Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az MSZP az őskövületekkel támad 2013. szeptember 20. péntek 19:11 | AN

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az MSZP az őskövületekkel támad

Budapest – Az MSZP azzal a trükkel próbálkozik választásokat nyerni, hogy a legellenszenvesebb és legkorruptabb figuráit állítja frontvonalba. Legalábbis a közvélemény ezt tartja róluk. Mindent megtesznek azért, hogy ne legyen senkinek kétsége afelől, hogy ez a párt semmit nem változott, és nem is fog. A Hírhatár információi szerint az MSZP választási listáján előkelő – befutó – helyen szerepel Szekeres Imre, Puch László, Boldvai László és Baja Ferenc, a rendszerváltás utáni korrupció, mutyivilág, pártpénztárnoki rendszer és hozzá nem értés emblematikus figurái. Ezek az emberek miért nem érzik, hogy mindenkinek – nekik is – az lenne a legjobb, ha távoznának és visszavonulnának végre? A nevek hallatán nem lehet kétségünk afelől, hogy a listát a Fidesz állította össze, mert nekik ennél jobb listát keresve sem lehetne találni.

A “baloldali összefogás” nevű játékban részt vevők eddig nem tudták, de most már tudhatják, hogy szekerüket az MSZP botrányfiguráihoz kötötték, miután a párt nem hajlandó megválni azoktól az arcaitól, akik a korrupció és a mutyizás két lábon járó szimbólumai lettek. Ha ők nem ismerik ezt fel, akkor miért nincs, aki ezt nekik megmondja? Vagy tényleg ennyire a Fidesz markában lennének? Ha ezt a listát nem a Fidesz állította össze, amelyre egyébként nagy esély van, akkor az MSZP ezzel azt bizonyítja, hogy “a kilencvenes évek legbotrányosabb szoci figurái még nem loptak eleget, minimális önkritikával nem rendelkeznek, győzelme esetén ez a párt azt a mocskos, bűzlő és rohadt világot hozná vissza”. Azt, amely Magyarországot megakasztotta a természetes fejlődésben, és amely a nép közutálatát váltotta ki. Azt a világot, amelyben tehetségtelen és hozzá nem értő miniszterek Audiznak, a közigazgatásban pártapparátcsikok osztogatják egymnás között a javakat, az állami cégeknek pártutasításra tejelni kell, és ebből tartják el a holdudvart. Semmit nem építenek, de a pénz eltűnik, láthatatlan zsebekbe vándorol.

A listán szereplő nevek üzenetet hordoznak a választók felé, és azt üzenik, hogy a szoci uram-bátyám világ nem változik, a Fidesz nem tűnhet el, mert a pártpénztárnokok mindenki feje fölött megegyeznek. Nem a tehetség, nem a szorgalom, nem a tudás és nem a verseny dönt, hanem a párthoz való viszony, a bennfentesekkel való jó kapcsolat. A sajtó nem lesz szabad és független, nem a piacról él, hanem továbbra is a pártpénztárnokhoz kell járni, de így lesz ez a kultúrában, a gazdaságban is.  Egy rohadt és korrupt rendszer képviselői és haszonélvezői állnak itt ugrásra készen, akiket egyszer már elküldtek, akik leszerepeltek, akik miatt fasiszta diktatúra alakult ki az országban. Olyan emberek fémjelzik itt az alternatívát, akik közül némelyeknek Orbánék mellett a helye. Valóban az lenne az ország akarata, hogy a zsurki Baját, a szálloda és egyéb panamás Szekerest, a köz vagyonát Simicskához hasonlóan kezelő és vele megosztó Puchot, a köztörvényes Boldvait még eltartsa az ország, és ezek használják a Parlamentet melegedőnek, miközben önkényuralom tombol az országban? Puch és Boldvai lenne Simicska, valamint Szekeres és Bajalenne  Lázár és Rogán alternatívája?

Ez lenne a demokratikus ellenzék, a diktatúrával szemben álló tiszta élcsapat? Ezekkel egy csapatban kell indulnia azoknak, akik le akarják váltani Orbánt, és egy új demokratikus köztársaságot akarnak? Bajnai Gordon Puch Lászlóval, Boldvai Lászlóval, Baja Ferenccel az oldalán hirdet leszámolást a korrupcióval? Ebbe a választási szövetségbe vágyik Gyurcsány Ferenc? Erre az összefogásra mondja, hogy annak továbbra is változatlan híve? Abba a parlamentbe akar bekerülni, ahol a Fidesz kreálmányai és zsarolható megélhetési politikusai ülnek Orbánnal szemben? Ez az MSZP a megújult MSZP, amely modern, korszerű, innovatív Magyarországot akar? Szekeres Imrével a veszprémi pártbizottságról? Erre szavazzatok emberek? Ezekkel az emberekkel akarja bebizonyítani ez a párt, hogy szakított a múlttal, hazugok a Fidesz kommunistázó és tolvajozó rágalmai?

Egyre világosabb, hogy az Orbánt “leváltani” szándékozó “demokratikus ellenzéki összefogás” a diktatúrával való szembenállás legfőbb gátja és akadálya. Tisztességtelen kollaboránsai Orbán diktatúrájának. Ez már kifejeződött abban is, hogy a törvényes helyzetet letagadva, minden morális érvet lesöpörve igyekeznek részt venni olyan választáson, amely az Orbán-rendszer önlegitimációját és konszolodiációját szolgálja, az illegitim hatalom törvénytelen színjátéka. Ezek a nevek eloszlatnak minden kétséget, és megmagyaráznak mindent, miért igyekeznek az Orbán-rendszer díszleteként asszisztálni a demokrácia hazug látszatához. Ezek az emberek és ezek az értékek állnak a választási részvétel mögött: egoista, törtető, nagyravágyó, hataloméhes és korrupciógyanújába keveredett emberek, akik képesek mindenre egy kis pénzért és hatalomért. Ez jön át az utca emberének. Ezekre kell szavazniuk azoknak, akik nem akarják Orbán diktatúráját. Ezek után Mesterházy Attiláról senki nem hiszi el, hogy a maga ura és bármilyen változás képviselője. Eddig is ezek az emberek irányították a háttérből. Ha az MSZP győzne valaha (soha nem fog), akkor megint Szekeres, Baja és társai osztogatnák egymásnak a bársonyszékeket, a milliárdokat és az Audi-kulcsokat. Jelentkezzen, akinek ez örömöt okoz.

A névsor ismeretében a Demokratikus Koalíciónak színt kell vallania: hisz-e abban az ellenzéki alternatívában és megújulásban, amelyet ezek az emberek fémjeleznek? Hiszi-e, hogy ezek az emberek valóban le akarják váltani az Orbán-rendszert, továbbra is részt kíván-e venni ebben a népfrontos “összefogásban” és a választási komédiában, amely ettől lesz még csak igazán komédia?

A fentiekből világos, hogy az MSZP nem alternatíva. Már az is kérdés, hogy ellenzéki párt-e, és nem a Fidesz tartja-e a kezében. Bajnai Gordon civil maradt, aki politikusként csődöt mondott, körülötte pedig olyan keselyűk állnak ugrásra készen, mint Szigetvári. Ezek nem alternatívák.

A 2014-es választási bohózat és a baloldal megsemmisítő, megalázó veresége után valakiknek el kell kezdeni szervezni az Orbán-rendszer igazi ellenzékét, amely a kollaboránsok ellenzéke is lesz.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (37 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +58 ( 66 szavazatból)
Az MSZP az őskövületekkel támad, 4.9 out of 5 based on 37 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

59 Reader’s Comments

  1. Bokros Lajosék (MOMA) 500 napos terve valószínű kiutat jelenthet a katyvaszból, bár biztosan kell csinosítani! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (33 szavazatból)
  2. gets,
    Bokros Lajosékról semmit nem hallok, olvasok. Hol vannak?
    A DK már hónapok óta járja a vidéket, és szervezi magát. Bokros hol van ettől?!
    Ha Bokrosnak vannak támogatói, akkor is csak a DK-val és néhány kisebb párttal szövetségben léphet porondra. Nem ártana ezek szövetségét létrehozni az MSzP és az általa semlegesített Bajnai álellenzéki szövetsége helyett. Ennek ugyan nincs jelentősége a “választásokkal” kapcsolatban, de az önkény elleni szerveződésben szerepet játszhatna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  3. Undorító banda.
    Mocskos, korrupt, számító, galád, áruló Puch-al az élén.
    Amióta az eszemet tudom – társadalmi szempontból – balodali, liberális érzelmű, értékrendű ember voltam és az is maradok, de erre a velejéig romlott bandára akkor sem adnám a szavazatom, ha az életem függne ettől.
    Aljas banda, soha nem fognak megújulni, amíg ezeket a szörnyeket terelgetik.
    Hol van a beígért megújulás????
    Kérdezem, ha én ezt gondolom, mit gondolhatnak a bizonytalanok???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (41 szavazatból)
  4. Szervusztok! Elolvastátok az MSZP “névsorát”?
    Na, hát ezért hallgatom a kutyusom téli bundájának növekedését inkább.
    Szépen sűrűsödik a téli bunda, ahogy kivettem a naftalinból. Néha kicsit megkenem kutyuskát és fényesre kefélem. Már finom, selymes a szőre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  5. Hát ha ezek szerepelni fognak a listán én nem szavazok rájuk, remélem sokad-magammal. Nem tudom elhinni, hogy a KONGRESSZUSUK ezt elfogadja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  6. Az MSzP szavazói többségükben romantikus baloldaliak. Hogy most kiábrándulnak-e, az kétséges, bár lehetséges. Gyurcsány szerint egész alapszervezetek lépnek át. Ha a DK azért taktikázik, hogy a romantikus baloldaliakat elszippantsák, akkor igazuk lehet, bár nem tudom, mit gondolnak a választási cirkuszról. Ha Gyurcsány komolyan gondolja a szövetséget ezzel az MSzP-vel, akkor eszement holdkóros.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  7. Ha ez az MSZP végsô bukàsàt elôsegíti, miért is ne .
    Aztàn a “kaviàr-bal” helyére léphetne ( ezt errefelé így hívjàk ) egy valódi szociàldemokrata pàrt, az egész kiegészülhetne az itt is sokat emlegetett polgàri radikàlis pàrttal ami beolvasztanà a liberàlisokat is és kész az új politikai paletta.
    2014-re ugyan nem lesz meg, de 2014 -nek màr így is úgy is szarral meszeltek .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  8. Ha ez az MSZP végsô bukàsàt elôsegíti, miért is ne .
    Aztàn a “kaviàr-bal” helyére léphetne ( ezt errefelé így hívjàk ) egy valódi szociàldemokrata pàrt, az egész kiegészülhetne az itt is sokat emlegetett polgàri radikàlis pàrttal ami beolvasztanà a liberàlisokat is és kész az új politikai paletta.
    2014-re ugyan nem lesz meg, de 2014 -nek màr így is úgy is szarral meszelte

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  9. Jogászka, hát az a megújulás, hogy előretoltqk pár fiatalabb arcot.
    Hogy is mondta Mesterházy? “Gyurcsány elriasztja a bizonytalanokat”
    A bizonytalanok ezek a nevek hallatán majd hanyatthomlok rohannak szavazni
    az MSZP-re.. Háthogynepersze.. Ha van valami ami a bizonytalanok számára
    ijesztő, az Puch és társai.. Ezt Mesterházy ne tudná? Dehogynem tudja.. De jövőre is szeretne pártelnök maradni, (mert min.elnök nem lesz) szolgálja hát a nagyurakat. Hogy a tagság mit akar? Azokat ez nem érdekli.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  10. Jól összeszedte Mesterházy az ujjá varázsolt csapatot.
    Csupa nyeretlen kétéves… Hiszi Ő… És nem veszi észre, hogy ezeknek az öregfiúknak a kottájából játszik?
    Elhiszi valaki a kakaó biztos számtógép kitervelőjéről, hogy nem a pénz motiválja?(+ a zsurki vodka gyár)
    Elhiszi valaki, hogy Puch “úr” egyáltalán szocialista?
    Elhiszi valaki, hogy az 1000 négyzetméteres ház tulajdonosa a zemberekért akarja a státuszt?
    Ha meg valaki elhiszi, hogy az a repülőnapon akadozó nyelvvel szónokló Szekeres nem megélhetési politikus, az kösse fel magát!
    Uraim és hölgyeim! Kezdődik az előadás!
    Ugyan újat már nem tudnak ezek vakítani, de a régihez értenek. Lampert Moncsicsit hol hagyták? Egy olyan nő úgy kell ebbe a csapatba, mint egy falat kenyér.A haza javára!!!
    Na kérem! Ehhez kell mérni hazánk sorsát? Ezekkel akar bárki összefogni a 4. Köztársaság létrehozására?
    .
    Sajnálnám, ha Gyurcsány az eddig megszerzett támogatottságát csak annyiba nézné, hogy ezekkel összeáll… Azokért a célokért amikért EZEK kampányolnak. Mert ezeknek csak parlamenti hely kell meg a tudat, amit Mesterházynak, ennek a szerencsétlen marionett figurának beplántáltak az agyába, miszerint lehet ő még min. elnök is. Kiábrándítom. Nem lesz belőle.
    Gondolkodjon el mindenki a cikk utolsó mondatán…Mert ott van a lényeg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  11. bruckenbacker kapitány

    http://hvg.hu/kultura/20130920_Meg_megvan_a_film_ami_eloszor_figyelmezte

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Ez volt – ez van. Nincs más nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. The Walking Dead

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. “Ezek az emberek miért nem érzik, hogy mindenkinek – nekik is – az lenne a legjobb, ha távoznának és visszavonulnának végre?”
    .
    Érzik, tudják, de ameddig nem vágják őket szájon mennek előre. Ilyen néppel mindent meg lehet tenni és meg is tesznek amíg teljesen le nem nullázzák a magyar népet. Az meg hagyja magát, böfög a bivaly a pocsolyában és hagyja, hogy az egyik szélhámos iránti gyűlölete a másik szélhámos karjaiba lökje. A bűnözök ezt felismerik egymásra játszanak és a passzolgatják a pingpong labdát a buta bivaly magyar népet.
    .
    Csak a tettekből értenek és csak a túlerőt tisztelik. Vannak tettek??? Nincsenek. akkor mennek előre amíg valaki jól szájon nem vágja őket.
    Akkor megáll és azt mondja, ” hát eddig tudtunk elmenni”. de ettől nem kell félni,. a magyar nép önpusztító, sose fog kezet emelni arra aki kicsinálja őt, sőt még a kezére is játszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  15. Éppen az ILYEN FIGURÁK miatt kellett ott hagyni az MSZP-t Gyurcsánynak, Vitányinak és követőinek!(Közöttük voltam magam is!) Most “ÉRTHETŐ” igazán Mesterházi elutasítása, a DK javaslatát illetően!! Milyen is lett volna KÖZÖS LISTÁN lenni a DK-soknak , MSZP-s őskövületekkel?? Tisztességes, demokratikus baloldaliságot képviselő ember ezek után nem szavazhat az MSZP-re!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  16. http://www.atv.hu/videok/video-20130920-bokros-lajos
    girbegurba
    2013. szeptember 20. péntek
    19:38
    Nagyjából ezekre gondoltam én is. +++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  17. Szerintem nem a DK-nak, hanem a “korszakváltást” hírdető Együtt-PM szövetséget és Bajnainak kellene színt vallania, hiszen a DK volt MSZP-s politikusai ezt már megtették akkor, amikor – feladva a párt megváltoztatásának, reménytelen kűzdelmét. kiléptek az MSZP-ből. Bajnaiék viszont a képviselő helyekért megalkudtak velük, mondhatnám, azt is, hogy a biztos parlamentbe jutás érdekében mutyiztak a változni nem tudó és nem akarókkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  18. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=H7uyiU-ZbB8
    GYURCSÁNY FERENC, A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORÁBBI MINISZTERELNÖKE, A DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ ELNÖKE, BESZÉLGETETT KUNCZE GÁBORRAL A KLUBRÁDIÓ DÉLELŐTTI MŰSORÁBAN.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  19. az mszp és az együtt a politikai hullák, selejtemberek gyülekezete. ez a fidesz jelenlegi tökéje, ez az a szalmaszál, amibe a fidesz kapaszkodhat. ök jelentik a fidesz 20 éves kormányzási álmainak az alapját. aki változást akar magyarországon az nem tesz különbséget olyan emberek közt, mint juhász, mesterházy, szekeres, baja, kisspéter, kónya, bajnai, szigetvári és a fidesz nehéz emberei közt, mint orbán, stb, stb. ezek egyformán távolítják magyarországot a civilizált világtól. egyre kínosabb szerintem, hogy a DK pl baján még mindig egy listán van az egyre jobban kitárulkozó és megismert mszp-együttel. ha bajai lennék, lassan nem tudnék szavazni. egyébként szerintem az mszp támogatottsága viharosan fog apadni a közeljövöben, amiböl a DK fog leginkább profitálni. ez a folyamat már beindult. az együttnek viszont nem kell tartania az erodálódástól, mivel soha nem rendelkeztek tényleges támogatottsággal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  20. Mesterházi ezeknek a bábja. A választók ismerték ezeket ezért lett győztes a jobbik a hagyományosan baloldali alföldi és baranayi választási körzetekben. Mesteházinakel kell döntenie, hogy a tisztességes tagság és a hagyományos baloldali választói érdekeit képviselik, vagy ezeknek a korruupt és a Fidesz közeli alakoknak az érdekeit. Az MSZP-nek meg kell újulni mégpedig most. Gyurcsányt is ezek az alakok tették lehetetlenné és árulták el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  21. Helyesen tette Gyurcsány Ferenc, hogy kiszállt ebből a gárdából.
    Sajnos későn döntött.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  22. Boldvai egy volt pénztárnok?????Hát nem csoda hogy több mint 1000 nm-es házat húzatott fel magának !Na,volt miből!Push mikor kezdi el építkezését?Ő is könyökig tuskált a vagyonba!Vagy ő Svájcba menti ki a lopott pénzt?Baja,a kis stílű tolvaj az “amöba és a kapcsolat”pénzét faragta!Micsoda banda?Ezekkel az emberekkel akarna Gyurcsány szövetkezni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  23. Tiszta hülyék ezek ott a bal és balközép oldalon… Bajnai is és Mesterházy is, egykutya.
    Gyurcsány simán előz jobbról-balról :)
    Érthetetlen ez a töketlenkedés. Van 4-5 pont ahol a Fideszt le lehet nyomni.
    Az egykulcsos adó, a trafikmutyi, a “földreform”, az oktatás és az egészségügy siralmas helyzete. Ez a fidesz hívőknél is problémás.
    Ezeket kellene minden nap a fejükhöz vágni, de mit csinálnak? Egymást próbálják kicsinálni.
    Nézek valami kis pártot… valami nagyon zöldet és arra szavazok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  24. Jövőre lesz a Dózsa felkelés ötszázadik évfordulója.Ma legalább annyi ok lenne a forradalomra,mint akkor volt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. Ezt a cikket a FIDESZ iratta?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (12 szavazatból)
  26. MSZP: R.I.P.!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. Bauer Tamás: “A Demokratikus Koalíció számos fontos kérdésekben mást képvisel, mint az MSZP és az Együtt 2014-PM szövetség. Néhány példát említek meg ezek körül.

    1. Az MSZP és az Együtt 2014–PM szövetség a választási győzelmet követően Orbán Alaptörvényének módosítására készül, vagyis legitimnek tekinti az Alaptörvényt és a rá épülő többi „sarkalatos” törvényt. A Demokratikus Koalíció álláspontja szerint az orbáni Alaptörvény nem legitim, mert az ellenzék nélkül hozták meg, és a sarkalatos törvényekkel együtt a hatalom kizárólagos birtoklását szolgálja. A Demokratikus Koalíció szerint ezért a választási győzelmet követően az Alaptörvényt egészében hatályon kívül kell helyezni, és újra a köztársasági Alkotmányt kell hatályba léptetni.

    2. Az MSZP és az Együtt 2014–PM lényegében elfogadja és követi Orbán „nemzetpolitikáját”, a letelepedés nélküli kettős állampolgárságot és a soha Magyarországon nem éltek választójogát. A Demokratikus Koalíció elutasítja mindezt, a határon túliak választójogát megszüntetné.

    3. Az MSZP és az Együtt 2014–PM közpolitikai alapelveiben fel sem veti állam és egyház viszonyának kérdését, a Fidesz-kormány egyháztörvényének felülvizsgálatát. A Demokratikus Koalíció helyreállítaná az állam semlegességét, és kezdeményezné a vatikáni szerződés felülvizsgálatát, vagy ha erre a katolikus egyház nem hajlandó, felmondását.

    4. Az MSZP és az Együtt 2014–PM szép elvi nyilatkozatokat tesz a kiszámítható gazdasági feltételek helyreállításától, a befektetőbarát politikáról, de nem meri elutasítani a Fidesz olyan populista akcióit, mint a rezsicsökkentés vagy az államosítások – erre csak a Demokratikus Koalíciónak van bátorsága.

    5. Az MSZP és az Együtt 2014–PM elfogadja a Fidesz által bevezetett családi adókedvezmény, és ezzel a társadalmilag igazságtalan családtámogatási rendszer fenntartását, míg a Demokratikus Koalíció a családi adókedvezmény megszüntetését és ezzel a minden gyereket egyformán támogatandónak tekintő támogatási rendszer mellett van.

    6. Az Együtt 2014–PM kifejezetten szemben áll a korszerű, hatékony mezőgazdaság létrejöttéhez szükséges földkoncentrációval, az eredetileg a Kisgazdapárttól származó, a Fidesz által átvett családi gazdasági modellt követi. Az MSZP is számon kéri a kormánytól a külföldiek földhöz jutásának megakadályozását. A Demokratikus Koalíció szükségesnek tartja a földpiac liberalizálását, hogy a gazdasági társaságok megvásárolhassák az általuk művelt földet, külföldi tőke is jöhessen a magyar mezőgazdaságba, és az újra versenyképessé válhasson.

    7. Az MSZP és az Együtt 2014–PM kétértelmű nyilatkozatokkal helyezkedik az Európai Unió és az Orbán-kormány közötti konfliktusokban, míg a Demokratikus Koalíció kiáll az uniós intézményeknek az Orbán-kormánnyal szembeni fellépése mellett.

    A Demokratikus Koalíció képvisel tehát egyedül határozottan nyugatos szociálliberális politikát, a Demokratikus Koalíció helyezkedik szembe a legkövetkezetesebben Orbán rendszerével, a Fidesz politikájával.”
    http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/324016_a_bajnaimesterhazy_egyezseg_es_a_demokratikus

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  28. http://www.pupublogja.hu/2013/09/salataposzt.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. girbegurba
    Gyurcsány kénytelen komolyan gondolni a szövetséget az “ellenzék LEGNAGYOBB PÁRTJÁVAL” Mert mögöttük milliós tábor áll. Ma még.
    “Szegény ember vízzel főz”.
    Az más kérdés, hogy remélhetőleg a szimpatizánsok körében is egyre világosabb lesz, hogy tényleges változás csak a DK-tól várható, az Mszp csak a 30/70 megváltoztatására törekszik. Azaz vedd úgy, hogy a DK-nak kampányolnak ezzel a névsorral is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. bumburi
    “ezekkel összeáll”??? De hát a FŐ CÉL az Orbán és csapata leváltása! Ahhoz pedig ezek (illetőleg a rájuk szavazók) is kellenek. Vedd úgy, mint a keserű gyógyszert – be kell venni, anélkül nem használ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Faragó György
    Szerintem meg túl korán döntött.El kellett volna vinni a párszakadás ügyét az Mszp kongresszusa elé és tisztességes vagyonmegosztást csinálni – jogutódlással. Akkor nem lett volna mód a frakcióalapítás megtorpedózására. Gyurcsány nem vállalta fel a “párszakítást” Pedig így is-úgy is a baloldal megosztásával vádolják.
    De legalább bebizonyította, hogy EZ az mszp, EZEKKEL az emberekkel – megreformálhatatlan. Ezek mindent szeretnének a régi mederben folytatni, és tényleg csak az osztozási arányokon változtatni – nem magát az osztozkodás tényét megszüntetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. N.I.Németh Erzsi
    Ezt a hsz-t a fidesz íratta?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  33. Kekec: “Gyurcsány kénytelen komolyan gondolni a szövetséget az “ellenzék LEGNAGYOBB PÁRTJÁVAL” Mert mögöttük milliós tábor áll. Ma még.”
    Szerintem nem így van! Egyáltalán NEM KELL neki a “szövetség”, mert immár, és egyre inkább az MSZP a visszahúzó, legyengítő szereplő a leváltásban reménykedők választási EGYÜTTMŰKÖDÉSÉBEN.
    (Nála senki nem ismeri jobban egykori pártja fizimiskáját, jó okkal távozott onnan. Szövetségben hogyan gondolkodhatna?!? Ideiglenes együttműködésben igen.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  34. kekec
    Megértem a bosszankodásod okát. Hidd el! EZEKKEL nem fog menni! Az utolsó pillanatban is képesek lesznek árulóvá válni!
    Gyurcsánynak más megoldáson kell törnie a fejét. EGYEDÜL!!!
    Különben saját magát fogja elhitelteleníteni!
    Egy huszárvágás kell!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  35. kekec (2013. szeptember 21. szombat 16:53)
    Ugyanaz az aggályom, mint bumburinak.
    Egyrészt az MSZP — és Mesterhází személyesen — nem egyszer döfte már hátba Gyurcsányt. Kérdés, hogy egy harmadik és végzetes hátbadöfés kéjes lehetősége nem írja-e felül az együttműködést. Félek, hogy igen, mert annyira utálják Gyurcsányt, és mert igazából annyira nem is utálják Orbánt.
    Másrészt mi is a közös cél? Ha az egyik szerint Orbán rendszere a megdöntendő, a másik szerint csak személy szerint Orbán, de még győzelem esetén is szívesen egyeztetne vele a kétharmados törvényekről, akkor hol itt a közös cél?
    Nem népszerű kimondani, de egy ilyen szövetséggel Gyurcsány maga tenné a nyakába a hurkot. Ahol nincs közös cél, értelmetlen szövetkezési kényszerről beszélni. Amúgy is kirekesztették, és ennek örülnie kéne: nagy nyinlvánosság előtt bemutatta, milyen megalázó feltételeket szabtak neki, a nemszövetkezés ódiuma tehát egyesegyedül a kirekersztőkre hullana. Ebben a rossz helyzetben ez a legjobb elérhető eredmény.
    Továbbá nem hiszem, hogy a DK-hoz képest az MSZP az erőfölényével arányos szavazattömeget fog szerezni. (Az E14-ről nem beszélek, az az MSZP KDNP-je.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  36. vontolla-bumburi
    Ne tévesszétek össze az mszp vezetőségét, az (állítólag) 30 ezres párttagságot és a rájuk szavazó milliós tábort. Az mszp szavazóira szükség van Orbán leváltásához – és jelen ismereteink szerint azt sajnos csak az mszp-vel együtt lehet “megszerezni”
    Ezért annak van értelme, ha leírjuki hogy miért a DK és miért nem az mszp, de alapjaiban helytelen, ha nem a fideszt, hanem az mszp-t támadjuk.
    “A templom építésénél az ördög is tolhatja a talicskát”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. kekec
    Te miről beszélsz? Beálltál azok táborába, akik még elhiszik az mszp 30 ezres tagságát?
    Kiábrándítalak. A DK a napokban tartott a 8500. belépőnél. Valaki bennfentes írta itt. Más ( volt ) bennfentes az mszp-ből, érzékletesen leírta az mszp lemorzsolódásának a történetét (én is úgy tudom más forrásból), hogy a létszám az mszp-ben minden ellenkező híreszteléssel szemben 10 ezer körüli.
    Így is fenntartod a véleményed?
    Megjegyzem napjainkig nő a DK-ba belépők száma, az mszp-nél meg lemorzsolódás figyelhető meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  38. Kedves olvtársak!
    A DK-ba nemcsak a “lemorzsolódók” lépnek be. Bajnai az FB-n több, mint 62000 lájkot kapott még a tavalyi boom idején, akkor GyF kb 30000-en állt. Most a nyári utolsó hónapban 50000 fölé nőtt, Vadai pedig 10000-ről 23000 fölé. Molnár Csaba is 10000 fölött van, míg Mesterházi még most sem hiszem hogy átlépte a 40000-et.
    Kezd nyílni a netezők szeme és ha leszámítjuk Bajnaira leadott DK lájkokat, akkor … ???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. bumburi
    Talán elkerülte a figyelmedet, hogy az mszp (állítólagos) tagságáról írtam. Viszont a közvéleménykutatók még mindig 1-1,2 millió szavazót mérnek nekik. Na EZ AZ, amiről nem lehet lemondani, ha nyerni akarunk. “Egymillió légy nem tévedhet”
    Mert Bartusnak MORÁLISAN igaza van azzal, hogy ezt az egész szavazósdit bojkottálni lenne a legjobb, de Bokrosnak is igaza van, hogy Magyarország nem bír ki még 4 év orbánjárást! És ha csak nyomelemekben van lehetőség annak elkerülésére – akkor is érdemes megpróbálni.
    De úgy nem fog menni, ha egymás ellen kampányolunk!
    Mondom: rögzíthetjük, hogy miért DK és miért NEM mszp, de kampányolni a fidesz ellen kell!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. kekec
    Véleményem szerint nem kampányolni kéne, hanem nekimenni 120%al minden fórumon! Lenne mivel, ezt mindannyian tudjuk. De addig amíg ezek, gondolok itt Mesterházyra, meg Bajnaira, összekacsintgatnak a fidesszel, addig nem szabad velük összefogni! Saját magát fogja a DK lejáratni, és el fogja veszíteni a támogatottságát, ha elvtelenségbe belemegy! Éppen hogy szembesíteni kell az mszp-t, meg Bajnaiékat ennek az útnak, amit követnek a járhatatlanságát, és hosszú távon a lehetetlenségét.
    Az emberek kezdenek gondolkodni, és ez nem tetszik nekik.
    Szerintem nem kampányolni kell a fidesz ellen, hanem kormánybuktató kiállásokra van szükség! Demonstrációra, népszavazásra, vagy bármire, amivel buktatni lehet ezeket.
    Gyerünk , tegyük a dolgunkat! Ki ki a saját tehetsége szerint!
    De mehetünk az utcára is. Egyszer Bp-re utazok, és ottmaradok addig, míg célt nem érünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  41. gets
    Azért ne vonj le túlzott, és téves következtetéseket a lájkolások számából. Jó dolog tudom, de ha ennek a lájkoló tömegnek mozdulni a kéne, lehet nagy lenne a csalódás. A jó meleg szobából megnézném mennyien mozdulnak ki, ha arról lesz szó! Persze attól még ez is jelzésértékű, de én csak úgy értékelem, mint szimpátiát, ami semmire sem kötelezi őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. bumburi
    De hiszen éppen azért nő a támogatottsága a DK-nak, mert nem ment bele elvtelen egyezségekbe. És ezzel szembesíti a választókat az mszp és Bajnai tehetetlenségével és elvtelenségével.
    Ami késik – nem múlik, és szerintem is “forró” tavaszunk lesz, de aki túl korán kezd sprintelni, annak nem marad szuflája a célig.
    Gutta cavat lapidem! A csepp kivájja a követ. Nem kell ahhoz Pestre utaznod, hogy a környezetedben “csöpögtess”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  43. Kedves bumburi!

    Budapesten már én is voltam egy jópárszor és sajnos minduntalan fuccsba ment próbálkozás volt!
    Valahogy a vidéki városokban nem akar összejönni semmi sem !
    Baján is mennyi volt ez a tüntetés Orbán ellen , lófütty volt az egész!
    Az Észak-Keleti régiókban pedig mindenki fásult , beletörődött már , hogy úgysem lesz itt semmi változás !
    Az ellenzék úgy ahogy van elcseszte az egészet!
    Kekecnek igaza van , hogy nagyon jóindulató voltam az MszP-vel , belátom hibáztam velük kapcsolatban , hogy túlságosan is dicsértem őket , de akkor úgy tünt hogy valami elkezdődött!

    Érdekes a diákok megmozdulása is abbamaradt, pedig azon téren sem történt változás – tudtommal – de ők tudják , hogyan néznek a jövő felé!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. sedona
    Ami késik – nem múlik.
    Addig is néhány javaslat lazításként:
    http://maria.blog.hu/2013/09/18/azeri_felvagott_bajnai_becsinalt_csuti_rablopecsenye

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. bumburi
    2013. szeptember 21. szombat
    19:51
    Azért ennél komolyabb “jó hírek” is lennének, ami itt nem igazán publikus, de attól sem szállunk el. Munka, Munka, Munka!!! Vagy V.I. Lényin nem ezt sulykolta? :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. bumburi egyszertől budapesti állandó lakós lesz! DDD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. gets
    Tudom…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. gonoszka
    Lehet hogy többet voltam ott tüntizni, mint az ottaniak.
    De már csak ezért is jobb lenne közelebb lakni.
    Vettem a mondanivalód malíciáját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  49. Egyébként Gyurcsány tényleg megosztó:
    elválasztja a
    “szart a májtól” és az
    “ocsút a búzától”
    Orbán tényleges ellenzékét a vele kiegyezésre törekedőktől,
    a hazafiakat a megélhetési politikusoktól.
    Remélem a jövőben is ilyen lesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  50. Nem tudom mit eszitek magatokat az mszp ürügyén.
    Legalább két hónapja vallom (írtam is itt), hogy áprilisig nagy válzozások fognak történni, most is ez a véleményem. Az idő Gyurcsánynak dolgozik, meg persze ő maga is, ami a másik oldalon az mszp folyamatos gyengülését jelzi. Bajnai nem fog leamortizálódni, ő ott fdogja hagyni az mszp-t és DK-val fog szövetségre lépni.
    Ebben a helyzetben Gyurcsány ajánlatot tehet, tesz is az mszp-nek, de az arányok fordítottak lesznek. De ahogy Kekec mondja, a maradék szavazóit is meg kell nyerni. Maradhat az mszp Mesterházyval az élen és még vagy 48-an. Passz. A szavazó bázisa nem fog tízezernél több lenni. (Csak azt a kis csinos parlamenti képviselőjüket sajnálom, akit lemondattak a jelölésről is!)
    Nincs kétségem afelől, hogy Orbán veszít, ha tisztességes lesz a választás. A tisztességtelenségét, a csalás lehetőségét azonban ordítani kellene minden nap.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Elfogtunk egy Gyurcsány-levelet 2013. szeptember 18. szerda

Veled uram, de nélküled 2013. szeptember 16. hétfő

Pengeváltás a DK és az Együtt-PM között 2013. szeptember 15. vasárnap

Bajnai pártja koalícióra lépne a Fidesszel 2013. szeptember 14. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos