Ronai and Ronai
AMERIKAI

Üzenjük Ferencnek: “Add el mindened!” 2013. március 25. hétfő 3:48 | AN

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Üzenjük Ferencnek: "Add el mindened!"

Róma – Az új katolikus pápa megkezdte elődei nyomdokán a képmutató szemforgatást: a pénz – és hatalomvágyat ostorozta, amely soha nem kerített úgy hatalmába senkit, mint a római katolikus egyházat, amely hamis adománylevelekkel terjeszkedett, sok esetben rablásokkal, közönséges rablógyilkosságokkal szerezte vagyonát. A Szent Ferenc képmásaként képmutatóskodó jezsuita arról beszélt, hogy “a szemfedőnek nincs zsebe, a pénzt nem vihetjük magunkkal halálunk után”. Kezdheti Ferenc a példamutatást a katolicizmus nevében: tegye azt, amit Jézus ajánlott a főembernek, ossza szét a Vatikán minden vagyonát a szegényeknek, és kövesse őt.

A Szent Ferenc báránybőrébe bújt újabb farkas a gazdagság ellen beszélt húsvét előtt a dúsgazdag Vatikánban. A példaképének nevezett Szent Ferenc azonban mindenét eladta, szó szerint az utolsó ruhadarabjától is megszabadult, és koldulásból élt, az emberek adományaiból tartotta fenn magát. A kincsekkel felhalmozott Vatikánból szegénységet hirdető pápa követhetné Jézus tanácsát, aki úgy küldte ki a tanítványait, hogy ne vigyenek magukkal erszényt, se táskát. Ferenc álkeresztény egyháza a történelem során sorban tagadta meg a halottak eltemetését is, ha nem kapott a pap valamilyen értékes adományt, vagy nem kapott elég pénzt. Nem szolgáltatta ki azokat a “szentségeket” sem, amelyeket Isten ingyen adott az embereknek, amelyekről a Biblia azt mondja, hogy ingyen vettétek, ingyen adjátok.

A római katolicizmus pénzt kért még a bűnbocsánatért is, amelyért Jézus Krisztus, Isten Fia halt meg. Erről a Biblia azt mondja, hogy nem aranyon, nem ezüstön, hanem az ő drága vérén váltott meg mindenkit a bűnei alól, de Ferenc egyháza még Jézus megváltó vérét is pénzzé tette, végigrabolta a világot a kereszteseivel, a királyoknál nagyobb jövedelemre tett szert a kivetett adókkal, de maga átokkal súktotta azt, aki adót mert tőlük kérni, dúskálnak a javakban, saját bankjuk van, befektetéseik, hatalmas ingatlanvagyonuk, és aki mindezek tetején ül, arcátlanul kárhoztatja a pénz és a hatalom szeretetét, hozzájuk képest szegény embereket kárhoztatnak bűntudattal, közben jó szokásukhoz híven burkoltan még zsidóznak is.

Nem szakadt le az ég, amikor Ferenc azt mondta, hogy “Jézusnak sem a földi hatalom számít: nincsen vagyona, nincsen udvara, Pilátus előtt mégis Jézus a király, aki magára veszi a világ szennyét, bűneit, és saját vérével lemossa a mi bűneinket is!” Ezzel szemben ő elmondhatja magáról, hogy ugyan a kereszténység nevét bitorolja, és merészeli Jézus nevét a szájára venni, akihez semmi köze nincs, de neki hatalmas vagyona van, hatalmas udvara, úgy él, mint egy földi császár. Attól, hogy farizeus módon a katolikus papnak nem írják nevére a vagyont, csak használja királyi módon, amíg él, és nem lehet családja, nehogy a pénz kifele is menjen, ne csak befele, úgy tesznek, mintha a vatikáni gazdagság nem az övék lenne, és úgy élnének, mint egy borsodi munkanélküli a palotáikban.

Jézus Krisztus azt mondta Pilátusnak, hogy az ő országa nem evilágból való, ezzel szemben a hazug és képmutató Ferenc elődeivel összhangban elmondhatja, hogy az ő országa evilágból való, igazi földi evilági ország uralkodója, királya. Vatikán ország a neve, saját pénze, hadserege, börtöne van. Az ő országa evilági hatalmakon élősködik, részeg a szentek vérétől, mert “eretneknek” nevezve legyilkolták az igazi hívőket, és a helyükbe léptek. Jézus Krisztust a jezsuita Ferenchez hasonló képmutató farizeusok gyilkolták meg, és a Bibliával összhangban, meszelik annak a sírját, akit meggyilkoltak. Nem véletlen, hogy 313-ban már azzal a római birodalommal léptek szövetségre, amelynek katonái kivégezték az Isten Fiát. Szájukkal szeretik az Istent, de a szívük távol van tőle.

A világ romlottságát és hamisságát mutatja, hogy ebből a hazugságból és képmutatásból nem vesz észre semmit, és ünnepli a gyilkosok utódját, aki még hitlerjugend elődjénél is hamisabb báránybőrbe bújt farkas. A világ nem szereti az igazságot, hanem a hazugságot. Ezért nem a keskeny úton jár, hanem a hamis vallás széles útján, amely a pusztulásba visz. Pál apostol azt mondta, hogy jönnek olyan hamis apostolok, akik más Jézust prédikálnak, más evangéliumot hirdetnek. Nem is csoda, hiszen a Sátán is világosság angyalává változtatja magát, nem nagy dolog azért, hogy az ő szolgái is világosság angyalává változtatják magukat. Ferenc jezsuita, aki a katonai diktatúra alatt élt vígan Argentinában, a Sátán új szolgája a Biblia szerint.

Pál azt is elmondta, miről lehet megismerni az igazi apostolt a hamistól. Azt mondta, hogy ő saját kezeivel gondoskodott magáról, senkinek a pénzét nem kívánta, emlékeztetett arra, hogy Jézus azt mondta, jobb adni, mint kapni. Mindennek ellenkezője a római katolicizmus, amelynél nagyobb rabló és fosztogató szervezet még nem volt a földön, és amely minden részletében tagadja az evangéliumot, mindazt, amit Jézus Krisztus valaha mondott és tett. A katolicizmus pogány vallás, szöges ellentéte a kereszténységnek, amely a zsidó hit beteljesedése a zsidó Messiásban, amelybe a pogányok csak beoltattak.

Jézus Krisztus ostorral hajtaná végig a képmutató Ferencet Rómában, ha érdekelné, hogy bálványimádó pogány vallás főpapja miket mond. Ferenc pápa a világ legnagyobb rablott vagyonán ülve kárhoztatja a pénz és a hatalom szeretetét, de azt nem osztja szét a szegényeknek. A világ első keresztény gyülekezete a jeruzsálemi gyülekezet volt, amelyben mindenki összeadta azt, amije volt, abból fedezték a költségeiket, és támogatták a szegényeket, akik szükségben voltak. Ez a bibliai minta, amelyhez köze nincs a római katolicizmusnak. Péter apostol is ezt tette, aki soha életében nem volt Róma püspöke, soha nem volt pápa, hanem ázsiai gyülekezeteket alapított, a zsidók apostola volt, míg Pál a pogányoké. Ananiás és Zafira, akik visszatartottak az eladott birtokuk árából, holtan estek össze Péter lábainál. Ennek a Péternek a nevét bitorolja a pogány római császárok maskarájában annak a szervezetnek a vezetője, amely nem a szegényeknek osztotta a gazdagok vagyonát, hanem a szegényeket is kifosztotta az utolsó fillérjükből is, és mások zsírján gazdagodott.

Ferenc pápa elődeihez híven mutatkozott be, a képmutatás és a hazugság mintapéldájaként bizonyította, hogy gyilkos és rabló elődei hagyományait és hazugságait folytatja. Méltó lesz elődeihez.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.6/5 (123 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +73 ( 225 szavazatból)
Üzenjük Ferencnek: "Add el mindened!", 3.6 out of 5 based on 123 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

75 Reader’s Comments

  1. eleg kemeny cikk, de igaz minden szava. valszeg nagy felhaborodast fog kelteni, mint minden ami igaz, de faj. egyszer ez a vallas is eltunik remelhetoleg. aki ezt az egesz maszlagot elhiszi annak nincs agya szerintem. brutalis cikk ;)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (56 szavazatból)
  2. 1.Nem minden gyulekezetben volt vagyonkozosseg , nem is igazan kovetendo pelda.
    2. Ananias es Zafira nem azert haltak meg mert visszatartotak az eladot birtok arabol hanem azert mert hazudtak az osszeget illetoleg. Nyugodtan megtarthattak volna az egesz vagyont, de itt a kepmutas nyerte el melto bunteteset. “Szuper jo fej kereszteny vagyok, mindenemet odaadom nektek” Igazi farizeusi megoldas. megszurik a szunyogot , de elnyelik a tevet. Ilyen a katolikus egyhaz, de az osszes rablo banankoztarsasag is MO -t is belertve. Nem erdekes hogy a korrupt latinamierikai es a magyar tarsadalomban is a romai katolicizmus az uralkodo vallas. Akkor meg mit csodalkoztok ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (45 szavazatból)
  3. Az álszent képmutatás netovábbja az abortusz tiltása és a petesejtek védelme azok részéről, akik több tízmillió embert, köztük rengeteg csecsemőt és gyermeket gyilkoltak meg, koncoltak fel, égettek máglyán és kínoztak meg tűzzel-vassal, a legkegyetlenebb szerszámokkal…, akik a gyermekeket perverz vágyaik kielégítésére használják… és akik nem is olyan régen tízezrével rabolták el a csecsemőket szüleiktől Spanyolországban és Argentínában…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (55 szavazatból)
  4. A mostani Pápa hazájában alig vannak őslakók. Az un,. indiánokat ott ugyanis majdnem teljesen kiírtották az egyház áldásával.
    Nem tudom mi lenne a megoldás, természetesen sok jóindulatú katolikus hívő van aki fel sem fogja hogy egyháza mit is művelt sok sok évszázadon át.
    Valóban, ha azt fogom látni hogy a Pápa kezdi eladni a sok sok összerabolt kincst és szétosztja a szegények között, akkor majd elhiszem amiket mond.
    De az is lehet hogy ha azt teszi, akkor nem sokáig lesz Pápa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (46 szavazatból)
  5. A PÁPA SZEMÉLYES PRELATÚRÁJA egy pénzügyi polip:
    .
    “Az Opus Dei a kapitalista ethosz és az ortodox vallásfelfogás különleges ötvözete. … pénzügyi spekulációkból, pénzmosásból, valamint az állami költségvetési támogatásokból tetemes összeget kasszíroz be.

    Kiépítettek egy piramis felépítésű cégszerkezetet, kifejlesztették a pénzáthelyezés rafinált módszereit; intézetekkel, alapítványokkal, látszatcégekkel leplezik a pénzügyi polip csápjait… a tőkét a bankszektorban fektették be. Ennek eredményeképpen az Opus Dei egy nemzetek feletti bankhálózattal és pénzintézetekkel rendelkezik.

    Számos olasz, spanyol és francia pénzügyi botrány azt jelzi, hogy az Opus Dei a pénzügyei intézésében nem válogat az eszközökben. Céljainak elérése érdekében a szélsőjobbos szabadkőműves páholyokkal (a spanyol P1, az olasz P2 és a francia P3), a maffiával és az alvilággal is együttműködött.

    Roberto Calvi… a pápának szóló utolsó levelében a következőket írta: “Az Ön felhatalmazott képviselőjének nyomatékos felkérésére komoly összegeket bocsátottam számos ország, valamint keleti és nyugati politikai vallásos szervezet rendelkezésére.” Calvi állítása szerint a nyolcvanas évek elején több mint egymilliárd dollárt adott csupán a Szolidaritásnak.

    Az Opus Dei technokratái Spanyolországban először az ötvenes évek végén kerültek véglegesen hatalmi pozícióba… 1969-ben Franco újra átalakította a kormányt, melynek 19 miniszteréből 10 az Opus Dei tagja vagy munkatársa volt.

    Miután az Opus Dei Rómába költözött és ott kiépítette székhelyét, az olasz politikai élet vezető személyiségeivel is szoros, bizalmi kapcsolatba került. E körhöz tartozott a hétszeres miniszterelnök és maffiózó Giulio Andreotti, akit sokan a P2 tényleges vezetőjének tartottak… a nagy intrikus szoros baráti szálakkal kötődött XII. Piusz, VI. Pál és II. János Pál pápához is. Silvio Berlusconi is az Opus Dei támogatója

    A nyolcvanas évek elején Ronald Reagan amerikai elnök és a Szentszék közötti szövetségben is jelentős szerepet játszottak Opus Dei-tagok, például Pio Laghi. A felek többek között abban is megállapodtak, hogy az USA szabadkezet ad Rómának, hogy … hatalmát a volt szovjet blokk országaiban helyreállítsa, és ezen országok kormányzására keresztény alapon álló politikai erőket szervezzen…“
    (Pásztor László: Új keresztes hadjárat lovagjai – Hetek, 1998.03.14.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (36 szavazatból)
  6. Csak azt akarja súgni, hogy az ő keze üres. A kiszolgálóié az adomány behajtásának feladata .
    A római katolikus vezetőknek üzen, itt az ideje, hogy a hívőktől nagyobb és gazdagabb felajánlások érkezzenek. A sáp levonása után jut talán a szegényellátásra is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (27 szavazatból)
  7. Gyűlöletbeszéd ez gyerekek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (71 szavazatból)
  8. Egyetértek minden szavával.
    Hány olyan egyházi fenntartású akármi van, mely kizárólagosan a saját vagyonából és hívei adakozásából él, és tart fenn különböző szociális segítő intézményt?
    Az én lelkemmel nekem kell gazdálkodnom, pénzért a túlvilági jólét nem megvásárolható.
    Azt aki hisz benne, annak kizárólag cselekedetei után ítéltetik meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  9. “Szeretted az igazságot és gyűlölted a hamisságot: annakokáért felkent téged az Isten, a te Istened, örömnek olajával a te társaid felett.” (Zsid 1:9)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  10. Csak maguk közül választhattak és neki legalább nem voltak botrányai (talán) …..bár róla is terjeng valami, de tudjuk, hogy azért választanak koros pápát, hogy túl sokáig ne zavarja köreiket….
    Hogy ossza szét az egyház vagyonát (?)- ez nem arról szól, hanem a fogjuk meg és vigyétek (ti a tiéteket osztogassátok), meg segítsetek egymáson.
    Aki itthon sokat tesz a szegényekért és nem csinnadrattával teszi sokan nem is tudják, hogy létezik egy IVÁNYI GÁBOR a szegények segítője.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (27 szavazatból)
  11. Kamu egyház, és még aljas is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (36 szavazatból)
  12. “1989-ben Magyarországon is megjelent az Opus Dei… Egyik neves aktivistája Korzenszky Richárd, aki az Antall-éra idején a kormány oktatáspolitikájának és egyházpolitikájának szürke eminenciásának számított, s egy interjúban úgy nyilatkozott: legfőbb munkája az Opus Dei. Sok jel arra utal, hogy az Antall-érában az Opus Dei térnyerésének következtében lett az ország hivatalos ideológiája a katolicizmus

    Az Opus Dei számára Magyarország fontos működési terület… sikeresen behatolt és kiépítette jelenlétét a végrehajtó hatalomban (talán a titkosszolgálatokban), az oktatási intézményekben, … pártokban és a pénzvilágban. Különös, hogy a rendszerváltás után a Nemzetbiztonsági Hivatal élén katolicizmus iránt elkötelezett politikusok álltak.” (Hetek, 1998.03.14.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (27 szavazatból)
  13. 2013. március 13.-án ezt írtam a naplómba:

    Új pápát választottak 2013. március 13.-án

    Szóval, politika van ebben a dologban is, nagy politika. A
    papok meg nagy politikusok. A “megkérdezett szakértők”
    szerint II. János Pál lengyel származású pápának nagy
    befolyása volt a vallásos lengyel népre, jelentős része volt
    a lengyelországi kommunista hatalom megdöntésében.
    Most egy délamerikai jezsuita papot választottak meg pápának.

    Nem véletlen, ebben is van politika, mégpedig nagy politika.

    Miért is?

    1. A délamerikai országokban tömeges a szegénység. Az utóbbi
    években a délamerikai országokban baloldali politikusok
    kerültek vezető pozícióba, akik megpróbálták az ország
    erőforrásait a szegény tömegek életének javítására
    fordítani. Ennek a venezuelai Chavez volt a legforradalmibb
    képviselője, de őrá figyelt a többi latin-amerikai ország
    is. Félő volt, hogy az USA elveszíti gazdasági befolyását a
    térség fölött, de félő volt, hogy a kommunista ideológia
    terjedése veszélyeztetheti a szépen gyarapodó vatikáni
    befolyást is.

    2. lemondott XVI. Benedek pápa, új pápát kell
    választani. Ráadásul március 5.-én meghalt Chavez, az USA és
    a Vatikán legfőbb délamerikai ellenfele. Felcsillant a
    remény. Ügyes politikával fenn lehet tartani, sőt, fokozni
    lehet az USA befolyását Délamerikában, a Vatikán meg
    folytathatja ugyanott a római katolikus egyház
    terjeszkedését. Csak egy megfelelő pápát kell megválasztani,
    akire a vallásos délamerikai nép hallgat. Erre a feladatra
    választották meg Jorge Mario Bergoglio, Buenos Aires-i
    érsek, jezsuita szerzetest.

    3. Az érdekek – mármint az USA és a Vatikán érdekei
    megegyeznek, nem véletlen, hogy Obama elnök gyorsan ki is
    jelentette, hogy részt akar venni az új pápa beiktatásán. A
    feladatát márpedig I. Ferenc pápa tűzön-vízen keresztül
    teljesíti. Ő ahhoz a szerzetesrendhez tartozik, amelyik a
    Vatikán hadseregének számít. Közel kétezer éven át élen járt
    az “eretnekek,” a boszorkányok, a protestánsok, és mások, az
    egyház valódi, vagy vélt ellenségeinek üldözésében,
    likvidálásában.

    Hát erre kapott felhatalmazást I. Ferenc pápa

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (28 szavazatból)
  14. reszeazegesznek
    2013. március 25. hétfő
    07:50

    Gyűlöletbeszéd ez gyerekek!
    Értékelés: -7 (15 szavazatból)

    Egész jó arány. A hozzászólók többségének alpári stílusát látva. (Nem csak ennek az írásnak a hozzászólásaira gondolok).
    Biztos, hogy ez a stílus megfelel a célotoknak? (Ha csak nem épp a gyűlöletkeltés a célotok).
    Gondolom, ha elétek tennének egy “Tégy a gyűlölet ellen” aláírás ívet, lelkesen írnátok alá. Kezdjétek magatokkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (48 szavazatból)
  15. A Vatikán tényleges ura az Opus Dei, mely szervezet a katolikus maffia néven is közismert.
    Az Opus Dei a pénzeket a maga és a Vatikán számára drog- és fegyverkereskedésből szerzi be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (23 szavazatból)
  16. Minden pápa és a körülötte lévő csuhás képmutató.Vizet prédikálnak és bort isznak.A templomban is ezt teszik,viz helyett bort isznak.Ez a pápa is ugy ostorozza a pénzt és a vagyont,mint kondás a disznót.De csak azért,mert nem mind az övék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (18 szavazatból)
  17. Igaz hogy Ferenc miután megválasztották pápának új személyiséget kapott. Ő már nem az a csuhás, aki a katonai juntát hűségesen kiszolgálta, és közreműködésével állítólag papok kerültek a junta fogságába. mert “bűnei meg lettek bocsájtva” De választott egy nevet, ami az egykori pápaságnak nyiltan ellenálló Szent Ferencre utal.Sztem ő egy őlyan jelentéktelen vén szivar, aki rövid hátralévő regnálásaalatt semmiféle változáds igényével semmilyen módon nem veszélyezteti a római egyházban jelenleg uralkodó maffiát. Már maga a névválasztása is árulkodó. A kétségkívül nála erősebb emeritus pápa is belebukott a bűnöző vatikán9i eliteni harcba. ( Ezért volt kénytelen lemondani ) A vatikáni bűnbanda felszámolására egy lehetőség van: PUSZTÍTSÁTOK EL A GYALÁZATOST.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (17 szavazatból)
  18. reszeazegesznek!

    Neked nem számít az a sok hullahegy amit a kedvenc katolikus pápáid 75 háború kirobbantásában és valódi Krisztusban hívő ártatlan emberek, gyermekek
    megölésével fémjelzett. Te gyűlöletbeszédnek mondod,, ha nevén nevezzük ami. Ez egy gyilkos rabló, országokat felforgató szervezet.
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (26 szavazatból)
  19. “Sanyibácsi”
    2013. március 25. hétfő
    11:54

    ” Te gyűlöletbeszédnek mondod,, ha nevén nevezzük ami. ”
    A stílust nevezem annak!
    Aki ilyen stílust használ, saját maga paródiájává válik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (32 szavazatból)
  20. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    VITAM ET SANGUINEM ! azaz életeteteket és véreteket – persze az Ő nevében.
    .
    Ez a puritán társaság, amely egyháznak tartaja magát, mindig a császárok, királyok és hatalmasok oldalán érezte magát jól. A később szentté avanzsált Ferenc az a ritka kivétel volt, amelyből propaganda értéke okán érdemes volt megbékélni és őt piedesztálra emelni. Ám utána sem változott semmi.
    Az európai szabadság-mozgalmak is – ti. a rendi társadalom elleni megmozdulások és zendülések – mindig ezen, vagyis az egyház és az uralkodó együttműködésén buktak el… Különösen nem volt ez másképp magyar vonatkozásban sem. Most vegyük csak az egyház és a Habsburg Ház viszonyát, amely mindigis a kölcsönös kiszolgálás jegyében működött a Rákózy szabadságharctól, a Magyar Jakobinus megmozduláson át, egészen ‘48 és az Aradi 13 kivégzéséig… A Rk.Egyház mindig is feltétel nélkül és nyíltan szolgálta az éppen aktuális régi-rendet, bár a rabságba vetett hősöknek mindig képes volt “lelki támaszt” nyújtani egy kis gyónásból származó információ morzsa fejében… És bármikor hajlandók voltak a halálraítélteket elkísérni utolsó útjukra, “lelki békét nyújtava” nekik a hóhér bárdja, vagy a kivégzőosztag puskacsöveinek rettenetes élménye előtt…
    Ma meg? Úgy állítja be magát, mint aki az idők kezdetétől a “magyarság ügyét” szolgálná, és ezzel a hazugsággal az ajkán, válogatás nélkül lobogtat nemzeti trikolort, székely bikolort, s nem röstell árpádsávos nyilas-lobogót is körbe hordozni egyházi ünnepeken. (Utóbbi, nem kis számban rendszeresen jelenik meg sőt, vonul, vonul a csíksomlyói búcsún, de évek óta folymatosan díszeleg a Szentendre-izbégi rk. plébánia-templom homlokzatán is…) Jézus nevében…(?)
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  21. Kedves Kommentelő Társaim!
    .
    Véleményem szerint Commonsense-nek igaza van, Ananias és Zafira azért haltak meg, mert hazudtak a Szentléleknek.
    (ApCsel 5.1 – 5.10) (http://www.bibl.u-szeged.hu/Biblia/51.html)
    .
    Ennek a cikknek a tartalmával nem értek egyet. Noha kedvelem a Népszava-t, rendszeres olvasója vagyok, Bartus László úr cikkeit is örömmel olvasom. Ugyanakkor római katolikus vagyok, ezelőtt még kb 8-9 évvel azon gondolkoztam, hogy a PhD-m megszerzése után félretéve mindent, pap leszek. De később a családalapítás mellett döntöttem, de a PPKE-n töltött évekre mindig örömmel fogok visszagondolni.
    .
    További szép napot kívánva Mindenkinek,
    V.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (18 szavazatból)
  22. reszeazegesznek!

    Téged a stílus zavar, engem meg a sok hulla és csontváz, a sok szenvedő ember,
    akit megkínoztak, megöltek.

    Vespasianus! Téged sosem zavart a sok szenvedő ember, akit megölt és megkínzott a szeretett egyházad? A gyümölcseiről lehet felismerni a fát.
    Ez a fa gyilkos gyümölcsöt termett és terem. Nem vetted észre?
    A szép szavakat pont ellentétes cselekedetek követik. Nem ébresztettek rá, hogy a megtévesztés mestere, a hazugság atyja irányítja? Nem vetted észre, hogy más Krisztust hirdetnek benne? Vedd elő a bibliádat, olvasd, és fel fogod ismerni mindezeket!
    Sanyibácsi”
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (28 szavazatból)
  23. "tisztelhölgyeimésuraim"

    Mikes Kelemen leveleiben olvashatjuk, a fejedelem minden nap meggyónt, sőt a halála előtt is pár órával…* – Ilyen jó katolikust hogyan tarthattak száműzetésben ? Miért nem állt ki érte az Anyaszent Egyház az általa támogatott császári udvarnál ?! Na miért nem ?…
    .
    .
    *Egy mindennel felszerelt luxus udvartartásból, száműzetéskor sem hiányozhat a gyóntató pap… Mit mondjak ? Minden esetre, ugye kitűnően kitalált titkosszolgálat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  24. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Sanyibácsi !
    .
    A javaslat nem biztos, hogy “részeazegésznél” betalál, mert ha ő előveszi a Bibliáját, az lehet, hogy csonka-biblia, mert az a régi katolikus hagyomány szerint(!) csak az ún. új testámentumot tartalmazza.
    Innen aztán nincs min vitatkozni, érvelni… Marad a történelem.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  25. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    T.Részeazegésznek!
    .
    Tényeket ! Ne érzelmi megnyilvánulásokat és ne hittételeket !
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  26. “Tisztelthölgyeimésuraim!

    Igazad van, javaslom a Károli fordítású bibliát olvassa.
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  27. “tisztelhölgyeimésuraim”
    2013. március 25. hétfő
    12:45

    ” T.Részeazegésznek!

    Tényeket ! Ne érzelmi megnyilvánulásokat és ne hittételeket !”

    A tényekről egy szót nem szóltam.
    Annál is inkább, mert nem ismerem.
    A STÍLUS az amihez szóltam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  28. reszeazegesznek
    Egy pedofil, gyerekrablásra szakosodott bűnbanda garázdálkodik és fosztogatja az országot és te a STÍLUSon vakaródzol?
    .
    Magyarország a pénzéhés Vatikán martalékává vált, mind több és több kölcsönből tudja csak a vérszívókat kifizetni, amit gyerekeid és unokáid is fizetni fognak az idők végezetéig…
    A nyugdíjmegtakarításokra már rá tették a mancsukat, öregkórra csak az éhnyugdíj marad. Hiába próbálkoznak abortusz- és fogamzásgátlás-tilalommal kényszeríteni a nőket több szülésre, a nők nem lesznek hülyék a katolikus maffiának rabszolgákat, janicsárokat és szexuális játékszereket szülni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (22 szavazatból)
  29. Legyünk realisták! Ha a Pápa megpróbálná szétosztani az egyház vagyonát, valószínűleg véletlenül gyors infarktus vinné el.
    A realizmushoz az is hozzátartozik, hogy ha megpróbálja egyházát azzá alakítani, amivé verbális kijelentései alapján szeretné, már az is óriási eredmény lenne.
    Egyetemen hallgattam egy előadást, melyben azt próbálták elmesélni, miért volt olyan rövid életű II. János Pál pápa elődje – I. János Pál Pápa (1978.08.26-09.28). Az Előadó azt mondta nekünk, hogy állítólag egy olasz újságíró megkérdezte tőle, hogy lát-e valami különbséget, vagy hasonlóságot Jézus és Lenin között. Mire – állítólag az volt a válasza – hogy mindkettő az emberek boldogságáért küzdött , csak az egyik az égben, a másik pedig a földön. S – az Előadó tanárunk szerint – nemsokára hirtelen meg is halt a Pápa. Ezek után gondoljon mindenki amire akar – mondta nekünk az előadó tanár.
    Szóval, maradjunk realisták!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  30. reszeazegsznek
    Ajánlom figyelmébe Jézus Krisztus szavait, különös tekintettel a stílusára:

    “Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok, mert hasonlatosak vagytok a meszelt sírokhoz, a melyek kívülről szépeknek tetszenek, belől pedig holtaknak csontjaival és minden undoksággal rakvák. Épen így ti is, kívülről igazaknak látszotok ugyan az emberek előtt, de belől rakva vagytok képmutatással és törvénytelenséggel. Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert építitek a próféták sírjait és ékesgetitek az igazak síremlékeit. És ezt mondjátok: Ha mi atyáink korában éltünk volna, nem lettünk volna az ő bűntársaik a próféták vérében. Így hát magatok ellen tesztek bizonyságot, hogy fiai vagytok azoknak, a kik megölték a prófétákat. Töltsétek be ti is a ti atyáitoknak mértékét! Kígyók, mérges kígyóknak fajzatai, miképen kerülitek ki a gyehennának büntetését?” (Mt 23: 27-33)

    “Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.” (Ján 8:44)

    Ha BL írása gyűlöletbeszéd, akkor mit mondjunk Jézus szavaira?

    Jézus szava hasít ha kell, gyógyít, és halottakat támaszt fel.
    A katolicizmus beszéde hangzatos és díszes szólam, és milliókat dönt a sírba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  31. És még egyszer ez a néhány szó Jézusról:
    “Szeretted az igazságot és gyűlölted a hamisságot: annakokáért felkent téged az Isten, a te Istened, örömnek olajával a te társaid felett.” (Zsid 1:9)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  32. Violin
    2013. március 25. hétfő 13:49
    Azért abban az egyházi társadalomban arra szintre feljutni, hogy választható pápa legyen valakiből, sokszor kell félrenéznie. Különben el sem jut odáig, ha egyenes, és tisztességes. És főleg, ha van véleménye, és annak hangot is ad.
    Az is politika a javából
    Amikor gyerekek voltunk, fogadkoztunk, hogy majd ha felnőttek leszünk, és valakik leszünk majd mi megváltoztatjuk a világot.
    Felnőttek lettünk, de akik valakik lettek, már meg sem ismernek többségében .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  33. Violin
    Igaz, hogy a katolicizmus rendszerébe kódolva van, hogy soha nem kerülhet/maradhat a pápai székbe(n) olyan, aki felszámolná ezt az egész velejéig romlott szörnyűséget.
    De ha ez így van, akkor maradjunk csendben, és hagyjuk, hogy csinálja, amit csak akar, és elhitesse az emberekkel, hogy Isten ugyanolyan gonosz, mint az egyház, amit az Ő nevében emberi csontok és lelkek millióin építettek fel a saját dicsőségükre?
    Igaz, Róma nem fogja önmagát felszámolni, vagy átalakítani. De az embereknek látniuk kell, hogy mivel állnak szemben, hogy megtörjön az elmék és a lelkek feletti hatalmuk, és az emberek megszabaduljanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  34. vigyazo
    2013. március 25. hétfő
    13:55
    Miben ellenkezik ez az én véleményemmel?
    A tévedésetek abban van, hogy én a vallást védem. A stílus bírálata, (mint írtam), nem csak erre a cikkre és hozzászólásaira vonatkozik.
    Ez csak vélemény, tőlem úgy gyalázkodtok ahogy akartok. A mondás szerin: “A stílus maga az ember.”
    Hitről véleményt nem fogtok tőlem hallani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  35. http://hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%A9zus_T%C3%A1rsas%C3%A1ga
    Akik itt posztolunk, nem feledhetjük kikkel állunk szemben.
    E szervezet tagjából lett legfőbb ember a Ferenc nevet választotta
    előélete folytatásának leplezéséül. Érdekes összefüggést látok a katolikus
    egyház felső vezetése és a “nem egészen népbarát” politikai irányzatok
    között. Szerénynek látszó Ferenc rendi szerzetesekkel már találkoztam,
    szerény jezsuitákkal még nem. Az előző pápa előéletét is valószínűen
    ismerték választói, azért választhattak ismét “kissé” hasonlót. Boszorkányok
    ugyanis ma már nincsenek, de itt vannak helyettük a komcsik és kellenek
    a támogatók az egyháznak. Nem csupán az Opus Dei létezik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (17 szavazatból)
  36. Engem az zavar,hogy a Vatikan nem emelte fel a szavat amikor nepirtas folyt.Kulonosen akkor amikor a tortenelem “kegyebol”tobb millio zsido,kurd,ormeny pusztult el.Akkor sem emelte fel a szavat amikor a sajat fajtajat irtotta ki a tortenelem Aleppoban,Libanonban,Gaza es Westbank,Afrika kereszteny lakta orszagaiban szoval meghatralt a tortenelm borzalmai elott es semmit nem csinaltak.
    A Vatikant ugy kell tekinteni,hogy felmerhetetlen erteku konyvtar,leveltar es kepzumuveszeti gyujtemenynek ad otthont.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (14 szavazatból)
  37. Szenzor! Egyetértek veled!

    Vigyazo!
    Általában egyetértek veled. De! Vannak munkatársaim, akik mélyen hívő katolikusok, de érdekes módon különbséget tudnak tenni a “hit” és az “egyházuk” között. S az egyházukról nem mindig szólnak pozitívan. Ugyanakkor nincs más szervező erő a hitükben körülöttük (a többi keresztény egyház nekik nem alternatíva). Ezen munkatársaim nagyon jó emberek, és nagyon jól lehet velük együttműködni, együtt élni (gondolom rájöttél, hogy én viszont nem vagyok vallásos). Nagyon óvatosan kell bánni az egyházellenességgel, mert jó embereket lehet vele magad ellen fordítani. Mint minden szervezetben, így az egyházban is, változásokra akkor érik meg e helyzet, ha belülről változtatják meg – igaz külső hatások nyomására , de ezek a hatások nem az egyházellenes erők, gondolkodók hatása kell hogy legyen.

    S itt visszacsatolnék Szenzor véleményére.
    Lehet, hogy a csúcsra csak “tisztességtelen kompromisszumok” árán lehetett feljutni. De ha ott van, lássuk milyen lesz valójában. Volt már arra példa a történelemben, mikor valaki relatíve amorális eszközökkel jutott a csúcsra, viszont ott hirtelen morálisan kezdett el működni – már amennyire egy ilyen nagyhatalom élén a szükséges kompromisszumok megengedik ezt neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  38. olvassátok hithű katolikusok és keresztténydemokraták,de véletlenül se okuljatok belőle!pedig minden szava igaz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (14 szavazatból)
  39. Túlavasúti
    Bergoglio pápa egy olasz származású argentin jezsuita. Jó kapcsolatban volt az argentin diktátorokkal. Sokan vádolják bűnpártolással ellenzéki papok elrablásában és gyerekrablásban.
    De ő nem csak a jezsuita rend tagja, hanem a nagyon befolyásos ‘Comunione e Liberazione’ katolikus integralista és antimarxista szervezet tagja, amelynek Ratzinger is tagja volt és amely Berlusconit támogatja.
    .
    Az Opus Dei mindenképpen megkerülhetetlen (különben is ezek között a társaságok között nagy az összefonódás). Az Opus Dei a pápa személyes prelatúrája, egy különleges előjogokkal rendelkező egyházmegye amely nem felel semmilyen más egyházi hatóságnak. Elvileg felel a pápának, de gyakorlatilag a pápa felel az Opus Deinek.
    .
    Violin
    I. János Pál pápa nem egy interjú miatt halt meg váratlanul 1978-ban, 33 napi uralkodás után.
    “Az Opus Dei kifejezetten nem örült Luciani bíboros pápává történt választásának. A Vatikán új feje több bíborost, így a kúria pénzügyeit irányító Marcinkust is el kívánta bocsátani az udvartól. A pápa tudomására jutott az is, hogy 121 magas rangú vatikáni főpap tagja a monarchista, katolikus színezetű szabadkőműves páholynak. Terveit azonban nem tudta megvalósítani. Sokan feltételezik, hogy halálának igazi oka egy vatikáni klikk. A pápa holttestének boncolására nem került sor, ezt egy Opus Dei-s bíboros akadályozta meg. A pápát halála előtt két héttel vizsgálta ki orvosa, aki állítólag azt mondta a pápának, hogy “nem csak jól van, de kitűnően”. (Hetek, 1998.03.14.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  40. Az OPUS DEI egyházon belüli hatalmának forrása
    .
    “a nyolcvanas évek elején a Szentszéket súlyosan érintette, hogy a Vatikán bankjaként működő Banco Ambrosiano hangos politikai botrányok közepette csődbe jutott. A csőd nyomán a Vatikán nehéz helyzetbe került, mivel közel 1,8 milliárd dollárt (mintegy 550 milliárd forintot) kellett rövid időn belül viszszafizetnie a betéteseknek. A hatalmas összegnek a bank megmaradt vagyona csupán a negyedét fedezte. A botrány 1982. augusztus 6-án, amikor a Banca d’Italia felszámolta a Banco Ambrosianót, azzal fenyegetett, hogy a pápai állam története során először fizetésképtelenné válik, és a csőd miatt vatikáni tisztségviselőket tartóztatnak le – köztük Paul Marcinkus érseket

    A hétvégét követő első munkanapon óriási meglepetésre rendben megnyitotta kapuit az új tulajdonosok vezette Banco Ambrosiano. A mentőakció hátterében az Opus Deihez közel álló svájci, olasz és amerikai bankárok és üzletemberek álltak, akik Casaroli bíboros kérésére vállalták, hogy megszervezik a csődbe ment bank konszolidációját. Két héttel később… II. János Pál pápa hozzájárult az Opus Dei személyes prelaturává (határok nélküli, csak a pápának alárendelt “mozgó” egyházmegyévé) történő átalakításához… a csődegyezség, amelynek fejében a rend megkapta a rég áhított különleges státust, azt is tartalmazta, hogy a továbbiakban az Opus Dei a bankon keresztül állja a Vatikán éves költségeinek 30 százalékát.” (Morvay Péter: Prelaturdiktatúra – Hetek, 2002.03.14.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  41. Kedves Nyúl György,
    moderáltuk Jézus személyével kapcsolatos bejegyzését, mert mi nem hittételeket kifogásolunk, és nem a hitét támadjuk bárkinek, hanem a világban működő szervezetek (világi vagy egyházi színezetű szervezetek) tetteiről beszélünk. Ezért kérjük, hogy senki lelkiismereti szabadságát ne sértse ezzel a bejegyzésével, ne tegye fel újra. Köszönöm a megértését, Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (14 szavazatból)
  42. Lehet, hogy Ferenc rendes ember, de – mint tudjuk – a papzsák telhetetlen, feneketlen.
    A katolikus egyház emberei nem nevezetesek aszkétizmusukról, egy Ferke nem csinál nyarat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  43. Violin
    Éppen azoknak szól, akik különbséget tudnak tenni a hitük és az egyházuk között. Mielőtt Luther feltárta volna a katolikus egyház antikrisztusi elveit és gyakorlatát, Európában kvázi mindenki katolikus volt. De amikor megértették, mit mond Luther, Európa fele protestáns lett. Olvasd el, Luther hogyan írt a katolicizmusról, és látni fogod, hogy ez a cikk semmivel sem szókimondóbb és élesebb, mint Luther írásai voltak.
    Ha pedig valakinek fontosabb a katolikus egyház, mint az igazság, és ellene fordul annak, aki le mer írni tényeket, az tegyen úgy.
    Ha elolvasod a “reszeazegsznek” írt kommentemet, láthatod, hogy Jézus hogyan beszélt korának vallási vezetőiről/vel.

    Életlen fejszével nem lehet fát vágni.

    Ha pedig nem szabadna nyilvánvalóan megírni a katolikus egyház képmutatását és gonoszságát, akkor nem szabadna az Orbán-rendszerét sem. Az Orbán-rendszer követői is hívők, az Orbán-rendszer hazugságaiban és Orbán Viktorban hisznek. Amikor az AN feketén-fehéren megírja a rendszer képmutatását és gonoszságát, ugyanúgy törvényszerű, hogy sok embert ezek közül maga ellen fordít.

    Ha valaki nem meri leleplezni a katolicizmus bűneit, az hamarosan nem fogja merni az Orbán-féle fasiszta diktatúráét sem, mivel ez a kettő összefonódott, és a diktatúra a katolicizmus eszméin építi fel magát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  44. (fringe) apropóján
    “Engem az zavar,hogy a Vatikan nem emelte fel a szavat amikor nepirtas folyt…”
    Ellenben a RKE mindig felemeli hangját, hogy támogassa a demokratikus jogállam lebontásán munkálkodó maffiákat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  45. (hunyadi, 05:26) apropóján
    “Az álszent képmutatás netovábbja az abortusz tiltása és a petesejtek védelme azok részéről, akik …”
    Beszéljünk csak az ondósejtek védelméről. Elvben ezt is megoldották: bűnnek tekintenek minden, férfi és nő hivatalos házasságán kívüli szexuális tevékenységet. Vajon a katolikus papok hány százaléka mentes az onánia, a homoszexualtás, a házasságon kívüli nemi kapcsolat és a megrontás bűnétől?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  46. .
    ˙
    Sanyibácsi!
    ˙
    A Károli féle Biblia fordítás azért tűnik hitelesnek, mert “olyan régies” és misztikus. Ettől a régiességétől gondolják sokan hitelesnek, hisz az eseményekhez egy 500 évvel közelebb álló “kvázi, korabeli tanúságnak tűnik”. Az viszont nem számít számukra, hogy éppen ettől érthető nehezebben. Nem baj minél titokzatosabb, annál többféleképpen magyarázható…
    A hetvenes években kiadták a Református Egyház Biblia Bizottsága (csak egy neves nyelvész ezek közül: Lőrincze Lajos) által lefordított korszerű (nyelven írt), modern, minden kortárs (magyar) számára nemcsak szép, de érthető is. Javaslom, ezt keresd és ezt ajánld mindenütt, az olvasók érdekében.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  47. A cikk jó, nagyon vártam már hogy leírja valaki hogyan nem fér össze a jezsuita és Assisi Ferenc erkölcsisége.
    HORTHOMIGLAN HORTHODIGLAN: http://bibliatarsulat.hu/?page_id=811

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  48. Tárgyilagosan, egzakt módon vizsgálva a kereszténység történetét — a Föld mindenkori érintett népességét véve alapul az erőszak, az ártás és a pusztítás… arányának megállapításhoz –, lehetetlen eltagadni, hogy napjaink regnálóinak filozófája és törvényalkotói gyakorlata/törekvése alapján a keresztnek ott kellene lenni a tiltott önkönyuralmi jelképek sorában, méghozzá megkérdjelezhetetlen “primátussal”.

    Ezen állítás/megállapítás konzekvenciái pedig minden gondolkodni merő (sic!) számára annyira kézenfekvőek, hogy még taxatíve sem szükséges leírni azokat, holott igen hosszú — majdhogynem lezárhatatlan — lista kerekedhetne belőlük…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  49. Hehe. 1:1 – ben olvasható az én véleményem is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (14 szavazatból)
  50. Lökött minuszuló(k), egy billentyű nyomkodásához még egy debil IQ-ja sem szükségeltetik, ám még a 160-ast igazoló teszteredmény sem pótólja az adekvát (ellen)érveket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (50 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Üldözi a keresztényeket az Orbán-rendszer 2013. október 8. kedd | AN

Nem biztos, hogy jön a pápa Magyarországra 2013. szeptember 25. szerda

A pápa Szent István koronájával manipulál 2013. február 28. csütörtök | Bartus László

Hitlerrel érvelt a Hit Gyülekezete tagja 2012. december 5. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos