését felülíró határozat nem állapított meg vele szemben etikai vétséget. “Éppen ellenkezőleg: a Magyar Testnevelési Egyetemnek a doktori fokozat adományozására vonatkozó gyakorlatát és eljárását minősítette jogszabályba ütközőnek, továbbá etikailag kifogásolhatónak, ahogy az értekezést hivatalos eljárásra bocsátotta” – írta a volt elnök, majd közleményében a helyzetet úgy értékelte: a határozat alapján becsülete helyreállt, felülvizsgálati kérelme eredményre vezetett.

“A határozat megismerése után, tekintettel annak tartalmára, a tisztesség úgy kívánta, hogy egy akkor hibás egyetemi gyakorlat és eljárás alapján nekem ítélt kisdoktori címem használatáról lemondjak” – közölte Schmitt Pál, aki közleményében ismertette május 3-ai keltezésű levelét, amelyben lemond doctor universitatis címéről.

Ebben hangsúlyozta, hogy nem volt tudomása az egyetemnek a doktori fokozat adományozására vonatkozó, nem jogszabályszerű gyakorlatáról, a dolgozatát pedig jóhiszeműen, az akkori elvárásoknak megfelelően készítette el és nyújtotta be.

Az egyetem szenátusa tavaly március 29-én vonta vissza Schmitt Pál doktori címét, mivel doktori disszertációja szövegazonosságot mutatott más munkákkal. Schmitt Pál közölte, hogy fellebbez a Semmelweis Egyetem szenátusának döntése ellen, amellyel a testület megvonta doktori címét. Az egyetem eljárását etikátlannak és jogszerűtlennek nevezve úgy vélte, oklevelét csak a bíróság vonhatta volna vissza. Ezért felülbírálati kérelmet nyújtott be, és bírósági felülvizsgálatot is kért.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 12 szavazatból)
Schmitt Pál megint becsületes lett, 4.6 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. Becsületes akkor se lenne, ha az általa jogtalanul összeharácsolt vagyonnak legalább a felét odaadná a szegényeknek, elesetteknek, .Ha majd nyilvánosan bocsánatot kérne a Magyar Néptől az elkövetett gazságokért, ha …………….ha………..ha…………..ha……….. http://www.istenkeramikusa.eu/hu/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  2. Hmmm…ezt a “nyilatkozatot” plágiumvizsgálatnak alávetni, mondjuk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  3. Ez az ember még mindig nem érti azt ,hogy lebukott mert lopáson kapták ?

    Meddig alázza még a Magyarországot az undorító szerencsétlen flótás?

    Ez az ember azt hiszi ,ha össze vissza hazudozik akkor majd a lopás az nem lesz lopás ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  4. Schmitt Pali, szövegértésből egyes, leülhetsz !
    Ha már korábban is értékelték volna az iskolákban a szövegértelmezést, akkor a felső tagozatig sem jutott volna el.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  5. Szerintem ez a félkegyelmű akkor sem értené meg mi a szitu, ha valaki az egyetem vezetéséből elé állna, és belemondaná a képébe:
    Plagi, te egy csaló vagy, loptad a doktoridat, és nem visszaadtad, hanem mi vettük vissza tőled, mert jogtalanul bitoroltad a doktori címet, a nem létező becsületedet is elvesztetted, és még azt sem tudod helyesen leírni, hogy álamfő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  6. Ez a barom volt nálunk köztársasági elnök – Magyaroszág jobban teljesít..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  7. Most már érthető, hogy SCHMITT miért nem ír nagydoktorit, mert hemzsegne a helyesírási hibáktól. Egyszerűbb volt más szellemi termékét ellopni, el tulajdonítani, átmásolni mint megírni. Ez az ember az Orbán szégyene, a fidesz szégyene, az ország szégyene. Ha nem lett volna kapzsi akkor ma még mindenki úgy tekintett volna mint OLIMPIKONRA de ezt követően, Ő már egy tolvaj, csaló, hiteltelen ember, a fidesz MOTORJA, Ő mondta az akar lenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  8. Schmitt esete is azt bizonyítja, hogy ez az ország reménytelen. Itt soha nem lesz semmiféle megújulás, vagy kilábalás a válságból, mert politikusai oly erkölcstelenek, hogy az kizárja a normális emberi létezést Magyarországon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  9. Ami helyreállt neked te köztársasági csótány az a alkoholszinted. Na menj odébb és ne dülöngélj!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  10. Azt csak tudta ez a félbolond, hogy nem saját agyúlag írta a doktoriját?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  11. ” helyreállt a becsülete ” !!!! Mihez képest ???? ő már örökre bukott elnök lesz !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  12. Még mindig hazudik. Nem lemondott róla hanem elvették tőle es nem is kapta vissza a felülvizsgálat során sem. Jo lenne ha valaki elmagyarazná neki

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  13. A valóságtól függetlenítve magát mellébeszél, ahogy a többi tetű fidesznyik.
    Az országban is minden szép, minden jó, siker siker hátán, csak mi érezzük, úgy, hogy minden sz@r. De magunkra vessünk, amiért a szemünknek hiszünk, nem a hazug kormánynak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  14. Ez kérem a gondolkozzunk pozitívan nevezetű jobb oldali elmebaj.Amikor a szarról még azt hiszi hogy habos sütemény.Sajnálatra méltó egész életművét alantas anyagi érdek elé helyező gerinctelen féreg.A legnagyobb hibája ami manapság Viktorkáéknál nagy divat ,hogy mindig a másik a hibás mi meg a szép meg az okos.Nem ártana néha tükörbe nézni tisztelt országmegmentő kormányzati volt és jelenlegi vezetők,akkor talán nem kéne annyit dadogni össze vissza……………………………………………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  15. Tehát ez az idióta azt mondja, hogy ha a lopott holmit elveszik a tolvatól, akkor az már nem tolvaj, hanem feddhetetlen erköcsü úriember. És ezzel az erkölcsi normával vitte a K.E. posztig a csúti disznóól takariító javaslatára! Nem tudom eldönteni, hogy melyikük a hülyébb, csak azt, hogy a csúti az aljasabb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  16. Schmitt a Fidesz kommunikáció „terméke”. Ennek lényege, hogy mindenről lehet mondani valamit, az viszont nem fontos, hogy igaz-e, vagy sem. Egybites állampolgárok részére szóló üzenet.
    .
    Nem győzök álmélkodni, hogy Kertész Ákosnak mennyire igaza volt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  17. Ha elképzelem, hogy ez “Köztársasági Elnök”-ké avanzsált a fideSSből több, mint másfél évre Magyarországon – a képemre fagy a kínlódás röheje. :(((((((((((
    Hol élünk? :(((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  18. Paja elég baj az ,hogy tegnap még doktor lehettél de ma már nem vagy doktor. és ne próbáld meg a magyarokat sehol sem képviselni mert Te egy hazug csaló vagy ,tanultál volna meg legalább helyesen írni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  19. Plagi bacsi takarodj!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  20. Ez az ember valszeg félreértette az orvost, amikor az azt mondta neki a vizsgálat után, hogy maga elmebeteg, ő meg azt értette, hogy “elmehetek”! És most szabadon flangál ez az őrült!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  21. Lemondott kisdoktori címének használatáról a volt államfő, de erkölcsileg győztesnek érzi magát – derült ki Schmitt Pál csütörtöki közleményéből.
    Schmitt azt közölte, becsülete “helyre állt”, a gond az, hogy a helyreállt egy szó, nem kettő. Korrektorunk egy másik hibát is felfedezett, a Schmitt által írt Olimpiai Mozgalom is kisbetű, helyesen: olimpiai mozgalom.
    (Hír24 2013.05.16. 16:12)

    A szerencsétlen…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  22. Tákolmány és az összes aláírásával elfogadott törvények azer maradhatnak – vagy azok is annyit érnek, mint a doktorija?
    Vagy akkor most kezdhetjük elölről a tákolmányozást?
    Aki azt szeretné elhitetni a zemberekkel, hogy az elvették és a lemondtam egyet jelent, annak a becsülete soha nem állhat helyre!
    Egyébként is annyi ideje már nem lehet, hogy amit elkövetett az ország és az emberek ellen, el tudná feledtetni, már nem tudna annyi jót tenni.
    Ami jár, az jár, lyukas két fillérről nem mondana le, nem még annyi juttatásról, amit a gerinctelenségéért kapott!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. A becsület “helyre állt”, csak a jó erkölcs és a józan ész nem talált még itt gazdára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. lovastengerész
    2013. május 16. csütörtök
    18:05
    Ez az ember még mindig nem érti azt ,hogy lebukott mert lopáson kapták ?
    .
    Te nem érted!
    Lopás után nem követett el etikai vétséget, így most már helyreállt a becsülete.
    Vagyis a lopás neki nem becsületbeli kérdés, minden más ezután azt igazolta, hogy ő (is) becsületes…
    Tessék végre deviánsan gondolkozni! Ez most már a kötelező…
    DDD!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Most meg az egyetem az oka…
    Ez egy igaz magyarember, mindig mindennek más az oka…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. tiszta PETŐFI !!!
    “Sehonnai bitang ember,
    Ki most, ha kell, halni nem mer,
    Kinek drágább rongy élete,
    Mint a haza becsülete”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Egyre kevesebben járnak egyetemre 2014. április 4. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos