Ronai and Ronai
AMERIKAI

Közös célért, de külön takarítanák el Orbánt 2013. szeptember 11. szerda 6:12 Forrás: MTI, AN

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Közös célért, de külön takarítanák el Orbánt

Budapest – Kedden reggel még ötven százalék esély látszott a megegyezésre, néhány órával később már semennyi. A szocialisták nem tudtak, pontosabban, nem is akartak megállapodni a Demokratikus Koalícióval, így eldőlt: Gyurcsány Ferenc pártja külön indul a választáson.

Mindkét fél a másikra mutogat, a demokratikus Koalíció szerint a szocialisták megalázó helyzetet teremtettek a számukra, míg a szocialisták azt mondják, hogy a DK túlzott követeléseket támasztott. Tipikusan az a helyzet, amelyben mindenkinek vannak igazságai, s amelyből senki sem jön ki jól, mert senkinek sincs teljesen igaza. Bár, ki tudja, a voksolásig hátralévő körülbelül nyolc hónap alatt még sok minden történhet. Már csak azért is, mert a Fidesznek most épp az az érdeke, hogy az MSZP és a DK külön induljon, de még ez is változhat.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, azt mondta: nyitottak arra, hogy a választásokig hátralévő nyolc hónapban ez a helyzet megváltozhat, és akár az utolsó pillanatban is tető alá hozható valamilyen – az egyéni körzeteket érintő – megállapodás.

Gyurcsány Ferenc – miután az MSZP és a DK vezetői egy órán át tárgyaltak a szocialista párt Jókai utcai székházában – elmondta: az MSZP az általuk igényelt kilenc helyett négy, valószínűleg nem nyerhető választókerületet adott volna át a DK-nak, és minden 25. listás helyet. Ez egy “mérsékelt” választási eredmény esetén kéttagú DK-frakció létrejöttét jelenthette volna a kétszáz fős parlamentben – ismertette.

A DK-elnök elmondása szerint a szocialisták kikötötték volna, hogy ő sem egyéniben, sem listán nem indulhat a választáson. Kifogásokat fogalmaztak meg a DK többi vezetője, így Molnár Csaba, Vadai Ágnes és Varju László ellen is – fűzte hozzá. Azt is feltételül szabta volna az MSZP, hogy a DK nem képviselheti önállóan a politikáját azokban a kérdésekben, ahol az eltér a szocialistákétól és az Együtt-PM szövetségétől.

„Azokon a pontokon, ahol mi mást gondolunk Magyarországról, fogjuk be a szánkat. Ez egy nagyon nehéz teher lenne” – fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, az arányos képviselet elvét javasolták, amikor 66:9 arányban osztották volna fel a választókerületeket az MSZP és a DK között, a szocialisták azonban elutasították.

Az egyeztetés után az MSZP közleményben ismertette a szocialisták álláspontját. E szerint az MSZP a mohácsi, a marcali és a keszthelyi körzetet adta volna át a DK-nak, valamint a Gyurcsány-párt állíthatott volna jelöltet Budapest XII. kerületében (ezt a körzetet korábban az Együtt-PM kapta meg, de kész volt lemondani róla).

Az MSZP a lista első tíz helyének egyikén indított volna DK-s politikust, valamint még egyet a 11. és a 30. hely között.

Ugyanakkor a szocialisták mind a listás, mind az egyéni jelöltek személyéről előzetes egyeztetést tartottak volna szükségesnek, „figyelemmel az Orbán-rendszer leváltásához szükséges szavazatmaximalizálásra, valamint arra a tényre, hogy a Demokratikus Koalíció politikusai 2011-ben távozásukkal az MSZP több helyi és megyei szervezetében máig ható konfliktust okoztak” – olvasható a közleményben.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (13 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +17 ( 21 szavazatból)
Közös célért, de külön takarítanák el Orbánt, 4.5 out of 5 based on 13 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

42 Reader’s Comments

  1. Mesterházy Attila tegnap elvégezte azt a hóhérmunkát, amit Bajnai és szövetségesei, az együttműködés jegyében kiróttak rá. Végleg szétverte a teljes ellenzéki együttműködést, a tárgyalás során pedig a szocialisták még a bosszúvágyukat is kiélték, majd Mesterházy forumot tartott, ahol a régi, jól bevált módszer szerint tették fel neki kérdéseiket a felkért hozzászólók. Kérdés, hogy a választók érzékelik-e azt, hogy az a nagy egyeztetés amibe még decemberben belekezdtek csak egy színjáték volt, melynek alapvető célja az orbanizmust leváltani akarók bolsevik módszerrel történő leszalamizása volt. A kisemmizettek táborának szavazataira viszont igényt tartanak, és a nem kellően felelős szavazók a voksukat oda is fogják adni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (53 szavazatból)
  2. Igy sajnos egyelőre orbán áll nyerésre.

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  3. Orban miatt van ez is! Atszabta a vkeruleteket es a valasztasi rendszet ez nem kedvez csak nekik ! Talan ezert kellett volna fellepni ez ellen mindenkinek!!!
    Valasztas ??? Mifele valasztas lesz igy?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (25 szavazatból)
  4. Kedves Kommentelő Társaim!
    Lehet azon vitatkozni, hogy induljanak-e az ellenzéki pártok, vagy sem. Én nem indulnék.
    DE.
    Nem értem a szocialistákat, miért nem takarítják el Mesterházit, aki -véleményem szerint- egy baloldali Orbán. Látni lehet már most a hatalomvágyát, azt hiszi, hogy reális közelségben van a miniszterelnöksége.
    Pedig…..
    Most is félnek Gyurcsánytól, nem véletlen, hogy Gy.F. új pártot alapított és az értelmesebb emberek átmentek oda. Szívből remélem, hogy az MSZP a történelem szemétdombján végzi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +64 (72 szavazatból)
  5. Hallottam a tegnapi Mesterházi féle kampányfogást, hogy kemény kérdésekre fog válaszolni…. Nos, nem így sikerült, olvastam, baloldali szimpatizánsok kérdezték light-os kérdésekkel.
    Na igen, amíg ilyen egyszerű, kényelmes kampányfogásokon ötletelnek egyesek, akik magukat nagynak tartják (csak tudnám, mire), addig van olyan is, aki videoklippeket forgat…..
    És ez a valaki, mivel nem talált alkalmas helyszínt, Felcsútra utazott. Na, ide kell a vér!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (41 szavazatból)
  6. Vajon mit tettek a szocik azon kívül az eltelt három évben, hogy az Országházban, vagy néhány rádió, vagy TV nyilatkozatban osztották az észt? Felálltak egyszer is a kényelmes Jókai utcai irodaház karosszékeiből, és élére álltak valamilyen tiltakozásnak, vagy netán szerveztek egy országos méretű megmozdulást? Én bizony nem nagyon emlékszem egy olyan esetre sem, hogy különösebben tiltakoztak volna, pedig lett volna néhány dolog. Például az egészen elképesztően embertelen, és minden alapvető szolidaritást nélkülöző orbáni munka törvénykönyve ellen, vagy a rokkantak megalázása ellen, hogy az ország házában a kormánypárti padsorokban menetrendszerűen elhangzó rasszista, szexista, náci megnyilvánulásokat ne is említsem. A mostanra jólfésült Mesterházynak, Tóbiásnak, Újhelyinek, vagy a többi szoci zsúrfiúnak ott kellett volna rokkantkocsiban kerekeznie az Andrássy úton, egy az MSZP által szervezett óriási szolidaritási tüntetés élén. De Felcsúton sem látjuk őket, és a hazug rezsicsökkentésre is csak elvtelenül bólogatnak, mint gyermekkorom egyik kedvelt játékszere, a felhúzós bádogcsirke.
    Ha ezek így, és ilyen emberanyaggal akarják a jövőt képviselni, akkor ennek az országnak bizony valóban vége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +55 (61 szavazatból)
  7. Az MSZP-E2014 nem csak a DK-t rúgta ki, a Liberálisokat is. A Mesterházyék gyakorlatilag már sokadszor végrehajtották a Fidesz rájuk kiosztott forgatókönyvét. Sikeresen megosztották az ellenzéket. Ezt még tetézték Tóbiás tegnapi szerencsétlen hazudozásaival is az ATV-n. Miután a Mesterházy-Bajnai-Orbán triumvirátus sikeresen elbizonytalanította a választókat senki sem tehet szemrehányást azoknak akik hagyják a fenébe a politikát és nem mennek szavazni. Soha többet MSZP-Fidesz mutyi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (47 szavazatból)
  8. Azért legyünk őszinték. A liberálisokat nem volt nehéz kirúgni. Úgy látom, a liberálisoknak jelenleg egy egyszemélyes pártjuk van. Fodor Gábor régen sem kavart nagy vizet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  9. Kedves Vespasianus!
    Én nem tudom honnan veszik ezt a bornírtságot azok, akik bedobták a köztudatba ezt a Mesterházy – féle hatalomvággyal kapcsolatos szlogent. Ez a Klubrádió nyugdíjas tagozatának kedvenc szlogenjévé vált az utóbbi hetekben. A világon a legtermészetesebb dolog az, hogy egy politikus a hatalomra tör. Különben ne is álljon egy párt élére, hanem menjen inkább mozdonyvezetőnek, vagy mérlegképes könyvelőnek. Mint például én, aki ugyan egyik foglalkozással sem bírok, de speciel irtózom a politika ilyetén művelésétől, s bár lett volna lehetőségem több pártban is tevékenykedni, számomra a politikai karriernél sokkal fontosabb volt a függetlenségem, és véleménynyilvánítás szabadságának a megőrzése. De ettől eltekintve senki ne gondolja, hogy a szocik döntéseit M.A. hozza egy személyben. Ott állnak a háta mögött a régi emberek, az olyanok mint például Kiss Péter, Baja Ferenc, Szekeres Imre, és sorolhatnám még a neveket. Az ő kezükben futnak össze a szálak, a kapcsolati háló csomópontjain az ő embereik állnak. Mesterházy csak a maga módján, és persze el kell ismerni, a korábbi évekhez képest jócskán kikupálódva hozza a pártelnök figuráját, de koránt sincs olyan hatalom a kezében, mint a fidesz teljhatalmú parancsolójáéban. De visszatérve a hatalomvágy kérdéséhez, ez a felvetés az én szememben pont olyan hamis, és félrevezető egy vezetőről alkotott kép kapcsán, mint amikor egyesek az esztergomi polgármester Tétényi Éva személyébe karizmatikus vezetőt vizionálnak, miközben a hölgy politikaii hovatartozásáról mit sem tudva az ellenzék által állított kormányfői jelöléséért kampányolnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  10. A Fidesz leváltásához hiányozni fogna a DK-sok, csalódott jobboldaliak és a liberálisok szavazatainak százezrei. Nem mindenki kér az MSZP-Fidesz etatizmusából.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (42 szavazatból)
  11. Lesz bojkott – csak ezt sajnos megint az emberek fogják elkövetni….
    Addig pedig a kevesebb parlamenti helyekért mennek az öldöklések és jó, ha csak verbálisan.
    Addig, amíg a magyar zembereknek üres a pénztárcájuk, munkahelyek szűnnek meg, de azer elhiszik, hogy az ország jól teljesít és jó az irány és ami nekik rossz az Gyurcsánybajnai és a zemútnyócév miatt van – és nem tesznek önmagukért – addig itt nem lesz változás.
    Az EU pedig engedi kibontakozni kötelesék vágyálmát, akkor a történelmi ismereteiket újra át kell élni….mert még nem tanulták meg eléggé!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  12. Vespasianus,
    .
    “Fodor Gábor régen sem kavart nagy vizet” Ez igaz.
    .
    “a liberálisoknak jelenleg egy egyszemélyes pártjuk van.” Ez már nem annyira. A DK a “baloldali” vagy “szociál-” liberális politikusok egyik gyülekező helye. Nagyrészt az MSzP-ből váltak ki, de köztük van pl. Bauer Tamás és Debreczeni József is. Ezen kívül, ha nem csalódom, a Galamus is nagyrészt liberálisok gyűjtőhelye, és bár nem párt, komoly véleményosztó és -terjesztő. Kár, hogy a “jobboldali” vagy “konzervatív” liberálisoknak nincs erős pártjuk. Lehetett volna, és talán lehetne is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  13. Jelenleg senki sem tudja megmondni, melyik politikai irányzatnak mekkora a támogatottsága. A közvélemény kutatók az EU támogatottság felmérésénél bevallottan “tévedtek”. Magyarán, szart sem érnek az előrejelzéseik. Csak a személyes “felmérések” a hitelesek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  14. nagyon jó, hogy a DK egyedül maradt. kár, hogy nem magától, de így is jó. nem szabad egybemosódni kontúr nélküli, tétova, fantáziátlan, erötlen pártokkal. nem véletlenül vált ki a gyurcsánytagozat az mszp-böl. nagy hiba lett volna visszatáncolni bármilyen formában is. a DK-nak így van esélye megerösödni, ha egyre többen látják, hogy szemben az mszp-együttel következetes, kérlelhetetlen és konfrontatív fideszellenes politikát képvisel. ez az, amit ma nagyon sokan várnak az ellenzéktöl. erre van “kereslet”. furcsa, hogy mesterházy-bajnai-orbán teljesen megegyeznek abban, hogy mindhármuknak leplezetlen gyurcsányfóbiája van. ök ismerik legjobban az eröviszonyokat és tudják pontosan kitöl kell igazán félni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (45 szavazatból)
  15. commandante: Egyetértek. Mesterházyval nekem se az a bajom, hogy túlteng benne a hatalomvágy. Inkább az, hogy nem ért semmihez, fogalma sincs, hogy miniszterelnökként mit kellene tennie. Semmilyen gazdasági, vagy társadalmi problémára nincs válasza, nincs stratégiája, egy dumamatyi, tipikus apparatcsik, semmi több. Olyan lenne, mint amikor a komisszárra bízzák a hadvezetést. Abból soha nem származott győzelem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  16. 1, 2, 3 ???!
    http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/325929_nincs_mar_mire_varni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  17. Aelmúlt egy hétben a szocialisták 3 pártot vágtak ki az ablakon, először a szociáldemokratákat, aztán a Demokratikus Koalíciót, aztán a Fodor Gábor vezette liberálisokat. Szocialista párt ezzel kifejezte azt, hogy az európai liberális demokráciának nem híve.

    Bajnai 3 hónapja bejegyzett tákolmány pártja mögött nincs valós párttagság, facebook oldalinak a lájkjait pénzes hirdetéssel vásárolta meg, nincs országos hálózatuk, a szocik meg 1989 óta kimentek a divatból, a 2010-ben volt 176 országos egyéni választókörzetből ketőt nyertek meg egyéniben, azt is a második körben, a többi politikusuk a kompenzációs listáról jutott be.

    Én azt gondolom, az igaza szabadságszerető demokratáknak kell most összefogniuk azoknak aki visszavezetik majd hazánkat a normális európába, ők azok, akiket a hatalombróker Bajnai Mesterházy kirekesztett a diktatúra elűzése elleni összefogásból Mesterházynak meg Bajnai pártjának hamarosan vége. Maguknak csinálták!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  18. Mo-on az alapveto gondolkozassal es hozzaallassal van baj.
    Mar a nyaron feladtam. Nalam az tette be a kaput amikor az Index riportjat olvastam/neztem F.T. szarszoi osszejovetelerol. Mutyi masokkal.
    “Konya Peter kerdezte Heller Agnestol, mi szeretne lenni az uj kormanyban…”
    Normalis helye ez nem igy mukodik, es ezt keptelenek felfogni. Talan nem artana figyelembe venni ki mihez ert…
    Remenytelen az egesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. *
    Mesterházyt a jobboldal nem cikizi, eddig sem támadta, míg Orbán többi ellenfelét >különösen Gyurcsányt< teljes mellbedobással. Mesterházyban nem lát semmilyen erőt, tehetséget, amely veszélyeztetné a nemzetvezető jövőbeni sorsát. Szemükben ma is Gyurcsány az I. számú közellenség úgy, hogy a titkos stratégiai táskát még ki sem nyitották. Az csak most következik. Eközben Mesterházyt néha még dicsérik is… Hát nem gyanús ?
    *
    Amúgy; mindenkinek ajánlom figyelmébe a Jou Tube-n a Gyurcsány Felcsúton című rövid, ámde igen tartalmas dokumentum videót két részben.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  20. *
    Tegnap a Klubrádióban Szanyi Tibor adott interjút Rangos Katalinnak, ahol igen-igen figyelemre méltó dolgokat mondott. Most se finomkodott. Ez egy rátermett fickó. Aki tudja halgassa vissza !
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  21. Kedves Commandante és Girbegurba!
    Köszönöm a (kulturált) véleményeteket.
    Nos, azért tartom hatalommániásnak Mesterházyt, mert az ellenzéki oldalon nála fajsúlyosabb “versenyzők” is indulnak a miniszterelnöki székért. Két volt miniszterelnök, és Bokros Lajosról még nem is szóltam.
    Viszont azt látom, hogy Mesterházy ragaszkodik egy olyan pozícióért, amelyre nincs talentuma. Először bizonyítson kisebb szerepekben, például miniszterként. Jelenlegi pártelnöki pozícióját meglátásom szerint arra is használja, hogy pitiáner bosszút álljon a kilépőkön, a DK-n.
    Mesterházy nagyon jól tudja, ha most nem nyer, nem lesz miniszterelnök, akkor többet nem lesz jelölt.
    .
    De a véleményem az, hogy be kellene látni, az esélytelenek nyugalmával indulnak a választáson az ellenzékiek. Ezért (is) bojkottálni kellene a választást. De nem hiszem, hogy Mesterházyék ezt megtennék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  22. Pár mondat a liberálisokról és Fodor Gáborról.
    Köszönöm az észrevételeket ezzel kapcsolatban is. Nagyon sajnálom, hogy Fodor Gábor úgy akar/szeretne a hatalomba visszatérni, hogy pártot alapít. SZDSZ szimpatizáns voltam, sajnos többször csalódtam bennük nagyot, például a köztársasági elnök megválasztásakor is.
    Nem hiszem, hogy a liberálisok/demokraták szűk rétegének ilyen sok párt kell. Ezért feleslegesnek tartom egy újabb párt alapítását, ezzel is csak ezt a demokraták szűk rétegét osztják fel még jobban.
    Fodor Gábort nem tartom olyan súlyúnak, mint Bokrost, Bajnait, vagy Gyurcsányt. Fodor tehát ne pártot alapítson, hanem csatlakozzon egy demokratikus párthoz. Igaz, ott vezető nem lesz. De nem is olyan kaliber. Ezt már láthattuk akkor is, amikor SZDSZ elnök volt.
    Csapódott ide-oda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  23. Ez az egész csak idöhuzás volt az MSZP-Bajnai párostol. Sajnos itt sokkal többröl van szó! A háttében valaki áll! Ùgyhivják, hogy “Pressung” emlékezetek vissza csak a Németországi interjura,” Magyarországon nincs rassismus” már itt elvolt ásva a Bárd .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. Felelős társadalomnak lehetnek csak felelős, tisztességes politikusai, elvégre mi válasszuk Őket. Már ebben a pillanatban isd lehet találni számtalan formációt a Szolidarítástól a Haza és haladás pártján keresztül a demokratikusan működő PM, vagy a ciivi társadalmi rétegeknek ott van a MILLa, és ha ez még nem elég, legvégső esetben szavazhatnak az MSZP-re is. Én a DK-t azért végérvényesen nem írnám le, valóban a választásig, még van idő, addig még sokminden történhet. Egy tény bármennyire is szeretné a társadalom a flelősséget a politikusok nyakába varrni, mert ameddig demokratikus, szabad választások vannak Magyarországon tudomásul kell venni, hogy a legnagyobb felelősség pont a választókon, illetve a nem választókon, röviden a társadalmon van. Hogy a jövőben milyen sors vár ránk, kizárólag rajtunk múlik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  25. Mesterházy egy ripacs, pojáca, akinek még meg kellene tanulnia – mint sok másnak is, – hogy mi a demokrácia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  26. Kedves commandante: nagyon nem ismered az MSZP-t belülről. Javaslom elolvasni Dull Szabolcs cikkét
    http://m.origo.hu/itthon/20130519-hogyan-alakitotta-at-az-mszpt-partelnokkent-mesterhazy-attila.html
    Minden politikus hatalomra tör, mondod. Ez legalább olyan bölcs általánosítás, mint hogy minden cigány tolvaj. Hitler is hatalomra tört. Churchill is. Mecsada kölömbség!
    Kovács László, Lendvai Ildikó, Kiss Péter, Hiller István, Baja Ferenc, Szekeres Imre, Juhász Ferenc, Lampert Mónika (ó, nem azonos minőség, tudom!) de sokadmagukkal nincsenek sehol. Mesterházi és Orbán között valamiféle paktumot föltételezni nem egyszerű “összeesküvés-elmélet”. Gondolkozz logikusan! Kertész Ákos 2010 őszén megírta (Őfelsége ellenzéke AN) hogy a Mesterházi vezette MSZP a Fidesznek “cukorfalat”.
    Mielőtt hozzászólsz, nem árt tájékozódni… bocsi…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  27. „figyelemmel az Orbán-rendszer leváltásához szükséges szavazatmaximalizálásra, valamint arra a tényre, hogy a Demokratikus Koalíció politikusai 2011-ben távozásukkal az MSZP több helyi és megyei szervezetében máig ható konfliktust okoztak”
    Íme egy sokat eláruló idézet az MSZP-től. Naná, hogy okoztak konfliktusokat, miután azok mentek el, akik számtalan vita után feladták, hogy egy “európai” szocdem. párttá próbálják alakítani azt. Súlyosabbnak látszik az a fejlemény, hogy “kerekasztal” nuku, maradt a Canossa járás az MSZP-hez, aki eldönti, kiket vesz fel a LISTÁJÁRA, milyen feltételekkel.
    Ne próbáld megértetni nyugati értelmiségivel, mi történik itt, nem hinné el!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  28. Szerintem jobb lesz ha DK egyedül indul, valasztok lehet bosszutalnak az MSZP-en , DK mindenkit megelözhet a 2014.es valasztasokon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  29. Az ATV-ben Lendvai I. már célzott rá, a “kis pártok” ne induljanak a választáson mert elviszik a szavazatokat az MSZP-Együtt bagázstól. :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  30. anonyme, EZ VALÓBAN ELHANGZOTT?!? Ha igen, és ez is hangos visszhang nélkül marad pl. a DK-nál, Bokroséknál, Fodoréknál, egyáltalán az ellenzéki platformon, akkor teljesen reménytelen a közeljövő. Jósolható a DK gyors radikalizálódása. Ha megtörténik, még lehet valami….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  31. vontolla

    Új módi van az ATV-ben. (úgy látom, nem csak a szerkesztésben, politikai irányultságban is) A fórumban felhívnak valamelyik kérdésben érintett személyt, ma Illés tahósága révén Lendvai Ildikót. Ott mondta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Vespasianus,
    Kösz szépen.
    Én azért nem írnám le Fodort, a helyzet képlékeny. Azt sem zárom ki, hogy ha az MSzP ragaszkodik merev álláspontjához, akkor a DK és a többi kisebb, letojt párt köt szövetséget. A “választások” szempontjából ez is, az is értelmetlen, de a politika nem csak a választásokról szól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  33. Nekem volt alkalmam ott lenni a DK első kongresszusán. Olyan erőt éreztem az ott lévő emberekben, amit még korábban soha. Egyetlen dolog amit azért észrevettem, de nem csak a DK-nál, hanem az Mszp-nél is, hogy képtelenek megszólítani a 30és 40 közötti korosztályt. Egyszerűen nem tudnak mit mondani Nekik. Kár :(
    Nap mint nap beszélgetek emberekkel és csak az elkeseredést hallom mindenkitől és csak félnek, rettegnek, féltik a családjukat, féltik a munkahelyüket és féltik az emberi kapcsolatokat is. Merre tartunk? Mit akarunk Mi Magyarországon, ha már az ellenzék sem tud összefogni! Mindenki azt szajkózza, hogy LE KELL VÁLTANI ORBÁNT ÉS BRIGÁDJÁT! …… de mondja már meg valaki, hogy összefogás nélkül hogyan lehet megcsinálni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  34. perrier
    “de mondja már meg valaki, hogy összefogás nélkül hogyan lehet megcsinálni?”
    .
    Úgy, hogy alaposan megnézik, ki mikor és kivel fog össze. Az ellenzéki nemösszefogással egy másik lehetséges összefogás új alapjait rakjhatják le. Például összefogást a kormánnyal elégedetlen választókkal. Ekkora összefogást nehéz lenne túlszárnyalni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  35. proaktiv

    Elfogadom, ez is egy összefogás. Csak az a kérdés, hogy hol nyeri meg a legtöbbet a folyamatosan változó összefogás. Ne hidd azt, hogy szkeptikus vagyok, sőt! Csak elég nehéz kibogózni, és így valóban nehéz lesz elmenni szavazni 8 hónap múlva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. http://www.atv.hu/videok/video-20130910-marx-hatasa-napjainkra
    Gerő András cikke az ÉS-ben jelent meg augusztus végén.
    Szerintem teljesen igaza van, Marx 1885-ben meghalt, az eszméinek a ferdített változataiért pillanatra sem tehető felelőssé. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Nem írtam ide majd egy hónapja, mivel admin elküldött a …
    Talán azért meghagyja ezt a pár soromat, különösen mert szándékaim szerint legalább néhány hétig nem írok újra ide:
    Ha a DK nem ült volna le az Mszp-vel tárgyalni, a teljes bal-lib médiaprosti gyülekezet – Újságíróklub, drága Bolgár úr, HVG, Népszabi, Németh Péter (moderálva) pártlapja, valamint a “pártatlan” szakértő politológusak és közírúk szinte mindegyike az összellenzéki megállapodás elmaradásának teljes szarmonstrumát ránk kenték volna és ezzel a médiaellenszéllel szemben elvéreztünk volna.
    Amilyen elképesztően übertahó módján (röhejes ajánlatokkal és undorító ultimátumokkal) azonban minden emberi határon sikerült Házmesterházinak túlrohannia – a szar az ő fejükre hullik vissza.
    Nézzétek meg a bal-lib médiát: meglehetősen hallgatnak, mert a szocik viselkedése egyszerűen védhetetlen, még a népszava és népszabi is meglepően tárgyilagosan számolt be a tárgyalások megszakadásának körülményeiről.
    Érdekes lesz az szocik tagságának és szimpatizánsainak reakciója arra a fenyegetésre is, amit a baloldal kis orbánutánzata tett, hogy a nem megegyezés részükről akár a leendő önkormányzati koordinált indulások vagy együttműködések lehetetlenné válását is eredményezheti, hogy diplomáciai nyelven fogalmazzak. A szoci “talpasok” jelentős része dühöng, másik része bambán bámul stb., mert nagyon nem ezt szerették volna.
    Ezeket is vegyétek figyelembe.
    Ámen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  38. anonyme
    ….kis pártok ne induljanak….Lendvai Ildikó.
    -
    A Fidesz pedig azon mesterkedik, hogy kamu kis pártokat hoz létre és akkor itt van a másik dolog, hogy 1 millióért bárki indulhat, ha összeszed valamennyi támogatót.
    Ha az ellenzék összefogna egy bojkott erejéig, akkor is lennének indulók:
    a kamu pártok és az 1 millióért indulók valamint a Jobbik és az LMP is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. oldberg 2013. szeptember 11. szerda
    Én a helyedben tartózkodnék a kioktató stílustól, pláne ez esetben. Én nem állítottam egy szóval sem, hogy közelebbről ismerném az MSZP belügyeit, de alighanem az alaposan túloz, aki ennek az ellenkezőjét állítja magáról. A helyzet az, hogy egy mendemondákon alapuló írás, újságcikk nem jelenti semmit, azt főleg nem, hogy minden úgy van, ahogy azt az ifjú cikkíró Dull Szabolcs, vagy az abban megszólaltatottak állítják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. Csakaztat nemértem mérosztogattyák asztat ami kőkeményen nem az övék ?
    Jelen pillanatban a funkciók a funkciké és szemmel láthatóan azoké is fog maradni.
    Feri pedig szerintem csak egy valós közvéleménykutatást akar. ÉS valóban.
    Jó lenne végre tudni mekkora most , illetve jövőre a támogatottsága.
    A titkos szavazás döfi.
    Tárki meg a többiek csak zsonglőrködnek a számokkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  41. Kezdődnek a vezetőszáras sétáltatások?
    http://nol.hu/belfold/hutlen_kezelessel_vadolnak_ket_volt_szocialista_kepviselot

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Megérdemlik a szocialisták,hogy jövöre a történelem szemétdombjára kerüljenek.E pártban megbuvo emberkék még mindig nem értik az un”öszödibeszéd”igazságát.Az “öszödibeszéd” igazsága többeknek felkavarta a gyomrát és ezt nem tudják Gyurcsány Ferencnek megbocsájtani.Hát én is azt mondom ,menjenek a fenébe,semmi keressni valójuk nincs a hatalom közelében.Nagyon drukkolok Gy.F-nek és pártjának,hogy okozzon ezeknek az operett figuráknak nagy meglepetést 2014-ben,hogy aztán hason csuszva rimánkodjanak a DK-ba való belépésükért.És a DK.korbáccsal a kézben kergeti el őket a francba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Vezéráldozatot hozott a ifjúbaloldali maffia 2014. május 29. csütörtök | AN

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos