Nem biztos, hogy jön a pápa Magyarországra 2013. September 25. Wednesday 6:36 Forrás: AN

Nem biztos, hogy jön a pápa Magyarországra

Budapest, Vatikán – Büszkén kürtölte világgá Orbán lakájmédiája, hogy Ferenc pápa elfogadta Áder János meghívását, és 2016-ban Magyarországra látogat. Kell a magyar kormánynak legalább ennyi diplomáciai siker, nagyon kellett a bejelentés, magára valamit is adó demokrácia vezetője az utóbbi három évben nem járt Magyarországon.

Kormányfő, király, államelnök, hacsak nem volt munkaköri kötelessége, elkerülte Orbán Magyarországát. A magyar miniszterelnököt sem hívták meg sehová, leszámítva persze néhány fél- és egész diktatúrát, ahol még szalonképesnek számít az Európából érkező vendég.

Kellett hát, hogy a pápa áldását adja a meghívásra, ám Vatikánban utóbb árnyalták a képet. Igaz, a magyar hivatalos sajtó erről már nem adott hírt, pedig a pápa szóvivője közölte: Ferenc pápa 2016-os programja még nem ismert, ám a katolikus egyház feje nagyon örült a meghívásnak, és erősen fontolóra veszi a látogatást.

Udvarias megfogalmazás, heveny magyar fordításban azt jelenti: a pápa még nem tudja, hogy eljön-e Magyarországra. Talán igen, de az is lehet hogy nem.

Egyébként meg valószínűleg tényleg örül a meghívásnak. Bizonyára jobban esett neki, mintha Áder azt mondta volna neki: kedves Ferenc, kerülje el Magyarországot, eszébe ne jusson ide jönni. Akkor lássam, amikor a hátam közepét.

Tags: , , , , ,

16 Reader’s Comments

 1. Ezek még mindig azt hiszik, nem derül ki, hogy hazudoznak? Az internet világában ez nagyon szánalmas próbálkozás.

 2. Áder megtanulta a fideszes regulát. Neki meg a jutalma a KE-i szék.
  Mária országának állampolgárai most éppen a csüggedés szakaszában vannak.
  Ezért kell ez hír, jön a pápa,és a hívők így új erőre kapva tűrnek,leborulnak.A fidesz lábaihoz.

 3. Ide jutott a bunszervezet a “Csuhasok Terdre” felkialltas ota.

 4. Mit lehet mondani, Adernek és a többieknek van mit gyónni, de attol még a szennyes nem lesz tiszta. Azt a sok mocsokságot amit elkövettek “AZ Emberek ” iránt, a felelöség terheli öket! Sem a Pápa senki az allol feloldozni nem tudja öket.
  Vannak bünök amit meglehet bocsátani, de amit Ök csinálnak az emberekkel ez már megbocsáthatatlan. Van egy közmondás ( ne játsz a tüzzel mert elöbb vagy utobb megégeted magad!

 5. Eljon a papa ha ORBAN nem leszmar miniszterelnok , addig kivar ahivatalos valasszal!

 6. Szinte már hallom Orbán üdvözlő szavait, amelyekkel fogadja a pápát Ferihegyen:
  “Kedves Szentséged, kedves Feri!”

 7. Bartus múltkori cikkében értesültem a pápa-látogatás tervéröl. Ez borzasztó, és minden reményem, hogy valahogy nem jön össze a dolog.

 8. Még nézegettem kicsit ezt a képet. (Különben nem volt más ötletem arra, hogyan tudom elrontani ezt a szép napos öszi reggelt.) Szóval borzasztó. Épp a Tahó frakció cikktöl jöttem, és most itt látom ezeket a férfiakat. Hol máshol keressük a tahóság vagy másképp: nögyülölet forrasát, hanem ezeknél a férfiaknál, kik nem ismerik egy nö puha testét és okos, gondoskodó szellemét?

 9. Ugyan már ez is csak a római katolikus lakosoknak szóló választási hazugság.
  A pápa a névválasztásával szegénységet hirdetett (a kincsek birtokában), lehet, hogy a feneketlen zsebű jelölteknek nem fog előnyt szerezni.

 10. Persze hogy nem biztos.
  Majd a főnöke dönti el…

 11. A pápa névválasztása a legnagyobb trükk. Ahogy yoda is írja: ezt a “kincsek birtokában” tette. Ha valóban tartalom lenne a Ferenc név mellett, azt már látnánk. A Vatikán a világ legnagyobb hatalmi szervezete, ehhez illö kommunikációs apparátussal.

 12. nekem nem is hiányzik….

 13. Jaj ne! Már úgy készültem! Persze az MSZP-nek sem voltam tagja, at MSZP-nek se , a FIDESZ-re abszolúte nem vagyok méltó! Lehet, hogy én nem is számíthattam volna feloldozásra! Így beletörődöm, ha nem jön!

 14. Én nem vagyok vallásos, így nekem ez a Ferenc pápa a keresztény egyház “Gorbacsov”-jának tűnik, de lehet hogy tévedek. Viszont ha nem, úgy gondolom a látogatása akár igen érdekes folyamatok elindítója is lehet.

 15. Várom az időt amikor sem Orbánt sem Ádert nem engedik be a Vatikánba.

 16. Az a fazon ott a háttérben a tolmács.A rítushoz csak két személy szükséges, ki más lenne?Jánosunk ennyi idő alatt sem bírt elsajátítani egy idegen nyelvet sem.Ő Magyarország (köztársasági)elnöke.

Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. December 4. Thursday | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. April 15. Tuesday


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók