Ronai and Ronai
AMERIKAI

VIP-kártyát kapnak a kiváltságosok Kaposváron 2013. szeptember 14. szombat 17:52 Forrás: AN, magyarnarancs.hu

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
VIP-kártyát kapnak a kiváltságosok Kaposváron

Budapest – A Fidesz szerint a szocialista kormányzás nyolc éves rombolása után lábadozik a magyar egészségügy. A tények azonban másról tanúskodnak: a kórházi várólisták soha nem voltak olyan hosszúak, mint manapság, az orvosok és az ápolók elvándorlása nemhogy csökkent volna. Kaposváron már rövidülnek a várólisták, igaz, csak a kiváltságosok számára.

Rekordhosszúságúak a várólisták, a kórházak adósságállománya minden 120 milliárd forintra nőtt. Az intézmények nemcsak gyógyszergyáraknak, -nagykereskedőknek tartoznak, hanem helyenként már a takarítócégeket sem tudják fizetni. A szocialisták szerint a mostani helyzet nem a kormányváltás előtti időszak, hanem az elmúlt három év termése.

A Magyar Narancs hetilap online kiadásának cikke szerint a Kaposi Mór Oktató Kórház 220 személy számára úgynevezett VIP-kártyákat biztosított, amelyekkel soron kívüli ellátást vehetnek igénybe a tulajdonosok. Az intézmény közleményben cáfol.

A portál szerint az intézmény személyzetében jelentős a felháborodás mind az orvosok, mind a betegápolásban részt vevők körében. Ennek oka pedig az, hogy jelenleg a kaposvári kórházban – sok más hazai kórházhoz hasonlóan – akár órákat is kell várni, amíg valaki beléphet a szakrendelő ajtaján. Ezzel szemben – írja a lap – a kórház 1-től 220-as sorszámig úgynevezett elsőbbségi igazolványokat bocsátott ki, ezekkel a tulajdonosok soron kívül vehetik igénybe az egészségügyi ellátást.

Az intézmény igazgatótanácsa közleményben reagált a Magyar Narancs cikkére. Állításuk szerint “a kórház megközelítőleg 10 éve, több mint 600 nyugdíjasának (volt munkatársának) biztosítja, méltányossági okból, a szóban forgó, elsőbbséget biztosító kártyát. Tekintettel arra, hogy Kaposvár belvárosában, a kórház közvetlen környezetében élők sok éve kénytelenek elviselni az intézmény egymás után következő építési beruházásait, a nyugdíjas kártya került számukra kiterjesztésre. A cikkben megjelent állítással ellentétben a betegregisztráció és a járóbeteg-ellátás igénybevételénél elsőbbséget biztosító kártya nem VIP-kártya.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 11 szavazatból)
VIP-kártyát kapnak a kiváltságosok Kaposváron, 4.2 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Bízom abban, hogy előbb utóbb szembe kell néznie a hazug, gyalázkodó karakter-bérgyilkosoknak azzal, hogy kik voltak valójában – nem csak az egészségügy – az egész magyar társadalom lerombolói.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  2. A 300Ft-os vizitdíjat ellenzők meg csak várjanak.Ugyan elgondolkodnak e ezen a dolgon? Ugyan eszükbe jut e, hogy miattuk (is) alakult így?
    Akkor most tudomásul kell venniük, hogy vannak kiváltságosok, akiket ők segítettek ebbe a helyzetbe. Tükör van mindegyiknek remélem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  3. EdCarping, előbb azonban tisztáznunk kellene, a karaktergyilkosok körét!
    Semjén bevallotta, hogy ” tisztességesen” látta el feladatát, de elismeri-e, Mészáros,Avar, Bolgár, Havas, Kéri és Gerő?
    Meg azok akik a felsorolásban nincsenek, de hallgattak, mint az a bizonyos #ar a fűben.
    Mert – bizony – vétkesek közt, cinkos aki néma.
    A közvélemény, a hatásukra bizonytalanodott el, őket figyelte – gondolván, a véleményükre adni lehet – az ő gondolati síkjuk mentén döntött.
    Tisztáznunk kellene a karaktergyilkosok körét, hátha gondolkodásra sarkalljuk őket, így a vészhelyzetben, hogy végre közvetítsék a történelem követelését! Elég volt uraim a nyálazásból, a gyávaságból és a nagyképű pökhendiségből! Elég volt, elég!
    A diploma, nem csak papírt ad, hogy levizsgáztak, mert levizsgáznak végleg, ha nem gondolják végig, hol van a helyük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  4. egy radiológus ismerösöm panaszkodott nem régen, hogy nincs lehetösége az általa kívánt ütemben haladni a svéd nyelvvel. a svéd kisvárosi kórházban, ahol dolgozik az osztály 10 radiólógusából 7 magyar. így a munkahelyén jól boldogul a magyarral. otthon a családjával is magyarul beszél természetesen. egy apró adalék az orvoselvándorlásról és a magyar egészségügyröl.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  5. orbán elfelejtette elmondani a háromszáz forintosoknak (úgysem értették volna meg, most boldogan fizetnek havi ezret az isten tudja kiknek, úgy hogy még orvost sem látnak) hogy a szolidáris közteherviselés nem jelenti egyben a köz által megtermelt javak azonos mértékű élvezetét is. Ugyan úgy mint ahogy azt sem mondta el nekik, mit és kiket ért ő a nemzeten, Magyarországon, stb.
    Ha valaki nem értené, (rengeteg olyan fórum van ahol ez természetes:
    Amikor fejlettebb politikai kultúrával rendelkező országokból bírálatok érik, vagy amikor valakiknek különféle előnyöket biztosít mások kárára, akkor látható hogy magát és bandáját képzeli a nemzetnek vagy az országnak …)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  6. a kórház közleménye csúsztatás (vulgárisan: hazugság).
    .
    A kibocsátott kártyák nem névreszólóak, tehát rokon, ismerős is felhasználhatja.
    Kinézete a Magyar Narancs cikke szerint:
    http://magyarnarancs.hu/data/cikk/8/65/55/cikk_86555/VIP_custom_344×279.png
    tehát, ha sok a kártyatulajdonos jó ismerőse, a “fél világ” soron kívüliséget élvez(het)!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. “…..a Kaposi Mór Oktató Kórház 220 személy számára úgynevezett VIP-kártyákat biztosított, amelyekkel soron kívüli ellátást vehetnek igénybe a tulajdonosok.”

    Ja kérem, ahol a polgármester Krakus III./III.- as besúgó volt Kádárék alatt és azóta Szita Károly néven a Fidesz egyik leghűségesebb kutyája……Ez kell a kaposváriaknak és általában a műveletlen, tanulatlan (fél)analfabéta magyaroknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Megemlékezés a kaposvári zsidó temetőben 2012. július 31. kedd | AN

Sírrongálás Kaposváron 2012. július 22. vasárnap | AN

Fizetős lesz a hévízi kórház 2012. április 16. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos