Ronai and Ronai
AMERIKAI

Pengeváltás a DK és az Együtt-PM között 2013. szeptember 15. vasárnap 21:00 Forrás: MTI, AN

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Pengeváltás a DK és az Együtt-PM között

Budapest – Nem könnyű mostanában baloldali szavazónak lenni. Az Orbán kormányt nem kedvelő választópolgár ugyanis csak értetlenül kapkodja a fejét, s nem tudja, mi történik a magát demokratikus ellenzéknek nevezők táborában. Mindenki a másik ellen – ezúttal a DK és Bajnaiék pengeváltásának tapsolhatnak Orbán hívei.

Niedermüller Péter szerint Bajnai Gordonék becsapták azokat a választókat, akik az összefogásban hittek. A Demokratikus Koalíció politikusa arra reagált, hogy az Együtt-PM Szövetség elnöke a budapesti Népszavának adott interjúban azt mondta: az MSZP és az Együtt-PM megállapodása visszaadta a választók hitét.

Az Együtt-PM szövetség vezetője az interjúban arról beszél: tudja, hogy sok szavazójukat megviselte, amíg eljutottak a megállapodásig, de - ahogy fogalmazott - a végül megszületett megállapodás visszaadja a választók hitét.

“Ti most úgy érzitek, jó úton jártok, de tévedtek” – ezt írta válaszul Bajnai Gordonnak nyílt levelében Niedermüller Péter.  „Becsaptátok a választóknak azokat a széles tömegeit, amelyek valóban a közös összefogásban bíztak”. A politikus szerint az MSZP és az Együtt-PM megállapodása – Bajnai Gordon véleményével ellentétben,- nem, hogy visszaadta, hanem éppen elvette a választók hitét.

Az összefogásba vetett hitről beszélt Gyurcsány Ferenc is, pártja szombati nagygyűlésén. Szerinte csak szenvedélyes politikusok tudják megmozgatni az országot. ”Nem hiszek a makogó politikusoknak. Nem hiszek a bárgyúknak, nem hiszek a szövegeiket papírból felolvasóknak. Aki hideg és langyos, az üljön föl a gázsütőre” – fogalmazott.

A volt kormányfő arról külön nem beszélt, hogy pártját kihagyták az ellenzéki összefogásból, de internetes portálok szerint Bajnai Gordonnak és Mesterházy Attilának is üzent, amikor azt mondta: csak szenvedélyes politikusok adhatják vissza a hitet az embereknek.

Gúr Nándor, az MSZP-alelnöke szerint Gyurcsány Orbán Viktorra vagy épp a jobbikos politikusokra gondolhatott. Azt is hozzátette: a volt kormányfővel egyetért abban, hogy szükség van érzelmekre is a politikában.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +13 ( 15 szavazatból)
Pengeváltás a DK és az Együtt-PM között , 4.7 out of 5 based on 15 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

11 Reader’s Comments

  1. Megnéztem és meghallgattam Gyurcsány minapi beszédét – és a dolog nem rázott meg. A képeket elnézve: a hallgatóság sem.
    .
    Ha lennének választások – Orbán ellen kizárólag a kétharmados győzelemnek lenne értelme. Ehhez legalább 75 százalékos részvételre lenne szükség, tehát minden eddigit felülmúló mozgósításra. Ám az időközi választások 30 százalékot alig meghaladó választói hajlandóságot mutatnak. A most látott-hallott beszédből nem lesz 75 százalék, ehhez nem különösebben nagy ész. Gyurcsánynak el kell döntenie, hogy az egybites választókhoz akar-e szólni, vagy árnyaltabban akar lelkesíteni. Még az is kérdéses, hogyan jut el hozzájuk az üzenete.
    .
    A 2014-es választásokra kiváló prognózis lesz a trafikmutyi ügyben kiírt népszavazás lefolyása és esetleges eredménye. Van ugye nagyjából 3 millió dohányos, akik közvetlenül érintettek az ügyben, továbbá ki tudja hány protest szavazó. Lenne tehát motiváció a részvételre. Ha ez változatlanul alacsony marad, kár is álmodni magas részvételről és bármilyen ellenzéki győzelemről 2014-ben.
    .
    Érdekes lesz az is, Orbán miként akarja majd kifogni a szelet a trafikmutyis népszavazáson való részvétel vitorlájából. Például a választások előtt pár nappal olyan intézkedéseket hoz a kormány, ami értelmetlenné teszi a szavazáson való részvételt. Pontosan erre kell számítani a jövő évi választások előtti napokban is…
    .
    Éppen ezért teljesen értelmetlen az ellenzék kukorékolása összefogásról, meg széthúzásról. Ez kizárólag arra jó, hogy megzavarja a választókat, megossza őket – ami Orbán célja. Az egyetlen racionális megoldás: a 2014-es választás totális bojkottja. Lehet ezt elméletileg megalapozni (Bartus úr), meg praktikusan is. Az eredmény azonos.
    .
    Az egyetlen értelmes dolog: az ellenzéki összefogás megteremtése, Orbán illegitimitásának demonstrálása a választások bojkottjával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (21 szavazatból)
  2. Az MSZP-E14 végtelenül cinikus. Máris ráhúzták Gyurcsányra a vizes lepedőt. Nem Orbán, tőle megszoktuk, hanem Kónya Péter, az Együtt-PM társelnöke, a DK reménybeli szövetségese. És akkor idézném:
    .
    “A DK az ellenzéki szövetség érdemi tagja lehetett volna, ám Gyurcsány Ferenc úgy döntött, mégsem az összefogást, hanem az ellenzéki vetélkedést választja inkább. (…) Gyurvcsány pontosan tudja, hogy az ellenzék megosztása a kormányváltás esélyét csökkenti. Az utóbbi napok nyilatkozatai és történései alapján arra lehet következtetni, hogy Gyurcsány Ferenc már nem Orbán 2014-es legyőzésére készül, csak a DK megerősítésére – a többi ellenzéki erő rovására.” Szerinte ha a DK elnöke ebben nem mutat több bölcsességet a következő hónapokban, “másodszor lehet személyesen is felelős azért, hogy Orbán Viktor újra hatalmat kap Magyarországon.”
    .
    Az kössön ezekkel szövetséget, akinek két anyja van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  3. “Az összefogásba vetett hitről beszélt Gyurcsány Ferenc is, pártja szombati nagygyűlésén. Szerinte csak szenvedélyes politikusok tudják megmozgatni az országot. ”Nem hiszek a makogó politikusoknak. Nem hiszek a bárgyúknak, nem hiszek a szövegeiket papírból felolvasóknak. Aki hideg és langyos, az üljön föl a gázsütőre” – fogalmazott” nagyon sok politikusnak a gázrezsón lenne a helye, a Gyurcsányi hasonlat szerint. Makogó és bárgyú politikusokkal “tele van a padlás”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  4. Bocsánat nem rezsó, gázsütő, de lehetne csempe kályha is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  5. “..Van ugye nagyjából 3 millió dohányos, akik közvetlenül érintettek az ügyben…”
    .
    - Van annyi, de egy kis, pár száz fős hangoskodáson kívül többre nem futotta nem hogy nekik, de azoknak sem, akiket orKbánék kiraboltak, tönkretettek – az egykori boltosok. Ez reménytelen, ha már azok sem lázadnak, akiknek éppen elvette a megélhetését az orKbán- söpredék. Pedig sokan vannak, nagyon sokan.
    .
    Ez az “ellenzék” meg nem ér egy kalap …t sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  6. bruckenbacker kapitány

    Eldrad
    2013. szeptember 15. vasárnap
    22:31
    egyetertek, a kadarizmus kisertete itt van kozottunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  7. Szerintem, a baloldali vezetőknek nem egymással kellene “nemi életet” élniük.
    Fel kellene szedni a szétszórt “lőszereket”, betárazni és teljes csapást mérni az ellenfélre.
    Néhány a sok közül:

    http://internetfigyelo.wordpress.com/2012/04/21/szegyenteljes-leleplezes/

    http://www.youtube.com/watch?v=89z4EKju3lw

    http://www.youtube.com/watch?v=w-J2sUNgV0g
    Még, még a többi is.
    Ismétlem, de hát ki vagyok én?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. *
    Jó látni ezt az őszinte, szinte gyermekes, szívből jövő kacagást.
    *
    Folytassátok, fiúk-lányok !!!!!!!
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. T.csacsicska !
    *
    Tévedésben vagy. A kétharmados győzelemhez egyáltalán nem kell 75%-os (azaz háromnegyedes) részvétel a választásokon.
    Gondolj csak 2010-re, ahol a választók 50(?)%- vett részt és annak is mindössze az 50%-a szavazott Orbanisztánra. Így tehát a lakosságnak mindössze 12,5%-a választotta ezt az alkotmányromboló maffiát.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Stumpné Bekes Margit

    Meggyőződésem,hogy 2014.-ben az ellenzék győzni fog! De nagy meglepetés fogja érni Bajnai Gordonékat,mert nem ők lesznek a nyertesek.Mesterházynak Gyurcsánnyal kell kiegyeznie,ha tetszik,ha nem! Amióta kijátszották a DK-t és Gyurcsányt,azóta felfokozódó érdeklődéssel fordulnak az emberek a Dk felé! Érzik azt a jellemtelen viselkedési módot amit az Együtt és az Mszp elkövetett velük szemben!EZT PEDIG BÜNTETÉS NÉLKÜL NEM ÚSSZÁK MEG ! A szavazók nem felejtenek,elég volt a hazug és sokszinű beszédből,a csalásokból,a “páva táncokból” ! Orbán eljárhatta egyszer,de többet nem issmételheti meg,pláne nem az esetlen “klónok” ! Ezt ne felejtsék el Bajnaiék és Mesterházyék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  11. Kordon Blued:
    .
    Bánjunk pontosan a számokkal!
    .
    A 2010-es választások első fordulójában a választásra jogosultak 64,2 százaléka jelent meg. Ebben a fordulóban a 176 egyéni választókerületből 119-ben a Fidesz javára azonnal eldőlt a választás és további 56 helyen a Fidesz jelöltje kapta a legtöbb szavazatot. A két héttel később tartott második fordulóban a szavazásra jogosultak 46,64 százaléka jelent meg.
    .
    A kétfordulós szavazás végén az MSZP összesen 2 (!) egyéni képviselőhöz jutott, a többi MSZP képviselő (57 fő) listán jutott be a Parlamentbe.
    .
    Ennek következménye lett a 2/3, és ha nincs az LMP és a Jobbik, akkor az eredmény akár 4/5 is lehetett volna.
    .
    2010 óta az időközi választásokon – legyen az országgyűlési, vagy önkormányzati – a részvétel SOHASEM érte el a 40 százalékot! Az alacsony részvétel a sokkal jobban mozgósító Fidesz-nek kedvez.
    .
    Nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy kizárólag magas részvétel mellett számíthat az ellenzék győzelemre, kétharmados győzelemre pedig – az új választási szabályok miatt – aligha. Ez azt sejteti, hogy az ellenzék a legjobb esetben is „sima” többséget érhet el. De a legjobb eset is csak egy álom.
    .
    Sima többséggel ráadásul a kétharmados törvényeket – így az Alaptörvényt – nem lehet eltörölni. Hiába van abszolút igaza azoknak, akik az Alaptörvény alkotmány-ellenességét hangoztatják – ha az új törvényhozás megpróbálná azt megsemmisíteni, Orbán ki fogja vinni az embereit az utcára, tiltakozni. Néhány vájt fülű és joghoz értő emberen kívül ugyanis kevesen képesek megérteni, miért alkotmány-ellenes az Alaptörvény – ezen még a szakértők is elrágózhatnak egy darabig. A „népnek” elég beadni azt, hogy az új kormányzat sárba tiporja a Fidesz Alaptörvényét, a „Dicsőséges Gránitszilárdságú Alkotmányt”.
    .
    Nincs reális esélye annak, hogy rendszert-visszaállító ellenzéki győzelem szülessen meg. Ennek legfőbb oka a mai ellenzék, amely az összefogás minimumára sem képes. Már most vitatkoznak azon a koncon, amire esélyük sincs. (Most nem is szólok arról, hogy az LMP és főleg a Jobbik szavazat-elnyelő súlyával senki sem számol – pedig ez is realitás, főleg a Jobbik esetében.) Az MSZP korifeusai a lenyúlt pénzeket már régen hazavitték, pénzük semmire sincs, főleg nem egy ütős, mozgósítós kampányra. Mondanivalójuk sincs, sajnos. A DK és az Együtt anyagilag még csóróbb.
    .
    Az egyetlen rendszert-visszaállító politikai megmozdulás a választások bojkottja lenne – a rendkívül alacsony részvétellel demonstrálni lehetne Orbánék illegitimitását. Ha mondjuk a szavazásra jogosultaknak csak a 20-25 százaléka jelenne meg, az már világosan kifejezné azt, hányan állnak Orbán politikája mögött.
    .
    Csak megjegyzem, hogy a szavazók nagy része kiábrándult minden politikai erőből, ezért eleve nem hisz a választásokban. Személy szerint nem hisz abban, hogy az ő szavazatán bármi is múlna: akár elmegy szavazni bárkire, akár nem. Otthon tartani őket sokkal könnyebb lenne, mint rávenni őket arra, hogy elmenjenek a zselés hajú Mesterházyra, vagy az agyagrétekig lejáratott Gyurcsányra szavazni. (Ami nem azt jelenti, hogy nem méltányolom Gyurcsány őszintének tűnő politikai hitvallását – egyszerűen arról van szó, hogy az egybites magyar választónak a Gyurcsány szó a /moderálva/ fogalommal egyenértékű.)
    .
    Megjegyezném, hogy Orbán hatalmát a gazdaság fogja bedönteni, különösen amiatt, hogy a „választások” előtt alaposan kiköltekezik majd. Az amúgy is forrás-hiányos gazdaságot – friss tőke hiányában – semmi csoda sem fogja talpra állítani. A válság elsősorban (az utca embere számára felfoghatóan) a foglalkoztatásban és az egészségügyben fog kulminálni, ahol nemhogy további megszorításoknak nincs tere, de a mai állapot sem tartható fenn. Orbánnak hamarosan szembesülnie kell a haveri kör látványos meggazdagodása és a nép elszegényedése között kialakuló érzelmi turbulenciával. Vagy más szavakkal: a nyomorba taszított nép fel fogja akasztani a mai Fidesz korifeusokat.
    .
    Mindezek végén pedig a szokott kérdés: és akkor mi lesz másnap?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Az MSZP az őskövületekkel támad 2013. szeptember 20. péntek | AN

Ebből az országból menekül, aki csak tud 2013. szeptember 20. péntek

Meghamisította a DK köszönetét a belügy 2013. szeptember 20. péntek

Elfogtunk egy Gyurcsány-levelet 2013. szeptember 18. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos