Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nőtt a DK népszerűsége a szakítással 2013. szeptember 11. szerda 22:12 | AN

  • Hozzászólások(118)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nőtt a DK népszerűsége a szakítással

Budapest – Egyes híradások szerint az MSZP-vel folytatott eredménytelen megbeszélés hatására valóságos belépési hullám indult meg a Demokratikus Koalícióban. A párt újbudai alapszervébe azonnal jelentkezett egy tag, a ma délelőtti kitelepülésen pedig hárman töltöttek ki belépési nyilatkozatot, és csatlakozott a párthoz Kerék-Bárczy Szabolcs is, akiről egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyire maradt kereszténydemokrata, és mennyire lett liberális. A DK elvszerű kiállásával létrejöhetne az Orbán-rendszer igazi ellenzéke, ha kétségbe vonnák az Orbán-rendszer törvényességét és az alkotmányos rend megdöntése miatt kezdeményeznék Orbán Viktor és bűntársai azonnali letartóztatását.

 

A kerületi hírharang szerint a XI. kerületi DK-sok a forró nyári hónapok kivételével szerdánként rendszeresen adománygyűjtő kitelepülést tartanak a Fehérvári úti piac főbejárata előtt.

– A nyár előtti kitelepüléseink iránt is nagy volt az érdeklődés – válaszolta a 11. Kerületi Hírhatár kérdésére dr. Bács Márton volt alpolgármester, az újbudai DK elnöke. – Sok szimpatizáns írta alá ívünket, és új belépők is akadtak, de arra, hogy másfél óra alatt hárman belépjenek, még nem volt példa. Most ez történt.

Információink szerint Kerék-Bárczy Szabolcs is az újonnan belépettek közé tartozik.

– Így igaz. És nem egyszerűen belépett, hogy aláírásával is kifejezze egyetértését. Most ugyan csak rövid ideig tudott maradni, de dolgozni akar részben a helyi, részben pedig az országos DK-ban.

A kerületi újság az érintettet is megkérdezte, miért döntött úgy, hogy felvételét kéri a Demokratikus Koalícióba.

– Azokat az értékeket, amelyeket én képviselek, a valós társadalmi támogatottsággal rendelkező magyar pártok közül ma a DK képviseli – foglalta össze tömören Kerék-Bárczy Szabolcs.

Ezek az értékek nem teljesen világosak, mert Kerék-Bárczy Szabolcs korábban olyan publicisztikákat is megjelentetett, amelyekben jó kereszténydemokrataként a politikai katolicizmus álláspontját hibátlanul fejtette ki, akár Semjén Zsolt is írhatta volna. Ezért az ő ideológiai hovatartozása nem igazán világos, elkötelezett katolicizmusa és társadalmi kérdésekben elkötelezsett liberalizmusa érdekes konfliktusba kerülhet konkrét kérdések esetén.

Azonban a 11. kerületi szimpátiarobbanásról úgy tűnik, nem elszigetelt jelenség. A baloldali érzelmű demokraták láthatóan országos szinten is nagyra értékelik a Demokratikus Koalíció elvszerűségét és az MSZP-vel való szakítását. Nem igaz a tévhit, hogy itt minden demokratikusan gondolkodó ember mindenáron való összefogást sürgetne mindenkivel. Az MSZP-ről kiderült, hogy megfelelési kényszerből tárgyalt széleskörű baloldali összefogás érdekében, de esze ágában sem volt megegyezni bárkivel. Bajnai – támogatás és szervezet nélküli – pártjával való látszategyezség csupán arra szolgál, hogy a belföldi és a külföldi kritikákat leszereljék, Bajnait pedig hatástalanítsák, és mint potenciális riválist eltüntessék. Bajnai ebbe a látszatmegegyezésbe – hazug győzelmi mámort színlelve – a totális politikai bukás elől menekült.

Az MSZP Gyurcsány iránti gyűlölete nagyobb, mint az Orbánnnal szembeni elutasítása, pontosabban ez utóbbival szembeni ellentét más jellegű, nem tartalmaz féktelen személyes gyűlöletet. Gyurcsány az MSZP-nek olyan tükör, amelybe nem akar belenézni, miután a 2010-es totális bukása után sem kívánt semmit változtatni, és nem akart megújulni. Ez a párt már a 2010-es választások előtt is a Fidesz, pontosabban a Simicska-Puch tengely foglya volt. Az MSZP a Fidesz kezében van, miután Puch zsarolható emberré vált, és Simicska a kezében tartja. Mesterházy pedig Puch bábjaként a Fidesz kívánságait teljesíti, ezért élvez a Fidesz propagandában védelmet. Feladata az, hogy őfelsége hivatalos ellenzékeként a Fidesz fogságában tartsa a baloldalt. (Fodor Gábor és más fantompártok vezetőinek nevét csak azért érdemes megjegyezni, hogy ebben a helyzetben is képesek lettek volna nemlétező pártok nevében – és nulla támogatás mellett - képviselői helyet szerezni maguknak a diktatúra álparlamentjében.)

Ezt a demokraták közül egyre többen érzik, ezért rendkívül pozitívan fogadták, hogy a DK kimaradt a Simicska által koordinált baloldali szövetségből. Ha a párt elvszerű arcélét mutatja, az katarzist okoz a baloldalon, és a párt népszerűségét is növeli. Ha a Demokratikus Koalíció ráébredne arra, hogy az igazán elvszerű magatartás az lenne, ha a Fidesz rendszerét törvénytelennek és illegitimnek nyilvánítaná, az Alkotmány által tiltott alkotmányos rend megdöntésének minősítené, és ennek alapján az általa kiírt választásokat is illegitimnek nevezné, majd a választások bojkottjára szólítana fel, és ezzel egyidőben indítványt tenne az ügyészségen és a rendőrségen Orbán Viktor és bűntársai letartóztatására államellenes bűncselekmények elkövetése miatt,  népszerűsége a csillagos égbe szökne, megszületne az Orbán-rendszer igazi ellenzéke, és létrejönne a forradalmi hangulat, amely Orbán ellenforradalmát elsöpörhetné.

A Simicska Lajos irányította baloldali választási szövetségből való kilépés csak első lépés, amelyből logikusan következnének a fenti lépések. Nemcsak a DK sorsát dönti el, hogy az A után mondanak-e B-t is.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (101 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +154 ( 174 szavazatból)
Nőtt a DK népszerűsége a szakítással, 4.6 out of 5 based on 101 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(118)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

118 Reader’s Comments

  1. Ego,
    Tényszerűen igazad van, ezt nem is vitatom.
    Csak azt veszem figyelembe, hogy az emberek nem születnek ilyennek vagy olyannak. Nagyon sok az ingadozó, könnyen befolyásolható ember. Az ideológiák terjednek és versengenek. Aki maga körül az egyiket látja túlsúlyban, vagy csak az jut el hozzá, az könnyen lépre megy. Például hinni kezd a magyar nacionalista, idegengyűlölő stb. ideológiáknak, pedig ha más információ jutna el hozzá, talán másképp döntene. Ez itt nem eleve elrendelt helyzet, amit passzívan tudomásul kellene vennünk. Potenciálisan széles azok köre, akik a mérsékelt jobboldalt követnék, ha láthatóan megjelenne a piacon. Addig valahova csapódnak: MDF, kisgazdák, liberálisok, DK, de egylőre nagy részük a fidesz és a jobbik foglya. Akkor lesz remény a NER eltávolítására, ha ez az arány kedvezően változik meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  2. Bari (2013. szeptember 12. csütörtök 15:59)
    “Nincs épeszű ember aki Ferire szavazna az országban…”
    — Nekem a ferizés biztos jele annak, hogy a beszélő érvek nélkül szeretné letaposni azt, akit feriz. Ez verbális köpködés.
    Másrészt Gyurcsánynak már ma is megajánlanak százezres nagyságrendű szavazót, és a tábora növekvőben van. De ezzel ne törődj, az a fontos, amit a fideszes néhány millió mond, nem igaz?
    A thousand million flies can’t be wrong.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (49 szavazatból)
  3. Én a “Ferire” szavaznék, ha hajlandó lenne bojkottálni a választásokat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (24 szavazatból)
  4. marica.
    A DK nem fogja bojkottálni a választásokat. A magyar társadalom túlnyomó többségében nem tudatosulna ennek a lépésnek értelme.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  5. Bari (2013. szeptember 12. csütörtök 16:32)
    “te tereled a szót”
    — Nem, csak a lekezelő szóhasználatodat kifogásoltam.
    .
    “Kerék-Bárczy egy elvtelen kis takony”
    — Amit az elmúlt évben nyilvánosan mondott, az nekem szimpatikus volt. Ettől még igazad lehet, utána kéne néznem.
    .
    “Gyurcsánnyal nem lehet választást nyerni.”
    — Szerintem sincs esélye nyerni. Arra viszont nem fogadnék, hogy a DK nem jut be a parlamentbe.
    .
    “Ha ez nem világos, akkor nem tudok segíteni.”
    — Majd szólok, ha a segítségedre lesz szükségem.
    .
    “Egyedül Bajnainak van esélye leváltani Orbánt, Gyurcsánynak egy maroknyi követője van mindössze, az ország 99%-a számára ellenszenves a ripacssága.”
    — Nagyvonalúan túlteszed magad azon, hogy Bajnainak Mesterházy tart bakot. Az MSZP sokkal nagyobb méretű, mint a Bajnai-formáció, és a megállapodásuk tükrözi is ezt. Azt mire alapozod, hogy “az ország 99%-a számára ellenszenves (Gyurcsány) ripacssága”? A saját ellenszenvedre?
    .
    Gyurcsány “tönkretette az országot” … “diktatúrát nyomott”
    — A kormányát a Fidesz az első pillanattól fogva támadta és szabotálta, söpredékpuccsal próbálta megbuktatni, lázított, kordont bontott, folytathatnám. Épeszű országban az elkövetők ezt nem úszhatták volna meg szárazon. És az sem diktatúra lett volna, hanem a törvények betartatása. A kormányzásán lehet vitatkozni, bár megnézném, mire jutna a Fidesz, ha beütbe egy csak feleakkora krach, mint 2008-ban.
    .
    “megosztja az ellenzéket, és ezzel hozzájárul, hogy Orbán újrázzon”
    — A politikus dolga az, hogy megosszon. Külön pártja van, tehát elvi és politikai szinten nyilván több dologban markánsan különbözik más pártoktól. Amikor erről beszél, megoszt, mert a mondandója ütközik más pártokéval. Megtehetné persze azt is, hogy nem képviseli az elveit, azaz gyakorlatilag beáll emeszpésnek. Mesterházy ezt akarta. Orbán újrázásához az járul hozzá, aki Bajnaival közösen felosztja a piacot, majd olyan feltételeket szab, amelyek leradírozzák azt, aki elfogadja. Az járul hozzá, aki az összefogás jegyében nem fog össze. Ez a vád Mesterházyra áll. Nem is támadja a Fidesz, biztosan jó oka van rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (43 szavazatból)
  6. “Gyurcsány gyakorlatilag a magyar baloldal árulója, aki személyes ambíciói és hatalomvágya miatt szabotálja az ellenzéki megegyezést.”
    Ezt a szöveget Mesterházy is mondhatta volna.
    Szerintem Gyurcsány valóban a magyar “baloldal” árulója, mert a magyar “baloldal”, élén az MSzP-vel a magyar nép, a szabadság, és a demokrácia árulója. Ugyanezek árulója a jobboldal is, élén a fidesszel, mellette a jobbikkal, de ez más kérdés.
    Gyurcsányt éppen ez az árulása teszi elfogadhatóvá. Nem ő radírozta le magát, és ha egy kicsit radírozott is, nem azzal, amivel a fidesz, jobbik, és az MSzP együttes erővel próbálta és próbálja leradírozni, hanem épp az ellenkezőjével: hogy nem volt elég következetes az árulókkal szemben. Sokáig próbálta jobb útra téríteni az MSzP-t, és még most is kiegyezni próbál halálos és halálosan aljas ellenségeinkkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (45 szavazatból)
  7. Kerék Bárczy melyik pártban nem volt még?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (23 szavazatból)
  8. “majd a választások bojkottjára szólítana fel, és ezzel egyidőben indítványt tenne az ügyészségen és a rendőrségen Orbán Viktor és bűntársai letartóztatására államellenes bűncselekmények elkövetése miatt,” Pintér Sándor rendőrsége és Polt Péter ügyészsége a maffia kezében lévő igazságszolgáltatás vajon letartoztatná a maffia vezért , Orbán keresztapát?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  9. #
    Gonoszka
    2013. szeptember 12. csütörtök
    17:43 A Két Farkú Kutyapártba még nem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  10. Köszönöm Ego. Sok tisztességes ember nevében fogalmaztad meg az igazságot Barinak írt válaszodban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  11. Bari,
    Hogy te helikopter vagy-e, azt nem tudhatom, mert nincs rólad fényképem.
    De hogy a “külföldi demokraták” mit tudnak a hazai viszonyainkról, az magában egy kérdés, és hogy kik azok a “külföldi demokraták”, az egy másik hasonló kérdés. Abban sem vagyok biztos, hogy kik és kik nem támogatják egyiket vagy másikat, és hogyan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Ildikó Rödönyi (2013. szeptember 12. csütörtök 18:23)
    Kedves Ildikó,
    Köszönöm a kedves szavaidat.
    Részemről lezártam a vitát, mert nehéz vitatkozni, ha a vitapartner egyrészt önellentmondó módon érvel, másrészt bizonytatlan állításokat tesz. Meg nagyon elnyúlna, mert annyi mindenben más véleményen vagyok, mint ő. Van olyan helyzet, amikor el kell fogadni, hogy a két álláspontot nem lehet összebékíteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  13. Magam is azt gondolom, ennek az Orbán kormány elleni összefogásnak legnagyobb kerékkötője Mesterházy.
    Baj ez nagyon, mert van mögötte támogató tömeg.
    Épp úgy, mint az elsőkormányzó Orbán mögött annak idején.
    (Nem azonos azzal a 2010-es üzleti érdekeltségü kis és nagy emberek népes csoportjával.)
    Ellenben, Mesterházyt még annyira sem tartom kormányfői kvalitásnak, mint esetleg ez remélhető lehetett volna némelyek szemében a 89-es Orbánról.
    Nagyon határozott véleményem, hogy amennyiben mégiscsak sikerrel és túlnyomó százalékkal kiharcolja magának a 14-es választási győzelemmel a miniszter elnöki pozíciót, akkor egy igen rövid idő után az Orbáni viszonyokhoz roppantmód hasonló hatalmi berendezkedést valósít meg.
    Erősen gyanítom, nem való Mesterházy úr oda, ahová ma tán túl sokan is szánják.
    Márpedig ez itt most nem elsősorban Gyurcsány, vagy akár a másik nagy esélyes, Bajnai melletti kortesbeszéd. Ez csupán egy megállapítás tőlem, Mesterházy alkalmassága ellen.
    Amit természetesen a 2014 utáni időkre is bizton vállalok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  14. Gonoszka! Kerék-Bárczy nyilatkozatait,írásait kell visszanézni, abszolút következetes évek óta, konzervatív liberális. A baközép ésjobbközép összeér!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  15. Bocs, balközép. Nem veszi a karaktereket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Sokkal népszerűbb a Dk,mint azt a felmérések mutatják.Az emberek félnek,ha megkérdezik őket,a többség azt mondja,hogy a Fideszre sza
    vazna,pedig dehogy!!!Féltik a munkahelyüket.Ezut nem is egy ember mondta nekem és igy is van! A DK be fog jutni a parlamentbe és akkor a finnyásak össze fognak vele!
    ORBÁN RETTEG TŐLE!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  17. Ha Gyurcsány tanult az “összefogási” leckéből, soha többé nem megy az önjelölt “baloldal” közelébe. Fognak ők még nála instanciázni. Remélem, hiába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  18. Ego, marica, BAri – el tudjátok képzelni, hogy a nemzeti kisgömböc odaadja bárkinek is a hatalmat? Volt az eddig viselkedésében bármi utalás arra,hogy tisztel más véleményt, akaratot?? Miröl beszélünk? -
    -
    Nem értem, miért kell azon gondolkodni, hogy Gyurcsány “hozzájárul ahhoz, hogy a kisgömböc újrázzon. Nem értem, és lehet, hogy nem kell értsem. Nem hozok fel most további érveket, annyi, de annyi van, csak a fenti kérdést tettem fel. -
    -
    Lehet, valami vakreményböl fakad annak boncolgatása, hogy az “ellenzéknek” kivel, mivel szövetkezve vagy nem-szövetkezve van esélye a “választásokon.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  19. Egy kicsit távol voltam, azalatt Barit eltávolította (nem Farkaska, hanem) a Gazda. Gondoltam, hogy ez lesz a vége, és örülök neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  20. girbegurba (2013. szeptember 12. csütörtök 20:44)
    “Barit eltávolította (nem Farkaska, hanem) a Gazda”
    — Kösz, úgyis lemaradtam az esti meséről :-) .-) :-)
    Én sem bánom. Nagyon nem szeretem, ha valaki nem érvel, hanem vagdalkozik és kinyilatkoztat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. zsuzsenkám (2013. szeptember 12. csütörtök 20:32)
    “el tudjátok képzelni, hogy a nemzeti kisgömböc odaadja bárkinek is a hatalmat?”
    — Nem.
    Korábban valahol már leírtam, hogy amíg az ellenzék nem tud helyt állni a fizikai erőszaknak is, addig nem lesz váltás.
    A politikusok választásban gondolkodnak, és talán az ilyen végletes helyzetekkel nem foglalkoznak. Lehet, hogy ez nem is számít, mert ebből 2014-ben váltás nem lesz, tehát Orbánnak nem kell bevetnie erőszakot. Ennek nagyon fog örülni, és mosolyogva fogja hírül adni, hogy íme, mindenki által demokratikusanek elismert választásokon ismét ő győzött.
    Ezt a lufit kéne kiszúrnia a DK-nak a bojkottal. A többiek engedelmesen indulni fognak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  22. Most kellene kapcsolni, honnan a semmiből bukkant elő Bajnai és kiknek a megbízásából? Mert ahogy MOST állnak a dolgok, felszalámizza az ellenzéket! Valamit kapnak ezért, nem mszáj győzniük, elég ha megoszlanak a szavazatok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  23. Ettől kezdve az írásaimat megtaláljátok a nolblogon.
    Nem a hozzászólásaimat, az írásaimat.
    További jó szórakozást mindannyiatoknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  24. Nem azért nőtt a DK, mert hárman beléptek, hanem azért nő, mert egyrészt Gyurcsány plakátkapmányt indított, tudatosítva, hogy már nem az MSZP tagja, s azontúl nagyon rákapcsoltak a kampánnyal.
    Lásd a GYF-videókat a Keresztapánál, valamint a politikusai jó ügyeket karolnak fel naponta bombázva a kormányt.
    Ennek persze csak egy töredéke jelenik meg a sajtóban.

    A DK-nak nagy reklám, hogy Mesterházy meg sem akart egyezni vele.
    Így egy-egy ilyen alapszervezetnél naponta többen adják be kérelmüket a tagságra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  25. Ez a bari eddig hol élt? Sváziföldön.? Arra lennék kiváncsi ,hogy elalvás előtt ,mikor már sötöt van és a plafont bámulja, mi az istenre gondol ,mi jár a fejében? . Mi az ,hogy Gyurcsány diktatúrát nyomott.? Hogy micsodát??? Mondja ezt (valaki??) ezután a 3 év után? Nem kéne lemászni arról a fáról? Miről beszél ez a jóember?
    És Gonoszkával mi van? Most elköszönt,vagy mi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. Valaki hámozza már ki ebból, miért hibázott Gyurcsány?
    http://m.hvg.hu/itthon/20130912_Szigetvari_Gyurcsanyt_terheli_a_felelosse

    És egy kis emlékeztető: tessenek kiguglizni az Új Egyensúly programot és a 2007-es Tisztasági csomagot és nyomban világossá válik, mi a szocialisták illetve a politikai elit baja Gyurcsánnyal (no meg a sok simlis válllalkozónak)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  27. tisztaszivvel (2013. szeptember 12. csütörtök 22:29)
    Kösz a linket, Szigetvári hozza a megszokott formáját.
    Nem tudnád megadni a guglizásod eredményét is? Tudom, lusta vagyok….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  28. Én nem szeretem Aferit , de szerencsére nem is kell hogy szeresem.
    Elegendő az hogy vakon megbízok benne.
    Egyenlőre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  29. Ego, a tisztasági csomag amit a szocik sem akartak: http://index.hu/belfold/tisztasagi/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. Új egyensúly http://m.nol.hu/archivum/archiv-407115

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. Barika valami ujabb nagyokos itten.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  32. Mindenki figyelmébe ajánlom a mai Kerék-Bárczy interjút:

    Miért is a DK!
    http://www.atv.hu/videok/video-20130912-kerek-barczy-szabolcs

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  33. Geyza
    2013. szeptember 12. csütörtök
    22:41

    Egy kicsit legalább szeresd – megérdemli :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. Tóbiás és Szigetvári kart karba ölve próbálja tovább amortizálni Gyurcsányt. Az egyik szerint nem lehet a múlt harcát a jövő harcává tenni mert lásd Orbán megint Öszödözött. Szigetvári szerint pedig magát helyezi előtérbe ahelyett, hogy karanténba vonulna.

    Miért nem vállalja az MSZP az öszödi beszédet? Szembe kellene néznie önmagával? Mert a gyurcsányi önkritikák igazak voltak? Akkor le is kellett volna vonni egy sor „bölénynek” a konzekvenciát. Nem tették, inkább lehazudják a múltat. Öntisztulás nélkül pedig csak álbaloldaliság és álellenzékiség van. Látjuk. Mesterházy”keményen” kampányol. A TV-ből. Az utcára tömegeket már három éve nem vitt ki, mert nem engedték meg neki a tartói.
    Nem úgy, mint holnap Gyurcsány a Szabadság hídon.

    Szigetvári is beáll ebbe a sorba. Kövessen el harakirit a DK. Fejezze le pártját, elnököstül, vezetőségestől, adja fel elveit akkor kapnak egy gumicsontot. Tőle?

    Milyen pártok ezek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  35. A gyűjtőpárt kifejezésnek több értelme is lehet.
    .
    1. Eredeti értelme szerint az a gyűjtőpárt, amelyik több, eltérő értékrendet, elvet valló polgárt hoz össze egyetlen párt zászlaja alá. A rendszerváltás idején szükségszerűen alakultak ki a nagy gyűjtőpártok, MDF, Fidesz, SzDSz, Kisgazdapárt, és az MSzP, ami eleve az volt, mert a kisebb, és jobban körülhatárolt pártok kialakulásához a vélemények olyan sokrétű, rendszeres és nyilvános ütköztetésére van szükség, ami korábban nem valósulhatott meg.
    .
    2. Minden párt gyűjtő párt, mert gyűjtenek kopogtató cédulákat, voksokat, véleményeket, humanitárius adományokat stb.
    .
    3. Magyarországon (és más, a polgári demokráciát csak formálisan megvalósító államokban) a gyűtő pártnak sajnos van egy harmadik, egészen más értelme is. A pártok elsősorban vagyont, ezen belül pénzt gyűjtenek, a “megélhetési politikus” kifejezés értelmében. Az előző két bekezdésben említett gyűjtögetések mellett a nagy vagyon felett rendelkező vállalkozásoktól gyűjtenek össze minél több pénzbeli vagy egyéb természetbeli támogatást, amivel be tudják juttatni magukat a parlamentbe vagy kormányzati, hivatali pozíciókba, ahol azután maguknak és családjuknak pénzt, vagyont gyűjtenek. Ezért a juttatásért a közbeszerzés és hasonló eljárások során, valamint a támogatójuknak kedvező törvényi szabályozások keresztülvitelével, és egyéb részrehajló hivatali döntésekkel, kijárással, befolyással fizetnek. Ők is jól járnak, gazdasági támogatóik még jobban járnak, csak az ország jár rosszul.
    .
    4. A “nemzeti együttműködés” fasiszta rendszere egyet fordított ezen az összefonódáson: nem a vállalkozás veszi meg a politikust, hanem fordítva, a politikus gyűri maga alá a gazdasági vállalkozásokat, mert ő maga az egész országból kisajtolt adók, járulékok, bírságok, sőt, elrabolt megtakarítások felett rendelkezik.
    A NER így bekebelezi a régi gyűjtögető pártokat is. Tragikomikus az MSzP igyekezete, hogy megkapaszkodjon a húsosfazék közelében. Gazdasági kapcsolatai fölött már a fasiszta vezér uralkodik.
    *
    A fidesz-kdnp nem csak gyűjtő, hanem gyújtó párt is, a jobbikkal együtt.
    *
    A most alakuló, nökekvő kisebb pártok is gyűjtő pártok lesznek?
    Melyikük lesz gyújtó párt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Akit a közlekedés miatt érint vagy érdekel:
    A szeptember 14-re, szombaton délután 16 órára “A szabasdág hídja” címmel meghirdetett DK rendezvény miatt holnap déli 12 órától lezárják a Szabadság hidat a forgalom elől. A hídra tömegesen a Nagycsarnok felől lehet feljutni, illetve gyalogosan Buda felől is.
    A a programok a híd közepére felállított emelvényen zajlanak, a kihangosítás Pest felé történik. (A megmozdulás mottója: Összefogással a köztársaságért!)
    A közúti forgalom estefelé indul újra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  37. Zsuzsenkám,
    szerintem igen valószínű, hogy a Fidesz nyer a választásokon. Több okból is, de most nem boncolgatnám. Ezen nem változtat az sem, hogy a DK bojkottál-e vagy sem.
    A DK lehet, hogy most bejutna a Parlamentbe, de MINEK? Minek akarhat részt venni egy ilyen demokratikusországvagyunkdenagyon színjátékban? MIT érhet el ott benn? Szerintem semmit.
    Hosszútávon a saját pártérdekeit is nézve jobban jönne ki a dologból, ha most keményen ellenállna. A meg nem alkuvás kifizetődőbb lenne neki most, mint bármi más. Magyarán egyenesnek maradni most még ráadásul jobban megéri neki, mint nem. Ha már így kell kalkulálgatni.
    Úgysem fog tudni semmit tenni a Fidesz ellen benn, ergo politikai tőkét kovácsolhatna “kis” befektetéssel.
    Azt ugyanis nem hiszem, hogy pillanatnyilag olyan nagy lenne a támogatottsága, mint azt sokan -itt is- remélik. De – ha gerinces maradna egy gerinctelen világban – a jövőjét és a hitelességét most meg tudná ezzel alapozni.
    Remélem, érthető, amit leírtam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (8 szavazatból)
  38. Még jó, hogy itt egy becsületes fazon maradt a politikai porondon: Gyurcsány Ferenc a neve. Remélem, jóval túl lesz 2014.-ben az 5 százalékon, és 2018-ban pedig kormányt alakíthat.
    Örüljünk, hogy ilyen többség, és ilyen “ellenzék” mellett felvállalta az ország sorsát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  39. Azt mondja ma Bajnai a Klubrádióban: szükség van az DK-val az együttműködésre.

    Miután nem is válaszolt Gyurcsány levelére, miután Szigetvári azt mondta , hogy GYF önmagát helyezi előtérbe. Miközben azt várják vonuljon ki a politikából, a saját ismert vezetői lépjenek hátra, s adják fel saját elveiket.

    Akkor mi ez?
    Azt hiszi le tudja a tagságot választani a DK vezetéséről.?
    Háborút indít az ellenzéken belül?
    Mit is mond?

    “Mindenfajta, szervezeti, személyi, egyéni érdeknél fontosabb a kormányváltás”

    Mondja ezt ő .Nyoltc hónapig az Ö egyéni érdekei akadályozták az ellenzéki összefogást! És hiusították is meg.

    Tehát a DK tagságát szembe kívánja állítani Gyurcsánnyal és az ismert vezetőkkel.

    Ez az ember minden hitelét elvesztette. Ilyen tisztességtelenséget nem feltételeztem volna soha róla .

    http://www.klubradio.hu/data/files/bajnai_dk.mp3

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  40. Szombaton aki teheti 16 órakor jöjjön a Szabadság hídra. Mutassuk meg a torz adatközlő közvéleménykutatóknak, hogy nagyon sokan kiállunk Gyurcsány Ferenc mellett. HAJRÁ DK! HÚZZUNK BELE!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  41. Őszöd
    Tóbiás és Szigetvári csak azt közvetíti amiben a pártjaik már megegyeztek.
    Miért is tud a mai napig öszödözni Orbán: mert Mesterháziék biztosítják hozzá a hátszelet. Csak egyszer kellett volna kiállni az MSzP-nek öszöd igazsága mellett akkor most , meg azóta is nem tudnának az igazság hazugságával érvelni.
    Mesterházy mindent bizonyított akkor amikor a DK frakciót szeretett volna a parlamentben, egyedül Mesterházyn múlott , úgy fúrta meg ezt ahogy a nagykönyvben meg van írva.Ehhez már csak adalék ez az aljas pávatáncos szövetkezősdi. Tanulunk a Fidesztől?Nem kell erőlködni, megy ez nekik simán is.
    Igaza van a DK-nak eszébe ne jusson megalkudni ezzel a hazug bandával , amelyik képtelen megszabadulni attól a rétegtől amely gúzsba köti az MSZP- ezáltal mint a métely évről- évre fertőződik. Ebbe a társaságba tényleg nem fér bele Gyurcsány, itt egy a cél összefogni egy olyan demokrata ellen, ami rájuk nézve rosszabb mint Orbán fasiszta rendszere.
    Gyalázat!!
    Menjünk holnap a Szabadság hídra első lépésben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  42. tisztaszivvel (2013. szeptember 12. csütörtök 23:11)
    Köszönöm a linket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  43. http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=676867
    Gyurcsány: a pártom nem eladó
    Ha nincs kellő elszántság arra, hogy a demokratikus ellenzék pártjai visszataláljanak az összefogás útjára, akkor rontani fogják Orbán leváltásának az esélyét – véli a Demokratikus Koalíció elnöke. Gyurcsány Ferenc a tárgyalások lezárása után is azt ajánlja: mindenki aludjon egy párat, hallgassa meg választóit, aztán valamikor tavasszal nézzék meg, lehet-e még változtatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  44. Ego, szívesen.

    Tartok a holnapi naggyűléstől, hogy mégse lesznek elegen pedig az a híd elég nagy. A múltkori tanévnyitón is talán 200- an jelentek meg. Feri jobban tenné, ha kicsit visszafogná magát mert hatalmas a cirkusz körülötte, ez a baj a Feivel hogy túlspillázza magát, bepörög és többet mond, mint amennyit kellene. Ebben a helyzetben is elkelne egy kis bölcsesség,fegyelem,kivárás…mert ezzel a tavaszi összefogás is kútbaesik. Ráért volna okt.23-ára összetrombitálni egy gyűlést, ahol meghirdette volna ő az összefogást. Valamikor írtam, hogy Bajnai a nagy sz@rkeverő, lehet, direkt ezért dobták be. Pedig nélküle sokkal inkább menne az ellenzéki együttműködés. És most teljes a széthúzás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. Saját tapasztalat hogy a baloldaliak is egymásnak esnek, hogy Bajnaiék vagy Gyurcsány. Viktorék röhögnek a háttérben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Balogh de nem balga

    Most van a Szigetvári az ATV-n. Ha nyernek, akkor a Fidesszel akar egyeztetni. Hol él ez? Szerintem nem normális. Értem már miért nevezik örök vesztesnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  47. Bajnai szerint szükség van a DK-sokra.

    Igy?

    Szégyen.

    http://portal.dkp.hu/index.php/2011-12-05-15-42-05/hirek/4993-gyurcsany-ovja-tarsait-az-mszp-s-alkuktol

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. Mindenkinek a figyelmébe ajánlanám a ma esti ATV-n adott arhív talán azt hiszem a 2006-os Friderikusz Most c. műsort. Elképesztő látni, hogy mi a különbség a mostani és az akkori min.elnök között, arról meg nem is beszélek amiket mondott viszonyítva a mai körülményekhez.
    Itt van a vitám azokkal akik azon a véleményen vannak, hogy ne nézzük ezt az adást, amiben sok igazság van, de pl. ilyet mikor láthatunk az úgynevezett közszolgálatin? Ezekre szükség van! Szegény asszony vízzel főz. Ez van, és ez több mint semmi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  49. Balogh de nem balga, Szigetvári nem örök vesztes hanem egy jellemtelen alak. Olvasd el gets által belinkelt levelet, hányinger….kap ő a fidesztől megbízásokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

A Magyar Narancs felzárkózott az AN mellé 2014. március 25. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos