Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hitlerrel érvelt a Hit Gyülekezete tagja 2012. december 5. szerda 21:56 | AN

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hitlerrel érvelt a Hit Gyülekezete tagja

Budapest – Mihancsik Zsófia galamus.hu-n megjelent Ilyen jutott című cikkére reagált Papp Csaba, a Hit Gyülekezete tagja, aki magánvéleményként adta elő egyháza és vezető lelkésze felfogását. Jellemző módon olyan érveket hozott fel az antifasiszta gyűlésen tapasztalt viselkedésükre, amelyek egybecsengenek Adolf Hitler érveivel, amelyekre hivatkozva a zsidóság kiirtását határozta el. Hitler is önvédelemnek nevezte a zsidók megölését, ahogyan Szent Ágoston és Prohászka Ottokár is önvédelemnek tartotta a zsidók jogfosztását. A Hit Gyülekezete is az “önvédelem” miatt tart elfogadhatónak bármilyen magatartást.

Papp Csaba egyebek mellett azzal érvelt Mihancsik Zsófiának, hogy “a politikai érdekről annyit, hogy az ez esetben számunkra egyben egzisztenciális érdek is. ELSŐSORBAN. A nácik szemében a második „főgonosz” a Hit Gyülekezete. Nekünk is jutna gáz, tisztában vagyunk vele. Ezért a tegnapi akció ÖNVÉDELEM volt. Megelőző támadás, ha stratégiailag akarjuk definiálni.”

Ez az érvelés szinte szó szerint megegyezik Adolf Hitlernek a zsidók rombolásáról szóló 1939-es proklamációjának szövegével. A náci vezér nemzeti önvédelemnek tartotta a zsidók kipusztítását. A zsidókkal szembeni európai önvédelem elméletét Szent Ágoston, a katolikus egyház legfőbb ideológusa fogalmazta meg először, aki Káintól kezdve levezette a gyilkos zsidó faj elméletét, azt állítva, hogy a zsidók vérében van a gyilkolás, ezért gyilkolták meg Krisztust is. Ha pedig meggyilkolták az Istent, akkor meg fogják gyilkolni a keresztényeket is, akiknek önvédelemből kell a zsidókat üldözni és a társadalmi életből kiszorítani. Szent Ágoston nem javasolta a zsidók megölését, hanem csak a megalázásukat és jogfosztásukat: mint Káin, számkivetve bujdossanak a földön. A katolicizmus előfutára volt a 19. századi modern politikai antiszemitizmusnak, majd a kölcsönhatás eredményeként a katolicizmus magáévá tette a politikai antiszemitizmust is: a német püspökök helyeselték, hogy a náci állam fellép a zsidó világ-összeesküvés ellen. Prohászka Ottokár püspök a zsidótörvényeket ugyancsak önvédelemnek nevezte, a főpapok azokat megszavazták. Nácizmus nincs katolicizmus nélkül.

A Hit Gyülekezete evangéliumi keresztény gyülekezetként indult, és elveti a katolicizmus teológiáját, ugyanakkor az egyházi felépítése a katolicizmus mintáját követi, élén a tévedhetetlen pápával, Németh Sándorral, aki katolikus teológusként szívta magába ezeket a mintákat. A Biblia egyszemélyi gyülekezeti vezetést nem ismer. A Hit Gyülekezete a katolicizmus nyomdokain halad, éppen most kezdi bekebelezni az iskolákat, az államegyházi státusz melletti érvelése is megegyezik a római katolikus elméletekkel. Ma már ugyanúgy a pénz és az evilági hatalom mozgatja, mint a katolikus egyházat. A militáns, erőszakos, fasisztoid jelleg, a tekintélyelvű és parancsuralmi rendszer a katolikus egyház jezsuita rendjére és az inkvizíciót működtető domonkosokra emlékeztet. Tagjainak társadalmi tevékenysége teljes mértékben azonos az Opus Dei működésével: minden hívő köteles a civil életében a Hit Gyülekezete érdekeit szolgálni, és a munkahelyén keresztül érvényesíteni. Azzal a különbséggel, hogy a Hit Gyülekezetében az Opus Dei nem külön rend, hanem az egész gyülekezet egy Opus Dei. A szervezet működése a bibliai mintával ellentétes, és egy emberi jogi katasztrófahelyzetet tükröz. A vasárnapi antifasiszta gyűlésen a kívülállók is megtapasztalták, hogy gondolkodás nélkül hajtanak végre bármit, amit Németh Sándor mond, és annak az ellenkezőjét is, ha azt kéri tőlük. Erről akkor is meggyőződhettek, amikor a színpadra lépő Németh Sándort igazi führerként köszöntötték, és nagyobb ovációt kapott, mint a felszólalók. Cseppet sem meglepő, hogy a Hit Gyülekezete észrevétlenül eljutott Adolf Hitlerhez, miután filoszemitizmusához ugyanazt az érvanyagot használja, amit Hitler használt az antiszemitizmusához.

Papp Csaba kijelentése, amely tükrözi a Hit Gyülekezete hivatalos felfogását, miszerint a Hit Gyülekezete lenne a zsidók után a második “főgonosz”, krónikus öntúlértékelési jegyeket mutat, és a fasiszta diktátorokra jellemző skizofrén paranoia állapotára utal. A “gáz” primitív és hisztérikus emlegetése megegyezik a náci érveléssel, amely annak alapján tekintette jogosnak a gyilkolást, mert feltételezte, hogy őket meg akarják ölni. Papp most ezzel indokolta az elfogadhatatlan viselkedésüket, de még nem tudja, hogy ez az ideológia mindenkit elvezetett a gyilkossághoz. Pontosan úgy, ahogyan a Hit Gyülekezete tagja mondja: “megelőző támadásként”, és ugyanilyen önhitten és magabiztosan “definiálták stratégiailag”  a gyilkolást.

A katolikus egyház először a “szellemi fegyvereknek” tulajdonított nagy jelentőséget, és az átkot tekintette a legmegbízhatóbb kivégzésnek. Amikor rájöttek, hogy ez nem eléggé hatékonyan működik, akkor találtak elég indokot az önvédelem nevében arra, hogy fizikailag is gyilkoljanak. Kíváncsian várjuk, hogy Németh Sándor mikor éri utol e tekintetben is a katolikus egyházat, és mikor hajtják végre az első fizikai “megelőző támadást”. Végrehajtók tízezrével állnak készenlétben, akiknek lelkiismeretét már felszabadították bármilyen cselekmény elkövetésére.

Németh Sándor jelenleg az ATV televízió tényleges tulajdonosa, amely az ellenzék gondolkodását kontrollálja úgy, hogy közben Németh Sándor lekötelezettje Orbán Viktornak. Az ATV és a Hit Gyülekezete a legutóbbi “náciellenes” tüntetésével a Fidesszel közös népfrontpolitikát hirdetett meg, és egy politikai nagykoalíció létrehozásán fáradozik, amely az Orbán-rendszer megdöntése helyett annak konszolidálását tűzi ki célul. Az ellenzéket próbálja manipulálni és pacifikálni úgy, hogy közben az Orbán-rendszer semmit nem változik.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.8/5 (30 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +25 ( 47 szavazatból)
Hitlerrel érvelt a Hit Gyülekezete tagja, 3.8 out of 5 based on 30 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. Európához! olvassák !
    http://www.nol.hu

    Kibőviteném a cimet: Amerikához és Európához!
    alcim: Amerika segits!!!

    Egy mondhatni , maffia szerű szervezet, megtévesztve a magyar választókat, elfoglalta az államhatalmat, mi lesz most a magyarokkal?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (25 szavazatból)
  2. vélemény írta (2012. december 5. szerda 22:15):
    “Amerika segits!!!”
    Nincs segítség. Punktum. Ha magunk alá piszkítottunk, nekünk kell feltakarítanunk. Nincs jóságos óvónéni, aki elvégzi helyettünk azt, amit nekünk kéne.
    Rühellünk tenni. Rühellünk véleményt vállalni. Rühellünk gondolkodni..
    Addig fognak fát vágni a hátunkon, amíg ilyen barmok vagyunk.
    Fel kell végre nőni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (46 szavazatból)
  3. Ez is egy tökéletes Cipolla! Mennyi van még? Az egyik veszélyesebb,mint a másik.
    Mindegyik olyan elvetemült, hogy szó nincs rá! Aki így uralma alá hajt embereket, az a legaljasabb cselekedetektől sem riad vissza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (26 szavazatból)
  4. A megtévesztésből már felébredhettek volna a magyarok. Még mindig kivűlröl várnak segitséget????? Mi lenne a magyarokkal? Gondolkodjanak mielőtt választanak. Talán még van egy esélyük, feltéve, ha nem elörehozott választás lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  5. Sajnos igaz ! Tökéletes diagnózis a HGY-ről !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (21 szavazatból)
  6. “…számunkra egyben egzisztenciális érdek is” – tiszta sor. Nagy a verseny, nagy a tolongás: https://evitae.wordpress.com/2011/07/06/kupleraj/ És e kijelentés miatt mégis csak becsülendő ez a valaki. Nem vakítja a népet, mint egy szende szűzlány, hanem nyíltan vállalja qrvaságát. Ilyen őszinte ember nem sok van manapság Magyarországon, lássuk csak be. Kíváncsi lennék, hogy mikor rúg(at)ja ki ezért Németh Sándor fővezír… aki a látszatra mégis csak ad. Még. Talán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  7. vélemény írta (2012. december 5. szerda 22:15): “Amerika segits!!!”

    Amerika? Ugyan már! Aki aláírta az 1947-es párizsi békeszerződést, mely szerint ő (is) kötelezi Magyarországot, mely szerint az nem engedhet fasiszta szervezeteket működni? Oszt né’ csak, pl. a magyarországi nácik egyik bázis honlapja (vagy tán több is) amerikai szervereken üzemel. Arra az országra, amelyiknek az aláírása egy nemzetközi szerződésen ennyit ér, mért is lehetne számítani? Szemét becsukja, fülét befogja, száján pedig csak a diplomáciai látszatok fenntartásához szükséges frázisokat engedi ki. Vagy hogy a nácik segítségével uralkodó Orbán és udvaroncai orcájára csókot nyomjon. Ahogy a náci Németország dolgai fölött is utolsó percig szemet hunyt. Sőt, amerikai cégek, pl. az IBM még segítették is…
    .
    Oszt jó napot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (21 szavazatból)
  8. Már kérdeztem, miért nem tudok ” értékelni ” , a csillag csak forog, de nem jelzi a pluszokat, amiket kedves Társaimnak adnék. SEGITSÉG!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (16 szavazatból)
  9. Csütörtök van, az ATV-én már mindenki elmondhatta méltató szavait a vasárnapi szerecsen mosdatásról csak a DK nem. Vajon miért? Csak nem azért, mert tudják, hogy a DK-nak más véleménye van az antiszemitizmus elleni fellépésről, mint ami vasárnap történt, hogy az egységes fellépés leple alatt a Fideszről próbálták lemosni a nácizmus pártolásának mocskát? Ez a tv is csak addig demokrata és objektív, ameddig Németh Sándor kollaboráns érdekei megengedik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  10. A vége az lesz hogy kivágnak bennünket az EU-ból, csak úgy nyekkenünk.Utána jön az elképesztően nagy nyomor, amiben ezrek, tízezrek fognak éhen halni. A birka magyar csak akkor fog ráébredni, hogy ezt a díszes bagázst fel kell akasztani, úgy mint orVbán elődjét Mussolinit. A baj csak az, hogy a duce több mint 2 évtizedig volt hatalmon. Remélem a mi kis törpénk előbb fog lógni!
    Az előző kommentekben Ego fogalmazta meg legjobban hogy miért tartunk itt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  11. e-Vita:nem legitim ma (az Alaptorveny ertelmeben) a ‘47-es parizsi bekeszerzodes Mo.-ra nezve!ezert nem tiltja be az Ügyeszseg a Jobbikot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  12. Hallgattam elképedve a radion tegnap egy pécsi rabbit , aki megköszönte a Hit Gyülekezetének a demonstraciot. Tényleg jo most zsidonak lenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  13. miaszösz, én is hallgattam, és teljesen megdöbbentem a rabbi szavain, Bolgár úr meg közben többször is kifejtette egyetértését…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  14. A vallás elbutít, és nyomorba dönt. A túlvilági boldogság ígérete fejében tűrnek birkaként az emberek milliói, ölnek embereket az iszlám radikálisai, (de sohasem a műveltebb vezetöi Ők “csak” öletnek) és ebben nem különböznek tőlük a páthívők és pártvezetők sem. A túlvilági büntetéstől csak az ostobák félnek.
    Nézzük végig a Szentek képtárát, a szentek tettei szinte kivétel nélkül tömeggyilkosságok, és hódító, vagy bosszú-hadjáratok levezénylése, ritkán végrehajtása volt. A mai regnáló egyházak és pártok ugyanezt teszik, csak az emberek felvilágosultabbak, és a technikai fejlődés révén a világ “kisebb” lett. A módszerek kifinomultabbak, de a vezetők bármiáron a húsosfazék mellett akarnak maradni, és igyekeznek az új tülekedőket visszaverni. Ezt a könyörtelen harcot vívja a magyar politikai elt, és Orbánék a segédcsapatokra (egyházakra) bízzák az ostobák tömegét. A többit Ők intézik piszkos módszereikkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (13 szavazatból)
  15. Örömmel látom, hogy ismét kint van Ungváry Tamás blogja.
    Azt nem hinném, hogy újabb opuszokkal fog gazdagodni, de ez legyen az ő problémája.
    Apropó!
    Hétfőn, a demonstrálós vasárnap utáni napon, kivételesen nem Kálmán Olga vezette az Egyenes beszédet, hanem Bánó. Talán nem véletlenül. Jó félórát tartott a csevegés hármasban: Ungváry, Hack, Bánó.
    Akinek van ideje, idege, hallgassa meg.
    Nem akarom lelőni a poént, Bartus Laci már ezerszer „lelőtte”.
    Előzetesként annyit mégis:
    minden szava igaz.

    http://atv.hu/cikk/video-20121203_ungvari_tamas_es_hack_peter

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  16. Napóleon úgy gondolta, hogy mivel az emberek ragaszkodnak a csodákhoz, jobb ha kiszolgáltatjuk őket az egyháznak és tanainak, mintha arra szorítjuk őket, hogy a maguk feje szerint bölcselkedjenek.
    A katolikus egyház jelentős szervezet, erőt képvisel amit nem lehet elhanyagolni, bajt okozott volna, viszont hasznot hoz a konyhára, ha szövetségesnek lehet megszerezni. -vélekedett. S persze más egyházak megnyerése is hasznot hoz a konyhára. A legfontosabb az időzítés egy stratéga szerint!

    Szerintem Napóleon élettörténete elég sok politikust megihletett, ami nálunk is tetten érhető. Talán az se véletlen, hogy a pedofil, korrupt, csaló papokról szinte semmit nem hallani, 1-2 eldugott blog kivételével. S ezekre a zülött emberekre bízza a kormány az ifjúság nevelését, és sok milliárddal megtámogatja, úgy , hogy nem kell elszámolniuk a kiadásokkal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Nyomoznak Bartus hamis 6-os kartonja ügyében 2014. szeptember 29. hétfő | AN

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Heisler hazudik a közgyűlés tagjainak 2014. február 12. szerda | Bartus László

A Mazsihisz bojkottja nem zsidó ügy 2014. február 9. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos