Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mindenki nyert Vácott, de a Fidesz jelöltje győzött 2013. szeptember 9. hétfő 6:33 Forrás: MTI, AN

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mindenki nyert Vácott, de a Fidesz jelöltje győzött

Vác – A Fidesz szerint a váci eredmények azt mutatják, hogy a választók nem kérnek a baloldalból, az MSZP szerint az időközi választás eredménye azt üzeni, hogy a Fideszt le lehet győzni.A hagyományosan jobboldali körzetben a Fidesz jelöltje nyerte az időközi választást, igaz, jóval kisebb előnnyel, mint korábban bármikor.

A város 2-es számú egyéni választókerületében Kovács Ágnes 384 érvényes szavazatot kapott. Az MSZP és a Demokratikus Koalíció közös jelöltjeként induló Terényi Attila 315, a Jobbik jelöltjeként induló Homokiné Garancz Henrietta 55 szavazatot kapott. A három független jelölt közül Zsoldos Mihályra nyolcvanegyen, Kiss Istvánra harmincan, míg Oberkamp Péterre húszan voksoltak.

A választáson a 2909 szavazásra jogosult 30,4 százaléka vett részt. A 35 ezer lakosú Vác képviselő-testületében jelenleg tizennégyen politizálnak: hat fideszes, három szocialista, két kereszténydemokrata, egy jobbikos, valamint két független képviselő. A választást Csuka István (Fidesz) képviselő halála miatt kellett kiírni.

A Fidesz szerint a váci időközi választás eredményei azt tükrözik, hogy a váciak sem kérnek “a bukott baloldalból se együtt, se külön-külön”. A párt vasárnap esti közleményében kiemeli, hogy a váci időközi önkormányzati képviselő-választáson Kovács Ágnes, a Fidesz-KDNP jelöltje legyőzte a baloldal jelöltjét. Ahogy a váciak többsége, úgy a magyarok többsége sem kér ugyanazokból, akik egyszer már tönkretették Magyarországot és a magyar településeket – fogalmaznak.

Az MSZP szerint a nyírbátori és a szigetszentmiklósi időközi választás eredménye után a vasárnapi váci voksolás üzenete is egyértelmű: van esély a fordulatra, van esély a kormányváltásra.

Török Zsolt az időközi önkormányzati képviselő-választás eredményét kommentálva azt mondta: a hagyományosan jobbos váci körzetben a Fidesz-KDNP 861 szavazatot kapott 2010-ben, ami most “drasztikusan visszaesett” 384 voksra. Ez azt mutatja, hogy a választók fordulatot, kormányváltást akarnak – tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy az MSZP és a DK közös jelöltje a 2010-es, 25 százalékos támogatottságot 36 százalékosra emelte. A szóvivő köszönetét fejezte ki “minden demokratának, baloldali szavazónak” a támogatásért. A vasárnapi eredmény is jelzi, hogy “Nyírbátor, Szigetszentmiklós győzelme után itt is előbbre léptünk” – mondta a szóvivő.

Az augusztus 11-i nyírbátori időközi önkormányzati választáson a függetlenként induló Baracsi Balázs János nyerte meg az időközi képviselő-választást a 6-os számú választókerületben. Baracsi Balázs János 371, Barna Gábor, a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt közös jelöltje 174, a jobbikos Virágné Fazekas Adrienn pedig 103 voksot szerzett. Veres János, a szocialista párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke az MTI-nek aznap azt mondta, hogy a mandátumot elnyerő Baracsi Balázs János függetlenként indult ugyan, de az MSZP a jelölt támogatását a szórólapokon is egyértelművé tette.

Szigetszentmiklóson a szeptember elsejei időközi önkormányzati képviselő-választáson a település 8-as számú egyéni választókerületében Ladányi Sándor az MSZP, a Demokratikus Koalíció és az Együtt – A Korszakváltók Pártja közös jelöltje 359 szavazattal (52,03 százalék) nyerte meg a választást. A Fidesz-KDNP színeiben induló Keller Tamásné 201 szavazatot kapott (29,13 százalék).

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 3 szavazatból)
Mindenki nyert Vácott, de a Fidesz jelöltje győzött, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

15 Reader’s Comments

  1. A választás eredménye azt is mutatja, hogy a baloldal túlértékelte a szigetszentmiklósi választás eredményét. A FIDESZ és a JOBBIK támogatottsága olyan jobboldali fölényt mutat, amin el kell gondolkodniai a baloldalnak, s el kell gondolkodnia az E 2014-nek is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (18 szavazatból)
  2. az idöközi választások eredménye azt mutatja, hogy magyaország menthetetlen. marad a barbárság és a civilizálatlanság a társadalomban. a magyar narancsköztársaság éppen olyan mint a dél-amerikai banánköztársaságok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (24 szavazatból)
  3. Behalok ettol a jobboldali konzervativ moslektol ! KICSODA JOBBOLDALI KONZERVATIV????????? KICSODA? ORBAN BIZTOS NEM AZ! valaki roviden irja le mitol jobboldali konzervativ part a FIDESZ ? ATTOL KONZERVATIV HOGY SENKI NEM SZAVAZHAT ARRA AMIRE AKAR ? VAGY AZERT JOBBOLDALI KONZERVATIV MERT SAJAT MAGANAK ADJA A FOLDEKET MEG ORBAN STROMANJAINAK??? vagy azert jobboldali konzervativ mert hazudik ejjel nappal ? Vagy azert mert allamosit ? VAGY AZERT NEM MERT. NEM TISZTELI A MAGANVAGYONT? VAGY AZERT MERT ELIDEGENITHET BARMIKOR BARKITOL BARMIT?? sok okor jobboldalizik megall az eszem!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  4. Szalaszenden a polgármester független jelöltből lett a nyerő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Baloldali összefogásra és a tisztességes jobboldali emberek támogatására van ahhoz szükség ,hogy Keresztaput (az évszázad melléfogását) és oligarha társait 2014-ben le tudjuk váltani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  6. Örülök, hogy ismét van comment.
    Az ugyancsak sajátos, hogy a legtöbb szavazatot szerzett ellenzéki párt első helyen nem az összes baloldali, ellenzéki erő egyértelmű összefogásának szükségességét említi, pedig a szavazási számok egyértelműen ezt igazolják.
    Az is rossz vetületet ad a történetnek, hogy megemlítik a hagyományos jobboldali környezetet.. Győzni mindenhol lehet a körülményeknek megfelelő programmal és a potenciális választók hatékony meggyőzésével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  7. 2014-ben nem elegendő egy sima demokrata győzelem, csakis a földcsuszamlásszerű. Merthogy demokráciát csakis – többségében – demokrata pártokkal lehet építeni. A magyar jobboldal sosem gondolkodott jogállamban. 1989-ben kénytelen volt időlegesen belemenni a demokratikus cirkuszba, de ennek immáron vége.
    Ha az egyik fél nem fogad el semmilyen jogállami játékszabályt, akkor nem működtethető a rendszer. Ennek ékes példája a 2006-2010 közötti időszak, és többé-kevésbé a rendszerváltás utáni időszak egésze. Ha ebben a tekintetben nem változik semmi, – márpedig miért változna – akkor a mostani, a korábbiaknál sokkal rosszabb feltételek között miben reménykedhetünk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  8. Azt látom, hogy az mszp-DK együtt közel azonos szavazatot gyűjtött most be, mint korábban egyedül az mszp. Ebből nekem az jön le, hogy az mszp most a DK nélkül a fasorban nem lenne. Ugyanakkor az E14 szavazói nem tudni, hol voltak? Egyáltalán vannak? Szóval már megint egy faramuci, magyarokra jellemző helyzet: akivel nincs szövetségesi megállapodás, az segítségére van annak, aki viszonzásképpen amúgy jól belerúg, de ezért a segítő a hibás. Akivel szövetségben vannak, az nem segít, mert vagy nem képes rá vagy nem akar, dacára a szép szólamoknak. Egy biztos, sem az mszp sem az e14 nem győzött meg arról, hogy értük, miattuk elmenjek szavazni. Szerintem hazudoznak, erkölcstelenül szűk látókörű pávatáncot lejtenek. Szédítség a jó édes szülőiket!
    Annyira biztosak benne, ha leszalámizzák a DK-t, akkor a DK szavazói rohannak majd rájuk szavazni. Ételmes ember ilyet nem fog tenni. Önelégült felfújt hólyagok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  9. Kedves Fürtös 1954!
    “Érdekes város lehet VÁC !!!
    A 35 ezer lakosú Vácon a választásra 2909 szavazásra jogosult van ????”

    Én váci vagyok.
    Igen, érdekes város Vác, itt is vannak jobb és baloldali érzelmű emberek, választók. A 2909 szavazásra jogosult csak a 2-es számú egyéni választókerületben van, ahol most jelenleg volt a választás. (egyébként, ha jól emlékszem 10 választókerület van).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Kedves Blans!

    A Vácon az Vácott, mint ahogy a Pécsett az igazi!!!
    Csak az igazi magyar helyesírás kedvéért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (5 szavazatból)
  11. Ezt a cikket minek rakta be a szerkesztőség, csak úgy “nyersen” kommentár nélkül…? Aki először látogat ide, még azt hiszi, hogy a választási részvételre buzdít az AN. Szerintem illett volna ehhez a cikkhez hangsúlyosan hozzáfűzni, hogy ez egy kis vidéki egyéni választókerület volt, külföldről importált szavazatok nélkül; ahol nem érvényesülhettek a maguk teljességében az új választási eljárásba beépített áttekinthetetlen mechanizmusok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Leo Klein:
    ez a garnitúra nem jobboldali konzervatív, hanem szélsőjobboldali, alig leplezetten fasiszta. A “konzervatizmus” itt a náluk piedesztálra emelt 1945 előtti időkre, illetve a mai harmadik világbeli országokra jellemző sötét, feudális primitívséget jelöli.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  13. Kamupártok létrehozása is a választási csalás egyik fejezete lesz:
    Bármire képesek, ha nem lesz elég a külföldi magyarok közel 500 ezres száma, halottakkal kiegészítve)))):
    http://www.168ora.hu/itthon/mszp-egyutt-pm-mesterhazy-attila-bajnai-gordon-118014.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Még egy másik érdekes dolog, hogy ne legyen egyáltalán tiszta ügy a 2014. évi választás:
    http://nol.hu/belfold/aki_indul_a_valasztason__annak_egymillio_uti_a_markat?ref=sso
    Lesznek emberek, akiknek jól jön az 1 millió és indulni fognak a népszavazáson….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Na itt a legújabb ötlet, amellyel végleg, és teljességgel felszámolják a demokráciát!

    http://www.origo.hu/itthon/20130909-kover-rendeleti-kormanyzast-akar.html

    “Kérdem én, akkor vajon egyáltalán mi a csudának ez az egész választásosdi?
    Teljesen felesleges ez a huzavona, minek egyáltalán országgyűlési képviselőket küldeni a Parlamentbe, ha mindenben a kormány dönt. Legfeljebb csak a miniszterelnököt kell megválasztani, oszt’ jónapot! A kormányülések eddig is titkosak voltak, se jegyzőkönyv, se hangfelvétel nem készül a “baráti” összejövetelen, így azután eljönne a még nagyobb Kánaán, úgy osztogathatna, fosztogathatna a felcsúti kiskirály, ahogyan csak akar.
    De ebben az esetben a kicsit is demokratikusan gondolkodóknak valóban el kell gondolkodniuk a 2014 -es választás bojkottján, mert ez a lépés már a totális diktatúra!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos