Ronai and Ronai
AMERIKAI

Üldözi a keresztényeket az Orbán-rendszer 2013. október 8. kedd 15:14 | AN

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Üldözi a keresztényeket az Orbán-rendszer

Budapest – A katolikus egyház történelmi bűneire és a politikai katolicizmus népirtásokhoz vezető ideológiájára épülő Orbán-rendszer üldözi a katolicizmus történelmi ellenfeleinek tekintett keresztény egyházakat, köztük a metodistákat. Kivéve azokat, amelyek maguk is a katolikus egyház pápaságának mintájára szerveződnek és paktumot kötöttek a “keresztény-nemzeti”  ideológiát követő Orbán-rendszerrel, mint a Hit Gyülekezete. A katolicizmus a történelem során mindig üldözte a zsidókat és a keresztényeket, utóbbiakat eretneknek nevezve. Magyarország a középkorba süllyedt, ahol újra diszkriminálják és törvényileg megvonják a keresztényektől az egyházi státuszt a katolikus egyházat szolgáló politikusok. Iványi Gábor a napokban emlékezett arról, hogy a kommunisták jobbak voltak a keresztényekkel szemben, mint a katolicizmus, amely nem keresztény vallás. Azért üldözi a kereszténységet, mert a nevét bitorolja.

Iványi Gábor a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség Egyház elnöke megemlékezett állami elismerésük évfordulójára annak kapcsán, hogy az Orbán-rendszer minden indok nélkül ezt az elismerést eltörölte. A MET Egyház teljesítette az orbáni diktatúra és a katolikus klérus által előírt nevetséges követelményeket az egyházi státuszhoz. Érdeklődéssel várjuk, mit találnak ki az inkvizítorok utódai, hogy még saját törvényeiket se tartsák be. Az alábbiakban közöljük Iványi Gábor gondolatait:

“Ma 2013. október 1-jén van a 32. évfordulója annak, hogy a magyar állam, hét éven át tartó, több esetben börtönbüntetést és kilakoltatásokat is eredményező hatósági zaklatások után Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség néven önálló egyházként elismerte azok közösségét, akiket egyházi és világi jogszabályokat semmibe véve 1973-74-ben kiüldöztek a Magyarországi Metodista Egyházból.

Ma, 2013. október 1-jén, este 21.02 perckor postára adtuk azt a mellékletekkel kiegészített levelet, mely tartalmazott egy közjegyzői nyilatkozatot is, hogy a kormány szeptember 1-jei dátummal közzétett, 30 napos határidőt engedélyező közleménye alapján kiadott felhívásunk eredményeképpen 17018-an erősítették meg aláírásukkal, hogy ezekben a különleges, próbatételt jelentő napokban a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséghez tartozóknak vallják magukat (az idő rendkívüli rövidsége miatt a teljes jelentkezési lista feldolgozása továbbra is folyamatban van). Erre az eljárásra azért volt szükség, mert az elmúlt évek során folyamatosan változtatott egyházi törvény jelenlegi variációja szerint az a felekezet szerezheti meg vagy vissza teljes egyházi státuszát, mely Magyarország lakosságának 0,1%-át, azaz mintegy 10000 tagot tud támogatóként maga mögött felsorakoztatni. A jelenlegi hivatalos népesség nyilvántartási adatok alapján elég lett volna 9909 főt igazolnunk. Híveink között azonban legalább kétszer ennyi bátor ember van. Legidősebb támogatónk 104 éves. Egy kismama írásban kérte, hogy három napos kislányát is számoljuk közösségünkhöz.

Ma 2013. október 1-jén a biblia Útmutató egyik igéje ez volt: „Ne félj, mert többen vannak velünk, mint ővelük!” (2 Kir 6,16) Az írás ezt is mondja: „Minden időben szeret, aki igaz barát és testvérül születik a nyomorúság idejére.” (Péld 17,17)

Áldást kérünk rájuk, és köszönjük minden testvérünknek!

Budapest, 2013. október 1.

Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (25 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +37 ( 41 szavazatból)
Üldözi a keresztényeket az Orbán-rendszer, 4.7 out of 5 based on 25 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

28 Reader’s Comments

  1. Iványi Gábor jó ember és igaz ügyet szolgál. Én is elküldtem a nyilatkozatot, jóllehet nem tartozom egyetlen felekezethez sem. Sajnos nem tudom elképzelni, hogy ne találjanak valamilyen “hibát” a nyilatkozatokban és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget elismerje a rezsim.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  2. Nincs az a katolikus isten, hogy visszahelyezzék ezt az egyházat az őt megillető státuszba. Ki van csukva! Meglátjátok feleim igazat szólok. OV személyes bosszújáról van szó Iványi Gáborral szemben. Valamiért nagyon orrába került az elmúlt években. Korábban lelki testvériség állt fenn közöttük, ami a múlté, mint ahogy az egyháza is, ebben az érában. Tragédia, hogy egy büdös felcsúti, pökhendi paraszt dönti el, ki és mi ma Magyarországon az egyház, vallási közösség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  3. Raszputyinnak igaza van.
    Orbán nem tűr meg még a közelében sem igaz embereket!
    A gonosz benne lakozik,meg a környezetébe.
    Ezek egy erkölcsileg teljesen elfajult társaság, akiknek mindent amit nem ők tesznek azt meg kell semmisíteni.
    Nem számít hány ember látja kárát, az meg főleg nem, ha szegény szerencsétlen emberek megsegítéséről van szó.
    Ki kell füstölni őket a hatalomból, minél előbb.Az országot is teljes romlásba viszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  4. tényleg nem fülkeforradalom volt, hanem puccs

    És válaszolá neki a Kisisten:
    “Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, hogynem Iványiéknak az egyházak közé bejutni.”
    NENYI, Fidesz Biblia

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  5. De a dolog jó oldalát nézve: Iványi Gábor egy fantasztikus ember, aki hittel szolgálja Istenét és a rászorulókat. Ha még elő a krisztusi tanítás, akkor ő a példája annak, hogy az emberi lélek nagysága a kiszolgáltatottakkal, gyengék kel szembeni alázattal mérhető. Nézzék milyen a tartása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  6. Tisztelet a MET-nek és pásztorának, Iványi Gábornak.
    A diktatúra legújabb ocsmánysága,hogy a Facebook-ról letiltatták az “Orbán Lapjáról Kitiltottak Lapja” csoportot. Itt a diktatúra ellen írásaikban is fellépő emberek cseréltek gondolatokat,mely a hatalom bitorlóknak nem tetszik. Valamilyen úton-módon elérték, hogy törölték a lapot. Így most már elmondhatjuk azt is, hogy aki gondolkodni mer a regnáló hatalom tettiről, az nem ellenzéki, hanem az ellenség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  7. Iványi Gábor a legerősebb ember, akit ismerek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  8. 3 milliónyi embert, akiket ott kell hagyni az út szélén – a hajléktalanokat szintén üldözik, akkor nincs min csodálkozni, ha egy elkötelezett segítőtől meg szeretnének szabadulni?!
    És a KDNP ájtatosai ehhez is asszisztálnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  9. 2013 október 8. 19:25 :
    A fasiszta felcsuti maffia cenzúrázhatja a Facebook -ot is… Megéri a pénzét a féjszbuk meg a cukorhegyi is… Az olyan emberek viszont mint Iványi nem a gazdasági és politikai hatalom, és általában véve nem a hatalom világában élnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  10. CSODÁLATOS EMBER…nem hiszek a csodákban, pedig most CSODA történt!…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  11. Azta…bakker…EZEK a keresztényi katolikus sugallatra ismét megjelentek mínuszolni, besz§rás, legalább megválogatnák, hogy milyen írásokhoz mínuszolnak… de nem… ezek “öcsém” tényleg ki fogják belezni a magyar népet… a felcsúti vasúti síneken kezdik, az első számú hivatalos munkatáborban… hát ez minden képzeletemet felülmúlta….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  12. jogászka ( 21:38 )
    sajnos így igaz, ez mindig is így volt a történelem folyamán Dózsa György népével…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  13. Ez a gyáva alak (Orbán) legalább egyetlen mondatot mondana arról, hogy mit is ver le Iványin és egyházán!?
    Süket, érzéketlen pitiáner, olcsó lelkű, akik meg körülveszik még rosszabbak. Mert tudják ők, hoyg m ilyen a főnök, csak most még hasznot húznak belőle.
    Egy kicsit átalakítva: “Orbán Viktor vigyázó szemedet Berlousconira vesd!” Bár hozzá is csak hasonlítanii szerettél volna, de az ócska jelszaván kívül semmit nem tudtál eltanulni tőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  14. bumburi
    2013. október 8. kedd
    16:01
    .
    “Orbán nem tűr meg még a közelében sem igaz embereket!
    A gonosz benne lakozik,meg a környezetébe.”
    ——–
    Ezt hasonlóképpen egyszer @bonhomme is elmondta egy itt közzétett versében.

    Én azt hiszem Orbánban nem lakoznak sem ördögök, sem démonok, hanem ő maga az, és ő próbál meg beköltözni, az egész országba, az emberek lelkébe.
    .
    Azt mondja biblia ne állj ellent az ördögnek azaz ne konfrontálódj vele mert az ördögnek a démonoknak, a vele szemben folytatott harc a tápláléka, a harcot a háborút keresi. Az táplálja őt, az háborúban elesettek lelke, fájdalma és jajveszékelése.
    .
    Nos ez is illik Orbánra. Mindig a bajt a háborút keresi és generálja. csak a problémák világában érzi jól magát, felforgat mindent ennek érdekében.
    .
    Nem hittem soha pokolban, mennyországban, ördögökben, angyalokban, csak jelképeknek, példabeszédnek tartottam őket, belenézek Orbán arcában és a tekintete, szavai és a tette mögött olyan iszonyatot, szennyet, roncsolást látok, amit kevés embernél tapasztaltam az életem során. Egyszerűen fizikai rosszullét fog el ha hallom a hangját látom az arcát.
    .
    Megváltozott sok minden, kezdek hinni abban, hogy valóban vannak démonok, és itt élnek köztünk. Már nem jelkép és példabeszéd a számomra, ez bizony valóság. Nem ő az egyetlen, de amilyen pozícióba került ez a démon igenis nem alábecsülendő, tudom most megint kapok a fejemre sok olvtárstól de komolyan hiszem, hogy képes európai, vagy akár világméretű bajt keverni.
    szándékosan játszik a tűzzel és ha gyufa kerül a kezébe, még egy kisgyerek is felgyújtatja abházat. Veszélyes. Most pont ebben ravaszkodik mesterkedik a gonosz.
    .

    Ő maga a démon.
    .
    Azt hiszem ezt többször és világosabban ki kell mondanunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  15. Egyetértek Eagle-lel, Orbán körül tényleg valami nagyon sötét metafizikai erők tombolnak. Ki tudja hogy hová vezethető vissza; én hiszek a lélekvándorlásban is, és ő valami nagyon durva előző élet reinkarnációja.
    Benne valami elfojtott negatív energia jelent meg újra Magyarországon.
    Soha nem felejtem el, 2002-ben Kecskeméten laktam egy ideig, és odajött kampányolni. Akkor sem bírtam már nagyon, és a tömeg szélén álltam. Néztem rá messziről, de a legközömbösebb arccal amit csak fel tudtam venni. De ő kiszúrta hogy nem szeretem, felém kezdett nézni, ezzel az unottnak látszó arccal de ami mögött rengeteg elfojtott sérelem, harag és bosszúvágy tombol. Megéreztem hogy utál amiért megérezte hogy én nem szeretem. Ez mind egy pár másodperc alatt zajlott le, és bár tudom hogy erre azt lehet mondani hogy belemagyarázom, nem így volt.
    De tény, ez a volt KISZ titkár, most fasisztoid fél-diktátor, valóban tiszta szívéből gyűlöli az igaz keresztényeket. Hiszen azok leleplezik hogy amit ő kereszténynek mond az minden csak nem az, pontosan úgy ahogy Bartus László is írja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  16. Eagle
    Igazad van.
    Tegnap megnéztem amit belinkeltél. Démoni, azt kell hogy mondjam.
    .
    A gyufát, meg a tüzet említve előhoztál bennem egy emléket.1953-ban valamilyen választás volt.
    Mi gyerekek 4-en meg felgyújtottunk egy szalmakazlat.Mindezt úgy, hogy bezárt ajtó végett, engem feltoltak a testvéreim a nyitott ablakba hogy be tudjak mászni, és bent székre állva kivegyem a konyhaszekrényből a gyufát.Aztán azzal a gyufával főzőcskét játszottunk a szalmakazal tövében, egy pléh játéktűzhellyel.
    Volt ribillió! Szabotázs!
    Megszállták a portánkat a nyomozók (?) Mi 4-en négyfelé szaladtunk, de csak előkerültünk. Ki a szomszédból, ki az ágy alól. Mindegyikünket külön hallgatta ki. Még csokit is kaptunk. (vezércsel)
    A jó Anyánknak az volt a szerencséje, hogy egyformán vallottunk. Ő tényleg a piacra ment, tényleg bezárta az ajtót,nekünk játszanunk kellett az udvaron míg vissza nem ér, és tényleg fent volt a konyhaszekrényben a gyufa (meg kellett mutatnom, hogy vettem le)
    Meggyőződtek róla hogy ez messze nem szabotázs volt, így nem lett belőle baj.
    .
    Mindezt miért írtam le? Mert mi gyerekek voltunk,mégis felelőst kerestek,és nem maradt volna el az igen komoly büntetés,ha beigazolódik amivel vádoltak bennünket.
    Ez persze piti ügy egy ország bajához képest.
    De itt van ez az elme roggyant, és senki nem vizsgálja a körülményeket, történéseket,amik nem vallanak józan észre.Ráadásul ez az ember megfontoltan,tudatosan cselekszik,hatalmas károkat okozva ezzel az országnak.
    Innentől már csak az értetlenségem van…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. @bumburi
    .
    Úgy tűnik vannak helyzetek és események amelyeken csak akkor lehet javítani vagy kezelni, ha már tetőzik a baj. Hacsak nem azért van a nagy nemzetközi csend és félrenézés, mert azt akarják, hogy tetőzzön a baj. És erre Orbán alkalmas.
    .
    Én nem szeretek mindenkiről értetlenséget és naivságot vagy tétlenséget felfedezni. A nemzetközi közösség viselkedése amely ezt eltűri és tétlenségével még bátorítja is Orbánt, vagy még gúnyolódással tovább izgatja az amúgy is gyenge labilis elméjét megindokolja a kérdést, hogy ennyire felelőtlenek, naivak, lebecsülik a veszélyt, vagy nagyon is tudják mit tesznek? Ebben az esetben amikor mi feltesszük a kérdést, ” de hát nem látjátok mi megy itt? ” mi vagyunk a naivak, hogy jóhiszemű tanácsokat adunk a baj orvoslására, amikor senkinek eszében sincs orvosolni, sőt nagyobb katasztrófa kirobbanását várják. Részemről a naivitás befejezve, most már a nemzetközi közösségnek kell határozott választ adni, miért támogatják hallgatásukkal és tétlenségükkel Orbánt és az ő egyszemélyi irányítás alatt álló fasiszta, diktatórikus antiszemita rasszista vallásellenes rezsimjét Európában.

    Kinek áll ez érdekében?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  18. javítás, azt hiszem a spellchecker átvette az irányítást, bocsánatot kérek
    .

    A mondat helyesen:

    “Én nem szeretek mindenkiről értetlenséget és naivságot vagy tétlenséget feltételezni.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. @bumburi

    Amit adtam link az nagyon gyenge minőség, itt van egy jobb.
    Ahogy mondod démoni, mintha az ördögöt magát látnám vagy valami kígyót.

    .
    Mindenesetre azt hiszem itt az ideje, hogy ezt a linket újra bedobjuk és rendszeresen feltegyük, lássák végre az emberek kivel van dolguk.
    .
    http://www.youtube.com/watch?v=IKbFsmLi6TE

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Eagle
    Mi ott tévedünk, hogy mások látják Orbán tobzódásának az okát. Ki kell ábránduljunk ebből. Teljesen normális emberként kezelik.
    Talán mozdul valami. ha lassan is.
    http://www.nepszava.hu/cikk/1000121/
    Mire ebből lesz valami, akkorra már lezavarják az elcsalt választást, mi meg maradunk, ahol voltunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. @bumburi

    Előbb utóbb elkerülhetetlenül személyes inzultusban részesít egy keményfiút vagy lenyúlja valakinek a pénzét és akkor robban a bomba. Már így is szikrákat ereget a puskaporos hordóban. Biztos, hogy hibázni fog, a fideszesek is tudják már, hogy ez bármelyik pillanatban törvényszerűen bekövetkezhet.

    Az ő által elindított folyamatnak az ő bandájában, ahogyan Bartus írta nincsenek fékjei, nincs megállás, nincs szabályzóerő, egy rossz kombinálás és indul a lavina, és akkor mindenki beszáll és rádupláz adnak a fejének. Nem tudom ő érzékeli e , hogy lassan már az életéért fut.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. Eagle
    Az olaszok Berlusconijával azer csak kezdtek valamit – akkor ami nálunk van miért nem látják, szerintem még rosszabb, mint Berlusconi.
    Egyébként én is rosszul vagyok a péntekenkénti, kora reggeli mesélő hangjától és a parlamenti idegesítő fejhangjától is, úgy egészében nem értem, mi a francot esznek rajta?! Amikor hülyíti a zembereket a képéről süt, hogy alig tudja visszafogni a nevetést, lehet sokan ezt hiszik pajkosságnak, holott ez a hülyére vevés kifejeződése!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. Eagle
    Bár igazad lenne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Iványi HITELES nemcsak az emberek, hanem Isten előtt is.
    És egy kis betekintés, mit mond erről az Ige:
    „A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók … Bálványimádás, varázslás, ellenségeskedések, versengések, gyűlölködések, harag, patvarkodások, visszavonások, pártütések … melyekről előre mondom néktek, amiképpen már ezelőtt is mondottam, hogy akik ilyeneket cselekesznek, Isten országának örökösei nem lesznek.
    De a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség szelídség, mértékletesség. Az ilyenek ellen nincs törvény.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. Nagyon örülök,már csak azért is, mert én is feliratkoztam! Nagyon aljas dolog volt ez a cselekedet a hatalomtól. Remélem továbbiakban, ha nem is gond nélkül, de nyugodtabb körülmények között folytathatják karitatív munkájukat.
    Isten áldja meg a munkájukat, mert a hatalom, ez a Viktátor hatalom csak kriminalizálja és üldözi a szegényeket és hajléktalanokat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. Remélem orbán tavasszal veszít : törni és zúzni fog,szétveri az irodáját /Anikó menekülj…/ Aztán irány az ideg-elme!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. Aki teheti, segítsen, de legalább terjessze!
    -
    http://nepszava.hu/cikk/1001597-fotokkal-segitik-ivanyi-gaborekat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. “OV személyes bosszújáról van szó Iványi Gáborral szemben. Valamiért nagyon orrába került az elmúlt években. ”
    Úgy gondolom, azért mert ismeri a bűneit, a lelkét!
    Hiszen gyontatója volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A fasizmus 12 előjele 2014. március 2. vasárnap

Iványi Gábor egyháza bojkottál 2014. február 14. péntek | AN

A Mazsihisz vezetői elnémítanak mindenkit 2014. február 11. kedd | AN

Katolikusok voltak a holokauszt áldozatai? 2014. január 23. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos